-
Mat för gravida och ammande [de senaste forsk...
Inbunden bok.
Gott skick. Bonnier. uppl.1. 2007. 188 s.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789100112103
- Titel
- Mat för gravida och ammande : de senaste forskningsrönen och de bästa recepten
- Författare
- Löf, Marie
- Förlag
- Albert Bonniers Förlag
- Utgivningsår
- 2007
- Omfång
- 185 sidor
- Bandtyp
- Kartonnage
- Mått
- 179 x 201 mm Ryggbredd 20 mm
- Vikt
- 561 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- När du väntar barn och när du ammar är det viktigt att äta bra, för då mår både du själv och barnet bra. Förr sa man att man skulle äta för två när man väntade barn, men följer du den rekommendationen kan du lägga på dig onödiga kilon som kan vara svåra att bli av med senare. De senaste forskningsrönen och riktlinjerna utgår mer från individen och säger att den som väger lite innan graviditeten ska gå upp mer, medan den som väger mycket ska gå upp mindre. Det har också visat sig att det är bra att vara uppmärksam på vissa livsmedel som till exempel kan innehålla miljögifter.Många blivande mammor är oroliga för att göra fel under graviditeten och har funderingar kring olika saker. Hur mycket ska jag äta? Hur mycket bör jag gå upp i vikt? Måste jag sluta äta min favoritost? Vågar jag äta fisk? Hur länge kan jag träna? När kan jag komma igång att träna efter förlossningen? Vad ska jag äta när jag ammar?I Mat för gravida och ammande får du svaren på alla dina funderingar och dessutom en massa handfasta råd och tips om mat och motion. Du hittar också femtio inspirerande recept på lättlagad, nyttig och god mat, såväl soppor, pastarätter och grytor som efterrätter och bröd. När du har läst den här boken kan du istället ägna dig åt det väsentliga att njuta av graviditeten och amningstiden!
9789100112103 -
Mat för liv och lust
Inbunden bok.
Nära nyskick. Skyddsomslag i nära nyskick. Albert Bonniers Förlag, 2004, 400 s, Inb
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789100111472
- Titel
- Mat för liv och lust
- Författare
- Eliasson, Margit
- Förlag
- Albert Bonniers Förlag
- Utgivningsår
- 2006
- Omfång
- 400 sidor
- Bandtyp
- Kartonnage
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- En inspirerande vägledning till ett sundare och friskare liv!Att få diagnosen hjärtkärlsjukdom, diabetes eller fetma kan fungera som en väckarklocka. Plötsligt inser man att något snabbt måste göras om inte hälsan ska försämras ytterligare. Matvanorna måste förändras, men det är långt ifrån alla som omedelbart vet hur det ska gå till. Många har aldrig ens tänkt på näringsinnehållet i det de äter och är kanske heller inga vana matlagare. I det läget behövs en bok som berättar vilka förändringar som behöver göras och hur man kan gå till väga för att de nya vanorna ska bli både behagliga och bestående. Den klassiska baskokboken Mat för liv och lust har länge rekommenderats på sjukhusen till alla dem som antingen vill eller måste förändra sina matvanor. Nu kommer den i en tredje, helt reviderad utgåva där man på ett lätt och inbjudande sätt beskriver hur man kan påverka sin hälsa i positiv riktning genom att äta god och näringsriktig mat. En stor del av recepten är nya och samtliga ljusa, inspirerande bilder är nytagna. Boken är dessutom försedd med en helt omarbetad och genomillustrerad faktadel om goda livsvanor för den som vill förebygga eller har diabetes, hjärtkärlsjukdom eller övervikt. Receptdelen omfattar allt från lätta grönsaksrätter till festliga kött- och fiskrätter och läckra desserter och bakverk. Samtliga rätter är lättlagade och passar både den som vill leva sunt och den som behöver tänka på exempelvis vikten eller blodfetterna. Med hjälp av den här kokboken blir det lätt att göra små, men bestående förändringar som leder till mer hälsosamma vanor och en bättre hälsa. Mat för liv och lust passar inte bara den som av hälsoskäl måste förändra sina matvanor. Den fungerar även utmärkt för den som helt enkelt vill leva ett sundare och friskare liv. Detta är en heltäckande kokbok som är lika lustfylld som livsnödvändig. I denna upplaga är bland annat diabetesråden helt uppdaterade.Ur innehållet: Mat och vanor, Näringsfakta, Vegetarisk mat, Om BMI, Glykemiskt index, Att ändra vanor, Rörelse och motion Mat för liv och lust har kommit ut i många upplagor sedan första utgåvan 1991 och den har sålts i mer än 50 000 ex.
9789100111472 -
Mat för liv och lust är en kokbok för alla so...
Inbunden bok. Stockholm : Bonnier. 1998. 255 sidor.
Gott skick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789134519763
- Titel
- Mat för liv och lust är en kokbok för alla som tycker om god mat och även för dem som vill förebygga eller har diabetes, höga blodfetter, högt blodtryck, övervikt
- Författare
- Eliasson, Margit - Lindeberg, Gunilla - Edström, Holger
- Förlag
- Stockholm : Bonnier
- Utgivningsår
- 1998
- Språk
- Svenska
Stockholm : Bonnier 9789134519763 -
Gott utan gluten, soja, laktos, vete, mjölk,...
Inbunden bok. Albert Bonniers Förlag. 2008. 223 sidor.
Nära nyskick. Ur läsarrecensioner: "Mycket nöjd med denna bok då den verkligen hjälper en som har allergier. Visst mycket allergi-vänliga recept kan man hitta på nätet MEN, jag har faktiskt inte hittat recept i den här stilen som också är lätta.
Hoppas verkligen verkl läs mer … läs merInrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789100120214
- Titel
- Gott utan gluten, soja, laktos, vete, mjölk, ägg
- Författare
- Wesslén, Annika
- Förlag
- Albert Bonniers Förlag
- Utgivningsår
- 2008
- Omfång
- 223 sidor
- Bandtyp
- Flexband
- Mått
- 180 x 200 mm Ryggbredd 18 mm
- Vikt
- 552 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Livsviktig, vacker och vardagsnära. ICA-kurirenDet här är en bok att använda särskilt för dem som inte har så stor glädje av andra kokböcker. Gästriklands TidningDen här boken blir snabbt oumbärlig i köket. Restaurang & StorhushållUtsedd till vinnare i klassen Hälsa functional food år 2003 av Måltidsakademin! Motivering: Hög ambitionsnivå, matglädje och livslust präglar denna kombination av modern kokbok och praktiskt uppslagsverk.Går det att göra pannkakor om barnen är allergiska mot mjölk och ägg? Vad gör man till festen där den ene är överkänslig mot gluten medan den andre är laktosintolerant? Dessa problem, och många fler, får här sin lösning! Gott är en lustfylld och innehållsrik kokbok för allergiker och överkänsliga, fylld med mängder av recept och idéer på mat utan gluten, laktos, mjölk, soja, vete och ägg. Här finns över 300 recept på goda måltider och ett helt kapitel om hur man bakar bullar, kakor och matbröd. Gott innehåller allt från grönsaker till godis. Det som gör boken så speciell är att recepten tydligt informerar om vad rätten inte innehåller. Här finns även en längre faktadel om allergier och livsmedel, och mängder av tips och råd om alternativa lösningar, så att alla rätter kan anpassas efter behov. Gott är den nya titeln på boken Mat Special, som nu kommer i ny, reviderad utgåva i mindre format.
Albert Bonniers Förlag 9789100120214 -
Vin, hälsa & hjärtkärlsjukdom
Häftad bok. Roche AB. 1999. 79 sidor.
ISBN 9789163081026
Gott skick. Signerad med dedikation av Bengt, en av författarna.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEKRoche AB 9789163081026 -
Nya mat för liv och lust
Inbunden bok. Albert Bonniers Förlag. 2000. 336 sidor.
Gott skick. Dietister har skrivit denna bok med bra mat för hela familjen. Faktadel om blodfetter diabetes högt blodtryck. Idrott, barn, äldre. Heltäckande.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789100569723
- Titel
- Nya mat för liv och lust
- Författare
- Lindeberg, Gunilla
- Förlag
- Albert Bonniers Förlag
- Utgivningsår
- 2000
- Omfång
- 336 sidor
- Bandtyp
- Kartonnage
- Mått
- 174 x 215 mm Ryggbredd 32 mm
- Vikt
- 940 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Nu är den här! Den efterlängtade NYA Mat för liv och lust. En inspirerande och läckert illustrerad kokbok för alla som tycker om god mat ¿ nu omarbetad och utökad med många nya recept. Att äta vettigt är grundförutsättningen för att vi ska må bra och vara friska, inte mindre viktigt är att ätandet är lustbetonat. Trevligt nog går det att kombinera.Dietisterna Margit Eliasson och Gunilla Lindeberg ger här recept på näringsriktig mat, mat som man äter med glädje och som samtidigt ger positiva effekter på hälsan. Särskilt viktigt är det för den som vill förebygga eller har diabetes, höga blodfetter, högt blodtryck eller övervikt. Det gäller att göra små, men bestående förändringar som man trivs med och som skapar välbefinnande. I boken ingår en faktadel och råd om vad var och en som vill må bra bör tänka på.Boken innehåller ca 110, delvis nytagna färgfotografier av Holger Edström.
Albert Bonniers Förlag 9789100569723 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789134511170
- Titel
- Liv och hälsa
- Författare
- Smith, Tony - Eliasson, Margit - Lindeberg, Gunilla - Perlenius, Catharina - Ringström, Anders
- Förlag
- Stockholm : Bonnier
- Utgivningsår
- 1991
- Språk
- Svenska
Stockholm : Bonnier 9789134511170 -
Gott utan gluten, soja, laktos, vete, mjölk,...
Häftad bok.
Mycket gott skick. Bonnier, 2008, Sidor: 223
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789100120214
- Titel
- Gott utan gluten, soja, laktos, vete, mjölk, ägg
- Författare
- Wesslén, Annika
- Förlag
- Albert Bonniers Förlag
- Utgivningsår
- 2008
- Omfång
- 223 sidor
- Bandtyp
- Flexband
- Mått
- 180 x 200 mm Ryggbredd 18 mm
- Vikt
- 552 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Livsviktig, vacker och vardagsnära. ICA-kurirenDet här är en bok att använda särskilt för dem som inte har så stor glädje av andra kokböcker. Gästriklands TidningDen här boken blir snabbt oumbärlig i köket. Restaurang & StorhushållUtsedd till vinnare i klassen Hälsa functional food år 2003 av Måltidsakademin! Motivering: Hög ambitionsnivå, matglädje och livslust präglar denna kombination av modern kokbok och praktiskt uppslagsverk.Går det att göra pannkakor om barnen är allergiska mot mjölk och ägg? Vad gör man till festen där den ene är överkänslig mot gluten medan den andre är laktosintolerant? Dessa problem, och många fler, får här sin lösning! Gott är en lustfylld och innehållsrik kokbok för allergiker och överkänsliga, fylld med mängder av recept och idéer på mat utan gluten, laktos, mjölk, soja, vete och ägg. Här finns över 300 recept på goda måltider och ett helt kapitel om hur man bakar bullar, kakor och matbröd. Gott innehåller allt från grönsaker till godis. Det som gör boken så speciell är att recepten tydligt informerar om vad rätten inte innehåller. Här finns även en längre faktadel om allergier och livsmedel, och mängder av tips och råd om alternativa lösningar, så att alla rätter kan anpassas efter behov. Gott är den nya titeln på boken Mat Special, som nu kommer i ny, reviderad utgåva i mindre format.
9789100120214 -
Mat special. Råd och recept vid överkänslighe...
Inbunden bok. Albert Bonniers Förlag. 2002. 224 sidor.
Nyskick. Skyddsomslag i nyskick. Rikl.färgfotoillustrerad. Oläst. Slutsåld
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789100577025
- Titel
- Mat special : Råd och recept vid överkänslighet och allergi
- Författare
- Lindeberg, Gunilla
- Förlag
- Albert Bonniers Förlag
- Utgivningsår
- 2002
- Omfång
- 224 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Äntligen en lustfylld och innehållsrik kokbok för allergiker och överkänsliga som hela familjen kan samlas kring! Med över 100 aptitretande fotografier och bildinstruktioner och mängder av recept och råd är detta den stora kokboken för alla som måste tänka på vad man äter. Här finner man närmare 300 bra recept både för allergiker och icke-allergiker som vill njuta av god mat. Läckra frukostar, mellanmål, luncher och middagar. Också notoriskt svåra rätter för allergiker - som t ex pannkakor - ordnar man lätt oavsett vad man tål eller ej. Dessutom en mängd recept på bullar, småkakor, muffins, sockerkakor och tårtor. Mat Special innehåller allt från grönsaker till godis. Det som gör boken speciell är att recepten tydligt informerar om vad rätten inte innehåller. På så sätt är det lätt att snabbt hitta lämpliga recept. Många recept innehåller dessutom alternativa lösningar, så att rätterna kan anpassas efter behov. Till sin hjälp har läsaren också ett utmärkt register, där man får översikt över alla recept utan gluten, laktos, mjölk, soja, vete och ägg. Inledningsvis går författarna kortfattat igenom vad det innebär att vara allergisk och överkänslig. I ett längre avsnitt behandlas varje enskilt livsmedel utifrån vad det innehåller. Men även receptdelen är full av råd och tips. Hur ersätter man t ex ägg när man bakar sockerkaka? Här finns svar på många frågor i register och tabeller. Kort sagt, Mat Special är en välkommen kokbok för den som tryggt vill kunna hänge sig åt matlagning och lätt finna rätt recept till rätt tillfälle. Mat Special är faktagranskad av Louise Malmberg på Dietistbyrån i Solna.Gunilla Lindeberg (f. 1954) och Annika Wesslén (f. 1955) är erfarna dietister och konsulter. Gunilla Lindeberg har tidigare tillsammans med Margit Eliasson skrivit Mat för liv och lust (Albert Bonniers Förlag, 1991) arbetar på vårdcentral, föreläser och skriver regelbundet i olika tidningar. Annika Wesslén har skrivit böckerna Handbok i barnmat (1991) och Barnens bästa mat (1993), och har under många år arbetat med att fortbilda personal i skola, förskola och inom barnhälsovården.
Albert Bonniers Förlag 9789100577025 -
Mat special - Råd och recept vid överkänsligh...
Inbunden bok. Albert Bonniers Förlag. 2002. 224 sidor.
Nyskick. Skyddsomslag i nyskick. Färgfotoillustrerad. Oläst. Slutsåld. Recept och råd vid överkänslighet och allergi
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789100577025
- Titel
- Mat special : Råd och recept vid överkänslighet och allergi
- Författare
- Lindeberg, Gunilla
- Förlag
- Albert Bonniers Förlag
- Utgivningsår
- 2002
- Omfång
- 224 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Äntligen en lustfylld och innehållsrik kokbok för allergiker och överkänsliga som hela familjen kan samlas kring! Med över 100 aptitretande fotografier och bildinstruktioner och mängder av recept och råd är detta den stora kokboken för alla som måste tänka på vad man äter. Här finner man närmare 300 bra recept både för allergiker och icke-allergiker som vill njuta av god mat. Läckra frukostar, mellanmål, luncher och middagar. Också notoriskt svåra rätter för allergiker - som t ex pannkakor - ordnar man lätt oavsett vad man tål eller ej. Dessutom en mängd recept på bullar, småkakor, muffins, sockerkakor och tårtor. Mat Special innehåller allt från grönsaker till godis. Det som gör boken speciell är att recepten tydligt informerar om vad rätten inte innehåller. På så sätt är det lätt att snabbt hitta lämpliga recept. Många recept innehåller dessutom alternativa lösningar, så att rätterna kan anpassas efter behov. Till sin hjälp har läsaren också ett utmärkt register, där man får översikt över alla recept utan gluten, laktos, mjölk, soja, vete och ägg. Inledningsvis går författarna kortfattat igenom vad det innebär att vara allergisk och överkänslig. I ett längre avsnitt behandlas varje enskilt livsmedel utifrån vad det innehåller. Men även receptdelen är full av råd och tips. Hur ersätter man t ex ägg när man bakar sockerkaka? Här finns svar på många frågor i register och tabeller. Kort sagt, Mat Special är en välkommen kokbok för den som tryggt vill kunna hänge sig åt matlagning och lätt finna rätt recept till rätt tillfälle. Mat Special är faktagranskad av Louise Malmberg på Dietistbyrån i Solna.Gunilla Lindeberg (f. 1954) och Annika Wesslén (f. 1955) är erfarna dietister och konsulter. Gunilla Lindeberg har tidigare tillsammans med Margit Eliasson skrivit Mat för liv och lust (Albert Bonniers Förlag, 1991) arbetar på vårdcentral, föreläser och skriver regelbundet i olika tidningar. Annika Wesslén har skrivit böckerna Handbok i barnmat (1991) och Barnens bästa mat (1993), och har under många år arbetat med att fortbilda personal i skola, förskola och inom barnhälsovården.
Albert Bonniers Förlag 9789100577025 -
Mat för liv och lust är en kokbok för alla so...
Inbunden bok. Stockholm : Bonnier Alba. 1995.
Mycket gott skick. Läst bok i mycket gott skick. Mindre hanteringsslitage på omslaget. Överstruken inskription på första sidan.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789134516519
- Titel
- Mat för liv och lust är en kokbok för alla som tycker om god mat och även för dem som vill förebygga eller har diabetes, höga blodfetter, högt blodtryck, övervikt
- Författare
- Eliasson, Margit - Lindeberg, Gunilla - Edström, Holger
- Förlag
- Stockholm : Bonnier Alba
- Utgivningsår
- 1995
- Språk
- Svenska
Stockholm : Bonnier Alba 9789134516519 -
Runda barn : en föräldrahandbok om mat, goda...
Inbunden bok. Albert Bonniers Förlag. 1 uppl. 2006. 237 sidor.
Gott skick. Skyddsomslag saknas.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789100110055
- Titel
- Runda barn : en föräldrahandbok om mat, goda vanor, läsk och godis, smart snabbmat och nyttig rörelse
- Författare
- Lindeberg, Gunilla
- Förlag
- Albert Bonniers Förlag
- Utgivningsår
- 2006
- Omfång
- 237 sidor
- Bandtyp
- Kartonnage
- Mått
- 178 x 202 mm Ryggbredd 21 mm
- Vikt
- 512 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Antalet överviktiga barn och ungdomar ökar och det är egentligen inte svårt att räkna ut varför. Chipspåsarna, läskflaskorna och pizzorna blir bara större för varje år, samtidigt som många barn lever ett stillasittande liv framför dator och TV. Att konstatera faktum är inte svårt, frågan är nog snarare vad man kan göra åt det. Övervikt bland barn är ett känsligt ämne, så frågetecknen är många och osäkerheten ofta stor. Vid vilken ålder ska man till exempel börja reagera? Är all övervikt farlig? Och vad kan man egentligen göra som förälder? Kan man verkligen förbjuda sin son eller dotter att äta godis eller att ta mer vid middagen? Måste hela familjen lägga om livsstil? Och hur får man en stillasittande pojke som hatar bollsport att börja röra på sig? Gunilla Lindeberg är dietist med mångårig erfarenhet av överviktiga barn och tonåringar. Hon har arbetat på vårdcentraler och BVC, och är idag verksam inom skolhälsovården. I Runda barn berättar hon om hur man kan förhindra att ens barn blir överviktigt, men även hur man rent praktiskt kan hjälpa den som redan väger för mycket. Det är förstås viktigt att stödja och stötta, men det finns också mycket man kan göra för att förändra sitt sätt att handla, laga och äta mat. Runda barn är en positiv och inspirerande bok som ger tips på allt från bättre mellanmål till hur man hjälper sitt barn att hitta en motionsform som passar just honom eller henne. Boken innehåller recept på bra mellanmål och nyttigare snabbmat, men även konkreta tips på hur man väljer sundare livsmedel och sätter rimliga gränser som barnen faktiskt klarar att hålla. Med den här boken får man som förälder det mod och stöd man behöver för att kunna förändra tillvaron, kanske inte bara för barnet utan för hela familjen. Med små men bestående förändringar kan det vara både lätt och roligt att hitta en ny och sundare livsstil.
Albert Bonniers Förlag 1 9789100110055 -
Mat special : Råd och recept vid överkänsligh...
Inbunden bok. Albert Bonniers Förlag. 2002. 224 sidor.
Mycket gott skick. Skyddsomslag i gott skick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789100577025
- Titel
- Mat special : Råd och recept vid överkänslighet och allergi
- Författare
- Lindeberg, Gunilla
- Förlag
- Albert Bonniers Förlag
- Utgivningsår
- 2002
- Omfång
- 224 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Äntligen en lustfylld och innehållsrik kokbok för allergiker och överkänsliga som hela familjen kan samlas kring! Med över 100 aptitretande fotografier och bildinstruktioner och mängder av recept och råd är detta den stora kokboken för alla som måste tänka på vad man äter. Här finner man närmare 300 bra recept både för allergiker och icke-allergiker som vill njuta av god mat. Läckra frukostar, mellanmål, luncher och middagar. Också notoriskt svåra rätter för allergiker - som t ex pannkakor - ordnar man lätt oavsett vad man tål eller ej. Dessutom en mängd recept på bullar, småkakor, muffins, sockerkakor och tårtor. Mat Special innehåller allt från grönsaker till godis. Det som gör boken speciell är att recepten tydligt informerar om vad rätten inte innehåller. På så sätt är det lätt att snabbt hitta lämpliga recept. Många recept innehåller dessutom alternativa lösningar, så att rätterna kan anpassas efter behov. Till sin hjälp har läsaren också ett utmärkt register, där man får översikt över alla recept utan gluten, laktos, mjölk, soja, vete och ägg. Inledningsvis går författarna kortfattat igenom vad det innebär att vara allergisk och överkänslig. I ett längre avsnitt behandlas varje enskilt livsmedel utifrån vad det innehåller. Men även receptdelen är full av råd och tips. Hur ersätter man t ex ägg när man bakar sockerkaka? Här finns svar på många frågor i register och tabeller. Kort sagt, Mat Special är en välkommen kokbok för den som tryggt vill kunna hänge sig åt matlagning och lätt finna rätt recept till rätt tillfälle. Mat Special är faktagranskad av Louise Malmberg på Dietistbyrån i Solna.Gunilla Lindeberg (f. 1954) och Annika Wesslén (f. 1955) är erfarna dietister och konsulter. Gunilla Lindeberg har tidigare tillsammans med Margit Eliasson skrivit Mat för liv och lust (Albert Bonniers Förlag, 1991) arbetar på vårdcentral, föreläser och skriver regelbundet i olika tidningar. Annika Wesslén har skrivit böckerna Handbok i barnmat (1991) och Barnens bästa mat (1993), och har under många år arbetat med att fortbilda personal i skola, förskola och inom barnhälsovården.
Albert Bonniers Förlag 9789100577025 -
Mat special : Råd och recept vid överkänsligh...
Inbunden bok. Albert Bonniers Förlag. 2002. 224 sidor.
Nyskick. Skyddsomslag i nyskick. köparen betalar frakten
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789100577025
- Titel
- Mat special : Råd och recept vid överkänslighet och allergi
- Författare
- Lindeberg, Gunilla
- Förlag
- Albert Bonniers Förlag
- Utgivningsår
- 2002
- Omfång
- 224 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Äntligen en lustfylld och innehållsrik kokbok för allergiker och överkänsliga som hela familjen kan samlas kring! Med över 100 aptitretande fotografier och bildinstruktioner och mängder av recept och råd är detta den stora kokboken för alla som måste tänka på vad man äter. Här finner man närmare 300 bra recept både för allergiker och icke-allergiker som vill njuta av god mat. Läckra frukostar, mellanmål, luncher och middagar. Också notoriskt svåra rätter för allergiker - som t ex pannkakor - ordnar man lätt oavsett vad man tål eller ej. Dessutom en mängd recept på bullar, småkakor, muffins, sockerkakor och tårtor. Mat Special innehåller allt från grönsaker till godis. Det som gör boken speciell är att recepten tydligt informerar om vad rätten inte innehåller. På så sätt är det lätt att snabbt hitta lämpliga recept. Många recept innehåller dessutom alternativa lösningar, så att rätterna kan anpassas efter behov. Till sin hjälp har läsaren också ett utmärkt register, där man får översikt över alla recept utan gluten, laktos, mjölk, soja, vete och ägg. Inledningsvis går författarna kortfattat igenom vad det innebär att vara allergisk och överkänslig. I ett längre avsnitt behandlas varje enskilt livsmedel utifrån vad det innehåller. Men även receptdelen är full av råd och tips. Hur ersätter man t ex ägg när man bakar sockerkaka? Här finns svar på många frågor i register och tabeller. Kort sagt, Mat Special är en välkommen kokbok för den som tryggt vill kunna hänge sig åt matlagning och lätt finna rätt recept till rätt tillfälle. Mat Special är faktagranskad av Louise Malmberg på Dietistbyrån i Solna.Gunilla Lindeberg (f. 1954) och Annika Wesslén (f. 1955) är erfarna dietister och konsulter. Gunilla Lindeberg har tidigare tillsammans med Margit Eliasson skrivit Mat för liv och lust (Albert Bonniers Förlag, 1991) arbetar på vårdcentral, föreläser och skriver regelbundet i olika tidningar. Annika Wesslén har skrivit böckerna Handbok i barnmat (1991) och Barnens bästa mat (1993), och har under många år arbetat med att fortbilda personal i skola, förskola och inom barnhälsovården.
Albert Bonniers Förlag 9789100577025 -
Mat special : Råd och recept vid överkänsligh...
Inbunden bok. Albert Bonniers Förlag. 2002. 224 sidor.
Gott skick. Skyddsomslag i mycket gott skick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789100577025
- Titel
- Mat special : Råd och recept vid överkänslighet och allergi
- Författare
- Lindeberg, Gunilla
- Förlag
- Albert Bonniers Förlag
- Utgivningsår
- 2002
- Omfång
- 224 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Äntligen en lustfylld och innehållsrik kokbok för allergiker och överkänsliga som hela familjen kan samlas kring! Med över 100 aptitretande fotografier och bildinstruktioner och mängder av recept och råd är detta den stora kokboken för alla som måste tänka på vad man äter. Här finner man närmare 300 bra recept både för allergiker och icke-allergiker som vill njuta av god mat. Läckra frukostar, mellanmål, luncher och middagar. Också notoriskt svåra rätter för allergiker - som t ex pannkakor - ordnar man lätt oavsett vad man tål eller ej. Dessutom en mängd recept på bullar, småkakor, muffins, sockerkakor och tårtor. Mat Special innehåller allt från grönsaker till godis. Det som gör boken speciell är att recepten tydligt informerar om vad rätten inte innehåller. På så sätt är det lätt att snabbt hitta lämpliga recept. Många recept innehåller dessutom alternativa lösningar, så att rätterna kan anpassas efter behov. Till sin hjälp har läsaren också ett utmärkt register, där man får översikt över alla recept utan gluten, laktos, mjölk, soja, vete och ägg. Inledningsvis går författarna kortfattat igenom vad det innebär att vara allergisk och överkänslig. I ett längre avsnitt behandlas varje enskilt livsmedel utifrån vad det innehåller. Men även receptdelen är full av råd och tips. Hur ersätter man t ex ägg när man bakar sockerkaka? Här finns svar på många frågor i register och tabeller. Kort sagt, Mat Special är en välkommen kokbok för den som tryggt vill kunna hänge sig åt matlagning och lätt finna rätt recept till rätt tillfälle. Mat Special är faktagranskad av Louise Malmberg på Dietistbyrån i Solna.Gunilla Lindeberg (f. 1954) och Annika Wesslén (f. 1955) är erfarna dietister och konsulter. Gunilla Lindeberg har tidigare tillsammans med Margit Eliasson skrivit Mat för liv och lust (Albert Bonniers Förlag, 1991) arbetar på vårdcentral, föreläser och skriver regelbundet i olika tidningar. Annika Wesslén har skrivit böckerna Handbok i barnmat (1991) och Barnens bästa mat (1993), och har under många år arbetat med att fortbilda personal i skola, förskola och inom barnhälsovården.
Albert Bonniers Förlag 9789100577025 -
Mat för liv och lust är en kokbok för alla so...
Inbunden bok. Stockholm : Bonnier. 2 uppl. 1998. 255 sidor.
Nära nyskick. Skyddsomslag saknas.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789134519763
- Titel
- Mat för liv och lust är en kokbok för alla som tycker om god mat och även för dem som vill förebygga eller har diabetes, höga blodfetter, högt blodtryck, övervikt
- Författare
- Eliasson, Margit - Lindeberg, Gunilla - Edström, Holger
- Förlag
- Stockholm : Bonnier
- Utgivningsår
- 1998
- Språk
- Svenska
Stockholm : Bonnier 2 9789134519763 -
Mat för liv och lust
Inbunden bok. Bonniers. 2005. 400 sidor.
Nära nyskick. Skyddsomslag i gott skick. -Basboken för dig som vill äta sunt. Dek Ppband ill. foton.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEKBonniers -
Mat för liv och lust
Inbunden bok. Albert Bonniers Förlag. 3 uppl. 2004. 400 sidor.
Gott skick. Skyddsomslag i hyggligt skick. Hel och Ren inlaga utan anteckningar eller understrykningar. Dock har pärmens främre övre kant mellan den tryckta röda kanten och slutar strax där det vita fältet tar vid någon millimeters tilltryckning. Obs! Foto visar bokens framsida. Skyddsomslag är he läs mer … läs mer
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789100102531
- Titel
- Mat för liv och lust
- Författare
- Lindeberg, Gunilla
- Förlag
- Albert Bonniers Förlag
- Utgivningsår
- 2004
- Omfång
- 400 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- En inspirerande vägledning till ett sundare och friskare liv! Att få diagnosen hjärtkärlsjukdom, diabetes eller fetma kan fungera som en väckarklocka. Plötsligt inser man att något snabbt måste göras om inte hälsan ska försämras ytterligare. Matvanorna måste förändras, men det är långt ifrån alla som omedelbart vet hur det ska gå till. Många har aldrig ens tänkt på näringsinnehållet i det de äter och är kanske heller inga vana matlagare. I det läget behövs en bok som berättar vilka förändringar som behöver göras och hur man kan gå till väga för att de nya vanorna ska bli både behagliga och bestående. Den klassiska baskokboken Mat för liv och lust har länge rekommenderats på sjukhusen till alla dem som antingen vill eller måste förändra sina matvanor. Nu kommer den i en tredje, helt reviderad utgåva där man på ett lätt och inbjudande sätt beskriver hur man kan påverka sin hälsa i positiv riktning genom att äta god och näringsriktig mat. En stor del av recepten är nya och samtliga de ljusa, inspirerande bilderna är nytagna. Boken är dessutom försedd med en helt omarbetad och genomillustrerad faktadel om goda livsvanor för den som vill förebygga eller har diabetes, hjärtkärlsjukdom eller övervikt. Receptdelen omfattar allt från lätta grönsaksrätter till festliga kött- och fiskrätter och läckra desserter och bakverk. Samtliga rätter är lättlagade och passar både den som vill leva sunt och den som behöver tänka på exempelvis vikten eller blodfetterna. Med hjälp av den här kokboken blir det lätt att göra de små, men bestående förändringar som leder till mer hälsosamma vanor och en bättre hälsa. Mat för liv och lust passar inte bara den som av hälsoskäl måste förändra sina matvanor. Den fungerar även utmärkt för den som helt enkelt vill leva ett sundare och friskare liv. Detta är en heltäckande kokbok som är lika lustfylld som livsnödvändig. Ur innehållet: Mat och vanor, Näringsfakta, Vegetarisk mat, Om BMI, Glykemiskt index, Att ändra vanor, Rörelse och motion Receptdelen: Bröd, Såser och röror, Grönsaksrätter, Sallader, Kött, Fisk, Soppor, Ris och gryn, Pasta, Potatis, Pizza, paj och omelett, Efterrätter, Bullar och kakor
Albert Bonniers Förlag 3 9789100102531 -
Nya mat för liv och lust
Inbunden bok. Albert Bonniers Förlag. 2000. 336 sidor.
Gott skick. Skyddsomslag i hyggligt skick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789100569723
- Titel
- Nya mat för liv och lust
- Författare
- Lindeberg, Gunilla
- Förlag
- Albert Bonniers Förlag
- Utgivningsår
- 2000
- Omfång
- 336 sidor
- Bandtyp
- Kartonnage
- Mått
- 174 x 215 mm Ryggbredd 32 mm
- Vikt
- 940 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Nu är den här! Den efterlängtade NYA Mat för liv och lust. En inspirerande och läckert illustrerad kokbok för alla som tycker om god mat ¿ nu omarbetad och utökad med många nya recept. Att äta vettigt är grundförutsättningen för att vi ska må bra och vara friska, inte mindre viktigt är att ätandet är lustbetonat. Trevligt nog går det att kombinera.Dietisterna Margit Eliasson och Gunilla Lindeberg ger här recept på näringsriktig mat, mat som man äter med glädje och som samtidigt ger positiva effekter på hälsan. Särskilt viktigt är det för den som vill förebygga eller har diabetes, höga blodfetter, högt blodtryck eller övervikt. Det gäller att göra små, men bestående förändringar som man trivs med och som skapar välbefinnande. I boken ingår en faktadel och råd om vad var och en som vill må bra bör tänka på.Boken innehåller ca 110, delvis nytagna färgfotografier av Holger Edström.
Albert Bonniers Förlag 9789100569723 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789134511170
- Titel
- Liv och hälsa
- Författare
- Smith, Tony - Eliasson, Margit - Lindeberg, Gunilla - Perlenius, Catharina - Ringström, Anders
- Förlag
- Stockholm : Bonnier
- Utgivningsår
- 1991
- Språk
- Svenska
Stockholm : Bonnier 9789134511170 -
Mat special : Råd och recept vid överkänsligh...
Inbunden bok. Albert Bonniers Förlag. 1 uppl. 2002. 224 sidor.
Nära nyskick. Skyddsomslag i nära nyskick. Hel och ren,
Slitage av låg grad.
Läst ex.
Skrymmande.Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789100577025
- Titel
- Mat special : Råd och recept vid överkänslighet och allergi
- Författare
- Lindeberg, Gunilla
- Förlag
- Albert Bonniers Förlag
- Utgivningsår
- 2002
- Omfång
- 224 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Äntligen en lustfylld och innehållsrik kokbok för allergiker och överkänsliga som hela familjen kan samlas kring! Med över 100 aptitretande fotografier och bildinstruktioner och mängder av recept och råd är detta den stora kokboken för alla som måste tänka på vad man äter. Här finner man närmare 300 bra recept både för allergiker och icke-allergiker som vill njuta av god mat. Läckra frukostar, mellanmål, luncher och middagar. Också notoriskt svåra rätter för allergiker - som t ex pannkakor - ordnar man lätt oavsett vad man tål eller ej. Dessutom en mängd recept på bullar, småkakor, muffins, sockerkakor och tårtor. Mat Special innehåller allt från grönsaker till godis. Det som gör boken speciell är att recepten tydligt informerar om vad rätten inte innehåller. På så sätt är det lätt att snabbt hitta lämpliga recept. Många recept innehåller dessutom alternativa lösningar, så att rätterna kan anpassas efter behov. Till sin hjälp har läsaren också ett utmärkt register, där man får översikt över alla recept utan gluten, laktos, mjölk, soja, vete och ägg. Inledningsvis går författarna kortfattat igenom vad det innebär att vara allergisk och överkänslig. I ett längre avsnitt behandlas varje enskilt livsmedel utifrån vad det innehåller. Men även receptdelen är full av råd och tips. Hur ersätter man t ex ägg när man bakar sockerkaka? Här finns svar på många frågor i register och tabeller. Kort sagt, Mat Special är en välkommen kokbok för den som tryggt vill kunna hänge sig åt matlagning och lätt finna rätt recept till rätt tillfälle. Mat Special är faktagranskad av Louise Malmberg på Dietistbyrån i Solna.Gunilla Lindeberg (f. 1954) och Annika Wesslén (f. 1955) är erfarna dietister och konsulter. Gunilla Lindeberg har tidigare tillsammans med Margit Eliasson skrivit Mat för liv och lust (Albert Bonniers Förlag, 1991) arbetar på vårdcentral, föreläser och skriver regelbundet i olika tidningar. Annika Wesslén har skrivit böckerna Handbok i barnmat (1991) och Barnens bästa mat (1993), och har under många år arbetat med att fortbilda personal i skola, förskola och inom barnhälsovården.
Albert Bonniers Förlag 1 9789100577025 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789100569723
- Titel
- Nya mat för liv och lust
- Författare
- Lindeberg, Gunilla
- Förlag
- Albert Bonniers Förlag
- Utgivningsår
- 2000
- Omfång
- 336 sidor
- Bandtyp
- Kartonnage
- Mått
- 174 x 215 mm Ryggbredd 32 mm
- Vikt
- 940 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Nu är den här! Den efterlängtade NYA Mat för liv och lust. En inspirerande och läckert illustrerad kokbok för alla som tycker om god mat ¿ nu omarbetad och utökad med många nya recept. Att äta vettigt är grundförutsättningen för att vi ska må bra och vara friska, inte mindre viktigt är att ätandet är lustbetonat. Trevligt nog går det att kombinera.Dietisterna Margit Eliasson och Gunilla Lindeberg ger här recept på näringsriktig mat, mat som man äter med glädje och som samtidigt ger positiva effekter på hälsan. Särskilt viktigt är det för den som vill förebygga eller har diabetes, höga blodfetter, högt blodtryck eller övervikt. Det gäller att göra små, men bestående förändringar som man trivs med och som skapar välbefinnande. I boken ingår en faktadel och råd om vad var och en som vill må bra bör tänka på.Boken innehåller ca 110, delvis nytagna färgfotografier av Holger Edström.
Albert Bonniers Förlag 9789100569723 -
Mat för liv och lust : för alla som vill före...
Inbunden bok. Stockholm : Bonnier Alba. 1993.
Mycket gott skick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789134514942
- Titel
- Mat för liv och lust : för alla som vill förebygga eller har diabetes, höga blodfetter, högt blodtryck, övervikt
- Författare
- Eliasson, Margit - Lindeberg, Gunilla - Edström, Holger
- Förlag
- Stockholm : Bonnier Alba
- Utgivningsår
- 1993
- Språk
- Svenska
Stockholm : Bonnier Alba 9789134514942 -
Nya mat för liv och lust
Inbunden bok. Albert Bonniers Förlag. 2000. 336 sidor.
Nära nyskick. Skyddsomslag saknas.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789100569723
- Titel
- Nya mat för liv och lust
- Författare
- Lindeberg, Gunilla
- Förlag
- Albert Bonniers Förlag
- Utgivningsår
- 2000
- Omfång
- 336 sidor
- Bandtyp
- Kartonnage
- Mått
- 174 x 215 mm Ryggbredd 32 mm
- Vikt
- 940 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Nu är den här! Den efterlängtade NYA Mat för liv och lust. En inspirerande och läckert illustrerad kokbok för alla som tycker om god mat ¿ nu omarbetad och utökad med många nya recept. Att äta vettigt är grundförutsättningen för att vi ska må bra och vara friska, inte mindre viktigt är att ätandet är lustbetonat. Trevligt nog går det att kombinera.Dietisterna Margit Eliasson och Gunilla Lindeberg ger här recept på näringsriktig mat, mat som man äter med glädje och som samtidigt ger positiva effekter på hälsan. Särskilt viktigt är det för den som vill förebygga eller har diabetes, höga blodfetter, högt blodtryck eller övervikt. Det gäller att göra små, men bestående förändringar som man trivs med och som skapar välbefinnande. I boken ingår en faktadel och råd om vad var och en som vill må bra bör tänka på.Boken innehåller ca 110, delvis nytagna färgfotografier av Holger Edström.
Albert Bonniers Förlag 9789100569723 -
Mat för gravida och ammande : de senaste fors...
Inbunden bok. Albert Bonniers Förlag. 2007. 185 sidor.
Gott skick. Namn skrivet med blyerts på pärmens insida
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789100112103
- Titel
- Mat för gravida och ammande : de senaste forskningsrönen och de bästa recepten
- Författare
- Löf, Marie
- Förlag
- Albert Bonniers Förlag
- Utgivningsår
- 2007
- Omfång
- 185 sidor
- Bandtyp
- Kartonnage
- Mått
- 179 x 201 mm Ryggbredd 20 mm
- Vikt
- 561 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- När du väntar barn och när du ammar är det viktigt att äta bra, för då mår både du själv och barnet bra. Förr sa man att man skulle äta för två när man väntade barn, men följer du den rekommendationen kan du lägga på dig onödiga kilon som kan vara svåra att bli av med senare. De senaste forskningsrönen och riktlinjerna utgår mer från individen och säger att den som väger lite innan graviditeten ska gå upp mer, medan den som väger mycket ska gå upp mindre. Det har också visat sig att det är bra att vara uppmärksam på vissa livsmedel som till exempel kan innehålla miljögifter.Många blivande mammor är oroliga för att göra fel under graviditeten och har funderingar kring olika saker. Hur mycket ska jag äta? Hur mycket bör jag gå upp i vikt? Måste jag sluta äta min favoritost? Vågar jag äta fisk? Hur länge kan jag träna? När kan jag komma igång att träna efter förlossningen? Vad ska jag äta när jag ammar?I Mat för gravida och ammande får du svaren på alla dina funderingar och dessutom en massa handfasta råd och tips om mat och motion. Du hittar också femtio inspirerande recept på lättlagad, nyttig och god mat, såväl soppor, pastarätter och grytor som efterrätter och bröd. När du har läst den här boken kan du istället ägna dig åt det väsentliga att njuta av graviditeten och amningstiden!
Albert Bonniers Förlag 9789100112103 -
Mat special - recept och råd vid överkänsligh...
Inbunden bok.
Gott skick. Skyddsomslag i gott skick. Bonnier. uppl.1. 2002. 223 s. mindre bruksslitage, skav och några små riss på skyddomslag.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789100577025
- Titel
- Mat special : Råd och recept vid överkänslighet och allergi
- Författare
- Lindeberg, Gunilla
- Förlag
- Albert Bonniers Förlag
- Utgivningsår
- 2002
- Omfång
- 224 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Äntligen en lustfylld och innehållsrik kokbok för allergiker och överkänsliga som hela familjen kan samlas kring! Med över 100 aptitretande fotografier och bildinstruktioner och mängder av recept och råd är detta den stora kokboken för alla som måste tänka på vad man äter. Här finner man närmare 300 bra recept både för allergiker och icke-allergiker som vill njuta av god mat. Läckra frukostar, mellanmål, luncher och middagar. Också notoriskt svåra rätter för allergiker - som t ex pannkakor - ordnar man lätt oavsett vad man tål eller ej. Dessutom en mängd recept på bullar, småkakor, muffins, sockerkakor och tårtor. Mat Special innehåller allt från grönsaker till godis. Det som gör boken speciell är att recepten tydligt informerar om vad rätten inte innehåller. På så sätt är det lätt att snabbt hitta lämpliga recept. Många recept innehåller dessutom alternativa lösningar, så att rätterna kan anpassas efter behov. Till sin hjälp har läsaren också ett utmärkt register, där man får översikt över alla recept utan gluten, laktos, mjölk, soja, vete och ägg. Inledningsvis går författarna kortfattat igenom vad det innebär att vara allergisk och överkänslig. I ett längre avsnitt behandlas varje enskilt livsmedel utifrån vad det innehåller. Men även receptdelen är full av råd och tips. Hur ersätter man t ex ägg när man bakar sockerkaka? Här finns svar på många frågor i register och tabeller. Kort sagt, Mat Special är en välkommen kokbok för den som tryggt vill kunna hänge sig åt matlagning och lätt finna rätt recept till rätt tillfälle. Mat Special är faktagranskad av Louise Malmberg på Dietistbyrån i Solna.Gunilla Lindeberg (f. 1954) och Annika Wesslén (f. 1955) är erfarna dietister och konsulter. Gunilla Lindeberg har tidigare tillsammans med Margit Eliasson skrivit Mat för liv och lust (Albert Bonniers Förlag, 1991) arbetar på vårdcentral, föreläser och skriver regelbundet i olika tidningar. Annika Wesslén har skrivit böckerna Handbok i barnmat (1991) och Barnens bästa mat (1993), och har under många år arbetat med att fortbilda personal i skola, förskola och inom barnhälsovården.
9789100577025 -
Nu är det mat! : goda vanor och recept för 6...
Häftad bok. Gothia. 2011. 55 sidor.
Nyskick. Utan anmärkning.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789172057258
- Titel
- Nu är det mat! : goda vanor och recept för
6-12-åringar - Författare
- Gunilla Lindeberg
- Förlag
- Gothia
- Utgivningsår
- 2011
- Omfång
- 55 sidor
- Bandtyp
- Häftad
- Vikt
- 200 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Det behövs bra mat och dryck för att barn ska växa, utvecklas, lära sig nya saker och främst orka leka och ha kul.
Vad är då bra mat? Hur ofta och hur mycket ska man äta? Kan man äta godis? Varför bör man röra på sig?
I Nu är det mat! Goda vanor och recept för 6-12-åringar finns praktiska tips och knep för att skapa bra vanor för hela familjen. I skriften hittar du recept på allt från frukost till middag samt lättfixade mellanmål, valda så att barnen kan hjälpa till eller laga själva. Du får också fakta om mat vid träning och råd vid övervikt.
Gunilla Lindeberg är legitimerad dietist, skribent och föreläsare. Hon har arbetat som dietist sedan 1982, och är sedan tjugo år jympaledare inom Friskis&Svettis.
Gothia 9789172057258 -
Runda barn : en föräldrahandbok om mat, goda...
Inbunden bok. Albert Bonniers Förlag. 1 uppl. 2006. 237 sidor.
Nära nyskick. Hel och ren.
Läst ex.Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789100110055
- Titel
- Runda barn : en föräldrahandbok om mat, goda vanor, läsk och godis, smart snabbmat och nyttig rörelse
- Författare
- Lindeberg, Gunilla
- Förlag
- Albert Bonniers Förlag
- Utgivningsår
- 2006
- Omfång
- 237 sidor
- Bandtyp
- Kartonnage
- Mått
- 178 x 202 mm Ryggbredd 21 mm
- Vikt
- 512 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Antalet överviktiga barn och ungdomar ökar och det är egentligen inte svårt att räkna ut varför. Chipspåsarna, läskflaskorna och pizzorna blir bara större för varje år, samtidigt som många barn lever ett stillasittande liv framför dator och TV. Att konstatera faktum är inte svårt, frågan är nog snarare vad man kan göra åt det. Övervikt bland barn är ett känsligt ämne, så frågetecknen är många och osäkerheten ofta stor. Vid vilken ålder ska man till exempel börja reagera? Är all övervikt farlig? Och vad kan man egentligen göra som förälder? Kan man verkligen förbjuda sin son eller dotter att äta godis eller att ta mer vid middagen? Måste hela familjen lägga om livsstil? Och hur får man en stillasittande pojke som hatar bollsport att börja röra på sig? Gunilla Lindeberg är dietist med mångårig erfarenhet av överviktiga barn och tonåringar. Hon har arbetat på vårdcentraler och BVC, och är idag verksam inom skolhälsovården. I Runda barn berättar hon om hur man kan förhindra att ens barn blir överviktigt, men även hur man rent praktiskt kan hjälpa den som redan väger för mycket. Det är förstås viktigt att stödja och stötta, men det finns också mycket man kan göra för att förändra sitt sätt att handla, laga och äta mat. Runda barn är en positiv och inspirerande bok som ger tips på allt från bättre mellanmål till hur man hjälper sitt barn att hitta en motionsform som passar just honom eller henne. Boken innehåller recept på bra mellanmål och nyttigare snabbmat, men även konkreta tips på hur man väljer sundare livsmedel och sätter rimliga gränser som barnen faktiskt klarar att hålla. Med den här boken får man som förälder det mod och stöd man behöver för att kunna förändra tillvaron, kanske inte bara för barnet utan för hela familjen. Med små men bestående förändringar kan det vara både lätt och roligt att hitta en ny och sundare livsstil.
Albert Bonniers Förlag 1 9789100110055 -
Mat för liv och lust
Inbunden bok. Albert Bonniers Förlag. 3 uppl. 2004. 400 sidor.
Mycket gott skick. Skyddsomslag i mycket gott skick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789100102531
- Titel
- Mat för liv och lust
- Författare
- Lindeberg, Gunilla
- Förlag
- Albert Bonniers Förlag
- Utgivningsår
- 2004
- Omfång
- 400 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- En inspirerande vägledning till ett sundare och friskare liv! Att få diagnosen hjärtkärlsjukdom, diabetes eller fetma kan fungera som en väckarklocka. Plötsligt inser man att något snabbt måste göras om inte hälsan ska försämras ytterligare. Matvanorna måste förändras, men det är långt ifrån alla som omedelbart vet hur det ska gå till. Många har aldrig ens tänkt på näringsinnehållet i det de äter och är kanske heller inga vana matlagare. I det läget behövs en bok som berättar vilka förändringar som behöver göras och hur man kan gå till väga för att de nya vanorna ska bli både behagliga och bestående. Den klassiska baskokboken Mat för liv och lust har länge rekommenderats på sjukhusen till alla dem som antingen vill eller måste förändra sina matvanor. Nu kommer den i en tredje, helt reviderad utgåva där man på ett lätt och inbjudande sätt beskriver hur man kan påverka sin hälsa i positiv riktning genom att äta god och näringsriktig mat. En stor del av recepten är nya och samtliga de ljusa, inspirerande bilderna är nytagna. Boken är dessutom försedd med en helt omarbetad och genomillustrerad faktadel om goda livsvanor för den som vill förebygga eller har diabetes, hjärtkärlsjukdom eller övervikt. Receptdelen omfattar allt från lätta grönsaksrätter till festliga kött- och fiskrätter och läckra desserter och bakverk. Samtliga rätter är lättlagade och passar både den som vill leva sunt och den som behöver tänka på exempelvis vikten eller blodfetterna. Med hjälp av den här kokboken blir det lätt att göra de små, men bestående förändringar som leder till mer hälsosamma vanor och en bättre hälsa. Mat för liv och lust passar inte bara den som av hälsoskäl måste förändra sina matvanor. Den fungerar även utmärkt för den som helt enkelt vill leva ett sundare och friskare liv. Detta är en heltäckande kokbok som är lika lustfylld som livsnödvändig. Ur innehållet: Mat och vanor, Näringsfakta, Vegetarisk mat, Om BMI, Glykemiskt index, Att ändra vanor, Rörelse och motion Receptdelen: Bröd, Såser och röror, Grönsaksrätter, Sallader, Kött, Fisk, Soppor, Ris och gryn, Pasta, Potatis, Pizza, paj och omelett, Efterrätter, Bullar och kakor
Albert Bonniers Förlag 3 9789100102531 -
Mat special : Råd och recept vid överkänsligh...
Inbunden bok. Albert Bonniers . 2002. 224 sidor.
Nyskick. Äntligen en lustfylld och innehållsrik kokbok för allergiker och överkänsliga som hela familjen kan samlas kring! Med över 100 aptitretande fotografier och bildinstruktioner och mängder av recept och råd är detta den stora kokboken för alla som måste tänk läs mer … läs mer
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789100577025
- Titel
- Mat special : Råd och recept vid överkänslighet och allergi
- Författare
- Lindeberg, Gunilla
- Förlag
- Albert Bonniers Förlag
- Utgivningsår
- 2002
- Omfång
- 224 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Äntligen en lustfylld och innehållsrik kokbok för allergiker och överkänsliga som hela familjen kan samlas kring! Med över 100 aptitretande fotografier och bildinstruktioner och mängder av recept och råd är detta den stora kokboken för alla som måste tänka på vad man äter. Här finner man närmare 300 bra recept både för allergiker och icke-allergiker som vill njuta av god mat. Läckra frukostar, mellanmål, luncher och middagar. Också notoriskt svåra rätter för allergiker - som t ex pannkakor - ordnar man lätt oavsett vad man tål eller ej. Dessutom en mängd recept på bullar, småkakor, muffins, sockerkakor och tårtor. Mat Special innehåller allt från grönsaker till godis. Det som gör boken speciell är att recepten tydligt informerar om vad rätten inte innehåller. På så sätt är det lätt att snabbt hitta lämpliga recept. Många recept innehåller dessutom alternativa lösningar, så att rätterna kan anpassas efter behov. Till sin hjälp har läsaren också ett utmärkt register, där man får översikt över alla recept utan gluten, laktos, mjölk, soja, vete och ägg. Inledningsvis går författarna kortfattat igenom vad det innebär att vara allergisk och överkänslig. I ett längre avsnitt behandlas varje enskilt livsmedel utifrån vad det innehåller. Men även receptdelen är full av råd och tips. Hur ersätter man t ex ägg när man bakar sockerkaka? Här finns svar på många frågor i register och tabeller. Kort sagt, Mat Special är en välkommen kokbok för den som tryggt vill kunna hänge sig åt matlagning och lätt finna rätt recept till rätt tillfälle. Mat Special är faktagranskad av Louise Malmberg på Dietistbyrån i Solna.Gunilla Lindeberg (f. 1954) och Annika Wesslén (f. 1955) är erfarna dietister och konsulter. Gunilla Lindeberg har tidigare tillsammans med Margit Eliasson skrivit Mat för liv och lust (Albert Bonniers Förlag, 1991) arbetar på vårdcentral, föreläser och skriver regelbundet i olika tidningar. Annika Wesslén har skrivit böckerna Handbok i barnmat (1991) och Barnens bästa mat (1993), och har under många år arbetat med att fortbilda personal i skola, förskola och inom barnhälsovården.
Albert Bonniers 9789100577025
Your country and preferred language.
Select your country Select languageDenna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.
Stäng
Välkommen till Sveriges största bokhandel
Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.
- Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
- Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn
