Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Sveriges största bokhandel

Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.

  • Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
  • Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn
Outside is free, ett mat-och cykeläventyr med Velochef

Outside is free, ett mat-och cykeläventyr med Velochef

Förlagsny inbunden bok. Gawell Förlag. 1 uppl. 2018. 152 sidor.

Cykling och mat passar utmärkt ihop, något som Henrik Orre har visat i sina tidigare böcker. Den här gången var det inte snabbhet och prestation som har eftersträvats utan en naturupplevelse på en så kallad gravelbike, en cykel byggd för att klara besvärliga och ibland svårframkomliga grusvägar. Efter fem intensiva och framgångsrika år med att laga mat åt några av världens mest framgångsrika cyklister i Team Sky så har Henrik valt att gå tillbaka till sina rötter och återvända till sin barndoms stigar. Henrik bjöd med sig några vänner på ett mat och cykeläventyr i Eresfjord i Norge. Henrik och co. tog sig fram på grusiga landsvägar, längs branta bergssidor och i djupa dalgångar, i ett landskap vackert som en saga. I packningen fanns ett friluftskök, en kastrull, en stekpanna och några enkla kökredskap. Tanken var att även maten skulle gå tillbaka det det enkla. Utmaningen var att se om det med enkla förberedelser gick att laga god och enkel mat över öppen eld eller på ett friluftskök. Att hitta goda och enkla alternativ till att hälla kokande vatten över frystorkat kött eller grönsaker. Att dela en måltid utomhus efter en lång tur på cykeln är en fantastisk belöning. Doften och sprakandet från en brasa skapar förväntningar och på något sätt smakar maten bättre utomhus och när man är bland vänner. Resultatet är 50 recept indelade i ¨ för cykeln ¨ och ¨för basecamp ¨, rätter som är tänkta att kunna tillagas och ätas vid ett cykelstopp likväl som när man slår läger med mer utrustning och fler tillbehör. Genom enkla recept och få tillbehör bjuder Henrik in oss till att våga pröva att laga mat utomhus. Den modiga uppmuntras till och med att både poppa pop-corn och röka en hel lax. Icke att förglömma innehåller boken också recept på kaffe, alla cyklisters bästa bränsle, med och utan spets. Och så lite handfasta överlevnadstips för en lyckad äventyrscykling. All mat går såklart även utmärkt att tillaga hemma. Boken kommer förpackad i en specialdesignad ziplock påse som skydd för boken om man tar med den i ryggsäcken och en spork, (multibestick).
Om Henrik Orre: Henrik var under fem år kock hos det berömda cykelteamet Team Sky. Innan dess var han med i det norska kocklandslaget. Han har arbetat på ett flertal prestigefyllda restauranger och är även författare till Velochef, mat för träning och tävling samt Velochef i Europa- 80 lokala recept och 17 episka cykelturer. Bilderna är tagna av Patrik Engström, sedan barnsben själv cyklist och specialiserad på att fotografera, miljö, mat och mäniskor.
Ytterligare författare: Orre, Henrik
Ytterligare fotografer: Engström, Patrik
Ytterligare redaktörer: Pålsson, Ann
Ytterligare designers: Ristilä, Kai

Direkt från förlaget
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
Betala med Swish

Förlagsfakta

ISBN
9789198383850
Titel
Outside is free, ett mat-och cykeläventyr med Velochef
Författare
Orre, Henrik
Förlag
Gawell Förlag
Utgivningsår
2018
Omfång
152 sidor
Bandtyp
Kartonnage
Mått
150 x 210 mm Ryggbredd 15 mm
Vikt
334 g
Språk
Svenska
Baksidestext
Cykling och mat passar utmärkt ihop, något som Henrik Orre har visat i sina tidigare böcker. Den här gången var det inte snabbhet och prestation som har eftersträvats utan en naturupplevelse på en så kallad gravelbike, en cykel byggd för att klara besvärliga och ibland svårframkomliga grusvägar. Efter fem intensiva och framgångsrika år med att laga mat åt några av världens mest framgångsrika cyklister i Team Sky så har Henrik valt att gå tillbaka till sina rötter och återvända till sin barndoms stigar. Henrik bjöd med sig några vänner på ett mat och cykeläventyr i Eresfjord i Norge. Henrik och co. tog sig fram på grusiga landsvägar, längs branta bergssidor och i djupa dalgångar, i ett landskap vackert som en saga. I packningen fanns ett friluftskök, en kastrull, en stekpanna och några enkla kökredskap. Tanken var att även maten skulle gå tillbaka det det enkla. Utmaningen var att se om det med enkla förberedelser gick att laga god och enkel mat över öppen eld eller på ett friluftskök. Att hitta goda och enkla alternativ till att hälla kokande vatten över frystorkat kött eller grönsaker. Att dela en måltid utomhus efter en lång tur på cykeln är en fantastisk belöning. Doften och sprakandet från en brasa skapar förväntningar och på något sätt smakar maten bättre utomhus och när man är bland vänner. Resultatet är 50 recept indelade i ¨ för cykeln ¨ och ¨för basecamp ¨, rätter som är tänkta att kunna tillagas och ätas vid ett cykelstopp likväl som när man slår läger med mer utrustning och fler tillbehör. Genom enkla recept och få tillbehör bjuder Henrik in oss till att våga pröva att laga mat utomhus. Den modiga uppmuntras till och med att både poppa pop-corn och röka en hel lax. Icke att förglömma innehåller boken också recept på kaffe, alla cyklisters bästa bränsle, med och utan spets. Och så lite handfasta överlevnadstips för en lyckad äventyrscykling. All mat går såklart även utmärkt att tillaga hemma. Boken kommer förpackad i en specialdesignad ziplock påse som skydd för boken om man tar med den i ryggsäcken och en spork, (multibestick).
Om Henrik Orre: Henrik var under fem år kock hos det berömda cykelteamet Team Sky. Innan dess var han med i det norska kocklandslaget. Han har arbetat på ett flertal prestigefyllda restauranger och är även författare till Velochef, mat för träning och tävling samt Velochef i Europa- 80 lokala recept och 17 episka cykelturer. Bilderna är tagna av Patrik Engström, sedan barnsben själv cyklist och specialiserad på att fotografera, miljö, mat och mäniskor.