-
Recept att räkna med
Inbunden bok. Alfabeta. 1:a uppl. 2016. 287 sidor.
Nyskick. Skyddsomslag i nära nyskick. Vad handlar matematik egentligen om? Och vad har det med tårtor och vaniljkräm att göra?
En möbiusbagel, en euklidisk chokladkaka och en äppelkaka bakad med pi - det är matematik, eller rättare sagt matte på ett annat sätt.
I Recept att räkna med har läs mer … läs merInrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789150118391
- Titel
- Recept att räkna med
- Författare
- Cheng, Eugenia
- Förlag
- Alfabeta
- Utgivningsår
- 2016
- Omfång
- 287 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 140 x 215 mm Ryggbredd 23 mm
- Vikt
- 520 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Vad handlar matematik egentligen om? Och vad har det med tårtor och vaniljkräm att göra?
En möbiusbagel, en euklidisk chokladkaka och en äppelkaka bakad med pi - det är matematik, eller rättare sagt matte på ett annat sätt.
I Recept att räkna med har eldsjälen och stjärnbakaren, matematikern Eugenia Cheng, samlat ihop ett välfyllt kakfat med delikata insikter om allt från enkel aritmetik till kategoriteori ("matematikens matematik").
Och som extra kryddor medverkar kända matematiker som Fermat, Poincaré och Riemann.
Matematik är nämligen så mycket mer än ekvationer och formler - det är också ett otroligt kraftfullt verktyg för att studera den värld vi lever i. Och när vi väl lärt oss hur man tänker matematiskt kommer vi aldrig mer att kunna se lasagne, plommonkaka eller brownies, för att inte tala om ett kök fyllt av mjöl, på samma sätt igen.
Ta en del pyssel, två delar charm och lägg rejält med humor ovanpå: där har du Recept att räkna med - en annorlunda kokbok som gjord för en matematisk jättefest.
Eugenia Cheng är universitetslektor i matematik vid University of Sheffield.
Sedan 2007 har hennes lektioner och videor på Youtube visats över en miljon gånger. Hon är även konsertpianist, pratar franska, engelska och kantonesiska och hennes livsmål är att utrota matematikfobi.
Många av oss tror att matte är svårt. Men, som Eugenia Cheng framhåller, matte är ju egentligen till för att göra svåra saker enklare.
Genom att kombinera sitt intresse för matematik med sin smittande entusiasm för matlagning och bakning tar hon oss med på en rolig och klargörande resa genom ett landskap som ingen populärvetenskaplig bok om matematik har utforskat tidigare.
"Det finns ingen bättre ambassadör (eller värdinna, för den delen) än Eugenia Cheng."
New York Times Book Review
"Med denna härligt överraskande bok avslöjar Eugenia Cheng med passion och enkelhet den dolda skönheten i matematik."
Roberto Trotta, astrofysiker och författare till The Edge of the Sky
"Denna bok gör matematik roligt igen [..]. Jag rekommenderar helhjärtat denna bok till alla med intresse för, eller djup kärlek till, logik, matematik eller bakning."
Melissa A. Wilson Sayres, assisterande professor vid Arizona State University
"Eugenia Cheng är inte bara en utmärkt matematiker och konditor, utan även en fantastisk författare."
John Baez, professor i matematik vid University of California
Alfabeta 1:a 9789150118391 -
Recept att räkna med
Inbunden bok. Alfabeta. 1 uppl. 2016. 287 sidor.
Nyskick. Skyddsomslag i nyskick. Ett oläst exemplar i nyskick, släta fina sidor, inga markeringar eller överstrykningar. Omslaget som nytt.
Missa inte att du kan köpa fler böcker av mig på samma frakt!
… läs merInrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789150118391
- Titel
- Recept att räkna med
- Författare
- Cheng, Eugenia
- Förlag
- Alfabeta
- Utgivningsår
- 2016
- Omfång
- 287 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 140 x 215 mm Ryggbredd 23 mm
- Vikt
- 520 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Vad handlar matematik egentligen om? Och vad har det med tårtor och vaniljkräm att göra?
En möbiusbagel, en euklidisk chokladkaka och en äppelkaka bakad med pi - det är matematik, eller rättare sagt matte på ett annat sätt.
I Recept att räkna med har eldsjälen och stjärnbakaren, matematikern Eugenia Cheng, samlat ihop ett välfyllt kakfat med delikata insikter om allt från enkel aritmetik till kategoriteori ("matematikens matematik").
Och som extra kryddor medverkar kända matematiker som Fermat, Poincaré och Riemann.
Matematik är nämligen så mycket mer än ekvationer och formler - det är också ett otroligt kraftfullt verktyg för att studera den värld vi lever i. Och när vi väl lärt oss hur man tänker matematiskt kommer vi aldrig mer att kunna se lasagne, plommonkaka eller brownies, för att inte tala om ett kök fyllt av mjöl, på samma sätt igen.
Ta en del pyssel, två delar charm och lägg rejält med humor ovanpå: där har du Recept att räkna med - en annorlunda kokbok som gjord för en matematisk jättefest.
Eugenia Cheng är universitetslektor i matematik vid University of Sheffield.
Sedan 2007 har hennes lektioner och videor på Youtube visats över en miljon gånger. Hon är även konsertpianist, pratar franska, engelska och kantonesiska och hennes livsmål är att utrota matematikfobi.
Många av oss tror att matte är svårt. Men, som Eugenia Cheng framhåller, matte är ju egentligen till för att göra svåra saker enklare.
Genom att kombinera sitt intresse för matematik med sin smittande entusiasm för matlagning och bakning tar hon oss med på en rolig och klargörande resa genom ett landskap som ingen populärvetenskaplig bok om matematik har utforskat tidigare.
"Det finns ingen bättre ambassadör (eller värdinna, för den delen) än Eugenia Cheng."
New York Times Book Review
"Med denna härligt överraskande bok avslöjar Eugenia Cheng med passion och enkelhet den dolda skönheten i matematik."
Roberto Trotta, astrofysiker och författare till The Edge of the Sky
"Denna bok gör matematik roligt igen [..]. Jag rekommenderar helhjärtat denna bok till alla med intresse för, eller djup kärlek till, logik, matematik eller bakning."
Melissa A. Wilson Sayres, assisterande professor vid Arizona State University
"Eugenia Cheng är inte bara en utmärkt matematiker och konditor, utan även en fantastisk författare."
John Baez, professor i matematik vid University of California
Alfabeta 1 9789150118391 -
Recept att räkna med
Inbunden bok. Alfabeta. 1 uppl. 2016. 287 sidor.
Nyskick. Skyddsomslag i nyskick. Förlagsny. Oläst. Presentskick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789150118391
- Titel
- Recept att räkna med
- Författare
- Cheng, Eugenia
- Förlag
- Alfabeta
- Utgivningsår
- 2016
- Omfång
- 287 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 140 x 215 mm Ryggbredd 23 mm
- Vikt
- 520 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Vad handlar matematik egentligen om? Och vad har det med tårtor och vaniljkräm att göra?
En möbiusbagel, en euklidisk chokladkaka och en äppelkaka bakad med pi - det är matematik, eller rättare sagt matte på ett annat sätt.
I Recept att räkna med har eldsjälen och stjärnbakaren, matematikern Eugenia Cheng, samlat ihop ett välfyllt kakfat med delikata insikter om allt från enkel aritmetik till kategoriteori ("matematikens matematik").
Och som extra kryddor medverkar kända matematiker som Fermat, Poincaré och Riemann.
Matematik är nämligen så mycket mer än ekvationer och formler - det är också ett otroligt kraftfullt verktyg för att studera den värld vi lever i. Och när vi väl lärt oss hur man tänker matematiskt kommer vi aldrig mer att kunna se lasagne, plommonkaka eller brownies, för att inte tala om ett kök fyllt av mjöl, på samma sätt igen.
Ta en del pyssel, två delar charm och lägg rejält med humor ovanpå: där har du Recept att räkna med - en annorlunda kokbok som gjord för en matematisk jättefest.
Eugenia Cheng är universitetslektor i matematik vid University of Sheffield.
Sedan 2007 har hennes lektioner och videor på Youtube visats över en miljon gånger. Hon är även konsertpianist, pratar franska, engelska och kantonesiska och hennes livsmål är att utrota matematikfobi.
Många av oss tror att matte är svårt. Men, som Eugenia Cheng framhåller, matte är ju egentligen till för att göra svåra saker enklare.
Genom att kombinera sitt intresse för matematik med sin smittande entusiasm för matlagning och bakning tar hon oss med på en rolig och klargörande resa genom ett landskap som ingen populärvetenskaplig bok om matematik har utforskat tidigare.
"Det finns ingen bättre ambassadör (eller värdinna, för den delen) än Eugenia Cheng."
New York Times Book Review
"Med denna härligt överraskande bok avslöjar Eugenia Cheng med passion och enkelhet den dolda skönheten i matematik."
Roberto Trotta, astrofysiker och författare till The Edge of the Sky
"Denna bok gör matematik roligt igen [..]. Jag rekommenderar helhjärtat denna bok till alla med intresse för, eller djup kärlek till, logik, matematik eller bakning."
Melissa A. Wilson Sayres, assisterande professor vid Arizona State University
"Eugenia Cheng är inte bara en utmärkt matematiker och konditor, utan även en fantastisk författare."
John Baez, professor i matematik vid University of California
Alfabeta 1 9789150118391 -
Recept att räkna med
Inbunden bok. Alfabeta. 1 uppl. 2016. 287 sidor.
Nära nyskick. Skyddsomslag i mycket gott skick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789150118391
- Titel
- Recept att räkna med
- Författare
- Cheng, Eugenia
- Förlag
- Alfabeta
- Utgivningsår
- 2016
- Omfång
- 287 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 140 x 215 mm Ryggbredd 23 mm
- Vikt
- 520 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Vad handlar matematik egentligen om? Och vad har det med tårtor och vaniljkräm att göra?
En möbiusbagel, en euklidisk chokladkaka och en äppelkaka bakad med pi - det är matematik, eller rättare sagt matte på ett annat sätt.
I Recept att räkna med har eldsjälen och stjärnbakaren, matematikern Eugenia Cheng, samlat ihop ett välfyllt kakfat med delikata insikter om allt från enkel aritmetik till kategoriteori ("matematikens matematik").
Och som extra kryddor medverkar kända matematiker som Fermat, Poincaré och Riemann.
Matematik är nämligen så mycket mer än ekvationer och formler - det är också ett otroligt kraftfullt verktyg för att studera den värld vi lever i. Och när vi väl lärt oss hur man tänker matematiskt kommer vi aldrig mer att kunna se lasagne, plommonkaka eller brownies, för att inte tala om ett kök fyllt av mjöl, på samma sätt igen.
Ta en del pyssel, två delar charm och lägg rejält med humor ovanpå: där har du Recept att räkna med - en annorlunda kokbok som gjord för en matematisk jättefest.
Eugenia Cheng är universitetslektor i matematik vid University of Sheffield.
Sedan 2007 har hennes lektioner och videor på Youtube visats över en miljon gånger. Hon är även konsertpianist, pratar franska, engelska och kantonesiska och hennes livsmål är att utrota matematikfobi.
Många av oss tror att matte är svårt. Men, som Eugenia Cheng framhåller, matte är ju egentligen till för att göra svåra saker enklare.
Genom att kombinera sitt intresse för matematik med sin smittande entusiasm för matlagning och bakning tar hon oss med på en rolig och klargörande resa genom ett landskap som ingen populärvetenskaplig bok om matematik har utforskat tidigare.
"Det finns ingen bättre ambassadör (eller värdinna, för den delen) än Eugenia Cheng."
New York Times Book Review
"Med denna härligt överraskande bok avslöjar Eugenia Cheng med passion och enkelhet den dolda skönheten i matematik."
Roberto Trotta, astrofysiker och författare till The Edge of the Sky
"Denna bok gör matematik roligt igen [..]. Jag rekommenderar helhjärtat denna bok till alla med intresse för, eller djup kärlek till, logik, matematik eller bakning."
Melissa A. Wilson Sayres, assisterande professor vid Arizona State University
"Eugenia Cheng är inte bara en utmärkt matematiker och konditor, utan även en fantastisk författare."
John Baez, professor i matematik vid University of California
Alfabeta 1 9789150118391 -
Recept att räkna med
Inbunden bok. Alfabeta. 1 uppl. 2016. 287 sidor.
Mycket gott skick. Skyddsomslag i gott skick. Ej namnad. Inget antecknat eller understruket. Hanteringsspår på bokens och skyddsomslagets kanter. Foto och presentation av författaren på skyddsomslagets främre flik. Mörkgrönt kartonnage med ryggtext i ljusare grönt. … läs mer
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789150118391
- Titel
- Recept att räkna med
- Författare
- Cheng, Eugenia
- Förlag
- Alfabeta
- Utgivningsår
- 2016
- Omfång
- 287 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 140 x 215 mm Ryggbredd 23 mm
- Vikt
- 520 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Vad handlar matematik egentligen om? Och vad har det med tårtor och vaniljkräm att göra?
En möbiusbagel, en euklidisk chokladkaka och en äppelkaka bakad med pi - det är matematik, eller rättare sagt matte på ett annat sätt.
I Recept att räkna med har eldsjälen och stjärnbakaren, matematikern Eugenia Cheng, samlat ihop ett välfyllt kakfat med delikata insikter om allt från enkel aritmetik till kategoriteori ("matematikens matematik").
Och som extra kryddor medverkar kända matematiker som Fermat, Poincaré och Riemann.
Matematik är nämligen så mycket mer än ekvationer och formler - det är också ett otroligt kraftfullt verktyg för att studera den värld vi lever i. Och när vi väl lärt oss hur man tänker matematiskt kommer vi aldrig mer att kunna se lasagne, plommonkaka eller brownies, för att inte tala om ett kök fyllt av mjöl, på samma sätt igen.
Ta en del pyssel, två delar charm och lägg rejält med humor ovanpå: där har du Recept att räkna med - en annorlunda kokbok som gjord för en matematisk jättefest.
Eugenia Cheng är universitetslektor i matematik vid University of Sheffield.
Sedan 2007 har hennes lektioner och videor på Youtube visats över en miljon gånger. Hon är även konsertpianist, pratar franska, engelska och kantonesiska och hennes livsmål är att utrota matematikfobi.
Många av oss tror att matte är svårt. Men, som Eugenia Cheng framhåller, matte är ju egentligen till för att göra svåra saker enklare.
Genom att kombinera sitt intresse för matematik med sin smittande entusiasm för matlagning och bakning tar hon oss med på en rolig och klargörande resa genom ett landskap som ingen populärvetenskaplig bok om matematik har utforskat tidigare.
"Det finns ingen bättre ambassadör (eller värdinna, för den delen) än Eugenia Cheng."
New York Times Book Review
"Med denna härligt överraskande bok avslöjar Eugenia Cheng med passion och enkelhet den dolda skönheten i matematik."
Roberto Trotta, astrofysiker och författare till The Edge of the Sky
"Denna bok gör matematik roligt igen [..]. Jag rekommenderar helhjärtat denna bok till alla med intresse för, eller djup kärlek till, logik, matematik eller bakning."
Melissa A. Wilson Sayres, assisterande professor vid Arizona State University
"Eugenia Cheng är inte bara en utmärkt matematiker och konditor, utan även en fantastisk författare."
John Baez, professor i matematik vid University of California
Alfabeta 1 9789150118391 -
Recept att räkna med
Inbunden bok. Alfabeta. 1 uppl. 2016. 287 sidor.
Mycket gott skick. Skyddsomslag i mycket gott skick. Skyddsomslaget har märken från hantering i ovankant (se bilden). Invändigt i utmärkt skick.
När du handlar böcker av mig:
* Jag skickar ditt paket spårbart med Schenker. Du får ett försändelsenummer och kan följa paketets väg.
* Enhetsfrakt inn läs mer … läs merInrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789150118391
- Titel
- Recept att räkna med
- Författare
- Cheng, Eugenia
- Förlag
- Alfabeta
- Utgivningsår
- 2016
- Omfång
- 287 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 140 x 215 mm Ryggbredd 23 mm
- Vikt
- 520 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Vad handlar matematik egentligen om? Och vad har det med tårtor och vaniljkräm att göra?
En möbiusbagel, en euklidisk chokladkaka och en äppelkaka bakad med pi - det är matematik, eller rättare sagt matte på ett annat sätt.
I Recept att räkna med har eldsjälen och stjärnbakaren, matematikern Eugenia Cheng, samlat ihop ett välfyllt kakfat med delikata insikter om allt från enkel aritmetik till kategoriteori ("matematikens matematik").
Och som extra kryddor medverkar kända matematiker som Fermat, Poincaré och Riemann.
Matematik är nämligen så mycket mer än ekvationer och formler - det är också ett otroligt kraftfullt verktyg för att studera den värld vi lever i. Och när vi väl lärt oss hur man tänker matematiskt kommer vi aldrig mer att kunna se lasagne, plommonkaka eller brownies, för att inte tala om ett kök fyllt av mjöl, på samma sätt igen.
Ta en del pyssel, två delar charm och lägg rejält med humor ovanpå: där har du Recept att räkna med - en annorlunda kokbok som gjord för en matematisk jättefest.
Eugenia Cheng är universitetslektor i matematik vid University of Sheffield.
Sedan 2007 har hennes lektioner och videor på Youtube visats över en miljon gånger. Hon är även konsertpianist, pratar franska, engelska och kantonesiska och hennes livsmål är att utrota matematikfobi.
Många av oss tror att matte är svårt. Men, som Eugenia Cheng framhåller, matte är ju egentligen till för att göra svåra saker enklare.
Genom att kombinera sitt intresse för matematik med sin smittande entusiasm för matlagning och bakning tar hon oss med på en rolig och klargörande resa genom ett landskap som ingen populärvetenskaplig bok om matematik har utforskat tidigare.
"Det finns ingen bättre ambassadör (eller värdinna, för den delen) än Eugenia Cheng."
New York Times Book Review
"Med denna härligt överraskande bok avslöjar Eugenia Cheng med passion och enkelhet den dolda skönheten i matematik."
Roberto Trotta, astrofysiker och författare till The Edge of the Sky
"Denna bok gör matematik roligt igen [..]. Jag rekommenderar helhjärtat denna bok till alla med intresse för, eller djup kärlek till, logik, matematik eller bakning."
Melissa A. Wilson Sayres, assisterande professor vid Arizona State University
"Eugenia Cheng är inte bara en utmärkt matematiker och konditor, utan även en fantastisk författare."
John Baez, professor i matematik vid University of California
Alfabeta 1 9789150118391 -
Recept att räkna med
Inbunden bok. Alfabeta. 1 uppl. 2016. 287 sidor.
Nyskick. Skyddsomslag i nyskick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789150118391
- Titel
- Recept att räkna med
- Författare
- Cheng, Eugenia
- Förlag
- Alfabeta
- Utgivningsår
- 2016
- Omfång
- 287 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 140 x 215 mm Ryggbredd 23 mm
- Vikt
- 520 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Vad handlar matematik egentligen om? Och vad har det med tårtor och vaniljkräm att göra?
En möbiusbagel, en euklidisk chokladkaka och en äppelkaka bakad med pi - det är matematik, eller rättare sagt matte på ett annat sätt.
I Recept att räkna med har eldsjälen och stjärnbakaren, matematikern Eugenia Cheng, samlat ihop ett välfyllt kakfat med delikata insikter om allt från enkel aritmetik till kategoriteori ("matematikens matematik").
Och som extra kryddor medverkar kända matematiker som Fermat, Poincaré och Riemann.
Matematik är nämligen så mycket mer än ekvationer och formler - det är också ett otroligt kraftfullt verktyg för att studera den värld vi lever i. Och när vi väl lärt oss hur man tänker matematiskt kommer vi aldrig mer att kunna se lasagne, plommonkaka eller brownies, för att inte tala om ett kök fyllt av mjöl, på samma sätt igen.
Ta en del pyssel, två delar charm och lägg rejält med humor ovanpå: där har du Recept att räkna med - en annorlunda kokbok som gjord för en matematisk jättefest.
Eugenia Cheng är universitetslektor i matematik vid University of Sheffield.
Sedan 2007 har hennes lektioner och videor på Youtube visats över en miljon gånger. Hon är även konsertpianist, pratar franska, engelska och kantonesiska och hennes livsmål är att utrota matematikfobi.
Många av oss tror att matte är svårt. Men, som Eugenia Cheng framhåller, matte är ju egentligen till för att göra svåra saker enklare.
Genom att kombinera sitt intresse för matematik med sin smittande entusiasm för matlagning och bakning tar hon oss med på en rolig och klargörande resa genom ett landskap som ingen populärvetenskaplig bok om matematik har utforskat tidigare.
"Det finns ingen bättre ambassadör (eller värdinna, för den delen) än Eugenia Cheng."
New York Times Book Review
"Med denna härligt överraskande bok avslöjar Eugenia Cheng med passion och enkelhet den dolda skönheten i matematik."
Roberto Trotta, astrofysiker och författare till The Edge of the Sky
"Denna bok gör matematik roligt igen [..]. Jag rekommenderar helhjärtat denna bok till alla med intresse för, eller djup kärlek till, logik, matematik eller bakning."
Melissa A. Wilson Sayres, assisterande professor vid Arizona State University
"Eugenia Cheng är inte bara en utmärkt matematiker och konditor, utan även en fantastisk författare."
John Baez, professor i matematik vid University of California
Alfabeta 1 9789150118391 -
Recept att räkna med
Inbunden bok. Alfabeta. 1 uppl. 2016. 287 sidor.
Nära nyskick. Skyddsomslag i nära nyskick. Rec. stämpel
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789150118391
- Titel
- Recept att räkna med
- Författare
- Cheng, Eugenia
- Förlag
- Alfabeta
- Utgivningsår
- 2016
- Omfång
- 287 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 140 x 215 mm Ryggbredd 23 mm
- Vikt
- 520 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Vad handlar matematik egentligen om? Och vad har det med tårtor och vaniljkräm att göra?
En möbiusbagel, en euklidisk chokladkaka och en äppelkaka bakad med pi - det är matematik, eller rättare sagt matte på ett annat sätt.
I Recept att räkna med har eldsjälen och stjärnbakaren, matematikern Eugenia Cheng, samlat ihop ett välfyllt kakfat med delikata insikter om allt från enkel aritmetik till kategoriteori ("matematikens matematik").
Och som extra kryddor medverkar kända matematiker som Fermat, Poincaré och Riemann.
Matematik är nämligen så mycket mer än ekvationer och formler - det är också ett otroligt kraftfullt verktyg för att studera den värld vi lever i. Och när vi väl lärt oss hur man tänker matematiskt kommer vi aldrig mer att kunna se lasagne, plommonkaka eller brownies, för att inte tala om ett kök fyllt av mjöl, på samma sätt igen.
Ta en del pyssel, två delar charm och lägg rejält med humor ovanpå: där har du Recept att räkna med - en annorlunda kokbok som gjord för en matematisk jättefest.
Eugenia Cheng är universitetslektor i matematik vid University of Sheffield.
Sedan 2007 har hennes lektioner och videor på Youtube visats över en miljon gånger. Hon är även konsertpianist, pratar franska, engelska och kantonesiska och hennes livsmål är att utrota matematikfobi.
Många av oss tror att matte är svårt. Men, som Eugenia Cheng framhåller, matte är ju egentligen till för att göra svåra saker enklare.
Genom att kombinera sitt intresse för matematik med sin smittande entusiasm för matlagning och bakning tar hon oss med på en rolig och klargörande resa genom ett landskap som ingen populärvetenskaplig bok om matematik har utforskat tidigare.
"Det finns ingen bättre ambassadör (eller värdinna, för den delen) än Eugenia Cheng."
New York Times Book Review
"Med denna härligt överraskande bok avslöjar Eugenia Cheng med passion och enkelhet den dolda skönheten i matematik."
Roberto Trotta, astrofysiker och författare till The Edge of the Sky
"Denna bok gör matematik roligt igen [..]. Jag rekommenderar helhjärtat denna bok till alla med intresse för, eller djup kärlek till, logik, matematik eller bakning."
Melissa A. Wilson Sayres, assisterande professor vid Arizona State University
"Eugenia Cheng är inte bara en utmärkt matematiker och konditor, utan även en fantastisk författare."
John Baez, professor i matematik vid University of California
Alfabeta 1 9789150118391 -
Recept att räkna med
Inbunden bok.
Nyskick. Skyddsomslag i nyskick. Alfabeta. 2016. 287 s. 14 x 21,5cm. Oläst. Illustrerad.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789150118391
- Titel
- Recept att räkna med
- Författare
- Cheng, Eugenia
- Förlag
- Alfabeta
- Utgivningsår
- 2016
- Omfång
- 287 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 140 x 215 mm Ryggbredd 23 mm
- Vikt
- 520 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Vad handlar matematik egentligen om? Och vad har det med tårtor och vaniljkräm att göra?
En möbiusbagel, en euklidisk chokladkaka och en äppelkaka bakad med pi - det är matematik, eller rättare sagt matte på ett annat sätt.
I Recept att räkna med har eldsjälen och stjärnbakaren, matematikern Eugenia Cheng, samlat ihop ett välfyllt kakfat med delikata insikter om allt från enkel aritmetik till kategoriteori ("matematikens matematik").
Och som extra kryddor medverkar kända matematiker som Fermat, Poincaré och Riemann.
Matematik är nämligen så mycket mer än ekvationer och formler - det är också ett otroligt kraftfullt verktyg för att studera den värld vi lever i. Och när vi väl lärt oss hur man tänker matematiskt kommer vi aldrig mer att kunna se lasagne, plommonkaka eller brownies, för att inte tala om ett kök fyllt av mjöl, på samma sätt igen.
Ta en del pyssel, två delar charm och lägg rejält med humor ovanpå: där har du Recept att räkna med - en annorlunda kokbok som gjord för en matematisk jättefest.
Eugenia Cheng är universitetslektor i matematik vid University of Sheffield.
Sedan 2007 har hennes lektioner och videor på Youtube visats över en miljon gånger. Hon är även konsertpianist, pratar franska, engelska och kantonesiska och hennes livsmål är att utrota matematikfobi.
Många av oss tror att matte är svårt. Men, som Eugenia Cheng framhåller, matte är ju egentligen till för att göra svåra saker enklare.
Genom att kombinera sitt intresse för matematik med sin smittande entusiasm för matlagning och bakning tar hon oss med på en rolig och klargörande resa genom ett landskap som ingen populärvetenskaplig bok om matematik har utforskat tidigare.
"Det finns ingen bättre ambassadör (eller värdinna, för den delen) än Eugenia Cheng."
New York Times Book Review
"Med denna härligt överraskande bok avslöjar Eugenia Cheng med passion och enkelhet den dolda skönheten i matematik."
Roberto Trotta, astrofysiker och författare till The Edge of the Sky
"Denna bok gör matematik roligt igen [..]. Jag rekommenderar helhjärtat denna bok till alla med intresse för, eller djup kärlek till, logik, matematik eller bakning."
Melissa A. Wilson Sayres, assisterande professor vid Arizona State University
"Eugenia Cheng är inte bara en utmärkt matematiker och konditor, utan även en fantastisk författare."
John Baez, professor i matematik vid University of California
9789150118391 -
Recept att räkna med
Inbunden bok.
Nyskick. Skyddsomslag i nyskick. Alfabeta. 2016. 287 s. 14 x 21,5cm. Oläst. Illustrerad.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789150118391
- Titel
- Recept att räkna med
- Författare
- Cheng, Eugenia
- Förlag
- Alfabeta
- Utgivningsår
- 2016
- Omfång
- 287 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 140 x 215 mm Ryggbredd 23 mm
- Vikt
- 520 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Vad handlar matematik egentligen om? Och vad har det med tårtor och vaniljkräm att göra?
En möbiusbagel, en euklidisk chokladkaka och en äppelkaka bakad med pi - det är matematik, eller rättare sagt matte på ett annat sätt.
I Recept att räkna med har eldsjälen och stjärnbakaren, matematikern Eugenia Cheng, samlat ihop ett välfyllt kakfat med delikata insikter om allt från enkel aritmetik till kategoriteori ("matematikens matematik").
Och som extra kryddor medverkar kända matematiker som Fermat, Poincaré och Riemann.
Matematik är nämligen så mycket mer än ekvationer och formler - det är också ett otroligt kraftfullt verktyg för att studera den värld vi lever i. Och när vi väl lärt oss hur man tänker matematiskt kommer vi aldrig mer att kunna se lasagne, plommonkaka eller brownies, för att inte tala om ett kök fyllt av mjöl, på samma sätt igen.
Ta en del pyssel, två delar charm och lägg rejält med humor ovanpå: där har du Recept att räkna med - en annorlunda kokbok som gjord för en matematisk jättefest.
Eugenia Cheng är universitetslektor i matematik vid University of Sheffield.
Sedan 2007 har hennes lektioner och videor på Youtube visats över en miljon gånger. Hon är även konsertpianist, pratar franska, engelska och kantonesiska och hennes livsmål är att utrota matematikfobi.
Många av oss tror att matte är svårt. Men, som Eugenia Cheng framhåller, matte är ju egentligen till för att göra svåra saker enklare.
Genom att kombinera sitt intresse för matematik med sin smittande entusiasm för matlagning och bakning tar hon oss med på en rolig och klargörande resa genom ett landskap som ingen populärvetenskaplig bok om matematik har utforskat tidigare.
"Det finns ingen bättre ambassadör (eller värdinna, för den delen) än Eugenia Cheng."
New York Times Book Review
"Med denna härligt överraskande bok avslöjar Eugenia Cheng med passion och enkelhet den dolda skönheten i matematik."
Roberto Trotta, astrofysiker och författare till The Edge of the Sky
"Denna bok gör matematik roligt igen [..]. Jag rekommenderar helhjärtat denna bok till alla med intresse för, eller djup kärlek till, logik, matematik eller bakning."
Melissa A. Wilson Sayres, assisterande professor vid Arizona State University
"Eugenia Cheng är inte bara en utmärkt matematiker och konditor, utan även en fantastisk författare."
John Baez, professor i matematik vid University of California
9789150118391 -
Recept att räkna med
Inbunden bok.
Nyskick. Skyddsomslag i nyskick. Alfabeta. 2016. 287 s. 14 x 21,5cm. Oläst. Illustrerad.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789150118391
- Titel
- Recept att räkna med
- Författare
- Cheng, Eugenia
- Förlag
- Alfabeta
- Utgivningsår
- 2016
- Omfång
- 287 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 140 x 215 mm Ryggbredd 23 mm
- Vikt
- 520 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Vad handlar matematik egentligen om? Och vad har det med tårtor och vaniljkräm att göra?
En möbiusbagel, en euklidisk chokladkaka och en äppelkaka bakad med pi - det är matematik, eller rättare sagt matte på ett annat sätt.
I Recept att räkna med har eldsjälen och stjärnbakaren, matematikern Eugenia Cheng, samlat ihop ett välfyllt kakfat med delikata insikter om allt från enkel aritmetik till kategoriteori ("matematikens matematik").
Och som extra kryddor medverkar kända matematiker som Fermat, Poincaré och Riemann.
Matematik är nämligen så mycket mer än ekvationer och formler - det är också ett otroligt kraftfullt verktyg för att studera den värld vi lever i. Och när vi väl lärt oss hur man tänker matematiskt kommer vi aldrig mer att kunna se lasagne, plommonkaka eller brownies, för att inte tala om ett kök fyllt av mjöl, på samma sätt igen.
Ta en del pyssel, två delar charm och lägg rejält med humor ovanpå: där har du Recept att räkna med - en annorlunda kokbok som gjord för en matematisk jättefest.
Eugenia Cheng är universitetslektor i matematik vid University of Sheffield.
Sedan 2007 har hennes lektioner och videor på Youtube visats över en miljon gånger. Hon är även konsertpianist, pratar franska, engelska och kantonesiska och hennes livsmål är att utrota matematikfobi.
Många av oss tror att matte är svårt. Men, som Eugenia Cheng framhåller, matte är ju egentligen till för att göra svåra saker enklare.
Genom att kombinera sitt intresse för matematik med sin smittande entusiasm för matlagning och bakning tar hon oss med på en rolig och klargörande resa genom ett landskap som ingen populärvetenskaplig bok om matematik har utforskat tidigare.
"Det finns ingen bättre ambassadör (eller värdinna, för den delen) än Eugenia Cheng."
New York Times Book Review
"Med denna härligt överraskande bok avslöjar Eugenia Cheng med passion och enkelhet den dolda skönheten i matematik."
Roberto Trotta, astrofysiker och författare till The Edge of the Sky
"Denna bok gör matematik roligt igen [..]. Jag rekommenderar helhjärtat denna bok till alla med intresse för, eller djup kärlek till, logik, matematik eller bakning."
Melissa A. Wilson Sayres, assisterande professor vid Arizona State University
"Eugenia Cheng är inte bara en utmärkt matematiker och konditor, utan även en fantastisk författare."
John Baez, professor i matematik vid University of California
9789150118391
Your country and preferred language.
Select your country Select languageDenna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.
Stäng
Välkommen till Sveriges största bokhandel
Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.
- Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
- Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn