Tranchering : teori och praktik
Inbunden bok. Lidingö : Gastronomiförl. i samarbete med Utbildningsrådet för hotell och restauranger (UHR). 1989. 72 sidor.
Mycket gott skick.
Ägarnamn på smutsbladet /// Förlagets beskrivning: Det är alltid roligt att kunna presentera en helt ny bok. Ännu roligare är det när man vet att boken fyller ett tomrum. Och det gör TRANCHERING, för det finns ingen i det ämnet i bokhandelns innan den här kommer dit! "Konster i matsalen" kunde den lika gärna ha kallats, för det är det boken handlar om. De sista viktiga stegen på vägen från iocken i köket till den förväntansfyllde gästen. Inför hans beundrande blickar utspelar sig nämligen ett skådespel, när hovmästaren, servitören eller värden för måltiden visar sin
skicklighet med kniv och uppläggningsbestick. Det är nu gästen bildar sig den första uppfattningen om maten och det är nu förväntningarna skruvas upp. Läs boken, titta på de instruktiva teckningarna, lär Dig
handgreppen. Du kommer att få nöje och nytta av Dina kunskaper många gånger. Men Du, var försiktig och håll knivarna vassa. En slö kniv är en farlig kniv. Lycka till!
Förlagsfakta
- ISBN
- 9789187444005
- Titel
- Tranchering : teori och praktik
- Författare
- Wahlström, Arne - Copp, Christel - Utbildningsrådet för hotell och restauranger
- Förlag
- Lidingö : Gastronomiförl. i samarbete med Utbildningsrådet för hotell och restauranger (UHR)
- Språk
- Svenska
