Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Sveriges största bokhandel

Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.

  • Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
  • Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn
Förintelsen inför rätta : Sanning, lögn och historia - Berättelsen om David Irving-rättegången ( orig. titel : Holocaust on Trial )

Förintelsen inför rätta : Sanning, lögn och historia - Berättelsen om David Irving-rättegången ( orig. titel : Holocaust on Trial )

Inbunden bok. Norstedts Bokförlag. 2:a svenska uppl. 2006. 318 sidor.

Mycket gott skick. Pytte små slitage på pärm. En aning damm på pärms insidor. Bladen med ny skick. Oläst.21,6 cm x 14 cm. 458 gram. (låda20230810-2?0).

Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
Betala med Swish

Förlagsfakta

ISBN
9113015516
Titel
Förintelsen inför rätta : sanning, lögn och historia - berättelsen om David Irving-rättegången
Författare
Guttenplan, D. D.
Förlag
Norstedts
Utgivningsår
2006
Omfång
318 sidor
Bandtyp
Kartonnage
Mått
135 x 210 mm Ryggbredd 25 mm
Vikt
459 g
Språk
Svenska
Baksidestext
Den 11 januari 2000 inleddes en rättegång i London som skulle bli en av de mest betydelsefulla vad gäller förintelsen av judarna under andra världskriget. Men det var inte en lägerkommendant som stod inför rätta, utan själva Historien. Får man tvivla på att det fanns gaskamrar i Auschwitz? Får man kalla den som tvivlar för en förfalskare?
På ena sidan stod ett bokförlag och författaren Deborah Lipstadt, som skrivit om förintelseförnekare. På den andra stod historikern David Irving, som stämt dem för förtal, eftersom han hävdade att hans tvivel på historien om massmordet på judarna var rimligt.
Om David Irving vann, skulle då fältet vara fritt för alla som hävdar att utrotningslägren aldrig existerat? Risken var överhängande.

D. D. Guttenplans reportage om Irvingrättegången är en spännande och ingående skildring av huvudpersonerna i rättssalen, av historien om lägren och hela historieskrivningen om Förintelsen. En viktig bok om ett avgörande rättsfall, en dom över 1900-talet som härmed åter görs tillgänglig på den svenska bokmarknaden.