-
Lyckat hemlagat
Inbunden bok. 2008.
Nyskick. Portot gäller oavsett antal böcker. - 70 rätter att laga med hjälp av din köksmaskin. Massor av recept. Stavmixern, mixern och köksmaskinen hjälper dig. Med moment som förenklar arbetet och förkortar din arbetsinsats. … läs mer
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK -
Fina feta fiskar : omega 3 och havets läckerh...
Inbunden bok. Norstedts. 1 uppl. 2010. 156 sidor.
Nära nyskick. Fin bok om omega 3 och feta fiskar
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789113026466
- Titel
- Fina feta fiskar : omega 3 och havets läckerheter
- Författare
- Desser, Klara
- Förlag
- Norstedts
- Utgivningsår
- 2010
- Omfång
- 156 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 195 x 288 mm Ryggbredd 17 mm
- Vikt
- 830 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Undersökning på undersökning visar hur nyttigt det är med omega 3-fett som finns i fet fisk. Omega 3 kan motverka eller förebygga inflammatoriska sjukdomar och hjärt- och kärlsjukdomar. Och här är kokboken - kanske årets viktigaste hälsokokbok!
"I denna bok bjuder jag på ett varierat och smakfullt sätt att servera lax, sill, sardiner och makrill. Det blir både traditionellt svenska rätter och många recept med smak från Medelhavet och Asien."
De flesta är väl medvetna om fördelarna med att äta fisk, och speciellt den feta fisken, flera gånger i veckan.
Det talas om omega-3 och vad de nyttiga fetterna gör för vår hälsa och vår förmåga att tänka och orka.
Tyvärr tycker nog många att det är svårt att göra det hela varierat och ibland även tillräckligt tilltalande. Men det finns ju så många olika sätt att variera sig - och fler fiskar än lax att använda sig av. Det handlar om olika sätt att tillaga i ugnen, variera med kryddor, täcken, grönsaker. Att göra sallader, soppor, grytor. En sill kan man lägga in, grava, steka, grilla, ha på mackan och i matsäcken.
Makrillen kan man köpa färsk och göra ett paket av till ugnen. Eller så tar man den smidiga burken och får en nyttig och snabb lunchrätt. Det samma gäller sardinen.
I boken bjuder Klara Desser på sallader, soppor, grytor och ugnsbakad fisk med olika täcken och såser. Det blir sill att lägga in, grava, koka, steka och grilla. Makrill och sardiner att ha på mackan eller ta med på utflykten. Den populära laxen kan vi sedan koka in, grava och steka hel. Dessutom äta rå, grilla på spett, ha till vardags och till den finaste festen.
Förutom detta kan man få sig till livs olika såser och smidiga tillbehör, anpassade för olika behov. Slutligen är den feta fisken väldigt vacker på bild!
Boken innehåller cirka sjuttio recept på lax, sill, sardin och makrill.
Norstedts 1 9789113026466 -
Klaras GI-mat : 100 recept med lågt glykemisk...
Inbunden bok. Prisma. 1 uppl. 2004. 162 sidor.
Nära nyskick. Skyddsomslag i nära nyskick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9151843498
- Titel
- Klaras GI-mat : 100 recept med lågt glykemiskt index
- Författare
- Klara Desser
- Förlag
- Prisma
- Utgivningsår
- 2004
- Omfång
- 162 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 250 x 225 mm Ryggbredd 18 mm
- Vikt
- 928 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Alla talar om glykemiskt index! Äntligen en svensk kokbok med nya spännande recept med lågt GI. För den som vill gå ned i vikt, minska risken för diabetes och hjärt- och kärlsjukdomar.
Kort sagt - god härlig mat för att må bra. Och man är aldrig hungrig!
"Jag började laga mat efter Montignac-metoden, men många recept var konstiga och 'franska'. Jag började komponera egna recept och samla klassiska rätter med långsamma kolhydrater. För mig är det viktigt med matbilder som lockar och recept som är lätta att förstå och följa."
Detta har resulterat i Klaras GI-mat med välgenomtänkta moderna recept, "crossover husman".
Glykemiskt index är ett sätt att mäta hur snabbt kolhydraterna i maten höjer blodsockret, och därmed insulinet i blodet. Lågt GI, dvs långsamma kolhydrater, gör att blodsockret hålls mer konstant, man är inte hungrig och man går ned i vikt. Denna kost har många hälsoeffekter, och det handlar inte om att späka sig. Det handlar om att äta gott - men att äta medvetet!
Ur innehållet: Vad är glykemiskt index och vilken mat kan man äta? Förrätter, huvudrätter, efterrätter, röror till kyckling fisk och grönt, bön- och linssallader, plockrätter, grönsakstillbehör, såser, festbuffé, picknick, frukost och julmat.
Boken avslutas med tabeller över GI-värdet för olika livsmedel.
Prisma 1 9151843498 -
Fina feta fiskar : omega 3 och havets läckerh...
Inbunden bok. Norstedts. 1 uppl. 2010. 156 sidor.
Nära nyskick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789113026466
- Titel
- Fina feta fiskar : omega 3 och havets läckerheter
- Författare
- Desser, Klara
- Förlag
- Norstedts
- Utgivningsår
- 2010
- Omfång
- 156 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 195 x 288 mm Ryggbredd 17 mm
- Vikt
- 830 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Undersökning på undersökning visar hur nyttigt det är med omega 3-fett som finns i fet fisk. Omega 3 kan motverka eller förebygga inflammatoriska sjukdomar och hjärt- och kärlsjukdomar. Och här är kokboken - kanske årets viktigaste hälsokokbok!
"I denna bok bjuder jag på ett varierat och smakfullt sätt att servera lax, sill, sardiner och makrill. Det blir både traditionellt svenska rätter och många recept med smak från Medelhavet och Asien."
De flesta är väl medvetna om fördelarna med att äta fisk, och speciellt den feta fisken, flera gånger i veckan.
Det talas om omega-3 och vad de nyttiga fetterna gör för vår hälsa och vår förmåga att tänka och orka.
Tyvärr tycker nog många att det är svårt att göra det hela varierat och ibland även tillräckligt tilltalande. Men det finns ju så många olika sätt att variera sig - och fler fiskar än lax att använda sig av. Det handlar om olika sätt att tillaga i ugnen, variera med kryddor, täcken, grönsaker. Att göra sallader, soppor, grytor. En sill kan man lägga in, grava, steka, grilla, ha på mackan och i matsäcken.
Makrillen kan man köpa färsk och göra ett paket av till ugnen. Eller så tar man den smidiga burken och får en nyttig och snabb lunchrätt. Det samma gäller sardinen.
I boken bjuder Klara Desser på sallader, soppor, grytor och ugnsbakad fisk med olika täcken och såser. Det blir sill att lägga in, grava, koka, steka och grilla. Makrill och sardiner att ha på mackan eller ta med på utflykten. Den populära laxen kan vi sedan koka in, grava och steka hel. Dessutom äta rå, grilla på spett, ha till vardags och till den finaste festen.
Förutom detta kan man få sig till livs olika såser och smidiga tillbehör, anpassade för olika behov. Slutligen är den feta fisken väldigt vacker på bild!
Boken innehåller cirka sjuttio recept på lax, sill, sardin och makrill.
Norstedts 1 9789113026466 -
Fina feta fiskar. Omega 3 och havets läckerhe...
Inbunden bok. Norstedts. 1 uppl. 2010. 156 sidor.
Nyskick. Färgfotoillustrerad
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789113026466
- Titel
- Fina feta fiskar : omega 3 och havets läckerheter
- Författare
- Desser, Klara
- Förlag
- Norstedts
- Utgivningsår
- 2010
- Omfång
- 156 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 195 x 288 mm Ryggbredd 17 mm
- Vikt
- 830 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Undersökning på undersökning visar hur nyttigt det är med omega 3-fett som finns i fet fisk. Omega 3 kan motverka eller förebygga inflammatoriska sjukdomar och hjärt- och kärlsjukdomar. Och här är kokboken - kanske årets viktigaste hälsokokbok!
"I denna bok bjuder jag på ett varierat och smakfullt sätt att servera lax, sill, sardiner och makrill. Det blir både traditionellt svenska rätter och många recept med smak från Medelhavet och Asien."
De flesta är väl medvetna om fördelarna med att äta fisk, och speciellt den feta fisken, flera gånger i veckan.
Det talas om omega-3 och vad de nyttiga fetterna gör för vår hälsa och vår förmåga att tänka och orka.
Tyvärr tycker nog många att det är svårt att göra det hela varierat och ibland även tillräckligt tilltalande. Men det finns ju så många olika sätt att variera sig - och fler fiskar än lax att använda sig av. Det handlar om olika sätt att tillaga i ugnen, variera med kryddor, täcken, grönsaker. Att göra sallader, soppor, grytor. En sill kan man lägga in, grava, steka, grilla, ha på mackan och i matsäcken.
Makrillen kan man köpa färsk och göra ett paket av till ugnen. Eller så tar man den smidiga burken och får en nyttig och snabb lunchrätt. Det samma gäller sardinen.
I boken bjuder Klara Desser på sallader, soppor, grytor och ugnsbakad fisk med olika täcken och såser. Det blir sill att lägga in, grava, koka, steka och grilla. Makrill och sardiner att ha på mackan eller ta med på utflykten. Den populära laxen kan vi sedan koka in, grava och steka hel. Dessutom äta rå, grilla på spett, ha till vardags och till den finaste festen.
Förutom detta kan man få sig till livs olika såser och smidiga tillbehör, anpassade för olika behov. Slutligen är den feta fisken väldigt vacker på bild!
Boken innehåller cirka sjuttio recept på lax, sill, sardin och makrill.
Norstedts 1 9789113026466 -
Mästerkockarnas bästa sommarrecept. Fisk & Sk...
Inbunden bok. Aftonbladet och Norstedts. 2010. 80 sidor.
Nyskick. Visst vore det svenska köket torftigt utan fisk & skaldjur. Så gott, så fräscht och så hälsosamt! Kan det bli bättre? Men många av oss, även skapligt vana matlagare, blir lite rådvilla när det kommer till att anrätta fisk och skaldjur. Den egna receptsaml läs mer … läs mer
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9113031996
- Titel
- Fisk och skaldjur
- Författare
- Ahlin, Nils Emil
- Förlag
- Stockholm : Aftonbladet : Norstedts
- Utgivningsår
- 2010
- Språk
- Svenska
Aftonbladet och Norstedts 9113031996 -
Klara lagar världens GI-mat
Inbunden bok. Prisma. 1 uppl. 2007. 164 sidor.
Nära nyskick. Skyddsomslag i mycket gott skick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789151847023
- Titel
- Klara lagar världens GI-mat
- Författare
- Desser, Klara
- Förlag
- Prisma
- Utgivningsår
- 2007
- Omfång
- 164 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 250 x 225 mm
- Vikt
- 841 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Med den här boken vill jag visa min favoritvärld vad det gäller mat. Jag har själv upplevt den peruanska, grekiska, turkiska och italienska maten på plats. På hemmaplan och i andra europeiska huvudstäder har jag mött den japanska, indiska, thailändska och kubanska maten. Och med dagens multietniska samhälle kan vi som tur är skapa och njuta av all världens goda mat hemma i vårt eget kök.
Jag har valt ut de rätter som jag tycker om och ibland har jag ändrat i recepten för att få ett bättre GI-värde eller en enklare tillagning. Mat ska vara god, nyttig, vacker att se på och lätt att göra.
Många kämpar med vikten och det är svårt att avstå från det vi tror är det goda i livet. Ekvationen går inte ihop! Jag tycker att vi en gång för alla ska sluta banta och istället börja äta mat som vår kropp vill ha och mår bra av. Njut av grönsaker, fisk, skaldjur, fågel och kött.
Oliver, frön, nötter, mandel, frukt och mörk choklad. Ibland goda ostar, lite grädde men framför allt fett från växtriket och feta fiskar. Massor av kryddor och färgglada ingredienser.
Det är det som är det goda i livet!
Klara Desser
Klara Dessers nya bok inspirerar till nya, goda GI-måltider med spännande och nyttiga rätter från hela världen. Hon har tidigare givit ut en lång rad framgångsrika böcker med nyttiga recept innehållande lågt glykemiskt index: Klaras GI-mat, Barnens GI-mat och Klaras goda GI-dagar.
Prisma 1 9789151847023 -
Klaras goda GI-dagar : kompletta menyer för 6...
Inbunden bok. Prisma. 1 uppl. 2006. 127 sidor.
Mycket gott skick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9151846225
- Titel
- Klaras goda GI-dagar : kompletta menyer för 6 veckor
- Författare
- Klara Desser
- Förlag
- Prisma
- Utgivningsår
- 2006
- Omfång
- 127 sidor
- Bandtyp
- Kartonnage
- Vikt
- 566 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Numera vet alla vad GI är. Och att det är nyttigt med långsamma kolhydrater vilket ger ett lågt glykemiskt index. Bort med vitt bröd, ris, potatis & pasta! Ät mer grönt, bönor, kött, fisk, och fullkorn!
I Klaras goda GI-dagar finns recepten för frukost, lunch och middag i sex veckor. Sen börjar man om, vilket blir en härlig vana.
Många längtar efter fler GI-recept. Samtidigt finns det ett behov av att ha menyer med rekommendationer, något strukturerat att följa, när den egna fantasin tagit slut.
Klaras goda GI-dagar innehåller ett uppslag med recept för varje dag: frukost, lunch, middag och ibland efterrätter. Upplägget är enkelt att följa följ recepten i bokens ordning eller slå upp en dag på måfå. Frukost presenteras i flera varianter. Lunchen är lätt och kan enkelt göras som matlåda till jobbet. Alla recepten kan lätt svängas ihop av råvaror från närmaste butik; bönor, grönsaker, protein, frukt och fibrer. Middagarna består av lite mer matmen är ändå enkla att laga. Helgreceptenär lite mer guldkantade. Kött, fisk, fågel och grönsaker tillagade med fantasi och glädje.
GI som har blivit ett välkänt begrepp och har kommit för att stanna. Fler och fler äter nyttigt med GI-metoden och märker att de mår bra av det. Nu är också vetenskapen ense långsamma kolhydrater sänker blodsockret och är bra för viktminskning. Det medför flera betydande hälsoeffekter på sikt.
Att sträva efter en kost med långsamma kolhydrater är egentligen inte att betrakta som en tidsbegränsad diet det är ett nytt sätt att äta hälsosamt!
Prisma 1 9151846225 -
Klaras GI-mat : 100 recept med lågt glykemisk...
Inbunden bok. Prisma. 1 uppl. 2004. 162 sidor.
Nära nyskick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9151843498
- Titel
- Klaras GI-mat : 100 recept med lågt glykemiskt index
- Författare
- Klara Desser
- Förlag
- Prisma
- Utgivningsår
- 2004
- Omfång
- 162 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 250 x 225 mm Ryggbredd 18 mm
- Vikt
- 928 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Alla talar om glykemiskt index! Äntligen en svensk kokbok med nya spännande recept med lågt GI. För den som vill gå ned i vikt, minska risken för diabetes och hjärt- och kärlsjukdomar.
Kort sagt - god härlig mat för att må bra. Och man är aldrig hungrig!
"Jag började laga mat efter Montignac-metoden, men många recept var konstiga och 'franska'. Jag började komponera egna recept och samla klassiska rätter med långsamma kolhydrater. För mig är det viktigt med matbilder som lockar och recept som är lätta att förstå och följa."
Detta har resulterat i Klaras GI-mat med välgenomtänkta moderna recept, "crossover husman".
Glykemiskt index är ett sätt att mäta hur snabbt kolhydraterna i maten höjer blodsockret, och därmed insulinet i blodet. Lågt GI, dvs långsamma kolhydrater, gör att blodsockret hålls mer konstant, man är inte hungrig och man går ned i vikt. Denna kost har många hälsoeffekter, och det handlar inte om att späka sig. Det handlar om att äta gott - men att äta medvetet!
Ur innehållet: Vad är glykemiskt index och vilken mat kan man äta? Förrätter, huvudrätter, efterrätter, röror till kyckling fisk och grönt, bön- och linssallader, plockrätter, grönsakstillbehör, såser, festbuffé, picknick, frukost och julmat.
Boken avslutas med tabeller över GI-värdet för olika livsmedel.
Prisma 1 9151843498 -
Klaras GI-mat : 100 recept med lågt glykemisk...
Inbunden bok. Prisma. 1 uppl. 2004. 162 sidor.
Nyskick. Skyddsomslag i nyskick. Boken är förlagsny
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9151843498
- Titel
- Klaras GI-mat : 100 recept med lågt glykemiskt index
- Författare
- Klara Desser
- Förlag
- Prisma
- Utgivningsår
- 2004
- Omfång
- 162 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 250 x 225 mm Ryggbredd 18 mm
- Vikt
- 928 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Alla talar om glykemiskt index! Äntligen en svensk kokbok med nya spännande recept med lågt GI. För den som vill gå ned i vikt, minska risken för diabetes och hjärt- och kärlsjukdomar.
Kort sagt - god härlig mat för att må bra. Och man är aldrig hungrig!
"Jag började laga mat efter Montignac-metoden, men många recept var konstiga och 'franska'. Jag började komponera egna recept och samla klassiska rätter med långsamma kolhydrater. För mig är det viktigt med matbilder som lockar och recept som är lätta att förstå och följa."
Detta har resulterat i Klaras GI-mat med välgenomtänkta moderna recept, "crossover husman".
Glykemiskt index är ett sätt att mäta hur snabbt kolhydraterna i maten höjer blodsockret, och därmed insulinet i blodet. Lågt GI, dvs långsamma kolhydrater, gör att blodsockret hålls mer konstant, man är inte hungrig och man går ned i vikt. Denna kost har många hälsoeffekter, och det handlar inte om att späka sig. Det handlar om att äta gott - men att äta medvetet!
Ur innehållet: Vad är glykemiskt index och vilken mat kan man äta? Förrätter, huvudrätter, efterrätter, röror till kyckling fisk och grönt, bön- och linssallader, plockrätter, grönsakstillbehör, såser, festbuffé, picknick, frukost och julmat.
Boken avslutas med tabeller över GI-värdet för olika livsmedel.
Prisma 1 9151843498 -
Klaras GI-desserter : 70 läckra efterrätter m...
Inbunden bok. Prisma. 1 uppl. 2008. 185 sidor.
Nära nyskick. MKM
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789151850047
- Titel
- Klaras GI-desserter : 70 läckra efterrätter med lågt GI
- Författare
- Klara Desser
- Förlag
- Prisma
- Utgivningsår
- 2008
- Omfång
- 185 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 197 x 198 mm Ryggbredd 21 mm
- Vikt
- 660 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- ”För mig är efterrätter jätteviktiga. När jag äter ute tittar jag tidigt på dessert-menyn och ser fram emot en härlig avslutning på en god middag. Det som är bra när man sedan där hemma får göra egna efterrätter är att man kan laga många som både är goda och bra för kroppen.”
Nu kommer boken med de goda och nyttiga efterrätterna. Det härliga som man kan unna sig efter måltiden – med gott samvete!
”Många recept innehåller frukt och magra mejeriprodukter. Detta är vardagens bästa ingredienser. Till helg och fest använder vi också dessa ingredienser men kan även lyxa till det med lite socker och grädde. Ägg har många användningsområden och uppträder i många former och sällskap. Mandel, nötter och frön är bra ingredienser som man kan göra mycket gott med. Dels som ersättning för mjöl i vissa fall. Annars som ett gott strössel på till exempel frukt.
Sockermängden är för det mesta ganska låg, utan att det inverkar negativt på smaken. Man kan ibland byta ut en del av mjölet mot fullkornsmjöl. Det ger ökad mättnad och vi får på köpet i oss mer näringsämnen och inte bara tomma kalorier.
Kryddor ger god smak utan att öka energiinnehållet. Kanel, kardemumma, ingefära och nejlika. Även färska örter och ätbara blommor när dessa finns att tillgå. Vaniljstång kan kännas lite lyxigt, men ger en fantastisk arom till kalla såser.”
Klara Desser
Boken innehåller ett sjuttiotal recept, uppdelade i rubrikerna: frukt och bär, choklad, kallt, ägg, bakat, yoghurt och färskost, nötter och mandel.
Prisma 1 9789151850047 -
Klaras GI-mat för familjen : med berikande fa...
Inbunden bok. Prisma. 1 uppl. 2007. 125 sidor.
Nyskick. Skyddsomslag i nyskick. Oläst bok.
stämplad läsex nedre block.Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789151848327
- Titel
- Klaras GI-mat för familjen : med berikande fakta och många inspirerande tips
- Författare
- Klara Desser - Kerstin Hultén
- Förlag
- Prisma
- Utgivningsår
- 2007
- Omfång
- 125 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 197 x 257 mm Ryggbredd 15 mm
- Vikt
- 630 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Vad ska vi äta till middag? En vanlig fråga för alla barnfamiljer. Tillhör du dem som har tröttnat på att servera korv och köttbullar?
Klara Desser har i samarbete med kostexperten Kerstin Hultén tagit fram goda middagstips som är både hälsosamma och näringsriktiga.
Det kommer ständigt nya larmrapporter om hur osunt leverne hos dagens barn och ungdomar kommer att leda en stor del av dem in i ”ålders sjukdomar” redan i unga år.
Det finns en mängd ”icke mat” som innehåller massor av energi men som saknar näring och som kroppen och hjärnan fungerar dåligt av. Detta gäller t ex glass, bullar, kakor, sockrade mellanmål som färdiga ”frukt”-soppor, flingor samt chips och läsk. Vi äter 43 kilo socker per person och år och 80% kommer från hel- och halvfabrikat.
Idag vet vi hur viktigt det är att introducera en bra livsstil hos barn tidigt.
Precis som i Klara Dessers tidigare böcker ligger tonvikten i denna bok på mat med lågt glykemiskt index, s.k. GI. Denna metod fungerar inte bara för att normalisera vikt utan även för att reducera humörsvängningar och förbättra den intellektuella skärpan.
Klaras GI-mat för familjen innehåller såväl fakta som enkla tips för att underlätta det vardagliga livet. Sist men inte minst en mängd inspirerande recept för frukost, middag, mellanmål, festmat och utflyktsmat.
Prisma 1 9789151848327 -
Klaras goda GI-dagar : kompletta menyer för 6...
Inbunden bok. Prisma. 1 uppl. 2006. 127 sidor.
Nyskick. Stämplad läsex undre block.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9151846225
- Titel
- Klaras goda GI-dagar : kompletta menyer för 6 veckor
- Författare
- Klara Desser
- Förlag
- Prisma
- Utgivningsår
- 2006
- Omfång
- 127 sidor
- Bandtyp
- Kartonnage
- Vikt
- 566 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Numera vet alla vad GI är. Och att det är nyttigt med långsamma kolhydrater vilket ger ett lågt glykemiskt index. Bort med vitt bröd, ris, potatis & pasta! Ät mer grönt, bönor, kött, fisk, och fullkorn!
I Klaras goda GI-dagar finns recepten för frukost, lunch och middag i sex veckor. Sen börjar man om, vilket blir en härlig vana.
Många längtar efter fler GI-recept. Samtidigt finns det ett behov av att ha menyer med rekommendationer, något strukturerat att följa, när den egna fantasin tagit slut.
Klaras goda GI-dagar innehåller ett uppslag med recept för varje dag: frukost, lunch, middag och ibland efterrätter. Upplägget är enkelt att följa följ recepten i bokens ordning eller slå upp en dag på måfå. Frukost presenteras i flera varianter. Lunchen är lätt och kan enkelt göras som matlåda till jobbet. Alla recepten kan lätt svängas ihop av råvaror från närmaste butik; bönor, grönsaker, protein, frukt och fibrer. Middagarna består av lite mer matmen är ändå enkla att laga. Helgreceptenär lite mer guldkantade. Kött, fisk, fågel och grönsaker tillagade med fantasi och glädje.
GI som har blivit ett välkänt begrepp och har kommit för att stanna. Fler och fler äter nyttigt med GI-metoden och märker att de mår bra av det. Nu är också vetenskapen ense långsamma kolhydrater sänker blodsockret och är bra för viktminskning. Det medför flera betydande hälsoeffekter på sikt.
Att sträva efter en kost med långsamma kolhydrater är egentligen inte att betrakta som en tidsbegränsad diet det är ett nytt sätt att äta hälsosamt!
Prisma 1 9151846225 -
Fina feta fiskar : omega 3 och havets läckerh...
Inbunden bok. Norstedts. 1 uppl. 2010. 156 sidor.
Nyskick. Förlagsny och oläst
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789113026466
- Titel
- Fina feta fiskar : omega 3 och havets läckerheter
- Författare
- Desser, Klara
- Förlag
- Norstedts
- Utgivningsår
- 2010
- Omfång
- 156 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 195 x 288 mm Ryggbredd 17 mm
- Vikt
- 830 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Undersökning på undersökning visar hur nyttigt det är med omega 3-fett som finns i fet fisk. Omega 3 kan motverka eller förebygga inflammatoriska sjukdomar och hjärt- och kärlsjukdomar. Och här är kokboken - kanske årets viktigaste hälsokokbok!
"I denna bok bjuder jag på ett varierat och smakfullt sätt att servera lax, sill, sardiner och makrill. Det blir både traditionellt svenska rätter och många recept med smak från Medelhavet och Asien."
De flesta är väl medvetna om fördelarna med att äta fisk, och speciellt den feta fisken, flera gånger i veckan.
Det talas om omega-3 och vad de nyttiga fetterna gör för vår hälsa och vår förmåga att tänka och orka.
Tyvärr tycker nog många att det är svårt att göra det hela varierat och ibland även tillräckligt tilltalande. Men det finns ju så många olika sätt att variera sig - och fler fiskar än lax att använda sig av. Det handlar om olika sätt att tillaga i ugnen, variera med kryddor, täcken, grönsaker. Att göra sallader, soppor, grytor. En sill kan man lägga in, grava, steka, grilla, ha på mackan och i matsäcken.
Makrillen kan man köpa färsk och göra ett paket av till ugnen. Eller så tar man den smidiga burken och får en nyttig och snabb lunchrätt. Det samma gäller sardinen.
I boken bjuder Klara Desser på sallader, soppor, grytor och ugnsbakad fisk med olika täcken och såser. Det blir sill att lägga in, grava, koka, steka och grilla. Makrill och sardiner att ha på mackan eller ta med på utflykten. Den populära laxen kan vi sedan koka in, grava och steka hel. Dessutom äta rå, grilla på spett, ha till vardags och till den finaste festen.
Förutom detta kan man få sig till livs olika såser och smidiga tillbehör, anpassade för olika behov. Slutligen är den feta fisken väldigt vacker på bild!
Boken innehåller cirka sjuttio recept på lax, sill, sardin och makrill.
Norstedts 1 9789113026466 -
Klaras GI-mat : 100 recept med lågt glykemisk...
Inbunden bok. Prisma. 1 uppl. 2004. 162 sidor.
Mycket gott skick. försättsbladet löst, fastsatt. Portot gäller oavsett antal böcker. - 100 recept med lågt glykemiskt index. Lågt GI, dvs långsamma kolhydrater, gör att blodsockret hålls på en jämn nivå, man slipper bli hungrig mellan måltiderna och man går ner i vikt. Det läs mer … läs mer
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9151843498
- Titel
- Klaras GI-mat : 100 recept med lågt glykemiskt index
- Författare
- Klara Desser
- Förlag
- Prisma
- Utgivningsår
- 2004
- Omfång
- 162 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 250 x 225 mm Ryggbredd 18 mm
- Vikt
- 928 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Alla talar om glykemiskt index! Äntligen en svensk kokbok med nya spännande recept med lågt GI. För den som vill gå ned i vikt, minska risken för diabetes och hjärt- och kärlsjukdomar.
Kort sagt - god härlig mat för att må bra. Och man är aldrig hungrig!
"Jag började laga mat efter Montignac-metoden, men många recept var konstiga och 'franska'. Jag började komponera egna recept och samla klassiska rätter med långsamma kolhydrater. För mig är det viktigt med matbilder som lockar och recept som är lätta att förstå och följa."
Detta har resulterat i Klaras GI-mat med välgenomtänkta moderna recept, "crossover husman".
Glykemiskt index är ett sätt att mäta hur snabbt kolhydraterna i maten höjer blodsockret, och därmed insulinet i blodet. Lågt GI, dvs långsamma kolhydrater, gör att blodsockret hålls mer konstant, man är inte hungrig och man går ned i vikt. Denna kost har många hälsoeffekter, och det handlar inte om att späka sig. Det handlar om att äta gott - men att äta medvetet!
Ur innehållet: Vad är glykemiskt index och vilken mat kan man äta? Förrätter, huvudrätter, efterrätter, röror till kyckling fisk och grönt, bön- och linssallader, plockrätter, grönsakstillbehör, såser, festbuffé, picknick, frukost och julmat.
Boken avslutas med tabeller över GI-värdet för olika livsmedel.
Prisma 1 9151843498 -
Barnens GI-mat! - 70 recept - Mindre socker -...
Inbunden bok. Prisma. 1 uppl. 2005. 127 sidor.
Nyskick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789151844800
- Titel
- Barnens GI-mat! - 70 recept - Mindre socker - För hela familjen
- Författare
- Klara Desser
- Förlag
- Prisma
- Utgivningsår
- 2005
- Omfång
- 127 sidor
- Bandtyp
- Kartonnage
- Mått
- 194 x 235 mm Ryggbredd 13 mm
- Vikt
- 554 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- När fler och fler får upp ögonen för sockrets negativa effekter är det många barnfamiljer som letar efter nya sätt att laga mat. Men att hitta roliga alternativ till snabb- och skräpmaten är en konst.
Mat till barn får gärna vara lite smygnyttig eftersom många barn verkar ogilla det som ser det minsta hälsosamt ut. Det ska vara roligt att äta och upptäcka nya smaker! Har man större barn som behöver gå ned i vikt är det kanske extra viktigt att lägga ner omsorg på att göra mat som smakar bra så att barnet inte behöver sakna det onyttiga, men också för att undvika att de ser det som ett straff. Det ska inte vara tråkigt att äta nyttigt!
I Barnens GI-mat finns recept på vanliga huvudrätter, efterrätter, och övrigt som: frukost, picknick, mellanmål, puréer till de minsta, dipp, matlåda till skola och dagis, barnkalasmeny, mat till första partyt.
Det är också viktigt att hela familjen kan äta samma mat. Därför är huvudrätterna anpassade efter allas våra favoriter; här finns pastarätter, kyckling, falukorv, hamburgare, köttfärsspett, fiskrätter, grytor, pizza... Samt alla smarriga (och samtidigt nyttiga) efterrätter.
Prisma 1 9789151844800 -
Drinkar- Mästerkockarnas bästa sommarrecept
Inbunden bok. Norstedts. 2010. 79 sidor.
Nära nyskick. Skyddsomslag saknas. Små fläckar på pärmens baksida
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789113032009
- Titel
- Drinkar
- Författare
- Andersson, Melker - Aftonbladet
- Förlag
- Stockholm : Aftonbladet : Norstedt
- Utgivningsår
- 2010
- Språk
- Svenska
Norstedts 9789113032009 -
Klaras GI-Mat 100 recept med lågt glykemiskt...
Inbunden bok. Prisma. 2007. 160 sidor.
ISBN 9151849553!
Mycket gott skick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEKPrisma 9151849553! -
Barnens GI-mat! - 70 recept - Mindre socker -...
Inbunden bok. Prisma. 1 uppl. 127 sidor.
Nyskick. ––– ABSOLUT NYSKICK, se fler bilder! –––––– GLÖM INTE ATT TITTA PÅ ALLA MINA ANDRA BÖCKER!
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789151844800
- Titel
- Barnens GI-mat! - 70 recept - Mindre socker - För hela familjen
- Författare
- Klara Desser
- Förlag
- Prisma
- Utgivningsår
- 2005
- Omfång
- 127 sidor
- Bandtyp
- Kartonnage
- Mått
- 194 x 235 mm Ryggbredd 13 mm
- Vikt
- 554 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- När fler och fler får upp ögonen för sockrets negativa effekter är det många barnfamiljer som letar efter nya sätt att laga mat. Men att hitta roliga alternativ till snabb- och skräpmaten är en konst.
Mat till barn får gärna vara lite smygnyttig eftersom många barn verkar ogilla det som ser det minsta hälsosamt ut. Det ska vara roligt att äta och upptäcka nya smaker! Har man större barn som behöver gå ned i vikt är det kanske extra viktigt att lägga ner omsorg på att göra mat som smakar bra så att barnet inte behöver sakna det onyttiga, men också för att undvika att de ser det som ett straff. Det ska inte vara tråkigt att äta nyttigt!
I Barnens GI-mat finns recept på vanliga huvudrätter, efterrätter, och övrigt som: frukost, picknick, mellanmål, puréer till de minsta, dipp, matlåda till skola och dagis, barnkalasmeny, mat till första partyt.
Det är också viktigt att hela familjen kan äta samma mat. Därför är huvudrätterna anpassade efter allas våra favoriter; här finns pastarätter, kyckling, falukorv, hamburgare, köttfärsspett, fiskrätter, grytor, pizza... Samt alla smarriga (och samtidigt nyttiga) efterrätter.
Prisma 1 9789151844800 -
Lyckat hemlagat / 70 rätter att laga med hjäl...
Inbunden bok.
Mycket gott skick. Bosch Hushåll. 2008. 159 s. Inbunden. Förlagets illustrerade pappband. 70 stycken enkla och inspirerande recept för en hälso-sammare matlagning. Enkla recept och vackra foton tagna av Hans Desser. En stor del av vår tid tillbringar vi i våra kök. Där kan läs mer … läs mer
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK -
Fina feta fiskar : omega 3 och havets läckerh...
Inbunden bok. Norstedts. 1 uppl. 156 sidor.
Nära nyskick. Skyddsomslag i nära nyskick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789113026466
- Titel
- Fina feta fiskar : omega 3 och havets läckerheter
- Författare
- Desser, Klara
- Förlag
- Norstedts
- Utgivningsår
- 2010
- Omfång
- 156 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 195 x 288 mm Ryggbredd 17 mm
- Vikt
- 830 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Undersökning på undersökning visar hur nyttigt det är med omega 3-fett som finns i fet fisk. Omega 3 kan motverka eller förebygga inflammatoriska sjukdomar och hjärt- och kärlsjukdomar. Och här är kokboken - kanske årets viktigaste hälsokokbok!
"I denna bok bjuder jag på ett varierat och smakfullt sätt att servera lax, sill, sardiner och makrill. Det blir både traditionellt svenska rätter och många recept med smak från Medelhavet och Asien."
De flesta är väl medvetna om fördelarna med att äta fisk, och speciellt den feta fisken, flera gånger i veckan.
Det talas om omega-3 och vad de nyttiga fetterna gör för vår hälsa och vår förmåga att tänka och orka.
Tyvärr tycker nog många att det är svårt att göra det hela varierat och ibland även tillräckligt tilltalande. Men det finns ju så många olika sätt att variera sig - och fler fiskar än lax att använda sig av. Det handlar om olika sätt att tillaga i ugnen, variera med kryddor, täcken, grönsaker. Att göra sallader, soppor, grytor. En sill kan man lägga in, grava, steka, grilla, ha på mackan och i matsäcken.
Makrillen kan man köpa färsk och göra ett paket av till ugnen. Eller så tar man den smidiga burken och får en nyttig och snabb lunchrätt. Det samma gäller sardinen.
I boken bjuder Klara Desser på sallader, soppor, grytor och ugnsbakad fisk med olika täcken och såser. Det blir sill att lägga in, grava, koka, steka och grilla. Makrill och sardiner att ha på mackan eller ta med på utflykten. Den populära laxen kan vi sedan koka in, grava och steka hel. Dessutom äta rå, grilla på spett, ha till vardags och till den finaste festen.
Förutom detta kan man få sig till livs olika såser och smidiga tillbehör, anpassade för olika behov. Slutligen är den feta fisken väldigt vacker på bild!
Boken innehåller cirka sjuttio recept på lax, sill, sardin och makrill.
Norstedts 1 9789113026466 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
- ISBN
- 9151843498
- Titel
- Klaras GI-mat : 100 recept med lågt glykemiskt index
- Författare
- Klara Desser
- Förlag
- Prisma
- Utgivningsår
- 2004
- Omfång
- 162 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 250 x 225 mm Ryggbredd 18 mm
- Vikt
- 928 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Alla talar om glykemiskt index! Äntligen en svensk kokbok med nya spännande recept med lågt GI. För den som vill gå ned i vikt, minska risken för diabetes och hjärt- och kärlsjukdomar.
Kort sagt - god härlig mat för att må bra. Och man är aldrig hungrig!
"Jag började laga mat efter Montignac-metoden, men många recept var konstiga och 'franska'. Jag började komponera egna recept och samla klassiska rätter med långsamma kolhydrater. För mig är det viktigt med matbilder som lockar och recept som är lätta att förstå och följa."
Detta har resulterat i Klaras GI-mat med välgenomtänkta moderna recept, "crossover husman".
Glykemiskt index är ett sätt att mäta hur snabbt kolhydraterna i maten höjer blodsockret, och därmed insulinet i blodet. Lågt GI, dvs långsamma kolhydrater, gör att blodsockret hålls mer konstant, man är inte hungrig och man går ned i vikt. Denna kost har många hälsoeffekter, och det handlar inte om att späka sig. Det handlar om att äta gott - men att äta medvetet!
Ur innehållet: Vad är glykemiskt index och vilken mat kan man äta? Förrätter, huvudrätter, efterrätter, röror till kyckling fisk och grönt, bön- och linssallader, plockrätter, grönsakstillbehör, såser, festbuffé, picknick, frukost och julmat.
Boken avslutas med tabeller över GI-värdet för olika livsmedel.
9151843498 -
KLARAS HÄLSOMAT. 5 steg till ett friskare & s...
Inbunden bok.
Mycket gott skick. Norstedts 2009. 163 sidor. 27,5 cm x 22,5 cm.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789113023441
- Titel
- Klaras hälsomat : 5 steg till ett friskare och smalare liv
- Författare
- Klara Desser
- Förlag
- Norstedts
- Utgivningsår
- 2009
- Omfång
- 162 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 227 x 277 mm Ryggbredd 21 mm
- Vikt
- 1010 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- "Att äta hälsosamt handlar om att känna glädje i mat som gör oss piggare och friskare. Att känna att vi väljer den nyttiga maten, inte för att vi borde eller för att vi måste utan för att vi vill och för att det är gott."
De flesta av oss har stor tillgång till fräscha råvaror och det gäller bara att lära sig att välja rätt och att prioritera. Att se möjligheter i råvarorna och göra det bästa av dem. Många har en önskan om att gå ner i vikt, en önskan om att bli piggare och att orka mer. Att lägga om sina vanor på lång sikt är därför det bästa sättet. Kortsiktiga dieter eller metoder är däremot aldrig någon lösning på problemet.
Med denna bok lär du dig att skämma bort din kropp och dina smaklökar med god och nyttig mat. Du lär dig kombinera och tillaga råvaror så att det blir en läcker och livgivande måltid. Något som gör att du inte vill ha tillbaka den dåliga maten.
Idén är att öka intaget av fullkorn och andra långsamma kolhydrater och minska på socker, vitt mjöl och tillsatser i maten som konsistensgivare och smakförstärkare. Då minskar suget efter snabba kolhydrater och dåliga fetter. Detta ger dig en kropp med mer motståndskraft mot sjukdomar. Att välja mycket grönsaker i form av rotfrukter, kålsorter, bladgrönt och baljväxter är att välja mat som bygger upp kroppen i stället för att bryta ner den. Ren mat rik på antioxidanter, mineraler och vitaminer.
De fem stegen till hälsa:
1. In med baljväxter och grönsaker
2. Bort med socker och vitt mjöl
3. Ät rätt fett
4. Njut gott och lyxigt på helgen
5. Börja lämplig träning
Kokboksförfattaren Klara Desser kommer nu med sin åttonde bok på temat nyttig mat. Den egna erfarenheten av att upptäcka och lära sig tycka om nyttig mat och en önskan om att inspirera andra ligger till grunden för hennes böcker. Att nyttig mat kan vara både god, vacker, festlig och frestande hjälper hennes man, fotograf Hans Desser, till att förmedla.
9789113023441 -
Klaras Gi-mat
Inbunden bok. Prisma. 2004. 160 s. Inbunden.
Nära nyskick. Skyddsomslag finns i hyfsat skick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9151843498
- Titel
- Klaras GI-mat : 100 recept med lågt glykemiskt index
- Författare
- Klara Desser
- Förlag
- Prisma
- Utgivningsår
- 2004
- Omfång
- 162 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 250 x 225 mm Ryggbredd 18 mm
- Vikt
- 928 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Alla talar om glykemiskt index! Äntligen en svensk kokbok med nya spännande recept med lågt GI. För den som vill gå ned i vikt, minska risken för diabetes och hjärt- och kärlsjukdomar.
Kort sagt - god härlig mat för att må bra. Och man är aldrig hungrig!
"Jag började laga mat efter Montignac-metoden, men många recept var konstiga och 'franska'. Jag började komponera egna recept och samla klassiska rätter med långsamma kolhydrater. För mig är det viktigt med matbilder som lockar och recept som är lätta att förstå och följa."
Detta har resulterat i Klaras GI-mat med välgenomtänkta moderna recept, "crossover husman".
Glykemiskt index är ett sätt att mäta hur snabbt kolhydraterna i maten höjer blodsockret, och därmed insulinet i blodet. Lågt GI, dvs långsamma kolhydrater, gör att blodsockret hålls mer konstant, man är inte hungrig och man går ned i vikt. Denna kost har många hälsoeffekter, och det handlar inte om att späka sig. Det handlar om att äta gott - men att äta medvetet!
Ur innehållet: Vad är glykemiskt index och vilken mat kan man äta? Förrätter, huvudrätter, efterrätter, röror till kyckling fisk och grönt, bön- och linssallader, plockrätter, grönsakstillbehör, såser, festbuffé, picknick, frukost och julmat.
Boken avslutas med tabeller över GI-värdet för olika livsmedel.
9151843498 -
Klaras goda GI-dagar : kompletta menyer för 6...
Stockholm : Prisma 2006 2006 Illustrerat pappband Utmärkt skick
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9151846225
- Titel
- Klaras goda GI-dagar : kompletta menyer för 6 veckor
- Författare
- Klara Desser
- Förlag
- Prisma
- Utgivningsår
- 2006
- Omfång
- 127 sidor
- Bandtyp
- Kartonnage
- Vikt
- 566 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Numera vet alla vad GI är. Och att det är nyttigt med långsamma kolhydrater vilket ger ett lågt glykemiskt index. Bort med vitt bröd, ris, potatis & pasta! Ät mer grönt, bönor, kött, fisk, och fullkorn!
I Klaras goda GI-dagar finns recepten för frukost, lunch och middag i sex veckor. Sen börjar man om, vilket blir en härlig vana.
Många längtar efter fler GI-recept. Samtidigt finns det ett behov av att ha menyer med rekommendationer, något strukturerat att följa, när den egna fantasin tagit slut.
Klaras goda GI-dagar innehåller ett uppslag med recept för varje dag: frukost, lunch, middag och ibland efterrätter. Upplägget är enkelt att följa följ recepten i bokens ordning eller slå upp en dag på måfå. Frukost presenteras i flera varianter. Lunchen är lätt och kan enkelt göras som matlåda till jobbet. Alla recepten kan lätt svängas ihop av råvaror från närmaste butik; bönor, grönsaker, protein, frukt och fibrer. Middagarna består av lite mer matmen är ändå enkla att laga. Helgreceptenär lite mer guldkantade. Kött, fisk, fågel och grönsaker tillagade med fantasi och glädje.
GI som har blivit ett välkänt begrepp och har kommit för att stanna. Fler och fler äter nyttigt med GI-metoden och märker att de mår bra av det. Nu är också vetenskapen ense långsamma kolhydrater sänker blodsockret och är bra för viktminskning. Det medför flera betydande hälsoeffekter på sikt.
Att sträva efter en kost med långsamma kolhydrater är egentligen inte att betrakta som en tidsbegränsad diet det är ett nytt sätt att äta hälsosamt!
9151846225 -
Klaras GI-mat
Inbunden bok.
Prisma. 2004. 160 s. Inbunden. Skyddsomslag finns i nära nyskick. Glykemisk index,.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9151843498
- Titel
- Klaras GI-mat : 100 recept med lågt glykemiskt index
- Författare
- Klara Desser
- Förlag
- Prisma
- Utgivningsår
- 2004
- Omfång
- 162 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 250 x 225 mm Ryggbredd 18 mm
- Vikt
- 928 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Alla talar om glykemiskt index! Äntligen en svensk kokbok med nya spännande recept med lågt GI. För den som vill gå ned i vikt, minska risken för diabetes och hjärt- och kärlsjukdomar.
Kort sagt - god härlig mat för att må bra. Och man är aldrig hungrig!
"Jag började laga mat efter Montignac-metoden, men många recept var konstiga och 'franska'. Jag började komponera egna recept och samla klassiska rätter med långsamma kolhydrater. För mig är det viktigt med matbilder som lockar och recept som är lätta att förstå och följa."
Detta har resulterat i Klaras GI-mat med välgenomtänkta moderna recept, "crossover husman".
Glykemiskt index är ett sätt att mäta hur snabbt kolhydraterna i maten höjer blodsockret, och därmed insulinet i blodet. Lågt GI, dvs långsamma kolhydrater, gör att blodsockret hålls mer konstant, man är inte hungrig och man går ned i vikt. Denna kost har många hälsoeffekter, och det handlar inte om att späka sig. Det handlar om att äta gott - men att äta medvetet!
Ur innehållet: Vad är glykemiskt index och vilken mat kan man äta? Förrätter, huvudrätter, efterrätter, röror till kyckling fisk och grönt, bön- och linssallader, plockrätter, grönsakstillbehör, såser, festbuffé, picknick, frukost och julmat.
Boken avslutas med tabeller över GI-värdet för olika livsmedel.
9151843498 -
Klaras hälsomat : 5 steg till ett friskare &...
Norstedt, 2009, inbunden med skyddsomslag, 162 sidor.
Nyskick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789113023441
- Titel
- Klaras hälsomat : 5 steg till ett friskare och smalare liv
- Författare
- Klara Desser
- Förlag
- Norstedts
- Utgivningsår
- 2009
- Omfång
- 162 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 227 x 277 mm Ryggbredd 21 mm
- Vikt
- 1010 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- "Att äta hälsosamt handlar om att känna glädje i mat som gör oss piggare och friskare. Att känna att vi väljer den nyttiga maten, inte för att vi borde eller för att vi måste utan för att vi vill och för att det är gott."
De flesta av oss har stor tillgång till fräscha råvaror och det gäller bara att lära sig att välja rätt och att prioritera. Att se möjligheter i råvarorna och göra det bästa av dem. Många har en önskan om att gå ner i vikt, en önskan om att bli piggare och att orka mer. Att lägga om sina vanor på lång sikt är därför det bästa sättet. Kortsiktiga dieter eller metoder är däremot aldrig någon lösning på problemet.
Med denna bok lär du dig att skämma bort din kropp och dina smaklökar med god och nyttig mat. Du lär dig kombinera och tillaga råvaror så att det blir en läcker och livgivande måltid. Något som gör att du inte vill ha tillbaka den dåliga maten.
Idén är att öka intaget av fullkorn och andra långsamma kolhydrater och minska på socker, vitt mjöl och tillsatser i maten som konsistensgivare och smakförstärkare. Då minskar suget efter snabba kolhydrater och dåliga fetter. Detta ger dig en kropp med mer motståndskraft mot sjukdomar. Att välja mycket grönsaker i form av rotfrukter, kålsorter, bladgrönt och baljväxter är att välja mat som bygger upp kroppen i stället för att bryta ner den. Ren mat rik på antioxidanter, mineraler och vitaminer.
De fem stegen till hälsa:
1. In med baljväxter och grönsaker
2. Bort med socker och vitt mjöl
3. Ät rätt fett
4. Njut gott och lyxigt på helgen
5. Börja lämplig träning
Kokboksförfattaren Klara Desser kommer nu med sin åttonde bok på temat nyttig mat. Den egna erfarenheten av att upptäcka och lära sig tycka om nyttig mat och en önskan om att inspirera andra ligger till grunden för hennes böcker. Att nyttig mat kan vara både god, vacker, festlig och frestande hjälper hennes man, fotograf Hans Desser, till att förmedla.
9789113023441 -
KLARAS GODA GI-DAGAR
Laminerat förlagsband med illustrerad pärm utan skyddsomslag, Prisma 2008. Andra upplagan. Kompletta menyer för 6 veckor och läckra färgfoton till varje rätt. 127 sid.
Nära nyskick. Porto 39.- … läs merInrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789151851464
- Titel
- Klaras goda GI-dagar : kompletta menyer för 6 veckor
- Författare
- Desser, Klara
- Förlag
- Prisma
- Utgivningsår
- 2008
- Omfång
- 127 sidor
- Bandtyp
- Kartonnage
- Mått
- 175 x 245 mm Ryggbredd 14 mm
- Vikt
- 490 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Numera vet alla vad GI är. Och att det är nyttigt med långsamma kolhydrater vilket ger ett lågt glykemiskt index. Bort med vitt bröd, ris, potatis & pasta! Ät mer grönt, bönor, kött, fisk, och fullkorn!
I Klaras goda GI-dagar finns recepten för frukost, lunch och middag - i sex veckor. Sen börjar man om, vilket blir en härlig vana. Många längtar efter fler GI-recept. Samtidigt finns det ett behov av att ha menyer med rekommendationer, något strukturerat att följa, när den egna fantasin tagit slut. Klaras goda GI-dagar innehåller ett uppslag med recept för varje dag: frukost, lunch, middag och ibland efterrätter. Upplägget är enkelt att följa - följ recepten i bokens ordning eller slå upp en dag på måfå. Frukost presenteras i flera varianter. Lunchen är lätt och kan enkelt göras som matlåda till jobbet. Alla recepten kan lätt svängas ihop av råvaror från närmaste butik; bönor, grönsaker, protein, frukt och fibrer. Middagarna består av lite mer mat men är ändå enkla att laga. Helgrecepten är lite mer guldkantade. Kött, fisk, fågel och grönsaker tillagade med fantasi och glädje.
Boken utkom första gången 2006.
9789151851464 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
- ISBN
- 915184480X
- Titel
- Barnens GI-mat! - 70 recept - Mindre socker - För hela familjen
- Författare
- Klara Desser
- Förlag
- Prisma
- Utgivningsår
- 2005
- Omfång
- 127 sidor
- Bandtyp
- Kartonnage
- Mått
- 194 x 235 mm Ryggbredd 13 mm
- Vikt
- 554 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- När fler och fler får upp ögonen för sockrets negativa effekter är det många barnfamiljer som letar efter nya sätt att laga mat. Men att hitta roliga alternativ till snabb- och skräpmaten är en konst.
Mat till barn får gärna vara lite smygnyttig eftersom många barn verkar ogilla det som ser det minsta hälsosamt ut. Det ska vara roligt att äta och upptäcka nya smaker! Har man större barn som behöver gå ned i vikt är det kanske extra viktigt att lägga ner omsorg på att göra mat som smakar bra så att barnet inte behöver sakna det onyttiga, men också för att undvika att de ser det som ett straff. Det ska inte vara tråkigt att äta nyttigt!
I Barnens GI-mat finns recept på vanliga huvudrätter, efterrätter, och övrigt som: frukost, picknick, mellanmål, puréer till de minsta, dipp, matlåda till skola och dagis, barnkalasmeny, mat till första partyt.
Det är också viktigt att hela familjen kan äta samma mat. Därför är huvudrätterna anpassade efter allas våra favoriter; här finns pastarätter, kyckling, falukorv, hamburgare, köttfärsspett, fiskrätter, grytor, pizza... Samt alla smarriga (och samtidigt nyttiga) efterrätter.
915184480X -
Klara lagar VÄRLDENS GI-MAT. 70 spännande och...
Inbunden bok. Färgfotoillustrerad. Prisma. 2007. 165 s. Inbunden. 23x25cm.
ISBN 9151847023!
Nyskick. Skyddsomslag finns i nära nyskick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK9151847023!
Your country and preferred language.
Select your country Select languageDenna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.
Stäng
Välkommen till Sveriges största bokhandel
Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.
- Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
- Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn