Laga mat : en handledning
Inbunden bok. Solna : Esselte studium. 1 uppl. 1988. 250 sidor.
Mycket gott skick.
Överstruket pris på försättsblad................// Bengt Petersen, en av Sveriges stora i matsammanhang, lär dig här att laga mat: från hårdkokta ägg till "grand dessert".
Han har alltid varit mån om den svenska maten och de beprövade rätterna, som nu hotar att dränkas av de vågor av exotiska rätter som svallat in över landet de senaste åren.
Här finns recept på rimmad oxbringa, dillkött på lamm, inkokt lax, riktig vaniljglass - delikatesser fullt jämförliga med blanquette de veau, filets de poisson au vin blanc, Flan Parisien och Minestrone, som naturligtvis också finns med, eftersom den goda maten alltid har varit internationell.
Med Bengt Petersens hjälp lär du dig mycket om råvarorna, om tillagningsmetoder och om möjligheterna att variera och bygga vidare på uppnådda kunskaper.
Tanken är att boken ska räcka för den grundläggande matlagningen; sedan kan man sväva ut och fördjupa sig i matlagningens konst.
Förlagsfakta
- ISBN
- 9124163376
- Titel
- Laga mat : en handledning
- Författare
- Petersen, Bengt
- Förlag
- Solna : Esselte studium
- Språk
- English