-
Raku - Keramik enligt japansk tradition som d...
Inbunden bok.
Mycket gott skick. Utgiven av Ica Bokförlag 1991. Kartonnage. 95 sid.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789153413400
- Titel
- Raku : keramik enligt japansk tradition som du glaserar och bränner i en enkel ugn som du kan bygga själv
- Författare
- Nilsson, Leif - Sisefsky, Jan - Björling, Håkan - Nilsson, Leif
- Förlag
- Västerås : Ica
- Utgivningsår
- 1991
- Språk
- Svenska
9789153413400 -
Äkta vara : guide till oförfalskad mat
Inbunden bok. Ordfront Förlag. 1 uppl. 2008. 273 sidor.
Mycket gott skick. Namnad.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789170373916
- Titel
- Äkta vara : guide till oförfalskad mat
- Författare
- Nilsson, Mats-Eric
- Förlag
- Ordfront Förlag
- Utgivningsår
- 2008
- Omfång
- 273 sidor
- Bandtyp
- Flexband
- Mått
- 135 x 205 mm Ryggbredd 20 mm
- Vikt
- 400 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Vad är det egentligen vi stoppar i oss?
Frågan släpper inte taget om de tiotusentals svenskar som läst Den hemlige kocken - det okända fusket med maten på din tallrik, en bok som skakat livsmedelsindustrin i dess grundvalar.
Runt middagsbord, i fikarum, på bloggar och i TV-kanalernas debattsoffor talas det som aldrig förr om den fejkade mat som vi varje dag lägger i kundvagnen. Vi konsumenter inser plötsligt att vi är grundlurade av de stora livsmedelskedjornas utbud, rikt på tillsatser men fattigt på råvaror.
Men vad ska man då äta, är den givna följdfrågan från den omskakade matkunden. Och hur hittar man de genuina och oförfalskade livsmedlen? Är majskycklingen verkligen bättre? Finns det någon skinka värd namnet? Varifrån får laxen sin färg och vad innehåller egentligen fiskpinnarna?
Svaren på dessa frågor och många fler ger Mats-Eric Nilsson i sin nya bok Äkta vara. Här bjuder han på fler avslöjanden av det utbredda matfusket och tipsar samtidigt om mängder av goda alternativ.
Denna shoppingguide är en detaljerad genomgång av 200 livsmedel och förhoppningen är att den ska få följa med sina läsare ända in i butiken.
Dessutom innehåller boken:
- Så läser du en innehållsförteckning
- Här är de vanligaste tillsatserna
- Lär dig att genomskåda reklamspråket ("Naturligt",
- "Hemlagat" etc.)
- Vägvisare till märkesdjungeln (Krav, Sigill, Nyckelhål etc.)
- Så styr butiken dina inköp
Ordfront Förlag 1 9789170373916 -
Fest på spår : menyer ur järnvägens historia
Inbunden bok. Örebro : Färgspelet. 1999. 231 sidor.
Nära nyskick. Skyddsomslag i hyggligt skick. Skyddsomslag är dålig och finns lappen men inlagan är helt ny.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789197359405
- Titel
- Fest på spår : menyer ur järnvägens historia
- Författare
- Nilsson, Ingrid - Granqvist, Carl-Jan - Lindberg, Björn - Zetterling, Leif
- Förlag
- Örebro : Färgspelet
- Utgivningsår
- 1999
- Språk
- Svenska
Örebro : Färgspelet 9789197359405 -
GYNEKOLOGI
Inbunden bok. Studentlitteratur AB. 2010. 387 sidor.
Nyskick. –– ABSOLUT NYSKICK, oläst! – (Obet. ytmärken på omslaget.) –– Kvinnosjukvården genomgår för närvarande stora förändringar, där gynekologer och övrig vårdpersonal tar ett allt större ansvar för kvinnors hälsa. Den gynekologiska öppenvården ökar och samt läs mer … läs mer
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789144047935
- Titel
- Gynekologi
- Författare
- Ian Milsom - Lars Nilsson - Karl-Gösta Nygren - Viveca Odlind - Matts Olovsson - Pär Persson - Eva Rylander - Karin Siwe - Jan-Henrik Stjerndahl - Annika Strandell - Inger Sundström Poromaa - Lil Valentin - Barbro Wijma - Pål Wölner-Hansen
- Förlag
- Studentlitteratur AB
- Utgivningsår
- 2010
- Omfång
- 387 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Vikt
- 989 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Kvinnosjukvården genomgår för närvarande stora förändringar, där gynekologer och övrig vårdpersonal tar ett allt större ansvar för kvinnors hälsa. Den gynekologiska öppenvården ökar och samtidigt koncentreras de traditionella kärnverksamheterna förlossningsvård och tung gynekologisk kirurgi i den slutna vården.
Inom gynekologin kommer specialiteten att engageras av förebyggande och behandling av åkommor som kan drabba kvinnor i högre åldrar, av nya principer för antikonception, av utvecklingen inom urogynekologin och den genetiska diagnostiken, och av nya teknologier inom reproduktionsmedicinen.
Denna lärobok i gynekologi tar bland annat fasta på vikten av kritisk granskning av medicinska och kirurgiska åtgärder så att medicinska prioriteringar kan göras på bästa möjliga evidens. Läroboken innehåller utförliga kapitel om lagstiftning, gynekologisk ultraljudsdiagnostik, våld mot kvinnor, sexologi och diagnostik och behandling av akut och kronisk bäckensmärta.
Läroboken är resultatet av ett unikt samarbete mellan ett stort antal specialister inom gynekologi. Boken vänder sig till läkarstuderande på grundutbildningen samt till läkare, barnmorskor och sjuksköterskor inom såväl öppen som sluten vård. Den kan även användas som fördjupnings- och referensbok.
Ytterligare författare: Per-Olov Janson, Britt-Marie Landgren, Stefan Arver, Agneta Bergqvist, Marie Bixo, Christer Borgfeldt, Inger Bryman, Mats Brännström, Torbjörn Bäckström, Eva Dahlgren, Pernilla Dahm Kähler, Maria Engman, Birgitta Essén, Christian Falconer, Aino Fianu-Jonasson, Margareta Fridström, Kristina Gemzell Danielsson, Jonas Gunnarsson, Birgitta Gustavii Koskinen, Kerstin Hagenfeldt, Lotti Helström, Jan Holte, Outi Hovatta, Mikael Landén, Angelica Lindén Hirschberg, Janusz Marcickiewicz, Lena Marions
Studentlitteratur AB 9789144047935 -
MÅLTIDENS MAGI – Om matbordets hotade gemensk...
Inbunden bok. Ordfront Förlag. 2017. 184 sidor.
Nyskick. –– ABSOLUT NYSKICK, oläst! – Se fler bilder! –– Ständigt kommer nya kostråd, men de handlar alltid om vad man bör äta, aldrig hur. Så tänk om just detta är minst lika viktigt för vårt välbefinnande som de enskilda näringsämnena?
• Mats-Eric Nilsson, läs mer … läs merInrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789170379352
- Titel
- Måltidens magi : om matbordets hotade gemenskap
- Författare
- Nilsson, Mats-Eric
- Förlag
- Ordfront Förlag
- Utgivningsår
- 2017
- Omfång
- 184 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 170 x 218 mm Ryggbredd 22 mm
- Vikt
- 540 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- "En mycket humoristisk och lärorik historia om måltidens mysterier." GP
Ständigt kommer nya kostråd, men de handlar alltid om vad man bör äta, aldrig hur. Så tänk om just detta är minst lika viktigt för vårt välbefinnande som de enskilda näringsämnena?
Mats-Eric Nilsson, som med sina avslöjanden om matfusk och tillsatser i Den hemlige kocken öppnade ögonen på hundratusentals konsumenter, vill nu vidga perspektivet ordentligt. Hans nya bok sätter fokus på själva måltiden, den som i vår stressade tid så ofta slarvas bort.
I tidernas begynnelse var det matlagningen och det gemensamma ätandet ansikte mot ansikte runt lägerelden som gjorde oss till människor. I dag ska vi trycka i oss våra enhandsanpassade industriprodukter i farten mellan jobbet och gymmet, avverka lunchen framför datorn, eller i ensamhet mikra centralkökets färdigrätt i pensionärslägenheten.
Vad gör det tanklösa och asociala ätandet med oss som människor? Och vem tjänar grova pengar på att vi alltför sällan har tid för riktiga måltider?
I boken berättar MatsEric Nilsson måltidens fascinerande historia, visar vilken viktig roll den fortfarande har i många kulturer och tipsar om hur vi ganska enkelt kan hitta tillbaka till ätandets välgörande gemenskap.
Ordfront Förlag 9789170379352 -
Äkta vara : guide till oförfalskad mat
Häftad bok. Ordfront Förlag. 1 uppl. 2008. 273 sidor.
Mycket gott skick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789170373916
- Titel
- Äkta vara : guide till oförfalskad mat
- Författare
- Nilsson, Mats-Eric
- Förlag
- Ordfront Förlag
- Utgivningsår
- 2008
- Omfång
- 273 sidor
- Bandtyp
- Flexband
- Mått
- 135 x 205 mm Ryggbredd 20 mm
- Vikt
- 400 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Vad är det egentligen vi stoppar i oss?
Frågan släpper inte taget om de tiotusentals svenskar som läst Den hemlige kocken - det okända fusket med maten på din tallrik, en bok som skakat livsmedelsindustrin i dess grundvalar.
Runt middagsbord, i fikarum, på bloggar och i TV-kanalernas debattsoffor talas det som aldrig förr om den fejkade mat som vi varje dag lägger i kundvagnen. Vi konsumenter inser plötsligt att vi är grundlurade av de stora livsmedelskedjornas utbud, rikt på tillsatser men fattigt på råvaror.
Men vad ska man då äta, är den givna följdfrågan från den omskakade matkunden. Och hur hittar man de genuina och oförfalskade livsmedlen? Är majskycklingen verkligen bättre? Finns det någon skinka värd namnet? Varifrån får laxen sin färg och vad innehåller egentligen fiskpinnarna?
Svaren på dessa frågor och många fler ger Mats-Eric Nilsson i sin nya bok Äkta vara. Här bjuder han på fler avslöjanden av det utbredda matfusket och tipsar samtidigt om mängder av goda alternativ.
Denna shoppingguide är en detaljerad genomgång av 200 livsmedel och förhoppningen är att den ska få följa med sina läsare ända in i butiken.
Dessutom innehåller boken:
- Så läser du en innehållsförteckning
- Här är de vanligaste tillsatserna
- Lär dig att genomskåda reklamspråket ("Naturligt",
- "Hemlagat" etc.)
- Vägvisare till märkesdjungeln (Krav, Sigill, Nyckelhål etc.)
- Så styr butiken dina inköp
Ordfront Förlag 1 9789170373916 -
Året runt med fåglarna i Tranåsbygden
Inbunden bok. Atremi. 1 uppl. 2008. 144 sidor.
Mycket gott skick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789186129026
- Titel
- Året runt med fåglarna i Tranåsbygden
- Författare
- Jan-Eric Nilsson
- Förlag
- Atremi
- Utgivningsår
- 2008
- Omfång
- 144 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 210 x 210 mm
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Tranåsbygden har en omväxlande och spännande natur, som vi alla vill värna om och bevara! I Året runt med fåglarna i Tranåsbygden får du möjlighet att bekanta dig närmare med kommunens fåglar och följa med på en årslång resa i fåglarnas värld! Boken riktar sig i första hand till dig som är allmänt nyfiken på, och intresserad av natur.
Vilka fåglar kan ses i tranåsbygden?
När och var kan vi se dem?
När kommer flyttfåglarna?
Varför ska vi undvika att mata fåglar vissa tider?
Året runt med fåglarna i Tranåsbygden berättar om detta och mycket mer. Boken följer årets 12 månader och kan användas år efter år. Noteringssidor bidrar till att den även kan kan bli en omtyckt månadskalender.
Tre Tranåsprofiler står för text och bild. Fotografierna är tagna av naturfotograf Magnus Johansson. Akvarellerna har målats av konstnären Leif Liljeblad. Texten, en blandning av fakta, krönikor och reflektioner, är skriven av Jan-Eric Nilsson som studerat Tranås fågelliv i drygt 50 år. Han skriver även omtyckta naturkrönikor i Tranås-Posten.
Atremi 1 9789186129026 -
Äkta vara : guide till oförfalskad mat
Inbunden bok. Ordfront Förlag. 1 uppl. 2008. 273 sidor.
Mycket gott skick. Ser ut som ny.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789170373916
- Titel
- Äkta vara : guide till oförfalskad mat
- Författare
- Nilsson, Mats-Eric
- Förlag
- Ordfront Förlag
- Utgivningsår
- 2008
- Omfång
- 273 sidor
- Bandtyp
- Flexband
- Mått
- 135 x 205 mm Ryggbredd 20 mm
- Vikt
- 400 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Vad är det egentligen vi stoppar i oss?
Frågan släpper inte taget om de tiotusentals svenskar som läst Den hemlige kocken - det okända fusket med maten på din tallrik, en bok som skakat livsmedelsindustrin i dess grundvalar.
Runt middagsbord, i fikarum, på bloggar och i TV-kanalernas debattsoffor talas det som aldrig förr om den fejkade mat som vi varje dag lägger i kundvagnen. Vi konsumenter inser plötsligt att vi är grundlurade av de stora livsmedelskedjornas utbud, rikt på tillsatser men fattigt på råvaror.
Men vad ska man då äta, är den givna följdfrågan från den omskakade matkunden. Och hur hittar man de genuina och oförfalskade livsmedlen? Är majskycklingen verkligen bättre? Finns det någon skinka värd namnet? Varifrån får laxen sin färg och vad innehåller egentligen fiskpinnarna?
Svaren på dessa frågor och många fler ger Mats-Eric Nilsson i sin nya bok Äkta vara. Här bjuder han på fler avslöjanden av det utbredda matfusket och tipsar samtidigt om mängder av goda alternativ.
Denna shoppingguide är en detaljerad genomgång av 200 livsmedel och förhoppningen är att den ska få följa med sina läsare ända in i butiken.
Dessutom innehåller boken:
- Så läser du en innehållsförteckning
- Här är de vanligaste tillsatserna
- Lär dig att genomskåda reklamspråket ("Naturligt",
- "Hemlagat" etc.)
- Vägvisare till märkesdjungeln (Krav, Sigill, Nyckelhål etc.)
- Så styr butiken dina inköp
Ordfront Förlag 1 9789170373916 -
Saltad nota : Om matfusket - från gatukök til...
Inbunden bok.
Nyskick. Upptäck matfusket inom restaurangbranschen och lär dig undvika fällorna. Följ med på en spännande resa och bli medveten om vad som verkligen serveras på tallriken. | Ordfront Förlag, Utg. 2013 | Förlagsband. 8:o (145x215 mm) … läs mer
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789170377358
- Titel
- Saltad nota : om matfusket - från gatukök till gourmetkrog
- Författare
- Nilsson, Mats-Eric
- Förlag
- Ordfront Förlag
- Utgivningsår
- 2013
- Omfång
- 303 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 145 x 215 mm Ryggbredd 25 mm
- Vikt
- 540 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Förr kunde det hända att kyparen liksom räknade fel. I branschen talade man om att salta notan. Att den mätta och belåtna kunden gärna kunde luras att betala några tior för mycket.
Idag är krogfusket satt i system. Ingen har förmodligen mixtrat med slutsumman. Det är istället maten det handlar om. Om förfalskade menyer och mängder av dolda tillsatser.
Med Den hemlige kocken öppnade Mats-Eric Nilsson hundratusentals konsumenters ögon. Plötsligt såg vi vad livsmedelsbutikernas produkter egentligen innehåller och började leta efter äkta varor.
Med Saltad nota tar han nu nästa steg. I den nya boken avslöjas även här med intressanta historiska tillbakablickar det utbredda matfusket på allt från enkla kaféer och snabbmatsställen till lyxiga restauranger.
Ärligt talat har du ingen aning om vad som ligger på tallriken. När du handlar i en vanlig butik har du åtminstone den finstilta innehållsförteckningen att gå efter. Men på krogen blir din beställning som ett skott i mörkret.
Allt fler svenskar äter ute. Tevekockarna är lika populära som rockstjärnor. Dags alltså för världens första bok som på allvar granskar restaurangbranschen. Och som guidar dig förbi de värsta fällorna!
"En briljant reportagebok som öppnar dörrarna till en matindustri som verkar mer intresserad av att tjäna pengar än laga bra mat." Johan Såthe, Veckans Affärer
"En riktig rysare, välskriven och välresearchad. Med stor sannolikhet blir detta höstens matdebatt." Kris Johnson, Allt om mat
9789170377358 -
Den hemlige kocken : Det okända fusket med ma...
Pocketbok.
Nyskick. Utsläpp av nya kokböcker i Sverige med sensuella ingredienser och hälsotrender. Boken avslöjar förfalskningar och ger alternativ till manipulerade livsmedel och farliga tillsatser. | Ordfront Förlag, Utg. 2008 | Pocket. 8:o (110x177 mm) … läs mer
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789170373893
- Titel
- Den hemlige kocken : det okända fusket med maten på din tallrik
- Författare
- Nilsson, Mats-Eric
- Förlag
- Ordfront Förlag
- Utgivningsår
- 2008
- Omfång
- 279 sidor
- Bandtyp
- Mått
- 110 x 177 mm Ryggbredd 18 mm
- Vikt
- 160 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Varje dag kommer det ut mer än en ny kokbok i Sverige. Utgivningen dignar av sensuella citroner, underbara olivoljor och den senaste hälsometoden. Men vad händer med livsmedlen innan de kommer in i våra kök? Såväl till vardags som till fest sätter vi aningslöst i oss mängder av tillsatser och substitut, lurade av reklamens budskap om hemlagat och hälsosamt. För myndigheterna är det huvudsaken att livsmedlen inte är direkt hälsovådliga. Sedan är det fritt fram att sälja glass som inte är glass och cider som inte är cider. Mats-Eric Nilssons väldokumenterade avslöjanden gäller inte bara skräpmat, utan allt från färskpressad juice och butiksbakat bröd till tryffelolja och balsamvinäger, en vanlig vinäger som sötats och färgats med karamellfärg. Den äkta varan är så dyr att den njuts droppvis med pipett. Med författaren som personlig och engagerad guide berättas samtidigt industrimatens moderna historia. Om de välorganiserade kampanjer som fick motsträviga husmödrar att glömma hur riktig mat lagas och smakar. Boken innehåller även en uppslagsdel med ett 50-tal olika livsmedel. Hur går fusket med dem till och var kan man hitta de oförvanskade alternativen? Här finns en karta med gårdsbutiker samt en säsongskalender över när man ska äta vad. Sist finns en praktisk guide till alla de 320 förvirrande E-numren. Hur framställs dessa kemikalier och kan de vara farliga för hälsan? Och hur manipulerar de våra smaklökar?
9789170373893 -
Fixa julen. Proffsens bästa tips för en lycka...
Inbunden bok. Ica Bokförlag. 1 uppl. 2013. 192 sidor.
Nyskick. Mycket rikl.illustrerad med foton och teckningar i färg
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789153439745
- Titel
- Fixa julen : proffsens bästa tips för en lyckad jul
- Författare
- Liselotte Forslin - Birigitta Rasmusson - Jan Gradvall - Tove Nilsson - K-C Wallberg - Catharina Lindeberg-Bernhardsson - Bengt-Göran Kronstam
- Förlag
- Ica Bokförlag
- Utgivningsår
- 2013
- Omfång
- 192 sidor
- Bandtyp
- Halvklotband
- Mått
- 238 x 295 mm Ryggbredd 23 mm
- Vikt
- 1248 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- I Fixa julen! har proffsen samlats för att dela med sig av sina bästa tips för en stämningsfull och avkopplande jul.
Var förberedd med glöggen till första advent. Lär dig planera julbordet för alla smaker. Och när julstöket är över och maten sjunkit undan bli inspirerad till en gnistrande nyårsfest!
Författarna är alla experter på sitt område men anpassar sina recept och tips så att det ska fungera även hemma hos dig.
Maten Liselotte Forslin, Tove Nilsson, Birgitta Rasmusson och KC Wallberg hjälper dig med recept på maten såväl till det klassiska julbordet som till det vegetariska baket och godiset.
Dryckerna Bengt-Göran Kronstam tipsar om dryckerna som passar både till skinkan och till nyårssupén.
Klapparna Mai-Lis Hellénius visar hur du slår in presenterna så att de blir de läckraste och mest personliga klapparna under granen.
Stämningen Catharina Lindeberg-Bernhardsson förgyller rummet och gör festfint med dukning och blommor.
Myset Jan Gradvall väljer julmusik och filmer som gjorda för att krypa upp i soffan och njuta av under mellandagarna.
Ica Bokförlag 1 9789153439745 -
Saltad nota : om matfusket - från gatukök til...
Inbunden bok. Ordfront Förlag. 2013. 303 sidor.
Nära nyskick. Skyddsomslag i nära nyskick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789170377358
- Titel
- Saltad nota : om matfusket - från gatukök till gourmetkrog
- Författare
- Nilsson, Mats-Eric
- Förlag
- Ordfront Förlag
- Utgivningsår
- 2013
- Omfång
- 303 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 145 x 215 mm Ryggbredd 25 mm
- Vikt
- 540 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Förr kunde det hända att kyparen liksom räknade fel. I branschen talade man om att salta notan. Att den mätta och belåtna kunden gärna kunde luras att betala några tior för mycket.
Idag är krogfusket satt i system. Ingen har förmodligen mixtrat med slutsumman. Det är istället maten det handlar om. Om förfalskade menyer och mängder av dolda tillsatser.
Med Den hemlige kocken öppnade Mats-Eric Nilsson hundratusentals konsumenters ögon. Plötsligt såg vi vad livsmedelsbutikernas produkter egentligen innehåller och började leta efter äkta varor.
Med Saltad nota tar han nu nästa steg. I den nya boken avslöjas även här med intressanta historiska tillbakablickar det utbredda matfusket på allt från enkla kaféer och snabbmatsställen till lyxiga restauranger.
Ärligt talat har du ingen aning om vad som ligger på tallriken. När du handlar i en vanlig butik har du åtminstone den finstilta innehållsförteckningen att gå efter. Men på krogen blir din beställning som ett skott i mörkret.
Allt fler svenskar äter ute. Tevekockarna är lika populära som rockstjärnor. Dags alltså för världens första bok som på allvar granskar restaurangbranschen. Och som guidar dig förbi de värsta fällorna!
"En briljant reportagebok som öppnar dörrarna till en matindustri som verkar mer intresserad av att tjäna pengar än laga bra mat." Johan Såthe, Veckans Affärer
"En riktig rysare, välskriven och välresearchad. Med stor sannolikhet blir detta höstens matdebatt." Kris Johnson, Allt om mat
Ordfront Förlag 9789170377358 -
Gösta Adrian-Nilsson : arbeten på papper 1915...
Inbunden bok. Bel art. 2014.
Mycket gott skick. (Hb)
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789197679787
- Titel
- Gösta Adrian-Nilsson : arbeten på papper 1915-1924
- Författare
- Adrian-Nilsson, Gösta - Ahlstrand, Jan Torsten - Belenius, Kent - Galerie Bel'Art (Stockholm)
- Utgivningsår
- 2019
- Språk
- Svenska
Bel art 9789197679787 -
Äkta vara : guiden till oförfalskad mat
Pocketbok. Ordfront Förlag. 1 uppl. 2009. 280 sidor.
Hyggligt skick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789170374586
- Titel
- Äkta vara : guiden till oförfalskad mat
- Författare
- Nilsson, Mats-Eric
- Förlag
- Ordfront Förlag
- Utgivningsår
- 2009
- Omfång
- 280 sidor
- Bandtyp
- Mått
- 110 x 178 mm Ryggbredd 18 mm
- Vikt
- 150 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Vad är det egentligen vi stoppar i oss?
Frågan släpper inte taget om de tiotusentals svenskar som läst
Den hemlige kocken det okända fusket med maten på din tallrik.
Boken har skakat om såväl tiotusentals konsumenter som stora delar av
livsmedelsindustrin och sålt i en kvarts miljon exemplar.
Idag talas det som aldrig förr om den fejkade maten. Vi konsumenter
inser plötsligt att vi är grundlurade av de stora livsmedelskedjornas utbud.
Rikt på tillsatser men fattigt på råvaror.
Men vad ska man då äta, är den givna följdfrågan. Och hur hittar man
de genuina och oförfalskade livsmedlen? Vad döljer sig i burkarna med
barnmat? Hur får laxen och oliverna sin färg? Varifrån kommer gräddfils -
smaken i chipsen?
I sin nya bok bjuder Mats-Eric Nilsson på rader av nya avslöjanden,
men tipsar samtidigt om en mängd goda alternativ.
Äkta vara är en detaljerad genomgång av 150 livsmedel och förhoppningen
är att den ska få följa med sina läsare ända in i butiken.
Ordfront Förlag 1 9789170374586 -
Fixa julen. Proffsens bästa tips för en lycka...
Inbunden bok. Ica Bokförlag. 1 uppl. 2013. 192 sidor.
Nära nyskick. Stort format 29 x 23,5 cm Vikt 1.230 g.
Inbundet klotryggband, mycket rikt och stämningsfullt illustrerad med färgfoton av Ulrika Ekblom. En inspirerande och vacker bok inför julen, här bjuds på många recept, idéer, inspiration och tips på pyssel, julpak läs mer … läs merInrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789153439745
- Titel
- Fixa julen : proffsens bästa tips för en lyckad jul
- Författare
- Liselotte Forslin - Birigitta Rasmusson - Jan Gradvall - Tove Nilsson - K-C Wallberg - Catharina Lindeberg-Bernhardsson - Bengt-Göran Kronstam
- Förlag
- Ica Bokförlag
- Utgivningsår
- 2013
- Omfång
- 192 sidor
- Bandtyp
- Halvklotband
- Mått
- 238 x 295 mm Ryggbredd 23 mm
- Vikt
- 1248 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- I Fixa julen! har proffsen samlats för att dela med sig av sina bästa tips för en stämningsfull och avkopplande jul.
Var förberedd med glöggen till första advent. Lär dig planera julbordet för alla smaker. Och när julstöket är över och maten sjunkit undan bli inspirerad till en gnistrande nyårsfest!
Författarna är alla experter på sitt område men anpassar sina recept och tips så att det ska fungera även hemma hos dig.
Maten Liselotte Forslin, Tove Nilsson, Birgitta Rasmusson och KC Wallberg hjälper dig med recept på maten såväl till det klassiska julbordet som till det vegetariska baket och godiset.
Dryckerna Bengt-Göran Kronstam tipsar om dryckerna som passar både till skinkan och till nyårssupén.
Klapparna Mai-Lis Hellénius visar hur du slår in presenterna så att de blir de läckraste och mest personliga klapparna under granen.
Stämningen Catharina Lindeberg-Bernhardsson förgyller rummet och gör festfint med dukning och blommor.
Myset Jan Gradvall väljer julmusik och filmer som gjorda för att krypa upp i soffan och njuta av under mellandagarna.
Ica Bokförlag 1 9789153439745 -
Råttan kommer!
Inbunden bok. Stockholm : Bonniers juniorförlag AB. 1993.
Gott skick. Hanteringsspår på pärmen. Vissa bläddringsspår. Sista blankbladet utrivet. [rum 1]
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9148521353
- Titel
- Råttan kommer!
- Författare
- Nilsson, Ulf - Gustavsson, Jan
- Förlag
- Stockholm : Bonniers juniorförl
- Språk
- Svenska
Stockholm : Bonniers juniorförlag AB 9148521353 -
Saltad nota : om matfusket - från gatukök til...
Inbunden bok. Ordfront Förlag. 2013. 303 sidor.
Mycket gott skick. Skyddsomslag i mycket gott skick. Om matfusket - från gatukök till gourmetkrog.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789170377358
- Titel
- Saltad nota : om matfusket - från gatukök till gourmetkrog
- Författare
- Nilsson, Mats-Eric
- Förlag
- Ordfront Förlag
- Utgivningsår
- 2013
- Omfång
- 303 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 145 x 215 mm Ryggbredd 25 mm
- Vikt
- 540 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Förr kunde det hända att kyparen liksom räknade fel. I branschen talade man om att salta notan. Att den mätta och belåtna kunden gärna kunde luras att betala några tior för mycket.
Idag är krogfusket satt i system. Ingen har förmodligen mixtrat med slutsumman. Det är istället maten det handlar om. Om förfalskade menyer och mängder av dolda tillsatser.
Med Den hemlige kocken öppnade Mats-Eric Nilsson hundratusentals konsumenters ögon. Plötsligt såg vi vad livsmedelsbutikernas produkter egentligen innehåller och började leta efter äkta varor.
Med Saltad nota tar han nu nästa steg. I den nya boken avslöjas även här med intressanta historiska tillbakablickar det utbredda matfusket på allt från enkla kaféer och snabbmatsställen till lyxiga restauranger.
Ärligt talat har du ingen aning om vad som ligger på tallriken. När du handlar i en vanlig butik har du åtminstone den finstilta innehållsförteckningen att gå efter. Men på krogen blir din beställning som ett skott i mörkret.
Allt fler svenskar äter ute. Tevekockarna är lika populära som rockstjärnor. Dags alltså för världens första bok som på allvar granskar restaurangbranschen. Och som guidar dig förbi de värsta fällorna!
"En briljant reportagebok som öppnar dörrarna till en matindustri som verkar mer intresserad av att tjäna pengar än laga bra mat." Johan Såthe, Veckans Affärer
"En riktig rysare, välskriven och välresearchad. Med stor sannolikhet blir detta höstens matdebatt." Kris Johnson, Allt om mat
Ordfront Förlag 9789170377358 -
Den hemlige kocken : det okända fusket med ma...
Inbunden bok. Ordfront Förlag. 2007. 277 sidor.
Mycket gott skick. Skyddsomslag i mycket gott skick. "Vad händer med råvarorna innan de kommer in i våra kök"
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789170373152
- Titel
- Den hemlige kocken : det okända fusket med maten på din tallrik
- Författare
- Nilsson, Mats-Eric
- Förlag
- Ordfront Förlag
- Utgivningsår
- 2007
- Omfång
- 277 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 151 x 221 mm Ryggbredd 22 mm
- Vikt
- 486 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Varje dag kommer det ut mer än en ny kokbok i Sverige. Utgivningen dignar av sensuella citroner, underbara olivoljor och den senaste hälsometoden.
Men vad händer med livsmedlen innan de kommer in i våra kök? Såväl till vardags som till fest sätter vi aningslöst i oss mängder av tillsatser och substitut, lurade av reklamens budskap om hemlagat och hälsosamt.
För myndigheterna är det huvudsaken att livsmedlen inte är direkt hälsovådliga. Sedan är det fritt fram att sälja glass som inte är glass och cider som inte är cider.
Mats-Eric Nilssons väldokumenterade avslöjanden gäller inte bara skräpmat, utan allt från färskpressad juice och butiksbakat bröd till tryffelolja och balsamvinäger, en vanlig vinäger som sötats och färgats med karamellfärg. Den äkta varan är så dyr att den njuts droppvis med pipett.
Med författaren som personlig och engagerad guide berättas samtidigt industrimatens moderna historia. Om de välorganiserade kampanjer som fick motsträviga husmödrar att glömma hur riktig mat lagas och smakar.
Boken innehåller även en uppslagsdel med ett 50-tal olika livsmedel. Hur går fusket med dem till och var kan man hitta de oförvanskade alternativen? Här finns en karta med gårdsbutiker samt en säsongskalender över när man ska äta vad. Sist finns en praktisk guide till alla de 320 förvirrande E-numren. Hur framställs dessa kemikalier och kan de vara farliga för hälsan? Och hur manipulerar de våra smaklökar?
Ordfront Förlag 9789170373152 -
Äkta vara : guide till oförfalskad mat
Inbunden bok. Ordfront Förlag. 1 uppl. 2008. 273 sidor.
Nyskick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789170373916
- Titel
- Äkta vara : guide till oförfalskad mat
- Författare
- Nilsson, Mats-Eric
- Förlag
- Ordfront Förlag
- Utgivningsår
- 2008
- Omfång
- 273 sidor
- Bandtyp
- Flexband
- Mått
- 135 x 205 mm Ryggbredd 20 mm
- Vikt
- 400 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Vad är det egentligen vi stoppar i oss?
Frågan släpper inte taget om de tiotusentals svenskar som läst Den hemlige kocken - det okända fusket med maten på din tallrik, en bok som skakat livsmedelsindustrin i dess grundvalar.
Runt middagsbord, i fikarum, på bloggar och i TV-kanalernas debattsoffor talas det som aldrig förr om den fejkade mat som vi varje dag lägger i kundvagnen. Vi konsumenter inser plötsligt att vi är grundlurade av de stora livsmedelskedjornas utbud, rikt på tillsatser men fattigt på råvaror.
Men vad ska man då äta, är den givna följdfrågan från den omskakade matkunden. Och hur hittar man de genuina och oförfalskade livsmedlen? Är majskycklingen verkligen bättre? Finns det någon skinka värd namnet? Varifrån får laxen sin färg och vad innehåller egentligen fiskpinnarna?
Svaren på dessa frågor och många fler ger Mats-Eric Nilsson i sin nya bok Äkta vara. Här bjuder han på fler avslöjanden av det utbredda matfusket och tipsar samtidigt om mängder av goda alternativ.
Denna shoppingguide är en detaljerad genomgång av 200 livsmedel och förhoppningen är att den ska få följa med sina läsare ända in i butiken.
Dessutom innehåller boken:
- Så läser du en innehållsförteckning
- Här är de vanligaste tillsatserna
- Lär dig att genomskåda reklamspråket ("Naturligt",
- "Hemlagat" etc.)
- Vägvisare till märkesdjungeln (Krav, Sigill, Nyckelhål etc.)
- Så styr butiken dina inköp
Ordfront Förlag 1 9789170373916 -
Bra böckers skattehandbok
Inbunden bok. Höganäs : Bra Böcker. 1992. 229 sidor.
Gott skick. nött kant annars i väldigt gott skick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789171330031
- Titel
- Bra böckers skattehandbok
- Författare
- Nilsson, Lars - Fajersson, Björn - Asp, Jan-Olof
- Förlag
- Höganäs : Bra Böcker
- Utgivningsår
- 1992
- Språk
- Svenska
Höganäs : Bra Böcker 9789171330031 -
Den hemlige kocken : det okända fusket med ma...
Pocketbok. Ordfront Förlag. 1 uppl. 2008. 279 sidor.
Nära nyskick. Pocket 278s om vad livsmedelsindustrin ersätter med. för färg, konsistens ochsmak. Vaniljarom kan utvinnas ur kobajs,, rökning ersättas med marinering i trätjäreessens. FUN light innehåller väl inga naturliga ämnen förutom vatten. (#2002) … läs mer
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789170373893
- Titel
- Den hemlige kocken : det okända fusket med maten på din tallrik
- Författare
- Nilsson, Mats-Eric
- Förlag
- Ordfront Förlag
- Utgivningsår
- 2008
- Omfång
- 279 sidor
- Bandtyp
- Mått
- 110 x 177 mm Ryggbredd 18 mm
- Vikt
- 160 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Varje dag kommer det ut mer än en ny kokbok i Sverige. Utgivningen dignar av sensuella citroner, underbara olivoljor och den senaste hälsometoden. Men vad händer med livsmedlen innan de kommer in i våra kök? Såväl till vardags som till fest sätter vi aningslöst i oss mängder av tillsatser och substitut, lurade av reklamens budskap om hemlagat och hälsosamt. För myndigheterna är det huvudsaken att livsmedlen inte är direkt hälsovådliga. Sedan är det fritt fram att sälja glass som inte är glass och cider som inte är cider. Mats-Eric Nilssons väldokumenterade avslöjanden gäller inte bara skräpmat, utan allt från färskpressad juice och butiksbakat bröd till tryffelolja och balsamvinäger, en vanlig vinäger som sötats och färgats med karamellfärg. Den äkta varan är så dyr att den njuts droppvis med pipett. Med författaren som personlig och engagerad guide berättas samtidigt industrimatens moderna historia. Om de välorganiserade kampanjer som fick motsträviga husmödrar att glömma hur riktig mat lagas och smakar. Boken innehåller även en uppslagsdel med ett 50-tal olika livsmedel. Hur går fusket med dem till och var kan man hitta de oförvanskade alternativen? Här finns en karta med gårdsbutiker samt en säsongskalender över när man ska äta vad. Sist finns en praktisk guide till alla de 320 förvirrande E-numren. Hur framställs dessa kemikalier och kan de vara farliga för hälsan? Och hur manipulerar de våra smaklökar?
Ordfront Förlag 1 9789170373893 -
Fest på spår : menyer ur järnvägens historia
Inbunden bok. Örebro : Färgspelet. 1999. 231 sidor.
Gott skick. Skyddsomslag i hyggligt skick. Fest på spår ger en inblick i den svenska järnvägens matkultur, med historiska berättelser, recept och menyer från restaurangvagnar samt järnvägsinvigningar genom tiderna fram till 1999.
Kolla gärna in våra andra böcker om mat & dryck! … läs merInrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789197359405
- Titel
- Fest på spår : menyer ur järnvägens historia
- Författare
- Nilsson, Ingrid - Granqvist, Carl-Jan - Lindberg, Björn - Zetterling, Leif
- Förlag
- Örebro : Färgspelet
- Utgivningsår
- 1999
- Språk
- Svenska
Örebro : Färgspelet 9789197359405 -
Wiklanders marklära
Häftad bok. Studentlitteratur AB. 1 uppl. 2005. 337 sidor.
Gott skick. Inga anteckningar i boken.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789144024820
- Titel
- Wiklanders marklära
- Författare
- Jan Eriksson - Ingvar Nilsson - Magnus Simonsson
- Förlag
- Studentlitteratur AB
- Utgivningsår
- 2005
- Omfång
- 337 sidor
- Bandtyp
- Häftad
- Vikt
- 497 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Boken ger de grundkunskaper som behövs för att förstå marken som system för att sedan kunna gå vidare och fördjupa sig i mer tillämpade frågeställningar som hur markanvändning och föroreningar påverkar marken själv och hur marken påverkar yt- och grundvatten.
Boken riktar sig till studenter inom agronomi, skogsvetenskap, naturresursfrågor och landskapsarkitektur samt till geovetare och gröna biologer vid landets samtliga universitet och högskolor.
Förkunskaper rekommenderas i grundläggande kvartärgeologi och allmän kemi.. Läs mer om boken på studentlitteratur.se
Studentlitteratur AB 1 9789144024820 -
Plats som produkt : kommersialisering och pak...
Häftad bok. Studentlitteratur AB. 1 uppl. 2007. 294 sidor.
Mycket gott skick. ........Boken handlar om hur platser paketeras och marknadsförs i syfte att attrahera besökare, företag och invånare. Den diskuterar hur platsers utformning allt oftare kan ses som ett resultat av kommersiella transaktioner av en mängd olika slag. Som en läs mer … läs mer
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789144045986
- Titel
- Plats som produkt : kommersialisering och paketering
- Författare
- Johan Hultman - Karin Book - Lena Eskilsson - Elisabeth Högdahl - Jan Henrik Nilsson - Hervé Corvellec - Jesper Falkheimer - Åsa Thelander - Veronica Åberg - Robert Willim - Katarina Saltzman - Szilvia Gyimóthy - Erika Andersson Cederholm
- Förlag
- Studentlitteratur AB
- Utgivningsår
- 2007
- Omfång
- 294 sidor
- Bandtyp
- Häftad
- Vikt
- 420 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Boken handlar om hur platser paketeras och marknadsförs i syfte att attrahera besökare, företag och invånare. Den diskuterar hur platsers utformning allt oftare kan ses som ett resultat av kommersiella transaktioner av en mängd olika slag. Som en aspekt av detta urskiljs ett produktgörande av platser.
Denna "platsens kommersialisering" är en ekonomisk process men den har även en rad materiella, etiska, kulturella, ekologiska och sociala aspekter. Platsens kommersialisering förändrar vårt sätt att vara i världen, våra relationer till andra människor och vår relation till naturen.
Författarna vill bidra till en förståelse för hur platser skapas och förändras utifrån en kommersiell logik. Boken fokuserar därför på platsens produktion och konsumtion, dvs. hur, var, när, varför och av vem? Genom analyser av bl.a. städer, evenemang, museer och exotiska destinationer visar författarna hur platsens kommersialisering kan härledas till begrepp som intimitet, drömmar, död, sexualitet, makt och kontroll.
Plats som produkt vänder sig till universitets- och högskolestudenter inom turism, samhällsplanering och geografi samt till yrkesverksamma inom dessa områden.
Ytterligare författare: Richard Ek
Studentlitteratur AB 1 9789144045986 -
Våldets mening : makt, minne, myt
Inbunden bok. Nordic Academic Press. 1 uppl. 2004. 371 sidor.
Mycket gott skick. Skyddsomslag i mycket gott skick. Namnad på försättsbladet.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789189116771
- Titel
- Våldets mening : makt, minne, myt
- Författare
- Andersson, Irene
- Förlag
- Nordic Academic Press
- Utgivningsår
- 2004
- Omfång
- 371 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 153 x 229 mm Ryggbredd 29 mm
- Vikt
- 740 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Våld framställs ofta som något godtyckligt och meningslöst, men våldshandlingar återspeglar i hög grad den kultur och samtid de utspelar sig i. I Våldets mening diskuterar författarna våldet i den historiska verkligheten, i konsten, på museer och i litteratur. Det långa tidsperspektivet i boken ger tankeväckande insikter om det annars så akuta och dramatiska ämnet.
Våldets mening är skriven av framstående och välrenommerade forskare som arbetar med synen på våld i sina egna discipliner. Texterna är ett tvärsnitt av olika vetenskapsgrenar och ger analyser av så vitt skilda ämnen som dueller under svensk stormaktstid, kvinnomisshandel i 1800-talets Sverige, våldet i de isländska sagorna och religionens roll i krigshandlingar.
-Peter Aronsson är professor i Kulturarv och historiebruk, vid Tema Q, Linköpings universitet.
-Irene Andersson är fil. dr och lektor i historia med didaktisk inriktning vid Lärarutbildningen, Malmö högskola.
-Per Bauhn är docent i praktisk filosofi vid Lunds universitet och lektor vid Högskolan i Kalmar.
-Christopher Collstedt är doktorand vid Historiska institutionen vid Lunds universitet.
-Jan Hjärpe är religionshistoriker och professor i islamologi, avdelningen för religionshistoriska ämnen, Lunds universitet.
-Anders Jarlert är professor i kyrkohistoria vid Lunds universitet och föreståndare för Lunds universitets kyrkohistoriska arkiv (LUKA).
-Kenneth Johansson är doktorand vid Historiska institutionen i Lund.
-Rickard Lagervall är doktorand i religionshistoria med islamologisk inriktning vid Lunds universitet.
-Malin Lennartsson är fil. dr. i historia och verksam som lektor vid Växjö universitet.
-Marie Lindstedt Cronberg är forskarassistent vid Historiska institutionen vid Lunds universitet.
-Roddy Nilsson är fil. dr i historia och verksam som forskare vid Centrum för kulturforskning vid Växjö universitet.
-Erling Sandmo. är forskare vid Institutt for samfunnsforskning, Oslo.
-Birgitta Svensson är professor i etnologi vid Stockholms universitet och Nordiska museet.
-Maria Svensson är doktorand i historia vid Lunds universitet.
-Eva Österberg är professor i historia vid Lunds universitet.
Nordic Academic Press 1 9789189116771 -
I Falkenberg under andra världskriget
Inbunden bok.
Gott skick. Settern. 1999. 287 s. Inplastat biblioteksexemplar med stämplar. 17 x 24,5cm. Bruksspår. Illustrerad.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789175865034
- Titel
- I Falkenberg under andra världskriget
- Författare
- Nilsson, Jan-Olof
- Förlag
- Örkelljunga : Settern
- Utgivningsår
- 1999
- Språk
- Svenska
9789175865034 -
Noveller för Världens Barn 2010
Inbunden bok. Informationsförlaget. 1 uppl. 2010. 335 sidor.
Nära nyskick. Skyddsomslag i mycket gott skick. Smärre hanteringsspår på omslaget. Oläst bok.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789177366126
- Titel
- Noveller för Världens Barn 2010
- Författare
- Katarina Mazetti - Peter Mosskin - Ulf Nilsson - Linda Olsson - Gunilla Linn Persson - Petra Revenue - Susanne Ringell - Jan Sigurd - Birgitta Stenberg - Amanda Svensson - Anne Swärd - Philip Teir - Johan Theorin - Helene Tursten - Kjell Westö
- Förlag
- Informationsförlaget
- Utgivningsår
- 2010
- Omfång
- 335 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 145 x 215 mm Ryggbredd 26 mm
- Vikt
- 493 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Noveller för Världens Barn 2010 är den sjunde antologin i ordningen.
I år är det 24 av Sveriges och 4 av Finlands bästa författare som bidrar med varsin nyskriven eller tidigare opublicerad text till boken Noveller för Världens Barn.
De medverkande författarna 2010 är: Majgull Axelsson, Cecilia Davidsson, Inger Edelfeldt, Åke Edwardson, Jonas Gardell, Hans Gunnarsson, Johanna Holmström, Pamela Jaskoviak, Maria Küchen, Björn Larsson, Jens Liljestrand, Gunilla Linn Persson, Erik Löfvendahl, Bodil Malmsten, Katarina Mazetti, Peter Mosskin, Ulf Nilsson, Linda Olsson, Petra Revenue, Susanne Ringell, Jan Sigurd, Birgitta Stenberg, Amanda Svensson, Anne Swärd, Philip Teir, Johan Theorin, Helene Tursten och Kjell Westö.
Novellprojektet har pågått sedan 2004 och de som följt det har kunnat glädja sig åt att få möta mer än 140 författarskap! Många nya läsupplevelser och nyupptäckter av författare, som man kanske inte kände till tidigare har därmed kunnat erbjudas bokläsarna, liksom återseende av välkända och gamla kära favoriter.
Ytterligare författare: Majgull Axelsson, Cecilia Davidsson, Inger Edelfeldt, Åke Edwardson, Jonas Gardell, Hans Gunnarsson, Johanna Holmström, Pamela Jaskoviak, Maria Küchen, Björn Larsson, Jens Liljestrand, Erik Löfvendahl, Bodil Malmsten
Informationsförlaget 1 9789177366126 -
Från Haldo till Anna Carin : Jämtland-Härjeda...
Inbunden bok. Jamtli förlag. 2007. 320 sidor.
Mycket gott skick. Dedikering och ca 10 namnteckningar. Kantstött i ett hörn.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789179482114
- Titel
- Från Haldo till Anna Carin : Jämtland-Härjedalens idrottshistoria 1908-2007
- Författare
- Nilsson, Thord Eric - Jämtlands läns idrottshistoriska förening - Jämtland-Härjedalens idrottsförbund
- Förlag
- Jamtli förlag
- Utgivningsår
- 2007
- Omfång
- 320 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 210 x 245 mm Ryggbredd 22 mm
- Vikt
- 1268 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Boken "Från Haldo till Anna Carin" är 320 sidor idrottshistoria från Jämtland och Härjedalen, där nytt och gammalt presenteras i text och bild. Den är Jämtlands läns, och förmodligen även Sveriges, första idrottshistoriska bok i sitt slag.
Jamtli förlag 9789179482114 -
Saltad nota : om matfusket - från gatukök til...
Pocketbok. Ordfront Förlag. 1 uppl. 2014. 308 sidor.
Mycket gott skick. Lite slitage på omslagets baksida.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789170377969
- Titel
- Saltad nota : om matfusket - från gatukök till gourmetkrog
- Författare
- Nilsson, Mats-Eric
- Förlag
- Ordfront Förlag
- Utgivningsår
- 2014
- Omfång
- 308 sidor
- Bandtyp
- Mått
- 110 x 178 mm Ryggbredd 21 mm
- Vikt
- 180 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Äntligen i pocket med nyskrivet efterord!
"En tråkig bok för alla fuskande restauranger. Och viktig läsning för alla oss som äter där." Lotta Lundgren
"Boken var en vändpunkt i min karriär", Niklas Ekstedt, TV-kock
"En riktig rysare, välskriven och välresearchad" Allt om mat
"En briljant reportagebok" Veckans affärer
Förr kunde det hända att kyparen liksom räknade fel. I branschen talade man om att salta notan. Att den mätta och belåtna kunden gärna kunde luras att betala några tior för mycket. Idag är krogfusket satt i system. Ingen har förmodligen mixtrat med slutsumman. Det är istället maten det handlar om. Om förfalskade menyer och mängder av dolda tillsatser.
Med Den hemlige kocken öppnade Mats-Eric Nilsson hundratusentals konsumenters ögon. Plötsligt såg vi vad livsmedelsbutikernas produkter egentligen innehåller och började leta efter äkta varor.
Med Saltad nota tar han nu nästa steg. I den nya boken avslöjas även här med intressanta historiska tillbakablickar det utbredda matfusket på allt från enkla kaféer och snabbmatsställen till lyxiga restauranger.
Ärligt talat har du ingen aning om vad som ligger på tallriken. När du handlar i en vanlig butik har du åtminstone den finstilta innehållsförteckningen att gå efter. Men på krogen blir din beställning som ett skott i mörkret.
Allt fler svenskar äter ute. Tevekockarna är lika populära som rockstjärnor. Dags alltså för världens första bok som på allvar granskar restaurangbranschen. Och som guidar dig förbi de värsta fällorna!
"En briljant reportagebok som öppnar dörrarna till en matindustri som verkar mer intresserad av att tjäna pengar än laga bra mat." Johan Såthe, Veckans Affärer
"En riktig rysare, välskriven och välresearchad. Med stor sannolikhet blir detta höstens matdebatt." Kris Johnson, Allt om mat
Ordfront Förlag 1 9789170377969 -
Äkta vara : guiden till oförfalskad mat
Pocketbok. Ordfront Förlag. 1 uppl. 2009. 280 sidor.
Mycket gott skick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789170374586
- Titel
- Äkta vara : guiden till oförfalskad mat
- Författare
- Nilsson, Mats-Eric
- Förlag
- Ordfront Förlag
- Utgivningsår
- 2009
- Omfång
- 280 sidor
- Bandtyp
- Mått
- 110 x 178 mm Ryggbredd 18 mm
- Vikt
- 150 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Vad är det egentligen vi stoppar i oss?
Frågan släpper inte taget om de tiotusentals svenskar som läst
Den hemlige kocken det okända fusket med maten på din tallrik.
Boken har skakat om såväl tiotusentals konsumenter som stora delar av
livsmedelsindustrin och sålt i en kvarts miljon exemplar.
Idag talas det som aldrig förr om den fejkade maten. Vi konsumenter
inser plötsligt att vi är grundlurade av de stora livsmedelskedjornas utbud.
Rikt på tillsatser men fattigt på råvaror.
Men vad ska man då äta, är den givna följdfrågan. Och hur hittar man
de genuina och oförfalskade livsmedlen? Vad döljer sig i burkarna med
barnmat? Hur får laxen och oliverna sin färg? Varifrån kommer gräddfils -
smaken i chipsen?
I sin nya bok bjuder Mats-Eric Nilsson på rader av nya avslöjanden,
men tipsar samtidigt om en mängd goda alternativ.
Äkta vara är en detaljerad genomgång av 150 livsmedel och förhoppningen
är att den ska få följa med sina läsare ända in i butiken.
Ordfront Förlag 1 9789170374586
Your country and preferred language.
Select your country Select languageDenna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.
Stäng
Välkommen till Sveriges största bokhandel
Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.
- Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
- Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn
