Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Sveriges största bokhandel

Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.

  • Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
  • Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn
Mellan ideal och verklighet : spaningar om chefsrollen

Mellan ideal och verklighet : spaningar om chefsrollen

Inbunden bok. Vulkan. 2021. 100 sidor.

Nära nyskick. Tillsynes obläddrat exemplar///Förlagets beskrivning: Varför förekommer chefstinder och trottoarmejlande? Vilka faror finns med en övertro på superhjältechefer? Är förmågan att hantera komplexitet viktigare i chefsrollen än att utveckla och arbeta utifrån välskrivna strategier? Hurförändrar en pandemi som Corona chefslivet? Och börjar det bli dags för medelmåttans
revansch? Den här boken riktar spaningsljuset mot några av de avgörande områdena i chefsrollen, synliggör nyckelfrågor och provtänker kring utmaningar och lösningar för chefer. Vägvalssituationer och omvärldstryck står i fokus. Målgrupper är såväl nya som erfarna chefer, högsta chefer och mellanchefer. Helt enkelt ledande företrädare som vill hålla igång chefskonditionen. Johan Welander är personalvetare, leder konsultföretaget Thinkandact och har i olika roller arbetat med chefers utveckling sedan början av 2000-talet. Han har en bakgrund som chef, HR-ansvarig och förtroendevald - bland annat som vice ordförande i en av arbetsgivarorganisationerna. Johan är författare till böckerna Är chefen människa? (2019), Idéburen chef — HR-arbete och personalansvar i ideella organisationer (nommerad till Årets HR-bok 2013) och
mentorskapshandboken Kliv in (2018).

Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
Betala med Swish

Förlagsfakta

ISBN
9789189219304
Titel
Mellan ideal och verklighet : spaningar om chefsrollen
Författare
Welander, Johan
Förlag
Vulkan
Utgivningsår
2021
Omfång
100 sidor
Bandtyp
Inbunden
Mått
135 x 210 mm
Vikt
250 g
Språk
Svenska
Baksidestext
Varför förekommer chefstinder och trottoarmejlande? Vilka faror finns med en övertro på superhjältechefer? Är förmågan att hantera komplexitet viktigare i chefsrollen än att utveckla och arbeta utifrån välskrivna strategier? Hur föränd­rar en pandemi som Corona chefslivet? Och börjar det bli dags för medelmåttans revansch?
Den här boken riktar spaningsljuset mot några av de avgörande områdena i chefsrollen, synliggör nyckelfrågor och provtänker kring utmaningar och lös­ningar för chefer. Vägvalssituationer och omvärldstryck står i fokus. Målgrupper är såväl nya som erfarna chefer, högsta chefer och mellanchefer. Helt enkelt ledande företrädare som vill hålla igång chefskonditionen.
 
Johan Welander är personalvetare, leder konsult­företaget Thinkandact och har i olika roller arbetat med chefers utveckling sedan början av 2000­ talet. Han har en bakgrund som chef, HR­ ansvarig och för­troendevald — bland annat som vice ordförande i en av arbetsgivarorganisationerna. Johan är författare till böckerna Är chefen människa? (2019), Idéburen chef  — HR-­arbete och personalansvar i ideella or­ganisationer (nominerad till Årets HR-­bok 2013) och mentorskapshandboken Kliv in (2018).