Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Bokbörsen

Den svenska marknadsplatsen för lästa böcker, lyssnade skivor och tittade filmer. Sök bland tre miljoner annonser från tjugo tusen säljare som levererar direkt till dig.

  • Öppet köp 21 dagar
  • Betalning mot faktura
  • Inrikes enhetsfrakt 62 kr oavsett vikt och antal artiklar från samma säljare och i samma kundvagn.
"Ni har klockorna - vi har tiden" : USA tio år efter 11 september

"Ni har klockorna - vi har tiden" : USA tio år efter 11 september

Inbunden bok Albert Bonniers Förlag. 2011. 384 sidor.

Mycket gott skick. Försålt biblioteksex med delvis plastat skyddsomslag, skyddsomslaget är även fäst mot pärmarnas insidor. Aningen snedläst, i övrigt mycket gott till utmärkt skick. 381 s, Bonniers, 2011.

Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK Stöd Bokhjälpen

Förlagsfakta

ISBN
9789100125882
Titel
"Ni har klockorna - vi har tiden" : USA tio år efter 11 september
Författare
Lennart Pehrson
Förlag
Albert Bonniers Förlag
Utgivningsår
2011
Omfång
384 sidor
Bandtyp
Inbunden
Mått
144 x 220 mm Ryggbredd 31 mm
Vikt
545 g
Språk
Svenska
Baksidestext
Bilderna av flygplanen som kraschar in i World Trade Centers skyskrapor i New York sitter fastnaglade i det kollektiva minnet. Terrorattacken mot USA 11 september 2001 fick världen att stanna för ett ögonblick. Men ett decennium efter att George W Bush förklarade krig mot terrorismen präglar det även hans efterträdare Barack Obamas presidentskap. USA betalar ett högt pris. Medborgerliga fri- och rättigheter har inskränkts. Anklagelser om tortyr har aldrig utretts ordentligt. De långa krigen i Afghanistan och Irak kräver alltfler dödsoffer och slukar enorma penningbelopp. USA är inte lika välkomnande som förr, landets anseende i världen har försämrats, dess ekonomiska styrka har urholkats och en polarisering av väljarkåren hotar att leda till politisk paralysering. Tio är senare är det inte längre lika självklart att USA kan behålla sin position som global ledarnation och enda supermakt. Världen har förändrats.Lennart Pehrson, mångårig korrespondent bosatt i New York, skriver det senaste kapitlet i USA:s nutidshistoria och ger oss hela bilden, från det strategiska planerandet i Ovala rummet till hur vardagslivet förändrats för vanliga människor. I Ni har klockorna – vi har tiden ser vi dagens USA växa fram under ett decennium av stark politisk och ekonomisk press, en av de kanske mest omvälvande perioderna i landets historia. " … en ovanligt insiktsfull, engagerad och kunnig bok."SvD"Pehrson färglägger fält efter fält av en politisk värld som gjorts genomskinlig."Tim Andersson, Upsala Nya Tidning"Det känns som en uppenbarelse att läsa denna bok … en detaljspäckad redogörelse för en världsmakt som inte längre orkar eller kan.”Jan-Olov Nyström, Norrbottens-Kuriren"Pehrson har skrivit en ovanligt insiktsfull, engagerad och kunnig bok. Framför allt har han blick för de historiska utvecklingslinjerna i amerikansk politik och strävar genomgående efter att relatera det gångna årtiondets ofta dramatiska beslut till tidigare presidenters handlande i krig och kriser."Lennart Berntson, Svenska Dagbladet"Jag förstår vad det är som definierat mig, min tid, under de senaste tio åren. Det här är krigsår. I tio års tid har vi ständigt hört krigsdånet på avstånd, i Afghanistan, i Irak, i Libyen. Vi har förskräckt oss över terrordåden som svept genom världen, men än mer har vi på ett kusligt sätt vant oss vid att militära insatser blivit självklara."Göran Greider, Dagens Nyheter