Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Sveriges största bokhandel

Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.

  • Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
  • Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn
Köttsliga lustar och andra fröjder : kulinariska färder i tid och rum
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
Betala med Swish

Förlagsfakta

ISBN
9789173313995
Titel
Köttsliga lustar och andra fröjder : kulinariska färder i tid och rum
Författare
Nordén, Gösta
Förlag
Carlsson
Utgivningsår
2011
Omfång
199 sidor
Bandtyp
Inbunden
Mått
160 x 218 mm Ryggbredd 20 mm
Vikt
520 g
Språk
Svenska
Baksidestext
Detta är en både glädjefylld och mycket initierad skildring av mat, tillagning, servering och måltider. Författaren stiger fram i alla rollerna. Med entusiasm och både praktisk och teoretisk kunskap berättar han om antika bordsseder, välsmakande mollusker, franska revolutionens betydelse för restaurangens födelse, om trancheringens ädla konst, om den goda matfiskens livsbetingelser, om lyckade våffelbak, om gesällprov i köket, om gåsen, om konsten att slakta och stycka en gris, om lutfiskens välsignelse och mycket annat aptitretande.

Gösta Nordén är restaurangman/krögare med ett långt och rikt liv i kök och matsal. Han har tidigare skrivit boken "Bland matsedlar och menyer".
Stig Fyring är konstnär, illustratör och restaurangman. Han har många utställningar och böcker bakom sig, senast "Strövtåg och strandhugg i Cornwall".