-
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
- ISBN
- 9789186287771
- Titel
- Drakarnas land. Rubinmyntet
- Författare
- Zäll, Frederik
- Förlag
- Stevali
- Utgivningsår
- 2015
- Omfång
- 171 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 140 x 215 mm Ryggbredd 17 mm
- Vikt
- 330 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Drakarnas land - Rubinmyntet. - Sisten i är ett ruttet ägg! Pax och Bianca springer ut på den knarriga, gamla träbryggan. Först ett snabbt dopp, sedan en kall glass är planen. Men i samma sekund som de dyker ned i det ljumma vattnet vänds världen uppochner. En fjorton meter lång havsdrake fångar dem i sin käft och släpper av dem i Drakarnas land, där den stora tigerdraken Salama väntar på dem. Det visar sig att tigerdrakarna är livrädda för den onda draken Giza, som snart kommer att härska i landet om ingen kan stoppa honom. Plötsligt pekar Salama på det lilla rubinmyntet som hänger i ett lädersnöre runt Pax hals, och med ens minns Pax en mening som hans farfar Edvind ofta upprepade i sina sagor om drakarna: "Det är bara den som har rubinmyntet som kan bryta Gizas förtrollning. Den som har rubinmyntet är drakriddare" Pax och Blanca är de nya drakriddarna, och med list och magi tar det sig allt djupare in i Gizas mörka värld för att utmana ondskan. Rubinmyntet är första delen i en trilogi om Drakarnas land. Frederik Zäll har varit programledare för SVT:s barnprogram Överraskningen och är gitarrist i bandet Eskobar. Han bloggar i tidningen "Allt om mat" och har gett ut ett antal kokböcker. Rubinmyntet är hans debut som ungdomsförfattare.
Stevali 1 9789186287771 -
Lergrytor & långkok
Inbunden bok. Stevali. 2 uppl. 2013. 125 sidor.
Nyskick. Skyddsomslag i nyskick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789186287474
- Titel
- Lergrytor & långkok
- Författare
- Zäll, Frederik
- Förlag
- Stevali
- Utgivningsår
- 2013
- Omfång
- 125 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 201 x 241 mm Ryggbredd 18 mm
- Vikt
- 630 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Matlagning i lergryta är en uråldrig tradition med anor långt bortom 1970-talets svenska kokböcker. Det är en fenomenaltillagningskonst som utvecklats under flera tusen år och som idag används i kök världen över.
Livsnjutaren och kokboksförfattaren Frederik Zäll guidar dig här bland lergrytor och gjutjärnspannor för att visa på långkokets många fördelar - maträtter som är hälsosamma, smakrika och framförallt enkla att lyckas med.
Bokens färgsprakande och delikata recept hämtar inspiration från matkulturer runt om i världen, däribland det svenska. Välj och vraka bland mustiga grytor, ugnsbakade stekar och värmande soppor.
Boken är praktiskt indelad i kapitel för fågel, fisk, vegetariskt, fläskkött, nötkött och vilt.
Frederik Zäll är författeren bakom bokserien "Lyxlagat". Samtidigt bloggar han om matlagning för tidningen "Allt om mat. Sedan 2013 ses Frederik även som programledare för "Överraskningen" i SVT Barnkanalen. Förutom att skapa kulinarisk njutning är han gitarrist i rockbandet Eskobar med över en halv miljon sålda skivor.
Stevali 2 9789186287474 -
Drakarnas land. Rubinmyntet
Inbunden bok. Stevali. 1 uppl. 2015. 171 sidor.
Nyskick. Stevali. original uppl. 2015. 172 s. Inbunden. Recensio300 gram. Nyskick. Rea
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789186287771
- Titel
- Drakarnas land. Rubinmyntet
- Författare
- Zäll, Frederik
- Förlag
- Stevali
- Utgivningsår
- 2015
- Omfång
- 171 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 140 x 215 mm Ryggbredd 17 mm
- Vikt
- 330 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Drakarnas land - Rubinmyntet. - Sisten i är ett ruttet ägg! Pax och Bianca springer ut på den knarriga, gamla träbryggan. Först ett snabbt dopp, sedan en kall glass är planen. Men i samma sekund som de dyker ned i det ljumma vattnet vänds världen uppochner. En fjorton meter lång havsdrake fångar dem i sin käft och släpper av dem i Drakarnas land, där den stora tigerdraken Salama väntar på dem. Det visar sig att tigerdrakarna är livrädda för den onda draken Giza, som snart kommer att härska i landet om ingen kan stoppa honom. Plötsligt pekar Salama på det lilla rubinmyntet som hänger i ett lädersnöre runt Pax hals, och med ens minns Pax en mening som hans farfar Edvind ofta upprepade i sina sagor om drakarna: "Det är bara den som har rubinmyntet som kan bryta Gizas förtrollning. Den som har rubinmyntet är drakriddare" Pax och Blanca är de nya drakriddarna, och med list och magi tar det sig allt djupare in i Gizas mörka värld för att utmana ondskan. Rubinmyntet är första delen i en trilogi om Drakarnas land. Frederik Zäll har varit programledare för SVT:s barnprogram Överraskningen och är gitarrist i bandet Eskobar. Han bloggar i tidningen "Allt om mat" och har gett ut ett antal kokböcker. Rubinmyntet är hans debut som ungdomsförfattare.
Stevali 1 9789186287771 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
- ISBN
- 9789186287689
- Titel
- Lyxlagat hemma
- Författare
- Zäll, Frederik
- Förlag
- Stevali
- Utgivningsår
- 2014
- Omfång
- 125 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 195 x 240 mm Ryggbredd 15 mm
- Vikt
- 570 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Mat som njutning för både kock och gäst! Allt om Mat-bloggaren och rockgitarristen Frederik Zäll är en hängiven matnjutare. Här tar hans matlustar med er på en spännande resa: boken beskriver engagerat hur kocken får ut lika mycket nöje av matlagningen som dennes gäst får av maten. Frederik ger läsaren en hyllning till mat som sällan skådats. Du som fixar middagen får överskådligt läckra rätter att tillreda. Till det kommer tips om mat och dryck till både kock och gäster och, så klart från en musiker, om vilken musik som ger bäst stämning bland kastruller och karotter. Miljöbilder och närbilder varvas med roliga reflektioner i denna kokbok översållad av tillbakalutad lyxkänsla. Maträtterna kan låta avancerade, men är i grunden enkla, välgenomlagade och fullt möjliga att få till för alla. Rätterna har namn som retar aptiten bara de. Vad sägs om kolgrillad sparris med citronhollandaise eller flamberad fasan i madeira med västerbottenkroketter? Så - ut med potatishinken på akterdäck, öppna en pilsner och bli en del av bokens tips om hur kockens njutning blir även till gästernas. "Man säljer företaget och köper en båt, man lägger ut alla sina antikviteter på Tradera och reser jorden runt. Man byter bilen och äter istället underbara middagar resten av sitt liv. Upplevelse, kvalitet, kärlek och omsorg är ledord för framtiden" Ma Oftedal Då är det lyxlagat! Fler böcker i serien Lyxlagat finns ute i handeln nu. Författaren Frederik Zäll har skrivit ett antal matböcker, bland annat "Lyxlagat i lergryta" som blev nominerad i World Cookbook Awards". Han är författaren bakom bokserien "Lyxlagat", som inleddes år 2009. Samtidigt bloggar han om matlagning för tidningen "Allt om mat" (blogg.alltommat.se/lyxlagat) Sedan 2013 ses Frederik även som programmledare för "Överraskningen" i SVT barnkanalen. Förutom att skapa kulinarisk njutning är han gitarrist i rockbandet Eskobar med över en halvmiljon skivor sålda.
Stevali 9789186287689 -
Streetfood : från öst till väst
Inbunden bok. Stevali. 1 uppl. 2020. 77 sidor.
Nyskick. Förlasgny. Oläst.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789188397423
- Titel
- Street food : från öst till väst
- Författare
- Zäll, Frederik
- Förlag
- Grenadine Bokförlag
- Utgivningsår
- 2020
- Omfång
- 76 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 177 x 247 mm Ryggbredd 13 mm
- Vikt
- 340 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Årets bästa bok om Streetfood! Här finns många njutbara och spännande rätter att lyxa till livet med, både vegetariska & köttiga- söta & salta. I den här boken hittar du recept på riktigt bra och enkel streetfood klassiker som till exempel Meatball sub, Buffalo Chicken Wings, Sizzling Fajitas, Falafel och Sloppy Joe´s. Här finns också en hel del nytt att upptäcka, som t ex Jalapêno Poppers, Mexican Beef Tacos och Pork Roast Burger. I den här boken visar Frederik Zäll hur bra street food kan vara - njutbar att laga, njutbara att äta! Gourmand Awards har utsett denna till årets bästa bok om streetfood i Sverige, i och med det är den nominerad till att tävla i finalen om titeln Best in the World , finalen går av stapeln våren 2020. Frederik Zäll har skrivit ett stort antal matböcker, bland annat Lyxlagat i Lergryta som blev nominerad i World Cookbook Awards. Han är författaren bakom bokserien Lyxlagat, som inleddes med Lyxlagat hemma år 2009. Frederik driver en av Sveriges största matbloggar Lyxlagat.se och ses som TV-kock i TV4 Nyhetsmorgon lördag. Tidigare har han varit programledare för Överraskningen i SVT Barnkanalen. Frederik driver Svinninge ölkompani, designar kockkninvar och ligger även bakom barnboksserien Drakarnas land. Förutom att skapa kulinarisk njutning är han gitarrist i rockbandet Eskobar med över en halv miljon fysiska album sålda och miljontals streams.
Stevali 1 9789188397423 -
Lergrytor & långkok
Inbunden bok. Stevali. 2 uppl. 2013. 125 sidor.
Nyskick. Rikl.färgfotoillustrerad Oläst
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789186287474
- Titel
- Lergrytor & långkok
- Författare
- Zäll, Frederik
- Förlag
- Stevali
- Utgivningsår
- 2013
- Omfång
- 125 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 201 x 241 mm Ryggbredd 18 mm
- Vikt
- 630 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Matlagning i lergryta är en uråldrig tradition med anor långt bortom 1970-talets svenska kokböcker. Det är en fenomenaltillagningskonst som utvecklats under flera tusen år och som idag används i kök världen över.
Livsnjutaren och kokboksförfattaren Frederik Zäll guidar dig här bland lergrytor och gjutjärnspannor för att visa på långkokets många fördelar - maträtter som är hälsosamma, smakrika och framförallt enkla att lyckas med.
Bokens färgsprakande och delikata recept hämtar inspiration från matkulturer runt om i världen, däribland det svenska. Välj och vraka bland mustiga grytor, ugnsbakade stekar och värmande soppor.
Boken är praktiskt indelad i kapitel för fågel, fisk, vegetariskt, fläskkött, nötkött och vilt.
Frederik Zäll är författeren bakom bokserien "Lyxlagat". Samtidigt bloggar han om matlagning för tidningen "Allt om mat. Sedan 2013 ses Frederik även som programledare för "Överraskningen" i SVT Barnkanalen. Förutom att skapa kulinarisk njutning är han gitarrist i rockbandet Eskobar med över en halv miljon sålda skivor.
Stevali 2 9789186287474 -
Lyxlagat sommarmat & snaps
Inbunden bok. Grenadine. 1 uppl. 2011. 111 sidor.
Mycket gott skick. Skyddsomslag i mycket gott skick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789186287115
- Titel
- Lyxlagat sommarmat & snaps
- Författare
- Zäll, Frederik
- Förlag
- Grenadine
- Utgivningsår
- 2011
- Omfång
- 111 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 210 x 263 mm Ryggbredd 14 mm
- Vikt
- 660 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Nu är det dags för matbloggaren och rockgitarristen Frederik Zäll att ännu en gång få sällskap i sin Lyxlagat-serie. Denna gång är det dryckesexperten Örjan Westerlund som bidrar med sin kunskap om de starka dryckerna vi svenskar så gärna avnjuter i sällskap med den svenskaste av alla mattraditioner: den lätta, härliga sommarmaten med sillen på självklar hedersplats. Till skillnad från tidigare Lyxlagat-böcker har dock drycken denna gång fått snäppet större utrymme. Som vanligt får vi veta vilken dryck som finns i kockens glas, men nu får vi även förslag på lämpligt dryckesval för gästerna. Här finner vi en hel del egna kryddningar komponerade av Örjan Westerlund, men även sådant den törstige kan hitta på butikshyllan. Liksom i de tidigare böckerna ackompanjeras matlagningen med Frederiks val av musik, och här utlovar vi några riktigt sköna sommarlåtar. Som vanligt är Frederiks recept lyxiga och tillpiffade men enkla att tillaga på samma gång. Till detta bidrar Örjan Westerlund med anekdoter och fakta om vad som egentligen händer när sillen möter snapsen - och mycket mer! Dessa båda herrar är knappast eniga om allt - men definitivt om att maten ska vara lyxlagad. Skål och välkommen!
Grenadine 1 9789186287115 -
Lyxlagat hemma
Inbunden bok. Stevali. 2014. 125 sidor.
Nyskick. 2014. 125 sidor. 24 x 19.5 cm. 560 gr.Förlagsband.
NY!!
Mat som njutning för både kock och gäst!
Allt om Mat-bloggaren och rockgitarristen Frederik Zäll är en hängiven matnjutare. Här tar hans matlustar med er på en spännande resa: boken beskriver läs mer … läs merInrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789186287689
- Titel
- Lyxlagat hemma
- Författare
- Zäll, Frederik
- Förlag
- Stevali
- Utgivningsår
- 2014
- Omfång
- 125 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 195 x 240 mm Ryggbredd 15 mm
- Vikt
- 570 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Mat som njutning för både kock och gäst! Allt om Mat-bloggaren och rockgitarristen Frederik Zäll är en hängiven matnjutare. Här tar hans matlustar med er på en spännande resa: boken beskriver engagerat hur kocken får ut lika mycket nöje av matlagningen som dennes gäst får av maten. Frederik ger läsaren en hyllning till mat som sällan skådats. Du som fixar middagen får överskådligt läckra rätter att tillreda. Till det kommer tips om mat och dryck till både kock och gäster och, så klart från en musiker, om vilken musik som ger bäst stämning bland kastruller och karotter. Miljöbilder och närbilder varvas med roliga reflektioner i denna kokbok översållad av tillbakalutad lyxkänsla. Maträtterna kan låta avancerade, men är i grunden enkla, välgenomlagade och fullt möjliga att få till för alla. Rätterna har namn som retar aptiten bara de. Vad sägs om kolgrillad sparris med citronhollandaise eller flamberad fasan i madeira med västerbottenkroketter? Så - ut med potatishinken på akterdäck, öppna en pilsner och bli en del av bokens tips om hur kockens njutning blir även till gästernas. "Man säljer företaget och köper en båt, man lägger ut alla sina antikviteter på Tradera och reser jorden runt. Man byter bilen och äter istället underbara middagar resten av sitt liv. Upplevelse, kvalitet, kärlek och omsorg är ledord för framtiden" Ma Oftedal Då är det lyxlagat! Fler böcker i serien Lyxlagat finns ute i handeln nu. Författaren Frederik Zäll har skrivit ett antal matböcker, bland annat "Lyxlagat i lergryta" som blev nominerad i World Cookbook Awards". Han är författaren bakom bokserien "Lyxlagat", som inleddes år 2009. Samtidigt bloggar han om matlagning för tidningen "Allt om mat" (blogg.alltommat.se/lyxlagat) Sedan 2013 ses Frederik även som programmledare för "Överraskningen" i SVT barnkanalen. Förutom att skapa kulinarisk njutning är han gitarrist i rockbandet Eskobar med över en halvmiljon skivor sålda.
Stevali 9789186287689 -
Lergrytor, stekar och långkok
Inbunden bok. Stevali. 2011. 239 sidor.
Nyskick. Skyddsomslag i nära nyskick. oläst, format: 24 x 20 cm
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789186287160
- Titel
- Lergrytor, stekar och långkok
- Författare
- Frederik Zäll
- Förlag
- Stevali
- Utgivningsår
- 2011
- Omfång
- 239 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 201 x 241 mm Ryggbredd 21 mm
- Vikt
- 1044 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Få saker är så lätta att lyckas med som matlagning i lergryta. Låt dig inspireras till denna hälsosamma, smakrika och enkla kökskonst av livsnjutaren Frederik Zäll matbloggare, författare till en rad storsäljande kokböcker och, inte minst, gitarrist i Eskobar.
Matlagning i lergryta har alltid legat nära Frederiks hjärta, och han har tidigare delat med sig av sina favoritrecept i storsäljaren Lyxlagat i lergryta. Nu kommer en större, uppdaterad samling recept som innehåller en rad olika varianter på lergrytor, som till exempel Tagine, den afrikanska lergrytan. Bland de 110 recepten finns dessutom en mängd favoriter för gjutjärnsgryta såväl som läckra stekar och mustiga långkok. Självklart bjuder Frederik även på sina bästa tips och råd för att du ska bli en riktig mästare vid grytorna.
Slutligen genomsyras boken av Frederiks egen livsnjutarfilosofi: maten ska vara lyxlagad. Att lyxlaga innebär att ha en lyxig tid i köket, vad som än tillagas. Som alltid bjuds läsaren därför på ett fint stycke musik att lyssna till medan man lagar mat och även tips på vad som passar bra att smutta på under tiden löken hackas och lammbogen putsas. Allt för att kockens välbefinnande ska hålla samma nivå som gästernas!
OM FÖRFATTAREN
Frederik Zäll har ett stort intresse för matlagning och delar med sig av detta både i denna hans sjätte bok för Grenadine, och sedan tidigare även på en blogg hos tidningen Allt om mat (blogg.alltommat.se/lyxlagat). Han är författaren bakom den mycket populära Lyxlagat-serien som inleddes 2009 med Lyxlagat hemma. Här kan också nämnas att Lyxlagat i lergryta har nominerats i World Cookbook Awards. Slutligen, förutom att skapa njutning för gom och öga, är Frederik även gitarrist i rockbandet Eskobar med över en halv miljon skivor sålda.
Ytterligare författare: Zäll, Frederik
Ytterligare designers: Maranik, Eliq
Ytterligare designers: Maranik, Alan
Stevali 9789186287160 -
Lergrytor & långkok
Inbunden bok. Stevali. 2 uppl. 2013. 125 sidor.
Nyskick. Färgfotoillustrerad. Oläst
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789186287474
- Titel
- Lergrytor & långkok
- Författare
- Zäll, Frederik
- Förlag
- Stevali
- Utgivningsår
- 2013
- Omfång
- 125 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 201 x 241 mm Ryggbredd 18 mm
- Vikt
- 630 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Matlagning i lergryta är en uråldrig tradition med anor långt bortom 1970-talets svenska kokböcker. Det är en fenomenaltillagningskonst som utvecklats under flera tusen år och som idag används i kök världen över.
Livsnjutaren och kokboksförfattaren Frederik Zäll guidar dig här bland lergrytor och gjutjärnspannor för att visa på långkokets många fördelar - maträtter som är hälsosamma, smakrika och framförallt enkla att lyckas med.
Bokens färgsprakande och delikata recept hämtar inspiration från matkulturer runt om i världen, däribland det svenska. Välj och vraka bland mustiga grytor, ugnsbakade stekar och värmande soppor.
Boken är praktiskt indelad i kapitel för fågel, fisk, vegetariskt, fläskkött, nötkött och vilt.
Frederik Zäll är författeren bakom bokserien "Lyxlagat". Samtidigt bloggar han om matlagning för tidningen "Allt om mat. Sedan 2013 ses Frederik även som programledare för "Överraskningen" i SVT Barnkanalen. Förutom att skapa kulinarisk njutning är han gitarrist i rockbandet Eskobar med över en halv miljon sålda skivor.
Stevali 2 9789186287474 -
Lergrytor, stekar och långkok
Inbunden bok. Grenadine. 2011.
Nära nyskick. Skyddsomslag i gott skick. Få saker är så lätta att lyckas med som matlagning i lergryta. Låt dig inspireras till denna hälsosamma, smakrika och enkla kökskonst av livsnjutaren Frederik Zäll matbloggare, författare till en rad storsäljande kokböcker och, inte minst, gitarrist i Esk läs mer … läs mer
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789186287160
- Titel
- Lergrytor, stekar och långkok
- Författare
- Frederik Zäll
- Förlag
- Stevali
- Utgivningsår
- 2011
- Omfång
- 239 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 201 x 241 mm Ryggbredd 21 mm
- Vikt
- 1044 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Få saker är så lätta att lyckas med som matlagning i lergryta. Låt dig inspireras till denna hälsosamma, smakrika och enkla kökskonst av livsnjutaren Frederik Zäll matbloggare, författare till en rad storsäljande kokböcker och, inte minst, gitarrist i Eskobar.
Matlagning i lergryta har alltid legat nära Frederiks hjärta, och han har tidigare delat med sig av sina favoritrecept i storsäljaren Lyxlagat i lergryta. Nu kommer en större, uppdaterad samling recept som innehåller en rad olika varianter på lergrytor, som till exempel Tagine, den afrikanska lergrytan. Bland de 110 recepten finns dessutom en mängd favoriter för gjutjärnsgryta såväl som läckra stekar och mustiga långkok. Självklart bjuder Frederik även på sina bästa tips och råd för att du ska bli en riktig mästare vid grytorna.
Slutligen genomsyras boken av Frederiks egen livsnjutarfilosofi: maten ska vara lyxlagad. Att lyxlaga innebär att ha en lyxig tid i köket, vad som än tillagas. Som alltid bjuds läsaren därför på ett fint stycke musik att lyssna till medan man lagar mat och även tips på vad som passar bra att smutta på under tiden löken hackas och lammbogen putsas. Allt för att kockens välbefinnande ska hålla samma nivå som gästernas!
OM FÖRFATTAREN
Frederik Zäll har ett stort intresse för matlagning och delar med sig av detta både i denna hans sjätte bok för Grenadine, och sedan tidigare även på en blogg hos tidningen Allt om mat (blogg.alltommat.se/lyxlagat). Han är författaren bakom den mycket populära Lyxlagat-serien som inleddes 2009 med Lyxlagat hemma. Här kan också nämnas att Lyxlagat i lergryta har nominerats i World Cookbook Awards. Slutligen, förutom att skapa njutning för gom och öga, är Frederik även gitarrist i rockbandet Eskobar med över en halv miljon skivor sålda.
Ytterligare författare: Zäll, Frederik
Ytterligare designers: Maranik, Eliq
Ytterligare designers: Maranik, Alan
Grenadine 9789186287160 -
Lyxlagat hemma
Inbunden bok. Grenadine. 1 uppl. 2009. 111 sidor.
Nära nyskick. Skyddsomslag i nära nyskick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789185329847
- Titel
- Lyxlagat hemma
- Författare
- Frederik Zäll
- Förlag
- Grenadine
- Utgivningsår
- 2009
- Omfång
- 111 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 210 x 270 mm Ryggbredd 16 mm
- Vikt
- 674 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Lyxlagat
MAT SOM NJUTNING FÖR BÅDE KOCK OCH GÄST
Allt om Mat-bloggaren och rockgitarristen Frederik Zäll är en hängiven matnjutare. Här tar sig hans matlustar med er på en spännande resa: Boken beskriver engagerat hur kocken får ut lika mycket nöje av matlagningen som dennes gäster får av maten. Frederik ger läsaren en hyllning till mat som sällan skådats. Du som fixar middagen får överdådigt läckra rätter att tillreda. Till det kommer tips om dryck till både kock och gäster och, såklart från en musiker, om vilken musik som ger bäst stämning bland kastruller och karotter.
Miljöbilder och närbilder varvas med roliga reflektioner i denna kokbok översållad av tillbakalutad lyxkänsla. Maträtterna kan låta avancerade, men är i grunden enkla, väl genomlagade och fullt möjliga att få till för alla. Rätterna har namn som retar aptiten bara de. Vad sägs om Kolgrillad sparris med citronhollandaise eller Flamberad fasan i Madeira med västerbottenkroketter?
Så ut med potatishinken på akterdäck, öppna en pilsner och bli en del av bokens tips om hur kockens njutning blir
även till gästernas. Då är det Lyxlagat hemma!
Fortsättning följer med Lyxlagat i lergryta som släpps hösten 2009.
"Man säljer företaget och köper en båt, man lägger ut alla sina antikviteter på Tradera och reser jorden runt. Man byter bilen och äter istället underbara middagar resten av sitt liv. Upplevelse, kvalitet, kärlek och omsorg är ledord för framtiden." Ma Oftedal
Om författaren
Frederik Zäll har alltid haft ett stort intresse för matlagning som från början kommer från hans mor som är en kulinarisk mästare i köket. Detta intresse delar han med sig av både i denna hans första bok och även på hans blogg på AlltOmMat.se, (http://blogg.alltommat.se/lyxlagat).
Förutom matkreatör och bloggare är han även gitarrist i rockbandet Eskobar, med en halv miljon skivor sålda och oändligt antal turnéer runt om i världen.
Frederik har spenderat en stor del av sitt liv i skärgården vilket avspeglar sig tydligt i boken. Han bor idag ute på Djurgården i en stor svenskbyggd träskuta anno 1940. I detta gungande kök har denna bok skapats.
Grenadine 1 9789185329847 -
Drakarnas land. Rubinmyntet
Inbunden bok. Stevali. 1 uppl. 2015. 171 sidor.
Nyskick. Stämplad läsex i sidsnittet
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789186287771
- Titel
- Drakarnas land. Rubinmyntet
- Författare
- Zäll, Frederik
- Förlag
- Stevali
- Utgivningsår
- 2015
- Omfång
- 171 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 140 x 215 mm Ryggbredd 17 mm
- Vikt
- 330 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Drakarnas land - Rubinmyntet. - Sisten i är ett ruttet ägg! Pax och Bianca springer ut på den knarriga, gamla träbryggan. Först ett snabbt dopp, sedan en kall glass är planen. Men i samma sekund som de dyker ned i det ljumma vattnet vänds världen uppochner. En fjorton meter lång havsdrake fångar dem i sin käft och släpper av dem i Drakarnas land, där den stora tigerdraken Salama väntar på dem. Det visar sig att tigerdrakarna är livrädda för den onda draken Giza, som snart kommer att härska i landet om ingen kan stoppa honom. Plötsligt pekar Salama på det lilla rubinmyntet som hänger i ett lädersnöre runt Pax hals, och med ens minns Pax en mening som hans farfar Edvind ofta upprepade i sina sagor om drakarna: "Det är bara den som har rubinmyntet som kan bryta Gizas förtrollning. Den som har rubinmyntet är drakriddare" Pax och Blanca är de nya drakriddarna, och med list och magi tar det sig allt djupare in i Gizas mörka värld för att utmana ondskan. Rubinmyntet är första delen i en trilogi om Drakarnas land. Frederik Zäll har varit programledare för SVT:s barnprogram Överraskningen och är gitarrist i bandet Eskobar. Han bloggar i tidningen "Allt om mat" och har gett ut ett antal kokböcker. Rubinmyntet är hans debut som ungdomsförfattare.
Stevali 1 9789186287771 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
- ISBN
- 9789186287689
- Titel
- Lyxlagat hemma
- Författare
- Zäll, Frederik
- Förlag
- Stevali
- Utgivningsår
- 2014
- Omfång
- 125 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 195 x 240 mm Ryggbredd 15 mm
- Vikt
- 570 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Mat som njutning för både kock och gäst! Allt om Mat-bloggaren och rockgitarristen Frederik Zäll är en hängiven matnjutare. Här tar hans matlustar med er på en spännande resa: boken beskriver engagerat hur kocken får ut lika mycket nöje av matlagningen som dennes gäst får av maten. Frederik ger läsaren en hyllning till mat som sällan skådats. Du som fixar middagen får överskådligt läckra rätter att tillreda. Till det kommer tips om mat och dryck till både kock och gäster och, så klart från en musiker, om vilken musik som ger bäst stämning bland kastruller och karotter. Miljöbilder och närbilder varvas med roliga reflektioner i denna kokbok översållad av tillbakalutad lyxkänsla. Maträtterna kan låta avancerade, men är i grunden enkla, välgenomlagade och fullt möjliga att få till för alla. Rätterna har namn som retar aptiten bara de. Vad sägs om kolgrillad sparris med citronhollandaise eller flamberad fasan i madeira med västerbottenkroketter? Så - ut med potatishinken på akterdäck, öppna en pilsner och bli en del av bokens tips om hur kockens njutning blir även till gästernas. "Man säljer företaget och köper en båt, man lägger ut alla sina antikviteter på Tradera och reser jorden runt. Man byter bilen och äter istället underbara middagar resten av sitt liv. Upplevelse, kvalitet, kärlek och omsorg är ledord för framtiden" Ma Oftedal Då är det lyxlagat! Fler böcker i serien Lyxlagat finns ute i handeln nu. Författaren Frederik Zäll har skrivit ett antal matböcker, bland annat "Lyxlagat i lergryta" som blev nominerad i World Cookbook Awards". Han är författaren bakom bokserien "Lyxlagat", som inleddes år 2009. Samtidigt bloggar han om matlagning för tidningen "Allt om mat" (blogg.alltommat.se/lyxlagat) Sedan 2013 ses Frederik även som programmledare för "Överraskningen" i SVT barnkanalen. Förutom att skapa kulinarisk njutning är han gitarrist i rockbandet Eskobar med över en halvmiljon skivor sålda.
Stevali 9789186287689 -
Lyxlagat på grillen
Inbunden bok. Grenadine. 1 uppl. 2010. 112 sidor.
Nyskick. Skyddsomslag i nyskick. Färgfotoillustrerad. Oläst
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789185329960
- Titel
- Lyxlagat på grillen
- Författare
- Frederik Zäll
- Förlag
- Grenadine
- Utgivningsår
- 2010
- Omfång
- 112 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 210 x 260 mm Ryggbredd 14 mm
- Vikt
- 688 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Matbloggaren och rockgitarristen Frederik Zäll är
en hängiven matnjutare. Det framgår både av hans
bloggande och såklart även i hans tidigare storsäljare i
Lyxlagat-serien.
Kanske har du med glädje bekantat dig med Frederiks
recept på matlagarens njutning redan tidigare. Denna
njutning består av lika delar livslust och god mat, varje
gång väl kryddad med personliga texter, läckert foto och
även galanta val av både dryck och musik för kockens
välbefinnande.
I denna bok, som Frederik medger är hans hittills bästa,
är det grillen som kommit fram. Lergrytan är tillfälligt
undanstuvad i köket och nu är det utomhuslyx som
gäller. Alla vi som grillat vet vilken fröjd detta kan vara
när allt är rätt rödvinet är upphällt, grillbriketterna
lagom gråvarma, salsor och sallader klara och gästerna
minglar under parasollen, medan näsborrarna fylls av
fräsande marinaders- och rostade köttbitars doft.
Alltså. Läs in dig på marinaden, parkera köttbiten och
rör ihop grillsås och salsa. Ta gästerna till hjälp att fi xa
salladen. När ni är klara kommer grillen att vara perfekt
grått glödande så låt också njutningen bli det för
såväl dig som lyxkock som för dina förväntansfulla
vänner! Lycka till med lyxlagandet!
Grenadine 1 9789185329960 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
- ISBN
- 9789186287474
- Titel
- Lergrytor & långkok
- Författare
- Zäll, Frederik
- Förlag
- Stevali
- Utgivningsår
- 2013
- Omfång
- 125 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 201 x 241 mm Ryggbredd 18 mm
- Vikt
- 630 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Matlagning i lergryta är en uråldrig tradition med anor långt bortom 1970-talets svenska kokböcker. Det är en fenomenaltillagningskonst som utvecklats under flera tusen år och som idag används i kök världen över.
Livsnjutaren och kokboksförfattaren Frederik Zäll guidar dig här bland lergrytor och gjutjärnspannor för att visa på långkokets många fördelar - maträtter som är hälsosamma, smakrika och framförallt enkla att lyckas med.
Bokens färgsprakande och delikata recept hämtar inspiration från matkulturer runt om i världen, däribland det svenska. Välj och vraka bland mustiga grytor, ugnsbakade stekar och värmande soppor.
Boken är praktiskt indelad i kapitel för fågel, fisk, vegetariskt, fläskkött, nötkött och vilt.
Frederik Zäll är författeren bakom bokserien "Lyxlagat". Samtidigt bloggar han om matlagning för tidningen "Allt om mat. Sedan 2013 ses Frederik även som programledare för "Överraskningen" i SVT Barnkanalen. Förutom att skapa kulinarisk njutning är han gitarrist i rockbandet Eskobar med över en halv miljon sålda skivor.
Stevali 2 9789186287474 -
Lyxlagat grytboken : lergrytor, dutch oven, c...
Inbunden bok. Stevali. 1 uppl. 2015. 142 sidor.
Mycket gott skick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789186287887
- Titel
- Lyxlagat grytboken : lergrytor, dutch oven, cowboy tripod och gjutjärnsgrytor
- Författare
- Zäll, Frederik
- Förlag
- Stevali
- Utgivningsår
- 2015
- Omfång
- 142 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 175 x 245 mm Ryggbredd 16 mm
- Vikt
- 550 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Efter de framgångsrika matböckerna i "Lyxlagat" serien och "Lergrytor, stekar och långkok" är Frederik Zäll tillbaka med en ny grytbok.
Den här gången är det själva grytorna som är i fokus, vilka rätter de passar att användas till, vad de har för olika egenskaper och fördelar. Varje gryta har sitt eget kapitel och de 66 recepten inspirerar i vanlig Lyxlagatanda till njutningsfull matlagning.
Gjutjärnsgryta - Grytan som har många olika färger och storlekar hemma i skåpet. Tung och gedigenmed mycket bra varmhållningsförmåga. Bland recepten finns Chicken Adobo, Zuppa Vongole & kalvhögrev i vitt vin.
Tagine - Den nordafrikanska motsvarigheten till en klassisk lergryta. Locket är konformat och har en vattenskål på toppen, varför? I boken finns svaret. Bland rätterna finns Egyptisk Kushari, Orientalisk fläskfilé och Västafrikansk Tagine Yassa.
Dutch Oven - En rejäl svart gjutjärnsgryta av uråldrigt ursprung. Det är bara att glömma färgglada emaljer och alla former av ytbeläggning. Med denna magiskt trevliga utomhusgryta tillagas bland annat Dutch oven chicken BBQ, Älggryta, Pulled pork & Chipotle stew.
Lergryta - Römertopfs ljuvliga lergryta i vilken maten i lugn och ro anrättas på ett mjukt och försiktigt vis. Låt er väl smakas av exempelvis Indonesisk fläskkarré, Kentucky Clay pot gratin och nötsteksgryta med syltlök & rökt fläsksida.
Cowboy tripod - Gryta upphängd i en trebent ställning som ställs över öppen eld. Fördelarna är så många att det är svårt att lista dem, njutningen är den största. I denna kategori finns recept på Boston baked beans, Hamburger soup och Jägarsoppa.
Frederik Zäll
Bloggar för alltommat.se och har skrivit ett antal böcker, däribland "Lergrytor och långkok" och serien "Lyxlagat". Han är gitarrist i bandet Eskobar och har varit programledare för SVT:s barnprogram "Överraskningen". Frederik har även skrivit 2 st ungdomsböcker i serien "Drakarnas land".
Stevali 1 9789186287887 -
Lyxlagat hemma
Inbunden bok. Grenadine. 1 uppl. 2009. 111 sidor.
Nyskick. Skyddsomslag i nära nyskick. [Hylla:18 Mat]
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789185329847
- Titel
- Lyxlagat hemma
- Författare
- Frederik Zäll
- Förlag
- Grenadine
- Utgivningsår
- 2009
- Omfång
- 111 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 210 x 270 mm Ryggbredd 16 mm
- Vikt
- 674 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Lyxlagat
MAT SOM NJUTNING FÖR BÅDE KOCK OCH GÄST
Allt om Mat-bloggaren och rockgitarristen Frederik Zäll är en hängiven matnjutare. Här tar sig hans matlustar med er på en spännande resa: Boken beskriver engagerat hur kocken får ut lika mycket nöje av matlagningen som dennes gäster får av maten. Frederik ger läsaren en hyllning till mat som sällan skådats. Du som fixar middagen får överdådigt läckra rätter att tillreda. Till det kommer tips om dryck till både kock och gäster och, såklart från en musiker, om vilken musik som ger bäst stämning bland kastruller och karotter.
Miljöbilder och närbilder varvas med roliga reflektioner i denna kokbok översållad av tillbakalutad lyxkänsla. Maträtterna kan låta avancerade, men är i grunden enkla, väl genomlagade och fullt möjliga att få till för alla. Rätterna har namn som retar aptiten bara de. Vad sägs om Kolgrillad sparris med citronhollandaise eller Flamberad fasan i Madeira med västerbottenkroketter?
Så ut med potatishinken på akterdäck, öppna en pilsner och bli en del av bokens tips om hur kockens njutning blir
även till gästernas. Då är det Lyxlagat hemma!
Fortsättning följer med Lyxlagat i lergryta som släpps hösten 2009.
"Man säljer företaget och köper en båt, man lägger ut alla sina antikviteter på Tradera och reser jorden runt. Man byter bilen och äter istället underbara middagar resten av sitt liv. Upplevelse, kvalitet, kärlek och omsorg är ledord för framtiden." Ma Oftedal
Om författaren
Frederik Zäll har alltid haft ett stort intresse för matlagning som från början kommer från hans mor som är en kulinarisk mästare i köket. Detta intresse delar han med sig av både i denna hans första bok och även på hans blogg på AlltOmMat.se, (http://blogg.alltommat.se/lyxlagat).
Förutom matkreatör och bloggare är han även gitarrist i rockbandet Eskobar, med en halv miljon skivor sålda och oändligt antal turnéer runt om i världen.
Frederik har spenderat en stor del av sitt liv i skärgården vilket avspeglar sig tydligt i boken. Han bor idag ute på Djurgården i en stor svenskbyggd träskuta anno 1940. I detta gungande kök har denna bok skapats.
Grenadine 1 9789185329847 -
Lyxlagat grytboken lergrytor, dutch oven, cow...
Inbunden bok.
Nära nyskick. Grenadine. 2015. 142 s. Förlagsband. 17,5 x 24,5cm. Rikt illustrerad.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789186287887
- Titel
- Lyxlagat grytboken : lergrytor, dutch oven, cowboy tripod och gjutjärnsgrytor
- Författare
- Zäll, Frederik
- Förlag
- Stevali
- Utgivningsår
- 2015
- Omfång
- 142 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 175 x 245 mm Ryggbredd 16 mm
- Vikt
- 550 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Efter de framgångsrika matböckerna i "Lyxlagat" serien och "Lergrytor, stekar och långkok" är Frederik Zäll tillbaka med en ny grytbok.
Den här gången är det själva grytorna som är i fokus, vilka rätter de passar att användas till, vad de har för olika egenskaper och fördelar. Varje gryta har sitt eget kapitel och de 66 recepten inspirerar i vanlig Lyxlagatanda till njutningsfull matlagning.
Gjutjärnsgryta - Grytan som har många olika färger och storlekar hemma i skåpet. Tung och gedigenmed mycket bra varmhållningsförmåga. Bland recepten finns Chicken Adobo, Zuppa Vongole & kalvhögrev i vitt vin.
Tagine - Den nordafrikanska motsvarigheten till en klassisk lergryta. Locket är konformat och har en vattenskål på toppen, varför? I boken finns svaret. Bland rätterna finns Egyptisk Kushari, Orientalisk fläskfilé och Västafrikansk Tagine Yassa.
Dutch Oven - En rejäl svart gjutjärnsgryta av uråldrigt ursprung. Det är bara att glömma färgglada emaljer och alla former av ytbeläggning. Med denna magiskt trevliga utomhusgryta tillagas bland annat Dutch oven chicken BBQ, Älggryta, Pulled pork & Chipotle stew.
Lergryta - Römertopfs ljuvliga lergryta i vilken maten i lugn och ro anrättas på ett mjukt och försiktigt vis. Låt er väl smakas av exempelvis Indonesisk fläskkarré, Kentucky Clay pot gratin och nötsteksgryta med syltlök & rökt fläsksida.
Cowboy tripod - Gryta upphängd i en trebent ställning som ställs över öppen eld. Fördelarna är så många att det är svårt att lista dem, njutningen är den största. I denna kategori finns recept på Boston baked beans, Hamburger soup och Jägarsoppa.
Frederik Zäll
Bloggar för alltommat.se och har skrivit ett antal böcker, däribland "Lergrytor och långkok" och serien "Lyxlagat". Han är gitarrist i bandet Eskobar och har varit programledare för SVT:s barnprogram "Överraskningen". Frederik har även skrivit 2 st ungdomsböcker i serien "Drakarnas land".
9789186287887 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEKStevali
-
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
- ISBN
- 9789186287771
- Titel
- Drakarnas land. Rubinmyntet
- Författare
- Zäll, Frederik
- Förlag
- Stevali
- Utgivningsår
- 2015
- Omfång
- 171 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 140 x 215 mm Ryggbredd 17 mm
- Vikt
- 330 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Drakarnas land - Rubinmyntet. - Sisten i är ett ruttet ägg! Pax och Bianca springer ut på den knarriga, gamla träbryggan. Först ett snabbt dopp, sedan en kall glass är planen. Men i samma sekund som de dyker ned i det ljumma vattnet vänds världen uppochner. En fjorton meter lång havsdrake fångar dem i sin käft och släpper av dem i Drakarnas land, där den stora tigerdraken Salama väntar på dem. Det visar sig att tigerdrakarna är livrädda för den onda draken Giza, som snart kommer att härska i landet om ingen kan stoppa honom. Plötsligt pekar Salama på det lilla rubinmyntet som hänger i ett lädersnöre runt Pax hals, och med ens minns Pax en mening som hans farfar Edvind ofta upprepade i sina sagor om drakarna: "Det är bara den som har rubinmyntet som kan bryta Gizas förtrollning. Den som har rubinmyntet är drakriddare" Pax och Blanca är de nya drakriddarna, och med list och magi tar det sig allt djupare in i Gizas mörka värld för att utmana ondskan. Rubinmyntet är första delen i en trilogi om Drakarnas land. Frederik Zäll har varit programledare för SVT:s barnprogram Överraskningen och är gitarrist i bandet Eskobar. Han bloggar i tidningen "Allt om mat" och har gett ut ett antal kokböcker. Rubinmyntet är hans debut som ungdomsförfattare.
Stevali 1 9789186287771 -
Lyxlagat sött & gott
Inbunden bok. Grenadine. 2010. 111 sidor.
Nyskick. Skyddsomslag i nära nyskick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789186287054
- Titel
- Lyxlagat sött & gott
- Författare
- Zäll, Frederik
- Förlag
- Grenadine
- Utgivningsår
- 2010
- Omfång
- 111 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 212 x 261 mm Ryggbredd 10 mm
- Vikt
- 630 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Matbloggaren och rockgitarristen Frederik Zäll får denna gång sällskap i sin Lyxlagat-serie. Det är ingen mindre än chefskonditorn på Operakällaren Daniel Roos som bistår med extravaganta sötsaker i stort som smått. Sparringen dem två emellan gör boken extra rolig. Å ena sidan en polerad och florsockerpudrad finlirare och å den andra en rustik rocker med lyxkänslan och välmåendet i första rummet. Tillsammans utgör de två en perfekt balanserad desserträtt med otaliga läckerheter på efterrättsmenyn. Rätterna är enkla men lyxigt tillpiffade även i denna bok och ett par av dem har litet mer krävande förberedelser. Men om du gillat de tidigare böckerna i serien Lyxlagat kommer du att glatt känna igen dig. Här finns livsglädjen, matnjutningen och självklart tips om dryck till konditorerna och deras egna tips om musik för den stelnande chokladen eller den långsamt puttrande kolasåsen. OM FÖRFATTARNA FREDERIK ZÄLL har ett stort intresse för matlagning och delar med sig av detta både i denna hans fjärde bok för Grenadine, och sedan tidigare även på en blogg hos tidningen Allt om mat, (blogg.alltommat.se/lyxlagat). De tidigare mycket populära Lyxlagat hemma , Lyxlagat i lergryta och Lyxlagat på grillen följs här helt naturligt av desserterna. Här kan också nämnas att Lyxlagat i lergryta har nominerats i World Cookbook Awards. Slutligen förutom att skapa njutning för gom och öga är Frederik även gitarrist i rockbandet Eskobar, med över en halv miljon skivor sålda. DANIEL ROOS är 28 år gammal och är trots sin unga ålder sedan hela fyra år tillbaka chefskonditor på anrika Operakällaren i Stockholm. I maj 2009 fick han även en efterlängtad plats i Svenska kocklandslaget men är allra mest känd från kronprinsessbröllopet i juni 2010 där han stod för den magnifika bröllopsdesserten.
Grenadine 9789186287054 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
- ISBN
- 9789185329847
- Titel
- Lyxlagat hemma
- Författare
- Frederik Zäll
- Förlag
- Grenadine
- Utgivningsår
- 2009
- Omfång
- 111 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 210 x 270 mm Ryggbredd 16 mm
- Vikt
- 674 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Lyxlagat
MAT SOM NJUTNING FÖR BÅDE KOCK OCH GÄST
Allt om Mat-bloggaren och rockgitarristen Frederik Zäll är en hängiven matnjutare. Här tar sig hans matlustar med er på en spännande resa: Boken beskriver engagerat hur kocken får ut lika mycket nöje av matlagningen som dennes gäster får av maten. Frederik ger läsaren en hyllning till mat som sällan skådats. Du som fixar middagen får överdådigt läckra rätter att tillreda. Till det kommer tips om dryck till både kock och gäster och, såklart från en musiker, om vilken musik som ger bäst stämning bland kastruller och karotter.
Miljöbilder och närbilder varvas med roliga reflektioner i denna kokbok översållad av tillbakalutad lyxkänsla. Maträtterna kan låta avancerade, men är i grunden enkla, väl genomlagade och fullt möjliga att få till för alla. Rätterna har namn som retar aptiten bara de. Vad sägs om Kolgrillad sparris med citronhollandaise eller Flamberad fasan i Madeira med västerbottenkroketter?
Så ut med potatishinken på akterdäck, öppna en pilsner och bli en del av bokens tips om hur kockens njutning blir
även till gästernas. Då är det Lyxlagat hemma!
Fortsättning följer med Lyxlagat i lergryta som släpps hösten 2009.
"Man säljer företaget och köper en båt, man lägger ut alla sina antikviteter på Tradera och reser jorden runt. Man byter bilen och äter istället underbara middagar resten av sitt liv. Upplevelse, kvalitet, kärlek och omsorg är ledord för framtiden." Ma Oftedal
Om författaren
Frederik Zäll har alltid haft ett stort intresse för matlagning som från början kommer från hans mor som är en kulinarisk mästare i köket. Detta intresse delar han med sig av både i denna hans första bok och även på hans blogg på AlltOmMat.se, (http://blogg.alltommat.se/lyxlagat).
Förutom matkreatör och bloggare är han även gitarrist i rockbandet Eskobar, med en halv miljon skivor sålda och oändligt antal turnéer runt om i världen.
Frederik har spenderat en stor del av sitt liv i skärgården vilket avspeglar sig tydligt i boken. Han bor idag ute på Djurgården i en stor svenskbyggd träskuta anno 1940. I detta gungande kök har denna bok skapats.
Grenadine 1 9789185329847 -
Lyxlagat grytboken : lergrytor, dutch oven, c...
Inbunden bok. Stevali. 2015. 142 sidor.
Nyskick. Förlagsny. Oläst.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789186287887
- Titel
- Lyxlagat grytboken : lergrytor, dutch oven, cowboy tripod och gjutjärnsgrytor
- Författare
- Zäll, Frederik
- Förlag
- Stevali
- Utgivningsår
- 2015
- Omfång
- 142 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 175 x 245 mm Ryggbredd 16 mm
- Vikt
- 550 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Efter de framgångsrika matböckerna i "Lyxlagat" serien och "Lergrytor, stekar och långkok" är Frederik Zäll tillbaka med en ny grytbok.
Den här gången är det själva grytorna som är i fokus, vilka rätter de passar att användas till, vad de har för olika egenskaper och fördelar. Varje gryta har sitt eget kapitel och de 66 recepten inspirerar i vanlig Lyxlagatanda till njutningsfull matlagning.
Gjutjärnsgryta - Grytan som har många olika färger och storlekar hemma i skåpet. Tung och gedigenmed mycket bra varmhållningsförmåga. Bland recepten finns Chicken Adobo, Zuppa Vongole & kalvhögrev i vitt vin.
Tagine - Den nordafrikanska motsvarigheten till en klassisk lergryta. Locket är konformat och har en vattenskål på toppen, varför? I boken finns svaret. Bland rätterna finns Egyptisk Kushari, Orientalisk fläskfilé och Västafrikansk Tagine Yassa.
Dutch Oven - En rejäl svart gjutjärnsgryta av uråldrigt ursprung. Det är bara att glömma färgglada emaljer och alla former av ytbeläggning. Med denna magiskt trevliga utomhusgryta tillagas bland annat Dutch oven chicken BBQ, Älggryta, Pulled pork & Chipotle stew.
Lergryta - Römertopfs ljuvliga lergryta i vilken maten i lugn och ro anrättas på ett mjukt och försiktigt vis. Låt er väl smakas av exempelvis Indonesisk fläskkarré, Kentucky Clay pot gratin och nötsteksgryta med syltlök & rökt fläsksida.
Cowboy tripod - Gryta upphängd i en trebent ställning som ställs över öppen eld. Fördelarna är så många att det är svårt att lista dem, njutningen är den största. I denna kategori finns recept på Boston baked beans, Hamburger soup och Jägarsoppa.
Frederik Zäll
Bloggar för alltommat.se och har skrivit ett antal böcker, däribland "Lergrytor och långkok" och serien "Lyxlagat". Han är gitarrist i bandet Eskobar och har varit programledare för SVT:s barnprogram "Överraskningen". Frederik har även skrivit 2 st ungdomsböcker i serien "Drakarnas land".
Stevali 9789186287887 -
Lyxlagat sommarmat & snaps
Inbunden bok. Grenadine. 1 uppl. 2011. 111 sidor.
Nyskick. Skyddsomslag i nära nyskick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789186287115
- Titel
- Lyxlagat sommarmat & snaps
- Författare
- Zäll, Frederik
- Förlag
- Grenadine
- Utgivningsår
- 2011
- Omfång
- 111 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 210 x 263 mm Ryggbredd 14 mm
- Vikt
- 660 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Nu är det dags för matbloggaren och rockgitarristen Frederik Zäll att ännu en gång få sällskap i sin Lyxlagat-serie. Denna gång är det dryckesexperten Örjan Westerlund som bidrar med sin kunskap om de starka dryckerna vi svenskar så gärna avnjuter i sällskap med den svenskaste av alla mattraditioner: den lätta, härliga sommarmaten med sillen på självklar hedersplats. Till skillnad från tidigare Lyxlagat-böcker har dock drycken denna gång fått snäppet större utrymme. Som vanligt får vi veta vilken dryck som finns i kockens glas, men nu får vi även förslag på lämpligt dryckesval för gästerna. Här finner vi en hel del egna kryddningar komponerade av Örjan Westerlund, men även sådant den törstige kan hitta på butikshyllan. Liksom i de tidigare böckerna ackompanjeras matlagningen med Frederiks val av musik, och här utlovar vi några riktigt sköna sommarlåtar. Som vanligt är Frederiks recept lyxiga och tillpiffade men enkla att tillaga på samma gång. Till detta bidrar Örjan Westerlund med anekdoter och fakta om vad som egentligen händer när sillen möter snapsen - och mycket mer! Dessa båda herrar är knappast eniga om allt - men definitivt om att maten ska vara lyxlagad. Skål och välkommen!
Grenadine 1 9789186287115 -
Korvboken : om och med korvar från Stensåkra...
Inbunden bok. Stevali. 2017. 93 sidor.
Nyskick. Förlagsny.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789188397096
- Titel
- Korvboken : om och med korvar från Stensåkra Charkuteri & Deli
- Författare
- Zäll, Frederik
- Förlag
- Stevali
- Utgivningsår
- 2017
- Omfång
- 93 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 180 x 249 mm Ryggbredd 14 mm
- Vikt
- 420 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Jag älskar korv, jag älskar att laga mat med korv. Dessutom älskar jag att göra oväntade maträtter med råvaror som folk helt enkelt inte förväntar sig. Nämner man korv med bröd så är det med väldigt stor säkerhet en grillad eller kokt korv i ett torrt korvbröd med senap och ketchup som folk visualiserar, men inte jag.
Jag har länge velat skriva en bok om allt det delikata man kan laga med korv. Nja, kanske inte allt, eftersom möjligheterna är oändliga, men ni fattar vad jag menar. Jag har länge velat skriva just den här boken. Vad är en ruskigt god korvrätt för mig? Vad är det för en invånare i Chicago eller New York? Vad är det för en smålänning eller en skåning? Jag har samlat en rejäl mängd väldigt goda, spännande, intressanta och inspirerande recept där jag rör mig i kategorierna Korv med bröd, Korv till vardags, Korv i gryta & Korv till fest.
Utöver författandet är Frederik Zäll lördagskock på TV4 Nyhetsmorgon, tidigare programledare för SVT s Överraskningen.
Frederik är även gitarrist i bandet Eskobar som turnerat världen runt sedan 1999 och rönt framgångar i många hörn av världen. 2015 var Eskobar Special Guest på Roxettes sista Europaturné. Frederik driver även matbloggen Lyxlagat.se och producerar öl till Systembolaget och krog under namnet Svinninge Ölkompani.
Stevali 9789188397096 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
- ISBN
- 9789188397126
- Titel
- Stora Grytboken
- Författare
- Zäll, Frederik
- Förlag
- Stevali
- Utgivningsår
- 2017
- Omfång
- 171 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 178 x 249 mm Ryggbredd 22 mm
- Vikt
- 650 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Stora Grytboken innehåller 70 recept som alla tillagas i gjutjärnsgryta, lergryta, kastrull eller ugnsform. Läckra klassiker där Frederik samlat sina favoriter, men även några nya varianter som han knåpat ihop med sitt sätt att "lyxlaga" i fokus. Mysigt för hemmakocken och välsmakande för gästerna.
Långkok har alltid legat Fredrik varmt om hjärtat då det är en otroligt trevlig känsla att ha en puttrande gryta på spisen under flera timmar, det doftar ljuvligt och man har ingen som helst stress. Att det sedan blir den där varma omfamnande matupplevelsen när man väl låtit grytan njuta klart, det är ju en fantastisk bonus.
Om författaren:
Frederik har tidigare givit ut sex böcker i serien Lyxlagat. Dessutom har han skrivit ett flertal böcker om grytor , stekar och långkok. Han har också en stor förkärlek till det amerikanska köket och har skrvit storsäljaren "BBQ - Amerikansk Barbeque, Öl & Bourbon" samt "Amerikansk Fast Food - Snabbmat i lugn och ro". Nyligen gavs "Korvboken" ut som mottagits mycket väl. Frederik kommer ni även se regelbundet i TV4 lördagsmorgon.
Stevali 9789188397126 -
Lergrytor, stekar och långkok
Inbunden bok. Stevali. 1 uppl. 2011. 239 sidor.
Nyskick. Skyddsomslag i nära nyskick. (Rum Oskars skrivbord)
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789186287160
- Titel
- Lergrytor, stekar och långkok
- Författare
- Frederik Zäll
- Förlag
- Stevali
- Utgivningsår
- 2011
- Omfång
- 239 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 201 x 241 mm Ryggbredd 21 mm
- Vikt
- 1044 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Få saker är så lätta att lyckas med som matlagning i lergryta. Låt dig inspireras till denna hälsosamma, smakrika och enkla kökskonst av livsnjutaren Frederik Zäll matbloggare, författare till en rad storsäljande kokböcker och, inte minst, gitarrist i Eskobar.
Matlagning i lergryta har alltid legat nära Frederiks hjärta, och han har tidigare delat med sig av sina favoritrecept i storsäljaren Lyxlagat i lergryta. Nu kommer en större, uppdaterad samling recept som innehåller en rad olika varianter på lergrytor, som till exempel Tagine, den afrikanska lergrytan. Bland de 110 recepten finns dessutom en mängd favoriter för gjutjärnsgryta såväl som läckra stekar och mustiga långkok. Självklart bjuder Frederik även på sina bästa tips och råd för att du ska bli en riktig mästare vid grytorna.
Slutligen genomsyras boken av Frederiks egen livsnjutarfilosofi: maten ska vara lyxlagad. Att lyxlaga innebär att ha en lyxig tid i köket, vad som än tillagas. Som alltid bjuds läsaren därför på ett fint stycke musik att lyssna till medan man lagar mat och även tips på vad som passar bra att smutta på under tiden löken hackas och lammbogen putsas. Allt för att kockens välbefinnande ska hålla samma nivå som gästernas!
OM FÖRFATTAREN
Frederik Zäll har ett stort intresse för matlagning och delar med sig av detta både i denna hans sjätte bok för Grenadine, och sedan tidigare även på en blogg hos tidningen Allt om mat (blogg.alltommat.se/lyxlagat). Han är författaren bakom den mycket populära Lyxlagat-serien som inleddes 2009 med Lyxlagat hemma. Här kan också nämnas att Lyxlagat i lergryta har nominerats i World Cookbook Awards. Slutligen, förutom att skapa njutning för gom och öga, är Frederik även gitarrist i rockbandet Eskobar med över en halv miljon skivor sålda.
Ytterligare författare: Zäll, Frederik
Ytterligare designers: Maranik, Eliq
Ytterligare designers: Maranik, Alan
Stevali 1 9789186287160 -
Lyxlagat sött & gott
Inbunden bok. Grenadine. 2010. 111 sidor.
Mycket gott skick. Skyddsomslag i mycket gott skick. Liten böj på skyddsomslag högst upp
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789186287054
- Titel
- Lyxlagat sött & gott
- Författare
- Zäll, Frederik
- Förlag
- Grenadine
- Utgivningsår
- 2010
- Omfång
- 111 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 212 x 261 mm Ryggbredd 10 mm
- Vikt
- 630 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Matbloggaren och rockgitarristen Frederik Zäll får denna gång sällskap i sin Lyxlagat-serie. Det är ingen mindre än chefskonditorn på Operakällaren Daniel Roos som bistår med extravaganta sötsaker i stort som smått. Sparringen dem två emellan gör boken extra rolig. Å ena sidan en polerad och florsockerpudrad finlirare och å den andra en rustik rocker med lyxkänslan och välmåendet i första rummet. Tillsammans utgör de två en perfekt balanserad desserträtt med otaliga läckerheter på efterrättsmenyn. Rätterna är enkla men lyxigt tillpiffade även i denna bok och ett par av dem har litet mer krävande förberedelser. Men om du gillat de tidigare böckerna i serien Lyxlagat kommer du att glatt känna igen dig. Här finns livsglädjen, matnjutningen och självklart tips om dryck till konditorerna och deras egna tips om musik för den stelnande chokladen eller den långsamt puttrande kolasåsen. OM FÖRFATTARNA FREDERIK ZÄLL har ett stort intresse för matlagning och delar med sig av detta både i denna hans fjärde bok för Grenadine, och sedan tidigare även på en blogg hos tidningen Allt om mat, (blogg.alltommat.se/lyxlagat). De tidigare mycket populära Lyxlagat hemma , Lyxlagat i lergryta och Lyxlagat på grillen följs här helt naturligt av desserterna. Här kan också nämnas att Lyxlagat i lergryta har nominerats i World Cookbook Awards. Slutligen förutom att skapa njutning för gom och öga är Frederik även gitarrist i rockbandet Eskobar, med över en halv miljon skivor sålda. DANIEL ROOS är 28 år gammal och är trots sin unga ålder sedan hela fyra år tillbaka chefskonditor på anrika Operakällaren i Stockholm. I maj 2009 fick han även en efterlängtad plats i Svenska kocklandslaget men är allra mest känd från kronprinsessbröllopet i juni 2010 där han stod för den magnifika bröllopsdesserten.
Grenadine 9789186287054 -
Lyxlagat sött & gott
Inbunden bok. Grenadine. 2010. 111 sidor.
Mycket gott skick. Skyddsomslag i gott skick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789186287054
- Titel
- Lyxlagat sött & gott
- Författare
- Zäll, Frederik
- Förlag
- Grenadine
- Utgivningsår
- 2010
- Omfång
- 111 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 212 x 261 mm Ryggbredd 10 mm
- Vikt
- 630 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Matbloggaren och rockgitarristen Frederik Zäll får denna gång sällskap i sin Lyxlagat-serie. Det är ingen mindre än chefskonditorn på Operakällaren Daniel Roos som bistår med extravaganta sötsaker i stort som smått. Sparringen dem två emellan gör boken extra rolig. Å ena sidan en polerad och florsockerpudrad finlirare och å den andra en rustik rocker med lyxkänslan och välmåendet i första rummet. Tillsammans utgör de två en perfekt balanserad desserträtt med otaliga läckerheter på efterrättsmenyn. Rätterna är enkla men lyxigt tillpiffade även i denna bok och ett par av dem har litet mer krävande förberedelser. Men om du gillat de tidigare böckerna i serien Lyxlagat kommer du att glatt känna igen dig. Här finns livsglädjen, matnjutningen och självklart tips om dryck till konditorerna och deras egna tips om musik för den stelnande chokladen eller den långsamt puttrande kolasåsen. OM FÖRFATTARNA FREDERIK ZÄLL har ett stort intresse för matlagning och delar med sig av detta både i denna hans fjärde bok för Grenadine, och sedan tidigare även på en blogg hos tidningen Allt om mat, (blogg.alltommat.se/lyxlagat). De tidigare mycket populära Lyxlagat hemma , Lyxlagat i lergryta och Lyxlagat på grillen följs här helt naturligt av desserterna. Här kan också nämnas att Lyxlagat i lergryta har nominerats i World Cookbook Awards. Slutligen förutom att skapa njutning för gom och öga är Frederik även gitarrist i rockbandet Eskobar, med över en halv miljon skivor sålda. DANIEL ROOS är 28 år gammal och är trots sin unga ålder sedan hela fyra år tillbaka chefskonditor på anrika Operakällaren i Stockholm. I maj 2009 fick han även en efterlängtad plats i Svenska kocklandslaget men är allra mest känd från kronprinsessbröllopet i juni 2010 där han stod för den magnifika bröllopsdesserten.
Grenadine 9789186287054
Your country and preferred language.
Select your country Select languageDenna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.
Stäng
Välkommen till Sveriges största bokhandel
Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.
- Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
- Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn