Frankrike : (ur Allt om mat) ( de 53 st. recept är : Innehåll : Förrätter & sallader : Galette de polenta á la tapenade ; Ostkräm med endivsallad ; Varma gröna linser med rosmarin ; Vitlöksröra ; Moules á la portugaise ; Musselkräm med vitlök ; Ostron med champagnesmörsås ; Ostronragu i vitvinssås med salladslök ; Anchoïade ; Aioli ; Kronärtskocka i matig sallad ; Pastramislallad med kronärtskockor och dragon ; Salade lyonnaise ; Äggsallad ; Varmrätter : Fiskfilé med vinsås och juliennegrönsaker ; Fiskgryta med saffran ; Fiski ugn med ratatouille ; Grillad fisk med bouillabaissegrönsaker ; Lamm med varm chévresallad ; Citronkotlett med bön- och getostsallad ; Filéspett med potatissallad och rödlökssmör med sardeller ; Boeuf bourguignon ; Grillad oxfilé med celinepotatissallad á la Provence ; Sydfransk köttgryta med chorizo ; Helstekt kyckling med rödvinssky ; Fransk kycklinggryta ; Ankbröst med apelsinsås ; Helstekt rimmad anka med hallonsås ; Buljongkokt potatis med ratatouillegrönsaker ; Tian - sydfransk gratäng med sparris ; Desserter : Varm brie med rostade nötter ; Björnbär och vinbär i créme de cassislag ; Bärconsommé med färska bär ; Madeleinekaka ; Minicharlotte med exotiska frukter och citronkräm ; Passionfruktsbruée ; Kyld päronsoppa med chardonnay ; Körsbär i rödvinslag ; Lavendelkräm med karamelliserad citrus och citrongranité ; Créme caramel med knäcksticks ; Snöägg med vaniljsås ; Svartvinbärssufflé ; Vanilj- och calvadossoppa med fattiga riddare och stekta äpplen ; Bakat : Franskt lantbröd ; Päronpaj med grönmögelost och rosmarin ; Brioche ; Biskvia la Boulard ; Petits-choux ; Plommonpaj med mandelgrädde ; Robuchons chokladpaj ; Saffrans- och chokladbrioche ; Äppelpajer med mandel- och calvadosfyllning ; Fransk chokladtårta )
Inbunden bok. Bonnier Tidskrifter AB. 1:a uppl. 2008. 124 sidor.
Nära nyskick. Se namnet på alla 53 recept inom parenteser under titel rutan. Spår etfer 2 st hundöron. Resten är ny skick. 22,8 cm x 20 cm. 441 gram. (låda20230512-2?09.
Förlagsfakta
- ISBN
- 9789189346925
- Titel
- Frankrike : [ur Allt om mat]
- Författare
- Karlström, Ulla - Lundin, Cecilia - Wrede, Eva - Allt om mat
- Förlag
- Stockholm : Bonnier tidskrifter
- Utgivningsår
- 2008
- Språk
- Svenska