Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Bokbörsen

Den svenska marknadsplatsen för lästa böcker, lyssnade skivor och tittade filmer. Sök bland tre miljoner annonser från tjugo tusen säljare som levererar direkt till dig.

  • Öppet köp 21 dagar
  • Betalning mot faktura
  • Inrikes enhetsfrakt 59 kr oavsett vikt och antal artiklar från samma säljare och i samma kundvagn.
Skotsk whisky

Skotsk whisky

av

Inbunden bok. Prisma. 1 uppl. 1999. 379 sidor.

Nära nyskick. Skyddsomslag i mycket gott skick. ///Förlagets beskrivning: Den skotska whiskyn är en viktig del av Skottlands historia, kultur - och framtida öde. Whiskyn är en oskiljbar del av det skotska landskapet och det sociala livet. I varje butelj äkta skotsk maltwhisky finns, brukar det sägas, ett koncentrat av det skotska folkets själ och dess födelseplats på jorden. Whiskyn utgör det livsblod som sedan århundraden tillbaka förenar landets sköna men vilda natur och dess mänskliga inbyggare” Så inleder Per Ellsberger denna stora bok om den kanske mest exklusiva av världens spritdrycker - oblandad single malt whisky från Skottland. I det omfattande förarbetet till denna bok, innefattande oräkneliga resor i Skottland, har Per Ellsberger förvånat garvade ”stillmen” och destillatorer med sin stora kunskap och sina initierade frågor.Resultatet i bokform är inte mindre än ett komplett uppslagsverk om skotsk maltwhisky, med en levande beskrivning av Skottlands och whiskyns historia och en initierad och mycket detaljerad beskrivning av tillverkningens alla steg. Här finns resebeskrivningar och tips för den som själv vill resa och besöka destillerierna, samt en i det närmaste komplett katalog över maltwhiskysorter och destillerier, med telefonnummer, adress och beskrivning av tillverkningen samt noteringar öm vissa årgångars speciella kvalitet. Det finns utförliga kapitel om whiskyprovning, hur man bländar sin egen whisky och om att samla whisky. Förutom detaljerade beskrivningar av fler än 250 både aktiva och sedan lång tid nedlagda maltwhiskydestillerier finns också information om whiskybolag och oberoende buteljerare. Rikt illustrerad med unika bilder, de flesta hämtade ur de skotska destilleribolagens egna arkiv och gömmor.

Inrikes enhetsfrakt Sverige: 59 SEK Betala med Swish

7 dagar sedan

Förlagsfakta

ISBN
915183555x
Titel
Skotsk whisky
Författare
Per Ellsberger
Förlag
Prisma
Utgivningsdatum
19991021
Omfång
379 sidor
Bandtyp
Inbunden
Vikt
1360 g
Språk
Svenska
Baksidestext
Ett nytt standardverk om skotsk maltwhisky! Svensken Per Ellsberger har förvånat många garvade "still men" och destillatörer med sina stora kunskaper. Hans bok är ett komplett uppslagsverk om skotsk maltwhisky. Här finns detaljerade beskrivningar av whiskyns historia, tillverkningens alla steg, whiskyprovning, resebeskrivningar och tips för den som själv vill resa och besöka destillerierna, en i det närmaste komplett katalog över maltwhiskysorter och destillerier, whiskybolag och oberoende buteljerare med telefonnummer, adresser och beskrivningar av tillverkningen samt noteringar om vissa årgångars speciella kvalitet. "Att upptäcka och utforska den skotska maltwhiskyn är som en spännande upptäcktsresa. Under resans gång lär man sig inte bara om själva whiskyn, utan minst lika mycket om landet Skottland."