Koka soppa på fysik - En bok om matlagning
Inbunden bok. Mattias Boströms Förlag . Innehåll: Matlagningens historia av Jan Boris-Möller • Om temperatur och termometrar av Hans-Uno Bengtsson • Vad består kött, fisk och grönsaker av? av Jan Boris-Möller • Från Den flygande holländaren till äggkokning och supernovor: om värmeledning av Hans-Uno Bengtsson • Smak, doft, kryddor och marinader av Jan Boris-Möller • Äppelpaj och stjärnvind: om konvektion av Hans-Uno Bengtsson • Receptteori och spilltabell av Jan Boris-Möller • Stekvändning och mikrovågsugnar i köket och i kosmos: om strålning av Hans-Uno Bengtsson • Temperaturer av Jan Boris-Möller • Förgasare och konsten att dricka konjak: om faser och fasövergångar av Hans-Uno Bengtsson • Frysning, bakterier, hygien och näring av Jan Boris-Möller • Majonnäs, dressing och diskmedel: om konsten att blanda olja och vatten av Hans-Uno Bengtsson • Matlagningstips och recept av Jan Boris-Möller 1 uppl. 1997. 34 + 4 blanka sidor.
Nyskick. Innehållet är genomgången och bedöms vara i nyskick. Bokens omslag har en viss åldersrelaterad blekning på vissa ställen, men är i gott skick.
Förlagsfakta
- ISBN
- 9789197263474
- Titel
- Koka soppa på fysik : en bok om matlagning
- Författare
- Bengtsson, Hans-Uno - Boris-Möller, Jan - Płoski, Andrzej
- Förlag
- Lund : Boström
- Utgivningsår
- 1997
- Språk
- Svenska