Matpraktikan : Jämtland och Härjedalen
Inbunden bok. Stockholm : Tiden [i samarbete med] Matakademien i Jämtland och Härjedalen. 1993. 159 sidor.
Gott skick.
Traditionellt matkunnande och genuina råvaror upplever en renässans både i Sverige och i andra länder. Ju mer inflytande från andra matkulturer, ju mer av färdiglagad mat i kyldisken, desto kraftigare blir längtan efter våra egna, regionala mattraditioner. Matpraktikan för Jämtland och Härjedalen blir därför ett viktigt dokument för alla som söker vardagslivets rötter i vår provins. Här finns de gamla recepten i förnyad och lockande form. Här speglas gångna generationers liv och tankesätt. Här får du hjälp att i det moderna köket skapa din egen matprofil på traditionens grund.
Ulla Tham försvarar Jämtlands och Härjedalens matkultur i både Östersunds-Posten och Radio Jämtland. För sitt okuvliga försvar av genuin matkultur har Ulla prisats och rosats bl a med utmärkelsen "Guldpennan" från Gastronomiska Akademien i Stockholm, Olof Högbergplaketten från Norrlandsförbundet samt Cajsa Warg-stipendiet nyiyinsfiftade Cajsa Warg-Akademien i Örebro. Sådan god smak uppskattar vi alla!
Förlagsfakta
- ISBN
- 9155039650
- Titel
- Matpraktikan : Jämtland och Härjedalen
- Författare
- Tham, Ulla - Weilert, Bengt - Matakademien i Jämtland och Härjedalen
- Förlag
- Stockholm : Tiden [i samarbete med] Matakademien i Jämtland och Härjedalen
- Utgivningsår
- 1993
- Språk
- Svenska