-
Skörd : 41 grönsaker 810 recept från Ekolådan
Inbunden bok. Natur & Kultur Allmänlitteratur. 1 uppl. 2017. 185 sidor.
Nära nyskick. Övre plan.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789127151048
- Titel
- Skörd : 41 grönsaker 810 recept från Ekolådan
- Författare
- Dieng, Anette
- Förlag
- Natur & Kultur Allmänlitteratur
- Utgivningsår
- 2017
- Omfång
- 185 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 185 x 245 mm Ryggbredd 21 mm
- Vikt
- 740 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- "Det här är en ovärderlig tillgång i kokbokshyllan."
Vegourmet
Ända sedan starten 2003 har Ekolådan levererat flera tusen lådor med ekologiska grönsaker och frukter till hem runt om i Sverige. De cirka 600 smårecepten som presenteras är dels ett urval av Ekolådans bästa, dels framtagna specifikt för boken. Recepten är inte nödvändigtvis helt vegetariska, men har alltid grönt i fokus.
Varje grönsak presenteras med recept, praktiska tips på förvaring, när grönsaken är som godast, vad som passar ihop med vad och vad som är gott att äta till de färdiga rätterna.
De flesta av oss lagar grönsaker på ungefär samma vis varje gång. Den här boken ger dig möjlighet att lära känna råvarorna bättre och du får kunskap om hur du kan laga till dem på nya sätt och servera dem i nya smakkombinationer - kålrabbi är till exempel jättegott tillsammans med päron, lök, flagad mandel och honungsvinägrett, och råstekt broccoli blandad med vitlök, chili, cashewnötter och soja passar väldigt bra som tillbehör till fisk.
Recepten i boken är ingen exakt vetenskap. De är korta, enkla och har inga precisa mått. Tanken är att du snabbt ska kunna laga till något gott av det du har hemma. Merparten av rätterna är tillbehör, men de flesta fungerar utmärkt även på egen hand. Eller så serverar du flera små grönsaksrätter som en måltid.
Anette Dieng har tidigare arbetat som kock och var med och startade Ekolådan. Idag är hon skribent och har en vilja att förmedla kunskap om hur mat och råvaror kan produceras på ett hållbart sätt. Anette är också medförfattare till boken Handbok i naturlig biodling (2015).
Ingela Persson är kock och krögare och skriver nya recept för Ekolådan varje vecka. Hon har tidigare gett ut böckerna Dags för dessert (2006) och Frukt och bär (2008) och driver Brasserie Bobonne i Stockholm.
"Grönsaker på nytt sätt."
Nya Kristinehamns Posten
"Det här är en smart kokbok för den som inte alltid orkar läsa omfattande recept. Den utgår från 41 vanliga grönsaker och föreslår till varje grönsak en rad olika sätt som den kan tillagas på. Den kan med andra ord användas liter som ett uppslagsverk när inspirationen känns svårfångad."
Plaza Interiör
Det här är en ovärderlig tillgång i kokbokshyllan.
Natur & Kultur Allmänlitteratur 1 9789127151048 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789176996119
- Titel
- Sankt Olof (995-1030) : Sankt Olof (995-1030)
- Författare
- Persson, Ingela
- Förlag
- BoD
- Utgivningsår
- 2017
- Omfång
- 24 sidor
- Bandtyp
- Häftad
- Mått
- 120 x 190 mm Ryggbredd 2 mm
- Vikt
- 40 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Olof Haraldsson eller S:t Olof (995-1030) var konung av Norge 1015-1028 och är ett av Nordens äldsta och mest omhuldade helgon. Han omvände sig i ganska unga år till kristendomen i Normandie under en vikingafärd och verkade sedan kraftfullt för Norges kristnande, men fick efter nederlaget i slaget vid Helge å gå i landsflykt och led slutligen martyrdöden i det berömda slaget vid Stiklastad 1030 i samband med ett försök att återta sitt rike. I denna koncisa biografi över helgonkonungen, författad av fil. kand. Ingela Persson, framhålls särskilt hans kamp mot den norröna hedendomens mörker och de många mirakel och helbrägdagörelser som förknippas med hans namn och kult. För att söka helgonets hjälp mot krämpor och andra bekymmer beger sig än i våra dagar pilgrimer till hans kultplatser, t.ex. det av ett katolskt skimmer fortfarande omgärdade S:t Olof i Skåne, som genom den skånska allmogens envetna devotion för 'Sante Olof' lyckades överleva reformationens och upplysningstidens försök att kväsa helgonkulterna.
Häftet innehåller ett antal illustrationer i färg.
Svenska Katolska adamien 1 9789176996119 -
Dags för dessert
Häftad bok. Natur & Kultur. 1 uppl. 2006. 128 sidor.
Mycket gott skick. / Nära nyskick... Mjukpärm med inlagda flikar. Danskt band..
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789127356252
- Titel
- Dags för dessert
- Författare
- Ingela Persson
- Förlag
- Natur & Kultur
- Utgivningsår
- 2006
- Omfång
- 128 sidor
- Bandtyp
- Danskt band
- Mått
- 185 x 225 mm Ryggbredd 15 mm
- Vikt
- 496 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- I dag består efterrätten ofta av ett färdigt paket glass eller en chokladkaka, även när vi bjuder andra på middag och har lagt ner timmar i köket på fantastiska förrätter och varmrätter. Nu är det dags att återerövra efterrätten, den riktiga efterrätten. Att njuta av säsongens bästa bär och frukter, botanisera i delikatessbutikernas chokladhyllor, experimentera med hemmagjord glass och sorbet. Så mycket roligare och godare än att ställa fram en After Eight-ask. Dags för dessert innehåller 90 frestande skapelser för alla tillfällen. Recepten är enkla att följa och boken innehåller allt från riktigt lättlagade desserter till mer avancerade. Författaren delar dessutom med sig av sina bästa tips för hur man kan variera recepten, till exempel beroende på tillgången på färska bär eller om man vill byta smaksättning på sin Crème brûlée. Boken ger också svar på frågor när det gäller olika ingredienser Måste man alltid använda choklad med 70 % kakaohalt? Hur fryser man bäst in bär och frukt? Vad är det egentligen för skillnad på smör och margarin? Vaniljstång, vaniljsocker, vaniljessens och vanillinsocker vad ska man välja? Boken är indelad i sju kapitel:
Bär
Blåbärssufflé med drottningkompott, Lyxriddare med smultron, Cheesecake med svarta vinbär etc.
Rabarber & fläder
Rabarbersmulpaj, Citronkaka med rabarber & flädersabayone, Hallon- & rabarbertarte etc.
Frukt
Äppelflarn med kanelglass, Vaniljmarinerad ananas med hallonsorbet, Fikontarte med mascarponesorbet etc.
Glass, sorbet & granité
Grundrecept för glass och sorbet, Jordgubbssorbet med champagne, Basilikayoghurtglass med färska bär, Melon- & myntagranité etc.
Klassiker
Marängsviss, Peach melba, Ostkaka med rårörda lingon, Crêpes suzette etc.
Choklad
Chokladbrownie med hallon & vit chokladglass, Chokladsufflé med glass och stekt banan, Baklava med nötter & choklad etc.
Gott till kaffet
Plommonkaka, Chokladtryfflar, Hallongrottor, Jordgubbstårta etc.
Natur & Kultur 1 9789127356252 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789127356252
- Titel
- Dags för dessert
- Författare
- Ingela Persson
- Förlag
- Natur & Kultur
- Utgivningsår
- 2006
- Omfång
- 128 sidor
- Bandtyp
- Danskt band
- Mått
- 185 x 225 mm Ryggbredd 15 mm
- Vikt
- 496 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- I dag består efterrätten ofta av ett färdigt paket glass eller en chokladkaka, även när vi bjuder andra på middag och har lagt ner timmar i köket på fantastiska förrätter och varmrätter. Nu är det dags att återerövra efterrätten, den riktiga efterrätten. Att njuta av säsongens bästa bär och frukter, botanisera i delikatessbutikernas chokladhyllor, experimentera med hemmagjord glass och sorbet. Så mycket roligare och godare än att ställa fram en After Eight-ask. Dags för dessert innehåller 90 frestande skapelser för alla tillfällen. Recepten är enkla att följa och boken innehåller allt från riktigt lättlagade desserter till mer avancerade. Författaren delar dessutom med sig av sina bästa tips för hur man kan variera recepten, till exempel beroende på tillgången på färska bär eller om man vill byta smaksättning på sin Crème brûlée. Boken ger också svar på frågor när det gäller olika ingredienser Måste man alltid använda choklad med 70 % kakaohalt? Hur fryser man bäst in bär och frukt? Vad är det egentligen för skillnad på smör och margarin? Vaniljstång, vaniljsocker, vaniljessens och vanillinsocker vad ska man välja? Boken är indelad i sju kapitel:
Bär
Blåbärssufflé med drottningkompott, Lyxriddare med smultron, Cheesecake med svarta vinbär etc.
Rabarber & fläder
Rabarbersmulpaj, Citronkaka med rabarber & flädersabayone, Hallon- & rabarbertarte etc.
Frukt
Äppelflarn med kanelglass, Vaniljmarinerad ananas med hallonsorbet, Fikontarte med mascarponesorbet etc.
Glass, sorbet & granité
Grundrecept för glass och sorbet, Jordgubbssorbet med champagne, Basilikayoghurtglass med färska bär, Melon- & myntagranité etc.
Klassiker
Marängsviss, Peach melba, Ostkaka med rårörda lingon, Crêpes suzette etc.
Choklad
Chokladbrownie med hallon & vit chokladglass, Chokladsufflé med glass och stekt banan, Baklava med nötter & choklad etc.
Gott till kaffet
Plommonkaka, Chokladtryfflar, Hallongrottor, Jordgubbstårta etc.
Natur & Kultur 1 9789127356252 -
SKÖRD - 41 GRÖNSAKER, 810 RECEPT från Ekolå...
Inbunden bok.
Nyskick. NoK, 2017, 185 s., inb. dek. förlagsband; fotoill. i färg
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789127151048
- Titel
- Skörd : 41 grönsaker 810 recept från Ekolådan
- Författare
- Dieng, Anette
- Förlag
- Natur & Kultur Allmänlitteratur
- Utgivningsår
- 2017
- Omfång
- 185 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 185 x 245 mm Ryggbredd 21 mm
- Vikt
- 740 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- "Det här är en ovärderlig tillgång i kokbokshyllan."
Vegourmet
Ända sedan starten 2003 har Ekolådan levererat flera tusen lådor med ekologiska grönsaker och frukter till hem runt om i Sverige. De cirka 600 smårecepten som presenteras är dels ett urval av Ekolådans bästa, dels framtagna specifikt för boken. Recepten är inte nödvändigtvis helt vegetariska, men har alltid grönt i fokus.
Varje grönsak presenteras med recept, praktiska tips på förvaring, när grönsaken är som godast, vad som passar ihop med vad och vad som är gott att äta till de färdiga rätterna.
De flesta av oss lagar grönsaker på ungefär samma vis varje gång. Den här boken ger dig möjlighet att lära känna råvarorna bättre och du får kunskap om hur du kan laga till dem på nya sätt och servera dem i nya smakkombinationer - kålrabbi är till exempel jättegott tillsammans med päron, lök, flagad mandel och honungsvinägrett, och råstekt broccoli blandad med vitlök, chili, cashewnötter och soja passar väldigt bra som tillbehör till fisk.
Recepten i boken är ingen exakt vetenskap. De är korta, enkla och har inga precisa mått. Tanken är att du snabbt ska kunna laga till något gott av det du har hemma. Merparten av rätterna är tillbehör, men de flesta fungerar utmärkt även på egen hand. Eller så serverar du flera små grönsaksrätter som en måltid.
Anette Dieng har tidigare arbetat som kock och var med och startade Ekolådan. Idag är hon skribent och har en vilja att förmedla kunskap om hur mat och råvaror kan produceras på ett hållbart sätt. Anette är också medförfattare till boken Handbok i naturlig biodling (2015).
Ingela Persson är kock och krögare och skriver nya recept för Ekolådan varje vecka. Hon har tidigare gett ut böckerna Dags för dessert (2006) och Frukt och bär (2008) och driver Brasserie Bobonne i Stockholm.
"Grönsaker på nytt sätt."
Nya Kristinehamns Posten
"Det här är en smart kokbok för den som inte alltid orkar läsa omfattande recept. Den utgår från 41 vanliga grönsaker och föreslår till varje grönsak en rad olika sätt som den kan tillagas på. Den kan med andra ord användas liter som ett uppslagsverk när inspirationen känns svårfångad."
Plaza Interiör
Det här är en ovärderlig tillgång i kokbokshyllan.
9789127151048 -
Skörd. 41 grönsaker 810 recept från Ekolådan
Inbunden bok. Natur & Kultur Allmänlitteratur. 1 uppl. 2017. 185 sidor.
Mycket gott skick. Format 24,5 x 18,5 cm Vikt 745 g.
Inbundet förlagsband, mycket rikt färgillustrerad med foton av Erik Olsson och teckningar av Katy Kimbell. Ur baksidestexten: I Skörd får du 810 förslag på vad du kan göra av våra 41 mest vanliga grönsaker. Här finns tip läs mer … läs merInrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789127151048
- Titel
- Skörd : 41 grönsaker 810 recept från Ekolådan
- Författare
- Dieng, Anette
- Förlag
- Natur & Kultur Allmänlitteratur
- Utgivningsår
- 2017
- Omfång
- 185 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 185 x 245 mm Ryggbredd 21 mm
- Vikt
- 740 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- "Det här är en ovärderlig tillgång i kokbokshyllan."
Vegourmet
Ända sedan starten 2003 har Ekolådan levererat flera tusen lådor med ekologiska grönsaker och frukter till hem runt om i Sverige. De cirka 600 smårecepten som presenteras är dels ett urval av Ekolådans bästa, dels framtagna specifikt för boken. Recepten är inte nödvändigtvis helt vegetariska, men har alltid grönt i fokus.
Varje grönsak presenteras med recept, praktiska tips på förvaring, när grönsaken är som godast, vad som passar ihop med vad och vad som är gott att äta till de färdiga rätterna.
De flesta av oss lagar grönsaker på ungefär samma vis varje gång. Den här boken ger dig möjlighet att lära känna råvarorna bättre och du får kunskap om hur du kan laga till dem på nya sätt och servera dem i nya smakkombinationer - kålrabbi är till exempel jättegott tillsammans med päron, lök, flagad mandel och honungsvinägrett, och råstekt broccoli blandad med vitlök, chili, cashewnötter och soja passar väldigt bra som tillbehör till fisk.
Recepten i boken är ingen exakt vetenskap. De är korta, enkla och har inga precisa mått. Tanken är att du snabbt ska kunna laga till något gott av det du har hemma. Merparten av rätterna är tillbehör, men de flesta fungerar utmärkt även på egen hand. Eller så serverar du flera små grönsaksrätter som en måltid.
Anette Dieng har tidigare arbetat som kock och var med och startade Ekolådan. Idag är hon skribent och har en vilja att förmedla kunskap om hur mat och råvaror kan produceras på ett hållbart sätt. Anette är också medförfattare till boken Handbok i naturlig biodling (2015).
Ingela Persson är kock och krögare och skriver nya recept för Ekolådan varje vecka. Hon har tidigare gett ut böckerna Dags för dessert (2006) och Frukt och bär (2008) och driver Brasserie Bobonne i Stockholm.
"Grönsaker på nytt sätt."
Nya Kristinehamns Posten
"Det här är en smart kokbok för den som inte alltid orkar läsa omfattande recept. Den utgår från 41 vanliga grönsaker och föreslår till varje grönsak en rad olika sätt som den kan tillagas på. Den kan med andra ord användas liter som ett uppslagsverk när inspirationen känns svårfångad."
Plaza Interiör
Det här är en ovärderlig tillgång i kokbokshyllan.
Natur & Kultur Allmänlitteratur 1 9789127151048 -
Dags för dessert
Häftad bok. Natur & Kultur. 1 uppl. 2006. 128 sidor.
Nära nyskick. Danskt band, Förutom dedikation av författaren så är boken oläst
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789127356252
- Titel
- Dags för dessert
- Författare
- Ingela Persson
- Förlag
- Natur & Kultur
- Utgivningsår
- 2006
- Omfång
- 128 sidor
- Bandtyp
- Danskt band
- Mått
- 185 x 225 mm Ryggbredd 15 mm
- Vikt
- 496 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- I dag består efterrätten ofta av ett färdigt paket glass eller en chokladkaka, även när vi bjuder andra på middag och har lagt ner timmar i köket på fantastiska förrätter och varmrätter. Nu är det dags att återerövra efterrätten, den riktiga efterrätten. Att njuta av säsongens bästa bär och frukter, botanisera i delikatessbutikernas chokladhyllor, experimentera med hemmagjord glass och sorbet. Så mycket roligare och godare än att ställa fram en After Eight-ask. Dags för dessert innehåller 90 frestande skapelser för alla tillfällen. Recepten är enkla att följa och boken innehåller allt från riktigt lättlagade desserter till mer avancerade. Författaren delar dessutom med sig av sina bästa tips för hur man kan variera recepten, till exempel beroende på tillgången på färska bär eller om man vill byta smaksättning på sin Crème brûlée. Boken ger också svar på frågor när det gäller olika ingredienser Måste man alltid använda choklad med 70 % kakaohalt? Hur fryser man bäst in bär och frukt? Vad är det egentligen för skillnad på smör och margarin? Vaniljstång, vaniljsocker, vaniljessens och vanillinsocker vad ska man välja? Boken är indelad i sju kapitel:
Bär
Blåbärssufflé med drottningkompott, Lyxriddare med smultron, Cheesecake med svarta vinbär etc.
Rabarber & fläder
Rabarbersmulpaj, Citronkaka med rabarber & flädersabayone, Hallon- & rabarbertarte etc.
Frukt
Äppelflarn med kanelglass, Vaniljmarinerad ananas med hallonsorbet, Fikontarte med mascarponesorbet etc.
Glass, sorbet & granité
Grundrecept för glass och sorbet, Jordgubbssorbet med champagne, Basilikayoghurtglass med färska bär, Melon- & myntagranité etc.
Klassiker
Marängsviss, Peach melba, Ostkaka med rårörda lingon, Crêpes suzette etc.
Choklad
Chokladbrownie med hallon & vit chokladglass, Chokladsufflé med glass och stekt banan, Baklava med nötter & choklad etc.
Gott till kaffet
Plommonkaka, Chokladtryfflar, Hallongrottor, Jordgubbstårta etc.
Natur & Kultur 1 9789127356252 -
Frukt och bär saftning, syltning, bakning
Inbunden bok.
Mycket gott skick. Skyddsomslag i gott skick. Natur & kultur. uppl.1. 2008. 222 s. mindre bruksslitage, några riss och skav på skyddsomslaget.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789127026551
- Titel
- Frukt och bär
- Författare
- Ingela Persson
- Förlag
- Natur & Kultur
- Utgivningsår
- 2008
- Omfång
- 224 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 200 x 240 mm Ryggbredd 18 mm
- Vikt
- 919 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Frukt och bär är den kompletta kokboken om syltning, saftning, bakning och desserter samt likörer på alla tänkbara bär och frukter. Boken innehåller drygt 200 lättlagade recept som delas in i sju kapitel: citrus, rabarber & fläder, trädgårdsbär, stenfrukter, äpplen & päron, vilda bär och fikon & torkad frukt. Recepten är en blandning av gamla klassiska husmorsrecept och moderna varianter med spännande kryddning av till exempel saffran, vanilj och lakrits.
Dessutom innehåller boken fakta om olika frukt- och bärsorter och olika användningsområden för dem. Det ges också tips om förvaring, konservering och infrysning.
9789127026551 -
Omvårdnad vid psykisk ohälsa : på grundläggan...
Inbunden bok. Studentlitteratur AB. 1 uppl. 2010. 483 sidor.
Nära nyskick. Ren och fräsch inlaga
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789144056463
- Titel
- Omvårdnad vid psykisk ohälsa : på grundläggande nivå
- Författare
- Nils Sjöström - Karin Persson - Britt-Marie Lindgren - Agneta Schröder - Anniqa Foldemo - Lisbeth Kristiansen - Maria Mattsson - Lars Lilja - Ove Hellzen - Gabriella Gustafsson - Elisabet Wentz - Elisabet Alphonce - Peder Rasmussen
- Förlag
- Studentlitteratur AB
- Utgivningsår
- 2010
- Omfång
- 483 sidor
- Bandtyp
- Flexband
- Vikt
- 1075 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Ytterligare författare: Helle Wijk, Inger Johansson, Britt Hedman Ahlström, Ingela Skärsäter, Lena Wiklund Gustin, Susanne Strand, Kent-Inge Perseius
Studentlitteratur AB 1 9789144056463 -
Ekolådans Recept : 346 recept och 10 odlare f...
Inbunden bok. Infotain & Infobooks Sweden. 2009. 256 sidor.
Nyskick. Intresset för ekologiska råvaror ökar allt mer. Ekolådan har under flera år levererat ekologisk frukt och grönsaker till företag och privatpersoner och ökar stadigt sin omsättning. Deras populära recept blir nu bok. Här har man samlat ett urval av de allr läs mer … läs mer
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789170032813
- Titel
- Ekolådans Recept : 346 recept och 10 odlare från A till Ö
- Författare
- Anette Dieng - Annica Kvint
- Förlag
- Infotain & Infobooks Sweden
- Utgivningsår
- 2009
- Omfång
- 256 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 173 x 245 mm Ryggbredd 30 mm
- Vikt
- 975 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- EKOLÅDANS RECEPT
Intresset för ekologiska råvaror ökar allt mer. Ekolådan har under flera år levererat ekologisk frukt och grönsaker till företag och privatpersoner och ökar stadigt sin omsättning. Deras populära recept blir nu bok. Här har man samlat ett urval av de allra bästa recepten. 310 läckra recept där utgångspunkten är den ekologiska råvaran. Flera recept för varje råvara och tips på vad det passar till. Här blandas kött och fisk med mangold, spenat, aubergine och ananas, avocado och rödbetor, kronärtskockor och palsternacka ... Dessutom ett 10-tal personliga portträtt av ekologiska odlare från hela världen. Alla recept är provlagade. Läckert foto av Ingvar Eriksson.
Infotain & Infobooks Sweden 9789170032813 -
Frukt och bär
Inbunden bok. Natur & Kultur. 1 uppl. 2008. 224 sidor.
Gott skick. Skyddsomslag i gott skick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789127026551
- Titel
- Frukt och bär
- Författare
- Ingela Persson
- Förlag
- Natur & Kultur
- Utgivningsår
- 2008
- Omfång
- 224 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 200 x 240 mm Ryggbredd 18 mm
- Vikt
- 919 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Frukt och bär är den kompletta kokboken om syltning, saftning, bakning och desserter samt likörer på alla tänkbara bär och frukter. Boken innehåller drygt 200 lättlagade recept som delas in i sju kapitel: citrus, rabarber & fläder, trädgårdsbär, stenfrukter, äpplen & päron, vilda bär och fikon & torkad frukt. Recepten är en blandning av gamla klassiska husmorsrecept och moderna varianter med spännande kryddning av till exempel saffran, vanilj och lakrits.
Dessutom innehåller boken fakta om olika frukt- och bärsorter och olika användningsområden för dem. Det ges också tips om förvaring, konservering och infrysning.
Natur & Kultur 1 9789127026551 -
Dags för dessert
Häftad bok. Natur & Kultur. 1 uppl. 2006. 143 sidor.
Mycket gott skick. Bruksslitage och fläckar .Prislapp på Bakryggen.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789127356252
- Titel
- Dags för dessert
- Författare
- Ingela Persson
- Förlag
- Natur & Kultur
- Utgivningsår
- 2006
- Omfång
- 128 sidor
- Bandtyp
- Danskt band
- Mått
- 185 x 225 mm Ryggbredd 15 mm
- Vikt
- 496 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- I dag består efterrätten ofta av ett färdigt paket glass eller en chokladkaka, även när vi bjuder andra på middag och har lagt ner timmar i köket på fantastiska förrätter och varmrätter. Nu är det dags att återerövra efterrätten, den riktiga efterrätten. Att njuta av säsongens bästa bär och frukter, botanisera i delikatessbutikernas chokladhyllor, experimentera med hemmagjord glass och sorbet. Så mycket roligare och godare än att ställa fram en After Eight-ask. Dags för dessert innehåller 90 frestande skapelser för alla tillfällen. Recepten är enkla att följa och boken innehåller allt från riktigt lättlagade desserter till mer avancerade. Författaren delar dessutom med sig av sina bästa tips för hur man kan variera recepten, till exempel beroende på tillgången på färska bär eller om man vill byta smaksättning på sin Crème brûlée. Boken ger också svar på frågor när det gäller olika ingredienser Måste man alltid använda choklad med 70 % kakaohalt? Hur fryser man bäst in bär och frukt? Vad är det egentligen för skillnad på smör och margarin? Vaniljstång, vaniljsocker, vaniljessens och vanillinsocker vad ska man välja? Boken är indelad i sju kapitel:
Bär
Blåbärssufflé med drottningkompott, Lyxriddare med smultron, Cheesecake med svarta vinbär etc.
Rabarber & fläder
Rabarbersmulpaj, Citronkaka med rabarber & flädersabayone, Hallon- & rabarbertarte etc.
Frukt
Äppelflarn med kanelglass, Vaniljmarinerad ananas med hallonsorbet, Fikontarte med mascarponesorbet etc.
Glass, sorbet & granité
Grundrecept för glass och sorbet, Jordgubbssorbet med champagne, Basilikayoghurtglass med färska bär, Melon- & myntagranité etc.
Klassiker
Marängsviss, Peach melba, Ostkaka med rårörda lingon, Crêpes suzette etc.
Choklad
Chokladbrownie med hallon & vit chokladglass, Chokladsufflé med glass och stekt banan, Baklava med nötter & choklad etc.
Gott till kaffet
Plommonkaka, Chokladtryfflar, Hallongrottor, Jordgubbstårta etc.
Natur & Kultur 1 9789127356252 -
Frukt och bär
Inbunden bok. Natur & Kultur. 1 uppl. 2008. 224 sidor.
Mycket gott skick. Skyddsomslag i gott skick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789127026551
- Titel
- Frukt och bär
- Författare
- Ingela Persson
- Förlag
- Natur & Kultur
- Utgivningsår
- 2008
- Omfång
- 224 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 200 x 240 mm Ryggbredd 18 mm
- Vikt
- 919 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Frukt och bär är den kompletta kokboken om syltning, saftning, bakning och desserter samt likörer på alla tänkbara bär och frukter. Boken innehåller drygt 200 lättlagade recept som delas in i sju kapitel: citrus, rabarber & fläder, trädgårdsbär, stenfrukter, äpplen & päron, vilda bär och fikon & torkad frukt. Recepten är en blandning av gamla klassiska husmorsrecept och moderna varianter med spännande kryddning av till exempel saffran, vanilj och lakrits.
Dessutom innehåller boken fakta om olika frukt- och bärsorter och olika användningsområden för dem. Det ges också tips om förvaring, konservering och infrysning.
Natur & Kultur 1 9789127026551 -
Skörd : 41 grönsaker 810 recept från Ekolådan
Inbunden bok.
Nyskick. Upptäck nya smaker med grönsaker i fokus i denna praktiska och inspirerande kokbok. | Natur & Kultur Allmänlitteratur, Utg. 2017 | Förlagsband. 8:o (185x245 mm) … läs mer
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789127151048
- Titel
- Skörd : 41 grönsaker 810 recept från Ekolådan
- Författare
- Dieng, Anette
- Förlag
- Natur & Kultur Allmänlitteratur
- Utgivningsår
- 2017
- Omfång
- 185 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 185 x 245 mm Ryggbredd 21 mm
- Vikt
- 740 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- "Det här är en ovärderlig tillgång i kokbokshyllan."
Vegourmet
Ända sedan starten 2003 har Ekolådan levererat flera tusen lådor med ekologiska grönsaker och frukter till hem runt om i Sverige. De cirka 600 smårecepten som presenteras är dels ett urval av Ekolådans bästa, dels framtagna specifikt för boken. Recepten är inte nödvändigtvis helt vegetariska, men har alltid grönt i fokus.
Varje grönsak presenteras med recept, praktiska tips på förvaring, när grönsaken är som godast, vad som passar ihop med vad och vad som är gott att äta till de färdiga rätterna.
De flesta av oss lagar grönsaker på ungefär samma vis varje gång. Den här boken ger dig möjlighet att lära känna råvarorna bättre och du får kunskap om hur du kan laga till dem på nya sätt och servera dem i nya smakkombinationer - kålrabbi är till exempel jättegott tillsammans med päron, lök, flagad mandel och honungsvinägrett, och råstekt broccoli blandad med vitlök, chili, cashewnötter och soja passar väldigt bra som tillbehör till fisk.
Recepten i boken är ingen exakt vetenskap. De är korta, enkla och har inga precisa mått. Tanken är att du snabbt ska kunna laga till något gott av det du har hemma. Merparten av rätterna är tillbehör, men de flesta fungerar utmärkt även på egen hand. Eller så serverar du flera små grönsaksrätter som en måltid.
Anette Dieng har tidigare arbetat som kock och var med och startade Ekolådan. Idag är hon skribent och har en vilja att förmedla kunskap om hur mat och råvaror kan produceras på ett hållbart sätt. Anette är också medförfattare till boken Handbok i naturlig biodling (2015).
Ingela Persson är kock och krögare och skriver nya recept för Ekolådan varje vecka. Hon har tidigare gett ut böckerna Dags för dessert (2006) och Frukt och bär (2008) och driver Brasserie Bobonne i Stockholm.
"Grönsaker på nytt sätt."
Nya Kristinehamns Posten
"Det här är en smart kokbok för den som inte alltid orkar läsa omfattande recept. Den utgår från 41 vanliga grönsaker och föreslår till varje grönsak en rad olika sätt som den kan tillagas på. Den kan med andra ord användas liter som ett uppslagsverk när inspirationen känns svårfångad."
Plaza Interiör
Det här är en ovärderlig tillgång i kokbokshyllan.
9789127151048 -
AO-konsulten : En handbok i arbets- och organ...
Inbunden bok.
Nyskick. Handbok för arbets- och organisationspsykologiska konsulter med fokus på konsultarbete, kartläggning, interventioner och hjälptekniker. | Natur & Kultur Läromedel och Akademi, Utg. 2020 | Flexband. 8:o (176x246 mm) … läs mer
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789127826632
- Titel
- AO-konsulten : en handbok i arbets- och organisationspsykologi
- Författare
- Thylefors, Ingela
- Förlag
- Natur & Kultur Akademisk
- Utgivningsår
- 2020
- Omfång
- 319 sidor
- Bandtyp
- Flexband
- Mått
- 176 x 246 mm Ryggbredd 27 mm
- Vikt
- 719 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Detta är en gedigen handbok för arbets- och organisationspsykologiska konsulter, upplagd i fyra delar:
Organisationspsykologisk konsultation ger en bakgrund till konsultarbetet, presenterar olika konsultroller och diskuterar relationen mellan klient och konsult.
Kartläggning o ch utredning behandlar olika former av diagnostik på såväl individ- som grupp- och organisationsnivå — från insamling och analys av data till den muntliga och skriftliga avrapporteringen.
Interventioner beskriver olika insatser med fokus på individen, chefshandledning, facilitering av dialogmöten och konflikthantering.
Rummet och andra hjälptekniker uppmärksammar dels den fysiska miljön som en underlättande faktor i konsultarbetet, dels konkreta verktyg och tekniker som stöd i olika interventioner.
Boken vänder sig först och främst till blivande och verksamma arbets- och organisationskonsulter, såväl extern- som internkonsulter, men också till deras kunder, vanligtvis chefer.
Ingela Thylefors (red.) är leg. psykolog och docent med en specialisering inom arbets- och organisationspsykologi, knuten till Göteborgs universitet och verksam i eget företag. Hon är författare till flera uppskattade verk inom sitt område.
Medförfattarna Olle Persson, Frank Stenman, Birgitta Lönnebo, Maria Wramsten Wilmar, Filip Lindkvist och Fredrik Soljevik har alla mångårig erfarenhet inom arbets- och organisationspsykologi.
Sagt om boken:
"Syftet med boken är dels att bidra till en gemensam yrkesidentitet för A/O-psykologiska konsulter, dels att hjälpa konsulten att hitta sin egenart, ett arbetsområde och ett arbetssätt som låter den egna personligheten, de egna intressena, komma till uttryck. Helt enkelt bli mer av sig själv utan att behöva ge avkall på den professionella identiteten."
Ingela Thylefors
"Ingela Thylefors, den svenska nestorn inom arbets- och organisationspsykologi, har sammanställt en handbok med hjälp av sex kollegor inom fältet. ... Som alla böcker av Thylefors är den grundad i en gedigen teoretisk och praktisk kunskap. Utöver det är boken kryddad med uppriktiga reflektioner från ett långt yrkesliv. ... Jag kan varmt rekommendera boken till studenter, chefer, fackliga representanter och konsulter."
David Meden, BTJ-häftet nr 12, 2020
9789127826632 -
Frukt och bär - saftning, syltning, bakning
Inbunden bok. Natur & Kultur. 1 uppl. 2008. 224 sidor.
Nyskick. Skyddsomslag i mycket gott skick. Rikt illustr. Så hanteringsspår å skyddsomslag
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789127026551
- Titel
- Frukt och bär
- Författare
- Ingela Persson
- Förlag
- Natur & Kultur
- Utgivningsår
- 2008
- Omfång
- 224 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 200 x 240 mm Ryggbredd 18 mm
- Vikt
- 919 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Frukt och bär är den kompletta kokboken om syltning, saftning, bakning och desserter samt likörer på alla tänkbara bär och frukter. Boken innehåller drygt 200 lättlagade recept som delas in i sju kapitel: citrus, rabarber & fläder, trädgårdsbär, stenfrukter, äpplen & päron, vilda bär och fikon & torkad frukt. Recepten är en blandning av gamla klassiska husmorsrecept och moderna varianter med spännande kryddning av till exempel saffran, vanilj och lakrits.
Dessutom innehåller boken fakta om olika frukt- och bärsorter och olika användningsområden för dem. Det ges också tips om förvaring, konservering och infrysning.
Natur & Kultur 1 9789127026551 -
Ilja
Inbunden bok. Förlag SPLI. 1 uppl. 2008. 235 sidor.
Hyggligt skick. Hälften av sidorna är fuktskadade, annars i mycket gott skick. Namnad.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789197680431
- Titel
- Ilja
- Författare
- Persson, Ingela
- Förlag
- Förlag SPLI
- Utgivningsår
- 2008
- Omfång
- 235 sidor
- Bandtyp
- Kartonnage
- Mått
- 135 x 215 mm Ryggbredd 22 mm
- Vikt
- 370 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Ilja känner inte längre igen sin man. Ända sedan det stora kriget är han som förbytt. Kärleksfulla smekningar och ord har förvandlats till slag och förnedringar.
En natt fattar deras hus eld och trots deras försök går elden inte att få under kontroll. Ilja blir lämnad ensam kvar bland lågorna och inväntar döden med sorg i hjärtat.
När hon mirakulöst finner sig själv ute ur huset vid byns utkant ser hon sin chans. Under morgonen som gryr ger hon sig av in i skogen istället för ner till byn. Hon är inställd på att skapa sig ett nytt liv men snart stöter hon på svårigheter: Någon eller något är henn i hälarna. Något som vill henne ont. Har hon gått ur askan i elden ...
Ingela Persson är uppvuxen i en jämtlänsk by vilket man förnimmer när man läser Ilja, hennes första bok, där man finner ett målande och lättflytande språk. Att Ingela har hämtat sin inspiration från de djupa skogarna i sin hembygd råder det inget tvivel om. Redan som 12 åring var Ingela en av de 29 bästa i en novelltävling anornad av Funtasie Club.
Förlag SPLI 1 9789197680431 -
Frukt och bär
Inbunden bok. Natur & Kultur. 1 uppl. 2008. 224 sidor.
Nära nyskick. Skyddsomslag i nära nyskick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789127026551
- Titel
- Frukt och bär
- Författare
- Ingela Persson
- Förlag
- Natur & Kultur
- Utgivningsår
- 2008
- Omfång
- 224 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 200 x 240 mm Ryggbredd 18 mm
- Vikt
- 919 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Frukt och bär är den kompletta kokboken om syltning, saftning, bakning och desserter samt likörer på alla tänkbara bär och frukter. Boken innehåller drygt 200 lättlagade recept som delas in i sju kapitel: citrus, rabarber & fläder, trädgårdsbär, stenfrukter, äpplen & päron, vilda bär och fikon & torkad frukt. Recepten är en blandning av gamla klassiska husmorsrecept och moderna varianter med spännande kryddning av till exempel saffran, vanilj och lakrits.
Dessutom innehåller boken fakta om olika frukt- och bärsorter och olika användningsområden för dem. Det ges också tips om förvaring, konservering och infrysning.
Natur & Kultur 1 9789127026551 -
Skörd : 41 grönsaker 810 recept från Ekolådan
Inbunden bok. Natur & Kultur Allmänlitteratur. 2017. 185 sidor.
Nyskick. Förlagsny. Oläst. /// Ända sedan starten 2003 har Ekolådan levererat flera tusen lådor med ekologiska grönsaker och frukter till hem runt om i Sverige. De cirka 600 smårecepten som presenteras är dels ett urval av Ekolådans bästa, dels framtagna specifikt läs mer … läs mer
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789127151048
- Titel
- Skörd : 41 grönsaker 810 recept från Ekolådan
- Författare
- Dieng, Anette
- Förlag
- Natur & Kultur Allmänlitteratur
- Utgivningsår
- 2017
- Omfång
- 185 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 185 x 245 mm Ryggbredd 21 mm
- Vikt
- 740 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- "Det här är en ovärderlig tillgång i kokbokshyllan."
Vegourmet
Ända sedan starten 2003 har Ekolådan levererat flera tusen lådor med ekologiska grönsaker och frukter till hem runt om i Sverige. De cirka 600 smårecepten som presenteras är dels ett urval av Ekolådans bästa, dels framtagna specifikt för boken. Recepten är inte nödvändigtvis helt vegetariska, men har alltid grönt i fokus.
Varje grönsak presenteras med recept, praktiska tips på förvaring, när grönsaken är som godast, vad som passar ihop med vad och vad som är gott att äta till de färdiga rätterna.
De flesta av oss lagar grönsaker på ungefär samma vis varje gång. Den här boken ger dig möjlighet att lära känna råvarorna bättre och du får kunskap om hur du kan laga till dem på nya sätt och servera dem i nya smakkombinationer - kålrabbi är till exempel jättegott tillsammans med päron, lök, flagad mandel och honungsvinägrett, och råstekt broccoli blandad med vitlök, chili, cashewnötter och soja passar väldigt bra som tillbehör till fisk.
Recepten i boken är ingen exakt vetenskap. De är korta, enkla och har inga precisa mått. Tanken är att du snabbt ska kunna laga till något gott av det du har hemma. Merparten av rätterna är tillbehör, men de flesta fungerar utmärkt även på egen hand. Eller så serverar du flera små grönsaksrätter som en måltid.
Anette Dieng har tidigare arbetat som kock och var med och startade Ekolådan. Idag är hon skribent och har en vilja att förmedla kunskap om hur mat och råvaror kan produceras på ett hållbart sätt. Anette är också medförfattare till boken Handbok i naturlig biodling (2015).
Ingela Persson är kock och krögare och skriver nya recept för Ekolådan varje vecka. Hon har tidigare gett ut böckerna Dags för dessert (2006) och Frukt och bär (2008) och driver Brasserie Bobonne i Stockholm.
"Grönsaker på nytt sätt."
Nya Kristinehamns Posten
"Det här är en smart kokbok för den som inte alltid orkar läsa omfattande recept. Den utgår från 41 vanliga grönsaker och föreslår till varje grönsak en rad olika sätt som den kan tillagas på. Den kan med andra ord användas liter som ett uppslagsverk när inspirationen känns svårfångad."
Plaza Interiör
Det här är en ovärderlig tillgång i kokbokshyllan.
Natur & Kultur Allmänlitteratur 9789127151048 -
Frukt och bär
Inbunden bok. Natur & Kultur. 1 uppl. 2008. 224 sidor.
Nära nyskick. Skyddsomslag i mycket gott skick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789127026551
- Titel
- Frukt och bär
- Författare
- Ingela Persson
- Förlag
- Natur & Kultur
- Utgivningsår
- 2008
- Omfång
- 224 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 200 x 240 mm Ryggbredd 18 mm
- Vikt
- 919 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Frukt och bär är den kompletta kokboken om syltning, saftning, bakning och desserter samt likörer på alla tänkbara bär och frukter. Boken innehåller drygt 200 lättlagade recept som delas in i sju kapitel: citrus, rabarber & fläder, trädgårdsbär, stenfrukter, äpplen & päron, vilda bär och fikon & torkad frukt. Recepten är en blandning av gamla klassiska husmorsrecept och moderna varianter med spännande kryddning av till exempel saffran, vanilj och lakrits.
Dessutom innehåller boken fakta om olika frukt- och bärsorter och olika användningsområden för dem. Det ges också tips om förvaring, konservering och infrysning.
Natur & Kultur 1 9789127026551 -
Frukt och bär. Saftning - syltning - bakning
2008. 222 s. Förlagets halvklotband m.skomsl. illustr.
Nyskick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK -
Frukt och bär
Inbunden bok. Natur & Kultur. 1 uppl. 2008. 224 sidor.
Nyskick. Skyddsomslag i nyskick. FörlagsNy Bok.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789127026551
- Titel
- Frukt och bär
- Författare
- Ingela Persson
- Förlag
- Natur & Kultur
- Utgivningsår
- 2008
- Omfång
- 224 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 200 x 240 mm Ryggbredd 18 mm
- Vikt
- 919 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Frukt och bär är den kompletta kokboken om syltning, saftning, bakning och desserter samt likörer på alla tänkbara bär och frukter. Boken innehåller drygt 200 lättlagade recept som delas in i sju kapitel: citrus, rabarber & fläder, trädgårdsbär, stenfrukter, äpplen & päron, vilda bär och fikon & torkad frukt. Recepten är en blandning av gamla klassiska husmorsrecept och moderna varianter med spännande kryddning av till exempel saffran, vanilj och lakrits.
Dessutom innehåller boken fakta om olika frukt- och bärsorter och olika användningsområden för dem. Det ges också tips om förvaring, konservering och infrysning.
Natur & Kultur 1 9789127026551 -
Frukt och bär : Saftning - syltning - bakning
Bokförlaget Natur och Kultur 2008 (sv.originaluppl.), 224s. B/H=20x24. Vikt = 880g. Förlagsband med skyddsomslag (inbunden.). Illustrerad i färg.
Nyskick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789127026551
- Titel
- Frukt och bär
- Författare
- Ingela Persson
- Förlag
- Natur & Kultur
- Utgivningsår
- 2008
- Omfång
- 224 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 200 x 240 mm Ryggbredd 18 mm
- Vikt
- 919 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Frukt och bär är den kompletta kokboken om syltning, saftning, bakning och desserter samt likörer på alla tänkbara bär och frukter. Boken innehåller drygt 200 lättlagade recept som delas in i sju kapitel: citrus, rabarber & fläder, trädgårdsbär, stenfrukter, äpplen & päron, vilda bär och fikon & torkad frukt. Recepten är en blandning av gamla klassiska husmorsrecept och moderna varianter med spännande kryddning av till exempel saffran, vanilj och lakrits.
Dessutom innehåller boken fakta om olika frukt- och bärsorter och olika användningsområden för dem. Det ges också tips om förvaring, konservering och infrysning.
9789127026551 -
FRUKT OCH BÄR. Saftning - Syltning - Bakning
Nyskick. Natur & kultur. 2008. Inbunden bok i nyskick. 224 sidor. Frukt och bär är den kompletta kokboken om syltning, saftning, bakning och desserter samt likörer på alla tänkbara bär och frukter. Boken innehåller drygt 200 lättlagade recept som delas in i sju ka läs mer … läs mer
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789127026551
- Titel
- Frukt och bär
- Författare
- Ingela Persson
- Förlag
- Natur & Kultur
- Utgivningsår
- 2008
- Omfång
- 224 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 200 x 240 mm Ryggbredd 18 mm
- Vikt
- 919 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Frukt och bär är den kompletta kokboken om syltning, saftning, bakning och desserter samt likörer på alla tänkbara bär och frukter. Boken innehåller drygt 200 lättlagade recept som delas in i sju kapitel: citrus, rabarber & fläder, trädgårdsbär, stenfrukter, äpplen & päron, vilda bär och fikon & torkad frukt. Recepten är en blandning av gamla klassiska husmorsrecept och moderna varianter med spännande kryddning av till exempel saffran, vanilj och lakrits.
Dessutom innehåller boken fakta om olika frukt- och bärsorter och olika användningsområden för dem. Det ges också tips om förvaring, konservering och infrysning.
9789127026551 -
FRUKT OCH BÄR. Saftning - Syltning - Bakning.
Natur och Kultur 2008. Klotryggband med skyddsomslag.
Nyskick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789127026551
- Titel
- Frukt och bär
- Författare
- Ingela Persson
- Förlag
- Natur & Kultur
- Utgivningsår
- 2008
- Omfång
- 224 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 200 x 240 mm Ryggbredd 18 mm
- Vikt
- 919 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Frukt och bär är den kompletta kokboken om syltning, saftning, bakning och desserter samt likörer på alla tänkbara bär och frukter. Boken innehåller drygt 200 lättlagade recept som delas in i sju kapitel: citrus, rabarber & fläder, trädgårdsbär, stenfrukter, äpplen & päron, vilda bär och fikon & torkad frukt. Recepten är en blandning av gamla klassiska husmorsrecept och moderna varianter med spännande kryddning av till exempel saffran, vanilj och lakrits.
Dessutom innehåller boken fakta om olika frukt- och bärsorter och olika användningsområden för dem. Det ges också tips om förvaring, konservering och infrysning.
9789127026551 -
- ISBN
- 9789127026551
- Titel
- Frukt och bär
- Författare
- Ingela Persson
- Förlag
- Natur & Kultur
- Utgivningsår
- 2008
- Omfång
- 224 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 200 x 240 mm Ryggbredd 18 mm
- Vikt
- 919 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Frukt och bär är den kompletta kokboken om syltning, saftning, bakning och desserter samt likörer på alla tänkbara bär och frukter. Boken innehåller drygt 200 lättlagade recept som delas in i sju kapitel: citrus, rabarber & fläder, trädgårdsbär, stenfrukter, äpplen & päron, vilda bär och fikon & torkad frukt. Recepten är en blandning av gamla klassiska husmorsrecept och moderna varianter med spännande kryddning av till exempel saffran, vanilj och lakrits.
Dessutom innehåller boken fakta om olika frukt- och bärsorter och olika användningsområden för dem. Det ges också tips om förvaring, konservering och infrysning.
9789127026551
Your country and preferred language.
Select your country Select languageDenna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.
Stäng
Välkommen till Sveriges största bokhandel
Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.
- Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
- Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn
