-
Svampar i naturen, kulturen, köket
Inbunden bok. W&w. 1999. 282 sidor.
Mycket gott skick. KÖP FLERA BÖCKER TILL SAMMA FRAKTPRIS. Tryck på säljare: Tabermans böcker nedan och se utbudet !
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEKW&w -
Whisky, whisky, whisky! : whiskyprovningar, w...
Inbunden bok. Artograf. 1 uppl. 2000. 192 sidor.
Mycket gott skick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9186360329
- Titel
- Whisky, whisky, whisky! : whiskyprovningar, whiskyresor med golf, whisky i köket
- Författare
- Dag Lennartsson
- Förlag
- Artograf
- Utgivningsår
- 2000
- Omfång
- 192 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Språk
- Svenska
Artograf 1 9186360329 -
Säl : sälen i det moderna köket = Hylje : hyl...
Inbunden bok. Nyköping] : [Jägareförlaget] : Svenska jägareförbundet. 2006. 127 sidor.
Nära nyskick. laminatband, 29*25 cm, rikt illustrerad
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9188660702
- Titel
- Säl : sälen i det moderna köket = Hylje : hylje nykyajan keittiössä = Sel : selen i dagens kjøkken
- Författare
- Törmä, Annica. - Øygarden, Bente. - Lindeman, Ann Caroline. - Svenska jägareförbundet.
- Förlag
- Nyköping] : [Jägareförlaget] : Svenska jägareförbundet
- Utgivningsår
- 2006
- Språk
- Svenska
Nyköping] : [Jägareförlaget] : Svenska jägareförbundet 9188660702 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
- ISBN
- 9789163375019
- Titel
- Kung i Köket
- Författare
- Lindberg, Klas
- Förlag
- Brand Marketing & Consulting
- Utgivningsår
- 2010
- Omfång
- 146 sidor
- Bandtyp
- Danskt band
- Mått
- 220 x 230 mm Ryggbredd 10 mm
- Vikt
- 585 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Medlemmarna i Svenska Kocklandslaget har fått skapa sina favoriträtter för olika situationer som kräver god mat och dryck.
Här har dom skalat av sig kockrockarna och tagit på sig passande kläder för händelsen. Coolt och härligt tempo. För film med stil och tempo se Kung i Köket på Kocklandslagets webb. Länk nedan.
Alla recepten anger tid för förberedelser och tillagning.
Candle light dinner, Älskade svärmor, Herrmiddag, Partymat och Pique-Nique samt Små söta slut är några exempel på de över 15 avsnitten med inspiration till smakligt umgänge kring mat & dryck.
Även praktiska tips och knep för framgång i köket.
Kocklandslaget har producerat denna kokbok med sina favoriter helt i egen regi tillsammans med Per Erik Berglund som är lagets "hovfotograf" och reklambyrån Food & Friends som hjälper laget med allt material i samband med Culinary World Cup och Culinary Olympics.
Brand Marketing & Consulting 9789163375019 -
Alla hönsen hemma och färska ägg i köket
Inbunden bok. Bokförlaget Arena. 1 uppl. 2015. 192 sidor.
Mycket gott skick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789178434732
- Titel
- Alla hönsen hemma och färska ägg i köket
- Författare
- Billing, Anna
- Förlag
- Bokförlaget Arena
- Utgivningsår
- 2015
- Omfång
- 192 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 200 x 225 mm Ryggbredd 23 mm
- Vikt
- 780 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Drömmer du också om att ha egna höns i trädgården? Om att kunna gå ut och plocka in nyvärpta ägg som du direkt kan använda i matlagningen? Det gjorde matskribenten Anna Billing.
För två år sedan förvandlade hon barnens övergivna lekstuga till hönshus och skaffade kycklingar. I trädgården bor numera sju mycket olika hönor som sprätter hela dagarna och äter matrester från familjen. De värper ägg i alla möjliga färger och storlekar som allihop hamnar i Annas kök och blir pocherade, stekta och kokta eller hamnar i läckra sallader, omeletter, pannkakor, såser och desserter. Gärna med tillsammans med annat från trädgården.
Alla hönsen hemma och färska ägg i köket är en kokbok med en twist. Den handlar om det dagliga livet med höns i en vanlig villaträdgård, kombinerat med praktiska tips om hanteringen av färska ägg och många enkla, goda äggrecept som förgyller både vardag och fest.
"Höns är bra för själen!" Allt om mat
"En inspirerande och personlig bok som både nybörjare och mer erfarna hönsägare har glädje av, och även den som enbart söker ny inspiration till äggrätterna hemma i köket." Bibliotekstjänst
Bokförlaget Arena 1 9789178434732 -
Vackert till fönstret : Gardiner, insynskydd,...
Inbunden bok. Ica Bokförlag. 1:a uppl. 2010. 104 sidor.
Nyskick. Rikt illustrerad. Stor format : 27,3 cm x 20 cm. 557 gram. (låda20230724-2?0).
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789153431787
- Titel
- Vackert till fönstret : gardiner, insynskydd, elemenskydd
- Författare
- Maria Bannura - Anna Jeppsson
- Förlag
- Ica Bokförlag
- Utgivningsår
- 2010
- Omfång
- 104 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 202 x 273 mm Ryggbredd 13 mm
- Vikt
- 556 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Varför behöver vi gardiner?
Det finns en rad argument för att ha någon form av textilier i ett rum: akustiken blir bättre, man får ljus- och insynsskydd och inte minst det är fint.
Med textilier i nya färger och mönster kan man snabbt och ganska enkelt, och väldigt mycket billigare än att köpa nya möbler, förändra karaktären i ett rum.
Man behöver inte vara mästersömmerska för att fixa till en och annan gardin och några kuddar, bara viljan och lusten finns. En symaskin, knappnålar, strykjärn, måttband, skräddarkrita och en sax är en bra start. Och bra idéer och instruktioner. Det är här som denna bok kommer in. Den är fylld av inspiration, sömnadstips, vackra bilder och tydliga steg-för-steg-anvisningar som presenterar flera olika typer av gardinuppsättningar: hissgardiner, vikgardiner, cafégardiner, panelgardiner m.m.
Men detta är inte bara en gardinbok. Här finns också beskrivningar på hur man bygger fönsterhyllor, insynsskydd, blomsterpallar och elementskydd. Detaljer som ger ytterligare möjligheter till nya lösningar för hemmets olika rum.
Ica Bokförlag 1:a 9789153431787 -
Beppe testar! 15 experiment i köket
Inbunden bok. Bonnier Carlsen. 1 uppl. 2015. 43 sidor.
Nära nyskick. Förlagets illustrerade laminatband, trådbunden.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789163886010
- Titel
- Beppe testar! 15 experiment i köket
- Författare
- Singer, Beppe
- Förlag
- Bonnier Carlsen
- Utgivningsår
- 2015
- Omfång
- 43 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 175 x 247 mm Ryggbredd 9 mm
- Vikt
- 295 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Det finns mer än du tror hemma i skåpet som man kan göra spännande saker med. Gör din egen pruttiga saft och upptäck vad den kan göra som vanlig saft inte kan, mikra marshmallows och se vad som händer eller varför inte göra din egen skumfabrik – hemma i köket!Väldigt "viktig" vardagsvetenskap! Och kul sysselsättning hemma en vanlig labblördag … Alla får vara med!I den här inspirerande boken har barnens vetenskapsfavorit Beppe Singer samlat 15 roliga experiment som inte kräver särskild utrustning. Det är bara att följa de tydliga instruktionerna som åtföljs av Åsa Liffners foton och Kjell Thorssons tecknade illustrationer.Inget ska vara krångligt – våga labba och slabba!
Bonnier Carlsen 1 9789163886010 -
Singel i köket
Inbunden bok. Ordalaget Bokförlag. 2010. 95 sidor.
ISBN 9185465927
Mycket gott skick. Hälsning på första bladet
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEKOrdalaget Bokförlag 9185465927 -
Hur lyckas du i köket
Inbunden bok. Van den Berg Foods AB. 1 uppl. 173 sidor.
Nära nyskick. Skyddsomslag saknas. Boken känns i det närmaste oläst. Utsidan har någon repa men knappt synlig och i det stora hela så den nära nyskick. Osäker på årtal, framgår ej.
(C) Van den Berg Foods AB. Recept från Agneta Mauritzson på Van den Berg Foods Provkök. Tryckt på AB Boktr läs mer … läs merInrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9163057999
- Titel
- Hur du lyckas i köket
- Författare
- Mauritzson, Agneta - Eriksson, Magnus - Kleinschmidt, Wolfgang - Van den Bergh Foods
- Förlag
- Helsingborg] : [Van den Bergh Foods
- Språk
- Svenska
Van den Berg Foods AB 1 9163057999 -
Sin gluten : spansk magi i köket
Häftad bok. Skabetti Books & Agency. 1 uppl. 2015. 175 sidor.
Nära nyskick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789198221909
- Titel
- Sin gluten : spansk magi i köket
- Författare
- Simic, Riki
- Förlag
- Skabetti Books & Agency
- Utgivningsår
- 2015
- Omfång
- 175 sidor
- Bandtyp
- Flexband
- Mått
- 210 x 245 mm Ryggbredd 17 mm
- Vikt
- 730 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Alla som någon gång rest i Spanien och handlat mat känner igen "Sin Gluten". Där betyder det snarare "ett hälsosamt val" än "för dig som inte kan äta".
Boken är nominerad till "Årets kokbok" i kategorin medelhavskök vid Gourmand Cook book Awards som avgörs i Kina i maj 2016.
Det har kocken Riki Simic och formgivaren Linn Fransson tagit fasta på när de satt ihop årets mest inspirerande läsning; SIN GLUTEN, SPANSK MAGI I KÖKET. Här finner du lättlagade recept som är både goda och värmande - och tar dig med på en smakresa genom de olika distrikten i Spanien. Vare sig du är en ständigt återkommande besökare eller aldrig haft möjlighet att resa dit får du en stor smakupplevelse genom boken. Här finns utöver rena recept, också lite mathistorik från de olika regionerna, liksom ordentliga genomgångar av typiskt spanska smaker. Pedagogiskt och enkelt beskrivet blir du både en mästare på det spanska köket med dess sociala, inbjudande matlagning och får hälsan på köpet! Riki Simic är kocken som blev känd för en matintresserad publik med "Fotbollskokboken 2x45" som blev en succé när den släpptes vintern 2013 och under 2014 tilldelades utmärkelserna "Årets kokbok" i Sverige samt "Best in the World" på Gourmand Cook Books Awards" Linn Fransson är formgivare och fotograf. Tillsammans har de skapat SIN GLUTEN, SPANSK MAGI I KÖKET - för dig som vill äta god, spansk mat och enkelt ta bort gluten ur din matlagning.
Skabetti Books & Agency 1 9789198221909 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
- ISBN
- 9153424131
- Titel
- Ung i köket
- Författare
- Maria Hullberg - Agneta Weiland
- Förlag
- Ica Bokförlag
- Utgivningsår
- 2003
- Omfång
- 96 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Vikt
- 450 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Kokboken för dig som fått ditt första egna kök, men ännu inte den ekonomi du förtjänar. Som vill äta gott och gärna rätt, men inte lyssnade så noga på hemkunskapstimmarna, som gillar mat, men inte vill lägga särskilt mycket tid på att laga den. Reviderad upplaga med nya recept.
Ica Bokförlag 2 9153424131 -
Laga gott i mikrovågsugn : 180 lätta recept,...
Inbunden bok. Semic Bokförlag. 1:a uppl. 1988. 103 sidor.
Mycket gott skick. Se de 180 recept inom parenteser på titel rutan där uppe. Pärm sliten mest på hörnen. Bladen med utmärkt skick fast ett par pytte små ofarliga fläckar finns någonstans gjorda av en ivrig amatör kock. Väldigt snålt på illustrationer till recept fast finns läs mer … läs mer
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9155213103
- Titel
- Laga gott i mikrovågsugn : [180 lätta recept, råd och tips]
- Författare
- Lindh, Carin - Hyllén, Agneta - Falk, Eva - Conard, Erich
- Förlag
- Sundbyberg : Semic
- Utgivningsår
- 1988
- Språk
- Svenska
Semic Bokförlag 1:a 9155213103 -
Blodsockerblues i köket 80 recept med lågt gl...
Inbunden bok. Fitnessförlaget . 2004. 160 sidor.
Nära nyskick. Utgiven av Fitnessförlaget 2004. Innehåller näringsfysiologen Fredrik Paulúns lågglykemiska favoritrecept. De skapar fördelar både för stunden och framtiden. Allt från att undvika trötthetskänslor efter maten till att förebygga hälsobovar som hjärt- och k läs mer … läs mer
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9197457051
- Titel
- Blodsockerblues i köket : 80 recept med lågt glykemiskt index
- Författare
- Paulún, Fredrik
- Förlag
- Svensk Egenvård
- Utgivningsår
- 2004
- Omfång
- 160 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 207 x 227 mm Ryggbredd 16 mm
- Vikt
- 654 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Behöver du hjälp att använda den nya GI-metoden i köket? Här bjuder Fredrik Paulún på 80 av sina lågglykemiska favoritrecept som ger hälsomässiga fördelar både för stunden och i framtiden. Fredriks recept är goda, lättlagade och beräknade utifrån näringsinnehåll och GI-värde. Och viktigast av allt: de ger ett effektivt skydd mot hjärt- och kärlsjukdomar, diabetes och övervikt
Fitnessförlaget 9197457051 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
- ISBN
- 9789137135342
- Titel
- I köket
- Författare
- Ali, Monica
- Förlag
- Bokförlaget Forum
- Utgivningsår
- 2011
- Omfång
- 513 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 147 x 220 mm Ryggbredd 40 mm
- Vikt
- 712 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Gabriel Lightfoot är framgångsrik köksmästare på Imperial Hotel i London. Han är hängiven och noggrann, hård men rättvis mot personalen, som är en brokig samling människor från skilda delar av världen, var och en med sin egen historia att berätta – eller förtiga.Gabriel planerar att starta en egen restaurang tillsammans med två inflytelserika kompanjoner. Arbetet är det viktigaste i hans liv och han är nöjd med att bo ensam i en påver hyreslägenhet. Men flickvännen vill att de ska flytta ihop, gifta sig och skaffa barn.När en i personalen, ukrainaren Yuri, hittas död börjar Gabriel förföljas av mardrömmar. Yuri har i hemlighet bott i källaren under köket tillsammans med Lena som arbetar i disken. Gabriel känner sig manad att ta hand om Lena och hon flyttar in hos honom En märklig sexuell relation uppstår och Gabriel anfäktas av samvetskval över att han utnyttjar henne samtidigt som hans verklighetsuppfattning börjar vackla under hennes inflytande.Hotellköket känns allt hetare och trängre, kontoret mer och mer ostädat och krävande och de vindlande källargångarna under köket alltmer börjar likna en gravkammare. Tillvaron för Gabriel blir successivt förvrängd och han snärjer in sig i lögner och ljuger för sin flickvän, för Lena, för sin personal och till slut för sig själv. Långsamt och obönhörligt går han mot ett totalt sammanbrott i en värld som snart bara består av osammanhängande fragment.
Bokförlaget Forum 9789137135342 -
I köket
Inbunden bok. Bokförlaget Forum. 2011. 513 sidor.
Nyskick. Skyddsomslag i nyskick. Bokhandelsnytt exemplar i presentskick. Oläst.
Tro, hopp, kärlek och vaniljsås. Gabriel Lightfoot är framgångsrik köksmästare på Imperial Hotel i London. Han är hängiven och noggrann, hård men rättvis mot personalen, som är en brokig samling människor läs mer … läs merInrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789137135342
- Titel
- I köket
- Författare
- Ali, Monica
- Förlag
- Bokförlaget Forum
- Utgivningsår
- 2011
- Omfång
- 513 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 147 x 220 mm Ryggbredd 40 mm
- Vikt
- 712 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Gabriel Lightfoot är framgångsrik köksmästare på Imperial Hotel i London. Han är hängiven och noggrann, hård men rättvis mot personalen, som är en brokig samling människor från skilda delar av världen, var och en med sin egen historia att berätta – eller förtiga.Gabriel planerar att starta en egen restaurang tillsammans med två inflytelserika kompanjoner. Arbetet är det viktigaste i hans liv och han är nöjd med att bo ensam i en påver hyreslägenhet. Men flickvännen vill att de ska flytta ihop, gifta sig och skaffa barn.När en i personalen, ukrainaren Yuri, hittas död börjar Gabriel förföljas av mardrömmar. Yuri har i hemlighet bott i källaren under köket tillsammans med Lena som arbetar i disken. Gabriel känner sig manad att ta hand om Lena och hon flyttar in hos honom En märklig sexuell relation uppstår och Gabriel anfäktas av samvetskval över att han utnyttjar henne samtidigt som hans verklighetsuppfattning börjar vackla under hennes inflytande.Hotellköket känns allt hetare och trängre, kontoret mer och mer ostädat och krävande och de vindlande källargångarna under köket alltmer börjar likna en gravkammare. Tillvaron för Gabriel blir successivt förvrängd och han snärjer in sig i lögner och ljuger för sin flickvän, för Lena, för sin personal och till slut för sig själv. Långsamt och obönhörligt går han mot ett totalt sammanbrott i en värld som snart bara består av osammanhängande fragment.
Bokförlaget Forum 9789137135342 -
I köket
Inbunden bok. Bokförlaget Forum. 2011. 513 sidor.
Nära nyskick. Skyddsomslag i nära nyskick. Gallrat biblioteksband. Mycket fint exemplar. Känns oläst/knappast läst. Lätt gulnat boksnitt och några mycket små hanteringsspår, för övrigt i nyskick. Biblioteksutrustat (inplastat med stämplar, etiketter, kortficka, signummärkning etc).
Tro, hopp, k läs mer … läs merInrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789137135342
- Titel
- I köket
- Författare
- Ali, Monica
- Förlag
- Bokförlaget Forum
- Utgivningsår
- 2011
- Omfång
- 513 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 147 x 220 mm Ryggbredd 40 mm
- Vikt
- 712 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Gabriel Lightfoot är framgångsrik köksmästare på Imperial Hotel i London. Han är hängiven och noggrann, hård men rättvis mot personalen, som är en brokig samling människor från skilda delar av världen, var och en med sin egen historia att berätta – eller förtiga.Gabriel planerar att starta en egen restaurang tillsammans med två inflytelserika kompanjoner. Arbetet är det viktigaste i hans liv och han är nöjd med att bo ensam i en påver hyreslägenhet. Men flickvännen vill att de ska flytta ihop, gifta sig och skaffa barn.När en i personalen, ukrainaren Yuri, hittas död börjar Gabriel förföljas av mardrömmar. Yuri har i hemlighet bott i källaren under köket tillsammans med Lena som arbetar i disken. Gabriel känner sig manad att ta hand om Lena och hon flyttar in hos honom En märklig sexuell relation uppstår och Gabriel anfäktas av samvetskval över att han utnyttjar henne samtidigt som hans verklighetsuppfattning börjar vackla under hennes inflytande.Hotellköket känns allt hetare och trängre, kontoret mer och mer ostädat och krävande och de vindlande källargångarna under köket alltmer börjar likna en gravkammare. Tillvaron för Gabriel blir successivt förvrängd och han snärjer in sig i lögner och ljuger för sin flickvän, för Lena, för sin personal och till slut för sig själv. Långsamt och obönhörligt går han mot ett totalt sammanbrott i en värld som snart bara består av osammanhängande fragment.
Bokförlaget Forum 9789137135342 -
Beppe testar! 15 experiment i köket
Inbunden bok. Bonnier Carlsen. 1 uppl. 2015. 43 sidor.
Nyskick. Skyddsomslag saknas. Ny oläst bok.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789163886010
- Titel
- Beppe testar! 15 experiment i köket
- Författare
- Singer, Beppe
- Förlag
- Bonnier Carlsen
- Utgivningsår
- 2015
- Omfång
- 43 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 175 x 247 mm Ryggbredd 9 mm
- Vikt
- 295 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Det finns mer än du tror hemma i skåpet som man kan göra spännande saker med. Gör din egen pruttiga saft och upptäck vad den kan göra som vanlig saft inte kan, mikra marshmallows och se vad som händer eller varför inte göra din egen skumfabrik – hemma i köket!Väldigt "viktig" vardagsvetenskap! Och kul sysselsättning hemma en vanlig labblördag … Alla får vara med!I den här inspirerande boken har barnens vetenskapsfavorit Beppe Singer samlat 15 roliga experiment som inte kräver särskild utrustning. Det är bara att följa de tydliga instruktionerna som åtföljs av Åsa Liffners foton och Kjell Thorssons tecknade illustrationer.Inget ska vara krångligt – våga labba och slabba!
Bonnier Carlsen 1 9789163886010 -
Den tekniske kocken Recept och förklaringar...
Inbunden bok. Jure Förlag. 1 uppl. 2005. 176 sidor.
Hyggligt skick. Skyddsomslag i hyggligt skick. Helt klart använd vid matlagning! Fläckad och mjölig. :)
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789172232266
- Titel
- Den tekniske kocken Recept och förklaringar till varför vissa saker händer i köket
- Författare
- Per-Olof Hegg - Rikard Nilsson
- Förlag
- Jure Förlag
- Utgivningsår
- 2005
- Omfång
- 176 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Vet du hur man undviker att bearnaisesåsen skär sig?
Visste du att olivolja och rapsolja är lika nyttiga?
Vill du veta hemligheterna bakom ett bra resultat vid tillagning av kött och fisk?
DEN TEKNISKE KOCKEN är en faktaspäckad kokbok där författarna, livsmedelsprofessor Per-Olof Hegg och kocken Rikard Nilsson förklarar vad som händer när vi lagar mat. Grundtanken är att på ett begripligt sätt förmedla en kombination av livsmedelskunskap och matlagningskonst. Boken är både en hemmakokbok och en handbok i livsmedelsteknologi. Livsmedelsprofessorn och kocken ger massor av praktiska råd och tips för att lyckas i köket. Arbeta efter den i köket eller läs ett kapitel framför brasan.
Denna kokbok är avsedd för alla matlagningsintresserade och innehåller såväl enkla recept som mer avancerade gourmetrecept som ger en känsla av lyx utan att kräva alltför lång tid i köket.
PER-OLOF HEGG är docent i Mejeriteknologi vid Lunds universitet och tidigare professor i Livsmedelsteknologi. Författaren har lång erfarenhet som forsknings- och utvecklingschef inom livsmedelsindustrin
RIKARD NILSSON är en av våra första och mest folkkära TV-kockar. Han blev utnämnd till årets kock 1991 och har även varit medlem i Kocklandslaget. I samarbete med NASA har han dessutom utvecklat mat för rymdfärder. Författaren är numera engagerad i restaurangerna Solsidan och Kattegat Gastronomi & Logi i Torekov.
PER-ANDERS JÖRGENSEN är prisbelönt stillbildsfotograf inom områden som mat, porträtt och reklam. Han har gedigen kunskap inom matområdet och har fotograferat nästan alla stilbildande kockar och deras kreationer.
Jure Förlag 1 9789172232266 -
Svampar i naturen kulturen köket
Inbunden bok. W&W. 1999. 291 sidor.
Nyskick. En pålitlig fälthandbok som avbildar och beskriver svampar vi kan se i den svenska naturen.
Se gärna mina övriga annonser med liknande böcker, Samfraktar … läs merInrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9146174818
- Titel
- Erfarenheter av PSM : processtyrmatris hos Vegete
- Förlag
- Stockholm : Servi-data ; Lund : Studentlitt. (distr.)
- Utgivningsår
- 1980
- Språk
- Svenska
W&W 9146174818 -
Matsvampar och svampmat : en guide för svampp...
Inbunden bok. Norstedts. 2 uppl. 1992. 170 sidor.
Nära nyskick. Matsvampar och svampmat- den perfekta kombinationen
Se gärna mina övriga annonser med liknande böcker, SamfraktarInrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789119231420
- Titel
- Matsvampar och svampmat : en guide för svampplockaren i skogen och köket
- Författare
- Olle Persson - Marguerite Walfridson
- Förlag
- Norstedts
- Utgivningsår
- 1992
- Omfång
- 170 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Vikt
- 389 g
- Språk
- Svenska
Norstedts 2 9789119231420 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEKOPAL
-
Jamie: Fyra årstider i köket - Vinterns mysig...
Inbunden bok. Royal group of entertainment. 2010. 80 sidor.
Nära nyskick. Proppfull med inspiration och lättlagade maträtter inför julefrid i juletid. Sparsamt använd och nästintill nyskick. Inget klotter eller skadade sidor. Söker ett kärleksfullt hem där den får fortsätta att komma till användning! … läs mer
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789186623029
- Titel
- Jamie: Fyra årstider i köket - Vinterns mysiga & värmande rätter
- Förlag
- Royal group of entertainment
- Utgivningsår
- 2010
- Omfång
- 80 sidor
- Bandtyp
- Board book
- Mått
- 210 x 260 mm Ryggbredd 10 mm
- Vikt
- 460 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- I Jamie Olivers kök är vintern en tid för mysmat. Det doftar av rosmarin och vitlök, omväxlande med indisk kardemumma och thailändsk ingefära. Säsongens rotfrukter förvandlas till härliga rätter för vardag och fest. Bland desserterna hittar du recept till julens fester.
Royal group of entertainment 9789186623029 -
Blodsockerblues i köket : 80 recept med lågt...
Inbunden bok. Svensk Egenvård. 2004. 160 sidor.
Gott skick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9197457051
- Titel
- Blodsockerblues i köket : 80 recept med lågt glykemiskt index
- Författare
- Paulún, Fredrik
- Förlag
- Svensk Egenvård
- Utgivningsår
- 2004
- Omfång
- 160 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 207 x 227 mm Ryggbredd 16 mm
- Vikt
- 654 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Behöver du hjälp att använda den nya GI-metoden i köket? Här bjuder Fredrik Paulún på 80 av sina lågglykemiska favoritrecept som ger hälsomässiga fördelar både för stunden och i framtiden. Fredriks recept är goda, lättlagade och beräknade utifrån näringsinnehåll och GI-värde. Och viktigast av allt: de ger ett effektivt skydd mot hjärt- och kärlsjukdomar, diabetes och övervikt
Svensk Egenvård 9197457051 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
-
Världens bästa gäng. Kaos i köket (R1C3)
Inbunden bok. Natur & Kultur Allmänlitt. 1 uppl. 2017. 180 sidor.
Nära nyskick. Biblioteksinplastad med stämplar, annars utan anmärkning. Oläst. Inlagan i skick som ny.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789127149502
- Titel
- Världens bästa gäng. Kaos i köket
- Författare
- Maja Lunde
- Förlag
- Natur & Kultur Allmänlitt.
- Utgivningsår
- 2017
- Omfång
- 180 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 158 x 209 mm Ryggbredd 19 mm
- Vikt
- 426 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- "Maja Lundes text förmedlar en stark solidaritet med de lite udda barnen. Humorn i text och bild kan locka den mest ovillige läsaren". Agneta Warheim, BTJ
I andra boken om Världens bästa gäng ska Bjørgs klass delta i ett populärt matlagningsprogram på TV. Programmet leds av superkocken Kjell-Charlie och de som vinner tävlingen blir praktiskt taget kändisar på kuppen. Helena ser chansen att gänget skall få det erkännande som de förtjänar. Det finns bara ett problem. Ingen av dem kan laga mat. Även om Bjørg är expert på att BLANDA olika maträtter (vad sägs till exempel om taco-sushi-pizza?), så måste de bli riktiga mästerkockar för att ta sig till final. Och de har bara en vecka på sig. Kommer de att lyckas?
Maja Lunde har skrivit manus för film och tv, och givit ut flera böcker för barn och ungdom. 2016 utkom även Binas historia, hennes första roman för vuxna som sålts till femton länder. Maja Lunde är bosatt i Oslo.
Maja Lundes text förmedlar en stark solidaritet med de lite udda barnen. Humorn i text och bild kan locka den mest ovillige läsaren.
Agnets Warheim, BTJ
Natur & Kultur Allmänlitt. 1 9789127149502 -
Den tekniske kocken : recept och förklaringar...
Inbunden bok. Jure Förlag. 2005. 176 sidor.
Mycket gott skick. Skyddsomslag i mycket gott skick. Författardedikation!
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9172232269
- Titel
- Den tekniske kocken Recept och förklaringar till varför vissa saker händer i köket
- Författare
- Per-Olof Hegg - Rikard Nilsson
- Förlag
- Jure Förlag
- Utgivningsår
- 2005
- Omfång
- 176 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Vet du hur man undviker att bearnaisesåsen skär sig?
Visste du att olivolja och rapsolja är lika nyttiga?
Vill du veta hemligheterna bakom ett bra resultat vid tillagning av kött och fisk?
DEN TEKNISKE KOCKEN är en faktaspäckad kokbok där författarna, livsmedelsprofessor Per-Olof Hegg och kocken Rikard Nilsson förklarar vad som händer när vi lagar mat. Grundtanken är att på ett begripligt sätt förmedla en kombination av livsmedelskunskap och matlagningskonst. Boken är både en hemmakokbok och en handbok i livsmedelsteknologi. Livsmedelsprofessorn och kocken ger massor av praktiska råd och tips för att lyckas i köket. Arbeta efter den i köket eller läs ett kapitel framför brasan.
Denna kokbok är avsedd för alla matlagningsintresserade och innehåller såväl enkla recept som mer avancerade gourmetrecept som ger en känsla av lyx utan att kräva alltför lång tid i köket.
PER-OLOF HEGG är docent i Mejeriteknologi vid Lunds universitet och tidigare professor i Livsmedelsteknologi. Författaren har lång erfarenhet som forsknings- och utvecklingschef inom livsmedelsindustrin
RIKARD NILSSON är en av våra första och mest folkkära TV-kockar. Han blev utnämnd till årets kock 1991 och har även varit medlem i Kocklandslaget. I samarbete med NASA har han dessutom utvecklat mat för rymdfärder. Författaren är numera engagerad i restaurangerna Solsidan och Kattegat Gastronomi & Logi i Torekov.
PER-ANDERS JÖRGENSEN är prisbelönt stillbildsfotograf inom områden som mat, porträtt och reklam. Han har gedigen kunskap inom matområdet och har fotograferat nästan alla stilbildande kockar och deras kreationer.
Jure Förlag 9172232269 -
Svampar i naturen, kulturen, köket
Inbunden bok. Wahlström & Widstrand. 8 uppl. 2004. 291 sidor.
Mycket gott skick. Skyddsomslag saknas. Namnad invändigt med blyerts. Boken har varit mordvapnet och ansvarig för en myggan död. Myggan lämnade fläckar invändigt som minne av händelsen. :)
Pärmen är flammig I färgen på de ljusare partierna. … läs merInrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789146210177
- Titel
- Svampar i naturen, kulturen, köket
- Författare
- Persson, Olle
- Förlag
- Wahlström & Widstrand
- Utgivningsår
- 2004
- Omfång
- 291 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Denna pålitliga fälthandbok är en av våra mest använda svampböcker. Sedan den utkom första gången 1977 har den reviderats åtskilligt, både när det gäller namn och matsvampsvärde, ett kapitel om växtfärgning samt svamparnas kulturhistoria och ekologi har tillkommit, liksom ett utökat kapitel om svamp i matlagning.Stor vikt har lagts vid Bo Mossbergs mästerliga avbildningar, vars avsikt är att visa svamparna precis som de växer eftersom växtsättet och växtplatsen spelar en stor roll för möjligheten att korrekt artbestämma en svamp. En både vacker och oumbärlig handbok för svampplockare!
Wahlström & Widstrand 8 9789146210177 -
Den tekniske kocken : recept och förklaringar...
Häftad bok. Jure Förlag. 1 uppl. 2009. 176 sidor.
Nyskick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEKJure Förlag 1 -
Italienska köket när det är som bäst ( de 117...
Inbunden bok. Informationsförlaget Schönkopf Editions AB. 1:a svenska uppl. 1983. 96 sidor.
Mycket gott skick. Se alla 117 recept inom parenteser på italienska och på svenska på titel rutan. Pärm sliten lite på hörnen. Bladen i topp skick. Inga anteckningar. Rikt illustrerad me färg foto. Stor format : 32,5 cm x 24,2 cm. 709 gram. (låda20230516-2?09. … läs mer
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9177360117
- Titel
- Italienska köket när det är som bäst
- Författare
- Reynolds, Mary - Thölén, Eivor - Thölén, Lennart
- Förlag
- Stockholm : Informationsförl
- Språk
- Svenska
Informationsförlaget Schönkopf Editions AB 1:a svenska 9177360117 -
Hur du lyckas i köket
Inbunden bok. Helsingborg] : [Van den Bergh Foods. 173 sidor.
Mycket gott skick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9163057999
- Titel
- Hur du lyckas i köket
- Författare
- Mauritzson, Agneta - Eriksson, Magnus - Kleinschmidt, Wolfgang - Van den Bergh Foods
- Förlag
- Helsingborg] : [Van den Bergh Foods
- Språk
- Svenska
Helsingborg] : [Van den Bergh Foods 9163057999
Your country and preferred language.
Select your country Select languageDenna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.
Stäng
Välkommen till Sveriges största bokhandel
Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.
- Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
- Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn