-
Mat för blå dagar
Inbunden bok. ICA Bokförlag. 1 uppl. 2003. 72 sidor.
Nära nyskick. Utgiven av ICA Bokförlag 2003. Mat för blå dagar i sommarstugan, båten och hemma. Mat till picknicken, sommarfesten, grillpartyt på stranden, skaldjursfesten, grillfesten i trädgården och till vardags. Fräscha och matiga sallader. Annorlunda soppor och p läs mer … läs mer
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9153424204
- Titel
- Mat för blå dagar
- Författare
- Malin Söderström - Tomas Tengby
- Förlag
- Ica Bokförlag
- Utgivningsår
- 2003
- Omfång
- 72 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Vikt
- 560 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Sol, vind och vatten. Grilla på stranden. Middag med vännerna i trädgården. Ett litet kvällsdopp. Skymningen och det magiska ljuset. Stillheten i syrénbersån. En bra bok, ett kallt glas med svalka och en gräsmatta som kan klippas en annan dag. På sommaren sänker vi kraven på oss själva. Vi lever lite mer som vi egentligen vill leva. Vi njuter mer, slappar mer, tar lättare på saker och ting. Mat för blå dagar.
Vi vill äta gott naturligtvis. Men vi vill också ha tid att umgås, så det ska gärna gå snabbt och vara lätt att laga till. Bekväm mat som tar vara på smakerna och låter råvarorna göra jobbet. Malin Söderström lagar maten och Tomas Tengby skriver om sommaren, som t.ex. hur man gör en enkel väderprognos genom att studera molnen.
Mat för blå dagar i sommarstugan, båten och hemma. Mat till picknicken, sommarfesten, grillpartyt på stranden, skaldjursfesten, grillfesten i trädgården och till vardags.
Fräscha och matiga sallader. Annorlunda soppor och pasta. Läckra desserter och trevligt småplock. Fisk, lamm, kyckling. Och grillat så klart! Ett enkelt liv gör livet enklare. Ca 50 färgfoton, ca 60 recept.
ICA Bokförlag 1 9153424204 -
Ja tack: mat för diabetiker och alla andra
Inbunden bok. Ica Bokförlag. 1 uppl. 2003. 72 sidor.
Mycket gott skick. Skyddsomslag saknas.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789153420187
- Titel
- Ja tack: mat för diabetiker och alla andra
- Författare
- Malin Söderström
- Förlag
- Ica Bokförlag
- Utgivningsår
- 2003
- Omfång
- 72 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Vikt
- 512 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Ofta får en diabetiker säga nej tack till mycket. I denna bok presenteras nyttiga, goda recept på ett lustfyllt sätt och som man kan säga ja tack till. All diabetesbehandling går ut på att hålla blodsockret på en så normal nivå som möjligt. Det gör man med hjälp av en kombination av rätt kost, läkemedel och motion. Egentligen borde alla människor äta den mat som en diabetiker bör äta. Det finns 100 miljoner diabetiker i världen, som man känner till. Trots upptäckten av insulinet fortsätter sjukdomen att gäcka läkarvetenskapen, inte minst sedan det har konstaterats att sjukdomen är på frammarsch över hela världen och allra snabbast i Skandinavien. Malin Söderström, den enda kvinnan i det Svenska Kocklandslaget, svarar för recepten. Alla recepten är faktagranskade och näringsberäknade av dietisten Annette Järvi, Uppsala Akademiska Sjukhus. Ca 50 recept, ca 40 färgfoton.
Ica Bokförlag 1 9789153420187 -
Malin Söderströms middagstips : Söderström, M...
Inbunden bok. TV4 AB. 2000. 144 sidor.
Mycket gott skick. Rikt illustrerad. Storformat.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789189406216
- Titel
- Malin Söderströms middagstips : Söderström, Malin
- Författare
- Malin Söderström
- Förlag
- TV4 AB
- Utgivningsår
- 2005
- Omfång
- 144 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 217 x 305 mm Ryggbredd 17 mm
- Vikt
- 924 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- "Rotfrukter är en kärlek jag har. Det är ju så gott. Och enkelt. Krydda lite, lägg dem på en plåt, in i ugnen en stund och så har du en hel måltid. Eller ett perfekt tillbehör."
Malin Söderström har inspirerat tiotusentals tittare i TV4:s Nyhetsmorgon att göra små nunderverk av sina middagar. Med mycket charm och lite krångel har hon visat hemmakockarna hur lätt och snabbt man kan laga riktigt god mat.
Här finns Malin Söderströms populära recept från Nyhetsmorgon tillsammans med många matlagningstips och knep – och mycket matglädje.
Boken är utgiven av TV4 och distribueras av Bokförlaget Natur och Kultur.
TV4 AB 9789189406216 -
Kycklingköket : 100 recept tillagade och foto...
Inbunden bok. Prisma. 1 uppl. 2000. 159 sidor.
Mycket gott skick. Skyddsomslag i hyggligt skick. Omslaget är lite gulnat i kanterna
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789151837000
- Titel
- Kycklingköket : 100 recept tillagade och fotograferade på Restauranghögskolan i Grythyttan
- Författare
- Bruno Ehrs - Tony Manieri - Malin Söderström
- Förlag
- Prisma
- Utgivningsår
- 2000
- Omfång
- 159 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Vikt
- 865 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Kyckling är en av svenska folkets mest populära råvaror när det gäller mat till vardag och fest. Från husmanskost till gourmetanrättningar, från sallader till mustiga grytor – möjligheterna är obegränsade. Kycklingköket är en kokbok full med inspiration och smakliga recept på kyckling i alla former.
Boken är uppdelad i kapitel som tapas och smårätter, lunchlåda, snabbt tillagat, picknick, sallad, soppa, wok, gryta och bakad, kokad och pocherad, grillad och marinerad samt klassiker.
Här finns spännande rätter med inspiration från Europa, Asien, Latinamerika och Afrika, smaksatta med citron, chili, fänkål, kryddpeppar, mynta, rosmarin, salvia, timjan, vitlök och färska örter...
Här finns små spett, vårrullar, pajer, mackor, kyckling i lergryta, pot au feu, kokt och rimmad kyckling, barbecue och Djävulsk kyckling marinerad i stark senap bland mycket annat smakligt och lockande.
De över hundra recepten är sammanställda av elever på restauranghögskolan i Grythyttan tillsammans med Malin Söderström och rätterna är fotograferade på skolan.
Malin Söderström med bakgrund i Kocklandslaget är idag kockkonsult. Tony Manieri, bokens formgivare, utkommer i höst med sin första roman, thrillern Under huden. Bruno Ehrs är en av landets mest framstående fotografer.
Prisma 1 9789151837000 -
Malin Söderströms middagstips
Inbunden bok. TV4 Vision 2000. 1 uppl. 2000. 144 sidor.
Nära nyskick. Utgiven av TV Vision 2000. Här finns Malin Söderströms populära recept från Nyhetsmorgon tillsammans med många matlagningstips och knep. Förrätter, Gröna rätter, Fisk & Skaldjur Kött & Fågel, Desserter. Till recepten finns foton. ///// Gradering: Mycket g läs mer … läs mer
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789189406216
- Titel
- Malin Söderströms middagstips : Söderström, Malin
- Författare
- Malin Söderström
- Förlag
- TV4 AB
- Utgivningsår
- 2005
- Omfång
- 144 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 217 x 305 mm Ryggbredd 17 mm
- Vikt
- 924 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- "Rotfrukter är en kärlek jag har. Det är ju så gott. Och enkelt. Krydda lite, lägg dem på en plåt, in i ugnen en stund och så har du en hel måltid. Eller ett perfekt tillbehör."
Malin Söderström har inspirerat tiotusentals tittare i TV4:s Nyhetsmorgon att göra små nunderverk av sina middagar. Med mycket charm och lite krångel har hon visat hemmakockarna hur lätt och snabbt man kan laga riktigt god mat.
Här finns Malin Söderströms populära recept från Nyhetsmorgon tillsammans med många matlagningstips och knep – och mycket matglädje.
Boken är utgiven av TV4 och distribueras av Bokförlaget Natur och Kultur.
TV4 Vision 2000 1 9789189406216 -
Rulltårtor : 30 recept på rulltårtor varav nå...
Inbunden bok. Ica Bokförlag. 1 uppl. 2009. 64 sidor.
Nära nyskick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789153432685
- Titel
- Rulltårtor : 30 recept på rulltårtor varav några salta
- Författare
- Malin Söderström
- Förlag
- Ica Bokförlag
- Utgivningsår
- 2009
- Omfång
- 64 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 215 x 216 mm Ryggbredd 10 mm
- Vikt
- 411 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Här finner du klassiska rulltårtor med sylt, choklad och smörkräm.
Här bjuds också djärva kombinationer med choklad/lakrits, kokos/avokado och saffran/fikon.
Av boken 30 recept är ett tiotal salta rullar som exempelvis Janssons frestande rulle, filodegsrulle med spenat och ädelost och en rulle med lax och citronpotatis.
I boken ges också praktiska råd för ett lyckat rulltårtsbak.
Ica Bokförlag 1 9789153432685 -
Nationalnyckeln: till Sveriges flora och faun...
Nära nyskick. 2006,Klotband med skyddsomslag.,Förlag: ArtDatabanken, Sveriges lantbruksuniversitet.?Sid. 480?Mycket rikt Illustrerad i färg.,Felfri.,Nära nyskick.,9789188506580?,Illustrationer: Karl Jilg, Torbjörn Östman?iSBN 9789188506580? … läs mer
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789188506580
- Titel
- Fjärilar : ädelspinnare - tofsspinnare. Lepidoptera : lasiocampidae - lymantriidae
- Författare
- Hydén, Nils
- Förlag
- ArtDatabanken SLU
- Utgivningsår
- 2007
- Omfång
- 480 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 230 x 285 mm Ryggbredd 37 mm
- Vikt
- 2217 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Svärmare och spinnare hör till den stora grupp fjärilar som traditionellt kallas nattfjärilar och som utgör ca 95 % av alla fjärilsarter i Norden. De flyger i skydd av mörkret - från skymning till gryning. Och trots att de lever sina liv i det fördolda, finns många arter nära oss. Du möter dem i mörkret vid knutlampan eller i skymningen när svärmare likt kolibrier flyger och stannar upp vid nattdoftande blommor.
För dig som söker nattliga naturupplevelser är nattfjärilar idealiska att studera. Med en vanlig fick- eller pannlampa kan du studera svärmare som besöker syren- och kaprifolblommor i din trädgård. Genom att plantera växter som flox, nejlikor och blomstertobak kan man göra trädgården attraktiv för svärmare och andra blombesökande nattfjärilar.
9789188506580 -
Smårätter
Inbunden bok. Prisma. 1 uppl. 2000. 192 sidor.
Nära nyskick. Skyddsomslag i nära nyskick. Utgiven av Prisma 2000. Förrätter, sidorätter, tapas, antipasti, bufférätter. Här finns aptitretande recept för vinterns middagsbjudningar, vårens trädgårdsfester och höstens hemmakvällar. Många av rätterna är enkla att tillaga. De kan serveras som tilltu läs mer … läs mer
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9151837870
- Titel
- Smårätter
- Författare
- Per Gustafson - Malin Söderström
- Förlag
- Prisma
- Utgivningsår
- 2000
- Omfång
- 192 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Vikt
- 614 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Dagens svenska matkultur, med dess influenser från världens alla kök, håller på att utvecklats till en av de mest spännande och högklassiga i världen. Just nu är det smårätterna förrätterna, tapas, antipasta, sushi med mera som är "heta" och "inne" bland matälskarna.
Den svenska traditionen med smörgåsbordet dignande av smårätter gör oss speciellt lämpade att ta till oss influenser från andra matkulturer och därur åstadkomma både något traditionellt och nytt.
Små rätter är skapad av den nya generationens främsta matlagare. Per Gustafson och Malin Söderström deltog i det framgångsrika svenska koklandslaget som vann en guldmedalj vid de olympiska tävlingarna i Berlin 1996 och Henrik Nordström är kökschef på restaurangen Bon Lluc där bl a smårätterna tapas är en av specialiteterna. Tillsammans med matjournalisten Ebba Wachtmeister har de skapat en receptsamling med små rätter som innehåller allt en modern matlagare behöver. Här finner du svaret på förrättsproblemet, här får du råd hur du komponerar dina bufféer, här kan du kombinera din egen plockmat. Allt läckert fotograferat av Fabian Björnstjerna och formgivet av Carl Åkesson.
Prisma 1 9151837870 -
Smårätter : förrätter, sidorätter, tapas, ant...
Häftad bok. Prisma. 3 uppl. 2004. 160 sidor.
Nyskick. illustrerad
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9151842963
- Titel
- Smårätter : förrätter, sidorätter, tapas, antipasti och bufférätter
- Författare
- Gustafson, Per
- Förlag
- Prisma
- Utgivningsår
- 2004
- Omfång
- 160 sidor
- Bandtyp
- Danskt band
- Mått
- 146 x 172 mm Ryggbredd 12 mm
- Vikt
- 283 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Just nu är det smårätter - förrätter, tapas, antipasti etc - vi dukar upp på bordet, icke minst när vi har gäster. Dagens matkultur med influenser från hela världen har gett oss ett rikt utbud av nya och spännande maträtter både till vardag och fest. Genom att servera flera rätter samtidigt kan alla smakriktningar tillgodoses; vegetariskt, kryddstarkt, traditionellt, kalorifattigt och exotiskt.Här finns aptitretande recept för middagsbjudningen, festbuffén, trädgårdsfesten men också för vardagens hemmakvällar.Många av rätterna är enkla att tillaga. De kan serveras i små portioner som tilltugg eller utökas till hela huvudrätter.Recepten är skapade av den nya generationens främsta matlagare. Per Gustafson och Malin Söderström har deltagit i det framgångsrika svenska kocklandslaget och Henrik Norström, som är kökschef på restaurangen Bon Lloc, där smårätterna - tapas - är en av specialiteternavann, vann i år silvermedaljen i Bocuse d'Or. Tillsammans med matjournalisten Ebba Wachtmeister har de skapat en receptsamling med små rätter som innehåller allt en modern matlagare behöver.
Prisma 3 9151842963 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
- ISBN
- 9789153420774
- Titel
- Svenska köket
- Författare
- Jan Gradvall - Malin Söderström
- Förlag
- Massolit Förlag
- Utgivningsår
- 2003
- Omfång
- 96 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 237 x 277 mm Ryggbredd 14 mm
- Vikt
- 642 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Denna bok är resultatet av en resa genom hela Sverige. Under fyra årstider har bokmakarna rest runt och smakat på det bästa från hela landet. Från Lappland längst upp i norr, där samerna lever med sina renar, till Skåne i söder med sina vidsträckta slätter. Ett år i Sverige. En resa genom en hela tiden skiftande natur. En resa som lett fram till en receptsamling som summerar det avlånga, färgstarka och fantastiska svenska köket. Boken finns också på engelska och tyska. 42 färgfoton, 2 st sv/v, 53 recept.
Massolit Förlag 1 9789153420774 -
Kycklingköket : 100 recept tillagade och foto...
Inbunden bok. Prisma. 1 uppl. 2000. 159 sidor.
Mycket gott skick. Skyddsomslag i mycket gott skick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789151837000
- Titel
- Kycklingköket : 100 recept tillagade och fotograferade på Restauranghögskolan i Grythyttan
- Författare
- Bruno Ehrs - Tony Manieri - Malin Söderström
- Förlag
- Prisma
- Utgivningsår
- 2000
- Omfång
- 159 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Vikt
- 865 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Kyckling är en av svenska folkets mest populära råvaror när det gäller mat till vardag och fest. Från husmanskost till gourmetanrättningar, från sallader till mustiga grytor – möjligheterna är obegränsade. Kycklingköket är en kokbok full med inspiration och smakliga recept på kyckling i alla former.
Boken är uppdelad i kapitel som tapas och smårätter, lunchlåda, snabbt tillagat, picknick, sallad, soppa, wok, gryta och bakad, kokad och pocherad, grillad och marinerad samt klassiker.
Här finns spännande rätter med inspiration från Europa, Asien, Latinamerika och Afrika, smaksatta med citron, chili, fänkål, kryddpeppar, mynta, rosmarin, salvia, timjan, vitlök och färska örter...
Här finns små spett, vårrullar, pajer, mackor, kyckling i lergryta, pot au feu, kokt och rimmad kyckling, barbecue och Djävulsk kyckling marinerad i stark senap bland mycket annat smakligt och lockande.
De över hundra recepten är sammanställda av elever på restauranghögskolan i Grythyttan tillsammans med Malin Söderström och rätterna är fotograferade på skolan.
Malin Söderström med bakgrund i Kocklandslaget är idag kockkonsult. Tony Manieri, bokens formgivare, utkommer i höst med sin första roman, thrillern Under huden. Bruno Ehrs är en av landets mest framstående fotografer.
Prisma 1 9789151837000 -
Svenska köket
Inbunden bok. Massolit Förlag. 1:2 uppl. 2000. 93 sidor.
Nära nyskick. Rikt illustrerad.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789153420774
- Titel
- Svenska köket
- Författare
- Jan Gradvall - Malin Söderström
- Förlag
- Massolit Förlag
- Utgivningsår
- 2003
- Omfång
- 96 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 237 x 277 mm Ryggbredd 14 mm
- Vikt
- 642 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Denna bok är resultatet av en resa genom hela Sverige. Under fyra årstider har bokmakarna rest runt och smakat på det bästa från hela landet. Från Lappland längst upp i norr, där samerna lever med sina renar, till Skåne i söder med sina vidsträckta slätter. Ett år i Sverige. En resa genom en hela tiden skiftande natur. En resa som lett fram till en receptsamling som summerar det avlånga, färgstarka och fantastiska svenska köket. Boken finns också på engelska och tyska. 42 färgfoton, 2 st sv/v, 53 recept.
Massolit Förlag 1:2 9789153420774 -
Mmm... Malins mat : Malin Söderströms högst p...
Inbunden bok. Ica Bokförlag. 1 uppl. 2004. 176 sidor.
Mycket gott skick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9153423135
- Titel
- Mmm... Malins mat : Malin Söderströms högst personliga urval egna recept på läcker, lättlagad mat
- Författare
- Malin Söderström - Kerstin Lindblad
- Förlag
- Ica Bokförlag
- Utgivningsår
- 2004
- Omfång
- 176 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 200 x 247 mm Ryggbredd 19 mm
- Vikt
- 739 g
- Språk
- Svenska
Ica Bokförlag 1 9153423135 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
- ISBN
- 9153423062
- Titel
- Maten från glasriket
- Författare
- Malin Söderström - Thomas Jönsson
- Förlag
- Ica Bokförlag
- Utgivningsår
- 2002
- Omfång
- 72 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Vikt
- 570 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Följ med på en resa i Glasriket!
En av Sveriges mest uppmärksammade kockar Malin Söderström har gjort en matresa genom Glasriket och på sitt eget personliga sätt tolkat de småländska kökstraditionerna. Hon blev invigd i ostkakans hemligheter och tittade in naturens eget skafferi.
Det blev även besök i Duvemåla och hos Kungen i Glasriket Älgen. Bilderna är skickligt fotograferade av Wolfgang Kleinschmidt och visar mat och glas på ett nytt och spännande sätt! Boken finns också på engelska och tyska. Ca 40 färgfoton, ca 35 recept.
Ica Bokförlag 1 9153423062 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
- ISBN
- 9189406214
- Titel
- Malin Söderströms middagstips : Söderström, Malin
- Författare
- Malin Söderström
- Förlag
- TV4 AB
- Utgivningsår
- 2005
- Omfång
- 144 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 217 x 305 mm Ryggbredd 17 mm
- Vikt
- 924 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- "Rotfrukter är en kärlek jag har. Det är ju så gott. Och enkelt. Krydda lite, lägg dem på en plåt, in i ugnen en stund och så har du en hel måltid. Eller ett perfekt tillbehör."
Malin Söderström har inspirerat tiotusentals tittare i TV4:s Nyhetsmorgon att göra små nunderverk av sina middagar. Med mycket charm och lite krångel har hon visat hemmakockarna hur lätt och snabbt man kan laga riktigt god mat.
Här finns Malin Söderströms populära recept från Nyhetsmorgon tillsammans med många matlagningstips och knep – och mycket matglädje.
Boken är utgiven av TV4 och distribueras av Bokförlaget Natur och Kultur.
TV4 AB 1 9189406214 -
Rulltårtor : 30 recept på rulltårtor varav nå...
Inbunden bok. Ica Bokförlag. 1 uppl. 2009. 64 sidor.
Nyskick. Oläst exemplar.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789153432685
- Titel
- Rulltårtor : 30 recept på rulltårtor varav några salta
- Författare
- Malin Söderström
- Förlag
- Ica Bokförlag
- Utgivningsår
- 2009
- Omfång
- 64 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 215 x 216 mm Ryggbredd 10 mm
- Vikt
- 411 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Här finner du klassiska rulltårtor med sylt, choklad och smörkräm.
Här bjuds också djärva kombinationer med choklad/lakrits, kokos/avokado och saffran/fikon.
Av boken 30 recept är ett tiotal salta rullar som exempelvis Janssons frestande rulle, filodegsrulle med spenat och ädelost och en rulle med lax och citronpotatis.
I boken ges också praktiska råd för ett lyckat rulltårtsbak.
Ica Bokförlag 1 9789153432685 -
Smårätter : förätter, sidorätter, tapas, anti...
Inbunden bok. Prisma. 2 uppl. 2001. 195 sidor.
Nära nyskick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9151838168
- Titel
- Smårätter : förätter, sidorätter, tapas, antipasti och bufférätter
- Författare
- Per Gustafson - Malin Söderström
- Förlag
- Prisma
- Utgivningsår
- 2001
- Omfång
- 195 sidor
- Bandtyp
- Kartonnage
- Vikt
- 593 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Dagens svenska matkultur, med dess influenser från världens alla kök, håller på att utvecklats till en av de mest spännande och högklassiga i världen. Just nu är det smårätterna, förrätterna, tapas, antipasta, sushi med mera som är heta och inne bland matälskarna.
Den svenska traditionen med smörgåsbordet dignande av smårätter gör oss speciellt lämpade att ta till oss influenser från andra matkulturer och därur åstadkomma både något traditionellt och nytt.
Små rätter är skapad av den nya generationens främsta matlagare. Per Gustafson och Malin Söderström deltog i det framgångsrika svenska koklandslaget som vann en guldmedalj vid de olympiska tävlingarna i Berlin 1996 och Henrik Nordström är kökschef på restaurangen Bon Lloc där bl a smårätterna, "tapas", är en av specialiteterna. Tillsammans med matjournalisten Ebba Wachtmeister har de skapat en receptsamling med små rätter som innehåller allt en modern matlagare behöver. Här finner du svaret på förrättsproblemet, här får du råd hur du komponerar dina bufféer, här kan du kombinera din egen plockmat. Allt läckert fotograferat av Fabian Björnstjerna och formgivet av Carl Åkesson.
Prisma 2 9151838168 -
Kokkonst för den självläkande människan
Inbunden bok. Bokförlaget Forum. 2000. 192 sidor.
Nära nyskick. Skyddsomslag i nära nyskick. Utgiven av Forum 2000. Kosten bygger hälsan och läker sjukdom. Alla kan lära sig att äta på ett sätt som gör att man blir pigg och får krafter och ork som man aldrig kunna drömma. Här visar forskaren Susanna Ehdin och kocken Malin Söderström hur man kan s läs mer … läs mer
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9137116479
- Titel
- Kokkonst för den självläkande människan
- Författare
- Ehdin, Sanna
- Förlag
- Bokförlaget Forum
- Utgivningsår
- 2000
- Omfång
- 192 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 237 x 244 mm Ryggbredd 20 mm
- Vikt
- 924 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Kocken och immunologen dukar upp god och läcker mat som gör gott för både kropp och själ! Maten vi äter är så mycket mer än bara något vi stoppar i oss. Den ger smaker och dofter som förknippas med olika minnen, den ger oss livskraft och energi. Redan under antiken slog Hippokrates fast att maten ska vara vår medicin, och inom folkmedicinen har maten alltid ingått som en viktig del. I den här nytänkande matboken skriver forskaren Susanna Ehdin om vad vi ska äta för att stärka immunförsvar, kropp och psyke och få balans i kroppen. Kocken Malin Söderström har sammanställt omkring hundra recept på frestande rätter, exempelvis citronpumpasoppa, karibisk fisksallad och sega bananbitar. Fotografen Pål Allan har tagit inbjudande färgbilder. Susanna Ehdin, fil.dr, är verksam som fri forskare och författare. Hon har skrivit den uppmärksammade boken Den självläkande människan (1999), är en uppskattad föreläsare och medverkar ofta i tidningar, radio och TV, samt är även konstnär. Malin Söderström är en av Sveriges mest välkända kvinnliga kockar. Hon har varit medlem i det svenska kocklandslaget och medverkar flitigt i matprogram i TV, men hon är också känd från radioprogram, tidningsreportage och matböcker.
Bokförlaget Forum 9137116479 -
Malin Söderströms middagstips : Söderström, M...
Inbunden bok. TV4 AB. 1 uppl. 2005. 144 sidor.
Nära nyskick. Skyddsomslag saknas.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9189406214
- Titel
- Malin Söderströms middagstips : Söderström, Malin
- Författare
- Malin Söderström
- Förlag
- TV4 AB
- Utgivningsår
- 2005
- Omfång
- 144 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 217 x 305 mm Ryggbredd 17 mm
- Vikt
- 924 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- "Rotfrukter är en kärlek jag har. Det är ju så gott. Och enkelt. Krydda lite, lägg dem på en plåt, in i ugnen en stund och så har du en hel måltid. Eller ett perfekt tillbehör."
Malin Söderström har inspirerat tiotusentals tittare i TV4:s Nyhetsmorgon att göra små nunderverk av sina middagar. Med mycket charm och lite krångel har hon visat hemmakockarna hur lätt och snabbt man kan laga riktigt god mat.
Här finns Malin Söderströms populära recept från Nyhetsmorgon tillsammans med många matlagningstips och knep – och mycket matglädje.
Boken är utgiven av TV4 och distribueras av Bokförlaget Natur och Kultur.
TV4 AB 1 9189406214 -
Mat för blå dagar
Inbunden bok. Ica Bokförlag. 1 uppl. 2003. 72 sidor.
Nyskick. Skyddsomslag saknas.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789153424208
- Titel
- Mat för blå dagar
- Författare
- Malin Söderström - Tomas Tengby
- Förlag
- Ica Bokförlag
- Utgivningsår
- 2003
- Omfång
- 72 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Vikt
- 560 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Sol, vind och vatten. Grilla på stranden. Middag med vännerna i trädgården. Ett litet kvällsdopp. Skymningen och det magiska ljuset. Stillheten i syrénbersån. En bra bok, ett kallt glas med svalka och en gräsmatta som kan klippas en annan dag. På sommaren sänker vi kraven på oss själva. Vi lever lite mer som vi egentligen vill leva. Vi njuter mer, slappar mer, tar lättare på saker och ting. Mat för blå dagar.
Vi vill äta gott naturligtvis. Men vi vill också ha tid att umgås, så det ska gärna gå snabbt och vara lätt att laga till. Bekväm mat som tar vara på smakerna och låter råvarorna göra jobbet. Malin Söderström lagar maten och Tomas Tengby skriver om sommaren, som t.ex. hur man gör en enkel väderprognos genom att studera molnen.
Mat för blå dagar i sommarstugan, båten och hemma. Mat till picknicken, sommarfesten, grillpartyt på stranden, skaldjursfesten, grillfesten i trädgården och till vardags.
Fräscha och matiga sallader. Annorlunda soppor och pasta. Läckra desserter och trevligt småplock. Fisk, lamm, kyckling. Och grillat så klart! Ett enkelt liv gör livet enklare. Ca 50 färgfoton, ca 60 recept.
Ica Bokförlag 1 9789153424208 -
Rulltårtor : 30 recept på rulltårtor varav nå...
Inbunden bok. Ica Bokförlag. 1 uppl. 2009. 64 sidor.
Mycket gott skick. Bokens omslag lätt nött ( se bild) Insidan av bok som ny.
Titta gärna på övriga böcker jag säljer. Enhetsfrakt oavsett antal böcker.Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789153432685
- Titel
- Rulltårtor : 30 recept på rulltårtor varav några salta
- Författare
- Malin Söderström
- Förlag
- Ica Bokförlag
- Utgivningsår
- 2009
- Omfång
- 64 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 215 x 216 mm Ryggbredd 10 mm
- Vikt
- 411 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Här finner du klassiska rulltårtor med sylt, choklad och smörkräm.
Här bjuds också djärva kombinationer med choklad/lakrits, kokos/avokado och saffran/fikon.
Av boken 30 recept är ett tiotal salta rullar som exempelvis Janssons frestande rulle, filodegsrulle med spenat och ädelost och en rulle med lax och citronpotatis.
I boken ges också praktiska råd för ett lyckat rulltårtsbak.
Ica Bokförlag 1 9789153432685 -
Mmm... Malins mat Malin Söderströms högst per...
Inbunden bok. Ica Bokförlag. 1 uppl. 2004. 176 sidor.
Nära nyskick. Utgiven av ICA Bokförlag 2004. Malin Söderströms egen kokbok är fylld med recept på lustfylld mat för alla tänkbara tillfällen, från couscous till hummer. Lite av en baskokbok med Malins egna favoriträtter. Hon har varit medlem i Svenska Kocklandslaget. T läs mer … läs mer
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9153423135
- Titel
- Mmm... Malins mat : Malin Söderströms högst personliga urval egna recept på läcker, lättlagad mat
- Författare
- Malin Söderström - Kerstin Lindblad
- Förlag
- Ica Bokförlag
- Utgivningsår
- 2004
- Omfång
- 176 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 200 x 247 mm Ryggbredd 19 mm
- Vikt
- 739 g
- Språk
- Svenska
Ica Bokförlag 1 9153423135 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEKICA BOKFÖRLAG
-
Smårätter : förätter, sidorätter, tapas, anti...
Inbunden bok. Prisma. 2 uppl. 2001. 195 sidor.
Mycket gott skick. Märke efter gem på 1 blad.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9151838168
- Titel
- Smårätter : förätter, sidorätter, tapas, antipasti och bufférätter
- Författare
- Per Gustafson - Malin Söderström
- Förlag
- Prisma
- Utgivningsår
- 2001
- Omfång
- 195 sidor
- Bandtyp
- Kartonnage
- Vikt
- 593 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Dagens svenska matkultur, med dess influenser från världens alla kök, håller på att utvecklats till en av de mest spännande och högklassiga i världen. Just nu är det smårätterna, förrätterna, tapas, antipasta, sushi med mera som är heta och inne bland matälskarna.
Den svenska traditionen med smörgåsbordet dignande av smårätter gör oss speciellt lämpade att ta till oss influenser från andra matkulturer och därur åstadkomma både något traditionellt och nytt.
Små rätter är skapad av den nya generationens främsta matlagare. Per Gustafson och Malin Söderström deltog i det framgångsrika svenska koklandslaget som vann en guldmedalj vid de olympiska tävlingarna i Berlin 1996 och Henrik Nordström är kökschef på restaurangen Bon Lloc där bl a smårätterna, "tapas", är en av specialiteterna. Tillsammans med matjournalisten Ebba Wachtmeister har de skapat en receptsamling med små rätter som innehåller allt en modern matlagare behöver. Här finner du svaret på förrättsproblemet, här får du råd hur du komponerar dina bufféer, här kan du kombinera din egen plockmat. Allt läckert fotograferat av Fabian Björnstjerna och formgivet av Carl Åkesson.
Prisma 2 9151838168 -
Kycklingköket : 100 recept tillagade och foto...
Inbunden bok. Prisma. 1 uppl. 2000. 159 sidor.
Mycket gott skick. Skyddsomslag i gott skick. Namn i boken
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9151837005
- Titel
- Kycklingköket : 100 recept tillagade och fotograferade på Restauranghögskolan i Grythyttan
- Författare
- Bruno Ehrs - Tony Manieri - Malin Söderström
- Förlag
- Prisma
- Utgivningsår
- 2000
- Omfång
- 159 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Vikt
- 865 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Kyckling är en av svenska folkets mest populära råvaror när det gäller mat till vardag och fest. Från husmanskost till gourmetanrättningar, från sallader till mustiga grytor – möjligheterna är obegränsade. Kycklingköket är en kokbok full med inspiration och smakliga recept på kyckling i alla former.
Boken är uppdelad i kapitel som tapas och smårätter, lunchlåda, snabbt tillagat, picknick, sallad, soppa, wok, gryta och bakad, kokad och pocherad, grillad och marinerad samt klassiker.
Här finns spännande rätter med inspiration från Europa, Asien, Latinamerika och Afrika, smaksatta med citron, chili, fänkål, kryddpeppar, mynta, rosmarin, salvia, timjan, vitlök och färska örter...
Här finns små spett, vårrullar, pajer, mackor, kyckling i lergryta, pot au feu, kokt och rimmad kyckling, barbecue och Djävulsk kyckling marinerad i stark senap bland mycket annat smakligt och lockande.
De över hundra recepten är sammanställda av elever på restauranghögskolan i Grythyttan tillsammans med Malin Söderström och rätterna är fotograferade på skolan.
Malin Söderström med bakgrund i Kocklandslaget är idag kockkonsult. Tony Manieri, bokens formgivare, utkommer i höst med sin första roman, thrillern Under huden. Bruno Ehrs är en av landets mest framstående fotografer.
Prisma 1 9151837005 -
Sydostasien : ur Allt om mat ( de 52 recept ä...
Inbunden bok. Bonnier Tidskrifter AB. 1:a uppl. 2008. 126 sidor.
Mycket gott skick. Se alla 52 recept inom parenteser på titel rutan där uppe . Pytte små slitage på pärms hörnen. Några spår efter små
hundöron. 22,8 cm x 20 cm. 444 gram. (låda20230516-2?0). … läs merInrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789189346932
- Titel
- Sydostasien : [ur Allt om mat]
- Författare
- Karlström, Ulla - Lundin, Cecilia - Wrede, Eva - Allt om mat
- Förlag
- Stockholm : Bonnier tidskrifter
- Utgivningsår
- 2008
- Språk
- Svenska
Bonnier Tidskrifter AB 1:a 9789189346932 -
Malin Söderströms middagstips : Söderström, M...
Inbunden bok. TV4 AB. 1 uppl. 2000. 144 sidor.
Gott skick. Lite kantstött hörn.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9189406214
- Titel
- Malin Söderströms middagstips : Söderström, Malin
- Författare
- Malin Söderström
- Förlag
- TV4 AB
- Utgivningsår
- 2005
- Omfång
- 144 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 217 x 305 mm Ryggbredd 17 mm
- Vikt
- 924 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- "Rotfrukter är en kärlek jag har. Det är ju så gott. Och enkelt. Krydda lite, lägg dem på en plåt, in i ugnen en stund och så har du en hel måltid. Eller ett perfekt tillbehör."
Malin Söderström har inspirerat tiotusentals tittare i TV4:s Nyhetsmorgon att göra små nunderverk av sina middagar. Med mycket charm och lite krångel har hon visat hemmakockarna hur lätt och snabbt man kan laga riktigt god mat.
Här finns Malin Söderströms populära recept från Nyhetsmorgon tillsammans med många matlagningstips och knep – och mycket matglädje.
Boken är utgiven av TV4 och distribueras av Bokförlaget Natur och Kultur.
TV4 AB 1 9189406214 -
Malin Söderströms middagstips : Söderström, M...
Inbunden bok. TV4 AB. 1 uppl. 2005. 144 sidor.
Nära nyskick. Rotfrukter är en kärlek jag har. Det är ju så gott. Och enkelt. Krydda lite, lägg dem på en plåt, in i ugnen en stund och så har du en hel måltid. Eller ett perfekt tillbehör.
Malin Söderström har inspirerat tiotusentals tittare i TV4:s Nyhetsmorgon at läs mer … läs merInrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9189406214
- Titel
- Malin Söderströms middagstips : Söderström, Malin
- Författare
- Malin Söderström
- Förlag
- TV4 AB
- Utgivningsår
- 2005
- Omfång
- 144 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 217 x 305 mm Ryggbredd 17 mm
- Vikt
- 924 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- "Rotfrukter är en kärlek jag har. Det är ju så gott. Och enkelt. Krydda lite, lägg dem på en plåt, in i ugnen en stund och så har du en hel måltid. Eller ett perfekt tillbehör."
Malin Söderström har inspirerat tiotusentals tittare i TV4:s Nyhetsmorgon att göra små nunderverk av sina middagar. Med mycket charm och lite krångel har hon visat hemmakockarna hur lätt och snabbt man kan laga riktigt god mat.
Här finns Malin Söderströms populära recept från Nyhetsmorgon tillsammans med många matlagningstips och knep – och mycket matglädje.
Boken är utgiven av TV4 och distribueras av Bokförlaget Natur och Kultur.
TV4 AB 1 9189406214 -
Mat för blå dagar
Inbunden bok. Ica Bokförlag. 1 uppl. 2003. 72 sidor.
Nära nyskick. illustrerat förlagskartonnage, stort format, illustrerad inlaga, hörn omslaget lätt nötta
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9153424204
- Titel
- Mat för blå dagar
- Författare
- Malin Söderström - Tomas Tengby
- Förlag
- Ica Bokförlag
- Utgivningsår
- 2003
- Omfång
- 72 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Vikt
- 560 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Sol, vind och vatten. Grilla på stranden. Middag med vännerna i trädgården. Ett litet kvällsdopp. Skymningen och det magiska ljuset. Stillheten i syrénbersån. En bra bok, ett kallt glas med svalka och en gräsmatta som kan klippas en annan dag. På sommaren sänker vi kraven på oss själva. Vi lever lite mer som vi egentligen vill leva. Vi njuter mer, slappar mer, tar lättare på saker och ting. Mat för blå dagar.
Vi vill äta gott naturligtvis. Men vi vill också ha tid att umgås, så det ska gärna gå snabbt och vara lätt att laga till. Bekväm mat som tar vara på smakerna och låter råvarorna göra jobbet. Malin Söderström lagar maten och Tomas Tengby skriver om sommaren, som t.ex. hur man gör en enkel väderprognos genom att studera molnen.
Mat för blå dagar i sommarstugan, båten och hemma. Mat till picknicken, sommarfesten, grillpartyt på stranden, skaldjursfesten, grillfesten i trädgården och till vardags.
Fräscha och matiga sallader. Annorlunda soppor och pasta. Läckra desserter och trevligt småplock. Fisk, lamm, kyckling. Och grillat så klart! Ett enkelt liv gör livet enklare. Ca 50 färgfoton, ca 60 recept.
Ica Bokförlag 1 9153424204 -
Maten från glasriket
Inbunden bok. Ica Bokförlag. Första upplagan uppl. 2002. 69 sidor sidor.
Nära nyskick. Pärmens övre ryggslut liten aning intryckt. Ingen prisetikett. Inlagan i nyskick, ej namnad.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789153423065
- Titel
- Maten från glasriket
- Författare
- Malin Söderström - Thomas Jönsson
- Förlag
- Ica Bokförlag
- Utgivningsår
- 2002
- Omfång
- 72 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Vikt
- 570 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Följ med på en resa i Glasriket!
En av Sveriges mest uppmärksammade kockar Malin Söderström har gjort en matresa genom Glasriket och på sitt eget personliga sätt tolkat de småländska kökstraditionerna. Hon blev invigd i ostkakans hemligheter och tittade in naturens eget skafferi.
Det blev även besök i Duvemåla och hos Kungen i Glasriket Älgen. Bilderna är skickligt fotograferade av Wolfgang Kleinschmidt och visar mat och glas på ett nytt och spännande sätt! Boken finns också på engelska och tyska. Ca 40 färgfoton, ca 35 recept.
Ica Bokförlag Första upplagan 9789153423065
Your country and preferred language.
Select your country Select languageDenna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.
Stäng
Välkommen till Sveriges största bokhandel
Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.
- Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
- Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn