-
Svensk husvagnskost. Enkel semestermat av TV-...
Inbunden bok. Polarvagnen Ab i Dorotea. 1988. 108 sidor.
Nära nyskick. Format 21,5 x 21,5 cm Vikt 4240 g.
Inbundet laminatband, mycket rikt illustrerad med färgfoton bl.a. av Lars Paulsson. Ur baksidestexten: Semesterköket i husvagnen ska vara lätt och enkelt. Men livet med husvagn ger också mera tid och större möjligheter läs mer … läs merInrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEKPolarvagnen Ab i Dorotea -
VW Camper Cookbook Rides Again - amazing camp...
Inbunden bok. Kombi-Nation Sweden Ab. 2012. 162 sidor.
Nära nyskick. ENGELSK TEXT. Tvärformat 16,5 cm x 23,5 cm Vikt 580 g.
Inbundet förlagsband, mycket rikt illustrerad med inspirerande färgfoton. In this follow-up to the cult classic The Original VW Camper Cookbook, a fresh batch of amazing camper recipes are taken to t läs mer … läs merInrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789163710940
- Titel
- Vw camper cookbook rides again - amazing camper recipes and stories from an
- Författare
- Rooker, Susanne
- Utgivningsår
- 2017
- Språk
- English
Kombi-Nation Sweden Ab 9789163710940 -
Nordisk mat - med en touch av Le Creuset
Inbunden bok. Niche Books aps. 2012. 95 sidor.
Nära nyskick. Format 25,5 x 20 cm Vikt 475 g.
Inbundet förlagsband, mycket rikt illustrerad med färgfoton på helsidor av Maria P. Franska Le Creuset som gjort sig kända för sina färgglada gjutjärnsprodukter har med hjälp av den danska kocken och matstylisten Carsten K läs mer … läs merInrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEKNiche Books aps -
New Flavours from Finland
Inbunden bok. Otava Publishing. 1995. 127 sidor.
Nära nyskick. Format 26 x 21,5 cm Vikt 660 g.
ENGELSK TEXT. Förlagets laminatband, rikt illustrerat med inspirerande färgfotografier. "An invitation to explore Finnish cuisine. Join our festival of exciting flavours! This book contains the best recipies of three finni läs mer … läs merInrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789511138112
- Titel
- New flavours from Finland
- Författare
- Mäkelä, Eero - Hottinger, Gero - Immonen, Pekka - Lindholm, Kaj G.
- Förlag
- Helsinki : Otava
- Utgivningsår
- 1995
- Språk
- English
Otava Publishing 9789511138112 -
Finland à la carte - traditional and new rece...
Inbunden bok. A la carte books. 1 uppl. 2011. 62 sidor.
ISBN 9789525913040
Mycket gott skick. Format 26,5 x 26,5 cm Vikt 640 g.
Inbundet förlagsband, parallelltext på FINSKA och ENGELSKA, mycket rikt illustrerat med inspirerande färgfotografier. Bokens recept är indelade enligt geografiska områdena Karelia, Savo, Häme, Archipelago, Ostrobothnia läs mer … läs merInrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEKA la carte books 1 9789525913040 -
Tapas. Små, temperamentsfulla och typiskt spa...
Häftad bok. Stevali / Naumann & Göbel Verlag. 1 uppl. 2016. 236 sidor.
Mycket gott skick. Format 20,5 x 16,5 cm Vikt 570 g.
Häftad bok med flexipärmar, mycket rikt färgillustrerad med foton. Översättning från tyska: Gunbritt Geijer, Åsa Pape, Elisabeth Tauvon. INNEHÅLL: Förord. Äggrätter och annat. Grönsaker och svamp. Tapas med kött. Tapas m läs mer … läs merInrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9783625134930
- Titel
- Tapas : små, temperamentsfulla och typiskt spanska
- Förlag
- Stevali
- Utgivningsår
- 2016
- Omfång
- 236 sidor
- Bandtyp
- Flexband
- Mått
- 160 x 205 mm Ryggbredd 16 mm
- Vikt
- 560 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Tapas har sin givna plats i den spanska matkulturen - som snacks till ett glas vin i baren eller i ett rikt urval till middag. Dessutom symboliserar tapas livsglädje, temperament och ett avspänt sätt att umgås, vilket gör att fler fått upp ögonen för dessa spanska läckerheter.
Våra snabblagade och enkla recept med läckra små kombinationer av kött, fisk, fågel, grönsaker och ägg ger medelhavsstämning vid matbordet och kommer säkert att göra succé.
Stevali / Naumann & Göbel Verlag 1 9783625134930 -
Persiskt kök. Månghundraåriga traditioner med...
Inbunden bok. Hjalmarson & Högberg Bokförlag. 2:1 uppl. 2008. 170 sidor.
Nyskick. Format 26,5 x 19,5 cm Vikt 730 g.
Inbundet laminatband med glättade sidor, ANDRA upplagan, mycket rikt illustrerad med färgfoton av Richard Forsberg. INNEHÅLL: Inledning. Persisk historia. Mat till vardags och fest. Om persiska ingredienser. Förrätter. R läs mer … läs merInrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789172240568
- Titel
- Persiskt kök : månghundraåriga traditioner med moderna recept
- Författare
- Shapour Varzdari
- Förlag
- Hjalmarson & Högberg Bokförlag
- Utgivningsår
- 2008
- Omfång
- 170 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 198 x 267 mm Ryggbredd 14 mm
- Vikt
- 726 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Med boken Persiskt kök bjuds läsaren in i det traditionella persiska köket men också maträtter från dagens Iran presenteras. Här möts man av ett färgsprakande och väldoftande kök. De hundra recepten utgår från basmatriset som kombineras med välsmakande grytor, grillspett med kött och fisk samt olika vegetariska rätter med ingredienser som saffran, bönor och bär. Efter huvudrätterna bjuds läskande efterrätter och drinkar.
Receptens upplägg gör det enkelt för den nyfikne matlagaren att prova sig fram. Ingredienserna i recepten baseras på det som finns i svenska mataffärer.
Shapour Varzdari vill med sin bok ge en in blick i det persiska köket. Han kom till Sverige 1984 och driver sedan många år tillbaka restaurangen Hatam på Kammakargatan i Stockholm.
Hjalmarson & Högberg Bokförlag 2:1 9789172240568 -
A passion for THAI cooking. Over 100 mouth-wa...
Häftad bok. Chiang Mai Thai Cookery School / Nabnian. 2000. 140 sidor.
ISBN 9789748588643
Mycket gott skick. ENGELSK TEXT. Format 26 x 19 cm Vikt 480 g.
Häftad bok med mjuka pärmar, mycket rikt illustrerad med färgfoton av Patinya Kongpitchayanon. The book is written by Master Chef Sompon Nabnian, owner of the Chiang Mai Thai Cookery School and his english wife läs mer … läs merInrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEKChiang Mai Thai Cookery School / Nabnian 9789748588643 -
Asiatisk mat - enkelt & gott för alla
Inbunden bok. Bokförlaget Semic. 2022. 110 sidor.
Nyskick. Format 24,5 x 17,5 cm Vikt 450 g.
Inbundet förlagsband, rikt illustrerad med snygga färgfoton av Stefan Edetoft. INNEHÅLL: Förord. Asiatiska skafferiet. Recept. Register
// Bilden visar den aktuella boken. Utnyttja gärna inrikes ENHETSFRAKTEN, samma fra läs mer … läs merInrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789155270872
- Titel
- Asiatisk mat : enkelt & gott för alla
- Författare
- Zihammou, Maria
- Förlag
- Bokförlaget Semic
- Utgivningsår
- 2022
- Omfång
- 112 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 176 x 250 mm Ryggbredd 13 mm
- Vikt
- 450 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Här samlas allt det bästa från det asiatiska köket! Nudlar, fried rice, smakrik buljong och soppa, krispiga snacks, dressingar, heta rätter och värmande wok. Det krävs inga avancerade kunskaper eller krångliga ingredienser – det här är asiatisk mat som alla kan laga.Överraska med en mustig nudelsoppa, fräscha vårrullar, sötsur kyckling, pad thai eller vietnamesiska köttbullar. Med tips på hur man gör egen buljong, kokar det perfekta riset och sätter smakbalansen perfekt. Allt du behöver för att lyckas i det asiatiska köket.Svenska råvaror med asiatiska smaker gav Asiatisk Mat av Maria Zihammou Gourmand Awards pris som bästa asiatiska kokboken i världen 2023.27 maj samlades en internationell kulinarisk elit i Umeå för att utse vinnarna i årets upplaga av Gourmand Awards. Asiatisk Mat vann pris som bästa asiatisk kokbok i världen.– Jag har matlagningen i mitt DNA. Och älskar att upptäcka nya dofter och smaker. I mitt lilla kök i Majorna i Göteborg växer rätterna fram och familjen är min testgrupp. I den vinnande boken låter jag Asiens smaker, kultur och mattraditioner möta nordiska råvaror som skapar en ny och spännande matpalett. Den internationella juryn föll för färgen, formen och den nordiska enkelheten och jag är naturligtvis överlycklig, säger Maria Zihammou.
Bokförlaget Semic 9789155270872 -
Med smak av Sydafrika
Inbunden bok. Ica Bokförlag. 1 uppl. 2006. 117 sidor.
Nära nyskick. Stort format 29 x 20 cm Vikt 645 g.
Inbundet förlagsband, mycket rikt illustrerad med vackra färgfoton av Fabian Björnstjerna. INNEHÅLL: Sydafrika. Sonto. Segerfest. Saxon. Soweto. Traditional. Braai. Moderna matlagning. Desserter. Chutneys & pickles. Te läs mer … läs merInrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9153426320
- Titel
- Med smak av Sydafrika
- Författare
- Sebastian Schauermann - Guy Taylor - Jesper Aspegren
- Förlag
- Ica Bokförlag
- Utgivningsår
- 2006
- Omfång
- 117 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 200 x 292 mm Ryggbredd 17 mm
- Vikt
- 644 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Att säga om den sydafrikanska maten att den är mångfacetterad känns en aning smått. Det formligen slår gnistor runt tallrikar och kastruller. Det är skaldjur och fisk. Det är grönsaker, fågel och kött. Det är fantastiska viner, Stellenboch, Constantia och Paarl för att nämna några distrikt som nått stort erkännande runt om i världen. Lägg till detta den vänlighet, den omtanke, det leende och den värme som möter besökaren ja då kan upplevelsen kring middagsbordet inte bli bättre. Och då har vi inte ens börjat att nämna allt det andra; kusterna med kilometerlånga sandstränder, bergen, det vilda djurlivet, klimatet och mycket annat.
Sydafrikanen Guy Taylor, som sedan många år driver välkända restaurang FOOD i Stockholm, ger oss tillsammans med kollegan Sebastian Schauermann prov på denna utsökta mat. Fotografen Fabian Björnstjernas bilder öppnar våra sinnen och får oss att redan tidigt känna smaker och dofter. Journalisten Jesper Aspegren beskriver inspirerande detta land som alla får smak på. Med smak av Sydafrika. Gott! 100 färgfoton, 50 recept.
Ica Bokförlag 1 9153426320 -
Hallelujah! The welcome table. A lifetime of...
Inbunden bok. Random House . 2004. 218 sidor.
ISBN 1400062896
Nära nyskick. Skyddsomslag i mycket gott skick. ENGELSK TEXT. Format 23,5 x 19 cm Vikt 730 g.
Inbundet gammalrosa förlagsband med guldfärgad ryggtext och skyddsomslag, illustrerad med färgfoton av Brian Lanker.
This book is author Maya Angelou's first cookbook. It pairs 28 essays written by Angelou w läs mer … läs merInrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEKRandom House 1400062896 -
Africa on my mind. Smaker, recept och intryck...
Inbunden bok. Albert Bonniers Förlag. 1 uppl. 2008. 344 sidor.
Nära nyskick. Skyddsomslag i mycket gott skick. Stort format 26 x 23,5 x 3 cm Vikt 1.660 g.
Inbundet laminatband med identiskt skyddsomslag, mycket rikt illustrerad med vackra och inspirerande foton av Gediyon Kifle. Originalets titel: The soul of a new cuisine : the discovery of the food and flavors läs mer … läs merInrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789100115289
- Titel
- Africa on my mind : smaker, recept och intryck från hela kontinenten
- Författare
- Samuelsson, Marcus
- Förlag
- Albert Bonniers Förlag
- Utgivningsår
- 2008
- Omfång
- 344 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Vald till Årets kokbok, alla kategorier! "Med denna hyllning till sin födelsekontinent har Marcus Samuelsson rest runt, vaskat fram en mångfald av specialiteter och skapat egna rätter som i passionerad presentation sprider glädje och samhörighet kring en fortfarande oupptäckt matkultur."Afrika kastar sig över alla sinnen: färgerna är klarare, musiken mer intensiv, smakerna förbluffande kryddiga och aromatiska och hettan sticker i huden. Varenda minut jag är där känner jag mig i harmoni med livet på ett vis som jag inte gör någon annanstans. I Afrika påminns jag om det som verkligen betyder något vänner, familj, samhörighet och ren och skär livsglädje. Det är en sinnesstämning som jag hoppas att den här boken kan hjälpa dig att uppnå närhelst du har lust. Ge dig tid att njuta av matlagningen, och låt ditt förhållande till andra människor vara måltidens röda tråd. Öppna ditt hem för Afrikas ledigare, friare och mer avslappnade livsstil!I Africa on my mind återvänder Marcus Samuelsson till sin tidiga barndoms Afrika för att utforska kontinentens mångfacetterade, fascinerande och rika kultur och kulinariska traditioner. Här finns över 200 recept som omfattar såväl klassiska afrikanska rätter som har gått i arv från mor till dotter i århundraden, som Marcus moderna, afrikainspirerade recept. Här finns det nordafrikanska köket med välkända smaker från Medelhavsområdet och kryddstarka grytor och fiskrätter från Västafrika. Eller så beger du dig österut och lagar en kenyansk curryforell med kokoschilisås eller varför inte äppelmunkar med pumpa från Sydafrika? Samtliga rätter innehåller ingredienser som är lätta att hitta i svenska butiker och saluhallar. Kryddor, marinader, såser och kryddblandningar är förstås viktiga för att man ska få fram de autentiska afrikanska aromerna och här får vi ta del av Marcus Samelssons bästa tips, som omfattar allt från chili och ingefära till mynta och sesamfrön. De magnifika bilderna är tagna av den flerfaldigt prisbelönte fotografen Gediyon Kifle och bokens förord är skrivet av ärkebiskop Desmund Tutu.
Albert Bonniers Förlag 1 9789100115289 -
Werners Jul
Inbunden bok. Page One Publishing. 2001. 91 sidor.
ISBN 9171250751
Nära nyskick. Skyddsomslag i mycket gott skick. Stort format 29,5 x 20 cm Vikt 615 g.
Inbundet laminatband med identiskt skyddsomslag, mycket rikt illustrerad med färgfoton av Lennart Durehed. Kungens festkock Werner Vögeli bjuder på sina egna recept från Operakällarens berömda julbord. INNEHÅLL: Föro läs mer … läs merInrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEKPage One Publishing 9171250751 -
Från raggarkorv till älgfilé. Värmland - Tors...
Inbunden bok. Sweet Street Design. 1:2 uppl. 2015. 96 sidor.
Mycket gott skick. Stort format 27,5 x 22,5 cm Vikt 720 g.
Inbundet klotryggband i snygg layout, mycket rikt illustrerad med vackra färgfoton av Camilla Classon och Anki Haraldsson. Ur baksidestexten: Från raggarkorv till älgfilé är en kokbok som inte är en vanlig kokbok u läs mer … läs merInrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789163750250
- Titel
- Från raggarkorv till älgfilé
- Författare
- Classon, Camilla
- Förlag
- Sweet Street Design
- Utgivningsår
- 2014
- Omfång
- 96 sidor
- Bandtyp
- Klotband
- Mått
- 225 x 275 mm Ryggbredd 15 mm
- Vikt
- 710 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Vi presenterar både kända och okända människor som bor eller har sina rötter i Torsby. Svennis lagar till en mozarellagratäng, Top Cats svänger ihop en chili sin carne, Kjell-Åke i Myra bjuder på köttfärslimpa gjord på älgfärs. Rull-Kurt, som är den lokale raggaren, lagar korv på grenröret m fl. 16 olika "profiler" visar upp sitt Torsby och sin mat. Boken varvas också med vackra naturbilder från Torsby.
Sweet Street Design 1:2 9789163750250 -
The Lily Wallace New American Cook Book
Inbunden bok. Books, inc. 1950. 931 sidor.
Gott skick. ENGELSK TEXT. Format 21 x 14,5 x 4,5 cm Vikt 1.130 g.
Inbundet grönt klotryggband, illustrerad med tidstypiska 50-tals sv/v teckningar, planschsidor med foton i sv/v och färg samt reklambilder i slutet av boken, gult övre snitt. En klassisk midcentury ko läs mer … läs merInrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEKBooks, inc. -
Mikaku. Den japanska kokboken
Inbunden bok. Wahlström & Widstrand. 1 uppl. 2001. 207 sidor.
Mycket gott skick. Format 21,5 x 17,5 cm Vikt 600 g.
Inbundet förlagsband, mycket rikt illustrerad med sv/v teckningar samt foton i sv/v och färg av bl.a. Pepe Nilsson, rött läsband. Ur baksidestexten: Mikaku, känsla för smak, är ett grundäggand begrepp i det japanska köke läs mer … läs merInrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9146177477
- Titel
- Mikaku. Den japanska kokboken
- Författare
- Duke, Eiko - Duke, Yukiko
- Förlag
- Wahlström & Widstrand
- Utgivningsår
- 2001
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 175 x 217 mm Ryggbredd 21 mm
- Vikt
- 610 g
- Språk
- Svenska
Wahlström & Widstrand 1 9146177477 -
Sköna, gröna sommar. Recept från ljumma kväll...
Inbunden bok. Norstedts. 1 uppl. 2015. 151 sidor.
Nära nyskick. Format 26,5 x 19,5 cm Vikt 770 g.
Inbundet förlagsband, mycket rikt illustrerad med inspirerande färgfoton på helsidor av författaren, fotografen och trädgårdsinpiratören Hannu Sarenström. INNEHÅLL: Älskar, älskar inte, älskar sommar. Kalla snabba. Det ä läs mer … läs merInrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789113061955
- Titel
- Sköna, gröna sommar : recept från ljumma kvällar
- Författare
- Sarenström, Hannu
- Förlag
- Norstedts
- Utgivningsår
- 2015
- Omfång
- 151 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 195 x 268 mm Ryggbredd 21 mm
- Vikt
- 763 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Det är på trappan man lever sin sommar. Ett bra trapphäng är det bästa. Det är här man dricker sitt frukostkaffe, äter macka och akutlunchen. Dricker vin på kvällen om solen legat på, pratar i telefon, snackar med grannen eller myser med sin käresta, läser tidningen och äter croissanter som smular på stegen. Från köket hörs radion med årets sommarplåga och livet ter sig ganska skönt, förutom att man inte gillar låten men nynnar till den ändå samtidigt som man gillar en bild på ett socialt forum. Och givetvis lägger man ut en bild och visar hur härligt liv man har just för stunden.
Bokens vackra omslagsbild är tagen av Rickard L. Eriksson.
Norstedts 1 9789113061955 -
Honung, Vitlök och Vinäger. Naturens mirakelt...
Häftad bok. 76 sidor.
Nära nyskick. Format 27,5 x 21 cm Vikt 215 g.
Häftad bok med mjuka pärmar, illustrerad med fåtal infällda sv/v foton. I den här boken har författaren helt enkelt samlat ihop historiska anekdoter, folkhjälpmedel och recept. INNEHÅLL: Matlagning med honung och vitlök oc läs mer … läs merInrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK -
Olgas mat - för aktiva kvinnor
Häftad bok. Bonnier Fakta. 2017. 143 sidor.
Mycket gott skick. Format 22,5 x 17,5 cm Vikt 450 g.
Häftad bok med mjuka pärmar och invikta flikar, mycket rikt illustrerad med snygga färgfoton av Kristian Pohl och Frida Wismar. INNEHÅLL: Mina tankar om mat. Matfilosofi och fakta. Du som tränar måste åta! Hälsosam livss läs mer … läs merInrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789174248067
- Titel
- Olgas mat : för aktiva kvinnor
- Författare
- Rönnberg, Olga
- Förlag
- Bonnier Fakta
- Utgivningsår
- 2017
- Omfång
- 143 sidor
- Bandtyp
- Danskt band
- Mått
- 174 x 225 mm Ryggbredd 14 mm
- Vikt
- 449 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Olgas mat är fullproppad med rätter som både smakar gott och fyller dig med näring och energi för att du ska klara av träning och vardagsliv.Här finns recept för veckans alla måltider: Goda frukostar med nyttiga pannkakor, granolor och gröter; snabba mellanmål, perfekta att ta med och mättande luncher som sallader och omeletter. Och naturligtvis ordentliga middagar för hela familjen. Alla rätterna är snabblagade och näringsberäknade så att du vet exakt vad du stoppar i dig. Här finns även tips på hur du med små medel får rätterna att passa för hela familjen.Dessutom finns bra fakta om näringsämnen, kalorier och allt du behöver veta om cravings och sötsug, hur mycket just du ska äta, varför du inte ska banta och hur du bäst planerar dina mål efter din träning. Boken innehåller också matstrategier som fungerar oavsett vilka frestelser som lockar – du lär dig hur du ska tänka kring kosten på ett sunt och hållbart sätt.Olga Rönnberg är en av de största inom hälsobranschen. Genom sitt företag Mamma Fitness har hon coachat kvinnor i flera år med både kost och träning vilka har gett fantastiska resultat. Hon känner till kvinnornas kostbeteenden som ingen annan. Olga har tidigare gett ut flera böcker inom träning och nu kommer den efterlängtade kokboken!
Bonnier Fakta 9789174248067 -
Kombinera mat och vin. 15 kapitel om vin med...
Häftad bok. Kakao Förlag. 2014. 187 sidor.
Nära nyskick. Format 21,5 x 17 cm Vikt 525 g.
Häftad bok med mjuka pärmar med invikta flikar, rikt illustrerad med färgfoton av Ulrika Ekblom. INNEHÅLL: Några ord om mat och vin. Inledning. Sauvignon blanc. Riesling. Grüner veltliner. Pinot gris. Chardonnay. Mousseran läs mer … läs merInrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789185861934
- Titel
- Kombinera mat och vin : 15 kapitel om vin med matchande recept
- Författare
- Dolk, Jens
- Förlag
- Kakao Förlag
- Utgivningsår
- 2014
- Omfång
- 187 sidor
- Bandtyp
- Danskt band
- Mått
- 170 x 210 mm Ryggbredd 18 mm
- Vikt
- 530 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Här delar Jens Dolk generöst med sig av sin kunskap om vin och Liselotte Forslins utsökta recept är speciellt utformade för att smakmässigt matcha bokens druvor och viner. Du får konkreta tips på vilket vin som passar till vilken mat, vilka smaker vi ska leta efter för att lyckas och vilka vi ska undvika. Lär dig att förena maten du lagar med rätt vin och vi vågar lova nya fullträffar och fantastiska smakupplevelser. Med den här boken i din hand har du alla möjligheter att lyckas. Smaklig spis! Druvor och vintyper i boken, alla med matchande recept: - Sauvignon blanc - Riesling - Chenin blanc - Chardonnay - Grüner veltiner - Mousserande - Rosé - Pinot noir - Sangiovese - Tempranillo - Cabernet sauvignon - Syrah - Zinfandel - Vin och ost - Vin och dessert
Kakao Förlag 9789185861934 -
Kombinera mat och vin. Nya recept, nya viner,...
Inbunden bok. Kakao förlag. 2000. 112 sidor.
Nära nyskick. Skyddsomslag i mycket gott skick. Stort format 27,5 x 21,5 cm Vikt 685 g.
Inbundet förlagsband med identiskt skyddsomslag, rikt illustrerad med färgfoton av Magnus Malmberg. INNEHÅLL: Mat och vin. Teori och experiment. Lathund för hur vin påverkar mat. Prova själv. Pinot Gris. Sémillion. läs mer … läs merInrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9197315370
- Titel
- Kombinera mat och vin : nya recept, nya viner, nya kombinationer
- Författare
- Jens Dolk - Liselotte Forslin
- Förlag
- Kakao förlag
- Utgivningsår
- 2000
- Omfång
- 112 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 210 x 270 mm
- Vikt
- 681 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Mat och vin hör ihop och alla kan lära sig att kombinera dem på ett bra sätt. Jens Dolk beskriver pedagogiskt druvsorter och tillverkning, hur våra sinnen fungerar samt hur man utan svårigheter matchar mat och vin för en fulländad smakupplevelse. Till druvorna lagar Liselotte Forslin spännande och modern mat med stor inlevelse.
Kakao förlag 9197315370 -
Pluras spanska kokbok. Mallorca, Barcelona. E...
Inbunden bok. Norstedts. 1 uppl. 2011. 181 sidor.
Nära nyskick. Tvärformat 23 x 25 cm Vikt 1.035 g.
Inbundet klotryggband i snygg layout, mycket rikt, inspirerande och färgrikt illustrerad med foton av Pepe Nilsson. Plura bjuder på sina favoriter från det spanska köket.
// Bilden visar den aktuella boken. Utnyttja g läs mer … läs merInrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789113033075
- Titel
- Pluras spanska kokbok : Mallorca, Barcelona. Estocolmo
- Författare
- Jonsson, Plura
- Förlag
- Norstedts
- Utgivningsår
- 2011
- Omfång
- 181 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 257 x 232 mm Ryggbredd 22 mm
- Vikt
- 1040 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- "Det är hjärtat som är det viktiga i spansk matlagning, ja, i all matlagning om jag får bestämma. Att ha ett hjärta att krydda med, det är allt."
Följ med på Pluras spanska matäventyr. Recept och upplevelser på Mallorca, i Barcelona och om hur han återskapar den spanska matglädjen på Kungsholmen, hemma i Estoccolmo.
"Jag var 36 år gammal och det var julafton 1987 när jag för första gången besteg spansk jord, närmare bestämt Barcelonas gator, torg och gränder. Staden visade sig från sin bästa sida denna dag, solen sken och det var 24 grader varmt. Livet lekte, jag var förälskad och på resa i ett nytt land med föremålet för min kärlek vid min sida. Kan man befinna sig i ett högre tillstånd än detta? Man vandrar från bar till bar i kvarter man aldrig sett förut, upptäcker mat och sedvänjor man inte visste fanns, besöker platser man hört talas om, dricker kaffe på världens äldsta kafé.
Nya dofter och smaker strömmar emot en, nya kryddor, välbekanta kryddor kombinerade med råvaror på ett annat sätt än vad man är van vid. Flamencomusik, en flaska whisky och äldre män som dansar och sjunger en hel natt i en källarlokal i Madrid.
Ja, vi reste vidare, från bord till bord, helstekt spädgris i Madrid, paella i Valencia, tjursvansgryta i Sevilla, grillade sardiner i Cadiz, tapasbarer och sherry i San Lucar de Barameda, grillad kanin och hummersoppa på Menorca, boquerones från ett gatukök utanför medinan i Cordoba.
Minnen av maträtter som ett pärlband, en vintergata genom åren som gått.
Sedan den dagen, julaftonen 1987, har jag besökt Spanien många gånger och lärt mig mer och mer om landets sedvänjor och matkultur. Jag hoppas av hela mitt hjärta att jag kunnat förmedla lite av detta i denna kokbok. För det är hjärtat som är det viktiga i spansk matlagning, ja, i all matlagning om jag får bestämma. Att ha ett hjärta att krydda med, det är allt."
Detta är Pluras andra kokbok. Till sin hjälp har han åter samma team av hängivna gastronauter; Johan Åkerberg, kock; Pepe Nilsson, foto; och Pär Wickholm, formgivning.
Norstedts 1 9789113033075 -
Fågel, fisk & grönt
Inbunden bok. Norstedts. 1 uppl. 2013. 167 sidor.
Nära nyskick. Stort format 27,5 x 22,5 cm Vikt 990 g.
Inbundet klotryggband i snygg layout, illustrerad med foton i sv/v och färg av Danel Hertzell, text av matskribenten Anna K Sjögren. En kokbok av Karin Fransson, tidigare Borgholmskrögare och känd från bl.a. radion läs mer … läs merInrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789113049632
- Titel
- Fågel, fisk & grönt
- Författare
- Fransson, Karin
- Förlag
- Norstedts
- Utgivningsår
- 2013
- Omfång
- 167 sidor
- Bandtyp
- Halvklotband
- Mått
- 225 x 275 mm Ryggbredd 20 mm
- Vikt
- 950 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Allt fler vill undvika rött kött och istället äta mer fisk, fågel och grönt. För alla dem är Karin Franssons nya bok en guldgruva.
Karin Franssons matlagning utmärks av en stor kärlek till råvarorna. Hon hämtar sin inspiration från naturen och utgår alltid från vilka grönsaker och färska örter som ska finnas på tallriken, dessa matchas sedan med väl valda delar av fisk, ljust kött eller fågel.
Här delar hon med sig av sin stora kunskap om val av råvaror, hantering, varsam tillagning och balanserad smaksättning. Boken innehåller både recept och anvisningar för alla som vill ägna tid i köket, är noga med slutresultatet och verkligen vill lyckas med finare matlagning.
Karin Fransson är kökschef på Hotell Borgholm på Öland. Hon tillhör det absoluta toppskiktet av svenska kockar och har även blivit känd för allmänheten genom sin matlagning på TV. Många känner även igen hennes röst från programmet Meny i P1.
Norstedts 1 9789113049632 -
Om matlagning i enklare hem
Häftad bok. P. A. Norstedt & Söner. 2 uppl. 1903. 59 sidor.
Hyggligt skick. Format 21,5 x 14 cm Vikt 70 g.
Trådhäftad skrift med mjuka pärmar, ANDRA tillökade upplagan. Skrifter utgifna af Svenska Sällskapet för nykterhet och folkuppfostran N:r 4 1903. En svårfunnen kulturhistorisk bok och ett tidsdokument från sekelskiftets Sve läs mer … läs merInrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEKP. A. Norstedt & Söner 2 -
Sveriges nya landskapsrätter
Inbunden bok. Ica Ab. 1:a uppl. 2010. 224 sidor.
Mycket gott skick. Mått 22 x 20 cm Vikt 685 g
Inbunden, laminerat förlagsband med många illustrationer av konstnären Christina Andersson samt färgfoton. Modern matlagning som utgår från det lokala skafferiet och är kryddad med en gnutta tradition bidrar till nya landskapsr läs mer … läs merInrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789153435228
- Titel
- Sveriges nya landskapsrätter
- Författare
- Gidgård, Anna - Wallin, Tony - Nilsson, Pepe - Andersson, Christina
- Förlag
- Stockholm : ICA AB
- Utgivningsår
- 2010
- Språk
- Svenska
Ica Ab 1:a 9789153435228 -
Mildas kok- och klokbok
Häftad bok. Milda MatPrat. 2006. 94 sidor.
Mycket gott skick. Format 16 x 16,5 cm Vikt 205 g.
Spiralhäftad bok med mjuka pärmar, mycket rikt färgillustrerad med teckningar och foton, plats för egna anteckningar i slutet av boken. Ett 30-tal recept har skickats in av Mildas konsumenter, rätterna är indelade i följan läs mer … läs merInrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEKMilda MatPrat -
Kaffekokarkokboken - ett experiment i kokkons...
Inbunden bok. Telegram Bokförlag. 1 uppl. 2011. 107 sidor.
Nära nyskick. Format 22,5 x 20 cm Vikt 490 g.
Inbundet laminatband, mycket rikt illustrerad med färgfoton av Dan Sörensen, plats för egna anteckningar. Boken, med en bakgrund som blogg av kaffekokarkocken Katja Wulff, är en charmig och humoristisk kokbok fylld med in läs mer … läs merInrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789186183790
- Titel
- Kaffekokarkokboken
- Författare
- Wulff, Katja
- Förlag
- Telegram Bokförlag
- Utgivningsår
- 2011
- Omfång
- 98 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 200 x 230 mm Ryggbredd 12 mm
- Vikt
- 500 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- "Det är ju en glädje den sänder ut!"
Magnus Utvik ger Kaffekokarkokboken 4 av 5 i betyg! Se själv i Gomorron Sverige, 10:30 minuter in i det sköna klippet:
http://svtplay.se/v/2562699/gomorron_sverige/magnus_utvik_recenserar_bocker
Att spislaga mat har aldrig lockat Katja Wulff. Kaffekokarmatlagning är däremot hennes största intresse. Detta upptäckte hon en vacker dag när hon bodde i studentkorridor och inte orkade sig ut i det gemensamma köket. Katja kom på den genialiska idén att laga nudlarna i kaffekokaren.
Experimentet eskalerade och recepten hamnade på bloggen Kaffekokarkokboken.blogg.se. Bloggen uppmärksammades snabbt och röstades dessutom fram till Årets Matblogg. Tro nu inte att Kaffekokarkokboken är en rosa fluff-fluff-kokbok med en piffig, fräknig tös som serverar rätterna leendes i solnedgången under syrenträd. Du vet så som kokböcker och matbloggstjejer ofta är. I Kaffekokarkokboken hittar du förvisso recept på kalaskakor, prinsesstårta och en leende Katja men även grisfotsrecept, kaffekokarlagad kattmat och en naken Katja.
Katja Wulff har skapat en omständlig och underbart tokig matmatlagningsform som ger uttrycket slow food cooking en helt ny innebörd. Kaffekokarkokboken är en charmig och humoristisk kokbok fylld med inspirationsrika, personliga, smarriga och en hel del bisarra recept. Alla tillagade i en gammal kaffekokare.
Katja Wulff är uppvuxen i Skåne men är numera bosatt i Göteborg eftersom hon träffade sin sambo fotografen Dan Sörensen
där. Tillsammans har de katterna Iggy och Gucci. Du kommer lära känna dem alla mer i deras bok!
Telegram Bokförlag 1 9789186183790 -
Bjud hem! Kokbok för glada, lata och sociala
Inbunden bok. Ica Bokförlag. 1 uppl. 2012. 140 sidor.
Nära nyskick. Format 23,5 x 23,5 cm Vikt 730 g.
Inbundet förlagsband, mycket rikt illustrerad med vackra färgfoton. Ur baksidestexten: "Här får du spännande recept, personliga tips, smarta genvägar och en attityd som gör dig till en modern supervärd - utan att du beh läs mer … läs merInrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789153437604
- Titel
- Bjud hem! : kokbok för glada, lata och sociala
- Författare
- Eleonora von Essen
- Förlag
- Ica Bokförlag
- Utgivningsår
- 2012
- Omfång
- 140 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 237 x 237 mm Ryggbredd 16 mm
- Vikt
- 726 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Du älskar att umgås, äta gott och vill gärna imponera, men du vill inte stå i köket i hundra år. Med härligt avväpnande humor, fantastiskt goda recept och många bra tips har Eleonora von Essen skapat en bok som passar för alla festtillfällen. Vad sägs om Perfekt kladdiga ribs med honung, vitlök och chili till bästa kompisen, Chokladmaränghjärtan med nutella och passionsfrukt till de nyförlovade eller Sötpotatissallad med mozzarella och krutonger till de där som man inte riktigt vet om de är vegetarianer eller inte och i så fall vilken sorts vegetarianer.
Ica Bokförlag 1 9789153437604 -
Bjud in till brunch med tvillingarna Hultman
Inbunden bok. Vulkan. 2021. 173 sidor.
Nära nyskick. Format 24,5 x 17,5 cm Vikt 635 g.
Inbundet förlagsband, mycket rikt illustrerad med färgfoton av Agnes Öjfelth. I boken bjuder tvillingsystrarna Hultman från Grännatrakten på inspiration och recept för mysiga bruncher. INNEHÅLL: Förord. Smått & Gott. Run läs mer … läs merInrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789189335233
- Titel
- Bjud in till brunch med tvillingarna Hultman
- Författare
- Hultman, Annie
- Förlag
- Vulkan
- Utgivningsår
- 2021
- Omfång
- 173 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 170 x 240 mm
- Vikt
- 1 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- I Bjud in till brunch delar vi med oss av våra absoluta favoriter vad gäller mat & bak. När vi befinner oss i köket önskar vi att det ska gå snabbt, vara smidigt och enkelt. Dessutom ser vi gärna att resultatet faller inom ramen för vad som anses hälsosamt, även om det i viss mån kan vara ett svårdefinierat begrepp.
Kanske har du en önskan lik vår? Oavsett svar så hoppas vi att du är nyfiken på innehållet och vill ta del av våra recept.
Vulkan 9789189335233 -
Smörgåstårtor - snacks, snittar, smörgåsbakel...
Inbunden bok. Bokförlaget Semic. 2 uppl. 2009. 112 sidor.
Nära nyskick. Format 26,5 x 20 cm Vikt 585 g.
Inbundet laminatband, NY UTÖKAD utgåva, mycket rikt illustrerad med färgfoton av Kent Jardhammar. Ur baksidestexten: Ännu fler läckra och populära smörgåstårtor för fester och bjudningar av alla slag. Smörgåstårtan har mån läs mer … läs merInrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789155254209
- Titel
- Smörgåstårtor
- Författare
- Bjugård, Inger
- Förlag
- Bokförlaget Semic
- Utgivningsår
- 2009
- Omfång
- 112 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 200 x 266 mm Ryggbredd 14 mm
- Vikt
- 588 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Smörgåstårta är verkligen en folkkär festrätt den är enkel att göra, alltid lika uppskattad av gästerna och lätt att variera. Här finner du inspirerande recept på såväl klassiska smörgåstårtor som spännande nyheter. Vad sägs om en Sienna-smörgåstårta med italiensk touch, Havsfruns frestelse eller en lyxig laxsmörgås? Dessutom flera brödrecept för dem som själva vill baka stommen till tårtorna.I denna utökade och omarbetade utgåva bjuder Inger Bjugård både på sina väl beprövade favorittårtor samt helt nya och fräscha recept på läckra smörgåstårtor och bakelser, snittar och smörrebröd alla försvinnande goda!
Bokförlaget Semic 2 9789155254209
Your country and preferred language.
Select your country Select languageDenna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.
Stäng
Välkommen till Sveriges största bokhandel
Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.
- Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
- Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn