Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Sveriges största bokhandel

Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.

  • Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
  • Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn
Näringslära för sjuksköterskor : teori och praktik

Näringslära för sjuksköterskor : teori och praktik

Häftad bok. Studentlitteratur AB. 2:2 uppl. 2014. 222 sidor.

Nyskick.

Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
Betala med Swish Stöd Bokhjälpen

Förlagsfakta

ISBN
9789144096360
Titel
Näringslära för sjuksköterskor : teori och praktik
Författare
Inger Skolin
Förlag
Studentlitteratur AB
Utgivningsår
2014
Omfång
222 sidor
Bandtyp
Häftad
Vikt
470 g
Språk
Svenska
Baksidestext
Kunskap om näringens betydelse för ett friskt liv är viktig för alla. För dem som vårdar sjuka människor krävs ännu mer kunskaper. De ska ha kännedom om kostrelaterade sjukdomar. De måste veta vilket näringsintag som rekommenderas vid behandling och rehabilitering, hur patienter kan reagera på olika närings- och födoämnen samt dessutom ansvara praktiskt för att patienter får i sig ordinerad näring.
Näringslära för sjuksköterskor – teori och praktik svarar mot en efter­frågan på en lärobok i ämnet som är anpassad till sjuksköterske­utbildningen. Boken består av två huvuddelar. Den första delen, ”Grundläggande näringslära”, är teoretisk och redogör för olika näringsämnen och människans varierande behov av dessa i olika åldrar. Del två, ”Klinisk nutrition”, fokuserar på den sjuka människan och den praktiska omvårdnaden med avseende på nutrition.
Sedan utgivningen av den tidigare upplagan av denna bok har de Nordiska näringsrekommendationerna (NNR) uppdaterats och Socialstyrelsen har publicerat vägledningen ”Näring för god vård och omsorg”. Denna andra upplaga refererar således till dessa. Ytterligare tillägg ger ökat utrymme åt fysiologi, nämligen styrningen av matspjälkningssystemet, faktorer som orsakar illamående och kräkning samt hälsoeffekter av fysisk aktivitet.