Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Bokbörsen

Den svenska marknadsplatsen för lästa böcker, lyssnade skivor och tittade filmer. Sök bland tre miljoner annonser från tjugo tusen säljare som levererar direkt till dig.

  • Öppet köp 21 dagar
  • Betalning mot faktura
  • Inrikes enhetsfrakt 62 kr oavsett vikt och antal artiklar från samma säljare och i samma kundvagn.
Stockholm : Vattnet, öarna och staden

Stockholm : Vattnet, öarna och staden

Inbunden bok

Nyskick. Max Ström | Utg. 2018 | Förlagsband. | 328 s. | 9789171264039 | Denna bok är förlagsny. | Språk: Svenska ------ Mer info: I detta praktverk möter vi staden från sjösidan. Stockholm är ju egentligen en skärgårdsstad som från första början byggdes på öar. Via mer än 200 storslagna fotografier, kartor och illustrationer får vi se Stockholm på ett nytt sätt – boken är en enda stor upptäcktsfärd bland bebyggelse, kajer, öar, broar, kanaler och strandpromenader. Här finns skärgårdsbåtarna, seglingen, paddlingen, fisket, sjöfarten och arkitekturen. Men här finns också historien och geologin. Boken är en bred skildring av hur naturen och vattnet har format staden; hur geologiska virvlar skapat både skärgården och Mälaren; varför staden ligger just här och hur vi idag bygger och lever vid sjön. Det är en skildring som börjar för miljoner år sedan och som slutar med den senaste arkitekturen.Boken har skapats av fotografen Jeppe Wikström och arkitekten Per Kallstenius. Jeppe Wikström är en av landets mest kända fotografer med en lång rad böcker om Stockholm och skärgården bakom sig. Per Kallstenius var stadsarkitekt i Stockholm under åren 1984–1989 samt 1994–2010. Ingen annan har i modern tid haft detta ämbete under så lång tid. Per Kallstenius har speciellt intresserat sig för skildringen av stadens utveckling över tid.

Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK Betala med Swish

Förlagsfakta

ISBN
9789171264039
Titel
Sjöstaden : Stockholm - arkipelagernas stad
Författare
Per Kallstenius
Förlag
Max Ström
Utgivningsår
2018
Omfång
240 sidor
Bandtyp
Inbunden
Språk
Svenska
Baksidestext
I detta praktverk möter vi staden från sjösidan. Stockholm är ju egentligen en skärgårdstad som från första början byggdes på öar. I mer än 200 storslagna fotografier får vi se Stockholm på ett nytt sätt – boken är en enda stor upptäcktsfärd bland bebyggelse, kajer, öar, broar, kanaler och strandpromenader. Här finns skärgårdsbåtarna, seglingen, paddlingen, fisket, sjöfarten och arkitekturen. Men här finns också historien och geologin. Boken är en bred skildring av hur naturen och vattnet har format staden; om hur geologiska virvlar skapat både skärgården och Mälaren; om varför staden ligger just här och om hur vi idag bygger och lever vid sjön. Det är en skildring som börjar för miljoner år sedan och som slutar med den senaste arkitekturen.Boken har skapats av fotografen Jeppe Wikström och arkitekten Per Kallstenius. Jeppe Wikström är en av landets mest kända fotografer som har en lång rad böcker om Stockholm och skärgården bakom sig. Per Kallstenius var stadsarkitekt i Stockholm under åren 1984–1989 samt 1994–2010. Ingen annan arkitekt har i modern tid haft detta ämbete under lika lång tid.