Praktisk gastronomi. Drycker på restaurang
Häftad bok. Liber. 1 uppl. 2009. 272 sidor.
Mycket gott skick.
Ägarstämpel på försättsbladet och streckkodsdekal på pärmens baksida.
Boken behandlar drycker som har koppling till mat: från aperitifer till vin och måltidsdrycker av skilda slag, vatten, alkoholfria alternativ, kaffe, digestiver samt tillhörande serveringsteknik.
Här får man lära sig mer om druvsorter från hela världen, vilka länder som odlar vin och hur man bygger och hanterar restaurangens vinkällare. Man får också idéer hur man kan sätta ihop en dryckeslista.
Förlagsfakta
- ISBN
- 9789147092468
- Titel
- Praktisk gastronomi Drycker på restaurang
- Författare
- Jonson, Mats
- Förlag
- Liber
- Utgivningsår
- 2009
- Omfång
- 272 sidor
- Bandtyp
- Häftad
- Mått
- 238 x 166 mm
- Vikt
- 531 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Idag har starka alternativa dryckeskulturer vuxit fram vid sidan av vin, vilket ställer nya krav på dem som arbetar i restaurang. Andra goda skäl för att behärska dryckeskunskap är att en allt större del av restaurangens intäkter kommer från just drycker.
Nu finns även en lärarhandledning till Praktisk gastronomi – drycker på restaurang som är den perfekta hjälpen till alla som ska undervisa i ämnena: Drycker och ansvarsfull alkoholservering, 100 poäng (DRYDRC0) och Drycker, 100 poäng (DRYDRC0).
