Meze hos Halv Grek Plus Turk
Inbunden bok. Modernista. 1 uppl. 2005. 224 sidor.
Nära nyskick. Detta är första upplagan - utgiven 2005 på Modernista. Fantastisk kokbok med även en initierad presentation av Britton samt den innovativa Claes Claesson berättar om sin kulinariska livsresa och hur han blev en av introduktörerna av det moderna crossoverköket i Sverige. Claesson är en legendarisk köksmästare och anses laga mat från mellanöstern och nordafrika som är godare än vad den är där... I denna bok avslöjar han en del av sina knep och syn på matlagning. Boken är väldigt vacker med guldsnitt och en påkostad pärm i ett sammetsliknande material. Detta exemplar framstår som oläst och jag hittar inget att anmärka på förutom några ytliga hanteringsspår. Sammetsytan och det guldfärgade trycket är i utmärkt skick. Det är boken på bilden!
Förlagsfakta
- ISBN
- 9789188748881
- Titel
- Meze hos Halv Grek Plus Turk
- Författare
- Britton, Claes
- Förlag
- Modernista
- Utgivningsår
- 2005
- Omfång
- 214 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 198 x 267 mm Ryggbredd 25 mm
- Vikt
- 1166 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Restaurang Halv Grek Plus Turk är en klassiker på Stockholms krogscen. Det är köksmästaren Claes Claesson som skapat den stilbildande menyn med mat från hela östra Medelhavsregionen, kryddad med hans egen högst personliga stockholmsattityd. Nu blir den tillgänglig för alla i en kokbok som är en genuin källa till ständig matglädje, fylld av användbara recept och personliga texter och rikt illustrerad.
Basen i östra Medelhavets matkultur är Meze kalla och varma smårätter. Mezekrogar har blivit en av de starkaste svenska restaurangtrenderna. Meze kan var tilltugg som äts till vin, ouzo eller raki eller omfatta en hel måltid. »Själva mångfalden i smaker, färger och upplevelser det är det som är meze«, skriver Claes Claesson. Fantastiskt god mat som gjord för att bjuda folk på, eller frossa på i ensamhet.
En vacker bok med sammetsomslag och guldfärg på kanten på sidorna!
Claes Claesson är köksmästaren som skapat den stilbildande menyn med mat från hela östra Medelhavsregionen, kryddad med hans egen högst personliga stockholmsattityd. Nu blir den tillgänglig för alla i en kokbok som är en genuin källa till ständig matglädje, fylld av användbara recept och personliga texter och rikt illustrerad. Restaurang Halv Grek Plus Turk är en klassiker på Stockholms krogscen.
Pressröster:
»Vackrare kokbok får man leta efter. Faller man inte för den röda omslagssammeten och guldreliefen blir man sjukt knäsvag av försättsbladet i guldpapper.«
Mia Gahne, Dagbladet
»Här är den nu, med glammigt omslag i guld och sammet, som kan få bli hur kladdigt som helst för detta är en kokbok att använda ofta!«
Elle Interiör
