Vår tid är nu : Mat, människor och möten på Djurgårdskällaren 1955-1965
Inbunden bok. Stevali. 2018. 220 sidor.
Mycket gott skick. Blankt försättsblad (troligen med namnteckning) borttaget, i övrigt nära nyskick
Förlagsfakta
- ISBN
- 9789188639233
- Titel
- Vår tid är nu : Mat, människor och möten på Djurgårdskällaren 1955-1965
- Författare
- Rosenlind, Johan
- Förlag
- Stevali
- Utgivningsår
- 2018
- Omfång
- 220 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 202 x 244 mm Ryggbredd 20 mm
- Vikt
- 820 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Nu kommer del 2 av boken "Vår tid är nu - Mat, människor och möten på Djurgårdskällaren 1955-1965" den är kopplad till säsong 2 av SVT-serien "Vår tid är nu" som sänds under hösten 2018.I boken fortsätter man att djupdyka i den mat och recept som visas eller skymtar förbi i tv-serien, bland annat julmeny, nyårssupé, Bella Italia - italiensk afton, påskmeny och kondis-meny.Precis som i den första boken varvas recepten av featureartiklar som kopplar till tiden då tv-serien utspelar sig. Exempelvis arkitektu/design (H55, Vällingby, Virr varr), kondis/fika, arbetskraftsinvandring, charterresande/semester/vägkrogar.Recepten är inspirerade av sin tid och varsamt uppdaterade. En del nya rätter har fötts under resan, men skulle lika gärna ha funnits då.Mycket nöje och smaklig måltid! Säsong 1 av Vår tid är nu (1945-1950) gjorde succé när den visades hösten 2017 med ca 2 miljoner tittare per avsnitt.