-
KROGEN – Allt du vill veta men inte vågat frå...
Inbunden bok. – FÖRLAGSNY! – Roos & Tegner. 2013. 191 sidor.
Nyskick. – FÖRLAGSNY! – Se fler bilder! –– Det osar förändring i lilla landet brunsås. Efter decennier av snåla kroppkakor, fattiga riddare och blaskig öl har vi svenskar blivit kräsna, nyfikna och hungriga. Där det sveps och skålas, smakas och svullas, ja där läs mer … läs mer
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789186691455
- Titel
- Krogen : allt du vill veta men inte vågat fråga
- Författare
- Schori, Martin
- Förlag
- Roos & Tegner
- Utgivningsår
- 2013
- Omfång
- 191 sidor
- Bandtyp
- Flexband
- Mått
- 155 x 205 mm Ryggbredd 15 mm
- Vikt
- 390 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Det osar förändring i lilla landet brunsås. Efter decennier av snåla kroppkakor, fattiga riddare och blaskig öl har vi svenskar blivit kräsna, nyfikna och hungriga. Där det sveps och skålas, smakas och svullas, ja där vill alla höra hemma. På tv följer vi arga kockar från England och glada kockar från Skåne. Vi läser om de senaste mat- och dryckestrenderna, går vinkurser och inspirationssäter avsmakningsmenyer. I kvällspressen läser vi om krogen där kändisar hänger och drömmer om en utekväll just där.
Boken "Krogen" erbjuder en snabbkurs i vår tids viktigaste vett- och etikett. Författarna har tagit hjälp av branschens främsta proffs och ger en unik inblick i krogvärldens viktigaste dos and donts. Språket du ska kunna, koderna du bör träna in och kunskapen du inte vill vara utan. Du får veta vad man ska tänka på, allt ifrån planeringen, bokningen, köandet och matbeställningen till betalningen av notan, dricksen och vid eventuell fortsättning på något annat ställe. Helt enkelt allt det som rör den mytomspunna plats vi kallar krogen.
Om författarna:
Martin Schori är webbredaktör på Aftonbladet och har tidigare arbetat som restaurangchef, cateringchef och servitör på olika krogar i New York och Stockholm. Han har även varit nyhetschef på Dagens Media, jobbat som frilansjournalist och skrivit om mat- och krogtrender i diverse tidningar. Johan Åkesson är till vardags redaktör på DN Söndag men har också skrivit för bland andra Fokus, Café och Plaza Han har också arbetat som bartender i London, arrangerat klubbar och haft internationella dj-uppdrag.
– FÖRLAGSNY! – Roos & Tegner 9789186691455 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
- ISBN
- 9171020292
- Titel
- Krogen (Fällan)
- Författare
- Zola, Émile - Gill, André - Gunnarsson, Jakob
- Förlag
- Uddevalla : Niloe
- Utgivningsår
- 1985
- Språk
- Svenska
Uddevalla : Niloe 9171020292 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEKScania
-
Fullständiga rättigheter : Femtio goda år på...
Inbunden bok. Prisma. 1 uppl. 2002. 271 sidor.
Mycket gott skick. Skyddsomslag i gott skick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789151838427
- Titel
- Fullständiga rättigheter : Femtio goda år på den svenska krogen. Sanningar och skrönor från kök och matsala
- Författare
- Kalle Häggblom - Bo E Åkermark
- Förlag
- Prisma
- Utgivningsår
- 2002
- Omfång
- 271 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Vikt
- 1336 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Fullständiga rättigheter är den stora boken om den svenska restaurangens historia. Från 50-talets stadshotell och motbok till vår tids kändiskockar och gastronomiska stjärnor. Från vita dukar och brutna servetter till oljad bok och design. Från flanellograf till konferensboom.
Här möter vi de legendariska källarmästarna och kökscheferna, här är historien om de kända restaurangerna och de nydanade visionärerna. Alla och allt har sin historia att berätta.
Här finns också recepten till en handfull av de klassiska och legendariska rätter som burits ut tusentals gånger i hundratals matsalar till väntande och längtande.
Boken är en nostalgisk fest för retaurangälskare och gourmeter, men också ett tidsdokument från en epok fylld av förändring. Här möter vi de spännande personligheterna, historien fylld med anekdoter, gamla bilder, matsedlar, trenderna... Tore Wretman, Johanna, Det nya franska köket, kocktävlingarna, kocken som hjälte...
Prisma 1 9789151838427 -
Fullständiga rättigheter : Femtio goda år på...
Inbunden bok. Prisma. 1 uppl. 2002. 271 sidor.
Nära nyskick. Skyddsomslag i nära nyskick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789151838427
- Titel
- Fullständiga rättigheter : Femtio goda år på den svenska krogen. Sanningar och skrönor från kök och matsala
- Författare
- Kalle Häggblom - Bo E Åkermark
- Förlag
- Prisma
- Utgivningsår
- 2002
- Omfång
- 271 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Vikt
- 1336 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Fullständiga rättigheter är den stora boken om den svenska restaurangens historia. Från 50-talets stadshotell och motbok till vår tids kändiskockar och gastronomiska stjärnor. Från vita dukar och brutna servetter till oljad bok och design. Från flanellograf till konferensboom.
Här möter vi de legendariska källarmästarna och kökscheferna, här är historien om de kända restaurangerna och de nydanade visionärerna. Alla och allt har sin historia att berätta.
Här finns också recepten till en handfull av de klassiska och legendariska rätter som burits ut tusentals gånger i hundratals matsalar till väntande och längtande.
Boken är en nostalgisk fest för retaurangälskare och gourmeter, men också ett tidsdokument från en epok fylld av förändring. Här möter vi de spännande personligheterna, historien fylld med anekdoter, gamla bilder, matsedlar, trenderna... Tore Wretman, Johanna, Det nya franska köket, kocktävlingarna, kocken som hjälte...
Prisma 1 9789151838427 -
Fullständiga rättigheter : Femtio goda år på...
Inbunden bok. Prisma. 1 uppl. 2002. 271 sidor.
Nära nyskick. Skyddsomslag i mycket gott skick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9151838427
- Titel
- Fullständiga rättigheter : Femtio goda år på den svenska krogen. Sanningar och skrönor från kök och matsala
- Författare
- Kalle Häggblom - Bo E Åkermark
- Förlag
- Prisma
- Utgivningsår
- 2002
- Omfång
- 271 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Vikt
- 1336 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Fullständiga rättigheter är den stora boken om den svenska restaurangens historia. Från 50-talets stadshotell och motbok till vår tids kändiskockar och gastronomiska stjärnor. Från vita dukar och brutna servetter till oljad bok och design. Från flanellograf till konferensboom.
Här möter vi de legendariska källarmästarna och kökscheferna, här är historien om de kända restaurangerna och de nydanade visionärerna. Alla och allt har sin historia att berätta.
Här finns också recepten till en handfull av de klassiska och legendariska rätter som burits ut tusentals gånger i hundratals matsalar till väntande och längtande.
Boken är en nostalgisk fest för retaurangälskare och gourmeter, men också ett tidsdokument från en epok fylld av förändring. Här möter vi de spännande personligheterna, historien fylld med anekdoter, gamla bilder, matsedlar, trenderna... Tore Wretman, Johanna, Det nya franska köket, kocktävlingarna, kocken som hjälte...
Prisma 1 9151838427 -
Fullständiga rättigheter. Femtio goda år på d...
Inbunden bok. Prisma. 1 uppl. 2002. 271 sidor.
Nära nyskick. Skyddsomslag i mycket gott skick. Illustrerad.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789151838427
- Titel
- Fullständiga rättigheter : Femtio goda år på den svenska krogen. Sanningar och skrönor från kök och matsala
- Författare
- Kalle Häggblom - Bo E Åkermark
- Förlag
- Prisma
- Utgivningsår
- 2002
- Omfång
- 271 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Vikt
- 1336 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Fullständiga rättigheter är den stora boken om den svenska restaurangens historia. Från 50-talets stadshotell och motbok till vår tids kändiskockar och gastronomiska stjärnor. Från vita dukar och brutna servetter till oljad bok och design. Från flanellograf till konferensboom.
Här möter vi de legendariska källarmästarna och kökscheferna, här är historien om de kända restaurangerna och de nydanade visionärerna. Alla och allt har sin historia att berätta.
Här finns också recepten till en handfull av de klassiska och legendariska rätter som burits ut tusentals gånger i hundratals matsalar till väntande och längtande.
Boken är en nostalgisk fest för retaurangälskare och gourmeter, men också ett tidsdokument från en epok fylld av förändring. Här möter vi de spännande personligheterna, historien fylld med anekdoter, gamla bilder, matsedlar, trenderna... Tore Wretman, Johanna, Det nya franska köket, kocktävlingarna, kocken som hjälte...
Prisma 1 9789151838427 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEKNatur och Kultur
-
Fullständiga rättigheter :Femtio goda år på d...
Inbunden bok. Prisma. 1 uppl. 2002. 271 sidor.
Nyskick. Skyddsomslag i nyskick. Rikt illustrerad - välaktat ex - boken är i mycket gott skick
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789151838427
- Titel
- Fullständiga rättigheter : Femtio goda år på den svenska krogen. Sanningar och skrönor från kök och matsala
- Författare
- Kalle Häggblom - Bo E Åkermark
- Förlag
- Prisma
- Utgivningsår
- 2002
- Omfång
- 271 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Vikt
- 1336 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Fullständiga rättigheter är den stora boken om den svenska restaurangens historia. Från 50-talets stadshotell och motbok till vår tids kändiskockar och gastronomiska stjärnor. Från vita dukar och brutna servetter till oljad bok och design. Från flanellograf till konferensboom.
Här möter vi de legendariska källarmästarna och kökscheferna, här är historien om de kända restaurangerna och de nydanade visionärerna. Alla och allt har sin historia att berätta.
Här finns också recepten till en handfull av de klassiska och legendariska rätter som burits ut tusentals gånger i hundratals matsalar till väntande och längtande.
Boken är en nostalgisk fest för retaurangälskare och gourmeter, men också ett tidsdokument från en epok fylld av förändring. Här möter vi de spännande personligheterna, historien fylld med anekdoter, gamla bilder, matsedlar, trenderna... Tore Wretman, Johanna, Det nya franska köket, kocktävlingarna, kocken som hjälte...
Prisma 1 9789151838427 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
- ISBN
- 9171020292
- Titel
- Krogen (Fällan)
- Författare
- Zola, Émile - Gill, André - Gunnarsson, Jakob
- Förlag
- Uddevalla : Niloe
- Utgivningsår
- 1985
- Språk
- Svenska
Uddevalla : Niloe 9171020292 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
- ISBN
- 9118341829
- Titel
- Krogen Glada laxens kokbok
- Författare
- Andersson, Lennart, 1949-, [kock] - Fuchs, Rickard - Eriksson, Hasse
- Förlag
- Stockholm : Norstedt
- Utgivningsår
- 1983
- Språk
- Svenska
Stockholm : Norstedts 1:a 9118341829 -
Mat hemma och på krogen
Inbunden bok. Natur & Kultur. 1 uppl. 2005. 151 sidor.
Nyskick. Skyddsomslag i nära nyskick. MM
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9127356132
- Titel
- Mat hemma och på krogen
- Författare
- Markus Aujalay
- Förlag
- Natur & Kultur
- Utgivningsår
- 2005
- Omfång
- 151 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 225 x 270 mm Ryggbredd 22 mm
- Vikt
- 898 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Vad gör kockarna egentligen på restaurangerna klockan åtta på morgonen? Förutom enkla och väl genomtänkta rätter som går snabbt att fixa till ges här en inblick i livet bakom kulisserna. Med ett sextiotal recept inspirerade både från matlagningen hemma och på krogen -delar Markus Aujalay med sig av sina kunskaper. Alla recept är anpassade för fyra personer. Bland hemmarecepten finns familjefavoriter som grillad röding med färskpotatissallad och dragonsås, lamm-racks med ugnsrostad potatis och fetaost samt gräddfilspannacotta med fruktsallad. Det är enkla recept som inte tar mer än 1520 minuter att laga. Här finns också tips på vad man kan tänka på när man planerar för fest, när man sätter ihop en meny och hur man kan använda överblivna rester. I bokens krogdel är råvaror och metoder lite annorlunda, men många knep man använder sig av på krogen går alldeles utmärkt att använda när man lagar mat hemma. Så varför inte bjuda på pilgrimsmusslor med rosésallad, helstekt kalvkarré med sparris och salsa verde och citrongrässufflé med bananglass nästa gång du har middag för dina vänner? Markus blev Årets kock 2004 och här berättar han om tävlingen, från de intensiva förberedelserna fram till själva finalen. Vinnarrätten stekt kyckling och örtfärserad vinge i buljong med karljohansvamp, kronärtskocka och citron finns med i boken för den som vill ge sig på något riktigt svårt.
Natur & Kultur 1 9127356132 -
Krogen
Inbunden bok. Fröleen & Comp. 1910. 308 sidor.
Gott skick. Inlaga i gott skick, vissa sidor gulnade. Ett försättsblad trasigt.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEKFröleen & Comp -
På krogen med Linné : sjökrogar och svensk 17...
Pocketbok. Grenadine. 2008. 187 sidor.
Nyskick. Förlagsny och oläst. Flera ex i lager
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789185329700
- Titel
- På krogen med Linné : sjökrogar och svensk 1700-talsgastronomi
- Författare
- Söderlind, Ulrica
- Förlag
- Grenadine
- Utgivningsår
- 2008
- Omfång
- 187 sidor
- Bandtyp
- Mått
- 110 x 180 mm Ryggbredd 12 mm
- Vikt
- 120 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Koffsan var en av hundratals sjökrogar som fanns vid Sveriges kuster under mitten av 1700-talet. Här, på väg in mot Stockholm, kom resande på Mälaren, från slott och kojor, och sökte tak och mat. Bevis finns för en exklusiv publik såväl som en för tiden oväntat välkryddad meny. I en bok grundad på en intressant forskningsuppsats redogör Ulrica Söderlind för hur denna unika arkeologiska undersökning gett oss fakta om hur en restaurang på 1700-talet serverade, lagade och kryddade sin mat. Detta är inte minst intressant eftersom en av gästerna var ingen mindre än Carl von Linné! Boken På krogen med Linné började som forskning om de mycket vanliga, men nästan outforskade svenska sjökrogarna. Drottning Kristina utfärdade dekret om att en sjökrog skulle finnas var tionde sjömil längs våra farbara kuster. De var vad vägkrogarna är för dagens långtursturister fast kulinariskt långt intressantare. På sjökrogen Koffsan väster om Stockholm har författaren Ulrica Söderlind dels genom utgrävningar och dels genom omfattande annan forskning kartlagt både besökare och matvanor på 1700-talets svenska sjökrogar. En av gästerna som enligt dokumenterade källor besökt Koffsan var själve Carl von Linné. Genom ett intrikat detektivarbete och studier både i London av Linnés botaniska kartläggningar, den lokala floran och många historiska recept har Ulrica Söderlind knutit ihop detta till en fascinerande läsning om både mat och kroghistoria. I boken finns en mängd intressanta illustrationer gjorda av marinarkeologen Björn Wallbom liksom fint matfoto på de historiskt kartlagda och oväntat kryddiga rätterna. Fotografierna togs av matfotografen Knut E. Svensson. Ulrica Söderlind har sedan 10-årsåldern varit mat- och dryckesintresserad. Sin praktiska utbildning fick hon på olika restaurangskolor innan ett yrkesliv tog vid ombord fartyg i den svenska handelsflottan och på restauranger på land. Den sista anställningen var i Nobelköket, Stockholms Stadshus, innan högre grundutbildning tog vid. Utbildningen har mynnat ut i filosofie magister-examina i marinarkeologi och i ekonomisk-historia. Filosofie doktors examen avlades 2006 i ekonomisk-historia med den tvärvetenskapliga avhandlingen Skrovmål som handlar om mat och dryck i den svenska flottan åren 1500 1800.
Grenadine 9789185329700 -
Krogen : allt du vill veta men inte vågat frå...
Inbunden bok. Roos & Tegner. 1 uppl. 2013. 191 sidor.
Nyskick. Förlagsny och oläst
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789186691455
- Titel
- Krogen : allt du vill veta men inte vågat fråga
- Författare
- Schori, Martin
- Förlag
- Roos & Tegner
- Utgivningsår
- 2013
- Omfång
- 191 sidor
- Bandtyp
- Flexband
- Mått
- 155 x 205 mm Ryggbredd 15 mm
- Vikt
- 390 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Det osar förändring i lilla landet brunsås. Efter decennier av snåla kroppkakor, fattiga riddare och blaskig öl har vi svenskar blivit kräsna, nyfikna och hungriga. Där det sveps och skålas, smakas och svullas, ja där vill alla höra hemma. På tv följer vi arga kockar från England och glada kockar från Skåne. Vi läser om de senaste mat- och dryckestrenderna, går vinkurser och inspirationssäter avsmakningsmenyer. I kvällspressen läser vi om krogen där kändisar hänger och drömmer om en utekväll just där.
Boken "Krogen" erbjuder en snabbkurs i vår tids viktigaste vett- och etikett. Författarna har tagit hjälp av branschens främsta proffs och ger en unik inblick i krogvärldens viktigaste dos and donts. Språket du ska kunna, koderna du bör träna in och kunskapen du inte vill vara utan. Du får veta vad man ska tänka på, allt ifrån planeringen, bokningen, köandet och matbeställningen till betalningen av notan, dricksen och vid eventuell fortsättning på något annat ställe. Helt enkelt allt det som rör den mytomspunna plats vi kallar krogen.
Om författarna:
Martin Schori är webbredaktör på Aftonbladet och har tidigare arbetat som restaurangchef, cateringchef och servitör på olika krogar i New York och Stockholm. Han har även varit nyhetschef på Dagens Media, jobbat som frilansjournalist och skrivit om mat- och krogtrender i diverse tidningar. Johan Åkesson är till vardags redaktör på DN Söndag men har också skrivit för bland andra Fokus, Café och Plaza Han har också arbetat som bartender i London, arrangerat klubbar och haft internationella dj-uppdrag.
Roos & Tegner 1 9789186691455 -
Krogen : allt du vill veta men inte vågat frå...
Pocketbok. Roos & Tegner. 1 uppl. 2015. 189 sidor.
Nyskick. Förlagsny och oläst.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789187905018
- Titel
- Krogen : allt du vill veta men inte vågat fråga
- Författare
- Schori, Martin
- Förlag
- Roos & Tegner
- Utgivningsår
- 2015
- Omfång
- 189 sidor
- Bandtyp
- Mått
- 112 x 179 mm Ryggbredd 13 mm
- Vikt
- 110 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Det osar förändring i lilla landet brunsås. Efter decennier av snåla kroppkakor, fattiga riddare och blaskig öl har vi svenskar blivit kräsna, nyfikna och hungriga. Där det sveps och skålas, smakas och svullas, ja där vill alla höra hemma. På tv följer vi arga kockar från England och glada kockar från Skåne. Vi läser om de senaste mat- och dryckestrenderna, går vinkurser och inspirationssäter avsmakningsmenyer. I kvällspressen läser vi om krogen där kändisar hänger och drömmer om en utekväll just där.
Boken "Krogen - allt du vill veta men inte vågat fråga" erbjuder en snabbkurs i vår tids viktigaste vett och etikett. Författarna har tagit hjälp av branschens främsta proffs och ger en unik inblick i krogvärldens viktigaste dos and donts. Språket du ska kunna, koderna du bör träna in och kunskapen du inte vill vara utan. Du får veta vad man ska tänka på, allt ifrån planeringen, bokningen, köandet och matbeställningen till betalningen av notan, dricksen och vid eventuell fortsättning på något annat ställe. Helt enkelt allt det som rör den mytomspunna plats vi kallar krogen. Boken tilldelades pris i tävlingen Årets svenska måltidslitteratur 2014.
Martin Schori är webbredaktör och journalist på Aftonbladet. Han har tidigare arbetat som restaurangchef, cateringchef och servitör på olika krogar i New York och Stockholm. Han har även varit nyhetschef på Dagens Media, jobbat som frilansjournalist och skrivit om mat- och krogtrender i diverse tidningar.
Johan Åkesson är till vardags reporter på DN Söndag men har också skrivit om kultur, trender, samhälle och resor i tidningar som Fokus, Filter och Demo. Han har även arbetat som bartender i London och arrangerat klubbar i Uppsala, samt haft dj-uppdrag i Sverige, Frankrike och Japan.
Roos & Tegner 1 9789187905018 -
Coola Krogen
Pocketbok. En bok för alla. 1 uppl. 2005. 279 sidor.
Gott skick. slitage på framsidan, liten fläck i snittet
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9172213817
- Titel
- Coola Krogen
- Författare
- Lena Kallenberg
- Förlag
- En bok för alla
- Utgivningsår
- 2005
- Omfång
- 279 sidor
- Bandtyp
- Mått
- 110 x 178 mm Ryggbredd 17 mm
- Vikt
- 148 g
- Språk
- Svenska
En bok för alla 1 9172213817 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEKFröléen & Comp.
-
Spelets regler : raggning & flirt på krogen
Häftad bok. Borea Bokförlag. 2008. 297 sidor.
Nära nyskick. 21x14cm.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789189140547
- Titel
- Spelets regler : raggning & flirt på krogen
- Författare
- Andersson, Hans
- Förlag
- Borea Bokförlag
- Utgivningsår
- 2008
- Omfång
- 297 sidor
- Bandtyp
- Häftad
- Mått
- 140 x 215 mm Ryggbredd 20 mm
- Vikt
- 460 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Raggning och flirt intresserar de flesta. För män är samtalsämnet raggning snarast en sorts minsta gemensamma nämnare. Oavsett ålder, yrke eller intresse, fungerar det att snacka brudar och raggning. I delat samförstånd utbyter män gärna erfarenheter, teorier och anekdoter, medan kvinnor sällan är lika frispråkiga om sitt raggande. Hur går det till att ragga? Vilka olika strategier för avvisanden och sexuella inviter använder män och kvinnor? I Spelets regler studeras krogen som sexuell mötesplats. På krogen speglas könsideal och sexualnormer i vår kultur. Kvinnors strategier handlar om att välja rätt man och avvisa påstridiga män. Samtidigt odlas föreställningar om mäns virilitet och raggning. Kvinnor uppfattar ofta blyga män som oattraktiva: män förväntas driva på och ta initiativ. Spelets regler bygger på ingående intervjuer och fältstudier. Boken ger en inblick i raggandets och flirtandets oskrivna regler och de svårhanterade förväntningarna på hur det sexuella samspelet mellan könen ska se ut.
Borea Bokförlag 9789189140547 -
Krogen Glada laxens kokbok
Inbunden bok. Stockholm : Norstedts. 1:a uppl. 1983. 107 sidor.
Nyskick. Med mat- och krogkåserier av Rickard Fuchs.
32 goda laxrecept.
Rikt illustrerad.Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9118341829
- Titel
- Krogen Glada laxens kokbok
- Författare
- Andersson, Lennart, 1949-, [kock] - Fuchs, Rickard - Eriksson, Hasse
- Förlag
- Stockholm : Norstedt
- Utgivningsår
- 1983
- Språk
- Svenska
Stockholm : Norstedts 1:a 9118341829 -
Krogen Tre Sillar. En roman från 1500 - talet...
Inbunden bok. Scania. 1967. 212 sidor.
Mycket gott skick. Frimärke klistrade på inre främre omslaget
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEKScania -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEKFröléen & Comp.
-
Kokkonst på Krogen Amerika
Inbunden bok.
ISBN 9789163359187
Nära nyskick. Krogen Amerika / Grafikcentrum i Östergötland, 2009. 191 sid. Dekorerat pappband. Rikt illustrerad med såväl konst- som matbilder. Förefaller oläst. … läs mer
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK9789163359187 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
- ISBN
- 9171020292
- Titel
- Krogen (Fällan)
- Författare
- Zola, Émile - Gill, André - Gunnarsson, Jakob
- Förlag
- Uddevalla : Niloe
- Utgivningsår
- 1985
- Språk
- Svenska
Uddevalla : Niloe 9171020292 -
Krogen : allt du vill veta men inte vågat frå...
Inbunden bok. Roos & Tegner. 1 uppl. 2013. 191 sidor.
Nyskick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789186691455
- Titel
- Krogen : allt du vill veta men inte vågat fråga
- Författare
- Schori, Martin
- Förlag
- Roos & Tegner
- Utgivningsår
- 2013
- Omfång
- 191 sidor
- Bandtyp
- Flexband
- Mått
- 155 x 205 mm Ryggbredd 15 mm
- Vikt
- 390 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Det osar förändring i lilla landet brunsås. Efter decennier av snåla kroppkakor, fattiga riddare och blaskig öl har vi svenskar blivit kräsna, nyfikna och hungriga. Där det sveps och skålas, smakas och svullas, ja där vill alla höra hemma. På tv följer vi arga kockar från England och glada kockar från Skåne. Vi läser om de senaste mat- och dryckestrenderna, går vinkurser och inspirationssäter avsmakningsmenyer. I kvällspressen läser vi om krogen där kändisar hänger och drömmer om en utekväll just där.
Boken "Krogen" erbjuder en snabbkurs i vår tids viktigaste vett- och etikett. Författarna har tagit hjälp av branschens främsta proffs och ger en unik inblick i krogvärldens viktigaste dos and donts. Språket du ska kunna, koderna du bör träna in och kunskapen du inte vill vara utan. Du får veta vad man ska tänka på, allt ifrån planeringen, bokningen, köandet och matbeställningen till betalningen av notan, dricksen och vid eventuell fortsättning på något annat ställe. Helt enkelt allt det som rör den mytomspunna plats vi kallar krogen.
Om författarna:
Martin Schori är webbredaktör på Aftonbladet och har tidigare arbetat som restaurangchef, cateringchef och servitör på olika krogar i New York och Stockholm. Han har även varit nyhetschef på Dagens Media, jobbat som frilansjournalist och skrivit om mat- och krogtrender i diverse tidningar. Johan Åkesson är till vardags redaktör på DN Söndag men har också skrivit för bland andra Fokus, Café och Plaza Han har också arbetat som bartender i London, arrangerat klubbar och haft internationella dj-uppdrag.
Roos & Tegner 1 9789186691455 -
Kokkonst på Krogen Amerika
Centraltryckeriet 2009. Inbunden kartonage.
ISBN 9789163359187
Nyskick. Oläst........... Presentskick............ // Mat och konst är en del av livet. 18 konstnärer på Krogen Amerika bjuder på sin konst och allt från broccolisoppa, grillad ål till havrekex från Sognefjorden. Stefan Hammenbäck skriver om ädel konstgrafik i Ha läs mer … läs mer
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK9789163359187 -
Krogen (Fällan)
Inbunden bok. Niloe förlag. Något förkortad uppl. 1985. 320 sidor.
Mycket gott skick. Förlagets blåa imiterade skinnband.Guldförgylld dekorering pryder ryggen.Boken är försedd med 60 helsides svartvita tecknade illustrationer, utförda bl.a. av André Gll, Clairin, Vierge, m.fl.Titelplanschbild = Svartvit porträttbild över Zola … läs mer
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9171020292
- Titel
- Krogen (Fällan)
- Författare
- Zola, Émile - Gill, André - Gunnarsson, Jakob
- Förlag
- Uddevalla : Niloe
- Utgivningsår
- 1985
- Språk
- Svenska
Niloe förlag Något förkortad 9171020292 -
Fullständiga rättigheter : Femtio goda år på...
Inbunden bok. Prisma. 1 uppl. 2002. 271 sidor.
Nära nyskick. Skyddsomslag i nära nyskick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9151838427
- Titel
- Fullständiga rättigheter : Femtio goda år på den svenska krogen. Sanningar och skrönor från kök och matsala
- Författare
- Kalle Häggblom - Bo E Åkermark
- Förlag
- Prisma
- Utgivningsår
- 2002
- Omfång
- 271 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Vikt
- 1336 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Fullständiga rättigheter är den stora boken om den svenska restaurangens historia. Från 50-talets stadshotell och motbok till vår tids kändiskockar och gastronomiska stjärnor. Från vita dukar och brutna servetter till oljad bok och design. Från flanellograf till konferensboom.
Här möter vi de legendariska källarmästarna och kökscheferna, här är historien om de kända restaurangerna och de nydanade visionärerna. Alla och allt har sin historia att berätta.
Här finns också recepten till en handfull av de klassiska och legendariska rätter som burits ut tusentals gånger i hundratals matsalar till väntande och längtande.
Boken är en nostalgisk fest för retaurangälskare och gourmeter, men också ett tidsdokument från en epok fylld av förändring. Här möter vi de spännande personligheterna, historien fylld med anekdoter, gamla bilder, matsedlar, trenderna... Tore Wretman, Johanna, Det nya franska köket, kocktävlingarna, kocken som hjälte...
Prisma 1 9151838427 -
krogen amerika
Häftad bok. 1983.
Nära nyskick. Om en byggnad i centrala Linköping. 100 ex varav detta är 69,
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK -
Coola Krogen
Pocketbok. En bok för alla. 1 uppl. 2005. 279 sidor.
Gott skick. litet veck på baksidan. Förövrigt i fint skick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9172213817
- Titel
- Coola Krogen
- Författare
- Lena Kallenberg
- Förlag
- En bok för alla
- Utgivningsår
- 2005
- Omfång
- 279 sidor
- Bandtyp
- Mått
- 110 x 178 mm Ryggbredd 17 mm
- Vikt
- 148 g
- Språk
- Svenska
En bok för alla 1 9172213817
Your country and preferred language.
Select your country Select languageDenna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.
Stäng
Välkommen till Sveriges största bokhandel
Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.
- Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
- Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn