Vår smakresa genom Grekland och Cypern
Inbunden bok. 2018. 192 sidor.
Nyskick.
PRESENTSKICK.
PRESENTSKICK.
Välkommen att följa med på Maros och Frixos Papadopoulos smakresa!
På Cypern och i Grekland är maten och gemenskapen en mycket viktig del av livet. Man brukar säga att det ska vara enkelt att dela det goda!
Maro och Frixos Papadopoulos, grundare av företaget Fontana, älskar grekisk matkultur, och sedan 1978 förser de hela Sverige med sin barndoms råvaror och smaker – fetaost, olivolja, halloumi, oliver och mycket mer. De har också gjort en 7 000 kilometer lång smakresa i syfte att utforska den lokala och genuina matkonsten i olika delar av Grekland och på Cypern. En resa som har tagit dem tillbaka till sitt hemland Cypern och runt hela Grekland – Aten, Grevena, Halkidiki, Kalamata, Kreta, Lesvos, Olympos, Thessalia och Thessaloniki. På vägen har de mött och lagat mat med fantastiska, kunniga, matlagningspassionerade män och kvinnor, kockar, familjer, kvinnokooperativ – och som ett resultat av alla dessa möten har de samlat på sig en unik receptskatt.