KOCKEN MÖTER CAISA WARG. 250 ÅR SVENSK GASTRONOMI...EN MATRESA OCH ETT MATÅR. MATESSÄ 1755-2005
Inbunden bok. Förlaget Canapé Gourmet, Kil . Första uppl. 2004. 240 sidor.
Nyskick.
Oläst.Förlagets dekorerade förlagsband.
Klipp ur bokens recensioner :" När författaren JAN-ERIK HALLBERG, kock med mångårig erfarenhet av
matforskning, möter CAISA WARG sker det i form av en fiktiv berättelse där samtalet handlar om mat och matlagning på en gastronomisk nivå i ett långt tidsperspektiv. Författaren lockar in läsaren i Caisa Wargs intressant formulerade recept, ställer frågor till henne och visar på så sätt den kunskap och erfarenhet kokboken rymmer. Detta förstärks ytterligare genom en dialog med TINA NORDSTRÖM som ger sina kommentarer utifrån dagens matlagningsperspektiv. Det lättsamma språket och dialogmetoden där maträtter och matord från år 1755 följs upp till år 2005, tillsammans med de inblandade nutida mer eller mindre kända personer inom gastronomin gör att även de mer vetenskapliga förklaringarna är begripliga. Bildmaterialet är enkelt med svartvita foton. Ett kort och informativt avslutningskapitel innehåller efterord, tidsspegling, persongalleri, ett fylligt register samt ordförklaringar. Den skönlitterärt präglade bokens styrka är att den analyserar recepten i en känd historisk kokbok på ett seriöst, personligt och lättsamt sätt.
21,5 x 15 cm. 475 g.ISBN 9197523208
Förlagsfakta
- ISBN
- 9197523208
- Titel
- Kocken möter Caisa Warg : 250 år svensk gastronomi- : -en matresa och ett matår : [matessä 1755-2005]
- Författare
- Hallberg, Jan-Erik
- Förlag
- Kil : Canapé gourmet
- Utgivningsår
- 2004
- Språk
- Svenska