-
Naturlig Mat
Inbunden bok. Optimal Förlag. 1 uppl. 2006. 200 sidor.
Nyskick. Skyddsomslag i nära nyskick. Knappt synlig rest av klistermärke på insidan av främre pärmen.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789172411234
- Titel
- Naturlig Mat
- Författare
- Lars Wilsson
- Förlag
- Optimal Förlag
- Utgivningsår
- 2006
- Omfång
- 200 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 157 x 234 mm Ryggbredd 19 mm
- Vikt
- 484 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Är du noga med din och din familjs hälsa och välbefinnande? Den här boken ger dig en tankeställare och ett stöd om hur du och din familj ska äta för att må bra!
Antalet feta barn och ungdomar har fyrdubblats under de senaste decennierna och åldersdiabetes blir allt vanligare bland både vuxna och barn. Vi anlägger våra levnadsvanor tidigt i livet. Därför gör man sin familj en stor tjänst om man skapar sunda kostvanor från början.
På alldeles för många hyllor i mataffärerna trängs produkter som inte är bra för vår hälsa. Forskningsrapporter visar tydligt att socker i maten, alltför mycket stärkelse (en sockerkedja!) i form av snabbakat bröd, pasta, polerat ris och potatis, billigt framställd skräpmat och läsk i stora mängder är några av bovarna som orsakar ohälsa. Även mat som vi tror är nyttig, som yoghurt och müsli, innehåller ibland socker eller konstgjorda sötningsmedel.
För mycket onyttig mat kan kosta dig och din familj både kondition och livslängd. Följderna syns på ökningen av vällevnadssjukdomar. Dessa sjukdomar beror i grunden på en störning i ämnesomsättningen, det så kallade metabola syndromet.
Ofta underskattar man vårt behov av animaliskt protein och man har ännu inte tagit till sig den nya kunskapen om det animaliska fettets betydelse, inte bara som energikälla utan också som näringsämne.
Många har en dunkel aning om att den mat som finns tillgänglig i dag inte erbjuder en fullvärdig näring. Därför proppar vi i oss massor av vitaminer, mineraler och tillskott från dyra burkar. Hälsokostindustrin klappar händer.
Är man noga med maten, så drabbas man inte av vare sig fetma, näringsbrist eller välfärdssjukdomar.
Optimal Förlag 1 9789172411234 -
Naturlig Mat
Inbunden bok. Optimal Förlag. 1 uppl. 2006. 200 sidor.
Nära nyskick. Skyddsomslag i mycket gott skick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9172411236
- Titel
- Naturlig Mat
- Författare
- Lars Wilsson
- Förlag
- Optimal Förlag
- Utgivningsår
- 2006
- Omfång
- 200 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 157 x 234 mm Ryggbredd 19 mm
- Vikt
- 484 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Är du noga med din och din familjs hälsa och välbefinnande? Den här boken ger dig en tankeställare och ett stöd om hur du och din familj ska äta för att må bra!
Antalet feta barn och ungdomar har fyrdubblats under de senaste decennierna och åldersdiabetes blir allt vanligare bland både vuxna och barn. Vi anlägger våra levnadsvanor tidigt i livet. Därför gör man sin familj en stor tjänst om man skapar sunda kostvanor från början.
På alldeles för många hyllor i mataffärerna trängs produkter som inte är bra för vår hälsa. Forskningsrapporter visar tydligt att socker i maten, alltför mycket stärkelse (en sockerkedja!) i form av snabbakat bröd, pasta, polerat ris och potatis, billigt framställd skräpmat och läsk i stora mängder är några av bovarna som orsakar ohälsa. Även mat som vi tror är nyttig, som yoghurt och müsli, innehåller ibland socker eller konstgjorda sötningsmedel.
För mycket onyttig mat kan kosta dig och din familj både kondition och livslängd. Följderna syns på ökningen av vällevnadssjukdomar. Dessa sjukdomar beror i grunden på en störning i ämnesomsättningen, det så kallade metabola syndromet.
Ofta underskattar man vårt behov av animaliskt protein och man har ännu inte tagit till sig den nya kunskapen om det animaliska fettets betydelse, inte bara som energikälla utan också som näringsämne.
Många har en dunkel aning om att den mat som finns tillgänglig i dag inte erbjuder en fullvärdig näring. Därför proppar vi i oss massor av vitaminer, mineraler och tillskott från dyra burkar. Hälsokostindustrin klappar händer.
Är man noga med maten, så drabbas man inte av vare sig fetma, näringsbrist eller välfärdssjukdomar.
Optimal Förlag 1 9172411236 -
Välfärdens ohälsa: Naturlig mat ger naturlig...
Häftad bok. Optimal Förlag. 2 uppl. 2007. 170 sidor.
Nära nyskick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789172411388
- Titel
- Välfärdens ohälsa: Naturlig mat ger naturlig hälsa, 2:a Upplagan
- Författare
- Wilsson, Lars
- Förlag
- Optimal Förlag
- Utgivningsår
- 2007
- Omfång
- 170 sidor
- Bandtyp
- Häftad
- Mått
- 165 x 230 mm Ryggbredd 14 mm
- Vikt
- 359 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Naturlig mat ger naturlig hälsa
När Välfärdens ohälsa kom ut år 2002 var den ett pionjärarbete. Den svenska publiken fick för första gången
ta del av ett evolutionärt perspektiv på sambanden mellan människans ursprungliga föda och dagens
ohälsa. Den moderna raffinerade kosten sågs som en viktig orsak till de många resursslukande folksjukdomarna.
Sedan dess har bokmarknaden översvämmats med populära livsstilsböcker som ställt till förvirring och oreda.
Reviderad utgåva
Sedan Välfärdens ohälsa kom ut har ett stort antal nya vetenskapliga studier bekräftat de teorier som framfördes eller antyddes i boken. Den nya utgåvan är därför reviderad på en rad avgörande punkter.
Det framstår nu allt klarare att människan under evolutionen anpassats till animalisk mat.
Det animaliska fettet fungerar bättre än kolhydrater som energikälla och det spelar en viktig roll för vår försörjning med viktiga näringsämnen.
De långkedjade omega 3-fettsyror (EPA och DHA) som ingår i våra cellers alla membraner, som styr hormonbalansen inne i cellerna och som spelar en avgörande roll för att vår hjärna skall fungera optimalt finns bara i animalisk mat. Att vi har en mycket begränsad förmåga att tillverka dem med växtoljor som råvara har bekräftats i en rad studier som publicerats sedan 2003.
Under senare år har läkare visat att det går att bota fetma och ofta även diabetes typ 2 och en rad andra kroniska folksjukdomar om man kraftigt reducerar kolhydraterna i kosten och ersätter dem med animaliskt fett. Allt fler människor tillämpar denna kosthållning. De uppnår viktkontroll, får en normaliserad ämnesomsättning och återfår hälsa och välbefinnande.
Det visar sig också att denna ursprungliga föda bland annat leder till minskade inflammationer i leder och blodkärl och ger en bättre balans.
Skapar reda i förvirringen
I sin nya form kommer Välfärdens ohälsa förhoppningsvis att skapa reda i den debatt som i massmedia blivit alltmer förvirrad under de senaste åren. Allmänheten måste få klart för sig att kostråden från våra hälsovårdande myndigheter till stor del grundas på ekonomiska intressen snarare än på vetenskap och beprövad erfarenhet.
Optimal Förlag 2 9789172411388 -
Naturlig Mat
Inbunden bok. Optimal Förlag. 1 uppl. 2006. 200 sidor.
Mycket gott skick. Skyddsomslag i mycket gott skick. Namnteckning
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9172411236
- Titel
- Naturlig Mat
- Författare
- Lars Wilsson
- Förlag
- Optimal Förlag
- Utgivningsår
- 2006
- Omfång
- 200 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 157 x 234 mm Ryggbredd 19 mm
- Vikt
- 484 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Är du noga med din och din familjs hälsa och välbefinnande? Den här boken ger dig en tankeställare och ett stöd om hur du och din familj ska äta för att må bra!
Antalet feta barn och ungdomar har fyrdubblats under de senaste decennierna och åldersdiabetes blir allt vanligare bland både vuxna och barn. Vi anlägger våra levnadsvanor tidigt i livet. Därför gör man sin familj en stor tjänst om man skapar sunda kostvanor från början.
På alldeles för många hyllor i mataffärerna trängs produkter som inte är bra för vår hälsa. Forskningsrapporter visar tydligt att socker i maten, alltför mycket stärkelse (en sockerkedja!) i form av snabbakat bröd, pasta, polerat ris och potatis, billigt framställd skräpmat och läsk i stora mängder är några av bovarna som orsakar ohälsa. Även mat som vi tror är nyttig, som yoghurt och müsli, innehåller ibland socker eller konstgjorda sötningsmedel.
För mycket onyttig mat kan kosta dig och din familj både kondition och livslängd. Följderna syns på ökningen av vällevnadssjukdomar. Dessa sjukdomar beror i grunden på en störning i ämnesomsättningen, det så kallade metabola syndromet.
Ofta underskattar man vårt behov av animaliskt protein och man har ännu inte tagit till sig den nya kunskapen om det animaliska fettets betydelse, inte bara som energikälla utan också som näringsämne.
Många har en dunkel aning om att den mat som finns tillgänglig i dag inte erbjuder en fullvärdig näring. Därför proppar vi i oss massor av vitaminer, mineraler och tillskott från dyra burkar. Hälsokostindustrin klappar händer.
Är man noga med maten, så drabbas man inte av vare sig fetma, näringsbrist eller välfärdssjukdomar.
Optimal Förlag 1 9172411236 -
Naturlig Mat
Inbunden bok. Optimal Förlag. 1 uppl. 2006. 200 sidor.
Nyskick. Är du noga med din och din familjs hälsa och välbefinnande? Den här boken ger dig en tankeställare och ett stöd om hur du och din familj ska äta för att må bra!
Antalet feta barn och ungdomar har fyrdubblats under de senaste decennierna och åldersdiabe läs mer … läs merInrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9172411236
- Titel
- Naturlig Mat
- Författare
- Lars Wilsson
- Förlag
- Optimal Förlag
- Utgivningsår
- 2006
- Omfång
- 200 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 157 x 234 mm Ryggbredd 19 mm
- Vikt
- 484 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Är du noga med din och din familjs hälsa och välbefinnande? Den här boken ger dig en tankeställare och ett stöd om hur du och din familj ska äta för att må bra!
Antalet feta barn och ungdomar har fyrdubblats under de senaste decennierna och åldersdiabetes blir allt vanligare bland både vuxna och barn. Vi anlägger våra levnadsvanor tidigt i livet. Därför gör man sin familj en stor tjänst om man skapar sunda kostvanor från början.
På alldeles för många hyllor i mataffärerna trängs produkter som inte är bra för vår hälsa. Forskningsrapporter visar tydligt att socker i maten, alltför mycket stärkelse (en sockerkedja!) i form av snabbakat bröd, pasta, polerat ris och potatis, billigt framställd skräpmat och läsk i stora mängder är några av bovarna som orsakar ohälsa. Även mat som vi tror är nyttig, som yoghurt och müsli, innehåller ibland socker eller konstgjorda sötningsmedel.
För mycket onyttig mat kan kosta dig och din familj både kondition och livslängd. Följderna syns på ökningen av vällevnadssjukdomar. Dessa sjukdomar beror i grunden på en störning i ämnesomsättningen, det så kallade metabola syndromet.
Ofta underskattar man vårt behov av animaliskt protein och man har ännu inte tagit till sig den nya kunskapen om det animaliska fettets betydelse, inte bara som energikälla utan också som näringsämne.
Många har en dunkel aning om att den mat som finns tillgänglig i dag inte erbjuder en fullvärdig näring. Därför proppar vi i oss massor av vitaminer, mineraler och tillskott från dyra burkar. Hälsokostindustrin klappar händer.
Är man noga med maten, så drabbas man inte av vare sig fetma, näringsbrist eller välfärdssjukdomar.
Optimal Förlag 1 9172411236 -
Naturlig Mat
Inbunden bok. Optimal Förlag. 1 uppl. 2006. 200 sidor.
Nära nyskick. Skyddsomslag i nära nyskick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9172411236
- Titel
- Naturlig Mat
- Författare
- Lars Wilsson
- Förlag
- Optimal Förlag
- Utgivningsår
- 2006
- Omfång
- 200 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 157 x 234 mm Ryggbredd 19 mm
- Vikt
- 484 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Är du noga med din och din familjs hälsa och välbefinnande? Den här boken ger dig en tankeställare och ett stöd om hur du och din familj ska äta för att må bra!
Antalet feta barn och ungdomar har fyrdubblats under de senaste decennierna och åldersdiabetes blir allt vanligare bland både vuxna och barn. Vi anlägger våra levnadsvanor tidigt i livet. Därför gör man sin familj en stor tjänst om man skapar sunda kostvanor från början.
På alldeles för många hyllor i mataffärerna trängs produkter som inte är bra för vår hälsa. Forskningsrapporter visar tydligt att socker i maten, alltför mycket stärkelse (en sockerkedja!) i form av snabbakat bröd, pasta, polerat ris och potatis, billigt framställd skräpmat och läsk i stora mängder är några av bovarna som orsakar ohälsa. Även mat som vi tror är nyttig, som yoghurt och müsli, innehåller ibland socker eller konstgjorda sötningsmedel.
För mycket onyttig mat kan kosta dig och din familj både kondition och livslängd. Följderna syns på ökningen av vällevnadssjukdomar. Dessa sjukdomar beror i grunden på en störning i ämnesomsättningen, det så kallade metabola syndromet.
Ofta underskattar man vårt behov av animaliskt protein och man har ännu inte tagit till sig den nya kunskapen om det animaliska fettets betydelse, inte bara som energikälla utan också som näringsämne.
Många har en dunkel aning om att den mat som finns tillgänglig i dag inte erbjuder en fullvärdig näring. Därför proppar vi i oss massor av vitaminer, mineraler och tillskott från dyra burkar. Hälsokostindustrin klappar händer.
Är man noga med maten, så drabbas man inte av vare sig fetma, näringsbrist eller välfärdssjukdomar.
Optimal Förlag 1 9172411236 -
Naturlig mat : [naturlig hälsa]
Inbunden bok.
Mycket gott skick. Skyddsomslag i mycket gott skick. Pagina Förlags AB/Optimal Förlag, 2006. Förlagsband i mycket gott skick. Skyddsomslagets baksida lätt veckat i överkanten samt med en del längre, men helt lätta och ytliga repor, i övrigt fräscht och i mycket gott skick. 197 s. Illustrerad. ISBN 91-7241-1 läs mer … läs mer
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9172411236
- Titel
- Naturlig Mat
- Författare
- Lars Wilsson
- Förlag
- Optimal Förlag
- Utgivningsår
- 2006
- Omfång
- 200 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 157 x 234 mm Ryggbredd 19 mm
- Vikt
- 484 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Är du noga med din och din familjs hälsa och välbefinnande? Den här boken ger dig en tankeställare och ett stöd om hur du och din familj ska äta för att må bra!
Antalet feta barn och ungdomar har fyrdubblats under de senaste decennierna och åldersdiabetes blir allt vanligare bland både vuxna och barn. Vi anlägger våra levnadsvanor tidigt i livet. Därför gör man sin familj en stor tjänst om man skapar sunda kostvanor från början.
På alldeles för många hyllor i mataffärerna trängs produkter som inte är bra för vår hälsa. Forskningsrapporter visar tydligt att socker i maten, alltför mycket stärkelse (en sockerkedja!) i form av snabbakat bröd, pasta, polerat ris och potatis, billigt framställd skräpmat och läsk i stora mängder är några av bovarna som orsakar ohälsa. Även mat som vi tror är nyttig, som yoghurt och müsli, innehåller ibland socker eller konstgjorda sötningsmedel.
För mycket onyttig mat kan kosta dig och din familj både kondition och livslängd. Följderna syns på ökningen av vällevnadssjukdomar. Dessa sjukdomar beror i grunden på en störning i ämnesomsättningen, det så kallade metabola syndromet.
Ofta underskattar man vårt behov av animaliskt protein och man har ännu inte tagit till sig den nya kunskapen om det animaliska fettets betydelse, inte bara som energikälla utan också som näringsämne.
Många har en dunkel aning om att den mat som finns tillgänglig i dag inte erbjuder en fullvärdig näring. Därför proppar vi i oss massor av vitaminer, mineraler och tillskott från dyra burkar. Hälsokostindustrin klappar händer.
Är man noga med maten, så drabbas man inte av vare sig fetma, näringsbrist eller välfärdssjukdomar.
9172411236 -
Välfärdens ohälsa: Naturlig mat ger naturlig...
Häftad bok. Optimal Förlag. 2 uppl. 2007. 170 sidor.
Mycket gott skick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789172411388
- Titel
- Välfärdens ohälsa: Naturlig mat ger naturlig hälsa, 2:a Upplagan
- Författare
- Wilsson, Lars
- Förlag
- Optimal Förlag
- Utgivningsår
- 2007
- Omfång
- 170 sidor
- Bandtyp
- Häftad
- Mått
- 165 x 230 mm Ryggbredd 14 mm
- Vikt
- 359 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Naturlig mat ger naturlig hälsa
När Välfärdens ohälsa kom ut år 2002 var den ett pionjärarbete. Den svenska publiken fick för första gången
ta del av ett evolutionärt perspektiv på sambanden mellan människans ursprungliga föda och dagens
ohälsa. Den moderna raffinerade kosten sågs som en viktig orsak till de många resursslukande folksjukdomarna.
Sedan dess har bokmarknaden översvämmats med populära livsstilsböcker som ställt till förvirring och oreda.
Reviderad utgåva
Sedan Välfärdens ohälsa kom ut har ett stort antal nya vetenskapliga studier bekräftat de teorier som framfördes eller antyddes i boken. Den nya utgåvan är därför reviderad på en rad avgörande punkter.
Det framstår nu allt klarare att människan under evolutionen anpassats till animalisk mat.
Det animaliska fettet fungerar bättre än kolhydrater som energikälla och det spelar en viktig roll för vår försörjning med viktiga näringsämnen.
De långkedjade omega 3-fettsyror (EPA och DHA) som ingår i våra cellers alla membraner, som styr hormonbalansen inne i cellerna och som spelar en avgörande roll för att vår hjärna skall fungera optimalt finns bara i animalisk mat. Att vi har en mycket begränsad förmåga att tillverka dem med växtoljor som råvara har bekräftats i en rad studier som publicerats sedan 2003.
Under senare år har läkare visat att det går att bota fetma och ofta även diabetes typ 2 och en rad andra kroniska folksjukdomar om man kraftigt reducerar kolhydraterna i kosten och ersätter dem med animaliskt fett. Allt fler människor tillämpar denna kosthållning. De uppnår viktkontroll, får en normaliserad ämnesomsättning och återfår hälsa och välbefinnande.
Det visar sig också att denna ursprungliga föda bland annat leder till minskade inflammationer i leder och blodkärl och ger en bättre balans.
Skapar reda i förvirringen
I sin nya form kommer Välfärdens ohälsa förhoppningsvis att skapa reda i den debatt som i massmedia blivit alltmer förvirrad under de senaste åren. Allmänheten måste få klart för sig att kostråden från våra hälsovårdande myndigheter till stor del grundas på ekonomiska intressen snarare än på vetenskap och beprövad erfarenhet.
Optimal Förlag 2 9789172411388 -
Välfärdens ohälsa: Naturlig mat ger naturlig...
Häftad bok. Optimal Förlag. 2 uppl. 2007. 170 sidor.
Mycket gott skick. Dedikerad på försättsblad
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789172411388
- Titel
- Välfärdens ohälsa: Naturlig mat ger naturlig hälsa, 2:a Upplagan
- Författare
- Wilsson, Lars
- Förlag
- Optimal Förlag
- Utgivningsår
- 2007
- Omfång
- 170 sidor
- Bandtyp
- Häftad
- Mått
- 165 x 230 mm Ryggbredd 14 mm
- Vikt
- 359 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Naturlig mat ger naturlig hälsa
När Välfärdens ohälsa kom ut år 2002 var den ett pionjärarbete. Den svenska publiken fick för första gången
ta del av ett evolutionärt perspektiv på sambanden mellan människans ursprungliga föda och dagens
ohälsa. Den moderna raffinerade kosten sågs som en viktig orsak till de många resursslukande folksjukdomarna.
Sedan dess har bokmarknaden översvämmats med populära livsstilsböcker som ställt till förvirring och oreda.
Reviderad utgåva
Sedan Välfärdens ohälsa kom ut har ett stort antal nya vetenskapliga studier bekräftat de teorier som framfördes eller antyddes i boken. Den nya utgåvan är därför reviderad på en rad avgörande punkter.
Det framstår nu allt klarare att människan under evolutionen anpassats till animalisk mat.
Det animaliska fettet fungerar bättre än kolhydrater som energikälla och det spelar en viktig roll för vår försörjning med viktiga näringsämnen.
De långkedjade omega 3-fettsyror (EPA och DHA) som ingår i våra cellers alla membraner, som styr hormonbalansen inne i cellerna och som spelar en avgörande roll för att vår hjärna skall fungera optimalt finns bara i animalisk mat. Att vi har en mycket begränsad förmåga att tillverka dem med växtoljor som råvara har bekräftats i en rad studier som publicerats sedan 2003.
Under senare år har läkare visat att det går att bota fetma och ofta även diabetes typ 2 och en rad andra kroniska folksjukdomar om man kraftigt reducerar kolhydraterna i kosten och ersätter dem med animaliskt fett. Allt fler människor tillämpar denna kosthållning. De uppnår viktkontroll, får en normaliserad ämnesomsättning och återfår hälsa och välbefinnande.
Det visar sig också att denna ursprungliga föda bland annat leder till minskade inflammationer i leder och blodkärl och ger en bättre balans.
Skapar reda i förvirringen
I sin nya form kommer Välfärdens ohälsa förhoppningsvis att skapa reda i den debatt som i massmedia blivit alltmer förvirrad under de senaste åren. Allmänheten måste få klart för sig att kostråden från våra hälsovårdande myndigheter till stor del grundas på ekonomiska intressen snarare än på vetenskap och beprövad erfarenhet.
Optimal Förlag 2 9789172411388 -
Välfärdens ohälsa: Naturlig mat ger naturlig...
Häftad bok. Optimal Förlag. 2 uppl. 2007. 170 sidor.
Nära nyskick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789172411388
- Titel
- Välfärdens ohälsa: Naturlig mat ger naturlig hälsa, 2:a Upplagan
- Författare
- Wilsson, Lars
- Förlag
- Optimal Förlag
- Utgivningsår
- 2007
- Omfång
- 170 sidor
- Bandtyp
- Häftad
- Mått
- 165 x 230 mm Ryggbredd 14 mm
- Vikt
- 359 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Naturlig mat ger naturlig hälsa
När Välfärdens ohälsa kom ut år 2002 var den ett pionjärarbete. Den svenska publiken fick för första gången
ta del av ett evolutionärt perspektiv på sambanden mellan människans ursprungliga föda och dagens
ohälsa. Den moderna raffinerade kosten sågs som en viktig orsak till de många resursslukande folksjukdomarna.
Sedan dess har bokmarknaden översvämmats med populära livsstilsböcker som ställt till förvirring och oreda.
Reviderad utgåva
Sedan Välfärdens ohälsa kom ut har ett stort antal nya vetenskapliga studier bekräftat de teorier som framfördes eller antyddes i boken. Den nya utgåvan är därför reviderad på en rad avgörande punkter.
Det framstår nu allt klarare att människan under evolutionen anpassats till animalisk mat.
Det animaliska fettet fungerar bättre än kolhydrater som energikälla och det spelar en viktig roll för vår försörjning med viktiga näringsämnen.
De långkedjade omega 3-fettsyror (EPA och DHA) som ingår i våra cellers alla membraner, som styr hormonbalansen inne i cellerna och som spelar en avgörande roll för att vår hjärna skall fungera optimalt finns bara i animalisk mat. Att vi har en mycket begränsad förmåga att tillverka dem med växtoljor som råvara har bekräftats i en rad studier som publicerats sedan 2003.
Under senare år har läkare visat att det går att bota fetma och ofta även diabetes typ 2 och en rad andra kroniska folksjukdomar om man kraftigt reducerar kolhydraterna i kosten och ersätter dem med animaliskt fett. Allt fler människor tillämpar denna kosthållning. De uppnår viktkontroll, får en normaliserad ämnesomsättning och återfår hälsa och välbefinnande.
Det visar sig också att denna ursprungliga föda bland annat leder till minskade inflammationer i leder och blodkärl och ger en bättre balans.
Skapar reda i förvirringen
I sin nya form kommer Välfärdens ohälsa förhoppningsvis att skapa reda i den debatt som i massmedia blivit alltmer förvirrad under de senaste åren. Allmänheten måste få klart för sig att kostråden från våra hälsovårdande myndigheter till stor del grundas på ekonomiska intressen snarare än på vetenskap och beprövad erfarenhet.
Optimal Förlag 2 9789172411388 -
Naturlig Mat
Inbunden bok. Optimal Förlag. 1 uppl. 2006. 200 sidor.
Nyskick. Skyddsomslag i nyskick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9172411236
- Titel
- Naturlig Mat
- Författare
- Lars Wilsson
- Förlag
- Optimal Förlag
- Utgivningsår
- 2006
- Omfång
- 200 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 157 x 234 mm Ryggbredd 19 mm
- Vikt
- 484 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Är du noga med din och din familjs hälsa och välbefinnande? Den här boken ger dig en tankeställare och ett stöd om hur du och din familj ska äta för att må bra!
Antalet feta barn och ungdomar har fyrdubblats under de senaste decennierna och åldersdiabetes blir allt vanligare bland både vuxna och barn. Vi anlägger våra levnadsvanor tidigt i livet. Därför gör man sin familj en stor tjänst om man skapar sunda kostvanor från början.
På alldeles för många hyllor i mataffärerna trängs produkter som inte är bra för vår hälsa. Forskningsrapporter visar tydligt att socker i maten, alltför mycket stärkelse (en sockerkedja!) i form av snabbakat bröd, pasta, polerat ris och potatis, billigt framställd skräpmat och läsk i stora mängder är några av bovarna som orsakar ohälsa. Även mat som vi tror är nyttig, som yoghurt och müsli, innehåller ibland socker eller konstgjorda sötningsmedel.
För mycket onyttig mat kan kosta dig och din familj både kondition och livslängd. Följderna syns på ökningen av vällevnadssjukdomar. Dessa sjukdomar beror i grunden på en störning i ämnesomsättningen, det så kallade metabola syndromet.
Ofta underskattar man vårt behov av animaliskt protein och man har ännu inte tagit till sig den nya kunskapen om det animaliska fettets betydelse, inte bara som energikälla utan också som näringsämne.
Många har en dunkel aning om att den mat som finns tillgänglig i dag inte erbjuder en fullvärdig näring. Därför proppar vi i oss massor av vitaminer, mineraler och tillskott från dyra burkar. Hälsokostindustrin klappar händer.
Är man noga med maten, så drabbas man inte av vare sig fetma, näringsbrist eller välfärdssjukdomar.
Optimal Förlag 1 9172411236 -
Naturlig mat - Naturlig hälsa
Inbunden bok. Optimal. 2006. Inbunden.
Nära nyskick. Skyddsomslag finns i mycket gott skick. Liten reva i överkant av skyddsomslagets baksida. Är du noga med din och din familjs hälsa och välbefinnande? Den här boken ger dig en tankeställare och ett stöd om hur du och din familj ska äta för att må bra! Ant läs mer … läs mer
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789172414105
- Titel
- Naturlig mat [Elektronisk resurs]
- Författare
- Wilsson, Lars
- Förlag
- Sundbyberg : Pagina/Optimal ; [Stockholm : eLib [distributör]
- Utgivningsår
- 2006
- Språk
- Svenska
9789172414105 -
Välfärdens ohälsa: Naturlig mat ger naturlig...
Häftad bok. Optimal Förlag. 2:1 uppl. 2007. 170 sidor.
Nyskick. Naturlig mat ger naturlig hälsa När Välfärdens ohälsa kom ut år 2002 var den ett pionjärarbete. Den svenska publiken fick för första gången ta del av ett evolutionärt perspektiv på sambanden mellan människans ursprungliga föda och dagens ohälsa. Den moder läs mer … läs mer
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789172411388
- Titel
- Välfärdens ohälsa: Naturlig mat ger naturlig hälsa, 2:a Upplagan
- Författare
- Wilsson, Lars
- Förlag
- Optimal Förlag
- Utgivningsår
- 2007
- Omfång
- 170 sidor
- Bandtyp
- Häftad
- Mått
- 165 x 230 mm Ryggbredd 14 mm
- Vikt
- 359 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Naturlig mat ger naturlig hälsa
När Välfärdens ohälsa kom ut år 2002 var den ett pionjärarbete. Den svenska publiken fick för första gången
ta del av ett evolutionärt perspektiv på sambanden mellan människans ursprungliga föda och dagens
ohälsa. Den moderna raffinerade kosten sågs som en viktig orsak till de många resursslukande folksjukdomarna.
Sedan dess har bokmarknaden översvämmats med populära livsstilsböcker som ställt till förvirring och oreda.
Reviderad utgåva
Sedan Välfärdens ohälsa kom ut har ett stort antal nya vetenskapliga studier bekräftat de teorier som framfördes eller antyddes i boken. Den nya utgåvan är därför reviderad på en rad avgörande punkter.
Det framstår nu allt klarare att människan under evolutionen anpassats till animalisk mat.
Det animaliska fettet fungerar bättre än kolhydrater som energikälla och det spelar en viktig roll för vår försörjning med viktiga näringsämnen.
De långkedjade omega 3-fettsyror (EPA och DHA) som ingår i våra cellers alla membraner, som styr hormonbalansen inne i cellerna och som spelar en avgörande roll för att vår hjärna skall fungera optimalt finns bara i animalisk mat. Att vi har en mycket begränsad förmåga att tillverka dem med växtoljor som råvara har bekräftats i en rad studier som publicerats sedan 2003.
Under senare år har läkare visat att det går att bota fetma och ofta även diabetes typ 2 och en rad andra kroniska folksjukdomar om man kraftigt reducerar kolhydraterna i kosten och ersätter dem med animaliskt fett. Allt fler människor tillämpar denna kosthållning. De uppnår viktkontroll, får en normaliserad ämnesomsättning och återfår hälsa och välbefinnande.
Det visar sig också att denna ursprungliga föda bland annat leder till minskade inflammationer i leder och blodkärl och ger en bättre balans.
Skapar reda i förvirringen
I sin nya form kommer Välfärdens ohälsa förhoppningsvis att skapa reda i den debatt som i massmedia blivit alltmer förvirrad under de senaste åren. Allmänheten måste få klart för sig att kostråden från våra hälsovårdande myndigheter till stor del grundas på ekonomiska intressen snarare än på vetenskap och beprövad erfarenhet.
Optimal Förlag 2:1 9789172411388 -
Naturlig Mat - Naturlig hälsa
Inbunden bok. Optimal Förlag. 1 uppl. 2006. 200 sidor.
Mycket gott skick. Bok såld av biblioteket.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9172411236
- Titel
- Naturlig Mat
- Författare
- Lars Wilsson
- Förlag
- Optimal Förlag
- Utgivningsår
- 2006
- Omfång
- 200 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 157 x 234 mm Ryggbredd 19 mm
- Vikt
- 484 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Är du noga med din och din familjs hälsa och välbefinnande? Den här boken ger dig en tankeställare och ett stöd om hur du och din familj ska äta för att må bra!
Antalet feta barn och ungdomar har fyrdubblats under de senaste decennierna och åldersdiabetes blir allt vanligare bland både vuxna och barn. Vi anlägger våra levnadsvanor tidigt i livet. Därför gör man sin familj en stor tjänst om man skapar sunda kostvanor från början.
På alldeles för många hyllor i mataffärerna trängs produkter som inte är bra för vår hälsa. Forskningsrapporter visar tydligt att socker i maten, alltför mycket stärkelse (en sockerkedja!) i form av snabbakat bröd, pasta, polerat ris och potatis, billigt framställd skräpmat och läsk i stora mängder är några av bovarna som orsakar ohälsa. Även mat som vi tror är nyttig, som yoghurt och müsli, innehåller ibland socker eller konstgjorda sötningsmedel.
För mycket onyttig mat kan kosta dig och din familj både kondition och livslängd. Följderna syns på ökningen av vällevnadssjukdomar. Dessa sjukdomar beror i grunden på en störning i ämnesomsättningen, det så kallade metabola syndromet.
Ofta underskattar man vårt behov av animaliskt protein och man har ännu inte tagit till sig den nya kunskapen om det animaliska fettets betydelse, inte bara som energikälla utan också som näringsämne.
Många har en dunkel aning om att den mat som finns tillgänglig i dag inte erbjuder en fullvärdig näring. Därför proppar vi i oss massor av vitaminer, mineraler och tillskott från dyra burkar. Hälsokostindustrin klappar händer.
Är man noga med maten, så drabbas man inte av vare sig fetma, näringsbrist eller välfärdssjukdomar.
Optimal Förlag 1 9172411236 -
NATURLIG MAT.
Ou. 8:o. Pbd. m skyddsomslag.197 s. Enst. ill. Optimal. Falun 2006. I nyskick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789172411234
- Titel
- Naturlig Mat
- Författare
- Lars Wilsson
- Förlag
- Optimal Förlag
- Utgivningsår
- 2006
- Omfång
- 200 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 157 x 234 mm Ryggbredd 19 mm
- Vikt
- 484 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Är du noga med din och din familjs hälsa och välbefinnande? Den här boken ger dig en tankeställare och ett stöd om hur du och din familj ska äta för att må bra!
Antalet feta barn och ungdomar har fyrdubblats under de senaste decennierna och åldersdiabetes blir allt vanligare bland både vuxna och barn. Vi anlägger våra levnadsvanor tidigt i livet. Därför gör man sin familj en stor tjänst om man skapar sunda kostvanor från början.
På alldeles för många hyllor i mataffärerna trängs produkter som inte är bra för vår hälsa. Forskningsrapporter visar tydligt att socker i maten, alltför mycket stärkelse (en sockerkedja!) i form av snabbakat bröd, pasta, polerat ris och potatis, billigt framställd skräpmat och läsk i stora mängder är några av bovarna som orsakar ohälsa. Även mat som vi tror är nyttig, som yoghurt och müsli, innehåller ibland socker eller konstgjorda sötningsmedel.
För mycket onyttig mat kan kosta dig och din familj både kondition och livslängd. Följderna syns på ökningen av vällevnadssjukdomar. Dessa sjukdomar beror i grunden på en störning i ämnesomsättningen, det så kallade metabola syndromet.
Ofta underskattar man vårt behov av animaliskt protein och man har ännu inte tagit till sig den nya kunskapen om det animaliska fettets betydelse, inte bara som energikälla utan också som näringsämne.
Många har en dunkel aning om att den mat som finns tillgänglig i dag inte erbjuder en fullvärdig näring. Därför proppar vi i oss massor av vitaminer, mineraler och tillskott från dyra burkar. Hälsokostindustrin klappar händer.
Är man noga med maten, så drabbas man inte av vare sig fetma, näringsbrist eller välfärdssjukdomar.
9789172411234
Your country and preferred language.
Select your country Select languageDenna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.
Stäng
Välkommen till Sveriges största bokhandel
Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.
- Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
- Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn