-
Trefaldighetskyrkan på Majorsgatan
Inbunden bok. Balkong Förlag. 1 uppl. 2016. 159 sidor.
Nyskick. Förlagsnytt ex.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789187553097
- Titel
- Trefaldighetskyrkan på Majorsgatan
- Författare
- Grünberger, Tulla
- Förlag
- Balkong Förlag
- Utgivningsår
- 2016
- Omfång
- 159 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 228 x 286 mm Ryggbredd 20 mm
- Vikt
- 1040 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Tack vare en stor donation av generalkonsulinnan Emma Benedicks kunde man 1894 uppföra Trefaldighetskyrkan på Majorsgatan 5-7 i Stockholm. En byggnad som många kanske gått förbi men aldrig uppmärksammat, trots att den ligger i den centrala delen av Östermalm. Kyrkan är magnifik och en god representant för nygotiken som var den arkitekturstil som var tongivande under andra hälften av 1800-talet. I dag är kyrkan avkristnad och såld till en privatperson. Här skildras kyrkans färgstarka historia. Vilka arkitekter som formgav den, vilka material som användes, utsmyckningen av kyrkorummet, den romantiska orgeln och de skimrande glasfönsterna. Vidare berättas om hur trakten kring Östermalmstorg såg ut under de år då kyrkan byggdes. Flera av Stockholms frikyrkor, varav ett antal fortfarande används, presenteras kortfattat med text och bild. Några står kvar endast som minnen av en tid som flytt. Boken tar er in i en värld ni inte visste fanns!
Balkong Förlag 1 9789187553097 -
Matbröd : ljust, mörkt, hårt, fint, grovt
Inbunden bok. Prisma. 2 uppl. 2007. 127 sidor.
Mycket gott skick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789151849546
- Titel
- Matbröd : ljust, mörkt, hårt, fint, grovt
- Författare
- Tulla Grünberger
- Förlag
- Prisma
- Utgivningsår
- 2007
- Omfång
- 127 sidor
- Bandtyp
- Kartonnage
- Vikt
- 571 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- En inspirerande bok om matbröd. Varför vi bakar, om mjölsorter, kvarnar, bakugnar, om bagaryrket förr och nu, redskap, proteiner och vitaminer, jäsningsmedel, julbröd och knäckebröd, och om bröd i konsten. Dessutom med mycket kringinformation och historier.
Ca 55 recept på alla upptänkliga sorters bröd, med fantastiska bilder. Här finns recept på ljust vetebröd och bondbröd, mörkt rågbröd, fullkorn, limpor, kuvertbröd, baguette, timjanbröd, bröd med olivolja, hårtbröd, nobisbröd, brioche, åländskt svartbröd och tunnbröd... (Visst blir man sugen!) Alla bröd är bakade av Tulla hemma i hennes vanliga ugn. Alltså är detta bröd som alla verkligen kan baka hemma.
Matbröd utkom i original 2003.
Prisma 2 9789151849546 -
Matbröd : Ljust, mörkt, hårt, fint, grovt
Inbunden bok. Prisma. 1 uppl. 2003. 128 sidor.
Nyskick. Skyddsomslag i nyskick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789151841021
- Titel
- Matbröd : Ljust, mörkt, hårt, fint, grovt
- Författare
- Tulla Grünberger
- Förlag
- Prisma
- Utgivningsår
- 2003
- Omfång
- 128 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 250 x 225 mm Ryggbredd 12 mm
- Vikt
- 737 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- En inspirerande bok om matbröd. Varför vi bakar, om mjölsorter, kvarnar, bakugnar, om bagaryrket förr och nu, redskap, proteiner och vitaminer, jäsningsmedel, julbröd och knäckebröd, och om bröd i konsten. Dessutom med mycket kringinformation och historier.
Ca 55 recept på alla upptänkliga sorters bröd, med fantastiska bilder. Här finns recept på ljust vetebröd och bondbröd, mörkt rågbröd, fullkorn, limpor, kuvertbröd, baguette, timjanbröd, bröd med olivolja, hårtbröd, nobisbröd, brioche, åländskt svartbröd och tunnbröd... (Visst blir man sugen!)
Alla bröd är bakade av Tulla hemma i hennes vanliga ugn. Alltså är detta bröd som alla verkligen kan baka hemma.
"Börja baka! Det finns inte något härligare än doften av en nybakad limpa eller ett kryddat rågbröd. Och roligt är det - att knåda degen på bakbordet, att forma den till runda bullar, avlånga limpor eller fyrkantiga formbröd. Att baka är avkoppling - en lisa för själen. När brödet gräddas fylls rummet av en härlig doft. Degen häver sig i ugnen, får en ny och större form och en vacker färg. En vetedeg blir varmt gyllengul, en råglimpa läderbrun och en surdegsbulle kan se ut som svarta natten."
Prisma 1 9789151841021 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
- ISBN
- 9789187553097
- Titel
- Trefaldighetskyrkan på Majorsgatan
- Författare
- Grünberger, Tulla
- Förlag
- Balkong Förlag
- Utgivningsår
- 2016
- Omfång
- 159 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 228 x 286 mm Ryggbredd 20 mm
- Vikt
- 1040 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Tack vare en stor donation av generalkonsulinnan Emma Benedicks kunde man 1894 uppföra Trefaldighetskyrkan på Majorsgatan 5-7 i Stockholm. En byggnad som många kanske gått förbi men aldrig uppmärksammat, trots att den ligger i den centrala delen av Östermalm. Kyrkan är magnifik och en god representant för nygotiken som var den arkitekturstil som var tongivande under andra hälften av 1800-talet. I dag är kyrkan avkristnad och såld till en privatperson. Här skildras kyrkans färgstarka historia. Vilka arkitekter som formgav den, vilka material som användes, utsmyckningen av kyrkorummet, den romantiska orgeln och de skimrande glasfönsterna. Vidare berättas om hur trakten kring Östermalmstorg såg ut under de år då kyrkan byggdes. Flera av Stockholms frikyrkor, varav ett antal fortfarande används, presenteras kortfattat med text och bild. Några står kvar endast som minnen av en tid som flytt. Boken tar er in i en värld ni inte visste fanns!
Balkong Förlag 1 9789187553097 -
Matbröd : Ljust, mörkt, hårt, fint, grovt
Inbunden bok. Prisma. 1 uppl. 2003. 128 sidor.
Nyskick. Skyddsomslag i nyskick. LÖÖ
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9151841029
- Titel
- Matbröd : Ljust, mörkt, hårt, fint, grovt
- Författare
- Tulla Grünberger
- Förlag
- Prisma
- Utgivningsår
- 2003
- Omfång
- 128 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 250 x 225 mm Ryggbredd 12 mm
- Vikt
- 737 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- En inspirerande bok om matbröd. Varför vi bakar, om mjölsorter, kvarnar, bakugnar, om bagaryrket förr och nu, redskap, proteiner och vitaminer, jäsningsmedel, julbröd och knäckebröd, och om bröd i konsten. Dessutom med mycket kringinformation och historier.
Ca 55 recept på alla upptänkliga sorters bröd, med fantastiska bilder. Här finns recept på ljust vetebröd och bondbröd, mörkt rågbröd, fullkorn, limpor, kuvertbröd, baguette, timjanbröd, bröd med olivolja, hårtbröd, nobisbröd, brioche, åländskt svartbröd och tunnbröd... (Visst blir man sugen!)
Alla bröd är bakade av Tulla hemma i hennes vanliga ugn. Alltså är detta bröd som alla verkligen kan baka hemma.
"Börja baka! Det finns inte något härligare än doften av en nybakad limpa eller ett kryddat rågbröd. Och roligt är det - att knåda degen på bakbordet, att forma den till runda bullar, avlånga limpor eller fyrkantiga formbröd. Att baka är avkoppling - en lisa för själen. När brödet gräddas fylls rummet av en härlig doft. Degen häver sig i ugnen, får en ny och större form och en vacker färg. En vetedeg blir varmt gyllengul, en råglimpa läderbrun och en surdegsbulle kan se ut som svarta natten."
Prisma 1 9151841029 -
Matbröd : Ljust, mörkt, hårt, fint, grovt
Inbunden bok. Prisma. 1 uppl. 2003. 128 sidor.
Nära nyskick. Skyddsomslag i nära nyskick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9151841029
- Titel
- Matbröd : Ljust, mörkt, hårt, fint, grovt
- Författare
- Tulla Grünberger
- Förlag
- Prisma
- Utgivningsår
- 2003
- Omfång
- 128 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 250 x 225 mm Ryggbredd 12 mm
- Vikt
- 737 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- En inspirerande bok om matbröd. Varför vi bakar, om mjölsorter, kvarnar, bakugnar, om bagaryrket förr och nu, redskap, proteiner och vitaminer, jäsningsmedel, julbröd och knäckebröd, och om bröd i konsten. Dessutom med mycket kringinformation och historier.
Ca 55 recept på alla upptänkliga sorters bröd, med fantastiska bilder. Här finns recept på ljust vetebröd och bondbröd, mörkt rågbröd, fullkorn, limpor, kuvertbröd, baguette, timjanbröd, bröd med olivolja, hårtbröd, nobisbröd, brioche, åländskt svartbröd och tunnbröd... (Visst blir man sugen!)
Alla bröd är bakade av Tulla hemma i hennes vanliga ugn. Alltså är detta bröd som alla verkligen kan baka hemma.
"Börja baka! Det finns inte något härligare än doften av en nybakad limpa eller ett kryddat rågbröd. Och roligt är det - att knåda degen på bakbordet, att forma den till runda bullar, avlånga limpor eller fyrkantiga formbröd. Att baka är avkoppling - en lisa för själen. När brödet gräddas fylls rummet av en härlig doft. Degen häver sig i ugnen, får en ny och större form och en vacker färg. En vetedeg blir varmt gyllengul, en råglimpa läderbrun och en surdegsbulle kan se ut som svarta natten."
Prisma 1 9151841029 -
Matbröd - Ljust, mörkt, hårt, fint, grovt
Förlagsband med skyddsomslag. Prisma 2003. 128 sidor. Illustrerad med fotografier i färg. Porto 49 kr i maj 2015, reservation för framtida portohöjningar. Skyddsomslaget med bruksspår, inlagan i mycket gott skick. Om boken: En inspirerande bok om matbröd. läs mer … läs mer
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9151841029
- Titel
- Matbröd : Ljust, mörkt, hårt, fint, grovt
- Författare
- Tulla Grünberger
- Förlag
- Prisma
- Utgivningsår
- 2003
- Omfång
- 128 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 250 x 225 mm Ryggbredd 12 mm
- Vikt
- 737 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- En inspirerande bok om matbröd. Varför vi bakar, om mjölsorter, kvarnar, bakugnar, om bagaryrket förr och nu, redskap, proteiner och vitaminer, jäsningsmedel, julbröd och knäckebröd, och om bröd i konsten. Dessutom med mycket kringinformation och historier.
Ca 55 recept på alla upptänkliga sorters bröd, med fantastiska bilder. Här finns recept på ljust vetebröd och bondbröd, mörkt rågbröd, fullkorn, limpor, kuvertbröd, baguette, timjanbröd, bröd med olivolja, hårtbröd, nobisbröd, brioche, åländskt svartbröd och tunnbröd... (Visst blir man sugen!)
Alla bröd är bakade av Tulla hemma i hennes vanliga ugn. Alltså är detta bröd som alla verkligen kan baka hemma.
"Börja baka! Det finns inte något härligare än doften av en nybakad limpa eller ett kryddat rågbröd. Och roligt är det - att knåda degen på bakbordet, att forma den till runda bullar, avlånga limpor eller fyrkantiga formbröd. Att baka är avkoppling - en lisa för själen. När brödet gräddas fylls rummet av en härlig doft. Degen häver sig i ugnen, får en ny och större form och en vacker färg. En vetedeg blir varmt gyllengul, en råglimpa läderbrun och en surdegsbulle kan se ut som svarta natten."
9151841029 -
Matbröd. Ljust, mörkt, hårt, fint, grovt
2007. 127 s. Förlagets dek.laminatband. illustr.
Nära nyskick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK -
Paris. Arkitektur och stadsbyggnad.
U.o. 1983. Projektet Svensk stadsmiljö, Stockholms Universitet. 4:o. 216 s. Häftad. Mycket gott skick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
Your country and preferred language.
Select your country Select languageDenna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.
Stäng
Välkommen till Sveriges största bokhandel
Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.
- Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
- Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn