-
277 sorters kakor
Inbunden bok. Norstedts. 1 uppl. 2010. 238 sidor.
Nyskick. Skyddsomslag i nyskick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789113026701
- Titel
- 277 sorters kakor
- Författare
- Jan Hedh
- Förlag
- Norstedts
- Utgivningsår
- 2010
- Omfång
- 238 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 227 x 287 mm Ryggbredd 23 mm
- Vikt
- 1422 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Jan Hedhs kakbok är en receptskatt, en kulturgärning och ett unikt referensverk för konditorer och kakälskare - en nostalgitripp där alla som minns sin barndoms konditoribesök kan hitta sin egen madeleinekaka.
I 45 år har Jan Hedh bakat kakor. Alltsedan sin lärlingstid hos den tidens legendariska mästare har han själv förädlat kakbakandets konst och är numera själv den mästare som för hantverk och tradition vidare. Här har han samlat 277 sorters kakor som alla har det gemensamt att de tillhör vår svenska kaktradition.
I och med en nyväckt känsla för kvalitet på det vi äter och som en motreaktion på usla fuskbakverk fyllda av transfetter och syntetiska smakämnen vill fler och fler baka själva. Det här är bibeln!
Ur innehållet:
- Mandelbakverk (till exempel mazariner, toscabakverk, polynéer, äppelbakverk och josefiner)
- Smördegsbakverk (till exempel dansbanor, kanapéer, pariservåfflor, kongresser, katalaner, kejsarkronor och vol au vent)
- Bakverk med nötter och kokos (till exempel kokosberg, kokossnitt, nötkakor och efemärkransar)
- Hippenbakverk (till exempel caprirullar, noisettestrutar och hyvelspån)
- Maränger (till exempel japaner, franska maränger, ristori, progresser och fragilitéer)
- Petit-chouxbakverk (till exempel mariakransar och berlinerkransar)
- Mjuka kakor (till exempel muffins, rulltårtor, sandkaka och mjuka pepparkakor)
- Julkakor (till exempel klenäter, struvor, mandelmusslor och pepparkakor)
- Småbröd (till exempel drömmar, finska pinnar, konjakskransar, spritskransar, schackrutor och brysselkex)
- Biskvier och makroner
- Flarn
- Petit-fours och tebröd
Norstedts 1 9789113026701 -
277 sorters kakor
Inbunden bok. Norstedts. 1 uppl. 2010. 238 sidor.
Nära nyskick. Skyddsomslag i mycket gott skick. laminatband m skyddsomslag, 29*23 cm, illustrerad
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789113026701
- Titel
- 277 sorters kakor
- Författare
- Jan Hedh
- Förlag
- Norstedts
- Utgivningsår
- 2010
- Omfång
- 238 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 227 x 287 mm Ryggbredd 23 mm
- Vikt
- 1422 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Jan Hedhs kakbok är en receptskatt, en kulturgärning och ett unikt referensverk för konditorer och kakälskare - en nostalgitripp där alla som minns sin barndoms konditoribesök kan hitta sin egen madeleinekaka.
I 45 år har Jan Hedh bakat kakor. Alltsedan sin lärlingstid hos den tidens legendariska mästare har han själv förädlat kakbakandets konst och är numera själv den mästare som för hantverk och tradition vidare. Här har han samlat 277 sorters kakor som alla har det gemensamt att de tillhör vår svenska kaktradition.
I och med en nyväckt känsla för kvalitet på det vi äter och som en motreaktion på usla fuskbakverk fyllda av transfetter och syntetiska smakämnen vill fler och fler baka själva. Det här är bibeln!
Ur innehållet:
- Mandelbakverk (till exempel mazariner, toscabakverk, polynéer, äppelbakverk och josefiner)
- Smördegsbakverk (till exempel dansbanor, kanapéer, pariservåfflor, kongresser, katalaner, kejsarkronor och vol au vent)
- Bakverk med nötter och kokos (till exempel kokosberg, kokossnitt, nötkakor och efemärkransar)
- Hippenbakverk (till exempel caprirullar, noisettestrutar och hyvelspån)
- Maränger (till exempel japaner, franska maränger, ristori, progresser och fragilitéer)
- Petit-chouxbakverk (till exempel mariakransar och berlinerkransar)
- Mjuka kakor (till exempel muffins, rulltårtor, sandkaka och mjuka pepparkakor)
- Julkakor (till exempel klenäter, struvor, mandelmusslor och pepparkakor)
- Småbröd (till exempel drömmar, finska pinnar, konjakskransar, spritskransar, schackrutor och brysselkex)
- Biskvier och makroner
- Flarn
- Petit-fours och tebröd
Norstedts 1 9789113026701 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789151847436
- Titel
- Chokladpassion
- Författare
- Jan Hedh
- Förlag
- Prisma
- Utgivningsår
- 2006
- Omfång
- 235 sidor
- Bandtyp
- Kartonnage
- Vikt
- 825 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- När originalutgåvan av Chokladpassion utkom 2002 var det en efterlängtad bok. En av landets främsta konditormästare, därtill VM-medaljör och chokladexpert hade äntligen sammanställt sitt stora kunnande om sin specialitet och passion – choklad.
Nu kommer boken i nytt, förminskat format.
I Chokladpassion delar Jan Hedh frikostigt med sig av de många recept, idéer och tips som han har samlat under sitt långa yrkesliv.
Här finns recept på chokladpraliner med de läckraste fyllningar, chokladsmåbröd, tårtor, pajer, och bakelser, brûléer, mousser och bavaroiser, varma chokladdesserter och läckra chokladdrycker. Ja, till och med förslag och recept på varmrätter med choklad som krydda.
Inledningsvis får läsaren bekanta sig med chokladens fascinerande historia och läsa om de viktigaste momenten vid chokladtillverkningen.
Författaren lär ut tekniker och ger detaljerade anvisningar om hanteringen av choklad, allt för att vi skall uppnå bästa möjliga resultat.
Recepten i boken har utförliga steg-för-steganvisningar och vid behov ges tips om var sällsynta råvaror kan inköpas.
Boken riktar sig till såväl en bredare allmänhet och chokladälskare som till fackfolk inom konditori- och restaurangnäringen.
Prisma 3 9789151847436 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789151848860
- Titel
- Sylt och marmelad
- Författare
- Jan Hedh
- Förlag
- Prisma
- Utgivningsår
- 2007
- Omfång
- 240 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 225 x 290 mm Ryggbredd 20 mm
- Vikt
- 1210 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Sveriges ledande sockerbagare lär oss koka genuina sylter, marmelader och geléer. Här finns smakerna och dofterna från förr såväl som helt nya varianter och möjligheter. Jan Hedh tipsar också om vad sylterna och marmeladerna passar till och vilka ostar de kan kombineras med.
Sylt och marmelad innehåller de klassiska sylterna, geléerna, marmeladerna och safterna, men också en mängd nyskapande recept och spännande blandningar.
Vi får lära oss hur sylter, geléer, marmelader och chutney kan smaksättas med örter och kryddor och kombineras med t.ex. choklad, mandlar och nötter; hur olika viner, spritsorter och likörer kan ge smak och arom.
Aprikossylt med vanilj och lavendel, fikonmarmelad med lagerbärsblad, nätmelonsylt med hallon, äppelsylt med kanel och calvados och syltade kastanjer i rom är några exempel ur boken. Dessutom finns recept på några läckra bakverk som smakar speciellt gott med sylt.
Vi lär oss tillverka eget pektin av äpple, krusbär eller vinbär, laga sylt på exotiska frukter som papaya, physalis och passionsfrukt, göra fruktpasta och skuren marmelad av olika frukter, liksom att sylta, kandera och glasera.
Sylt och marmelad vänder sig till både amatörer och proffs. Liksom Jan Hedhs tidigare succéböcker är den vackert illustrerad med Klas Anderssons bilder.
Boken utkom i original 2006.
Prisma 2 9789151848860 -
277 sorters kakor
Inbunden bok. Norstedts. 1 uppl. 2010. 238 sidor.
Nyskick. Skyddsomslag i nyskick. Förlagsny/oläst
PresentskickInrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789113026701
- Titel
- 277 sorters kakor
- Författare
- Jan Hedh
- Förlag
- Norstedts
- Utgivningsår
- 2010
- Omfång
- 238 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 227 x 287 mm Ryggbredd 23 mm
- Vikt
- 1422 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Jan Hedhs kakbok är en receptskatt, en kulturgärning och ett unikt referensverk för konditorer och kakälskare - en nostalgitripp där alla som minns sin barndoms konditoribesök kan hitta sin egen madeleinekaka.
I 45 år har Jan Hedh bakat kakor. Alltsedan sin lärlingstid hos den tidens legendariska mästare har han själv förädlat kakbakandets konst och är numera själv den mästare som för hantverk och tradition vidare. Här har han samlat 277 sorters kakor som alla har det gemensamt att de tillhör vår svenska kaktradition.
I och med en nyväckt känsla för kvalitet på det vi äter och som en motreaktion på usla fuskbakverk fyllda av transfetter och syntetiska smakämnen vill fler och fler baka själva. Det här är bibeln!
Ur innehållet:
- Mandelbakverk (till exempel mazariner, toscabakverk, polynéer, äppelbakverk och josefiner)
- Smördegsbakverk (till exempel dansbanor, kanapéer, pariservåfflor, kongresser, katalaner, kejsarkronor och vol au vent)
- Bakverk med nötter och kokos (till exempel kokosberg, kokossnitt, nötkakor och efemärkransar)
- Hippenbakverk (till exempel caprirullar, noisettestrutar och hyvelspån)
- Maränger (till exempel japaner, franska maränger, ristori, progresser och fragilitéer)
- Petit-chouxbakverk (till exempel mariakransar och berlinerkransar)
- Mjuka kakor (till exempel muffins, rulltårtor, sandkaka och mjuka pepparkakor)
- Julkakor (till exempel klenäter, struvor, mandelmusslor och pepparkakor)
- Småbröd (till exempel drömmar, finska pinnar, konjakskransar, spritskransar, schackrutor och brysselkex)
- Biskvier och makroner
- Flarn
- Petit-fours och tebröd
Norstedts 1 9789113026701 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789113033266
- Titel
- Tårtor
- Författare
- Hedh, Jan
- Förlag
- Norstedts
- Utgivningsår
- 2011
- Omfång
- 240 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 230 x 287 mm Ryggbredd 24 mm
- Vikt
- 1420 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Vad får man om man vispar fyrahundra ägg, tjugofem kilo socker och sedan blandar i lite annat smått och gott? Jo, femtioåtta fantastiska tårtor enligt konditormästare Jan Hedhs klassiska recept.
Grundmassor, bottnar, sylter, krämer, mousser och tårtöverdrag - här finns recept på alla byggstenar som går att kombinera till ljuvliga tårtor. Jan Hedh ger oss inte bara recepten, utan delar som vanligt även med sig av sin enorma kunskap: Vad händer om man ökar sockermängden i anslaget? Hur fungerar gelatin? Vad gör en botten mindre smulig?
Steg för steg, mycket pedagogiskt, visar han hur du bakar våningstårtor till bröllop, klassiska svenska tårtor (som prinsesstårta, gräddtårta och sans rival), klassiska utländska tårtor (sacher, cheesecake och champagnekrämtårta med flera). Dessutom ett helt kapitel om tårtdekorationer: till bröllop och dop, rosor i karamell, duvor i kristyr och pikering.
Samtliga tårtor och många arbetsmoment är läckert fotograferade av Charlotte Gawell. Två konstnärer har skapat en bok som kan avnjutas som den är eller med en kopp gott kaffe!
Boken utsågs till vinnare i Årets Svenska Måltidslitteratur 2011 i kategorin Söta bakverk med motiveringen: Med den sanne mästerkonditorns ofattbara grundlighet utreds tårtbottnens fundamentala drag, syltens och krämens bärande roller, samt ett universum av läckra överdrag.
Norstedts 1 9789113033266 -
277 sorters kakor
Inbunden bok. Norstedts. 1 uppl. 2010. 238 sidor.
Mycket gott skick. Skyddsomslag i gott skick. Fint ex; skyddsomslaget är diskret kantstött, har lite nagg i kanten men är i övrigt helt och rent.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789113026701
- Titel
- 277 sorters kakor
- Författare
- Jan Hedh
- Förlag
- Norstedts
- Utgivningsår
- 2010
- Omfång
- 238 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 227 x 287 mm Ryggbredd 23 mm
- Vikt
- 1422 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Jan Hedhs kakbok är en receptskatt, en kulturgärning och ett unikt referensverk för konditorer och kakälskare - en nostalgitripp där alla som minns sin barndoms konditoribesök kan hitta sin egen madeleinekaka.
I 45 år har Jan Hedh bakat kakor. Alltsedan sin lärlingstid hos den tidens legendariska mästare har han själv förädlat kakbakandets konst och är numera själv den mästare som för hantverk och tradition vidare. Här har han samlat 277 sorters kakor som alla har det gemensamt att de tillhör vår svenska kaktradition.
I och med en nyväckt känsla för kvalitet på det vi äter och som en motreaktion på usla fuskbakverk fyllda av transfetter och syntetiska smakämnen vill fler och fler baka själva. Det här är bibeln!
Ur innehållet:
- Mandelbakverk (till exempel mazariner, toscabakverk, polynéer, äppelbakverk och josefiner)
- Smördegsbakverk (till exempel dansbanor, kanapéer, pariservåfflor, kongresser, katalaner, kejsarkronor och vol au vent)
- Bakverk med nötter och kokos (till exempel kokosberg, kokossnitt, nötkakor och efemärkransar)
- Hippenbakverk (till exempel caprirullar, noisettestrutar och hyvelspån)
- Maränger (till exempel japaner, franska maränger, ristori, progresser och fragilitéer)
- Petit-chouxbakverk (till exempel mariakransar och berlinerkransar)
- Mjuka kakor (till exempel muffins, rulltårtor, sandkaka och mjuka pepparkakor)
- Julkakor (till exempel klenäter, struvor, mandelmusslor och pepparkakor)
- Småbröd (till exempel drömmar, finska pinnar, konjakskransar, spritskransar, schackrutor och brysselkex)
- Biskvier och makroner
- Flarn
- Petit-fours och tebröd
Norstedts 1 9789113026701 -
Julens söta : praliner, småkakor och annat go...
Inbunden bok. Norstedts. 1 uppl. 2015. 153 sidor.
Mycket gott skick. Lättare hanteringsspår på pärmen annars är boken i mycket fint skick med inlagan helt välbevarad.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789113069241
- Titel
- Julens söta : praliner, småkakor och annat gott
- Författare
- Jan Hedh
- Förlag
- Norstedts
- Utgivningsår
- 2015
- Omfång
- 153 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 194 x 233 mm Ryggbredd 21 mm
- Vikt
- 671 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Glimmande jul med tid att träffa nära och kära i stora och små kalas.
Sveriges älskade konditor- och bagarmästare Jan Hedh bjuder in oss till sin jul och delar med sig av sina bästa hemlagade recept.
Här finns pepparkakor av alla slag, saffransbröd till adventskaffet, eleganta praliner som du kan göra själv, julaftons alla godsaker och småkakor, det fulländade gottebordet och eleganta efterrätter till årets nyårsfinal. Allt i en underbart fin form och med vackra bilder!
Norstedts 1 9789113069241 -
Choklad : mer av det goda
Inbunden bok. Prisma. 2 uppl. 2007. 239 sidor.
Nära nyskick. Jan Hedh är landets främste chokladexpert med 35 års erfarenhet av ämnet! I sin bok Choklad presenterar han en mängd läckra recept på chokladpraliner av olika slag. Men här finns också delikata petits fours, läckra kolor, kompletta desserter, spännande gl läs mer … läs mer
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789151848471
- Titel
- Choklad : mer av det goda
- Författare
- Hedh, Jan
- Förlag
- Prisma
- Utgivningsår
- 2007
- Omfång
- 239 sidor
- Bandtyp
- Kartonnage
- Mått
- 226 x 290 mm Ryggbredd 19 mm
- Vikt
- 1226 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Jan Hedh är landets främste chokladexpert med 35 års erfarenhet av ämnet! I sin bok Choklad presenterar han en mängd läckra recept på chokladpraliner av olika slag. Men här finns också delikata petits fours, läckra kolor, kompletta desserter, spännande glassbomber och eleganta tårtor. Du får tips om hur olika bär och frukter kombineras i praliner med skilda chokladsorter. Här finns praliner med nötter och mandel, med aprikoser och plommon, med hallon och svarta vinbär, med smaksättningar som chili och rosépeppar, flingsalt och citrontimjan, kanel, kaffe och teer av skilda slag. Du får lära dig att göra tryfflar med årgångschoklad och hur man bäst lyckas med likörpraliner.
Choklad vänder sig till såväl amatörer som till proffs. Den är pedagogiskt upplagd och vackert illustrerad med Klas Anderssons bilder.
Choklad utkom i original 2005.
Prisma 2 9789151848471 -
Bröd
Inbunden bok.
Mycket gott skick. Prisma. Stockholm, 2005. Förlagets illustrerade pappband med skyddsomslag. 4:o. Illustrerad i färg. 237 s.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789151842592
- Titel
- Bröd
- Författare
- Jan Hedh
- Förlag
- Prisma
- Utgivningsår
- 2004
- Omfång
- 240 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 220 x 280 mm
- Vikt
- 1232 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Jan Hedh arbetar sedan några år med att utveckla brödbakningskonsten i Sverige. Här har han samlat recept på de bröd som han tycker speciellt mycket om, främst matbröd av alla de slag: olika surdegsbröd, baguetter och ciabatta, bagels och pitabröd, dinkelbröd och kastanjebröd, jordärtskocksbröd, blåbärsbröd, citronbröd och rågbröd, men också engelska muffins, franska chokladbröd och skånsk äppelkaka.
Vi får lära oss grunderna till det verkligt goda brödet; vad ska man tänka på, vilka mjölsorter man ska använda, hur man gör en surdeg, hur man kan jäsa brödet i mjölade korgar eller mjölad bakduk i stället för på plåten för att det ska bli vackrare och högre, hur man ska knåda längre än du tror! och grädda. Vi får mästerbagarens heta tips på hur man lyckas; hur man bakar bröd med stor smak och arom. Hemligheten är surdeg och långa jästider! Vi får veta hur vi hemma i vår egen ugn ska kunna få till lika goda bröd som proffsen gör i bagerier med stenugnar.
Precis som Jan Hedhs tidigare böcker vänder sig Bröd till både amatörer och proffs. Bröd är en pedagogisk och inspirerande, faktarik och hisnande vacker bok för alla som tycker om att baka.
9789151842592 -
Julens söta : praliner, småkakor och annat go...
Inbunden bok. Norstedts. 1 uppl. 2015. 153 sidor.
Nyskick. Förlagsny.
Konditor- och bagarmästare Jan Hedh bjuder in oss till sin jul och delar med sig av sina bästa hemlagade recept.
Här finns pepparkakor av alla slag, saffransbröd till adventskaffet, eleganta praliner som du kan göra själv, julaftons alla gods läs mer … läs merInrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789113069241
- Titel
- Julens söta : praliner, småkakor och annat gott
- Författare
- Jan Hedh
- Förlag
- Norstedts
- Utgivningsår
- 2015
- Omfång
- 153 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 194 x 233 mm Ryggbredd 21 mm
- Vikt
- 671 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Glimmande jul med tid att träffa nära och kära i stora och små kalas.
Sveriges älskade konditor- och bagarmästare Jan Hedh bjuder in oss till sin jul och delar med sig av sina bästa hemlagade recept.
Här finns pepparkakor av alla slag, saffransbröd till adventskaffet, eleganta praliner som du kan göra själv, julaftons alla godsaker och småkakor, det fulländade gottebordet och eleganta efterrätter till årets nyårsfinal. Allt i en underbart fin form och med vackra bilder!
Norstedts 1 9789113069241 -
DEN TEKNISKE KOCKENS experimentella kokbok –...
Inbunden bok. Jure Förlag. 2014. 91 sidor.
Nyskick. –– ABSOLUT NYSKICK på inlagan, oläst! – (Obet. ytmärken på pärmarna.) – Se fler bilder! ––
Den första ”Den tekniske kocken” beskriver molekylär gastronomi med utgångspunkt från olika livsmedelsstrukturer, medan ”Den tekniske kocken 2” tar sin utgångspu läs mer … läs merInrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789172235892
- Titel
- Den tekniske kockens experimentella kokbok : 117 kemiska experiment i köket
- Författare
- Hegg, Per-Olof
- Förlag
- Jure Förlag
- Utgivningsår
- 2014
- Omfång
- 91 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 214 x 275 mm Ryggbredd 9 mm
- Vikt
- 600 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Den första ”Den tekniske kocken” beskriver molekylär gastronomi med utgångspunkt från olika livsmedelsstrukturer, medan ”Den tekniske kocken 2” tar sin utgångspunkt i mera kemi och introducerar molekylbegreppet. Tillsammans ger de båda böckerna en komplett beskrivning av de tekniska, kemiska, historiska och biologiska egenskaperna hos livsmedel – ett livsmedelsteknologiskt uppslagsverk.
Syftet med denna tredje bok i serien är att:
● sprida livsmedelskunskap genom enkla experiment
● introducera molekylär gastronomi för livsmedelsintresserade och
● skapa nya och överraskande smaksensationer.
En viktig utgångspunkt för att skriva den nya ”experimentella kokboken” har dels varit författarens unika forskarkontakter och egen forskning, dels att som medlem i Skåneländska Gastronomiska Akademien kunnat utnyttja kontakterna med den sydsvenska gastronomiska eliten som lett till en rad idéer och experiment.
Ambitionen är att experimenten ska vara:
● enkla och lätta att utföra i köket
● kittlande och överraskande både vad avser smaken och vad ögat ser
● innehålla nytänkande.
PER-OLOF HEGG är docent i Mejeriteknologi vid Lunds universitet och tidigare professor i Livsmedelsteknologi vid Norges Lantbrukshögskola. Författaren har lång erfarenhet som forsknings- och utvecklingschef inom livsmedelsindustrin och föreläser flitigt över hela landet.
Jure Förlag 9789172235892 -
DESSERTER
Inbunden bok. Prisma. 2 uppl. 2000. 239 sidor.
Nyskick. –– ABSOLUT NYSKICK på inlagan, oläst! – (Obet. ytmärken på pärmarna.) – Se fler bilder!
Med inspiration från Frankrike, Italien och Schweiz och i samklang med svenska desserttraditioner har Jan Hedh samlat erfarenheter i trettio år. I Desserter delar läs mer … läs merInrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789151837420
- Titel
- Desserter
- Författare
- Hedh, Jan
- Förlag
- Norstedts
- Utgivningsår
- 2000
- Omfång
- 239 sidor
- Bandtyp
- Kartonnage
- Vikt
- 1244 g
- Språk
- Svenska
Prisma 2 9789151837420 -
Choklad - mer av det goda
Inbunden bok. Prisma. 3 uppl. 2008. 240 sidor.
Nära nyskick. Format 24,5 x 17,5 cm Vikt 815 g
Inbundet laminatband, TREDJE upplagan, rikt och inspirerande illustrerad med färgfoton av Klas Andersson. Boken av den okrönte chokladkungen Jan Hedh, vänder sig boken till både amatörer och proffs. INNEHÅLL: Förord. Om c läs mer … läs merInrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789151851495
- Titel
- Choklad : mer av det goda
- Författare
- Hedh, Jan
- Förlag
- Prisma
- Utgivningsår
- 2008
- Omfång
- 240 sidor
- Bandtyp
- Kartonnage
- Mått
- 175 x 248 mm Ryggbredd 21 mm
- Vikt
- 797 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Jan Hedh är landets främste chokladexpert med mer än 35 års erfarenhet av ämnet! I Choklad - Mer av det goda presenterar han en mängd läckra recept på chokladpraliner av olika slag. Men här finns också delikata petits fours, läckra kolor, kompletta desserter, spännande glassbomber och eleganta tårtor. Lustfyllt, vackert och gott med noggranna anvisningar för att du ska nå ett lyckat resultat.
Du får tips om hur olika bär och frukter kombineras i praliner med skilda chokladsorter. Här finns praliner med nötter och mandel, med aprikoser och plommon, med hallon och svarta vinbär, med smaksättningar som chili och rosépeppar, flingsalt och citrontimjan, kanel, kaffe och teer av skilda slag. Du får lära dig att göra tryfflar med årgångschoklad och hur man bäst lyckas med likörpraliner.
Ett avsnitt med grundrecept lär ut hemligheterna bakom de läckraste fyllningarna - hur man gör grundmassa till klassiska praliner, lena ganacher, smältande fondanter, luftiga mousser och läckra parfaiter och bavaroiser med choklad. Översiktliga scheman visar hur mycket choklad som ska tillsättas beroende av vilken choklad som används. Här beskrivs också grunderna när det gäller temperering av choklad liksom hur man gör de elegantaste choklad-dekorerna.
I ett inledningskapitel berättas om chokladens historia, om kakaobönor, om processer och råvaror och om chokladtillverkning. Avslutningsvis förmedlar Michel Jamais några tankar om ädla drycker och choklad.
Choklad - Mer av det goda vänder sig till såväl amatörer som till proffs. Den är pedagogiskt upplagd och vackert illustrerad med Klas Anderssons bilder.
Prisma 3 9789151851495 -
Chokladpassion
Inbunden bok. Prisma. 2:8 uppl. 2005. 240 sidor.
Nära nyskick. Format 28,5 cm x 22,5 cm Vikt 1.225 g.
Inbundet förlagsband, ANDRA upplagan, mycket rikt illustrerad med inspirerande foton i färg av Klas Andersson. Författaren Jan Hedh är vår främste chokladexpert. Alla recept har utförliga anvisningar steg för steg läs mer … läs merInrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789151841304
- Titel
- Chokladpassion
- Författare
- Jan Hedh
- Förlag
- Prisma
- Utgivningsår
- 2003
- Omfång
- 240 sidor
- Bandtyp
- Kartonnage
- Mått
- 220 x 280 mm
- Vikt
- 1212 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- I Chokladpassion har Jan Hedh sammanställt sitt stora kunnande om chokladhantering. Han delar frikostigt med sig av de många recept, idéer och tips som han har samlat under sitt långa yrkesliv. Här finns recept på chokladpraliner med de läckraste fyllningar, chokladsmåbröd, tårtor, pajer, och bakelser, brûléer, mousser och bavaroiser, varma chokladdesserter och läckra chokladdrycker. Ja, till och med förslag och recept på varmrätter med choklad som krydda.
Alla recept har utförliga steg för steg-anvisningar och vid behov tips om var sällsynta råvaror kan inköpas. Författaren lär ut tekniker och ger detaljerade anvisningar om hanteringen av choklad, allt för att vi skall uppnå bästa möjliga resultat. Han ger också råd om hur choklad kan avnjutas på olika sätt.
Inledningsvis får läsaren bekanta sig med chokladens fascinerande historia och läsa om de viktigaste momenten vid chokladtillverkningen.Boken riktar sig till såväl en bredare allmänhet och chokladälskare som till fackfolk inom konditori- och restaurangnäring.
Jan Hedh är konditormästare med utbildning från bl.a. Coba-skolan i Basel, där han tidigt specialiserade sig på choklad. Han har arbetat med choklad i snart 40 år. Numera är Jan Hedh verksam som expert och konsult och efterfrågad såväl i Sverige som internationellt för sina fantastiska kunskaper. Han har tidigare givit ut boken Desserter.
Prisma 2:8 9789151841304 -
277 sorters kakor
Inbunden bok. Norstedts. 2:1 uppl. 2010. 240 sidor.
Nära nyskick. Stort format 28,5 x 22,5 cm Vikt 1.375 g.
Inbundet förlagsband i snygg layout, ANDRA upplagan, mycket rikt illustrerad med vackra färgfoton av Ulf Widell. En receptskatt, en kulturgärning och ett unikt referensverk för konditorer och kakälskare. Här finn läs mer … läs merInrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789113035826
- Titel
- 277 sorters kakor
- Författare
- Jan Hedh
- Förlag
- Norstedts
- Utgivningsår
- 2011
- Omfång
- 240 sidor
- Bandtyp
- Kartonnage
- Mått
- 225 x 286 mm Ryggbredd 24 mm
- Vikt
- 1369 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Jan Hedhs kakbok är en receptskatt, en kulturgärning och ett unikt referensverk för konditorer och kakälskare - en nostalgitripp där alla som minns sin barndoms konditoribesök kan hitta sin egen madeleinekaka.
I 45 år har Jan Hedh bakat kakor. Alltsedan sin lärlingstid hos den tidens legendariska mästare har han själv förädlat kakbakandets konst och är numera själv den mästare som för hantverk och tradition vidare. Här har han samlat 277 sorters kakor som alla har det gemensamt att de tillhör vår svenska kaktradition.
I och med en nyväckt känsla för kvalitet på det vi äter och som en motreaktion på usla fuskbakverk fyllda av transfetter och syntetiska smakämnen vill fler och fler baka själva. Det här är bibeln!
Ur innehållet:
- Mandelbakverk (till exempel mazariner, toscabakverk, polynéer, äppelbakverk och josefiner)
- Smördegsbakverk (till exempel dansbanor, kanapéer, pariservåfflor, kongresser, katalaner, kejsarkronor och vol au vent)
- Bakverk med nötter och kokos (till exempel kokosberg, kokossnitt, nötkakor och efemärkransar)
- Hippenbakverk (till exempel caprirullar, noisettestrutar och hyvelspån)
- Maränger (till exempel japaner, franska maränger, ristori, progresser och fragilitéer)
- Petit-chouxbakverk (till exempel mariakransar och berlinerkransar)
- Mjuka kakor (till exempel muffins, rulltårtor, sandkaka och mjuka pepparkakor)
- Julkakor (till exempel klenäter, struvor, mandelmusslor och pepparkakor)
- Småbröd (till exempel drömmar, finska pinnar, konjakskransar, spritskransar, schackrutor och brysselkex)
- Biskvier och makroner
- Flarn
- Petit-fours och tebröd
Norstedts 2:1 9789113035826 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789151844961
- Titel
- Bröd
- Författare
- Jan Hedh
- Förlag
- Prisma
- Utgivningsår
- 2005
- Omfång
- 239 sidor
- Bandtyp
- Kartonnage
- Vikt
- 1218 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Ett sinnligt praktverk om bakning som utan tvekan kommer att bli klassiskt. Bagerimästaren Hedh förmedlar sina kunskaper med en unik kombination av bredd och djup.
Så löd motiveringen när Jan Hedhs bok utsågs till vinnare av Årets Svenska Måltidslitteratur 2004 i kategorin Bröd och andra bakverk. Nu utkommer denna överdådigt vackra bok i kartonnage!
Jan Hedh arbetar sedan några år med att utveckla brödbakningskonsten i Sverige. Här har han samlat recept på de bröd som han tycker speciellt mycket om, främst matbröd av alla de slag: olika surdegsbröd, baguetter och ciabatta, bagels och pitabröd, dinkelbröd och kastanjebröd, jordärtskocksbröd, blåbärsbröd, citronbröd och rågbröd, men också engelska muffins, franska chokladbröd och skånsk äppelkaka.
Prisma 2 9789151844961 -
Tårtor
Inbunden bok.
Mycket gott skick. Skyddsomslag i gott skick. Norstedts, 2011. Förlagets tryckta/dekorerade pappband, med trådbunden inlaga, i mycket gott skick. Skyddsomslaget fräscht, men aningen naggat/skavt i rygghuvudet, ryggfoten och bakre, övre hörnet samt något tilltryckt/veckat i baksidans nederkant, i övri läs mer … läs mer
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789113033266
- Titel
- Tårtor
- Författare
- Hedh, Jan
- Förlag
- Norstedts
- Utgivningsår
- 2011
- Omfång
- 240 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 230 x 287 mm Ryggbredd 24 mm
- Vikt
- 1420 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Vad får man om man vispar fyrahundra ägg, tjugofem kilo socker och sedan blandar i lite annat smått och gott? Jo, femtioåtta fantastiska tårtor enligt konditormästare Jan Hedhs klassiska recept.
Grundmassor, bottnar, sylter, krämer, mousser och tårtöverdrag - här finns recept på alla byggstenar som går att kombinera till ljuvliga tårtor. Jan Hedh ger oss inte bara recepten, utan delar som vanligt även med sig av sin enorma kunskap: Vad händer om man ökar sockermängden i anslaget? Hur fungerar gelatin? Vad gör en botten mindre smulig?
Steg för steg, mycket pedagogiskt, visar han hur du bakar våningstårtor till bröllop, klassiska svenska tårtor (som prinsesstårta, gräddtårta och sans rival), klassiska utländska tårtor (sacher, cheesecake och champagnekrämtårta med flera). Dessutom ett helt kapitel om tårtdekorationer: till bröllop och dop, rosor i karamell, duvor i kristyr och pikering.
Samtliga tårtor och många arbetsmoment är läckert fotograferade av Charlotte Gawell. Två konstnärer har skapat en bok som kan avnjutas som den är eller med en kopp gott kaffe!
Boken utsågs till vinnare i Årets Svenska Måltidslitteratur 2011 i kategorin Söta bakverk med motiveringen: Med den sanne mästerkonditorns ofattbara grundlighet utreds tårtbottnens fundamentala drag, syltens och krämens bärande roller, samt ett universum av läckra överdrag.
9789113033266 -
Efterrätter, tårtor och godsaker
Häftad bok. Albert Bonniers Förlag. 2007. 148 sidor.
Mycket gott skick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789100115425
- Titel
- Efterrätter, tårtor och godsaker
- Författare
- Hedh, Jan
- Förlag
- Albert Bonniers Förlag
- Utgivningsår
- 2007
- Bandtyp
- Flexband
- Mått
- 178 x 201 mm Ryggbredd 15 mm
- Vikt
- 392 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Jan Hedh, internationellt känd konditormästare och chokladexpert, har samlat erfarenheter om desserter i trettio år. I Efterrätter, tårtor och godsaker delar han generöst med sig av sitt kunnande. Här hittar man klassiker som chokladmousse och marängsuisse, traditionellt svenska desserter som äppelpaj och saftkräm tillsammans med internationella godsaker som tiramisu och clafoutis. Allt provlagat och noga testat för att göra det lätt för alla både erfarna och nybörjare att lyckas i köket.Efterrätter är ett utdrag ur Bonniers Kokbok, som blivit en stor succé och fått ett flertal utmärkelser. Den blev utsedd till årets bästa kokbok 2003 av Måltidsakademien, och till bästa grundkokbok i Svenska Dagbladet 2005 med motiveringen: "Här finns precis ALLT man behöver veta... fräscht, modernt och sakkunnigt."
Albert Bonniers Förlag 9789100115425 -
Chokladpassion
Inbunden bok. Prisma. 2 uppl. 2003. 240 sidor.
Mycket gott skick. Teknikerna steg-för-steg hur man handskas med choklad för bästa möjliga resultat. Och massor av goda recept... Av Sveriges främste chokladexpert, konditor och VM-medaljör. Rikt illustrerad. Inbunden, färgtryckt laminatband / kartonnage. 4:o. 285x225x18 mm läs mer … läs mer
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789151841304
- Titel
- Chokladpassion
- Författare
- Jan Hedh
- Förlag
- Prisma
- Utgivningsår
- 2003
- Omfång
- 240 sidor
- Bandtyp
- Kartonnage
- Mått
- 220 x 280 mm
- Vikt
- 1212 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- I Chokladpassion har Jan Hedh sammanställt sitt stora kunnande om chokladhantering. Han delar frikostigt med sig av de många recept, idéer och tips som han har samlat under sitt långa yrkesliv. Här finns recept på chokladpraliner med de läckraste fyllningar, chokladsmåbröd, tårtor, pajer, och bakelser, brûléer, mousser och bavaroiser, varma chokladdesserter och läckra chokladdrycker. Ja, till och med förslag och recept på varmrätter med choklad som krydda.
Alla recept har utförliga steg för steg-anvisningar och vid behov tips om var sällsynta råvaror kan inköpas. Författaren lär ut tekniker och ger detaljerade anvisningar om hanteringen av choklad, allt för att vi skall uppnå bästa möjliga resultat. Han ger också råd om hur choklad kan avnjutas på olika sätt.
Inledningsvis får läsaren bekanta sig med chokladens fascinerande historia och läsa om de viktigaste momenten vid chokladtillverkningen.Boken riktar sig till såväl en bredare allmänhet och chokladälskare som till fackfolk inom konditori- och restaurangnäring.
Jan Hedh är konditormästare med utbildning från bl.a. Coba-skolan i Basel, där han tidigt specialiserade sig på choklad. Han har arbetat med choklad i snart 40 år. Numera är Jan Hedh verksam som expert och konsult och efterfrågad såväl i Sverige som internationellt för sina fantastiska kunskaper. Han har tidigare givit ut boken Desserter.
Prisma 2 9789151841304 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789113035826
- Titel
- 277 sorters kakor
- Författare
- Jan Hedh
- Förlag
- Norstedts
- Utgivningsår
- 2011
- Omfång
- 240 sidor
- Bandtyp
- Kartonnage
- Mått
- 225 x 286 mm Ryggbredd 24 mm
- Vikt
- 1369 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Jan Hedhs kakbok är en receptskatt, en kulturgärning och ett unikt referensverk för konditorer och kakälskare - en nostalgitripp där alla som minns sin barndoms konditoribesök kan hitta sin egen madeleinekaka.
I 45 år har Jan Hedh bakat kakor. Alltsedan sin lärlingstid hos den tidens legendariska mästare har han själv förädlat kakbakandets konst och är numera själv den mästare som för hantverk och tradition vidare. Här har han samlat 277 sorters kakor som alla har det gemensamt att de tillhör vår svenska kaktradition.
I och med en nyväckt känsla för kvalitet på det vi äter och som en motreaktion på usla fuskbakverk fyllda av transfetter och syntetiska smakämnen vill fler och fler baka själva. Det här är bibeln!
Ur innehållet:
- Mandelbakverk (till exempel mazariner, toscabakverk, polynéer, äppelbakverk och josefiner)
- Smördegsbakverk (till exempel dansbanor, kanapéer, pariservåfflor, kongresser, katalaner, kejsarkronor och vol au vent)
- Bakverk med nötter och kokos (till exempel kokosberg, kokossnitt, nötkakor och efemärkransar)
- Hippenbakverk (till exempel caprirullar, noisettestrutar och hyvelspån)
- Maränger (till exempel japaner, franska maränger, ristori, progresser och fragilitéer)
- Petit-chouxbakverk (till exempel mariakransar och berlinerkransar)
- Mjuka kakor (till exempel muffins, rulltårtor, sandkaka och mjuka pepparkakor)
- Julkakor (till exempel klenäter, struvor, mandelmusslor och pepparkakor)
- Småbröd (till exempel drömmar, finska pinnar, konjakskransar, spritskransar, schackrutor och brysselkex)
- Biskvier och makroner
- Flarn
- Petit-fours och tebröd
Norstedts 9789113035826 -
Passionerat hantverk på Olof Viktors
Inbunden bok. Olof Viktors International. 2011. 240 sidor.
Mycket gott skick. Skyddsomslag i mycket gott skick. Namnteckningar och gåvotillskrift på försättsbladet, i övrigt inlaga i nära nyskick.
Utförlig presentation av det berömda bageriet och kaféet på Österlen, besökt av tiotusenden. … läs merInrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789163384028
- Titel
- Passionerat hantverk på Olof Viktors
- Författare
- Jan Hedh
- Förlag
- Olof Viktors International
- Utgivningsår
- 2011
- Omfång
- 240 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 230 x 290 mm Ryggbredd 20 mm
- Vikt
- 1172 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Olof Viktors är ett prisat bageri och kafe´i skånska Glemminge på Österlen. Här lever och förverkligas drömmen om att erbjuda läckra bröd, bakverk, kakor, smörgåsar, sylt, marmelad, knäckebröd, saft och praliner framställda på riktigt, med stor kunskap och enligt hantverksmässiga traditioner. Bakom framgångsreceptet står bla Jan Hedh, vårt lands främste konditor-och bagarmästare, flerfaldigt belönad med både internationella och nationella utmärkelser för sina gastronomiska gärningar. Han är också mannen bakom många bästsäljande böcker med titlar som Chakladpassion, Bröd, Glasspassion och 277 sorters kakor. I Jan Hedh - Passionerat hantverk på Olof Viktors får du följa Olof Viktors genom de fyra årstiderna som sett ur Jans ögon. Personliga anekdoter och skarpa reflektioner blandas med Olof Viktors historia och mest populära recept.
Olof Viktors International 9789163384028 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789151841304
- Titel
- Chokladpassion
- Författare
- Jan Hedh
- Förlag
- Prisma
- Utgivningsår
- 2003
- Omfång
- 240 sidor
- Bandtyp
- Kartonnage
- Mått
- 220 x 280 mm
- Vikt
- 1212 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- I Chokladpassion har Jan Hedh sammanställt sitt stora kunnande om chokladhantering. Han delar frikostigt med sig av de många recept, idéer och tips som han har samlat under sitt långa yrkesliv. Här finns recept på chokladpraliner med de läckraste fyllningar, chokladsmåbröd, tårtor, pajer, och bakelser, brûléer, mousser och bavaroiser, varma chokladdesserter och läckra chokladdrycker. Ja, till och med förslag och recept på varmrätter med choklad som krydda.
Alla recept har utförliga steg för steg-anvisningar och vid behov tips om var sällsynta råvaror kan inköpas. Författaren lär ut tekniker och ger detaljerade anvisningar om hanteringen av choklad, allt för att vi skall uppnå bästa möjliga resultat. Han ger också råd om hur choklad kan avnjutas på olika sätt.
Inledningsvis får läsaren bekanta sig med chokladens fascinerande historia och läsa om de viktigaste momenten vid chokladtillverkningen.Boken riktar sig till såväl en bredare allmänhet och chokladälskare som till fackfolk inom konditori- och restaurangnäring.
Jan Hedh är konditormästare med utbildning från bl.a. Coba-skolan i Basel, där han tidigt specialiserade sig på choklad. Han har arbetat med choklad i snart 40 år. Numera är Jan Hedh verksam som expert och konsult och efterfrågad såväl i Sverige som internationellt för sina fantastiska kunskaper. Han har tidigare givit ut boken Desserter.
Prisma 2 9789151841304 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789151844961
- Titel
- Bröd
- Författare
- Jan Hedh
- Förlag
- Prisma
- Utgivningsår
- 2005
- Omfång
- 239 sidor
- Bandtyp
- Kartonnage
- Vikt
- 1218 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Ett sinnligt praktverk om bakning som utan tvekan kommer att bli klassiskt. Bagerimästaren Hedh förmedlar sina kunskaper med en unik kombination av bredd och djup.
Så löd motiveringen när Jan Hedhs bok utsågs till vinnare av Årets Svenska Måltidslitteratur 2004 i kategorin Bröd och andra bakverk. Nu utkommer denna överdådigt vackra bok i kartonnage!
Jan Hedh arbetar sedan några år med att utveckla brödbakningskonsten i Sverige. Här har han samlat recept på de bröd som han tycker speciellt mycket om, främst matbröd av alla de slag: olika surdegsbröd, baguetter och ciabatta, bagels och pitabröd, dinkelbröd och kastanjebröd, jordärtskocksbröd, blåbärsbröd, citronbröd och rågbröd, men också engelska muffins, franska chokladbröd och skånsk äppelkaka.
Prisma 2 9789151844961 -
Jan Hedhs bästa : från surdegar till sockerka...
Inbunden bok. Norstedts. 1 uppl. 2011. 109 sidor.
Mycket gott skick. Ett litet skav från en prislapp på pärmens framsida. I övrigt är boken i nära nyskick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789113035376
- Titel
- Jan Hedhs bästa : från surdegar till sockerkakor
- Författare
- Jan Hedh
- Förlag
- Norstedts
- Utgivningsår
- 2011
- Omfång
- 109 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 175 x 232 mm Ryggbredd 13 mm
- Vikt
- 440 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Det skulle inte falla Jan Hedh in att köpa en fabriksgjord mazarin. Här är det äkta vara som gäller, helst från grunden och med en konstnärlig finess som är få förunnade. Jan Hedh vill få oss att sätta en surdeg i stället för att köpa bake off på 7Eleven.
Den svenska matrevolutionen rullar vidare. I Sverige äter vi bättre än någonsin. Svenska kockar uppmärksammas allt oftare internationellt och tar hem prestigefulla priser. Vi har valt ut några av våra bästsäljande kockar och kokboksförfattare för en fin liten reprintserie med ett sextiotal recept i varje volym. Ett utmärkt tillfälle för alla kokboksälskare att hitta nya bekantskaper, eller när du vill ge bort din favoritkock i present!
Jan Hedh är en av våra främsta konditormästare och bagarmästare, verksam som utbildare och konsult åt restauranger och livsmedelsföretag runt om i världen. Han har under sin nästan fyrtioåriga karriär fått en lång rad gastronomiska utmärkelser.
För Jan Hedh handlar det om kvalitet hela vägen. Allt görs från grunden med bra råvaror och skapas med kunskap och konstnärlig touch. Med sina böcker ger han oss chansen att lära mer om bakningens ädla konst. Och vad känns lyxigare än ett doftande hembakat levainbröd eller egenhändigt gjorda biskvier?
Recepten är tagna från Bröd, Bröd och kaffebröd och 277 sorters kakor.
Norstedts 1 9789113035376 -
Bröd & kaffebröd : baka på riktigt med Jan He...
Inbunden bok. Norstedts. 1 uppl. 2009. 240 sidor.
Nära nyskick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789113023458
- Titel
- Bröd & kaffebröd : baka på riktigt med Jan Hedh
- Författare
- Jan Hedh
- Förlag
- Norstedts
- Utgivningsår
- 2009
- Omfång
- 240 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 228 x 288 mm Ryggbredd 22 mm
- Vikt
- 1392 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- "Nybakat bröd till frukost, lunch och middag borde vara en rättighet i den mänskliga tillvaron! Bevare oss för bröd i plastpåsar med konserveringsmedel och tillsatser, bröd ska vara färskt och nybakat, det är då det är som bäst och smakar som det ska!"
Idag finns det inte ett bageri i varje hörn som det gjorde förr, och i takt med att vi mer och mer börjar ifrågasätta vad stormarknadsbrödet och andra matvaror innehåller har brödbakandet hemma fått en renässans. Då är det läge för ännu en brödbok av Jan Hedh efter succén från 2004. Denna gång även med söta bröd.
Återigen har Jan Hedh samlat recept på klassiker och mer okända brödtyper, svenska och utländska, i ett praktverk som doftar nybakat; ett 80-tal bröd och knäckebröd, och nästan lika många kaffebröd.
Här förmedlar han sin kärlek till konsistenser, dofter och texturer; lika sinnligt som han beskriver hur härligt ett wienerbröd smälter i munnen, lika fördömande är han mot allt som inte är äkta vara och han skräder inte orden i sina omdömen om det industritillverkade och konstgjorda: "… den smörja som kallas för vaniljkräm på många ställen och är kallrörd med modifierad stärkelse och vanillin och en massa andra hokus pokus-ingredienser som inte har ett dugg att göra med riktigt kokt vaniljkräm."
Inspirerad av sin barndoms bakverk, resor och möten med berömda bagare strör han anekdoter omkring sig om bakverk han njutit genom livet. Här möter vi en Jan Hedh på gott humör och med en härlig humor: "Italienskt bigabröd passar till all mat utom till surströmming, där jag vill ha norrländskt tunnbröd och snaps och kall öl."
Norstedts 1 9789113023458 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789151847412
- Titel
- Desserter
- Författare
- Hedh, Jan
- Förlag
- Prisma
- Utgivningsår
- 2006
- Omfång
- 239 sidor
- Bandtyp
- Kartonnage
- Mått
- 175 x 248 mm Ryggbredd 18 mm
- Vikt
- 822 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Med inspiration från Frankrike, Italien och Schweiz och i samklang med svenska desserttraditioner har Jan Hedh samlat erfarenheter i trettio år. I Desserter, som utkom för första gången 1998, delar han generöst med sig av sitt kunnande. Nytt förminskat format!
Dessertälskare får här sitt lystmäte. Med rätt metod kan det till synes svåra utan problem bli verklighet.
För att göra njutningen fullkomlig, innehåller boken också förslag på lämpliga dessertviner.
Ur innehållet:Grunddegar, bottnar och maränger Mandelmassa, marsipan, krämer och fyllningar Såser, geléer, sockerkokning, syltning, puréer och inläggningar Glass, sorbet, granité, parfait, suffléglass - samt mousse och bavaroise Kalla desserter Chokladdesserter. Tårtor och tarter Varma desserter Dessertviner
Prisma 3 9789151847412 -
Tårtor
Inbunden bok. Nordstedts. 2011. 240 sidor.
Nära nyskick. Sveriges mest konditor Jan H i högform med söta bakverk i den större skalan. Som vanligt från grunden grundligt med olika bottnar, fyllningar, dekorationer, glasyrer mm. Olika typiska klassiker gås igenom, det här är ingen vanlig bakbok utan mer en lärob läs mer … läs mer
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEKNordstedts -
Choklad : mer av det goda
Inbunden bok. Prisma. 2 uppl. 2008. 240 sidor.
Mycket gott skick. Anteckning på försättsbladet.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789151851495
- Titel
- Choklad : mer av det goda
- Författare
- Hedh, Jan
- Förlag
- Prisma
- Utgivningsår
- 2008
- Omfång
- 240 sidor
- Bandtyp
- Kartonnage
- Mått
- 175 x 248 mm Ryggbredd 21 mm
- Vikt
- 797 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Jan Hedh är landets främste chokladexpert med mer än 35 års erfarenhet av ämnet! I Choklad - Mer av det goda presenterar han en mängd läckra recept på chokladpraliner av olika slag. Men här finns också delikata petits fours, läckra kolor, kompletta desserter, spännande glassbomber och eleganta tårtor. Lustfyllt, vackert och gott med noggranna anvisningar för att du ska nå ett lyckat resultat.
Du får tips om hur olika bär och frukter kombineras i praliner med skilda chokladsorter. Här finns praliner med nötter och mandel, med aprikoser och plommon, med hallon och svarta vinbär, med smaksättningar som chili och rosépeppar, flingsalt och citrontimjan, kanel, kaffe och teer av skilda slag. Du får lära dig att göra tryfflar med årgångschoklad och hur man bäst lyckas med likörpraliner.
Ett avsnitt med grundrecept lär ut hemligheterna bakom de läckraste fyllningarna - hur man gör grundmassa till klassiska praliner, lena ganacher, smältande fondanter, luftiga mousser och läckra parfaiter och bavaroiser med choklad. Översiktliga scheman visar hur mycket choklad som ska tillsättas beroende av vilken choklad som används. Här beskrivs också grunderna när det gäller temperering av choklad liksom hur man gör de elegantaste choklad-dekorerna.
I ett inledningskapitel berättas om chokladens historia, om kakaobönor, om processer och råvaror och om chokladtillverkning. Avslutningsvis förmedlar Michel Jamais några tankar om ädla drycker och choklad.
Choklad - Mer av det goda vänder sig till såväl amatörer som till proffs. Den är pedagogiskt upplagd och vackert illustrerad med Klas Anderssons bilder.
Prisma 2 9789151851495 -
Jan Hedhs bästa från surdegar till sockerkako...
Inbunden bok. Nordstedts. 2011. 112 sidor.
Nära nyskick. Bok i presentskick. Jan Hedh, vår främsta konditor, alla kakor, bakverk och deserters mästare. Här i sitt favoritområde, bakning! Massor med bra recept och inspiration! … läs mer
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEKNordstedts
Your country and preferred language.
Select your country Select languageDenna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.
Stäng
Välkommen till Sveriges största bokhandel
Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.
- Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
- Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn
