Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Sveriges största bokhandel

Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.

  • Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
  • Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn
Född fri

Född fri

Inbunden bok. Albert Bonniers Förlag. 1960. 189 sidor.

Gott skick. Skyddsomslag i hyggligt skick. Detta är berättelsen om vänskapen mellan lejoninnan Elsa och hennes människoföräldrar, som fostrade henne från det hon var en hjälplös unge tills hon återbördades till ett fritt liv i bushen.
Tre små nyfödda lejonsystrar togs om hand av George och Joy Adamson och växte upp i deras hem i kanten av vildmarken med en tam klippgrävling som barnsköterska. När ungarna var ett halvt år, stod det klart för de överansträngda fosterföräldrarna att de inte kunde härbärgera tre fullvuxna lejon, och de behöll bara den minsta och tillgivnaste. Det var Elsa.
I tre år levde hon bland människorna, följde Adamsons på deras resor, åt och sov i deras närhet. Systematiskt började de träna henne för hennes slutliga omvandling till "vilt" lejon, de lärde henne att sörja för sig själv, att jaga och döda och umgås med sina vilda fränder. Ett år tog omskolningen, och när boken slutar lever Elsa som fri lejoninna på egen hand i en avlägsen vildmark. Med någon månads mellanrum reser hennes fosterföräldrar dit, och det dröjer inte länge förrän Elsa kommer störtande, glad och tillgiven. Boken om Elsa slutar med ett stolt postskriptum: Elsa bar fått tre ungar.
Denna häpnadsväckande historia illustreras med en mängd autentiska bilder i svartvitt och färg, som i minsta detalj bestyrker Joy Adamsons märkliga berättelse om Elsa, lejoninnan som har lagt en värld för sina tassar.

Lejonet Elsa har haft en enastående förmåga att tjusa till bokköparna i alla länder där boken utkommit. Den är redan översatt till 14 språk och upplagorna får räknas i miljoner. Det behövs bara en gnutta djurvänlighet hos köparen för att han eller hon skall falla handlöst för Elsas charm — Boken har blvit en världssuccé av enastående mått.

Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
Betala med Swish