Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Bokbörsen

Den svenska marknadsplatsen för lästa böcker, lyssnade skivor och tittade filmer. Sök bland tre miljoner annonser från tjugo tusen säljare som levererar direkt till dig.

  • Öppet köp 21 dagar
  • Betalning mot faktura
  • Inrikes enhetsfrakt 62 kr oavsett vikt och antal artiklar från samma säljare och i samma kundvagn.
Italienska bufféer

Italienska bufféer

Inbunden bok Ica Bokförlag. 1 uppl. 2004. 94 sidor.

Nära nyskick. Dedikation på försättsbladet.

Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK Betala med Swish Stöd Bokhjälpen

Förlagsfakta

ISBN
9789153424680
Titel
Italienska bufféer
Författare
Marco Baudone - Tomas Tengby
Förlag
Ica Bokförlag
Utgivningsår
2004
Omfång
94 sidor
Bandtyp
Inbunden
Mått
237 x 278 mm Ryggbredd 13 mm
Vikt
657 g
Språk
Svenska
Baksidestext
Den italienska maten ökar hela tiden i popularitet. Den passar vår tid där vi stressar och springer genom livet och inte tycker oss ha tid till matlagning. Den italienska maten går ofta snabbt. Men italienaren skulle aldrig gå med på att det inte finns tid för mat. Mat är en av hörnpelarna i den mänskliga existensen det är inget man slarvar med, annat än möjligen frukosten. Lunchen får gärna ta några timmar.

Mat är ju så mycket mer än intagande av näring. Det är att njuta, känna och uppleva, och inte minst är det ett fantastiskt bra sätt att mötas och umgås. Den italienska matens enkelhet lockar. Det är till synes bara några ingredienser, ofta ganska få, som blandas ihop. Sedan är det klart!

Den italienska maten är som bäst i smårätterna, förrätterna antipasti- och rätten därpå primi där pasta, risotto och soppa dukas fram. Paletten med efterrätter dolci- brukar vara ganska begränsad men gör sällan någon besviken man vet vad som fungerar. I Italien har man självförtroende nog att servera färsk frukt som dessert. Så att göra en bok med italienska bufféer är egentligen självklart. Bjud helt enkelt på det bästa och låt var och en välja själv!

Marco Baudone har varit kock i Italien, Frankrike och Sverige bland annat på Operakällaren i Stockholm i fem år. Marcos favoritrecept presenteras med Stefan Anderssons läckra bilder och Tomas Tengbys reflektioner kring den italienska maten.