Toskansk kokbok. Recept och berättelser från matlagningskurser i Toscana.
Inbunden bok. Könemann. 1:a upplagan uppl. 2005. Inbunden. 29x23cm. 1150 gram.
Nära nyskick. Skyddsomslag finns i mycket gott skick. I två månadar bodde författarna i en 1500-talsvilla som var inbäddad mellan vingårdar och fält söder om Siena och hade matlagningskurser. Recepten i denna bok är deras möte med toskanska kulinariska traditionen. Olivolja, bröd, tomater och vin utgör grundeni det toskanska köket.Tillagning sker ofta över öppen eld och i de enkla rätterna har färska ingredienser sin givna plats. Fikon i vinblad, äggröra med tryffel, pasta med Zucchiniblommor, vaktlar i vindruvsbad-årstiden avgör vad som serveras och det som inte är moget går inte att köpa. Fotografen Simon Griffiths bilder fångar inte bara rätternas enkelhet, utan även skönheten i det toskanska landskapet samt de människor som lever där.
Förlagsfakta
- ISBN
- 3833147302
- Titel
- Toskansk kokbok : Recept och berättelser från matlagningskurser i Toscana
- Författare
- Alexander, Stephanie
- Förlag
- Stevali
- Utgivningsår
- 2013
- Omfång
- 222 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 235 x 285 mm Ryggbredd 25 mm
- Vikt
- 990 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- I två månadar bodde författarna i en 1500-talsvilla som var inbäddad mellan vingårdar och fält söder om Siena och hade matlagningskurser. Recepten i denna bok är deras möte med toskanska kulinariska traditionen.
Olivolja, bröd, tomater och vin utgör grundeni det toskanska köket.Tillagning sker ofta över öppen eld och i de enkla rätterna har färska ingredienser sin givna plats. Fikon i vinblad, äggröra med tryffel, pasta med Zucchiniblommor, vaktlar i vindruvsbad-årstiden avgör vad som serveras och det som inte är moget går inte att köpa.
Fotografen Simon Griffiths bilder fångar inte bara rätternas enkelhet, utan även skönheten i det toskanska landskapet samt de människor som lever där.
