-
Kronburg Tyrol, Vallée de I´Inn [published fo...
Grafik, karta.
Paris. Imp. Lemercier Bernard et Ce. r. de Seine. [1852] 31 x 45 cm. Tinted lithograph. Large margins. A view of Kronburg castle at the top of a high mountain towering above the Inn valley in Austria. … läs mer
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK -
Hambourg. [published for "Pittoresk Resetour...
Grafik, karta.
Paris Imp. Lith. Formentin & Cie. 10 rue des Ste.Pères. [1852] 29 x 40 cm. Lithograph. Fine condition. A view of the harbour in Hamburg.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK -
Hotel de Ville de Bréme [published for "Pitto...
Grafik, karta.
Paris. Imp. Lith. Formentin & Cie. 10 rue des Ste.Pères. [1852] 29 x 40 cm. Tinted lithograph. Fine condition. A view of the "Hotel de Ville" in Bremen, Germany. … läs mer
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK -
Camorra : en bok om maffian i Neapel
Inbunden bok. Fischer & Co. 2007. 324 sidor.
Gott skick. Skyddsomslag i gott skick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789185183401
- Titel
- Camorra : en bok om maffian i Neapel
- Författare
- Tomas Lappalainen
- Förlag
- Fischer & Co
- Utgivningsår
- 2007
- Omfång
- 324 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Vikt
- 521 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Efter succéer som "Maffia" och "Se Neapel och sedan dö" är Tomas Lappalainen tillbaka med en ny bok om den relativt okända camorran i Neapel.
Camorran i Neapel är Italiens äldsta maffia. Camorran mördar fler människor än den sicilianska maffian och krigen mellan dess olika klaner är intensivare och mer militärt explosiva än maffiastriderna på Sicilien. Den egendom som staten beslagtar av camorran betingar större ekonomiska värden och fler döms för maffiabrott i Neapelregionen än på Sicilien. På senare tid har camorran moderniserats och lyckats bli en stark kraft i den globaliserade världsekonomin. Camorran är en del av den offentliga kulturen i Neapel den vill synas och höras.
Ändå är camorran relativt okänd.
I "Camorra en bok om maffian i Neapel" analyseras camorran mot bakgrund av det neapolitanska samhällets mentalitet och historia. Spåren leder tillbaka till antikens slaveri och gladiatorkamper i Neapelområdet, men också till kriminella ikoner som Scarface och Gudfadern. Boken skildrar kvinnornas ofta betydande roll i klanernas ekonomiska och militära operationer, katolska kyrkans relation till camorran, liksom likheter och skillnader med maffian på Sicilien. Som en röd tråd löper kampen om egendom i ett ojämlikt klassamhälle och svårigheterna för den moderna statens jämlikhetsideal att göra sig gällande i södra Italien.
Fischer & Co 9789185183401 -
Camorra : en bok om maffian i Neapel
Pocketbok. Fischer & Co. 2009. 324 sidor.
Nära nyskick. "spännande och väldokumenterat men samtidigt isande kusligt " Mats Gellerfelt, Svenska Dagbladet
"Med en obruten nyfikenhet fördjupar sig Lappalainen i rövarnas mått och steg." Anders Ehnmark, Expressen
Camorran i Neapel är Italiens äldsta maffia. Ca läs mer … läs merInrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789185183630
- Titel
- Camorra : en bok om maffian i Neapel
- Författare
- Lappalainen, Tomas
- Förlag
- Fischer & Co
- Utgivningsår
- 2009
- Omfång
- 324 sidor
- Bandtyp
- Mått
- 110 x 177 mm Ryggbredd 20 mm
- Vikt
- 190 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Camorran i Neapel är Italiens äldsta maffia. Camorran mördar fler människor än den sicilianska maffian och krigen mellan dess olika klaner är intensivare och mer explosiva än maffiastriderna på Sicilien. Den egendom som staten beslagtar av camorran betingar större ekonomiska värden och fler döms för maffiabrott i Neapelregionen än på Sicilien. På senare tid har camorran moderniserats och lyckats bli en stark kraft i den globaliserade världsekonomin. Den är dessutom en del av den offentliga kulturen camorran vill synas och höras.
I Camorra en bok om maffian i Neapel analyseras camorran. Spåren leder tillbaka till antikens slaveri och gladiatorkamper i Neapelområdet, men också till kriminella ikoner som Scarface och Gudfadern. Boken skildrar kvinnornas ofta betydande roll i klanerna, katolska kyrkans relation till camorran, samt likheter och skillnader med maffian på Sicilien. Som en röd tråd löper kampen om egendom i ett ojämlikt klassamhälle.
TOMAS LAPPALAINEN Tomas Lappalainen (f. 1958) är författare. Han har tidigare skrivit titlar som Maffia, Italien samt Se Neapel och sedan dö.
Pressröster om boken:
"spännande och väldokumenterat men samtidigt isande kusligt "
Mats Gellerfelt, Svenska Dagbladet
"Med en obruten nyfikenhet fördjupar sig Lappalainen i rövarnas mått och steg."
Anders Ehnmark, Expressen
Fischer & Co 9789185183630 -
Camorra : en bok om maffian i Neapel
Inbunden bok. Fischer & Co. 2007. 324 sidor.
Mycket gott skick. Vid beställningar över 500 SEK är det fri frakt inrikes. Titta gärna till mina andra böcker, har över 2000 böcker i sortimentet.
Gallrad från Lomma Folkbibliotek, annars mycket gott skick.
… läs merInrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789185183401
- Titel
- Camorra : en bok om maffian i Neapel
- Författare
- Tomas Lappalainen
- Förlag
- Fischer & Co
- Utgivningsår
- 2007
- Omfång
- 324 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Vikt
- 521 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Efter succéer som "Maffia" och "Se Neapel och sedan dö" är Tomas Lappalainen tillbaka med en ny bok om den relativt okända camorran i Neapel.
Camorran i Neapel är Italiens äldsta maffia. Camorran mördar fler människor än den sicilianska maffian och krigen mellan dess olika klaner är intensivare och mer militärt explosiva än maffiastriderna på Sicilien. Den egendom som staten beslagtar av camorran betingar större ekonomiska värden och fler döms för maffiabrott i Neapelregionen än på Sicilien. På senare tid har camorran moderniserats och lyckats bli en stark kraft i den globaliserade världsekonomin. Camorran är en del av den offentliga kulturen i Neapel den vill synas och höras.
Ändå är camorran relativt okänd.
I "Camorra en bok om maffian i Neapel" analyseras camorran mot bakgrund av det neapolitanska samhällets mentalitet och historia. Spåren leder tillbaka till antikens slaveri och gladiatorkamper i Neapelområdet, men också till kriminella ikoner som Scarface och Gudfadern. Boken skildrar kvinnornas ofta betydande roll i klanernas ekonomiska och militära operationer, katolska kyrkans relation till camorran, liksom likheter och skillnader med maffian på Sicilien. Som en röd tråd löper kampen om egendom i ett ojämlikt klassamhälle och svårigheterna för den moderna statens jämlikhetsideal att göra sig gällande i södra Italien.
Fischer & Co 9789185183401 -
Italiensk kokbok Familjerecept från Neapel oc...
Inbunden bok. Läsförlaget. 1 uppl. 2001. 230 sidor.
Nyskick. Skyddsomslag i nära nyskick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9783829080064
- Titel
- Italiensk kokbok Familjerecept från Neapel och Sicilien
- Författare
- David Ruggerio
- Förlag
- Läsförlaget
- Utgivningsår
- 2001
- Omfång
- 230 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 205 x 250 mm Ryggbredd 20 mm
- Vikt
- 1128 g
- Språk
- Svenska
Läsförlaget 1 9783829080064 -
Camorra : en bok om maffian i Neapel
Pocketbok. Fischer & Co. 2009. 324 sidor.
Nyskick. Förlagsny, oläst.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789185183630
- Titel
- Camorra : en bok om maffian i Neapel
- Författare
- Lappalainen, Tomas
- Förlag
- Fischer & Co
- Utgivningsår
- 2009
- Omfång
- 324 sidor
- Bandtyp
- Mått
- 110 x 177 mm Ryggbredd 20 mm
- Vikt
- 190 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Camorran i Neapel är Italiens äldsta maffia. Camorran mördar fler människor än den sicilianska maffian och krigen mellan dess olika klaner är intensivare och mer explosiva än maffiastriderna på Sicilien. Den egendom som staten beslagtar av camorran betingar större ekonomiska värden och fler döms för maffiabrott i Neapelregionen än på Sicilien. På senare tid har camorran moderniserats och lyckats bli en stark kraft i den globaliserade världsekonomin. Den är dessutom en del av den offentliga kulturen camorran vill synas och höras.
I Camorra en bok om maffian i Neapel analyseras camorran. Spåren leder tillbaka till antikens slaveri och gladiatorkamper i Neapelområdet, men också till kriminella ikoner som Scarface och Gudfadern. Boken skildrar kvinnornas ofta betydande roll i klanerna, katolska kyrkans relation till camorran, samt likheter och skillnader med maffian på Sicilien. Som en röd tråd löper kampen om egendom i ett ojämlikt klassamhälle.
TOMAS LAPPALAINEN Tomas Lappalainen (f. 1958) är författare. Han har tidigare skrivit titlar som Maffia, Italien samt Se Neapel och sedan dö.
Pressröster om boken:
"spännande och väldokumenterat men samtidigt isande kusligt "
Mats Gellerfelt, Svenska Dagbladet
"Med en obruten nyfikenhet fördjupar sig Lappalainen i rövarnas mått och steg."
Anders Ehnmark, Expressen
Fischer & Co 9789185183630 -
På vandring i Syditalien. Neapel. Capria - Is...
Häftad bok.
Gott skick. Gebers, 1959. 166 s., illustrerad av författaren. Häftad. Namnteckning
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK -
Sångaren från Neapel. Roman om Caruso.
Häftad bok.
Gott skick. Natur och Kultur 1961. Häftad. 229 s.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK -
Italiensk kokbok Familjerecept från Neapel oc...
Inbunden bok. Läsförlaget. 1 uppl. 2001. 230 sidor.
Nära nyskick. Etiketten på bilden är inte fäst på boken.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9783829080064
- Titel
- Italiensk kokbok Familjerecept från Neapel och Sicilien
- Författare
- David Ruggerio
- Förlag
- Läsförlaget
- Utgivningsår
- 2001
- Omfång
- 230 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 205 x 250 mm Ryggbredd 20 mm
- Vikt
- 1128 g
- Språk
- Svenska
Läsförlaget 1 9783829080064 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
- ISBN
- 9789185183630
- Titel
- Camorra : en bok om maffian i Neapel
- Författare
- Lappalainen, Tomas
- Förlag
- Fischer & Co
- Utgivningsår
- 2009
- Omfång
- 324 sidor
- Bandtyp
- Mått
- 110 x 177 mm Ryggbredd 20 mm
- Vikt
- 190 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Camorran i Neapel är Italiens äldsta maffia. Camorran mördar fler människor än den sicilianska maffian och krigen mellan dess olika klaner är intensivare och mer explosiva än maffiastriderna på Sicilien. Den egendom som staten beslagtar av camorran betingar större ekonomiska värden och fler döms för maffiabrott i Neapelregionen än på Sicilien. På senare tid har camorran moderniserats och lyckats bli en stark kraft i den globaliserade världsekonomin. Den är dessutom en del av den offentliga kulturen camorran vill synas och höras.
I Camorra en bok om maffian i Neapel analyseras camorran. Spåren leder tillbaka till antikens slaveri och gladiatorkamper i Neapelområdet, men också till kriminella ikoner som Scarface och Gudfadern. Boken skildrar kvinnornas ofta betydande roll i klanerna, katolska kyrkans relation till camorran, samt likheter och skillnader med maffian på Sicilien. Som en röd tråd löper kampen om egendom i ett ojämlikt klassamhälle.
TOMAS LAPPALAINEN Tomas Lappalainen (f. 1958) är författare. Han har tidigare skrivit titlar som Maffia, Italien samt Se Neapel och sedan dö.
Pressröster om boken:
"spännande och väldokumenterat men samtidigt isande kusligt "
Mats Gellerfelt, Svenska Dagbladet
"Med en obruten nyfikenhet fördjupar sig Lappalainen i rövarnas mått och steg."
Anders Ehnmark, Expressen
Fischer & Co 9789185183630 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
- ISBN
- 9789185183630
- Titel
- Camorra : en bok om maffian i Neapel
- Författare
- Lappalainen, Tomas
- Förlag
- Fischer & Co
- Utgivningsår
- 2009
- Omfång
- 324 sidor
- Bandtyp
- Mått
- 110 x 177 mm Ryggbredd 20 mm
- Vikt
- 190 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Camorran i Neapel är Italiens äldsta maffia. Camorran mördar fler människor än den sicilianska maffian och krigen mellan dess olika klaner är intensivare och mer explosiva än maffiastriderna på Sicilien. Den egendom som staten beslagtar av camorran betingar större ekonomiska värden och fler döms för maffiabrott i Neapelregionen än på Sicilien. På senare tid har camorran moderniserats och lyckats bli en stark kraft i den globaliserade världsekonomin. Den är dessutom en del av den offentliga kulturen camorran vill synas och höras.
I Camorra en bok om maffian i Neapel analyseras camorran. Spåren leder tillbaka till antikens slaveri och gladiatorkamper i Neapelområdet, men också till kriminella ikoner som Scarface och Gudfadern. Boken skildrar kvinnornas ofta betydande roll i klanerna, katolska kyrkans relation till camorran, samt likheter och skillnader med maffian på Sicilien. Som en röd tråd löper kampen om egendom i ett ojämlikt klassamhälle.
TOMAS LAPPALAINEN Tomas Lappalainen (f. 1958) är författare. Han har tidigare skrivit titlar som Maffia, Italien samt Se Neapel och sedan dö.
Pressröster om boken:
"spännande och väldokumenterat men samtidigt isande kusligt "
Mats Gellerfelt, Svenska Dagbladet
"Med en obruten nyfikenhet fördjupar sig Lappalainen i rövarnas mått och steg."
Anders Ehnmark, Expressen
Fischer & Co 9789185183630 -
Una Bella spaghettata : pastarätter från Neap...
Inbunden bok. Prisma. 1 uppl. 2007. 168 sidor.
Mycket gott skick. Skyddsomslag i mycket gott skick. Rikt illustrerad i färg.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789151848723
- Titel
- Una Bella spaghettata : pastarätter från Neapel
- Författare
- Nikko Amandonico
- Förlag
- Prisma
- Utgivningsår
- 2007
- Omfång
- 168 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 245 x 299 mm Ryggbredd 22 mm
- Vikt
- 1260 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- ”När man får höra en neapolitansk man säga att hans fru lagar godare mat än hans mamma, då vet man att han har hittat rätt i livet! I Neapel bör Amors pilar först passera magen innan de prickar hjärtat .”
I Neapel är alla experter på mat och framför allt på alla typer av pastarätter. Alla vet exakt hur en pasta con ragù ska lagas, fast man kanske inte är överens om hur. Det enda man är helt säker på är att utan en stadig tallrik pasta – una bella spaghettata – är dagen förlorad.
Följ med hem till Padre Pasquale i klostret Sant’ Angelo in Palco, fiskaren Vincenzo och hans familj i fiskeläget Licola utanför Neapel och till Signora Immacolata i de legendariska Spanska kvarteren mitt i Neapel och upptäck hur man lagar pasta i deras hem.
Och till Syditaliens store modeskapare Rocco Barocco, som trots att han varje dag styr ett helt modeimperium lagar sin lunch själv. Den ska vara enkel och sund – pasta! (Han berättar om det glada 80-talet när han ofta hade gäster hemma, dock aldrig fler än 4–5 ”annars förlorar man kontrollen över kastrullerna!”). Och alla de andra som lagar de äkta neapolitanska rätterna i sina hem!
Boken genomsyras av en stor passion för staden Neapel och dess kök. Här finns en blandning av gamla och nya recept, och det som är gemensamt för allihop är att de är enkla, att man använder säsongens råvaror, och framför allt att maten är fantastiskt god!
Ewa-Marie Rundquist har fångat Neapels fantastiska och myllrande gastronomiska liv med kameran.
Prisma 1 9789151848723 -
Una Bella spaghettata. Pastarätter från Neape...
Inbunden bok. Prisma. 1 uppl. 2007. 168 sidor.
Nyskick. Skyddsomslag i nära nyskick. Omslaget nedre kant med lätt slitage. Inget trasigt. Mycket rikl.färgfotoillustrerad. Oläst
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789151848723
- Titel
- Una Bella spaghettata : pastarätter från Neapel
- Författare
- Nikko Amandonico
- Förlag
- Prisma
- Utgivningsår
- 2007
- Omfång
- 168 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 245 x 299 mm Ryggbredd 22 mm
- Vikt
- 1260 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- ”När man får höra en neapolitansk man säga att hans fru lagar godare mat än hans mamma, då vet man att han har hittat rätt i livet! I Neapel bör Amors pilar först passera magen innan de prickar hjärtat .”
I Neapel är alla experter på mat och framför allt på alla typer av pastarätter. Alla vet exakt hur en pasta con ragù ska lagas, fast man kanske inte är överens om hur. Det enda man är helt säker på är att utan en stadig tallrik pasta – una bella spaghettata – är dagen förlorad.
Följ med hem till Padre Pasquale i klostret Sant’ Angelo in Palco, fiskaren Vincenzo och hans familj i fiskeläget Licola utanför Neapel och till Signora Immacolata i de legendariska Spanska kvarteren mitt i Neapel och upptäck hur man lagar pasta i deras hem.
Och till Syditaliens store modeskapare Rocco Barocco, som trots att han varje dag styr ett helt modeimperium lagar sin lunch själv. Den ska vara enkel och sund – pasta! (Han berättar om det glada 80-talet när han ofta hade gäster hemma, dock aldrig fler än 4–5 ”annars förlorar man kontrollen över kastrullerna!”). Och alla de andra som lagar de äkta neapolitanska rätterna i sina hem!
Boken genomsyras av en stor passion för staden Neapel och dess kök. Här finns en blandning av gamla och nya recept, och det som är gemensamt för allihop är att de är enkla, att man använder säsongens råvaror, och framför allt att maten är fantastiskt god!
Ewa-Marie Rundquist har fångat Neapels fantastiska och myllrande gastronomiska liv med kameran.
Prisma 1 9789151848723 -
Neapel och Campania historia, människor och k...
Inbunden bok.
Nära nyskick. Skyddsomslag i mycket gott skick. Carlsson. 2007. 421 s. 16 x 22,5cm. Omslaget har mlätt kantslitage. Illustrerad.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789173310420
- Titel
- Neapel och Campania : historia, människor och kultur i Vesuvius skugga
- Författare
- Prytz Åberg, Annika
- Förlag
- Carlsson
- Utgivningsår
- 2007
- Omfång
- 421 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 160 x 227 mm Ryggbredd 39 mm
- Vikt
- 1070 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Neapel är Italiens tredje största stad, myllrande och med stora delar av den gamla staden kvar och i bruk. Skönheten i havsbukten Golfo di Napoli är slående, vulkanen Vesuvius finns alltid i blickfånget. I denna innehållsrika och kunniga skildring av denna del av Italien tar författaren med sig läsaren till oförglömliga platser: till provinsen Salerno och runt i landskapet Campania med dess sevärdheter, till Capri och andra öar. Hon berättar om det rika utbudet av god mat och välsmakande viner, om de fantastiska råvarorna. Vi får också en inbick i Neapels historia. I denna del av Italien är historien närvarande överallt.
9789173310420 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEKPalaver Press
-
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEKPalaver Press
-
Italiensk kokbok - Familjerecept från Neapel...
Inbunden bok. Klnemann. 2001. 230 sidor.
ISBN 1098765432
Nära nyskick. Bok i nyskick! (Bild 1-2) Skyddsomslag i gott skick. (Bild 3)
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEKKlnemann 1098765432 -
Una Bella spaghettata : pastarätter från Neap...
Inbunden bok. Prisma. 1 uppl. 2007. 168 sidor.
Nära nyskick. Skyddsomslag i nära nyskick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789151848723
- Titel
- Una Bella spaghettata : pastarätter från Neapel
- Författare
- Nikko Amandonico
- Förlag
- Prisma
- Utgivningsår
- 2007
- Omfång
- 168 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 245 x 299 mm Ryggbredd 22 mm
- Vikt
- 1260 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- ”När man får höra en neapolitansk man säga att hans fru lagar godare mat än hans mamma, då vet man att han har hittat rätt i livet! I Neapel bör Amors pilar först passera magen innan de prickar hjärtat .”
I Neapel är alla experter på mat och framför allt på alla typer av pastarätter. Alla vet exakt hur en pasta con ragù ska lagas, fast man kanske inte är överens om hur. Det enda man är helt säker på är att utan en stadig tallrik pasta – una bella spaghettata – är dagen förlorad.
Följ med hem till Padre Pasquale i klostret Sant’ Angelo in Palco, fiskaren Vincenzo och hans familj i fiskeläget Licola utanför Neapel och till Signora Immacolata i de legendariska Spanska kvarteren mitt i Neapel och upptäck hur man lagar pasta i deras hem.
Och till Syditaliens store modeskapare Rocco Barocco, som trots att han varje dag styr ett helt modeimperium lagar sin lunch själv. Den ska vara enkel och sund – pasta! (Han berättar om det glada 80-talet när han ofta hade gäster hemma, dock aldrig fler än 4–5 ”annars förlorar man kontrollen över kastrullerna!”). Och alla de andra som lagar de äkta neapolitanska rätterna i sina hem!
Boken genomsyras av en stor passion för staden Neapel och dess kök. Här finns en blandning av gamla och nya recept, och det som är gemensamt för allihop är att de är enkla, att man använder säsongens råvaror, och framför allt att maten är fantastiskt god!
Ewa-Marie Rundquist har fångat Neapels fantastiska och myllrande gastronomiska liv med kameran.
Prisma 1 9789151848723 -
Italiensk kokbok Familjerecept från Neapel oc...
Inbunden bok. Läsförlaget. 1 uppl. 2001. 230 sidor.
Mycket gott skick. Skyddsomslag i mycket gott skick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 3829080069
- Titel
- Italiensk kokbok Familjerecept från Neapel och Sicilien
- Författare
- David Ruggerio
- Förlag
- Läsförlaget
- Utgivningsår
- 2001
- Omfång
- 230 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 205 x 250 mm Ryggbredd 20 mm
- Vikt
- 1128 g
- Språk
- Svenska
Läsförlaget 1 3829080069 -
Nikko Amandonicos La pizza : Den sanna histor...
Inbunden bok. Prisma. 1 uppl. 2000. 167 sidor.
Mycket gott skick. En doft av Syditalien Neapel är bedagade kvarter där tvätten hänger högt över trånga gränder, stökiga marknader, mörkögda skönheter och fingerfärdiga ficktjuvar – men framför allt är det
pizzans hemstad.Den här boken är den italienske formgivaren Nikko läs mer … läs merInrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789151835532
- Titel
- Nikko Amandonicos La pizza : Den sanna historien från Neapel
- Författare
- Nikko Amandonico - Natalia Borri - Ian Thomson
- Förlag
- Prisma
- Utgivningsår
- 2000
- Omfång
- 167 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Vikt
- 1152 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- En doft av Syditalien Neapel är bedagade kvarter där tvätten hänger högt över trånga gränder, stökiga marknader, mörkögda skönheter och fingerfärdiga ficktjuvar – men framför allt är det
pizzans hemstad.Den här boken är den italienske formgivaren Nikko Amandonicos hyllning till den napolitanska pizzan och till staden.
Ewa-Marie Rundquists foton återskapar atmosfären från gator där vespor svischar förbi och från pizzerior där degarna jäser, elden ständigt brinner i vedugnen och där folk flockas vid lunchtid för att äta den godaste pizzan i världen.
Avlånga San Marzano-tomater som odlas på Vesuvius sluttningar, mozzarella som ursprungligen tillverkades av buffelmjölk, basilika och olivolja. Det är ingredienserna i den klassiska napolitanska pizzan Margherita, som fått sitt namn av en drottning. Klassiska pizzarecept återfinns i boken, men också nya recept baserade på syditalienska råvaror. En riktig uppstickare är Pizza Mamma Matilde, som inspirerats av italienska köttbullar tillagade i Hallstahammar i Sverige på 40-talet.
Form och idé: Nikko Amandonico, en av Italiens mest uppmärksammade formgivare. Han föddes i Syditalien och växte upp i Sverige. Han driver nu sin egen reklambyrå Energy Project i Parma. Foto: Ewa-Marie Rundquist, internationellt uppmärksammad fotograf som även har tagit bilderna i Rosendals Trädgårdscafé. Matfotografi: Giuseppe Bigliardi, Parma. Text om Neapel och om Myter och historia: Ian Thomson, journalist och författare, London. Research och övrig text: Natalia Borri, copywriter, Parma.
Prisma 1 9789151835532 -
Nikko Amandonicos La pizza : Den sanna histor...
Inbunden bok. Prisma. 1 uppl. 2000. 167 sidor.
Nyskick. Skyddsomslag i nyskick. PRESENTSKICK.
En doft av Syditalien Neapel är bedagade kvarter där tvätten hänger högt över trånga gränder, stökiga marknader, mörkögda skönheter och fingerfärdiga ficktjuvar – men framför allt är det
pizzans hemstad.Den här boken är den italienske for läs mer … läs merInrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789151835532
- Titel
- Nikko Amandonicos La pizza : Den sanna historien från Neapel
- Författare
- Nikko Amandonico - Natalia Borri - Ian Thomson
- Förlag
- Prisma
- Utgivningsår
- 2000
- Omfång
- 167 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Vikt
- 1152 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- En doft av Syditalien Neapel är bedagade kvarter där tvätten hänger högt över trånga gränder, stökiga marknader, mörkögda skönheter och fingerfärdiga ficktjuvar – men framför allt är det
pizzans hemstad.Den här boken är den italienske formgivaren Nikko Amandonicos hyllning till den napolitanska pizzan och till staden.
Ewa-Marie Rundquists foton återskapar atmosfären från gator där vespor svischar förbi och från pizzerior där degarna jäser, elden ständigt brinner i vedugnen och där folk flockas vid lunchtid för att äta den godaste pizzan i världen.
Avlånga San Marzano-tomater som odlas på Vesuvius sluttningar, mozzarella som ursprungligen tillverkades av buffelmjölk, basilika och olivolja. Det är ingredienserna i den klassiska napolitanska pizzan Margherita, som fått sitt namn av en drottning. Klassiska pizzarecept återfinns i boken, men också nya recept baserade på syditalienska råvaror. En riktig uppstickare är Pizza Mamma Matilde, som inspirerats av italienska köttbullar tillagade i Hallstahammar i Sverige på 40-talet.
Form och idé: Nikko Amandonico, en av Italiens mest uppmärksammade formgivare. Han föddes i Syditalien och växte upp i Sverige. Han driver nu sin egen reklambyrå Energy Project i Parma. Foto: Ewa-Marie Rundquist, internationellt uppmärksammad fotograf som även har tagit bilderna i Rosendals Trädgårdscafé. Matfotografi: Giuseppe Bigliardi, Parma. Text om Neapel och om Myter och historia: Ian Thomson, journalist och författare, London. Research och övrig text: Natalia Borri, copywriter, Parma.
Prisma 1 9789151835532 -
Italiensk kokbok - Familjerecept från Neapel...
Inbunden bok. Könemann. 1 uppl. 2001. 230 sidor.
Mycket gott skick. Skyddsomslag i mycket gott skick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 3829080069
- Titel
- Italiensk kokbok Familjerecept från Neapel och Sicilien
- Författare
- David Ruggerio
- Förlag
- Läsförlaget
- Utgivningsår
- 2001
- Omfång
- 230 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 205 x 250 mm Ryggbredd 20 mm
- Vikt
- 1128 g
- Språk
- Svenska
Könemann 1 3829080069 -
Camorra : en bok om maffian i Neapel
Pocketbok. Fischer & Co. 2009. 324 sidor.
Nära nyskick. Lite kantstött
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789185183630
- Titel
- Camorra : en bok om maffian i Neapel
- Författare
- Lappalainen, Tomas
- Förlag
- Fischer & Co
- Utgivningsår
- 2009
- Omfång
- 324 sidor
- Bandtyp
- Mått
- 110 x 177 mm Ryggbredd 20 mm
- Vikt
- 190 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Camorran i Neapel är Italiens äldsta maffia. Camorran mördar fler människor än den sicilianska maffian och krigen mellan dess olika klaner är intensivare och mer explosiva än maffiastriderna på Sicilien. Den egendom som staten beslagtar av camorran betingar större ekonomiska värden och fler döms för maffiabrott i Neapelregionen än på Sicilien. På senare tid har camorran moderniserats och lyckats bli en stark kraft i den globaliserade världsekonomin. Den är dessutom en del av den offentliga kulturen camorran vill synas och höras.
I Camorra en bok om maffian i Neapel analyseras camorran. Spåren leder tillbaka till antikens slaveri och gladiatorkamper i Neapelområdet, men också till kriminella ikoner som Scarface och Gudfadern. Boken skildrar kvinnornas ofta betydande roll i klanerna, katolska kyrkans relation till camorran, samt likheter och skillnader med maffian på Sicilien. Som en röd tråd löper kampen om egendom i ett ojämlikt klassamhälle.
TOMAS LAPPALAINEN Tomas Lappalainen (f. 1958) är författare. Han har tidigare skrivit titlar som Maffia, Italien samt Se Neapel och sedan dö.
Pressröster om boken:
"spännande och väldokumenterat men samtidigt isande kusligt "
Mats Gellerfelt, Svenska Dagbladet
"Med en obruten nyfikenhet fördjupar sig Lappalainen i rövarnas mått och steg."
Anders Ehnmark, Expressen
Fischer & Co 9789185183630 -
Nikko Amandonicos La pizza : Den sanna histor...
Inbunden bok. Prisma. 1 uppl. 2000. 167 sidor.
Nära nyskick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9151835533
- Titel
- Nikko Amandonicos La pizza : Den sanna historien från Neapel
- Författare
- Nikko Amandonico - Natalia Borri - Ian Thomson
- Förlag
- Prisma
- Utgivningsår
- 2000
- Omfång
- 167 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Vikt
- 1152 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- En doft av Syditalien Neapel är bedagade kvarter där tvätten hänger högt över trånga gränder, stökiga marknader, mörkögda skönheter och fingerfärdiga ficktjuvar – men framför allt är det
pizzans hemstad.Den här boken är den italienske formgivaren Nikko Amandonicos hyllning till den napolitanska pizzan och till staden.
Ewa-Marie Rundquists foton återskapar atmosfären från gator där vespor svischar förbi och från pizzerior där degarna jäser, elden ständigt brinner i vedugnen och där folk flockas vid lunchtid för att äta den godaste pizzan i världen.
Avlånga San Marzano-tomater som odlas på Vesuvius sluttningar, mozzarella som ursprungligen tillverkades av buffelmjölk, basilika och olivolja. Det är ingredienserna i den klassiska napolitanska pizzan Margherita, som fått sitt namn av en drottning. Klassiska pizzarecept återfinns i boken, men också nya recept baserade på syditalienska råvaror. En riktig uppstickare är Pizza Mamma Matilde, som inspirerats av italienska köttbullar tillagade i Hallstahammar i Sverige på 40-talet.
Form och idé: Nikko Amandonico, en av Italiens mest uppmärksammade formgivare. Han föddes i Syditalien och växte upp i Sverige. Han driver nu sin egen reklambyrå Energy Project i Parma. Foto: Ewa-Marie Rundquist, internationellt uppmärksammad fotograf som även har tagit bilderna i Rosendals Trädgårdscafé. Matfotografi: Giuseppe Bigliardi, Parma. Text om Neapel och om Myter och historia: Ian Thomson, journalist och författare, London. Research och övrig text: Natalia Borri, copywriter, Parma.
Prisma 1 9151835533 -
Una Bella spaghettata : pastarätter från Neap...
Inbunden bok. Prisma. 1 uppl. 2007. 168 sidor.
Nyskick. Skyddsomslag i nära nyskick. (Rum:Hurts)
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789151848723
- Titel
- Una Bella spaghettata : pastarätter från Neapel
- Författare
- Nikko Amandonico
- Förlag
- Prisma
- Utgivningsår
- 2007
- Omfång
- 168 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 245 x 299 mm Ryggbredd 22 mm
- Vikt
- 1260 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- ”När man får höra en neapolitansk man säga att hans fru lagar godare mat än hans mamma, då vet man att han har hittat rätt i livet! I Neapel bör Amors pilar först passera magen innan de prickar hjärtat .”
I Neapel är alla experter på mat och framför allt på alla typer av pastarätter. Alla vet exakt hur en pasta con ragù ska lagas, fast man kanske inte är överens om hur. Det enda man är helt säker på är att utan en stadig tallrik pasta – una bella spaghettata – är dagen förlorad.
Följ med hem till Padre Pasquale i klostret Sant’ Angelo in Palco, fiskaren Vincenzo och hans familj i fiskeläget Licola utanför Neapel och till Signora Immacolata i de legendariska Spanska kvarteren mitt i Neapel och upptäck hur man lagar pasta i deras hem.
Och till Syditaliens store modeskapare Rocco Barocco, som trots att han varje dag styr ett helt modeimperium lagar sin lunch själv. Den ska vara enkel och sund – pasta! (Han berättar om det glada 80-talet när han ofta hade gäster hemma, dock aldrig fler än 4–5 ”annars förlorar man kontrollen över kastrullerna!”). Och alla de andra som lagar de äkta neapolitanska rätterna i sina hem!
Boken genomsyras av en stor passion för staden Neapel och dess kök. Här finns en blandning av gamla och nya recept, och det som är gemensamt för allihop är att de är enkla, att man använder säsongens råvaror, och framför allt att maten är fantastiskt god!
Ewa-Marie Rundquist har fångat Neapels fantastiska och myllrande gastronomiska liv med kameran.
Prisma 1 9789151848723 -
La Pizza : Den sanna historien från Neapel
Häftad bok. Prisma. 2 uppl. 2004. 207 sidor.
Nära nyskick. Hel och ren.
Läst ex.
Underbart skrivit om pizza och bara pizza. Och inget annat än pizza.Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789151843858
- Titel
- La Pizza : Den sanna historien från Neapel
- Författare
- Nikko Amandonico - Natalia Borri
- Förlag
- Prisma
- Utgivningsår
- 2004
- Omfång
- 207 sidor
- Bandtyp
- Danskt band
- Mått
- 144 x 172 mm Ryggbredd 17 mm
- Vikt
- 367 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Den här boken är formgivaren Nikko Amadonicos hyllning till den neapolitanska pizzan och till själva staden. Ewa-Marie Rundquists foton återskapar atmosfären från gator där vespor svischar förbi och från pizzerior där degarna jäser, elden ständigt brinner i vedugnen och där folk flockas vid lunchtid för att äta den godaste pizzan i världen.
Avlånga San Marzanotomatater som odlas på Vesuvius sluttningar, mozzarella som ursprungligen tillverkades av buffelmjölk, basilika och olivolja. Det är ingredienserna i den klassiska neapolitanska pizzan Margherita, som fått sitt namn av en drottning.
Klassiska pizzarecept återfinns i boken, men också nya recept baserade på syditalienska råvaror. En riktig uppstickare är Pizza Mamma Matilde, som inspirerats av italienska köttbullar tillagade i Hallstahammar i Sverige på 40-talet!
Prisma 2 9789151843858 -
Italiensk kokbok - Familjerecept från Neapel...
Könemann 2001. Inbunden med skyddsomslag. Mycket fint skick/nyskick........... // Följ med David Ruggerio, mänsterkocken från New York, på en kulinarisk resa till hana neapolitanska och sicilianska rötter för att njuta av den syditalienska kokkonsten. … läs mer
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 3829080069
- Titel
- Italiensk kokbok Familjerecept från Neapel och Sicilien
- Författare
- David Ruggerio
- Förlag
- Läsförlaget
- Utgivningsår
- 2001
- Omfång
- 230 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 205 x 250 mm Ryggbredd 20 mm
- Vikt
- 1128 g
- Språk
- Svenska
3829080069 -
Camorra : en bok om maffian i Neapel
Inbunden bok. Fischer & Co. 2007. 324 sidor.
Gott skick. Skyddsomslag i gott skick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789185183401
- Titel
- Camorra : en bok om maffian i Neapel
- Författare
- Tomas Lappalainen
- Förlag
- Fischer & Co
- Utgivningsår
- 2007
- Omfång
- 324 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Vikt
- 521 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Efter succéer som "Maffia" och "Se Neapel och sedan dö" är Tomas Lappalainen tillbaka med en ny bok om den relativt okända camorran i Neapel.
Camorran i Neapel är Italiens äldsta maffia. Camorran mördar fler människor än den sicilianska maffian och krigen mellan dess olika klaner är intensivare och mer militärt explosiva än maffiastriderna på Sicilien. Den egendom som staten beslagtar av camorran betingar större ekonomiska värden och fler döms för maffiabrott i Neapelregionen än på Sicilien. På senare tid har camorran moderniserats och lyckats bli en stark kraft i den globaliserade världsekonomin. Camorran är en del av den offentliga kulturen i Neapel den vill synas och höras.
Ändå är camorran relativt okänd.
I "Camorra en bok om maffian i Neapel" analyseras camorran mot bakgrund av det neapolitanska samhällets mentalitet och historia. Spåren leder tillbaka till antikens slaveri och gladiatorkamper i Neapelområdet, men också till kriminella ikoner som Scarface och Gudfadern. Boken skildrar kvinnornas ofta betydande roll i klanernas ekonomiska och militära operationer, katolska kyrkans relation till camorran, liksom likheter och skillnader med maffian på Sicilien. Som en röd tråd löper kampen om egendom i ett ojämlikt klassamhälle och svårigheterna för den moderna statens jämlikhetsideal att göra sig gällande i södra Italien.
Fischer & Co 9789185183401
Your country and preferred language.
Select your country Select languageDenna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.
Stäng
Välkommen till Sveriges största bokhandel
Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.
- Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
- Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn