-
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
- ISBN
- 9789127169210
- Titel
- Kinamat varje dag
- Författare
- Cramby, Jonas
- Förlag
- Natur & Kultur Allmänlitteratur
- Utgivningsår
- 2020
- Omfång
- 205 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 195 x 254 mm Ryggbredd 24 mm
- Vikt
- 950 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- ” Följ med Jonas Cramby till Kina och låt dig förföras av en äkta Gong bao.” Aftonbladet
”Låt inte ingredienslistan skrämma dig. Jonas Crambys nudlar går blixtsnabbt att laga, men smakar som om du lagt ner en hel dag.” Svenska Dagbladet
I Kina finns inte bara ett kök, det finns hundratals. Från den kummindoftande muslimska maten i norr till den kinesiska thaifusionen i Yunnan i söder. Sen har vi också all kinamat som uppstått utanför landets gränser. Som den poppiga, småknäppa taiwanesiska gatumaten eller
den amerikaniserade version man hittar i New York’s alla chinatowns. Den kinesiska matkulturen är helt enkelt världens mest spridda – och i Kinamat varje dag har matskribenten Jonas Cramby satt samman en mixtape med alla sina internationella kinesiska matfavoriter, ett slags ”Absolut kinakäk 1” om du vill.
Natur & Kultur Allmänlitteratur 1 9789127169210 -
Texmex från grunden
Häftad bok. Natur & Kultur Allmänlitteratur. 1 uppl. 2015. 143 sidor.
Nära nyskick. Danskt band, trådbunden. Rikt illustrerad.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789127143050
- Titel
- Texmex från grunden
- Författare
- Cramby, Jonas
- Förlag
- Natur & Kultur Allmänlitteratur
- Utgivningsår
- 2015
- Omfång
- 143 sidor
- Bandtyp
- Danskt band
- Mått
- 183 x 230 mm Ryggbredd 14 mm
- Vikt
- 470 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- "Det här är kokböcker man kan läsa som kartor. Grundläggande, heltäckande och alldeles, alldeles underbart."
KvällsPosten
Texmexkökets smaker är välbekanta och älskade ändå känner de flesta inte till hur gott och enkelt det är att laga maten själv, från grunden. Jonas Cramby är en hängiven tacoälskare som i många år rest runt i USA och tittat in i köken. Faktum är att Jonas älskar mexmat så mycket att han döpt sin dotter till Margarita. Boken innehåller ett sjuttiotal recept och går igenom texmexkökets grunder: så gör du egna tortillas, monterar bästa tacon, bankar ihop den perfekta guaccan, gör den hetaste chilisåsen, snickrar till en egen BBQ-smoker och så vidare.
Det är från USA:s gränsstater, snarare än direkt från Mexiko, som Jonas hämtar sin inspiration till den här boken. Som från Texas med sin robusta texmexmat inspirerad av både sin södra granne men också från cowboykulturen med sina bönor, ostiga enchiladas och rökiga BBQ. Eller New Mexico med sitt rökiga, lyxiga och mer autentiskt mexikanska kök samt Kalifornien med sin fräscha, vällagade mexmat så kallad fresh mex. Ofta gjord med fisk och skaldjur och alltid utan några som helst halvfabrikat så klart.
Jonas Cramby jobbar som frilansskribent, krönikör och krogskribent på Metro. 2009 blev han utsedd till årets krönikör av Sveriges tidskrifter. Han har tidigare skrivit böckerna Mandomsprovet (2012 på annat förlag), Texas BBQ (2013), Mackor (2014) samt ¡Taco loco! Mexikansk gatumat från grunden (2015).
Bokens utförande är mjukband.
Natur & Kultur Allmänlitteratur 1 9789127143050 -
Mackor : 100 klassiska sandwichar från Reuben...
Inbunden bok. Natur & Kultur Allmänlitteratur. 1 uppl. 2014. 175 sidor.
Gott skick. Utgallrat biblioteksexemplar. Aningen snedläst. Hanteringsspår på bokens pärm. Bokens inlaga är i fint skick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789127137592
- Titel
- Mackor : 100 klassiska sandwichar från Reuben till Po' boy
- Författare
- Jonas Cramby
- Förlag
- Natur & Kultur Allmänlitteratur
- Utgivningsår
- 2014
- Omfång
- 175 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 200 x 227 mm Ryggbredd 23 mm
- Vikt
- 750 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Mackor har utsetts till svensk vinnare i kategorin Bästa Kulinariska Historiebok (Best Culinary History Book) i den prestigefyllda tävlingen The Gourmand Awards, även kallad Kokboks-VM.
Årets Svensk Måltidslitteratur 2014 i kategorin Vardagsmåltider.
"Det vattnas ordentligt i munnen, och om det fanns ett pris som hette Årets förord skulle Cramby vinna det."
Mat-Magasinet
"Jonas Cramby har gjort det igen! Boken Mackor följer upp succén efter hans tidigare böcker Texas BBQ och Texmex från grunden."
Sundsvalls Tidning
"En kokbok som tar mackan på allvar."
Lantliv Mat & Vin
"Ett måste i kokbokshyllan."
Älskade Hem
När John Montagu, den fjärde hertigen av Sandwich, fick den briljanta idén att stoppa kallskuret kött mellan två brödbitar uppfann han inte bara den första, riktigt moderna måltiden. Han skapade en global besatthet. Idag finns det nämligen varianter av den portabla, billiga men framförallt läppsmackande goda mackan i de flesta kulturer och det är på tiden att det kommer en bok som tar ämnet på allvar.
I över 100 recept lär du dig bland annat hur du gör perfekta versioner av klassiker som club sandwich, reuben och BLT samt får bekanta dig med lite mer exotiska smörgåsar som muffulettas, tortas, po boys och banh mis. Mackor innehåller smörgåshistoria, mackfilosofi, hur man bakar de perfekta bröden, gör egen ost och charkuterier, dessutom vilka tillbehör och verktyg varje mackälskare alltid bör ha hemma.
Detta är helt enkelt en kokbok som äntligen ger den blygsamma mackan all den respekt som den förtjänar. För hemligheten bakom att leva lyckligt är ju trots allt, som musikern Warren Zevon sa på sin dödsbädd, att uppskatta varenda macka.
Jonas Cramby är frilansskribent, krönikör och krogskribent för Metro. År 2009 blev han utsedd till Årets krönikör av Sveriges Tidskrifter. Den mycket uppmärksammade kokboken Texmex från grunden gavs ut 2012 och den lika hyllade Texas BBQ 2013. Böckerna har översatts till sex språk.
"Jonas är krönikören och skribenten med den lika fantastiska som dråpliga formuleringsförmågan. Och på samma rejäla, grabbiga sätt som hans två tidigare kokböcker är Mackor en maffig kokbok som ger den blygsamma mackan all respekt den är värd."
Baka
"Den här boken tar den enkla smörgåsen på allvar och lyckas på så sätt skapa stora smakupplevelser."
Vin & Bar Journalen
"Boken Mackor är en fantastisk bok som fyller ett hålrum bland kokböcker som jag inte ens visste fanns. Äg den!"
Johan Engman, Sundsvalls Tidning
"En bok som ger mackan den respekt den förtjänar."
Mariefreds Tidningen
"Fantastiska mackor från olika delar av världens samsas i denna snygga bok. Oväntad bonus är många recept på plägg och tillbehör."
Sophie Berlin, Allt om Mat
"Vad det handlar om, vilket Jonas Cramby lyfter fram i boken, är just lite omsorg. Om man lägger ett par minuter extra på att göra en macka får man igen det mångdubbelt i upplevelsen."
Jan Gradvall, DI Weekend
Natur & Kultur Allmänlitteratur 1 9789127137592 -
¡Taco Loco! : mexikansk gatumat från grunden
Inbunden bok. Natur & Kultur Allmänlitteratu. 1 uppl. 2015. 160 sidor.
Nära nyskick. aningen hörnskav. Portot gäller oavsett antal böcker. - I ¡Taco loco! Mexikansk gatumat från grunden får du följa med på upptäcktsfärd genom ett av de mest spännande och outforskade gatumatsköken i hela världen. Smaka nyfriterade totopos stående vid ett r läs mer … läs mer
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789127141834
- Titel
- ¡Taco Loco! : mexikansk gatumat från grunden
- Författare
- Jonas Cramby
- Förlag
- Natur & Kultur Allmänlitteratu
- Utgivningsår
- 2015
- Omfång
- 160 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 197 x 250 mm Ryggbredd 22 mm
- Vikt
- 817 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- "Inspirerande och välarbetat."
Elle Mat & Vin
I ¡Taco loco! Mexikansk gatumat från grunden får du följa med på upptäcktsfärd genom ett av de mest spännande och outforskade gatumatsköken i hela världen. Smaka nyfriterade totopos stående vid ett rackligt stånd i någon av Mexico Citys kaotiska mercados. Äta den mystiska rätten barbacoa en get nergrävd i marken med glödande kol, ett krucifix och en flaska mezcal i ett skjul utanför byn Zaachila. Eller lugnt sippa på en iskall michelada under vulkanen i Oaxaca, en stad med en matkultur äldre och mer sofistikerad än de stora europeiska köken.
Du kommer att få lära dig hemligheterna och teknikerna för att återskapa rätterna hemma de bästa recepten på antojitos (smårätter), dulces (sötsaker) och bebidas (drycker). Men också hur du gör egna sockerdödskallar till Dia de los muertos-firandet, enklast mal majs till pinfärska nixtamal-tortillas samt vilka låtar som är absolut coolast att beställa av ett mariachiband.
Och, naturligtvis, så kommer du att lära dig göra tacos. Mängder med tacos. Otroligt mycket tacos. Mexikaner är som tokiga i tacos och efter den här boken kommer du garanterat vara det också. TACOS LOCOS FOREVER!
Jonas Cramby är frilansskribent, krogrecensent för Metro och krönikör i Café Magazine. Han har gett ut tre mycket hyllade kokböcker: Texmex från grunden, Texas BBQ och Mackor. Böckerna har översatts till sex språk.
"Efter att ha betat av texmex, barbecue och mackor är Jonas Cramby aktuell med ytterligare en kokbok. Denna gång gör han en djupdykning i den mexikanska gatumaten."
Elin Peters, Dagens Nyheter
Inspirerande och välarbetat.
Elle Mat & Vin
Natur & Kultur Allmänlitteratu 1 9789127141834 -
Korean BBQ
Inbunden bok. Natur & Kultur Allmänlitteratur. 1 uppl. 2019. 94 sidor.
Nära nyskick. Dekorerat kartonnage.
Du ser exemplaret på annonsens bildInrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789127162594
- Titel
- Korean BBQ
- Författare
- Cramby, Jonas
- Förlag
- Natur & Kultur Allmänlitteratur
- Utgivningsår
- 2019
- Omfång
- 94 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 185 x 248 mm Ryggbredd 16 mm
- Vikt
- 520 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- ”Cramby är en trendsättare även denna gång.” Umeå Tidning
"Cramby komplicerar inte tillvaron och enkel fläsksida kan konkurrera med fulländad wagyubiff. Det handlar om skön avslappnad samvaro med klara inslag av zen och mindfulness. Cramby har skrivit ett antal böcker om mat och jag undrar om inte den här kompletta guiden till koreansk bbq är den allra smakrikaste." BTJ
Hade det funnits någon rättvisa i världen, och om rätterna bara hade haft lite mindre krångliga namn, skulle koreanska grillrätter som samgyupsal och bo ssam varit den nya fredagstacon vid det här laget. Koreansk bbq går nämligen snabbt att förbereda men lång tid att äta. Det är också en oerhört social form av matlagning där ett gäng munsbitar kött förbereds och serveras med en massa enkla, grönsaksbaserade smårätter som sedan grillas på små bordsgrillar av gästerna själva. Köttet virar man in i små salladswraps – ssams – som tillsammans med ris, kimchi och en fermenterad chilisås kallad ssamjang stoppas i munnen samtidigt som man dricker iskall öl och leker superfåniga koreanska dryckeslekar.
Koreansk BBQ är helt enkelt något av det godaste och trevligaste som finns, därför var det självklart att ge ut den här boken som består av ett utdrag ur Japansk grillning som utökats, reviderats och kompletterats med ännu mer goda grillrätter. I ett 20-tal nya recept lär vi oss allt från att göra egen kkakdugi, rättikskimchi, och fritera den perfekt frasiga koreanska kycklingen till hur man gör koreanska salladslökspannkakor eller avslutar grillmåltiden med någon av de koreanska grytorna kimchi jjigae eller doenjang jjigae – som även är underbart umamistinn tröstemat en kulen söndagskväll i november.
Natur & Kultur Allmänlitteratur 1 9789127162594 -
Tokyo för foodisar
Häftad bok. Natur & Kultur Allmänlitteratur. 1 uppl. 2018. 173 sidor.
Mycket gott skick. Mycket rikt illustrerad.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789127155121
- Titel
- Tokyo för foodisar
- Författare
- Cramby, Jonas
- Förlag
- Natur & Kultur Allmänlitteratur
- Utgivningsår
- 2018
- Omfång
- 173 sidor
- Bandtyp
- Häftad
- Mått
- 165 x 222 mm Ryggbredd 20 mm
- Vikt
- 460 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Att skriva en krogguide till Tokyo känns nästan som en omöjlighet. Tokyo är nämligen inte bara världens bästa matstad, det är också den största. Det lär finnas över 150 000 restauranger i staden, vilket till och med får New Yorks 10 000 matserveringar att kännas som stadskärnan i en sömnig liten småstadshåla. Tokyo har de bästa råvarorna, de skickligaste kockarna och fest Michelinstjärnor i världen.
Den här boken kommer dock inte att handla om dessa. Japans långa historia av zenbuddhism har gett upphov till en kultur av shokunins, »hantverkare«, som alla helhjärtat och omsorgsfullt ägnar sig åt den smala skärva liv som råkar ligga framför dem. För dessa hantverkare är det dagliga arbetet ett slags mindfulness in action och detta gäller inte bara hyllade sushi- och kaisekikockar utan även personen som häller upp ditt kaffe, blandar din drink, grillar ditt yakinikuspett eller slår in din nyinköpta kockkniv.
Tokyo är helt enkelt en stad där extrem omsorg och detaljkänsla inte bara är förbehållet fne dining, utan det fnns överallt. Staden är smockfull av enkla, roliga, billiga och, framförallt, svindlande bra ställen, och denna bok är min ytterst subjektiva guide till dessa.
Det är en guide till trånga gränder, rökiga yakinikuställen, ångande ramenkrogar, garderobsstora cocktailbarer och stökiga punkizakayor med fantastiska smårätter och oklanderligt städade toaletter. Den hjälper dig hitta till de bästa köks- och matbutikerna, dechiffrera menyer och etikettsregler samt hur man äter förstklassigt till och med på sin lokala närbutik.
Jonas Cramby är matskribent i Café Magazine och Metro. Han har gett ut fem mycket hyllade kokböcker: Texmex från grunden, Texas BBQ, Mackor, !Taco loco! och Japansk grillning. Böckerna har getts ut i fera länder över hela världen.
Natur & Kultur Allmänlitteratur 1 9789127155121 -
Texmex från grunden
Inbunden bok. Natur & Kultur Allmänlitteratur. 1 uppl. 2012. 143 sidor.
Nära nyskick. Kokboken för alla taco-lovers. Massor av recept med texmexkökets smaker. 70-tal recept och varianter. Rikt illustrerad. Inbunden, färgtryckt pappband / kartonnage, färgade första och sista uppslag. 8:o. 250x200x20 mm. 740 g. Välvårdat och fint ex, ej ägar läs mer … läs mer
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789127133037
- Titel
- Texmex från grunden
- Författare
- Cramby, Jonas
- Förlag
- Natur & Kultur Allmänlitteratur
- Utgivningsår
- 2012
- Omfång
- 143 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 200 x 250 mm Ryggbredd 20 mm
- Vikt
- 740 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Texmexkökets smaker är välbekanta och älskade – ändå känner de flesta inte till hur gott och enkelt det är att laga maten själv, från grunden. Jonas Cramby är en hängiven tacoälskare som i många år rest runt i USA och tittat in i köken. Faktum är att Jonas älskar mexmat så mycket att han döpt sin dotter till Margarita. Boken innehåller ett sjuttiotal recept och går igenom texmexkökets grunder: så gör du egna tortillas, monterar bästa tacon, bankar ihop den perfekta guaccan, gör den hetaste chilisåsen, snickrar till en egen BBQ-smoker och så vidare.
Det är från USA:s gränsstater, snarare än direkt från Mexiko, som Jonas hämtar sin inspiration till den här boken. Som från Texas – med sin robusta texmexmat inspirerad av både sin södra granne men också från cowboykulturen med sina bönor, ostiga enchiladas och rökiga BBQ. Eller New Mexico med sitt rökiga, lyxiga och mer autentiskt mexikanska kök samt Kalifornien med sin fräscha, vällagade mexmat – så kallad fresh mex. Ofta gjord med fisk och skaldjur och alltid utan några som helst halvfabrikat så klart.
"Plötsligt händer det. Jag läser kokbok i sängen. Med halvöppen mun och blossande kinder."
Lotta Lundgren
"Årets kokbok."
Jan Gradvall, DI Weekend
"Jag älskar den här boken. Säger det igen: Jag älskar den här boken, Texmex från grunden av Jonas Cramby."
Kockfruns blogg, Mat & Vänner»Det kommer ut en kokbok om dagen och det är alltmer sällan jag efter läsningen går från ord till handling. Men här blir jag plötsligt sugen på att pröva på i stort sett allt.«
Svenska Dagbladet
Natur & Kultur Allmänlitteratur 1 9789127133037 -
Mackor : 100 klassiska smörgåsar från Reuben...
Häftad bok. Natur & Kultur Allmänlitteratur. 1 uppl. 2018. 172 sidor.
Nära nyskick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789127158702
- Titel
- Mackor : 100 klassiska smörgåsar från Reuben till Po' Boy
- Författare
- Cramby, Jonas
- Förlag
- Natur & Kultur Allmänlitteratur
- Utgivningsår
- 2018
- Omfång
- 172 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 180 x 240 mm Ryggbredd 15 mm
- Vikt
- 550 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- När John Montagu, den fjärde hertigen av Sandwich, fick den briljanta idén att stoppa kallskuret kött mellan två brödbitar uppfann han inte bara den första, riktigt moderna måltiden. Han skapade en global besatthet. Idag finns det nämligen varianter av den portabla, billiga men framförallt läppsmackande goda mackan i de flesta kulturer och det är på tiden att det kommer en bok som tar ämnet på allvar.
I över 100 recept lär du dig bland annat hur du gör perfekta versioner av klassiker som club sandwich, reuben och BLT samt får bekanta dig med lite mer exotiska smörgåsar som muffulettas, tortas, poboys och banh mis. Mackorinnehåller smörgåshistoria, mackfilosofi, hur man bakar de perfekta bröden, gör egen ost och charkuterier, dessutom vilka tillbehör och verktyg varje mackälskare alltid bör ha hemma.
Detta är helt enkelt en kokbok som äntligen ger den blygsamma mackan all den respekt som den förtjänar. För hemligheten bakom att leva lyckligt är ju trots allt, som musikern Warren Zevon sa på sin dödsbädd, att uppskatta varenda macka.
Jonas Cramby jobbar som frilansskribent, krönikör och krogskribent. 2009 blev han utsedd till årets krönikör av Sveriges tidskrifter. Han har tidigare gett ut Tokyo för foodisar i foodisar-serien samt fem mycket hyllade kokböcker: Texmex från grunden, Texas BBQ, Mackor, !Taco loco!, Japansk grillning och Korean BBQ. Böckerna har getts ut i flera länder över hela världen.
Natur & Kultur Allmänlitteratur 1 9789127158702 -
Vegetarisk kinamat varje dag
Inbunden bok. Natur & Kultur Allmänlitteratur. 1 uppl. 2020. 205 sidor.
Nyskick. Förlagsny och oläst. Flera ex i lager
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789127169180
- Titel
- Vegetarisk kinamat varje dag
- Författare
- Cramby, Jonas
- Förlag
- Natur & Kultur Allmänlitteratur
- Utgivningsår
- 2020
- Omfång
- 205 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 196 x 255 mm Ryggbredd 25 mm
- Vikt
- 946 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- ”Spännande nya ingredienser, rätter och tillagningssätt tar plats i den här färgsprakande boken med autentisk kinesisk vegetarisk mat.” Tidningen Vego
”Jonas Cramby skriver som vanligt humoristiskt och avväpnande. Lennart Weibulls fotografier, iscensatta som om rätterna serverats på en landsortsstilig kinakrog, tillför både smak och känsla.” Göteborgsposten
Har man ambitionen att äta kinamat varje dag ingår det ju helst att man minst några gånger i veckan väljer vegetariskt. Därför kommer även en separat, helt växtbaserad version där vissa av de 70-tal recept som finns i Kinamat varje dag anpassats att funka utan kött, medan andra recept är helt nya.
Det finns nämligen få kök som passar bättre att göra helt vegetariskt än det kinesiska. Det var till exempel kinesiska vegetariska buddhistmunkar som var först med att uppfinna olika sorters kreativa köttsubstitut som seitan och tofu. Sen är ju Kinas olika fermenterade bönpastor faktiskt magiska: de förvandlar allt de rör vid till supergott. Man skulle kunna kalla dem för naturligt MSG – de tillför salt, framhäver alla andra smaker och ger hela rätten en tillfredställande djup umamismak som kan lura vilken förhärdad köttälskare som helst.
Natur & Kultur Allmänlitteratur 1 9789127169180 -
Texas BBQ
Inbunden bok. Natur & Kultur Allmänlitteratur. 1 uppl. 2016. 143 sidor.
Nära nyskick. Om traditionell grillning innebär att snabbt tillaga en köttbit på hög värme fungerar äkta BBQ precis tvärtom. Här är det långsam tillagning på låga temperaturer som gäller för att få till ett så mört, saftigt och rökigt kött som möjligt. BBQ är helt enke läs mer … läs mer
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789127148864
- Titel
- Texas BBQ
- Författare
- Cramby, Jonas
- Förlag
- Natur & Kultur Allmänlitteratur
- Utgivningsår
- 2016
- Omfång
- 143 sidor
- Bandtyp
- Kartonnage
- Mått
- 185 x 235 mm Ryggbredd 17 mm
- Vikt
- 580 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Nu ges Jonas Crambys hyllade Texas BBQ ut i prisvärd nyutgåva!
Om traditionell grillning innebär att snabbt tillaga en köttbit på hög värme fungerar äkta BBQ precis tvärtom. Här är det långsam tillagning på låga temperaturer som gäller för att få till ett så mört, saftigt och rökigt kött som möjligt. BBQ är helt enkelt den ultimata grillmetoden – och ingenstans utförs den bättre än i Texas.
Texas BBQ är en lättfattlig steg-för-steg-guide till hur du kan göra BBQ hemma, vare sig du har en helt vanlig klotgrill eller en proffssmoker. Du lär dig allt om rökträ, grilltider och röktemperaturer. Men främst kommer du så klart få reda på hur du egentligen får till perfekt pulled pork eller brisket. Hur du får den rätta spänsten i dina rökgrillade korvar eller hur du rökbräserar lamm som i äkta mexikansk barbacoa. Du lär dig även allt om BBQ-såser, rubs och vilka side dishes du ska äta till det himmelska köttet – allt från en fräsch grillad majssallad via heta salsor till en rekordostig chile con queso.
2013 utsågs Texas BBQ till Årets Speciallitteratur Metod av Måltidsakademien. Det här är säsongens läckraste kokbok. Kring varje uppslag står som en doft av grill och rök. Det här är en kokbok som får snålvattnet att rinna till.
Vetlanda-Posten
Natur & Kultur Allmänlitteratur 1 9789127148864 -
Mandomsprovet
Inbunden bok. Ica Bokförlag. 1 uppl. 2012. 235 sidor.
Mycket gott skick. Skyddsomslag i mycket gott skick. "Humoristisk och inspirerande."
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789153436768
- Titel
- Mandomsprovet
- Författare
- Jonas Cramby
- Förlag
- Ica Bokförlag
- Utgivningsår
- 2012
- Omfång
- 235 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 145 x 210 mm Ryggbredd 20 mm
- Vikt
- 372 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- "Crambys lysande formuleringsförmåga och vansinniga projekt gör Mandomsprovet till något utöver det vanliga ... Jag skrattade högt flera gånger, samtidigt som jag verkligen kände sympati med sökandet efter något väsentligt i livet. Och kanske förstår jag mig nu på män aningen bättre."
Cecilia Gustavsson, Aftonbladet
Jonas Cramby är trettiosex år men lever nästan exakt som om han fortfarande vore tonåring. Han bryr sig bara om populärkultur och uteliv, pratar om vuxenpoäng så fort han betalt en räkning via internet och känner sig inte mogen att skaffa barn trots att hans flickvän i allt snabbare takt närmar sig ofruktbar ålder. Han väntar helt enkelt på att han en dag ska vakna och plötsligt vara vuxen. Men detta verkar aldrig ske, och till slut känner Jonas sig tvingad att ta saken i egna händer.
För att markera att han är redo att träda in i ett nytt stadium i sitt liv bestämmer han sig för att genomgå en serie prövningar, ett slags moderna initiationsriter: För att utforska uthållighet springer han ett maraton. För att undersöka våld och fysiskt mod börjar han träna fullkontaktskampsporten MMA. Och för att en gång för alla ta reda på om han som modern, förslappad människa fortfarande har handlingskraften och ansvarskänslan som krävs för att genomlida en ishavsexpedition så arrangerar han en egen.
Mandomsprovet är en humoristisk, inspirerande och kraftigt försenad uppväxtberättelse.
Jonas Cramby är frilansskribent och prisades av Sveriges Tidskrifter som Årets krönikör 2009.
Ica Bokförlag 1 9789153436768 -
Mandomsprovet - En kraftigt försenad uppväxtb...
Pocketbok. Ponto Pocket. 1 uppl. 2013. 235 sidor.
Mycket gott skick. Hanteringsspår på pärmen. Fin inlaga. [rum 12]
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789174751239
- Titel
- Mandomsprovet
- Författare
- Jonas Cramby
- Förlag
- Ponto Pocket
- Utgivningsår
- 2013
- Omfång
- 235 sidor
- Bandtyp
- Mått
- 110 x 180 mm Ryggbredd 15 mm
- Vikt
- 136 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- "Crambys lysande formuleringsförmåga och vansinniga projekt gör Mandomsprovet till något utöver det vanliga ... Jag skrattade högt flera gånger, samtidigt som jag verkligen kände sympati med sökandet efter något väsentligt i livet. Och kanske förstår jag mig nu på män aningen bättre."
Cecilia Gustavsson, Aftonbladet
Jonas är trettiosex år men lever nästan exakt som om han fortfarande vore tonåring. Han bryr sig bara om populärkultur och uteliv, pratar om vuxenpoäng så fort han betalt en räkning och känner sig inte mogen att skaffa barn, trots att hans flickvän i allt snabbare takt närmar sig ofruktbar ålder.
Han väntar helt enkelt på att han en dag ska vakna och plötsligt vara vuxen. När det aldrig sker känner han sig manad att ta saken i egna händer
Mandomsprovet är en självbiografisk historia om maratonlöpning, MMA-träning och en expedition till Svalbard. Den handlar också om att ta sig i kragen och växa upp, om manlighet, om att skaffa barn, om dödsångest och om den enkla vilda glädjen i att braka omkring i skogen.
Och så innehåller den ett par riktigt kul vitsar.
Jonas är trettiosex år men lever nästan exakt som om han fortfarande vore tonåring. Han bryr sig bara om populärkultur och uteliv, pratar om vuxenpoäng så fort han betalt en räkning och känner sig inte mogen att skaffa barn, trots att hans flickvän i allt snabbare takt närmar sig ofruktbar ålder.
Han väntar helt enkelt på att han en dag ska vakna och plötsligt vara vuxen. När det aldrig sker känner han sig manad att ta saken i egna händer
Mandomsprovet är en självbiografisk historia om maratonlöpning, MMA-träning och en expedition till Svalbard. Den handlar också om att ta sig i kragen och växa upp, om manlighet, om att skaffa barn, om dödsångest och om den enkla vilda glädjen i att braka omkring i skogen.
Och så innehåller den ett par riktigt kul vitsar.
Ponto Pocket 1 9789174751239 -
Mandomsprovet - En helt vanlig uppväxthistori...
Inbunden bok. Ica Bokförlag. 1 uppl. 2012. 235 sidor.
Nära nyskick. Skyddsomslag i gott skick. Hanteringsspår samt aningen skavda hörn och kanter på omslaget. Boken verkar närmast oläst. [rum 2]
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789153436768
- Titel
- Mandomsprovet
- Författare
- Jonas Cramby
- Förlag
- Ica Bokförlag
- Utgivningsår
- 2012
- Omfång
- 235 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 145 x 210 mm Ryggbredd 20 mm
- Vikt
- 372 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- "Crambys lysande formuleringsförmåga och vansinniga projekt gör Mandomsprovet till något utöver det vanliga ... Jag skrattade högt flera gånger, samtidigt som jag verkligen kände sympati med sökandet efter något väsentligt i livet. Och kanske förstår jag mig nu på män aningen bättre."
Cecilia Gustavsson, Aftonbladet
Jonas Cramby är trettiosex år men lever nästan exakt som om han fortfarande vore tonåring. Han bryr sig bara om populärkultur och uteliv, pratar om vuxenpoäng så fort han betalt en räkning via internet och känner sig inte mogen att skaffa barn trots att hans flickvän i allt snabbare takt närmar sig ofruktbar ålder. Han väntar helt enkelt på att han en dag ska vakna och plötsligt vara vuxen. Men detta verkar aldrig ske, och till slut känner Jonas sig tvingad att ta saken i egna händer.
För att markera att han är redo att träda in i ett nytt stadium i sitt liv bestämmer han sig för att genomgå en serie prövningar, ett slags moderna initiationsriter: För att utforska uthållighet springer han ett maraton. För att undersöka våld och fysiskt mod börjar han träna fullkontaktskampsporten MMA. Och för att en gång för alla ta reda på om han som modern, förslappad människa fortfarande har handlingskraften och ansvarskänslan som krävs för att genomlida en ishavsexpedition så arrangerar han en egen.
Mandomsprovet är en humoristisk, inspirerande och kraftigt försenad uppväxtberättelse.
Jonas Cramby är frilansskribent och prisades av Sveriges Tidskrifter som Årets krönikör 2009.
Ica Bokförlag 1 9789153436768 -
Män kan också amma
Pocketbok. Café. 2011. 192 sidor.
ISBN 9789163382796
Gott skick. Hanteringsspår på pärmen. Aningen skavda hörn och kanter brytveck på pärmens övre hörn. Fin inlaga. [rum 2]
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEKCafé 9789163382796 -
Tokyo för foodisar
Häftad bok. Natur & Kultur Allmänlitteratur. 1 uppl. 2018. 173 sidor.
Gott skick. Häftad med skyddsomslag. Skyddsomslaget har små hanteringsspår. Ej läst/använd.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789127155121
- Titel
- Tokyo för foodisar
- Författare
- Cramby, Jonas
- Förlag
- Natur & Kultur Allmänlitteratur
- Utgivningsår
- 2018
- Omfång
- 173 sidor
- Bandtyp
- Häftad
- Mått
- 165 x 222 mm Ryggbredd 20 mm
- Vikt
- 460 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Att skriva en krogguide till Tokyo känns nästan som en omöjlighet. Tokyo är nämligen inte bara världens bästa matstad, det är också den största. Det lär finnas över 150 000 restauranger i staden, vilket till och med får New Yorks 10 000 matserveringar att kännas som stadskärnan i en sömnig liten småstadshåla. Tokyo har de bästa råvarorna, de skickligaste kockarna och fest Michelinstjärnor i världen.
Den här boken kommer dock inte att handla om dessa. Japans långa historia av zenbuddhism har gett upphov till en kultur av shokunins, »hantverkare«, som alla helhjärtat och omsorgsfullt ägnar sig åt den smala skärva liv som råkar ligga framför dem. För dessa hantverkare är det dagliga arbetet ett slags mindfulness in action och detta gäller inte bara hyllade sushi- och kaisekikockar utan även personen som häller upp ditt kaffe, blandar din drink, grillar ditt yakinikuspett eller slår in din nyinköpta kockkniv.
Tokyo är helt enkelt en stad där extrem omsorg och detaljkänsla inte bara är förbehållet fne dining, utan det fnns överallt. Staden är smockfull av enkla, roliga, billiga och, framförallt, svindlande bra ställen, och denna bok är min ytterst subjektiva guide till dessa.
Det är en guide till trånga gränder, rökiga yakinikuställen, ångande ramenkrogar, garderobsstora cocktailbarer och stökiga punkizakayor med fantastiska smårätter och oklanderligt städade toaletter. Den hjälper dig hitta till de bästa köks- och matbutikerna, dechiffrera menyer och etikettsregler samt hur man äter förstklassigt till och med på sin lokala närbutik.
Jonas Cramby är matskribent i Café Magazine och Metro. Han har gett ut fem mycket hyllade kokböcker: Texmex från grunden, Texas BBQ, Mackor, !Taco loco! och Japansk grillning. Böckerna har getts ut i fera länder över hela världen.
Natur & Kultur Allmänlitteratur 1 9789127155121 -
Stockholm för foodisar
Häftad bok. Natur & Kultur Allmänlitteratur. 1 uppl. 2019. 175 sidor.
Gott skick. Häftad med skyddsomslag. Skyddsomslaget har små hanteringsspår. Ej läst/använd.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789127164345
- Titel
- Stockholm för foodisar
- Författare
- Cramby, Jonas
- Förlag
- Natur & Kultur Allmänlitteratur
- Utgivningsår
- 2019
- Omfång
- 175 sidor
- Bandtyp
- Häftad
- Mått
- 160 x 220 mm Ryggbredd 17 mm
- Vikt
- 450 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- "Det är en krogguide, men boken är mycket mer än så. Stockholm för foodisar är en av de bästa skildringar av Stockholm jag tagit del av, i klass med Gentlemen av Klas Östergren och Satan i gatan av Veronica Maggio." Jan Gradvall, DI Weekend
Stockholm är en stad i förändring. Nästan varje vecka öppnar det en ny vinbar, hantverksbageri eller restaurang och stockholmare själva har börjat leva sina liv mer och mer på krogen. Från att ha varit en stad präglad av myndighetsutövande, matmoralism och klagande grannar, har det uppstått en motrörelse i form av en ny generation uteätare, krögare, kockar, bönder, bagare, bartendrar, mathantverkare och sommelierer.
Stockholm för foodisar är en personlig guide till både den nya vågens svenska krogar och till klassikerna. Det är en bok om naturvin, vegetariska mellanrätter, hårdföra surdegsbagare och både kött-, kaffe- och grönsaksaktivister. Det är också en bok om ölhallar, sushihak, kinarestauranger, korv med bröd, kanelbullar och längst vilken tunnelbanelinje du bör åka om du vill hitta norra Europas bästa kolgrillade shish kebab.
Detta är den sjunde boken i Natur & Kulturs serie av personliga mat- och dryckesguider runtom i världen.
Jonas Cramby är författare och matskribent i blanda annat Café Magazine. I åtta år recenserade han Stockholms krogar för Metro och han har tidigare gett ut guideboken Tokyo för foodisar samt sex mycket hyllade kokböcker: Texmex från grunden, Texas BBQ, Mackor, Taco loco, Japansk grillning och Korean BBQ. Böckerna har getts ut i flera länder över hela världen.
"Det är en krogguide, men boken är mycket mer än så. Stockholm för foodisar är en av de bästa skildringar av Stockholm jag tagit del av, i klass med Gentlemen av Klas Östergren och Satan i gatan av Veronica Maggio." Jan Gradvall, DI Weekend
”Äntligen en sympatisk och väldigt trovärdig guide över Stockholms skönaste uteställen.” Niklas Ekstedt
”Tack för en perfekt dejt-bok” Klara Doktorow
"...hipsterkänsla, innefaktor och mångkultur på ett initierat, rappt och roligt vis. (...) helt rätt för sin generation." BTJ
Natur & Kultur Allmänlitteratur 1 9789127164345 -
Texmex från grunden
Inbunden bok. Natur & Kultur Allmänlitteratur. 1 uppl. 2012. 143 sidor.
Mycket gott skick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789127133037
- Titel
- Texmex från grunden
- Författare
- Cramby, Jonas
- Förlag
- Natur & Kultur Allmänlitteratur
- Utgivningsår
- 2012
- Omfång
- 143 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 200 x 250 mm Ryggbredd 20 mm
- Vikt
- 740 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Texmexkökets smaker är välbekanta och älskade – ändå känner de flesta inte till hur gott och enkelt det är att laga maten själv, från grunden. Jonas Cramby är en hängiven tacoälskare som i många år rest runt i USA och tittat in i köken. Faktum är att Jonas älskar mexmat så mycket att han döpt sin dotter till Margarita. Boken innehåller ett sjuttiotal recept och går igenom texmexkökets grunder: så gör du egna tortillas, monterar bästa tacon, bankar ihop den perfekta guaccan, gör den hetaste chilisåsen, snickrar till en egen BBQ-smoker och så vidare.
Det är från USA:s gränsstater, snarare än direkt från Mexiko, som Jonas hämtar sin inspiration till den här boken. Som från Texas – med sin robusta texmexmat inspirerad av både sin södra granne men också från cowboykulturen med sina bönor, ostiga enchiladas och rökiga BBQ. Eller New Mexico med sitt rökiga, lyxiga och mer autentiskt mexikanska kök samt Kalifornien med sin fräscha, vällagade mexmat – så kallad fresh mex. Ofta gjord med fisk och skaldjur och alltid utan några som helst halvfabrikat så klart.
"Plötsligt händer det. Jag läser kokbok i sängen. Med halvöppen mun och blossande kinder."
Lotta Lundgren
"Årets kokbok."
Jan Gradvall, DI Weekend
"Jag älskar den här boken. Säger det igen: Jag älskar den här boken, Texmex från grunden av Jonas Cramby."
Kockfruns blogg, Mat & Vänner»Det kommer ut en kokbok om dagen och det är alltmer sällan jag efter läsningen går från ord till handling. Men här blir jag plötsligt sugen på att pröva på i stort sett allt.«
Svenska Dagbladet
Natur & Kultur Allmänlitteratur 1 9789127133037 -
Mackor : 100 klassiska sandwichar från Reuben...
Inbunden bok. Natur & Kultur Allmänlitteratur. 1 uppl. 2014. 175 sidor.
Nära nyskick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789127137592
- Titel
- Mackor : 100 klassiska sandwichar från Reuben till Po' boy
- Författare
- Jonas Cramby
- Förlag
- Natur & Kultur Allmänlitteratur
- Utgivningsår
- 2014
- Omfång
- 175 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 200 x 227 mm Ryggbredd 23 mm
- Vikt
- 750 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Mackor har utsetts till svensk vinnare i kategorin Bästa Kulinariska Historiebok (Best Culinary History Book) i den prestigefyllda tävlingen The Gourmand Awards, även kallad Kokboks-VM.
Årets Svensk Måltidslitteratur 2014 i kategorin Vardagsmåltider.
"Det vattnas ordentligt i munnen, och om det fanns ett pris som hette Årets förord skulle Cramby vinna det."
Mat-Magasinet
"Jonas Cramby har gjort det igen! Boken Mackor följer upp succén efter hans tidigare böcker Texas BBQ och Texmex från grunden."
Sundsvalls Tidning
"En kokbok som tar mackan på allvar."
Lantliv Mat & Vin
"Ett måste i kokbokshyllan."
Älskade Hem
När John Montagu, den fjärde hertigen av Sandwich, fick den briljanta idén att stoppa kallskuret kött mellan två brödbitar uppfann han inte bara den första, riktigt moderna måltiden. Han skapade en global besatthet. Idag finns det nämligen varianter av den portabla, billiga men framförallt läppsmackande goda mackan i de flesta kulturer och det är på tiden att det kommer en bok som tar ämnet på allvar.
I över 100 recept lär du dig bland annat hur du gör perfekta versioner av klassiker som club sandwich, reuben och BLT samt får bekanta dig med lite mer exotiska smörgåsar som muffulettas, tortas, po boys och banh mis. Mackor innehåller smörgåshistoria, mackfilosofi, hur man bakar de perfekta bröden, gör egen ost och charkuterier, dessutom vilka tillbehör och verktyg varje mackälskare alltid bör ha hemma.
Detta är helt enkelt en kokbok som äntligen ger den blygsamma mackan all den respekt som den förtjänar. För hemligheten bakom att leva lyckligt är ju trots allt, som musikern Warren Zevon sa på sin dödsbädd, att uppskatta varenda macka.
Jonas Cramby är frilansskribent, krönikör och krogskribent för Metro. År 2009 blev han utsedd till Årets krönikör av Sveriges Tidskrifter. Den mycket uppmärksammade kokboken Texmex från grunden gavs ut 2012 och den lika hyllade Texas BBQ 2013. Böckerna har översatts till sex språk.
"Jonas är krönikören och skribenten med den lika fantastiska som dråpliga formuleringsförmågan. Och på samma rejäla, grabbiga sätt som hans två tidigare kokböcker är Mackor en maffig kokbok som ger den blygsamma mackan all respekt den är värd."
Baka
"Den här boken tar den enkla smörgåsen på allvar och lyckas på så sätt skapa stora smakupplevelser."
Vin & Bar Journalen
"Boken Mackor är en fantastisk bok som fyller ett hålrum bland kokböcker som jag inte ens visste fanns. Äg den!"
Johan Engman, Sundsvalls Tidning
"En bok som ger mackan den respekt den förtjänar."
Mariefreds Tidningen
"Fantastiska mackor från olika delar av världens samsas i denna snygga bok. Oväntad bonus är många recept på plägg och tillbehör."
Sophie Berlin, Allt om Mat
"Vad det handlar om, vilket Jonas Cramby lyfter fram i boken, är just lite omsorg. Om man lägger ett par minuter extra på att göra en macka får man igen det mångdubbelt i upplevelsen."
Jan Gradvall, DI Weekend
Natur & Kultur Allmänlitteratur 1 9789127137592 -
Mackor : 100 klassiska smörgåsar från Reuben...
Inbunden bok. Natur & Kultur Allmänlitteratur. 1 uppl. 2018. 172 sidor.
Nyskick. PRESENTSKICK – I ABSOLUT NYSKICK
När John Montagu, den fjärde hertigen av Sandwich, fick den briljanta idén att stoppa kallskuret kött mellan två brödbitar uppfann han inte bara den första, riktigt moderna måltiden. Han skapade en global besatthet. Idag läs mer … läs merInrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789127158702
- Titel
- Mackor : 100 klassiska smörgåsar från Reuben till Po' Boy
- Författare
- Cramby, Jonas
- Förlag
- Natur & Kultur Allmänlitteratur
- Utgivningsår
- 2018
- Omfång
- 172 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 180 x 240 mm Ryggbredd 15 mm
- Vikt
- 550 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- När John Montagu, den fjärde hertigen av Sandwich, fick den briljanta idén att stoppa kallskuret kött mellan två brödbitar uppfann han inte bara den första, riktigt moderna måltiden. Han skapade en global besatthet. Idag finns det nämligen varianter av den portabla, billiga men framförallt läppsmackande goda mackan i de flesta kulturer och det är på tiden att det kommer en bok som tar ämnet på allvar.
I över 100 recept lär du dig bland annat hur du gör perfekta versioner av klassiker som club sandwich, reuben och BLT samt får bekanta dig med lite mer exotiska smörgåsar som muffulettas, tortas, poboys och banh mis. Mackorinnehåller smörgåshistoria, mackfilosofi, hur man bakar de perfekta bröden, gör egen ost och charkuterier, dessutom vilka tillbehör och verktyg varje mackälskare alltid bör ha hemma.
Detta är helt enkelt en kokbok som äntligen ger den blygsamma mackan all den respekt som den förtjänar. För hemligheten bakom att leva lyckligt är ju trots allt, som musikern Warren Zevon sa på sin dödsbädd, att uppskatta varenda macka.
Jonas Cramby jobbar som frilansskribent, krönikör och krogskribent. 2009 blev han utsedd till årets krönikör av Sveriges tidskrifter. Han har tidigare gett ut Tokyo för foodisar i foodisar-serien samt fem mycket hyllade kokböcker: Texmex från grunden, Texas BBQ, Mackor, !Taco loco!, Japansk grillning och Korean BBQ. Böckerna har getts ut i flera länder över hela världen.
Natur & Kultur Allmänlitteratur 1 9789127158702 -
Texmex från grunden
Inbunden bok. Natur & Kultur Allmänlitteratur. 1:a uppl. 2012. 143 sidor.
Nyskick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789127133037
- Titel
- Texmex från grunden
- Författare
- Cramby, Jonas
- Förlag
- Natur & Kultur Allmänlitteratur
- Utgivningsår
- 2012
- Omfång
- 143 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 200 x 250 mm Ryggbredd 20 mm
- Vikt
- 740 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Texmexkökets smaker är välbekanta och älskade – ändå känner de flesta inte till hur gott och enkelt det är att laga maten själv, från grunden. Jonas Cramby är en hängiven tacoälskare som i många år rest runt i USA och tittat in i köken. Faktum är att Jonas älskar mexmat så mycket att han döpt sin dotter till Margarita. Boken innehåller ett sjuttiotal recept och går igenom texmexkökets grunder: så gör du egna tortillas, monterar bästa tacon, bankar ihop den perfekta guaccan, gör den hetaste chilisåsen, snickrar till en egen BBQ-smoker och så vidare.
Det är från USA:s gränsstater, snarare än direkt från Mexiko, som Jonas hämtar sin inspiration till den här boken. Som från Texas – med sin robusta texmexmat inspirerad av både sin södra granne men också från cowboykulturen med sina bönor, ostiga enchiladas och rökiga BBQ. Eller New Mexico med sitt rökiga, lyxiga och mer autentiskt mexikanska kök samt Kalifornien med sin fräscha, vällagade mexmat – så kallad fresh mex. Ofta gjord med fisk och skaldjur och alltid utan några som helst halvfabrikat så klart.
"Plötsligt händer det. Jag läser kokbok i sängen. Med halvöppen mun och blossande kinder."
Lotta Lundgren
"Årets kokbok."
Jan Gradvall, DI Weekend
"Jag älskar den här boken. Säger det igen: Jag älskar den här boken, Texmex från grunden av Jonas Cramby."
Kockfruns blogg, Mat & Vänner»Det kommer ut en kokbok om dagen och det är alltmer sällan jag efter läsningen går från ord till handling. Men här blir jag plötsligt sugen på att pröva på i stort sett allt.«
Svenska Dagbladet
Natur & Kultur Allmänlitteratur 1:a 9789127133037 -
Americana
Inbunden bok. Natur & Kultur Allmänlitteratur. 1 uppl. 2023. 192 sidor.
Mycket gott skick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789127184725
- Titel
- Americana
- Författare
- Cramby, Jonas
- Förlag
- Natur & Kultur Allmänlitteratur
- Utgivningsår
- 2023
- Omfång
- 192 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 207 x 267 mm Ryggbredd 23 mm
- Vikt
- 916 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Americana handlar inte nödvändigtvis om det verkliga USA utan mer om vår gemensamma dröm om landet. Det är en bok för dig som drömt om Farmor Ankas perfekta äppelpaj-slajsar sen du var barn, följde Sopranos mest på grund av Carmelas zitigratänger och inte skäms ett dugg för att du föredrar mac & cheese framför cacio e pepe.
I ett 70-tal recept lär du dig laga allt från perfekt fluffiga pannkakor till Louisianas mystiska, magiska gumbo. Du lär dig också varför du alltid ska beställa din paj à la mode, hur du får till både vågiga OCH helt raka baconskivor, och du får en skakande inblick i frukostgranolans mörka historia. Men mest är boken en kärleksförklaring till landet där världens alla kulturer en gång samlades och gav resten av världen en enorm, gemensam. För även om allt som kommer från Amerika inte är bra, så kommer allt som är bra från Amerika. Maten, musiken, spriten, romantiken.
Jonas Cramby är journalist och författare. Han har skrivit åtta hyllade kokböcker översatta till ett tiotal språk.
.........................................
Med kokboken Americana försvarar och förklarar Jonas Cramby sin kärlek till den amerikanska matkulturen.
Filter
Det här receptet blev exakt så som dom som jag åt i USA. … Det var verkligen som att tas tillbaka den till där dinern i Carolina nånstans. Det är det första amerikanska pannkaksreceptet som stämmer.
Nina Frogneborn, Meny i P1
Natur & Kultur Allmänlitteratur 1 9789127184725 -
Mackor : 100 klassiska smörgåsar från Reuben...
Inbunden bok. Natur & Kultur Allmänlitteratur. 1 uppl. 2018. 172 sidor.
Nära nyskick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789127158702
- Titel
- Mackor : 100 klassiska smörgåsar från Reuben till Po' Boy
- Författare
- Cramby, Jonas
- Förlag
- Natur & Kultur Allmänlitteratur
- Utgivningsår
- 2018
- Omfång
- 172 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 180 x 240 mm Ryggbredd 15 mm
- Vikt
- 550 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- När John Montagu, den fjärde hertigen av Sandwich, fick den briljanta idén att stoppa kallskuret kött mellan två brödbitar uppfann han inte bara den första, riktigt moderna måltiden. Han skapade en global besatthet. Idag finns det nämligen varianter av den portabla, billiga men framförallt läppsmackande goda mackan i de flesta kulturer och det är på tiden att det kommer en bok som tar ämnet på allvar.
I över 100 recept lär du dig bland annat hur du gör perfekta versioner av klassiker som club sandwich, reuben och BLT samt får bekanta dig med lite mer exotiska smörgåsar som muffulettas, tortas, poboys och banh mis. Mackorinnehåller smörgåshistoria, mackfilosofi, hur man bakar de perfekta bröden, gör egen ost och charkuterier, dessutom vilka tillbehör och verktyg varje mackälskare alltid bör ha hemma.
Detta är helt enkelt en kokbok som äntligen ger den blygsamma mackan all den respekt som den förtjänar. För hemligheten bakom att leva lyckligt är ju trots allt, som musikern Warren Zevon sa på sin dödsbädd, att uppskatta varenda macka.
Jonas Cramby jobbar som frilansskribent, krönikör och krogskribent. 2009 blev han utsedd till årets krönikör av Sveriges tidskrifter. Han har tidigare gett ut Tokyo för foodisar i foodisar-serien samt fem mycket hyllade kokböcker: Texmex från grunden, Texas BBQ, Mackor, !Taco loco!, Japansk grillning och Korean BBQ. Böckerna har getts ut i flera länder över hela världen.
Natur & Kultur Allmänlitteratur 1 9789127158702 -
Kinamat varje dag
Inbunden bok. Natur & Kultur Allmänlitteratur. 1 uppl. 2020. 205 sidor.
Mycket gott skick. Utvändigt: några märken från hantering. Invändigt: väldigt fin. Stämplad ”recensionsexemplar” på ovansidan.
Ditt paket skickas snabbt, välemballerat och spårbart … läs merInrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789127169210
- Titel
- Kinamat varje dag
- Författare
- Cramby, Jonas
- Förlag
- Natur & Kultur Allmänlitteratur
- Utgivningsår
- 2020
- Omfång
- 205 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 195 x 254 mm Ryggbredd 24 mm
- Vikt
- 950 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- ” Följ med Jonas Cramby till Kina och låt dig förföras av en äkta Gong bao.” Aftonbladet
”Låt inte ingredienslistan skrämma dig. Jonas Crambys nudlar går blixtsnabbt att laga, men smakar som om du lagt ner en hel dag.” Svenska Dagbladet
I Kina finns inte bara ett kök, det finns hundratals. Från den kummindoftande muslimska maten i norr till den kinesiska thaifusionen i Yunnan i söder. Sen har vi också all kinamat som uppstått utanför landets gränser. Som den poppiga, småknäppa taiwanesiska gatumaten eller
den amerikaniserade version man hittar i New York’s alla chinatowns. Den kinesiska matkulturen är helt enkelt världens mest spridda – och i Kinamat varje dag har matskribenten Jonas Cramby satt samman en mixtape med alla sina internationella kinesiska matfavoriter, ett slags ”Absolut kinakäk 1” om du vill.
Natur & Kultur Allmänlitteratur 1 9789127169210 -
Texmex från grunden
Häftad bok. Natur & Kultur Allmänlitteratur. 1 uppl. 2015. 143 sidor.
Nära nyskick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789127143050
- Titel
- Texmex från grunden
- Författare
- Cramby, Jonas
- Förlag
- Natur & Kultur Allmänlitteratur
- Utgivningsår
- 2015
- Omfång
- 143 sidor
- Bandtyp
- Danskt band
- Mått
- 183 x 230 mm Ryggbredd 14 mm
- Vikt
- 470 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- "Det här är kokböcker man kan läsa som kartor. Grundläggande, heltäckande och alldeles, alldeles underbart."
KvällsPosten
Texmexkökets smaker är välbekanta och älskade ändå känner de flesta inte till hur gott och enkelt det är att laga maten själv, från grunden. Jonas Cramby är en hängiven tacoälskare som i många år rest runt i USA och tittat in i köken. Faktum är att Jonas älskar mexmat så mycket att han döpt sin dotter till Margarita. Boken innehåller ett sjuttiotal recept och går igenom texmexkökets grunder: så gör du egna tortillas, monterar bästa tacon, bankar ihop den perfekta guaccan, gör den hetaste chilisåsen, snickrar till en egen BBQ-smoker och så vidare.
Det är från USA:s gränsstater, snarare än direkt från Mexiko, som Jonas hämtar sin inspiration till den här boken. Som från Texas med sin robusta texmexmat inspirerad av både sin södra granne men också från cowboykulturen med sina bönor, ostiga enchiladas och rökiga BBQ. Eller New Mexico med sitt rökiga, lyxiga och mer autentiskt mexikanska kök samt Kalifornien med sin fräscha, vällagade mexmat så kallad fresh mex. Ofta gjord med fisk och skaldjur och alltid utan några som helst halvfabrikat så klart.
Jonas Cramby jobbar som frilansskribent, krönikör och krogskribent på Metro. 2009 blev han utsedd till årets krönikör av Sveriges tidskrifter. Han har tidigare skrivit böckerna Mandomsprovet (2012 på annat förlag), Texas BBQ (2013), Mackor (2014) samt ¡Taco loco! Mexikansk gatumat från grunden (2015).
Bokens utförande är mjukband.
Natur & Kultur Allmänlitteratur 1 9789127143050 -
Americana
Inbunden bok. Natur & Kultur Allmänlitteratur. 1 uppl. 2023. 192 sidor.
Nyskick. Förlagsny. Oläst. /// Americana handlar inte nödvändigtvis om det verkliga USA utan mer om vår gemensamma dröm om landet. Det är en bok för dig som drömt om Farmor Ankas perfekta äppelpaj-slajsar sen du var barn, följde Sopranos mest på grund av Carmelas läs mer … läs mer
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789127184725
- Titel
- Americana
- Författare
- Cramby, Jonas
- Förlag
- Natur & Kultur Allmänlitteratur
- Utgivningsår
- 2023
- Omfång
- 192 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 207 x 267 mm Ryggbredd 23 mm
- Vikt
- 916 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Americana handlar inte nödvändigtvis om det verkliga USA utan mer om vår gemensamma dröm om landet. Det är en bok för dig som drömt om Farmor Ankas perfekta äppelpaj-slajsar sen du var barn, följde Sopranos mest på grund av Carmelas zitigratänger och inte skäms ett dugg för att du föredrar mac & cheese framför cacio e pepe.
I ett 70-tal recept lär du dig laga allt från perfekt fluffiga pannkakor till Louisianas mystiska, magiska gumbo. Du lär dig också varför du alltid ska beställa din paj à la mode, hur du får till både vågiga OCH helt raka baconskivor, och du får en skakande inblick i frukostgranolans mörka historia. Men mest är boken en kärleksförklaring till landet där världens alla kulturer en gång samlades och gav resten av världen en enorm, gemensam. För även om allt som kommer från Amerika inte är bra, så kommer allt som är bra från Amerika. Maten, musiken, spriten, romantiken.
Jonas Cramby är journalist och författare. Han har skrivit åtta hyllade kokböcker översatta till ett tiotal språk.
.........................................
Med kokboken Americana försvarar och förklarar Jonas Cramby sin kärlek till den amerikanska matkulturen.
Filter
Det här receptet blev exakt så som dom som jag åt i USA. … Det var verkligen som att tas tillbaka den till där dinern i Carolina nånstans. Det är det första amerikanska pannkaksreceptet som stämmer.
Nina Frogneborn, Meny i P1
Natur & Kultur Allmänlitteratur 1 9789127184725 -
¡Taco Loco! : mexikansk gatumat från grunden
Inbunden bok. Natur & Kultur Allmänlitteratu. 1 uppl. 2015. 160 sidor.
Mycket gott skick. Skyddsomslag saknas.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789127141834
- Titel
- ¡Taco Loco! : mexikansk gatumat från grunden
- Författare
- Jonas Cramby
- Förlag
- Natur & Kultur Allmänlitteratu
- Utgivningsår
- 2015
- Omfång
- 160 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 197 x 250 mm Ryggbredd 22 mm
- Vikt
- 817 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- "Inspirerande och välarbetat."
Elle Mat & Vin
I ¡Taco loco! Mexikansk gatumat från grunden får du följa med på upptäcktsfärd genom ett av de mest spännande och outforskade gatumatsköken i hela världen. Smaka nyfriterade totopos stående vid ett rackligt stånd i någon av Mexico Citys kaotiska mercados. Äta den mystiska rätten barbacoa en get nergrävd i marken med glödande kol, ett krucifix och en flaska mezcal i ett skjul utanför byn Zaachila. Eller lugnt sippa på en iskall michelada under vulkanen i Oaxaca, en stad med en matkultur äldre och mer sofistikerad än de stora europeiska köken.
Du kommer att få lära dig hemligheterna och teknikerna för att återskapa rätterna hemma de bästa recepten på antojitos (smårätter), dulces (sötsaker) och bebidas (drycker). Men också hur du gör egna sockerdödskallar till Dia de los muertos-firandet, enklast mal majs till pinfärska nixtamal-tortillas samt vilka låtar som är absolut coolast att beställa av ett mariachiband.
Och, naturligtvis, så kommer du att lära dig göra tacos. Mängder med tacos. Otroligt mycket tacos. Mexikaner är som tokiga i tacos och efter den här boken kommer du garanterat vara det också. TACOS LOCOS FOREVER!
Jonas Cramby är frilansskribent, krogrecensent för Metro och krönikör i Café Magazine. Han har gett ut tre mycket hyllade kokböcker: Texmex från grunden, Texas BBQ och Mackor. Böckerna har översatts till sex språk.
"Efter att ha betat av texmex, barbecue och mackor är Jonas Cramby aktuell med ytterligare en kokbok. Denna gång gör han en djupdykning i den mexikanska gatumaten."
Elin Peters, Dagens Nyheter
Inspirerande och välarbetat.
Elle Mat & Vin
Natur & Kultur Allmänlitteratu 1 9789127141834 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
- ISBN
- 9789127148864
- Titel
- Texas BBQ
- Författare
- Cramby, Jonas
- Förlag
- Natur & Kultur Allmänlitteratur
- Utgivningsår
- 2016
- Omfång
- 143 sidor
- Bandtyp
- Kartonnage
- Mått
- 185 x 235 mm Ryggbredd 17 mm
- Vikt
- 580 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Nu ges Jonas Crambys hyllade Texas BBQ ut i prisvärd nyutgåva!
Om traditionell grillning innebär att snabbt tillaga en köttbit på hög värme fungerar äkta BBQ precis tvärtom. Här är det långsam tillagning på låga temperaturer som gäller för att få till ett så mört, saftigt och rökigt kött som möjligt. BBQ är helt enkelt den ultimata grillmetoden – och ingenstans utförs den bättre än i Texas.
Texas BBQ är en lättfattlig steg-för-steg-guide till hur du kan göra BBQ hemma, vare sig du har en helt vanlig klotgrill eller en proffssmoker. Du lär dig allt om rökträ, grilltider och röktemperaturer. Men främst kommer du så klart få reda på hur du egentligen får till perfekt pulled pork eller brisket. Hur du får den rätta spänsten i dina rökgrillade korvar eller hur du rökbräserar lamm som i äkta mexikansk barbacoa. Du lär dig även allt om BBQ-såser, rubs och vilka side dishes du ska äta till det himmelska köttet – allt från en fräsch grillad majssallad via heta salsor till en rekordostig chile con queso.
2013 utsågs Texas BBQ till Årets Speciallitteratur Metod av Måltidsakademien. Det här är säsongens läckraste kokbok. Kring varje uppslag står som en doft av grill och rök. Det här är en kokbok som får snålvattnet att rinna till.
Vetlanda-Posten
Natur & Kultur Allmänlitteratur 1 9789127148864 -
¡Taco loco! : Mexikansk gatumat från grunden
Inbunden bok. Natur & Kultur Allmänlitteratur. 2 uppl. 2018. 160 sidor.
Nyskick. Förlagsny. Oläst. /// Taco loco! Mexikansk gatumat från grunden får du följa med på upptäcktsfärd genom ett av de mest spännande och outforskade gatumatsköken i hela världen. Smaka nyfriterade totopos stående vid ett rackligt stånd i någon av Mexico Citys läs mer … läs mer
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789127158610
- Titel
- ¡Taco loco! : Mexikansk gatumat från grunden
- Författare
- Cramby, Jonas
- Förlag
- Natur & Kultur Allmänlitteratur
- Utgivningsår
- 2018
- Omfång
- 160 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 195 x 245 mm Ryggbredd 20 mm
- Vikt
- 710 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Taco loco! Mexikansk gatumat från grunden får du följa med på upptäcktsfärd genom ett av de mest spännande och outforskade gatumatsköken i hela världen. Smaka nyfriterade totopos stående vid ett rackligt stånd i någon av Mexico Citys kaotiska mercados. Äta den mystiska rätten barbacoa – en get nergrävd i marken med glödande kol, ett krucifix och en flaska mezcal – i ett skjul utanför byn Zaachila. Eller lugnt sippa på en iskall michelada under vulkanen i Oaxaca, en stad med en matkultur äldre och mer sofistikerad än de stora europeiska köken.
Du kommer att få lära dig hemligheterna och teknikerna för att återskapa rätterna hemma – de bästa recepten på antojitos (smårätter), dulces (sötsaker) och bebidas (drycker). Men också hur du gör egna sockerdödskallar till Dia de los muertos-firandet, enklast mal majs till pinfärska nixtamal-tortillas samt vilka låtar som är absolut coolast att beställa av ett mariachiband.
Och, naturligtvis, så kommer du att lära dig göra tacos. Mängder med tacos. Otroligt mycket tacos. Mexikaner är som tokiga i tacos och efter den här boken kommer du garanterat vara det också. TACOS LOCOS FOREVER!
Jonas Cramby är frilansskribent, krogrecensent för Metro och krönikör i Café Magazine. Han har gett ut tre mycket hyllade kokböcker: Texmex från grunden, Texas BBQ och Mackor. Böckerna har översatts till sex språk.
Natur & Kultur Allmänlitteratur 2 9789127158610 -
Stockholm för foodisar
Häftad bok. Natur & Kultur Allmänlitteratur. 1 uppl. 2019. 175 sidor.
Nära nyskick. SE FLER BILLIGA TITLAR I FINT SKICK. KLICKA PÅ SÄLJARE. (Enhetsfrakt 62 kronor oavsett vikt).
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789127164345
- Titel
- Stockholm för foodisar
- Författare
- Cramby, Jonas
- Förlag
- Natur & Kultur Allmänlitteratur
- Utgivningsår
- 2019
- Omfång
- 175 sidor
- Bandtyp
- Häftad
- Mått
- 160 x 220 mm Ryggbredd 17 mm
- Vikt
- 450 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- "Det är en krogguide, men boken är mycket mer än så. Stockholm för foodisar är en av de bästa skildringar av Stockholm jag tagit del av, i klass med Gentlemen av Klas Östergren och Satan i gatan av Veronica Maggio." Jan Gradvall, DI Weekend
Stockholm är en stad i förändring. Nästan varje vecka öppnar det en ny vinbar, hantverksbageri eller restaurang och stockholmare själva har börjat leva sina liv mer och mer på krogen. Från att ha varit en stad präglad av myndighetsutövande, matmoralism och klagande grannar, har det uppstått en motrörelse i form av en ny generation uteätare, krögare, kockar, bönder, bagare, bartendrar, mathantverkare och sommelierer.
Stockholm för foodisar är en personlig guide till både den nya vågens svenska krogar och till klassikerna. Det är en bok om naturvin, vegetariska mellanrätter, hårdföra surdegsbagare och både kött-, kaffe- och grönsaksaktivister. Det är också en bok om ölhallar, sushihak, kinarestauranger, korv med bröd, kanelbullar och längst vilken tunnelbanelinje du bör åka om du vill hitta norra Europas bästa kolgrillade shish kebab.
Detta är den sjunde boken i Natur & Kulturs serie av personliga mat- och dryckesguider runtom i världen.
Jonas Cramby är författare och matskribent i blanda annat Café Magazine. I åtta år recenserade han Stockholms krogar för Metro och han har tidigare gett ut guideboken Tokyo för foodisar samt sex mycket hyllade kokböcker: Texmex från grunden, Texas BBQ, Mackor, Taco loco, Japansk grillning och Korean BBQ. Böckerna har getts ut i flera länder över hela världen.
"Det är en krogguide, men boken är mycket mer än så. Stockholm för foodisar är en av de bästa skildringar av Stockholm jag tagit del av, i klass med Gentlemen av Klas Östergren och Satan i gatan av Veronica Maggio." Jan Gradvall, DI Weekend
”Äntligen en sympatisk och väldigt trovärdig guide över Stockholms skönaste uteställen.” Niklas Ekstedt
”Tack för en perfekt dejt-bok” Klara Doktorow
"...hipsterkänsla, innefaktor och mångkultur på ett initierat, rappt och roligt vis. (...) helt rätt för sin generation." BTJ
Natur & Kultur Allmänlitteratur 1 9789127164345 -
Tokyo för foodisar
Häftad bok. Natur & Kultur Allmänlitteratur. 1 uppl. 2018. 173 sidor.
Mycket gott skick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789127155121
- Titel
- Tokyo för foodisar
- Författare
- Cramby, Jonas
- Förlag
- Natur & Kultur Allmänlitteratur
- Utgivningsår
- 2018
- Omfång
- 173 sidor
- Bandtyp
- Häftad
- Mått
- 165 x 222 mm Ryggbredd 20 mm
- Vikt
- 460 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Att skriva en krogguide till Tokyo känns nästan som en omöjlighet. Tokyo är nämligen inte bara världens bästa matstad, det är också den största. Det lär finnas över 150 000 restauranger i staden, vilket till och med får New Yorks 10 000 matserveringar att kännas som stadskärnan i en sömnig liten småstadshåla. Tokyo har de bästa råvarorna, de skickligaste kockarna och fest Michelinstjärnor i världen.
Den här boken kommer dock inte att handla om dessa. Japans långa historia av zenbuddhism har gett upphov till en kultur av shokunins, »hantverkare«, som alla helhjärtat och omsorgsfullt ägnar sig åt den smala skärva liv som råkar ligga framför dem. För dessa hantverkare är det dagliga arbetet ett slags mindfulness in action och detta gäller inte bara hyllade sushi- och kaisekikockar utan även personen som häller upp ditt kaffe, blandar din drink, grillar ditt yakinikuspett eller slår in din nyinköpta kockkniv.
Tokyo är helt enkelt en stad där extrem omsorg och detaljkänsla inte bara är förbehållet fne dining, utan det fnns överallt. Staden är smockfull av enkla, roliga, billiga och, framförallt, svindlande bra ställen, och denna bok är min ytterst subjektiva guide till dessa.
Det är en guide till trånga gränder, rökiga yakinikuställen, ångande ramenkrogar, garderobsstora cocktailbarer och stökiga punkizakayor med fantastiska smårätter och oklanderligt städade toaletter. Den hjälper dig hitta till de bästa köks- och matbutikerna, dechiffrera menyer och etikettsregler samt hur man äter förstklassigt till och med på sin lokala närbutik.
Jonas Cramby är matskribent i Café Magazine och Metro. Han har gett ut fem mycket hyllade kokböcker: Texmex från grunden, Texas BBQ, Mackor, !Taco loco! och Japansk grillning. Böckerna har getts ut i fera länder över hela världen.
Natur & Kultur Allmänlitteratur 1 9789127155121
Your country and preferred language.
Select your country Select languageDenna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.
Stäng
Välkommen till Sveriges största bokhandel
Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.
- Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
- Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn