Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Sveriges största bokhandel

Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.

  • Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
  • Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn
  • Du måste vara inloggad för att kunna ställa en fråga till säljaren. Om du saknar inloggning, klicka på Skapa konto i topplisten. OBS! Frågeformuläret kan inte användas för beställning.
Kok-konsten som vetenskap och konst

Kok-konsten som vetenskap och konst

Inbunden bok. Carlsson. 1 uppl. 2015. 1006 sidor.

Nyskick. Förlagsny och oläst

Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
Betala med Swish

Förlagsfakta

ISBN
9789173317214
Titel
Kok-konsten som vetenskap och konst
Författare
Hagdahl, Charles Emil
Förlag
Carlsson
Utgivningsår
2015
Omfång
1006 sidor
Bandtyp
Inbunden
Mått
167 x 243 mm Ryggbredd 54 mm
Vikt
1580 g
Språk
Svenska
Baksidestext
Han kallades för Hötorgskungen, där han under decennier
bodde med utsikt över torgets salustånd och torgmadamer
i huvudstaden. Han betraktade haren som de öppna fältens fyrbenta filosof. Han visste hur en grävling skulle
tillagas och han uppskattade högt den smakliga kalkonen.
Charles-Emil Hagdahl (1809 1897) var och har förblivit
ett kunskapsorakel och en föregångare genom sitt verk Kok-konsten som vetenskap och konst. Efter tio års möda
utkom första upplagan av denna tusensidiga klassiker
1879, med 3 000 recept, 350 illustrationer och miniessäer
om föda, drycker, bordsskick, redskap, kostsammansättning,
djurhållning och allt annat som har att göra
med vår mat. Hans credo var »renlighet, renlighet«. Allt
kryddat med försvarliga nypor av bildning och humor,
skrivet av en världsman som ville skapa en motsvarighet
till de stora franska matskribenternas verk Carême,
Brillat Savarin, Dumas.
I denna nya utgåva får läsaren en initierad och fyllig
bakgrund till Hagdahl och hans matuniversum liksom till de många upplagornas historia. Matforskaren tillika preses i Måltidsakademien Håkan Jönsson skriver i sin inledande text: » hans kokbok har det som mycket av måltidslitteraturen saknar, nämligen ett innehåll som tilltalar intellektet och inte bara tillhandahåller manualer att kopiera«.