Bullens kokbok - Del 1 (1:a utg.)
Inbunden bok. Åhlén & Åkerlund. 1 uppl. 1934. 192 sidor.
Mycket gott skick.
Ovanlig 1:a utgåva. Boken är i ett gott antikvariskt skick: pärmar med lättare bruksspår. Ryggen och inlagan i mycket gott skick (sånär som på nån mini-reva, mini-pappersförlust och mini-lagerprickar på nån sid). Rikt illustrerad med foton svartvitt.
Innehåll:
Här får man som läsare en utförlig genomgång av enklare matlagning, vardagsmat och matlagning vid fest. Huvudvikten har lagts vid att få med ett rikt omväxlande urval av god, vällagad husmanskost. Boken består av tre huvudkapitel: 1. Smörgåsrätter, smörgåsar, sallader & korv, 2. Såser & aromsmör samt 3. Soppor. Den innehåller även bl.a. hur man konserverar mat och grönsaker, bakar smörgåstårtor, tillreder lyxiga fiskrätter, tips på elegant servering & uppläggning, menyer och oändligt mycket mer. En av de i det svenska folkhemmet mest uppskattade och användna titlarna inom sitt område.
