-
Vintillverkningens ABC
Inbunden bok. Albert Bonniers Förlag. 2004. 186 sidor.
Mycket gott skick. Skyddsomslag i mycket gott skick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789100581664
- Titel
- Vintillverkningens ABC
- Författare
- Torstenson, Lars
- Förlag
- Albert Bonniers Förlag
- Utgivningsår
- 2004
- Omfång
- 186 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 179 x 252 mm Ryggbredd 24 mm
- Vikt
- 803 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Vinkännare blir man bäst genom att dricka och njuta av vin, men allra helst bör man odla det själv, eller åtminstone läsa Vintillverkningens ABC av Lars Torstenson, internationellt ryktbar och prisbelönad vinmakare på Vin & Sprits vingård Domaine Rabiega i Provence.Egentligen är det ganska lätt att göra vin. I princip kan man tala om att det finns fem huvudparametrar som en vinmakare kan arbeta med: odlingen, skörden, jäsningen, lagringen och blandningen (assemblage). Torstenson går igenom hela processen från början till slut, lättsamt, humoristiskt och lärorikt. Han kombinerar på ett lyckosamt sätt saklighet med lust kanske en livsnödvändig egenskap hos en vinmakare. Med fackmannens praktiska erfarenheter berättar Torstenson om vinodlingens grunder. Det är framför allt i vingården som kvalitetsvinerna görs. Rätt odlade druvor ger bra viner. Jäsningen går till på olika sätt beroende på vilken sorts vin man vill göra, detsamma gäller lagringen. Torstenson förklarar hur och varför. Även vinkällarens utrustning beskrivs och vi får följa arbetet i vingården under året. Torstenson går igenom de viktigaste druvsorterna och deras egenskaper och kvaliteter, samt beskriver tillverkningsprocessen för andra viner än vita, röda och rosé till exempel portvin, madeira, sherry, vermouth och champagne.Boken avslutas med en omfattande ordlista och ett register. Boken är rikt illustrerad med fotografier av Lars Boesgaard. Författaren har tidigare skrivit Vinprovningens ABC (Albert Bonniers Förlag 2001) och Att tillverka vin (Strömbergs 1997) en bok riktad till fackmannen inom restaurangvärlden.
Albert Bonniers Förlag 9789100581664 -
Vinprovningens ABC
Inbunden bok. Albert Bonniers Förlag. 1 uppl. 2003. 215 sidor.
Mycket gott skick. Skyddsomslag i mycket gott skick. [+] Guiden hur man blir vass vinkännare av rang. Massor av konstruktiva tips hur man tränar både smaklökar och näsa till att bli av en blodhunds kaliber. Rikt illustrerad. Inbunden, färgtryckt laminatband med skyddsomslag, identiskt illustrerat som pärmen läs mer … läs mer
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9100576131
- Titel
- Vinprovningens ABC
- Författare
- Torstenson, Lars
- Förlag
- Albert Bonniers Förlag
- Utgivningsår
- 2001
- Omfång
- 215 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 227 x 221 mm Ryggbredd 16 mm
- Vikt
- 798 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- "Det viktigaste man ska lära sig om vin och om vinprovning i synnerhet är att det är enkelt. Det är inte alls så svårt som det ibland kan verka. Att det verkar så svårt beror mest på att vi vinguruer vill imponera på er andra."Lars Torstenson är professionell vinprovare och internationellt ryktbar vinmakare på Vin & Sprits vingård Domaine Rabiega i Provence. I Vinprovningens ABC lär han utan att krångla till det ut grunderna i konsten att prova vin och passar samtidigt på att avliva några av myterna kring detta ämne som många, helt i onödan, närmar sig med vördnad. Följer man några enkla regler är det bara att sätta igång – med nyfikenhet och öppna sinnen. Vinprovning är kul!I bokens inledande avsnitt berättar Lars Torstenson om vad man ska tänka på innan man börjar och om hur själva vinprovningen går till. Därpå ger han förslag på vilka viner man kan välja till olika provningar som spänner från det enkla till det mer avancerade och udda (som avancerad vinprovare kan man till exempel försöka skilja på rödviner från olika distrikt i Bordeaux och har man smak för det udda provar man samma vin i olika typer av glas!). Utöver vinprovning tar han också upp druvor och regioner, servering, lagring och vintillverkning samt ger förslag på lyckade kombinationer av mat och vin.Vinprovningens ABC är rikt illustrerad med bilder som väcker läsarens lust att genast kasta sig in i vinernas värld.Lars Torstenson (född 1958) är i grunden journalist. Efter att ha arbetat på Vin & Sprits informations-avdelning i Sverige blev han 1988 platschef på företagets kurs- och vingård Domaine Rabiega i Provence. Här utvecklade han sina kunskaper om vin och tog så småningom över ansvaret för vinproduktionen. Han har nu också övertagit driften av Chateau dEsclans, som arrenderas av Domaine Rabiega. Hans viner har fått hundratals utmärkelser och 1994 blev han utsedd till årets vinbonde av den franska vintidskriften GaultMillau. I Sverige har han bland annat korats till årets vinmakare av tidningen Gourmet (1990), tilldelats Svenska Vinakademiens stipendium (1997) och mottagit Gyllene glaset av tidningen Allt om Mat år 2000.Information om boken kommer att finnas på boxarna med vin från Domaine Rabiega som finns att köpa på Systembolaget.
Albert Bonniers Förlag 1 9100576131 -
Mama Lopez katalanska kokbok
Inbunden bok. Optimal Förlag. 1 uppl. 2003. 156 sidor.
Mycket gott skick. Skyddsomslag i gott skick. Namnad
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789172411067
- Titel
- Mama Lopez katalanska kokbok
- Författare
- Lars Torstenson - Carlos Lopez - Michael Salker
- Förlag
- Optimal Förlag
- Utgivningsår
- 2003
- Omfång
- 156 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 160 x 233 mm Ryggbredd 17 mm
- Vikt
- 416 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Mama Lopez har lagat god mat till sin stora familj i Katalonien hela sitt liv. Alla recepten har hon vidarebefordrat till sitt barnbarn, Carlos Lopez, som publicerar dem här tillsammans med Lars Torstensons oerhört roliga texter och Michael Salkers härliga teckningar. Texterna handlar om hur de klassiska katalanska recepten kommit till, ofta flera hundra år tillbaka i tiden.
Mama och Carlos turas om att berätta och det ni får veta är på heder och samvete hela den katalanska sanningen.
Optimal Förlag 1 9789172411067 -
Vintillverkningens ABC
Inbunden bok. Albert Bonniers Förlag. 2004. 186 sidor.
Gott skick. Skyddsomslag i mycket gott skick. Gåvotillskrift.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789100581664
- Titel
- Vintillverkningens ABC
- Författare
- Torstenson, Lars
- Förlag
- Albert Bonniers Förlag
- Utgivningsår
- 2004
- Omfång
- 186 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 179 x 252 mm Ryggbredd 24 mm
- Vikt
- 803 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Vinkännare blir man bäst genom att dricka och njuta av vin, men allra helst bör man odla det själv, eller åtminstone läsa Vintillverkningens ABC av Lars Torstenson, internationellt ryktbar och prisbelönad vinmakare på Vin & Sprits vingård Domaine Rabiega i Provence.Egentligen är det ganska lätt att göra vin. I princip kan man tala om att det finns fem huvudparametrar som en vinmakare kan arbeta med: odlingen, skörden, jäsningen, lagringen och blandningen (assemblage). Torstenson går igenom hela processen från början till slut, lättsamt, humoristiskt och lärorikt. Han kombinerar på ett lyckosamt sätt saklighet med lust kanske en livsnödvändig egenskap hos en vinmakare. Med fackmannens praktiska erfarenheter berättar Torstenson om vinodlingens grunder. Det är framför allt i vingården som kvalitetsvinerna görs. Rätt odlade druvor ger bra viner. Jäsningen går till på olika sätt beroende på vilken sorts vin man vill göra, detsamma gäller lagringen. Torstenson förklarar hur och varför. Även vinkällarens utrustning beskrivs och vi får följa arbetet i vingården under året. Torstenson går igenom de viktigaste druvsorterna och deras egenskaper och kvaliteter, samt beskriver tillverkningsprocessen för andra viner än vita, röda och rosé till exempel portvin, madeira, sherry, vermouth och champagne.Boken avslutas med en omfattande ordlista och ett register. Boken är rikt illustrerad med fotografier av Lars Boesgaard. Författaren har tidigare skrivit Vinprovningens ABC (Albert Bonniers Förlag 2001) och Att tillverka vin (Strömbergs 1997) en bok riktad till fackmannen inom restaurangvärlden.
Albert Bonniers Förlag 9789100581664 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789197273329
- Titel
- Ditt och mitt livs novell
- Författare
- Torstenson, Lars - Salker, Michael
- Förlag
- Malmö : Gong gong
- Utgivningsår
- 1997
- Språk
- Svenska
Malmö : Gong gong 9789197273329 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789186293628
- Titel
- Bränna vass och andra berättelser
- Författare
- Torstenson, Lars
- Förlag
- Blue Publishing
- Utgivningsår
- 2019
- Omfång
- 174 sidor
- Bandtyp
- Danskt band
- Mått
- 133 x 210 mm Ryggbredd 13 mm
- Vikt
- 230 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Man vet var och hur de Torstensonska novellerna börjar men aldrig var och hur de slutar. I den till synes fridfulla vingården går en seriemördare lös. På NK i Stockholm blir en man ihjälslagen när han inte kan skilja på gummi och gummi. I fransk teve gör poeten Francois Villon bort sig när han tafsar på programledaren. Från en krypta sänder de döda radio och moraliserande lyrik.Lars Torstensons texter tar ofta avstamp i en vardag vi alla känner igen. Men de slutar lika ofta på högst oväntade sätt. Ibland blir det rent absurt. Precis så som vardagen är om vi förmår att se den genom dess eget raster. Kanske ska det kallas absurd realism, denna blandning av skrattretande absurdism och allvarliga passager i realismens fåra.Lars Torstenson arbetade som journalist på Sydsvenska Dagbladet och Upsala Nya Tidning innan han 1987 anställdes på dåvarande monopolet Vin&Sprit som varuredaktör med uppgift att prova och beskriva vin. Ett år senare förflyttades han till Frankrike och den nyinköpta vin- och kursgården Domaine Rabiega, där han blev kvar i 18 år. Under tiden hann han göra sig ett namn i det konservativa vin-Frankrike. 1994 utsågs han av gourmet-magasinet GaultMillau till ”Vigneron de l’année” och hans viner från Domaine Rabiega (kallade Clos Dière) och arrendegården Château d’Esclans hann få över 300 medaljer mellan 1988 och 2005. Lars Torstenson är fortfarande bosatt i Frankrike. Sedan 2006 är han vinmakarkonsult och hjälper andra vingårdar att producera och utveckla vin. Han är också en populär föreläsare, driver en blogg och skriver enstaka artiklar.Vid sidan av framgångarna som vinmakare har Lars Torstenson skrivit ett flertal böcker sedan debuten 1986. Både skönlitterärt och fakta, utgivet både på svenska och danska. I Sverige utsågs 2011 hans Vinprovning – så upplever du vinets alla möjligheter av Måltidsakademien till ”Årets dryckesbok”, i Danmark belönades 2001 Mama Lopez’ Catalanske Kogebog med World Gourmand Cookbook Award (och Berlingske Tidende utsåg den till ”Årets udgivelse 2001”) och nu senast utnämnde Matbloggspriset bloggen www.vinifierat.se till Sveriges bästa dryckesblogg.Lars Torstenson var sommarvärd i Sveriges radio 1997.Sagt om Lars Torstensons förra novellsamling Ditt och mitt livs novell:”Skickliga, spännande och skitroliga noveller.” / Tidningen Café ”Vinmakaren från Hjo utlöser skrattkramp… Torstenson är de korta texternas mästare… På en dryg boksida berättar han en historia där varje ord och varje bisats är vägd på guldvåg …” / Skaraborgs Läns Allehanda
Blue Publishing 9789186293628 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789100581664
- Titel
- Vintillverkningens ABC
- Författare
- Torstenson, Lars
- Förlag
- Albert Bonniers Förlag
- Utgivningsår
- 2004
- Omfång
- 186 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 179 x 252 mm Ryggbredd 24 mm
- Vikt
- 803 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Vinkännare blir man bäst genom att dricka och njuta av vin, men allra helst bör man odla det själv, eller åtminstone läsa Vintillverkningens ABC av Lars Torstenson, internationellt ryktbar och prisbelönad vinmakare på Vin & Sprits vingård Domaine Rabiega i Provence.Egentligen är det ganska lätt att göra vin. I princip kan man tala om att det finns fem huvudparametrar som en vinmakare kan arbeta med: odlingen, skörden, jäsningen, lagringen och blandningen (assemblage). Torstenson går igenom hela processen från början till slut, lättsamt, humoristiskt och lärorikt. Han kombinerar på ett lyckosamt sätt saklighet med lust kanske en livsnödvändig egenskap hos en vinmakare. Med fackmannens praktiska erfarenheter berättar Torstenson om vinodlingens grunder. Det är framför allt i vingården som kvalitetsvinerna görs. Rätt odlade druvor ger bra viner. Jäsningen går till på olika sätt beroende på vilken sorts vin man vill göra, detsamma gäller lagringen. Torstenson förklarar hur och varför. Även vinkällarens utrustning beskrivs och vi får följa arbetet i vingården under året. Torstenson går igenom de viktigaste druvsorterna och deras egenskaper och kvaliteter, samt beskriver tillverkningsprocessen för andra viner än vita, röda och rosé till exempel portvin, madeira, sherry, vermouth och champagne.Boken avslutas med en omfattande ordlista och ett register. Boken är rikt illustrerad med fotografier av Lars Boesgaard. Författaren har tidigare skrivit Vinprovningens ABC (Albert Bonniers Förlag 2001) och Att tillverka vin (Strömbergs 1997) en bok riktad till fackmannen inom restaurangvärlden.
Albert Bonniers Förlag 9789100581664 -
Vinprovning : så upplever du vinets alla möjl...
Inbunden bok. Optimal Förlag. 1 uppl. 2011. 231 sidor.
Nära nyskick. Skyddsomslag i nära nyskick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789172412224
- Titel
- Vinprovning : så upplever du vinets alla möjligheter.
- Författare
- Torstenson, Lars
- Förlag
- Optimal Förlag
- Utgivningsår
- 2011
- Omfång
- 231 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 220 x 217 mm Ryggbredd 18 mm
- Vikt
- 884 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Upptäck vinets alla möjligheter!
Vinprovning - så upplever du vinets alla möjligheter är en professionell introduktion till några av världens vinländer och de mest berömda distrikten och druvorna. Boken är skriven för dig som vill veta hur du kombinerar olika sorters mat och råvaror med rätt vin och hur man arrangerar en professionell vinprov-
ning, öppnar en champagneflaska med stil, hittar den bästa korkskruven och lagrar vin hemma i garderoben.
Med säker hand lotsar Lars Torstensson, svensk vinmakare med internationellt rykte, läsaren in i vinets fascinerande värld och delar med sig av sina praktiska erfarenheter och sin gedigna kunskap. I boken finns allt från enkla bordsviner till exklusiva sorter.
Många försöker göra vinprovning till något svårt, men Lars Torstensson bevisar motsatsen och ger dig värdefulla tips om hur du övar upp ditt luktsinne och luktminne och sätter ord på smak- och doftintryck. I boken får du råd om både grundläggande vinprovningar, medelsvåra och till sist också ett par riktigt avancerade provningar. Du får också lära dig att bli en skicklig "hemmablender", genom att våga blanda olika vinskvättar och "hotta upp" ett vin, precis som vinmakare gör.
Vinnare av Måltidsakademiens pris för Årets Dryckesbok 2011
Motivering:
Med denna rejäla, respektlösa och i sanning grundläggande handledning från en av våra mest kända vinmakare, nås vinkunskap lika enkelt som man lär sig cykla.
Lars Torstensson är vinmakare i Frankrike sedan drygt tjugo år tillbaka. Fram till 2005 ledde han Vin & Sprits kurs- och vingård Domaine Rabiega i Provence. Idag arbetar han som konsult åt olika vinproducenter världen över. Lars Torstensson har mottagit över tre hundra internationella medaljer och utmärkelser, t.ex. Årets Vinprofil (Munskänkarna, 2005), Gyllene Glaset (Allt om Mat, 2001), Svenska Vinakademiens Stora Pris (1997), Vigneron de l'Année (Gault Millau, 1994) och Winemaker of the Year (Gourmet, 1990).
Vinprovning - Så upplever du vinets alla möjligheter är en helt ny reviderad och uppdaterad utgåva av den efterfrågade, men sedan länge slutsålda boken Vinprovningens ABC.
Optimal Förlag 1 9789172412224 -
Vintillverkningens ABC
Inbunden bok. Albert Bonniers. 2004. 186 sidor.
Mycket gott skick. Skyddsomslag i gott skick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEKAlbert Bonniers -
Vinmakning
Inbunden bok. Wiken. 1993.
Nyskick. Portot gäller oavsett antal böcker. - En populärvetenskaplig bok om hur kvalitetsvin tillverkas - från plantering till buteljering.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789171190338
- Titel
- Vinmakning
- Författare
- Torstenson, Lars
- Förlag
- Höganäs : Wiken
- Utgivningsår
- 1993
- Språk
- Svenska
Wiken 9789171190338 -
Tio grönsaker och en tryffel : Mat med vin fr...
Inbunden bok. Prisma. 1 uppl. 1999. 175 sidor.
Mycket gott skick. Skyddsomslag i gott skick. Inbunden med skyddsomslag i mycket gott skick, mindre bruksspår.
En originell och inspirerande kokbok med spännande recept på utsökt smakande rätter. En nyckel till det provencalska köket med en litet annorlunda infallsvinkel som lätt gör den välanvänd. … läs merInrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789151835228
- Titel
- Tio grönsaker och en tryffel : Mat med vin från en svensk vingård i södra Frankrike
- Författare
- Ebba Wachtmeister - Anna Sif Olafsson - Lars Torstenson - Anette Dieng
- Förlag
- Prisma
- Utgivningsår
- 1999
- Omfång
- 175 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Vikt
- 697 g
- Språk
- Svenska
Prisma 1 9789151835228 -
Vinprovningens ABC
Inbunden bok. Albert Bonniers Förlag. 2001. 215 sidor.
Mycket gott skick. Skyddsomslag i mycket gott skick. Hylla 110 Plan 9 Entreplan
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789100576134
- Titel
- Vinprovningens ABC
- Författare
- Torstenson, Lars
- Förlag
- Albert Bonniers Förlag
- Utgivningsår
- 2001
- Omfång
- 215 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 227 x 221 mm Ryggbredd 16 mm
- Vikt
- 798 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- "Det viktigaste man ska lära sig om vin och om vinprovning i synnerhet är att det är enkelt. Det är inte alls så svårt som det ibland kan verka. Att det verkar så svårt beror mest på att vi vinguruer vill imponera på er andra."Lars Torstenson är professionell vinprovare och internationellt ryktbar vinmakare på Vin & Sprits vingård Domaine Rabiega i Provence. I Vinprovningens ABC lär han utan att krångla till det ut grunderna i konsten att prova vin och passar samtidigt på att avliva några av myterna kring detta ämne som många, helt i onödan, närmar sig med vördnad. Följer man några enkla regler är det bara att sätta igång – med nyfikenhet och öppna sinnen. Vinprovning är kul!I bokens inledande avsnitt berättar Lars Torstenson om vad man ska tänka på innan man börjar och om hur själva vinprovningen går till. Därpå ger han förslag på vilka viner man kan välja till olika provningar som spänner från det enkla till det mer avancerade och udda (som avancerad vinprovare kan man till exempel försöka skilja på rödviner från olika distrikt i Bordeaux och har man smak för det udda provar man samma vin i olika typer av glas!). Utöver vinprovning tar han också upp druvor och regioner, servering, lagring och vintillverkning samt ger förslag på lyckade kombinationer av mat och vin.Vinprovningens ABC är rikt illustrerad med bilder som väcker läsarens lust att genast kasta sig in i vinernas värld.Lars Torstenson (född 1958) är i grunden journalist. Efter att ha arbetat på Vin & Sprits informations-avdelning i Sverige blev han 1988 platschef på företagets kurs- och vingård Domaine Rabiega i Provence. Här utvecklade han sina kunskaper om vin och tog så småningom över ansvaret för vinproduktionen. Han har nu också övertagit driften av Chateau dEsclans, som arrenderas av Domaine Rabiega. Hans viner har fått hundratals utmärkelser och 1994 blev han utsedd till årets vinbonde av den franska vintidskriften GaultMillau. I Sverige har han bland annat korats till årets vinmakare av tidningen Gourmet (1990), tilldelats Svenska Vinakademiens stipendium (1997) och mottagit Gyllene glaset av tidningen Allt om Mat år 2000.Information om boken kommer att finnas på boxarna med vin från Domaine Rabiega som finns att köpa på Systembolaget.
Albert Bonniers Förlag 9789100576134 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789189205864
- Titel
- 44 noveller
- Författare
- Torstenson, Lars
- Förlag
- Blue Publishing
- Utgivningsår
- 2024
- Omfång
- 288 sidor
- Bandtyp
- Danskt band
- Mått
- 135 x 210 mm Ryggbredd 20 mm
- Vikt
- 345 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Lars Torstensons nya novellsamling heter vad den innehåller: 44 noveller. Läsaren får på drygt 280 boksidor möta berättelser som kränger, lockar och förskräcker, med ett persongalleri bestående av bl.a. macho-vinexperter, livströtta elektriker och landsortskvinnor som går bärsärk. Och ett tjugotal vördnadsbjudande hönor. Tidigare läsare vet att det oväntade väntar. För den nya läsaren är den här samlingen en utmärkt presentation av ett författarskap där idéerna flödar utan särskild hänsyn till konventioner och förväntningar. Välkommen till Torstensons värld!
9789189205864 -
Mama Lopez katalanska kokbok
Inbunden bok. Optimal Förlag. 1 uppl. 2003. 156 sidor.
Mycket gott skick. Skyddsomslag i mycket gott skick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789172411067
- Titel
- Mama Lopez katalanska kokbok
- Författare
- Lars Torstenson - Carlos Lopez - Michael Salker
- Förlag
- Optimal Förlag
- Utgivningsår
- 2003
- Omfång
- 156 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 160 x 233 mm Ryggbredd 17 mm
- Vikt
- 416 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Mama Lopez har lagat god mat till sin stora familj i Katalonien hela sitt liv. Alla recepten har hon vidarebefordrat till sitt barnbarn, Carlos Lopez, som publicerar dem här tillsammans med Lars Torstensons oerhört roliga texter och Michael Salkers härliga teckningar. Texterna handlar om hur de klassiska katalanska recepten kommit till, ofta flera hundra år tillbaka i tiden.
Mama och Carlos turas om att berätta och det ni får veta är på heder och samvete hela den katalanska sanningen.
Optimal Förlag 1 9789172411067 -
Vinprovning : så upplever du vinets alla möjl...
Inbunden bok. Optimal Förlag. 1 uppl. 2011. 231 sidor.
Mycket gott skick. Skyddsomslag i mycket gott skick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789172412224
- Titel
- Vinprovning : så upplever du vinets alla möjligheter.
- Författare
- Torstenson, Lars
- Förlag
- Optimal Förlag
- Utgivningsår
- 2011
- Omfång
- 231 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 220 x 217 mm Ryggbredd 18 mm
- Vikt
- 884 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Upptäck vinets alla möjligheter!
Vinprovning - så upplever du vinets alla möjligheter är en professionell introduktion till några av världens vinländer och de mest berömda distrikten och druvorna. Boken är skriven för dig som vill veta hur du kombinerar olika sorters mat och råvaror med rätt vin och hur man arrangerar en professionell vinprov-
ning, öppnar en champagneflaska med stil, hittar den bästa korkskruven och lagrar vin hemma i garderoben.
Med säker hand lotsar Lars Torstensson, svensk vinmakare med internationellt rykte, läsaren in i vinets fascinerande värld och delar med sig av sina praktiska erfarenheter och sin gedigna kunskap. I boken finns allt från enkla bordsviner till exklusiva sorter.
Många försöker göra vinprovning till något svårt, men Lars Torstensson bevisar motsatsen och ger dig värdefulla tips om hur du övar upp ditt luktsinne och luktminne och sätter ord på smak- och doftintryck. I boken får du råd om både grundläggande vinprovningar, medelsvåra och till sist också ett par riktigt avancerade provningar. Du får också lära dig att bli en skicklig "hemmablender", genom att våga blanda olika vinskvättar och "hotta upp" ett vin, precis som vinmakare gör.
Vinnare av Måltidsakademiens pris för Årets Dryckesbok 2011
Motivering:
Med denna rejäla, respektlösa och i sanning grundläggande handledning från en av våra mest kända vinmakare, nås vinkunskap lika enkelt som man lär sig cykla.
Lars Torstensson är vinmakare i Frankrike sedan drygt tjugo år tillbaka. Fram till 2005 ledde han Vin & Sprits kurs- och vingård Domaine Rabiega i Provence. Idag arbetar han som konsult åt olika vinproducenter världen över. Lars Torstensson har mottagit över tre hundra internationella medaljer och utmärkelser, t.ex. Årets Vinprofil (Munskänkarna, 2005), Gyllene Glaset (Allt om Mat, 2001), Svenska Vinakademiens Stora Pris (1997), Vigneron de l'Année (Gault Millau, 1994) och Winemaker of the Year (Gourmet, 1990).
Vinprovning - Så upplever du vinets alla möjligheter är en helt ny reviderad och uppdaterad utgåva av den efterfrågade, men sedan länge slutsålda boken Vinprovningens ABC.
Optimal Förlag 1 9789172412224 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789100581664
- Titel
- Vintillverkningens ABC
- Författare
- Torstenson, Lars
- Förlag
- Albert Bonniers Förlag
- Utgivningsår
- 2004
- Omfång
- 186 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 179 x 252 mm Ryggbredd 24 mm
- Vikt
- 803 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Vinkännare blir man bäst genom att dricka och njuta av vin, men allra helst bör man odla det själv, eller åtminstone läsa Vintillverkningens ABC av Lars Torstenson, internationellt ryktbar och prisbelönad vinmakare på Vin & Sprits vingård Domaine Rabiega i Provence.Egentligen är det ganska lätt att göra vin. I princip kan man tala om att det finns fem huvudparametrar som en vinmakare kan arbeta med: odlingen, skörden, jäsningen, lagringen och blandningen (assemblage). Torstenson går igenom hela processen från början till slut, lättsamt, humoristiskt och lärorikt. Han kombinerar på ett lyckosamt sätt saklighet med lust kanske en livsnödvändig egenskap hos en vinmakare. Med fackmannens praktiska erfarenheter berättar Torstenson om vinodlingens grunder. Det är framför allt i vingården som kvalitetsvinerna görs. Rätt odlade druvor ger bra viner. Jäsningen går till på olika sätt beroende på vilken sorts vin man vill göra, detsamma gäller lagringen. Torstenson förklarar hur och varför. Även vinkällarens utrustning beskrivs och vi får följa arbetet i vingården under året. Torstenson går igenom de viktigaste druvsorterna och deras egenskaper och kvaliteter, samt beskriver tillverkningsprocessen för andra viner än vita, röda och rosé till exempel portvin, madeira, sherry, vermouth och champagne.Boken avslutas med en omfattande ordlista och ett register. Boken är rikt illustrerad med fotografier av Lars Boesgaard. Författaren har tidigare skrivit Vinprovningens ABC (Albert Bonniers Förlag 2001) och Att tillverka vin (Strömbergs 1997) en bok riktad till fackmannen inom restaurangvärlden.
Albert Bonniers Förlag 9789100581664 -
Vinprovning : så upplever du vinets alla möjl...
Inbunden bok. Optimal Förlag. 1 uppl. 2011. 231 sidor.
Mycket gott skick. Skyddsomslag i gott skick. Mycket rikt illustrerad. Lite limrester från tidigare prislapp på omslaget.
Se gärna även mina många andra annonser för samfrakt. Skickas välpackat och spårbart.
… läs merInrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789172412224
- Titel
- Vinprovning : så upplever du vinets alla möjligheter.
- Författare
- Torstenson, Lars
- Förlag
- Optimal Förlag
- Utgivningsår
- 2011
- Omfång
- 231 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 220 x 217 mm Ryggbredd 18 mm
- Vikt
- 884 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Upptäck vinets alla möjligheter!
Vinprovning - så upplever du vinets alla möjligheter är en professionell introduktion till några av världens vinländer och de mest berömda distrikten och druvorna. Boken är skriven för dig som vill veta hur du kombinerar olika sorters mat och råvaror med rätt vin och hur man arrangerar en professionell vinprov-
ning, öppnar en champagneflaska med stil, hittar den bästa korkskruven och lagrar vin hemma i garderoben.
Med säker hand lotsar Lars Torstensson, svensk vinmakare med internationellt rykte, läsaren in i vinets fascinerande värld och delar med sig av sina praktiska erfarenheter och sin gedigna kunskap. I boken finns allt från enkla bordsviner till exklusiva sorter.
Många försöker göra vinprovning till något svårt, men Lars Torstensson bevisar motsatsen och ger dig värdefulla tips om hur du övar upp ditt luktsinne och luktminne och sätter ord på smak- och doftintryck. I boken får du råd om både grundläggande vinprovningar, medelsvåra och till sist också ett par riktigt avancerade provningar. Du får också lära dig att bli en skicklig "hemmablender", genom att våga blanda olika vinskvättar och "hotta upp" ett vin, precis som vinmakare gör.
Vinnare av Måltidsakademiens pris för Årets Dryckesbok 2011
Motivering:
Med denna rejäla, respektlösa och i sanning grundläggande handledning från en av våra mest kända vinmakare, nås vinkunskap lika enkelt som man lär sig cykla.
Lars Torstensson är vinmakare i Frankrike sedan drygt tjugo år tillbaka. Fram till 2005 ledde han Vin & Sprits kurs- och vingård Domaine Rabiega i Provence. Idag arbetar han som konsult åt olika vinproducenter världen över. Lars Torstensson har mottagit över tre hundra internationella medaljer och utmärkelser, t.ex. Årets Vinprofil (Munskänkarna, 2005), Gyllene Glaset (Allt om Mat, 2001), Svenska Vinakademiens Stora Pris (1997), Vigneron de l'Année (Gault Millau, 1994) och Winemaker of the Year (Gourmet, 1990).
Vinprovning - Så upplever du vinets alla möjligheter är en helt ny reviderad och uppdaterad utgåva av den efterfrågade, men sedan länge slutsålda boken Vinprovningens ABC.
Optimal Förlag 1 9789172412224 -
Vinprovningens ABC
Inbunden bok. Albert Bonniers Förlag. 2001. 215 sidor.
Nära nyskick. Skyddsomslag i mycket gott skick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789100576134
- Titel
- Vinprovningens ABC
- Författare
- Torstenson, Lars
- Förlag
- Albert Bonniers Förlag
- Utgivningsår
- 2001
- Omfång
- 215 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 227 x 221 mm Ryggbredd 16 mm
- Vikt
- 798 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- "Det viktigaste man ska lära sig om vin och om vinprovning i synnerhet är att det är enkelt. Det är inte alls så svårt som det ibland kan verka. Att det verkar så svårt beror mest på att vi vinguruer vill imponera på er andra."Lars Torstenson är professionell vinprovare och internationellt ryktbar vinmakare på Vin & Sprits vingård Domaine Rabiega i Provence. I Vinprovningens ABC lär han utan att krångla till det ut grunderna i konsten att prova vin och passar samtidigt på att avliva några av myterna kring detta ämne som många, helt i onödan, närmar sig med vördnad. Följer man några enkla regler är det bara att sätta igång – med nyfikenhet och öppna sinnen. Vinprovning är kul!I bokens inledande avsnitt berättar Lars Torstenson om vad man ska tänka på innan man börjar och om hur själva vinprovningen går till. Därpå ger han förslag på vilka viner man kan välja till olika provningar som spänner från det enkla till det mer avancerade och udda (som avancerad vinprovare kan man till exempel försöka skilja på rödviner från olika distrikt i Bordeaux och har man smak för det udda provar man samma vin i olika typer av glas!). Utöver vinprovning tar han också upp druvor och regioner, servering, lagring och vintillverkning samt ger förslag på lyckade kombinationer av mat och vin.Vinprovningens ABC är rikt illustrerad med bilder som väcker läsarens lust att genast kasta sig in i vinernas värld.Lars Torstenson (född 1958) är i grunden journalist. Efter att ha arbetat på Vin & Sprits informations-avdelning i Sverige blev han 1988 platschef på företagets kurs- och vingård Domaine Rabiega i Provence. Här utvecklade han sina kunskaper om vin och tog så småningom över ansvaret för vinproduktionen. Han har nu också övertagit driften av Chateau dEsclans, som arrenderas av Domaine Rabiega. Hans viner har fått hundratals utmärkelser och 1994 blev han utsedd till årets vinbonde av den franska vintidskriften GaultMillau. I Sverige har han bland annat korats till årets vinmakare av tidningen Gourmet (1990), tilldelats Svenska Vinakademiens stipendium (1997) och mottagit Gyllene glaset av tidningen Allt om Mat år 2000.Information om boken kommer att finnas på boxarna med vin från Domaine Rabiega som finns att köpa på Systembolaget.
Albert Bonniers Förlag 9789100576134 -
Vintillverkningens ABC
Inbunden bok. Albert Bonniers. 2004. 186 sidor.
Mycket gott skick. Skyddsomslag i mycket gott skick. Lars Torstenson en av våra mest meriterade vinkännare i en bok om vinifieringsprocessen. Från druva till flaska! Mycket intressant bok för att förstå de olika distriktens produktion och hur smaker skapas! … läs mer
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEKAlbert Bonniers -
Provence en guide på mitt vis, den nya versio...
Inbunden bok. Millhouse . 2005. 176 sidor.
Nära nyskick. Skyddsomslag i nära nyskick. Bok i presentskick. Barbro Henninghär i den uppdaterade version av sin mycket hyllade Provence guide. Jag har rest mycket i regionen och det här är nog den bästa guide jag har sett. Köp, läs planera, ta med på resan! Upplev!!! … läs mer
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEKMillhouse -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789171190338
- Titel
- Vinmakning
- Författare
- Torstenson, Lars
- Förlag
- Höganäs : Wiken
- Utgivningsår
- 1993
- Språk
- Svenska
9789171190338 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789188257673
- Titel
- Kronos väv
- Författare
- Torstenson, Lars
- Förlag
- Vulkan
- Utgivningsår
- 2016
- Omfång
- 218 sidor
- Bandtyp
- Board book
- Mått
- 10 x 210 mm Ryggbredd 140 mm
- Vikt
- 300 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Oavsett om du läser Kronos väv som en allegori eller en vanlig berättelse kommer du mötas av ett färgstarkt och omfattande persongalleri. Historiska personer och händelser och vad som kanske är påhitt går in i vartannat. Världens bästa människoköttskock, diktatorn Idi Amin och rugbyspelaren Jonny Wilkinson är några av dem som dyker upp på marknadsplatsen i den sydfranska staden Draguignan. Där möter de historiska personer som anarkisten Gabrielle Lisette Lamothe, konstnärinnan Jeanette Douney, Napoleon Bonaparte och motståndsmannen George Cisson.
Vulkan 9789188257673 -
Bränna vass och andra berättelser
Häftad bok. Blue Publishing. 2019. 174 sidor.
Nära nyskick. Med tillskrift från förf.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789186293628
- Titel
- Bränna vass och andra berättelser
- Författare
- Torstenson, Lars
- Förlag
- Blue Publishing
- Utgivningsår
- 2019
- Omfång
- 174 sidor
- Bandtyp
- Danskt band
- Mått
- 133 x 210 mm Ryggbredd 13 mm
- Vikt
- 230 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Man vet var och hur de Torstensonska novellerna börjar men aldrig var och hur de slutar. I den till synes fridfulla vingården går en seriemördare lös. På NK i Stockholm blir en man ihjälslagen när han inte kan skilja på gummi och gummi. I fransk teve gör poeten Francois Villon bort sig när han tafsar på programledaren. Från en krypta sänder de döda radio och moraliserande lyrik.Lars Torstensons texter tar ofta avstamp i en vardag vi alla känner igen. Men de slutar lika ofta på högst oväntade sätt. Ibland blir det rent absurt. Precis så som vardagen är om vi förmår att se den genom dess eget raster. Kanske ska det kallas absurd realism, denna blandning av skrattretande absurdism och allvarliga passager i realismens fåra.Lars Torstenson arbetade som journalist på Sydsvenska Dagbladet och Upsala Nya Tidning innan han 1987 anställdes på dåvarande monopolet Vin&Sprit som varuredaktör med uppgift att prova och beskriva vin. Ett år senare förflyttades han till Frankrike och den nyinköpta vin- och kursgården Domaine Rabiega, där han blev kvar i 18 år. Under tiden hann han göra sig ett namn i det konservativa vin-Frankrike. 1994 utsågs han av gourmet-magasinet GaultMillau till ”Vigneron de l’année” och hans viner från Domaine Rabiega (kallade Clos Dière) och arrendegården Château d’Esclans hann få över 300 medaljer mellan 1988 och 2005. Lars Torstenson är fortfarande bosatt i Frankrike. Sedan 2006 är han vinmakarkonsult och hjälper andra vingårdar att producera och utveckla vin. Han är också en populär föreläsare, driver en blogg och skriver enstaka artiklar.Vid sidan av framgångarna som vinmakare har Lars Torstenson skrivit ett flertal böcker sedan debuten 1986. Både skönlitterärt och fakta, utgivet både på svenska och danska. I Sverige utsågs 2011 hans Vinprovning – så upplever du vinets alla möjligheter av Måltidsakademien till ”Årets dryckesbok”, i Danmark belönades 2001 Mama Lopez’ Catalanske Kogebog med World Gourmand Cookbook Award (och Berlingske Tidende utsåg den till ”Årets udgivelse 2001”) och nu senast utnämnde Matbloggspriset bloggen www.vinifierat.se till Sveriges bästa dryckesblogg.Lars Torstenson var sommarvärd i Sveriges radio 1997.Sagt om Lars Torstensons förra novellsamling Ditt och mitt livs novell:”Skickliga, spännande och skitroliga noveller.” / Tidningen Café ”Vinmakaren från Hjo utlöser skrattkramp… Torstenson är de korta texternas mästare… På en dryg boksida berättar han en historia där varje ord och varje bisats är vägd på guldvåg …” / Skaraborgs Läns Allehanda
Blue Publishing 9789186293628 -
Vintillverkningens ABC.
Inbunden bok. Albert Bonniers Förlag. 2004. 186 sidor.
Mycket gott skick. Skyddsomslag i mycket gott skick. Fotoillustrerad i färg.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789100581664
- Titel
- Vintillverkningens ABC
- Författare
- Torstenson, Lars
- Förlag
- Albert Bonniers Förlag
- Utgivningsår
- 2004
- Omfång
- 186 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 179 x 252 mm Ryggbredd 24 mm
- Vikt
- 803 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Vinkännare blir man bäst genom att dricka och njuta av vin, men allra helst bör man odla det själv, eller åtminstone läsa Vintillverkningens ABC av Lars Torstenson, internationellt ryktbar och prisbelönad vinmakare på Vin & Sprits vingård Domaine Rabiega i Provence.Egentligen är det ganska lätt att göra vin. I princip kan man tala om att det finns fem huvudparametrar som en vinmakare kan arbeta med: odlingen, skörden, jäsningen, lagringen och blandningen (assemblage). Torstenson går igenom hela processen från början till slut, lättsamt, humoristiskt och lärorikt. Han kombinerar på ett lyckosamt sätt saklighet med lust kanske en livsnödvändig egenskap hos en vinmakare. Med fackmannens praktiska erfarenheter berättar Torstenson om vinodlingens grunder. Det är framför allt i vingården som kvalitetsvinerna görs. Rätt odlade druvor ger bra viner. Jäsningen går till på olika sätt beroende på vilken sorts vin man vill göra, detsamma gäller lagringen. Torstenson förklarar hur och varför. Även vinkällarens utrustning beskrivs och vi får följa arbetet i vingården under året. Torstenson går igenom de viktigaste druvsorterna och deras egenskaper och kvaliteter, samt beskriver tillverkningsprocessen för andra viner än vita, röda och rosé till exempel portvin, madeira, sherry, vermouth och champagne.Boken avslutas med en omfattande ordlista och ett register. Boken är rikt illustrerad med fotografier av Lars Boesgaard. Författaren har tidigare skrivit Vinprovningens ABC (Albert Bonniers Förlag 2001) och Att tillverka vin (Strömbergs 1997) en bok riktad till fackmannen inom restaurangvärlden.
Albert Bonniers Förlag 9789100581664 -
Mama Lopez katalanska kokbok
Inbunden bok. Optimal Förlag. 1 uppl. 2003. 156 sidor.
Mycket gott skick. Skyddsomslag i mycket gott skick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789172411067
- Titel
- Mama Lopez katalanska kokbok
- Författare
- Lars Torstenson - Carlos Lopez - Michael Salker
- Förlag
- Optimal Förlag
- Utgivningsår
- 2003
- Omfång
- 156 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 160 x 233 mm Ryggbredd 17 mm
- Vikt
- 416 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Mama Lopez har lagat god mat till sin stora familj i Katalonien hela sitt liv. Alla recepten har hon vidarebefordrat till sitt barnbarn, Carlos Lopez, som publicerar dem här tillsammans med Lars Torstensons oerhört roliga texter och Michael Salkers härliga teckningar. Texterna handlar om hur de klassiska katalanska recepten kommit till, ofta flera hundra år tillbaka i tiden.
Mama och Carlos turas om att berätta och det ni får veta är på heder och samvete hela den katalanska sanningen.
Optimal Förlag 1 9789172411067 -
Vintillverkningens ABC
Inbunden bok. Albert Bonniers Förlag. 2004. 186 sidor.
Mycket gott skick. Skyddsomslag i mycket gott skick. Inbunden, laminerat pappband med skyddsomslag. Rikt fotoillustrerad i färg. Fint skick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789100581664
- Titel
- Vintillverkningens ABC
- Författare
- Torstenson, Lars
- Förlag
- Albert Bonniers Förlag
- Utgivningsår
- 2004
- Omfång
- 186 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 179 x 252 mm Ryggbredd 24 mm
- Vikt
- 803 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Vinkännare blir man bäst genom att dricka och njuta av vin, men allra helst bör man odla det själv, eller åtminstone läsa Vintillverkningens ABC av Lars Torstenson, internationellt ryktbar och prisbelönad vinmakare på Vin & Sprits vingård Domaine Rabiega i Provence.Egentligen är det ganska lätt att göra vin. I princip kan man tala om att det finns fem huvudparametrar som en vinmakare kan arbeta med: odlingen, skörden, jäsningen, lagringen och blandningen (assemblage). Torstenson går igenom hela processen från början till slut, lättsamt, humoristiskt och lärorikt. Han kombinerar på ett lyckosamt sätt saklighet med lust kanske en livsnödvändig egenskap hos en vinmakare. Med fackmannens praktiska erfarenheter berättar Torstenson om vinodlingens grunder. Det är framför allt i vingården som kvalitetsvinerna görs. Rätt odlade druvor ger bra viner. Jäsningen går till på olika sätt beroende på vilken sorts vin man vill göra, detsamma gäller lagringen. Torstenson förklarar hur och varför. Även vinkällarens utrustning beskrivs och vi får följa arbetet i vingården under året. Torstenson går igenom de viktigaste druvsorterna och deras egenskaper och kvaliteter, samt beskriver tillverkningsprocessen för andra viner än vita, röda och rosé till exempel portvin, madeira, sherry, vermouth och champagne.Boken avslutas med en omfattande ordlista och ett register. Boken är rikt illustrerad med fotografier av Lars Boesgaard. Författaren har tidigare skrivit Vinprovningens ABC (Albert Bonniers Förlag 2001) och Att tillverka vin (Strömbergs 1997) en bok riktad till fackmannen inom restaurangvärlden.
Albert Bonniers Förlag 9789100581664 -
Mama Lopez katalanska kokbok
Inbunden bok. Optimal Förlag. 1 uppl. 2003. 156 sidor.
Mycket gott skick. Skyddsomslag i mycket gott skick. Smärre hanteringsspår på omslaget. Varsamt läst bok. [rum 1]
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789172411067
- Titel
- Mama Lopez katalanska kokbok
- Författare
- Lars Torstenson - Carlos Lopez - Michael Salker
- Förlag
- Optimal Förlag
- Utgivningsår
- 2003
- Omfång
- 156 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 160 x 233 mm Ryggbredd 17 mm
- Vikt
- 416 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Mama Lopez har lagat god mat till sin stora familj i Katalonien hela sitt liv. Alla recepten har hon vidarebefordrat till sitt barnbarn, Carlos Lopez, som publicerar dem här tillsammans med Lars Torstensons oerhört roliga texter och Michael Salkers härliga teckningar. Texterna handlar om hur de klassiska katalanska recepten kommit till, ofta flera hundra år tillbaka i tiden.
Mama och Carlos turas om att berätta och det ni får veta är på heder och samvete hela den katalanska sanningen.
Optimal Förlag 1 9789172411067 -
Vintillverkningens ABC
Inbunden bok. Albert Bonniers Förlag. 2004. 186 sidor.
Nära nyskick. Skyddsomslag i mycket gott skick. Boken beskriver de huvudområden som vintillverkning omfattar: odlingen, skörden, jäsningen, lagringen och blandningen. Även om de viktigaste druvsorterna och deras egenskaper samt tillverkningsprocessen för viner som portvin, madeira, sherry, vermouth och läs mer … läs mer
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789100581664
- Titel
- Vintillverkningens ABC
- Författare
- Torstenson, Lars
- Förlag
- Albert Bonniers Förlag
- Utgivningsår
- 2004
- Omfång
- 186 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 179 x 252 mm Ryggbredd 24 mm
- Vikt
- 803 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Vinkännare blir man bäst genom att dricka och njuta av vin, men allra helst bör man odla det själv, eller åtminstone läsa Vintillverkningens ABC av Lars Torstenson, internationellt ryktbar och prisbelönad vinmakare på Vin & Sprits vingård Domaine Rabiega i Provence.Egentligen är det ganska lätt att göra vin. I princip kan man tala om att det finns fem huvudparametrar som en vinmakare kan arbeta med: odlingen, skörden, jäsningen, lagringen och blandningen (assemblage). Torstenson går igenom hela processen från början till slut, lättsamt, humoristiskt och lärorikt. Han kombinerar på ett lyckosamt sätt saklighet med lust kanske en livsnödvändig egenskap hos en vinmakare. Med fackmannens praktiska erfarenheter berättar Torstenson om vinodlingens grunder. Det är framför allt i vingården som kvalitetsvinerna görs. Rätt odlade druvor ger bra viner. Jäsningen går till på olika sätt beroende på vilken sorts vin man vill göra, detsamma gäller lagringen. Torstenson förklarar hur och varför. Även vinkällarens utrustning beskrivs och vi får följa arbetet i vingården under året. Torstenson går igenom de viktigaste druvsorterna och deras egenskaper och kvaliteter, samt beskriver tillverkningsprocessen för andra viner än vita, röda och rosé till exempel portvin, madeira, sherry, vermouth och champagne.Boken avslutas med en omfattande ordlista och ett register. Boken är rikt illustrerad med fotografier av Lars Boesgaard. Författaren har tidigare skrivit Vinprovningens ABC (Albert Bonniers Förlag 2001) och Att tillverka vin (Strömbergs 1997) en bok riktad till fackmannen inom restaurangvärlden.
Albert Bonniers Förlag 9789100581664 -
Vintillverkningens ABC
Inbunden bok. Albert Bonniers Förlag. 2004. 186 sidor.
Gott skick. Skyddsomslag i gott skick. Foton: Lars Boesgaard.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789100581664
- Titel
- Vintillverkningens ABC
- Författare
- Torstenson, Lars
- Förlag
- Albert Bonniers Förlag
- Utgivningsår
- 2004
- Omfång
- 186 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 179 x 252 mm Ryggbredd 24 mm
- Vikt
- 803 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Vinkännare blir man bäst genom att dricka och njuta av vin, men allra helst bör man odla det själv, eller åtminstone läsa Vintillverkningens ABC av Lars Torstenson, internationellt ryktbar och prisbelönad vinmakare på Vin & Sprits vingård Domaine Rabiega i Provence.Egentligen är det ganska lätt att göra vin. I princip kan man tala om att det finns fem huvudparametrar som en vinmakare kan arbeta med: odlingen, skörden, jäsningen, lagringen och blandningen (assemblage). Torstenson går igenom hela processen från början till slut, lättsamt, humoristiskt och lärorikt. Han kombinerar på ett lyckosamt sätt saklighet med lust kanske en livsnödvändig egenskap hos en vinmakare. Med fackmannens praktiska erfarenheter berättar Torstenson om vinodlingens grunder. Det är framför allt i vingården som kvalitetsvinerna görs. Rätt odlade druvor ger bra viner. Jäsningen går till på olika sätt beroende på vilken sorts vin man vill göra, detsamma gäller lagringen. Torstenson förklarar hur och varför. Även vinkällarens utrustning beskrivs och vi får följa arbetet i vingården under året. Torstenson går igenom de viktigaste druvsorterna och deras egenskaper och kvaliteter, samt beskriver tillverkningsprocessen för andra viner än vita, röda och rosé till exempel portvin, madeira, sherry, vermouth och champagne.Boken avslutas med en omfattande ordlista och ett register. Boken är rikt illustrerad med fotografier av Lars Boesgaard. Författaren har tidigare skrivit Vinprovningens ABC (Albert Bonniers Förlag 2001) och Att tillverka vin (Strömbergs 1997) en bok riktad till fackmannen inom restaurangvärlden.
Albert Bonniers Förlag 9789100581664 -
Vinprovningens ABC
Inbunden bok. Albert Bonniers Förlag. 2002. 215 sidor.
Mycket gott skick. Varsamt läst bok. [rum 1]
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9100579610
- Titel
- Vinprovningens ABC
- Författare
- Torstenson, Lars
- Förlag
- Albert Bonniers Förlag
- Utgivningsår
- 2002
- Omfång
- 215 sidor
- Bandtyp
- Kartonnage
- Mått
- 227 x 220 mm Ryggbredd 18 mm
- Vikt
- 807 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Måste man tala flytande franska och ha en näsa av en blodhunds kaliber för att bli vinkännare? Inte alls. Det viktigaste är att man är intresserad, använder sina sinnen och sitt sunda förnuft.Lars Torstenson, Sveriges egen supervinmakare, lär utan att krångla till det ut grunderna i konsten att prova vin.
Albert Bonniers Förlag 9100579610
Your country and preferred language.
Select your country Select languageDenna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.
Stäng
Välkommen till Sveriges största bokhandel
Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.
- Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
- Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn
