-
Kocken & jägaren : så jagar och lagar du älg,...
Inbunden bok. Natur & Kultur Allmänlitteratur. 1 uppl. 2021. 197 sidor.
Mycket gott skick. Föredetta biblioteksbok.
Köp hur många böcker du vill från mig och betala endast för en frakt.
(Gäller vid ett och samma köptillfälle.)
Klicka på mitt namn nedan för att se alla mina böcker. … läs merInrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789127174474
- Titel
- Kocken & jägaren : så jagar och lagar du älg, vildsvin, rådjur, dovhjort, hare och fågel
- Författare
- Einarsson, Mikael
- Förlag
- Natur & Kultur Allmänlitteratur
- Utgivningsår
- 2021
- Omfång
- 197 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 186 x 252 mm Ryggbredd 23 mm
- Vikt
- 810 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- ”Vilt, traditionellt och vackert. Boken Kocken & jägaren bjussar på allt från handfasta jakt- och stycktips till vilda rätter och fantastiska naturbilder.”
Härligt hemma/Aftonbladet
”En storligen imponerande bok.”
BTJ
När Mikael Einarsson arbetade som kock på Skebo herrgård i Roslagen blev han god vän med brukets jägare Hubbe Lemon. Med hjälp av sina långa erfarenheter från både krog och skog har de nu skrivit en bok ihop.
Kocken & jägaren kombinerar klassisk viltmatlagning med gedigna jaktkunskaper och handfasta tips. Du får lära dig hur du jagar och lagar älg, dovhjort, rådjur, vildsvin, hare, ripa, and och duva men också hur du använder fler delar på djuret, vilka detaljer som är godast att äta färska och vilka du ska frysa in.
Boken är också proppfull med klassiska kockkunskaper som hur du binder upp en stek, plockar blodduva och hur du kokar god viltfond att alltid ha i frysen. De lagar gräddiga wallenbergare på viltfärs till familjen, gör egen viltkorv att äta med en kopp buljong på passet och bjuder jaktlaget på världens godaste älgkåldolmar tillagade över öppen eld.
”Bra guide till såväl jakt och skogsliv (inklusive gevär och annan utrustning) som viltmatlagning."
Allt om mat
”en bok fylld med goda och enkla viltrecept”
Svensk Jakt
Natur & Kultur Allmänlitteratur 1 9789127174474 -
Expedition mathantverk : från stoppad korv ti...
Inbunden bok. Natur & Kultur Allmänlitteratur. 1 uppl. 2012. 171 sidor.
Nyskick. Knappt bläddrad i, mycket fint skick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789127132658
- Titel
- Expedition mathantverk : från stoppad korv till nedgrävd tupp
- Författare
- Einarsson, Mikael
- Förlag
- Natur & Kultur Allmänlitteratur
- Utgivningsår
- 2012
- Omfång
- 171 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 210 x 260 mm Ryggbredd 24 mm
- Vikt
- 770 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Den här boken handlar om de grundläggande principerna bakom matlagning och smak. Om riktiga råvaror som möter eld och rök, salt och socker. Om rustika metoder som skapar eleganta smaker. Om glädjen i att smaka en nyhalstrad öring med skogsriset kittlandes i svanken, eller stoltheten manifesterad i en hemgjord leverpastej.
Nuförtiden klarar vi vår överlevnad utan att behöva salta in kött för vintern eller förvandla mjölken till ost på fäboden. Men just därför är det roligt att pröva! Under flera år har författarna Mikael, Henrik och Gustav utforskat mathantverkets alla sidor. Resultatet blev 12 större matprojekt och över 100 recept. En del av rätterna svänger du ihop på en eftermiddag, en del kan du vänta på i flera år.
PROJEKT: * Kokgrop *Hemmamejeri *Matlagning över öppen eld *Ostronskivlingsodling *Rustika ugnar *Korvstoppning *Syrning, konservering och inläggning *Hemmacharkuteri *Torkning *Snigelfarm *Rökning *Hemmabryggeri.
Utsedd till Årets Grundkokbok av Måltidsakademien. Juryns motivering:
En av höstens intressantaste kokböcker handlar om att återerövra gamla matlagningstekniker. Riktiga råvaror möter eld och rök, salt och socker. En riktig kokbok i takt med tiden.
"Mums för matnörden!"
Expressen
Expedition mathantverk är i sin tur mer fartfylld i sin framtoning, och får åtminstone mig att bli mer omedelbart sugen på att sätta igång med matskapandet."
Östersunds-Posten
"En helt underbar kokbok som sticker ut jämfört med många andra som översvämmar marknaden med olika recept."
Sundsvalls Tidning
"En helt underbar kokbok som sticker ut jämfört med många andra som översvämmar marknaden med olika recept."Sundsvalls Tidning
Natur & Kultur Allmänlitteratur 1 9789127132658 -
Expedition mathantverk : från stoppad korv ti...
Inbunden bok. Natur & Kultur Allmänlitteratur. 1 uppl. 2012. 171 sidor.
Mycket gott skick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789127132658
- Titel
- Expedition mathantverk : från stoppad korv till nedgrävd tupp
- Författare
- Einarsson, Mikael
- Förlag
- Natur & Kultur Allmänlitteratur
- Utgivningsår
- 2012
- Omfång
- 171 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 210 x 260 mm Ryggbredd 24 mm
- Vikt
- 770 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Den här boken handlar om de grundläggande principerna bakom matlagning och smak. Om riktiga råvaror som möter eld och rök, salt och socker. Om rustika metoder som skapar eleganta smaker. Om glädjen i att smaka en nyhalstrad öring med skogsriset kittlandes i svanken, eller stoltheten manifesterad i en hemgjord leverpastej.
Nuförtiden klarar vi vår överlevnad utan att behöva salta in kött för vintern eller förvandla mjölken till ost på fäboden. Men just därför är det roligt att pröva! Under flera år har författarna Mikael, Henrik och Gustav utforskat mathantverkets alla sidor. Resultatet blev 12 större matprojekt och över 100 recept. En del av rätterna svänger du ihop på en eftermiddag, en del kan du vänta på i flera år.
PROJEKT: * Kokgrop *Hemmamejeri *Matlagning över öppen eld *Ostronskivlingsodling *Rustika ugnar *Korvstoppning *Syrning, konservering och inläggning *Hemmacharkuteri *Torkning *Snigelfarm *Rökning *Hemmabryggeri.
Utsedd till Årets Grundkokbok av Måltidsakademien. Juryns motivering:
En av höstens intressantaste kokböcker handlar om att återerövra gamla matlagningstekniker. Riktiga råvaror möter eld och rök, salt och socker. En riktig kokbok i takt med tiden.
"Mums för matnörden!"
Expressen
Expedition mathantverk är i sin tur mer fartfylld i sin framtoning, och får åtminstone mig att bli mer omedelbart sugen på att sätta igång med matskapandet."
Östersunds-Posten
"En helt underbar kokbok som sticker ut jämfört med många andra som översvämmar marknaden med olika recept."
Sundsvalls Tidning
"En helt underbar kokbok som sticker ut jämfört med många andra som översvämmar marknaden med olika recept."Sundsvalls Tidning
Natur & Kultur Allmänlitteratur 1 9789127132658 -
Kocken & jägaren : så jagar och lagar du älg,...
Inbunden bok. Natur & Kultur Allmänlitteratur. 1 uppl. 2021. 197 sidor.
Nyskick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789127174474
- Titel
- Kocken & jägaren : så jagar och lagar du älg, vildsvin, rådjur, dovhjort, hare och fågel
- Författare
- Einarsson, Mikael
- Förlag
- Natur & Kultur Allmänlitteratur
- Utgivningsår
- 2021
- Omfång
- 197 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 186 x 252 mm Ryggbredd 23 mm
- Vikt
- 810 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- ”Vilt, traditionellt och vackert. Boken Kocken & jägaren bjussar på allt från handfasta jakt- och stycktips till vilda rätter och fantastiska naturbilder.”
Härligt hemma/Aftonbladet
”En storligen imponerande bok.”
BTJ
När Mikael Einarsson arbetade som kock på Skebo herrgård i Roslagen blev han god vän med brukets jägare Hubbe Lemon. Med hjälp av sina långa erfarenheter från både krog och skog har de nu skrivit en bok ihop.
Kocken & jägaren kombinerar klassisk viltmatlagning med gedigna jaktkunskaper och handfasta tips. Du får lära dig hur du jagar och lagar älg, dovhjort, rådjur, vildsvin, hare, ripa, and och duva men också hur du använder fler delar på djuret, vilka detaljer som är godast att äta färska och vilka du ska frysa in.
Boken är också proppfull med klassiska kockkunskaper som hur du binder upp en stek, plockar blodduva och hur du kokar god viltfond att alltid ha i frysen. De lagar gräddiga wallenbergare på viltfärs till familjen, gör egen viltkorv att äta med en kopp buljong på passet och bjuder jaktlaget på världens godaste älgkåldolmar tillagade över öppen eld.
”Bra guide till såväl jakt och skogsliv (inklusive gevär och annan utrustning) som viltmatlagning."
Allt om mat
”en bok fylld med goda och enkla viltrecept”
Svensk Jakt
Natur & Kultur Allmänlitteratur 1 9789127174474 -
Kocken & jägaren : så jagar och lagar du älg,...
Inbunden bok. Natur & Kultur Allmänlitteratur. 1:a uppl. 2021. 197 sidor.
Nyskick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789127174474
- Titel
- Kocken & jägaren : så jagar och lagar du älg, vildsvin, rådjur, dovhjort, hare och fågel
- Författare
- Einarsson, Mikael
- Förlag
- Natur & Kultur Allmänlitteratur
- Utgivningsår
- 2021
- Omfång
- 197 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 186 x 252 mm Ryggbredd 23 mm
- Vikt
- 810 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- ”Vilt, traditionellt och vackert. Boken Kocken & jägaren bjussar på allt från handfasta jakt- och stycktips till vilda rätter och fantastiska naturbilder.”
Härligt hemma/Aftonbladet
”En storligen imponerande bok.”
BTJ
När Mikael Einarsson arbetade som kock på Skebo herrgård i Roslagen blev han god vän med brukets jägare Hubbe Lemon. Med hjälp av sina långa erfarenheter från både krog och skog har de nu skrivit en bok ihop.
Kocken & jägaren kombinerar klassisk viltmatlagning med gedigna jaktkunskaper och handfasta tips. Du får lära dig hur du jagar och lagar älg, dovhjort, rådjur, vildsvin, hare, ripa, and och duva men också hur du använder fler delar på djuret, vilka detaljer som är godast att äta färska och vilka du ska frysa in.
Boken är också proppfull med klassiska kockkunskaper som hur du binder upp en stek, plockar blodduva och hur du kokar god viltfond att alltid ha i frysen. De lagar gräddiga wallenbergare på viltfärs till familjen, gör egen viltkorv att äta med en kopp buljong på passet och bjuder jaktlaget på världens godaste älgkåldolmar tillagade över öppen eld.
”Bra guide till såväl jakt och skogsliv (inklusive gevär och annan utrustning) som viltmatlagning."
Allt om mat
”en bok fylld med goda och enkla viltrecept”
Svensk Jakt
Natur & Kultur Allmänlitteratur 1:a 9789127174474 -
Expedition mathantverk : från stoppad korv ti...
Inbunden bok. Natur & Kultur Allmänlitteratur. 1 uppl. 2012. 171 sidor.
Nära nyskick. Skyddsomslag saknas.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789127132658
- Titel
- Expedition mathantverk : från stoppad korv till nedgrävd tupp
- Författare
- Einarsson, Mikael
- Förlag
- Natur & Kultur Allmänlitteratur
- Utgivningsår
- 2012
- Omfång
- 171 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 210 x 260 mm Ryggbredd 24 mm
- Vikt
- 770 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Den här boken handlar om de grundläggande principerna bakom matlagning och smak. Om riktiga råvaror som möter eld och rök, salt och socker. Om rustika metoder som skapar eleganta smaker. Om glädjen i att smaka en nyhalstrad öring med skogsriset kittlandes i svanken, eller stoltheten manifesterad i en hemgjord leverpastej.
Nuförtiden klarar vi vår överlevnad utan att behöva salta in kött för vintern eller förvandla mjölken till ost på fäboden. Men just därför är det roligt att pröva! Under flera år har författarna Mikael, Henrik och Gustav utforskat mathantverkets alla sidor. Resultatet blev 12 större matprojekt och över 100 recept. En del av rätterna svänger du ihop på en eftermiddag, en del kan du vänta på i flera år.
PROJEKT: * Kokgrop *Hemmamejeri *Matlagning över öppen eld *Ostronskivlingsodling *Rustika ugnar *Korvstoppning *Syrning, konservering och inläggning *Hemmacharkuteri *Torkning *Snigelfarm *Rökning *Hemmabryggeri.
Utsedd till Årets Grundkokbok av Måltidsakademien. Juryns motivering:
En av höstens intressantaste kokböcker handlar om att återerövra gamla matlagningstekniker. Riktiga råvaror möter eld och rök, salt och socker. En riktig kokbok i takt med tiden.
"Mums för matnörden!"
Expressen
Expedition mathantverk är i sin tur mer fartfylld i sin framtoning, och får åtminstone mig att bli mer omedelbart sugen på att sätta igång med matskapandet."
Östersunds-Posten
"En helt underbar kokbok som sticker ut jämfört med många andra som översvämmar marknaden med olika recept."
Sundsvalls Tidning
"En helt underbar kokbok som sticker ut jämfört med många andra som översvämmar marknaden med olika recept."Sundsvalls Tidning
Natur & Kultur Allmänlitteratur 1 9789127132658 -
Kocken & jägaren : så jagar och lagar du älg,...
Inbunden bok. Natur & Kultur Allmänlitteratur. 1 uppl. 2021. 197 sidor.
Nära nyskick. Fint ex
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789127174474
- Titel
- Kocken & jägaren : så jagar och lagar du älg, vildsvin, rådjur, dovhjort, hare och fågel
- Författare
- Einarsson, Mikael
- Förlag
- Natur & Kultur Allmänlitteratur
- Utgivningsår
- 2021
- Omfång
- 197 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 186 x 252 mm Ryggbredd 23 mm
- Vikt
- 810 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- ”Vilt, traditionellt och vackert. Boken Kocken & jägaren bjussar på allt från handfasta jakt- och stycktips till vilda rätter och fantastiska naturbilder.”
Härligt hemma/Aftonbladet
”En storligen imponerande bok.”
BTJ
När Mikael Einarsson arbetade som kock på Skebo herrgård i Roslagen blev han god vän med brukets jägare Hubbe Lemon. Med hjälp av sina långa erfarenheter från både krog och skog har de nu skrivit en bok ihop.
Kocken & jägaren kombinerar klassisk viltmatlagning med gedigna jaktkunskaper och handfasta tips. Du får lära dig hur du jagar och lagar älg, dovhjort, rådjur, vildsvin, hare, ripa, and och duva men också hur du använder fler delar på djuret, vilka detaljer som är godast att äta färska och vilka du ska frysa in.
Boken är också proppfull med klassiska kockkunskaper som hur du binder upp en stek, plockar blodduva och hur du kokar god viltfond att alltid ha i frysen. De lagar gräddiga wallenbergare på viltfärs till familjen, gör egen viltkorv att äta med en kopp buljong på passet och bjuder jaktlaget på världens godaste älgkåldolmar tillagade över öppen eld.
”Bra guide till såväl jakt och skogsliv (inklusive gevär och annan utrustning) som viltmatlagning."
Allt om mat
”en bok fylld med goda och enkla viltrecept”
Svensk Jakt
Natur & Kultur Allmänlitteratur 1 9789127174474 -
Kocken & jägaren så jagar och lagar du älg, v...
Inbunden bok.
Gott skick. Natur & Kultur. uppl.1. [2021]. 197 s. mindre bruksslitage.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789127174474
- Titel
- Kocken & jägaren : så jagar och lagar du älg, vildsvin, rådjur, dovhjort, hare och fågel
- Författare
- Einarsson, Mikael
- Förlag
- Natur & Kultur Allmänlitteratur
- Utgivningsår
- 2021
- Omfång
- 197 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 186 x 252 mm Ryggbredd 23 mm
- Vikt
- 810 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- ”Vilt, traditionellt och vackert. Boken Kocken & jägaren bjussar på allt från handfasta jakt- och stycktips till vilda rätter och fantastiska naturbilder.”
Härligt hemma/Aftonbladet
”En storligen imponerande bok.”
BTJ
När Mikael Einarsson arbetade som kock på Skebo herrgård i Roslagen blev han god vän med brukets jägare Hubbe Lemon. Med hjälp av sina långa erfarenheter från både krog och skog har de nu skrivit en bok ihop.
Kocken & jägaren kombinerar klassisk viltmatlagning med gedigna jaktkunskaper och handfasta tips. Du får lära dig hur du jagar och lagar älg, dovhjort, rådjur, vildsvin, hare, ripa, and och duva men också hur du använder fler delar på djuret, vilka detaljer som är godast att äta färska och vilka du ska frysa in.
Boken är också proppfull med klassiska kockkunskaper som hur du binder upp en stek, plockar blodduva och hur du kokar god viltfond att alltid ha i frysen. De lagar gräddiga wallenbergare på viltfärs till familjen, gör egen viltkorv att äta med en kopp buljong på passet och bjuder jaktlaget på världens godaste älgkåldolmar tillagade över öppen eld.
”Bra guide till såväl jakt och skogsliv (inklusive gevär och annan utrustning) som viltmatlagning."
Allt om mat
”en bok fylld med goda och enkla viltrecept”
Svensk Jakt
9789127174474 -
Expedition mathantverk : från stoppad korv ti...
Inbunden bok. Natur & Kultur Allmänlitteratur. 1 uppl. 2012. 171 sidor.
Mycket gott skick. Ur läsarrecensioner: "Jättebra bok,helt i min smak. Mathantverk är en god bok.Skisser på de olika objekten är tydliga och klara.Allt mycket inspirerande."
"Mycket intressant och trevlig bok. Många roliga tips. Det var mycket man kom ihåg sedan förr i tid läs mer … läs merInrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789127132658
- Titel
- Expedition mathantverk : från stoppad korv till nedgrävd tupp
- Författare
- Einarsson, Mikael
- Förlag
- Natur & Kultur Allmänlitteratur
- Utgivningsår
- 2012
- Omfång
- 171 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 210 x 260 mm Ryggbredd 24 mm
- Vikt
- 770 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Den här boken handlar om de grundläggande principerna bakom matlagning och smak. Om riktiga råvaror som möter eld och rök, salt och socker. Om rustika metoder som skapar eleganta smaker. Om glädjen i att smaka en nyhalstrad öring med skogsriset kittlandes i svanken, eller stoltheten manifesterad i en hemgjord leverpastej.
Nuförtiden klarar vi vår överlevnad utan att behöva salta in kött för vintern eller förvandla mjölken till ost på fäboden. Men just därför är det roligt att pröva! Under flera år har författarna Mikael, Henrik och Gustav utforskat mathantverkets alla sidor. Resultatet blev 12 större matprojekt och över 100 recept. En del av rätterna svänger du ihop på en eftermiddag, en del kan du vänta på i flera år.
PROJEKT: * Kokgrop *Hemmamejeri *Matlagning över öppen eld *Ostronskivlingsodling *Rustika ugnar *Korvstoppning *Syrning, konservering och inläggning *Hemmacharkuteri *Torkning *Snigelfarm *Rökning *Hemmabryggeri.
Utsedd till Årets Grundkokbok av Måltidsakademien. Juryns motivering:
En av höstens intressantaste kokböcker handlar om att återerövra gamla matlagningstekniker. Riktiga råvaror möter eld och rök, salt och socker. En riktig kokbok i takt med tiden.
"Mums för matnörden!"
Expressen
Expedition mathantverk är i sin tur mer fartfylld i sin framtoning, och får åtminstone mig att bli mer omedelbart sugen på att sätta igång med matskapandet."
Östersunds-Posten
"En helt underbar kokbok som sticker ut jämfört med många andra som översvämmar marknaden med olika recept."
Sundsvalls Tidning
"En helt underbar kokbok som sticker ut jämfört med många andra som översvämmar marknaden med olika recept."Sundsvalls Tidning
Natur & Kultur Allmänlitteratur 1 9789127132658 -
Expedition Mathantverk - från stoppad korv ti...
Inbunden bok. Natur & Kultur. 1 uppl. 2012. 171 sidor.
Mycket gott skick. Förlagsband med illustrerade pärmar, trådbunden. Rikt illustrerad. Rakt och rent ex. Pärmarnas hörn obetydligt nötta. Inlagan i nära nyskick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789127132658
- Titel
- Expedition mathantverk : från stoppad korv till nedgrävd tupp
- Författare
- Einarsson, Mikael
- Förlag
- Natur & Kultur Allmänlitteratur
- Utgivningsår
- 2012
- Omfång
- 171 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 210 x 260 mm Ryggbredd 24 mm
- Vikt
- 770 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Den här boken handlar om de grundläggande principerna bakom matlagning och smak. Om riktiga råvaror som möter eld och rök, salt och socker. Om rustika metoder som skapar eleganta smaker. Om glädjen i att smaka en nyhalstrad öring med skogsriset kittlandes i svanken, eller stoltheten manifesterad i en hemgjord leverpastej.
Nuförtiden klarar vi vår överlevnad utan att behöva salta in kött för vintern eller förvandla mjölken till ost på fäboden. Men just därför är det roligt att pröva! Under flera år har författarna Mikael, Henrik och Gustav utforskat mathantverkets alla sidor. Resultatet blev 12 större matprojekt och över 100 recept. En del av rätterna svänger du ihop på en eftermiddag, en del kan du vänta på i flera år.
PROJEKT: * Kokgrop *Hemmamejeri *Matlagning över öppen eld *Ostronskivlingsodling *Rustika ugnar *Korvstoppning *Syrning, konservering och inläggning *Hemmacharkuteri *Torkning *Snigelfarm *Rökning *Hemmabryggeri.
Utsedd till Årets Grundkokbok av Måltidsakademien. Juryns motivering:
En av höstens intressantaste kokböcker handlar om att återerövra gamla matlagningstekniker. Riktiga råvaror möter eld och rök, salt och socker. En riktig kokbok i takt med tiden.
"Mums för matnörden!"
Expressen
Expedition mathantverk är i sin tur mer fartfylld i sin framtoning, och får åtminstone mig att bli mer omedelbart sugen på att sätta igång med matskapandet."
Östersunds-Posten
"En helt underbar kokbok som sticker ut jämfört med många andra som översvämmar marknaden med olika recept."
Sundsvalls Tidning
"En helt underbar kokbok som sticker ut jämfört med många andra som översvämmar marknaden med olika recept."Sundsvalls Tidning
Natur & Kultur 1 9789127132658 -
Expedition mathantverk : från stoppad korv ti...
Inbunden bok. Natur & Kultur Allmänlitteratur. 1 uppl. 2012. 171 sidor.
Mycket gott skick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789127132658
- Titel
- Expedition mathantverk : från stoppad korv till nedgrävd tupp
- Författare
- Einarsson, Mikael
- Förlag
- Natur & Kultur Allmänlitteratur
- Utgivningsår
- 2012
- Omfång
- 171 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 210 x 260 mm Ryggbredd 24 mm
- Vikt
- 770 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Den här boken handlar om de grundläggande principerna bakom matlagning och smak. Om riktiga råvaror som möter eld och rök, salt och socker. Om rustika metoder som skapar eleganta smaker. Om glädjen i att smaka en nyhalstrad öring med skogsriset kittlandes i svanken, eller stoltheten manifesterad i en hemgjord leverpastej.
Nuförtiden klarar vi vår överlevnad utan att behöva salta in kött för vintern eller förvandla mjölken till ost på fäboden. Men just därför är det roligt att pröva! Under flera år har författarna Mikael, Henrik och Gustav utforskat mathantverkets alla sidor. Resultatet blev 12 större matprojekt och över 100 recept. En del av rätterna svänger du ihop på en eftermiddag, en del kan du vänta på i flera år.
PROJEKT: * Kokgrop *Hemmamejeri *Matlagning över öppen eld *Ostronskivlingsodling *Rustika ugnar *Korvstoppning *Syrning, konservering och inläggning *Hemmacharkuteri *Torkning *Snigelfarm *Rökning *Hemmabryggeri.
Utsedd till Årets Grundkokbok av Måltidsakademien. Juryns motivering:
En av höstens intressantaste kokböcker handlar om att återerövra gamla matlagningstekniker. Riktiga råvaror möter eld och rök, salt och socker. En riktig kokbok i takt med tiden.
"Mums för matnörden!"
Expressen
Expedition mathantverk är i sin tur mer fartfylld i sin framtoning, och får åtminstone mig att bli mer omedelbart sugen på att sätta igång med matskapandet."
Östersunds-Posten
"En helt underbar kokbok som sticker ut jämfört med många andra som översvämmar marknaden med olika recept."
Sundsvalls Tidning
"En helt underbar kokbok som sticker ut jämfört med många andra som översvämmar marknaden med olika recept."Sundsvalls Tidning
Natur & Kultur Allmänlitteratur 1 9789127132658 -
Kocken & fiskaren
Inbunden bok. Natur & Kultur Allmänlitteratur. 1 uppl. 2024. 192 sidor.
Nyskick. Förlagsny. Oläst. /// Kocken Mikael och fiskaren Hubbe gör en fiskeresa genom Sverige. Det som nappar och fångas lagas till med stor omsorg och känsla – från glödgrillad strömming och cajunkräftor till sashimi på öring till röding bakad i brynt smör och g läs mer … läs mer
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789127188501
- Titel
- Kocken & fiskaren
- Författare
- Einarsson, Mikael
- Förlag
- Natur & Kultur Allmänlitteratur
- Utgivningsår
- 2024
- Omfång
- 192 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 189 x 253 mm Ryggbredd 21 mm
- Vikt
- 764 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Kocken Mikael och fiskaren Hubbe gör en fiskeresa genom Sverige. Det som nappar och fångas lagas till med stor omsorg och känsla – från glödgrillad strömming och cajunkräftor till sashimi på öring till röding bakad i brynt smör och gäddqueneller i kräftsås.
Hur eller vad du fiskar spelar egentligen inte så stor roll, det viktigaste är att du tar dig ut. Lär dig mer om att ta tillvara på svenska matfiskar, om deras ekologi, och vilka redskap och enkla handlag som behövs för god fiskelycka. Missa inte Mikaels alla grymma såser till fisk och Hubbes allra viktigaste tips för fisketuren!
Mikael Einarsson är krögare och kock på Chez Jolie i Stockholm. Han har lång erfarenhet från de klassiska köken. Hubbe Lemon är jägmästare på Järinge gård i Roslagen och är utbildad fiskeguide. Tillsammans har de tidigare gett ut Kocken & jägaren.
--------------------
”Allt som allt en bra kombo av fiskehandbok, fiskeskildring och fiskkokbok.”
BTJ
Natur & Kultur Allmänlitteratur 1 9789127188501 -
Expedition mathantverk från stoppad korv till...
Inbunden bok.
Gott skick. Natur & kultur. uppl.1. 2012. 171 s. bruksslitage, fd biblioteksbok med laminerad pärm, stämplar/etiketter på pärm och i försättsblad. sw text. … läs mer
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789127132658
- Titel
- Expedition mathantverk : från stoppad korv till nedgrävd tupp
- Författare
- Einarsson, Mikael
- Förlag
- Natur & Kultur Allmänlitteratur
- Utgivningsår
- 2012
- Omfång
- 171 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 210 x 260 mm Ryggbredd 24 mm
- Vikt
- 770 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Den här boken handlar om de grundläggande principerna bakom matlagning och smak. Om riktiga råvaror som möter eld och rök, salt och socker. Om rustika metoder som skapar eleganta smaker. Om glädjen i att smaka en nyhalstrad öring med skogsriset kittlandes i svanken, eller stoltheten manifesterad i en hemgjord leverpastej.
Nuförtiden klarar vi vår överlevnad utan att behöva salta in kött för vintern eller förvandla mjölken till ost på fäboden. Men just därför är det roligt att pröva! Under flera år har författarna Mikael, Henrik och Gustav utforskat mathantverkets alla sidor. Resultatet blev 12 större matprojekt och över 100 recept. En del av rätterna svänger du ihop på en eftermiddag, en del kan du vänta på i flera år.
PROJEKT: * Kokgrop *Hemmamejeri *Matlagning över öppen eld *Ostronskivlingsodling *Rustika ugnar *Korvstoppning *Syrning, konservering och inläggning *Hemmacharkuteri *Torkning *Snigelfarm *Rökning *Hemmabryggeri.
Utsedd till Årets Grundkokbok av Måltidsakademien. Juryns motivering:
En av höstens intressantaste kokböcker handlar om att återerövra gamla matlagningstekniker. Riktiga råvaror möter eld och rök, salt och socker. En riktig kokbok i takt med tiden.
"Mums för matnörden!"
Expressen
Expedition mathantverk är i sin tur mer fartfylld i sin framtoning, och får åtminstone mig att bli mer omedelbart sugen på att sätta igång med matskapandet."
Östersunds-Posten
"En helt underbar kokbok som sticker ut jämfört med många andra som översvämmar marknaden med olika recept."
Sundsvalls Tidning
"En helt underbar kokbok som sticker ut jämfört med många andra som översvämmar marknaden med olika recept."Sundsvalls Tidning
9789127132658 -
Expedition mathantverk : från stoppad korv ti...
Inbunden bok. Natur & Kultur Allmänlitteratur. 1 uppl. 2012. 171 sidor.
Nära nyskick. Skyddsomslag saknas.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789127132658
- Titel
- Expedition mathantverk : från stoppad korv till nedgrävd tupp
- Författare
- Einarsson, Mikael
- Förlag
- Natur & Kultur Allmänlitteratur
- Utgivningsår
- 2012
- Omfång
- 171 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 210 x 260 mm Ryggbredd 24 mm
- Vikt
- 770 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Den här boken handlar om de grundläggande principerna bakom matlagning och smak. Om riktiga råvaror som möter eld och rök, salt och socker. Om rustika metoder som skapar eleganta smaker. Om glädjen i att smaka en nyhalstrad öring med skogsriset kittlandes i svanken, eller stoltheten manifesterad i en hemgjord leverpastej.
Nuförtiden klarar vi vår överlevnad utan att behöva salta in kött för vintern eller förvandla mjölken till ost på fäboden. Men just därför är det roligt att pröva! Under flera år har författarna Mikael, Henrik och Gustav utforskat mathantverkets alla sidor. Resultatet blev 12 större matprojekt och över 100 recept. En del av rätterna svänger du ihop på en eftermiddag, en del kan du vänta på i flera år.
PROJEKT: * Kokgrop *Hemmamejeri *Matlagning över öppen eld *Ostronskivlingsodling *Rustika ugnar *Korvstoppning *Syrning, konservering och inläggning *Hemmacharkuteri *Torkning *Snigelfarm *Rökning *Hemmabryggeri.
Utsedd till Årets Grundkokbok av Måltidsakademien. Juryns motivering:
En av höstens intressantaste kokböcker handlar om att återerövra gamla matlagningstekniker. Riktiga råvaror möter eld och rök, salt och socker. En riktig kokbok i takt med tiden.
"Mums för matnörden!"
Expressen
Expedition mathantverk är i sin tur mer fartfylld i sin framtoning, och får åtminstone mig att bli mer omedelbart sugen på att sätta igång med matskapandet."
Östersunds-Posten
"En helt underbar kokbok som sticker ut jämfört med många andra som översvämmar marknaden med olika recept."
Sundsvalls Tidning
"En helt underbar kokbok som sticker ut jämfört med många andra som översvämmar marknaden med olika recept."Sundsvalls Tidning
Natur & Kultur Allmänlitteratur 1 9789127132658 -
Expedition mathantverk : från stoppad korv ti...
Inbunden bok. Natur & Kultur Allmänlitteratur. 1 uppl. 2012. 171 sidor.
Mycket gott skick. Ett litet hål på främre pärmen
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789127132658
- Titel
- Expedition mathantverk : från stoppad korv till nedgrävd tupp
- Författare
- Einarsson, Mikael
- Förlag
- Natur & Kultur Allmänlitteratur
- Utgivningsår
- 2012
- Omfång
- 171 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 210 x 260 mm Ryggbredd 24 mm
- Vikt
- 770 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Den här boken handlar om de grundläggande principerna bakom matlagning och smak. Om riktiga råvaror som möter eld och rök, salt och socker. Om rustika metoder som skapar eleganta smaker. Om glädjen i att smaka en nyhalstrad öring med skogsriset kittlandes i svanken, eller stoltheten manifesterad i en hemgjord leverpastej.
Nuförtiden klarar vi vår överlevnad utan att behöva salta in kött för vintern eller förvandla mjölken till ost på fäboden. Men just därför är det roligt att pröva! Under flera år har författarna Mikael, Henrik och Gustav utforskat mathantverkets alla sidor. Resultatet blev 12 större matprojekt och över 100 recept. En del av rätterna svänger du ihop på en eftermiddag, en del kan du vänta på i flera år.
PROJEKT: * Kokgrop *Hemmamejeri *Matlagning över öppen eld *Ostronskivlingsodling *Rustika ugnar *Korvstoppning *Syrning, konservering och inläggning *Hemmacharkuteri *Torkning *Snigelfarm *Rökning *Hemmabryggeri.
Utsedd till Årets Grundkokbok av Måltidsakademien. Juryns motivering:
En av höstens intressantaste kokböcker handlar om att återerövra gamla matlagningstekniker. Riktiga råvaror möter eld och rök, salt och socker. En riktig kokbok i takt med tiden.
"Mums för matnörden!"
Expressen
Expedition mathantverk är i sin tur mer fartfylld i sin framtoning, och får åtminstone mig att bli mer omedelbart sugen på att sätta igång med matskapandet."
Östersunds-Posten
"En helt underbar kokbok som sticker ut jämfört med många andra som översvämmar marknaden med olika recept."
Sundsvalls Tidning
"En helt underbar kokbok som sticker ut jämfört med många andra som översvämmar marknaden med olika recept."Sundsvalls Tidning
Natur & Kultur Allmänlitteratur 1 9789127132658 -
Expedition mathantverk : från stoppad korv ti...
Inbunden bok. Natur & Kultur Allmänlitteratur. 1 uppl. 2012. 171 sidor.
Nära nyskick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789127132658
- Titel
- Expedition mathantverk : från stoppad korv till nedgrävd tupp
- Författare
- Einarsson, Mikael
- Förlag
- Natur & Kultur Allmänlitteratur
- Utgivningsår
- 2012
- Omfång
- 171 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 210 x 260 mm Ryggbredd 24 mm
- Vikt
- 770 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Den här boken handlar om de grundläggande principerna bakom matlagning och smak. Om riktiga råvaror som möter eld och rök, salt och socker. Om rustika metoder som skapar eleganta smaker. Om glädjen i att smaka en nyhalstrad öring med skogsriset kittlandes i svanken, eller stoltheten manifesterad i en hemgjord leverpastej.
Nuförtiden klarar vi vår överlevnad utan att behöva salta in kött för vintern eller förvandla mjölken till ost på fäboden. Men just därför är det roligt att pröva! Under flera år har författarna Mikael, Henrik och Gustav utforskat mathantverkets alla sidor. Resultatet blev 12 större matprojekt och över 100 recept. En del av rätterna svänger du ihop på en eftermiddag, en del kan du vänta på i flera år.
PROJEKT: * Kokgrop *Hemmamejeri *Matlagning över öppen eld *Ostronskivlingsodling *Rustika ugnar *Korvstoppning *Syrning, konservering och inläggning *Hemmacharkuteri *Torkning *Snigelfarm *Rökning *Hemmabryggeri.
Utsedd till Årets Grundkokbok av Måltidsakademien. Juryns motivering:
En av höstens intressantaste kokböcker handlar om att återerövra gamla matlagningstekniker. Riktiga råvaror möter eld och rök, salt och socker. En riktig kokbok i takt med tiden.
"Mums för matnörden!"
Expressen
Expedition mathantverk är i sin tur mer fartfylld i sin framtoning, och får åtminstone mig att bli mer omedelbart sugen på att sätta igång med matskapandet."
Östersunds-Posten
"En helt underbar kokbok som sticker ut jämfört med många andra som översvämmar marknaden med olika recept."
Sundsvalls Tidning
"En helt underbar kokbok som sticker ut jämfört med många andra som översvämmar marknaden med olika recept."Sundsvalls Tidning
Natur & Kultur Allmänlitteratur 1 9789127132658 -
Expedition mathantverk : från stoppad korv ti...
Inbunden bok. Natur & Kultur Allmänlitteratur. 1 uppl. 2012. 171 sidor.
Nyskick. Förlagsny
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789127132658
- Titel
- Expedition mathantverk : från stoppad korv till nedgrävd tupp
- Författare
- Einarsson, Mikael
- Förlag
- Natur & Kultur Allmänlitteratur
- Utgivningsår
- 2012
- Omfång
- 171 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 210 x 260 mm Ryggbredd 24 mm
- Vikt
- 770 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Den här boken handlar om de grundläggande principerna bakom matlagning och smak. Om riktiga råvaror som möter eld och rök, salt och socker. Om rustika metoder som skapar eleganta smaker. Om glädjen i att smaka en nyhalstrad öring med skogsriset kittlandes i svanken, eller stoltheten manifesterad i en hemgjord leverpastej.
Nuförtiden klarar vi vår överlevnad utan att behöva salta in kött för vintern eller förvandla mjölken till ost på fäboden. Men just därför är det roligt att pröva! Under flera år har författarna Mikael, Henrik och Gustav utforskat mathantverkets alla sidor. Resultatet blev 12 större matprojekt och över 100 recept. En del av rätterna svänger du ihop på en eftermiddag, en del kan du vänta på i flera år.
PROJEKT: * Kokgrop *Hemmamejeri *Matlagning över öppen eld *Ostronskivlingsodling *Rustika ugnar *Korvstoppning *Syrning, konservering och inläggning *Hemmacharkuteri *Torkning *Snigelfarm *Rökning *Hemmabryggeri.
Utsedd till Årets Grundkokbok av Måltidsakademien. Juryns motivering:
En av höstens intressantaste kokböcker handlar om att återerövra gamla matlagningstekniker. Riktiga råvaror möter eld och rök, salt och socker. En riktig kokbok i takt med tiden.
"Mums för matnörden!"
Expressen
Expedition mathantverk är i sin tur mer fartfylld i sin framtoning, och får åtminstone mig att bli mer omedelbart sugen på att sätta igång med matskapandet."
Östersunds-Posten
"En helt underbar kokbok som sticker ut jämfört med många andra som översvämmar marknaden med olika recept."
Sundsvalls Tidning
"En helt underbar kokbok som sticker ut jämfört med många andra som översvämmar marknaden med olika recept."Sundsvalls Tidning
Natur & Kultur Allmänlitteratur 1 9789127132658 -
Kocken & jägaren : Så jagar och lagar du älg,...
Inbunden bok.
Nyskick. Upptäck konsten att laga viltmat med boken Kocken & jägaren - en perfekt kombination av jaktkunskaper och matlagning. | Natur & Kultur Allmänlitteratur, Utg. 2021 | Förlagsband. 4:o (186x252 mm) … läs mer
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789127174474
- Titel
- Kocken & jägaren : så jagar och lagar du älg, vildsvin, rådjur, dovhjort, hare och fågel
- Författare
- Einarsson, Mikael
- Förlag
- Natur & Kultur Allmänlitteratur
- Utgivningsår
- 2021
- Omfång
- 197 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 186 x 252 mm Ryggbredd 23 mm
- Vikt
- 810 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- ”Vilt, traditionellt och vackert. Boken Kocken & jägaren bjussar på allt från handfasta jakt- och stycktips till vilda rätter och fantastiska naturbilder.”
Härligt hemma/Aftonbladet
”En storligen imponerande bok.”
BTJ
När Mikael Einarsson arbetade som kock på Skebo herrgård i Roslagen blev han god vän med brukets jägare Hubbe Lemon. Med hjälp av sina långa erfarenheter från både krog och skog har de nu skrivit en bok ihop.
Kocken & jägaren kombinerar klassisk viltmatlagning med gedigna jaktkunskaper och handfasta tips. Du får lära dig hur du jagar och lagar älg, dovhjort, rådjur, vildsvin, hare, ripa, and och duva men också hur du använder fler delar på djuret, vilka detaljer som är godast att äta färska och vilka du ska frysa in.
Boken är också proppfull med klassiska kockkunskaper som hur du binder upp en stek, plockar blodduva och hur du kokar god viltfond att alltid ha i frysen. De lagar gräddiga wallenbergare på viltfärs till familjen, gör egen viltkorv att äta med en kopp buljong på passet och bjuder jaktlaget på världens godaste älgkåldolmar tillagade över öppen eld.
”Bra guide till såväl jakt och skogsliv (inklusive gevär och annan utrustning) som viltmatlagning."
Allt om mat
”en bok fylld med goda och enkla viltrecept”
Svensk Jakt
9789127174474 -
Kocken & jägaren : så jagar och lagar du älg,...
Inbunden bok. Natur & Kultur Allmänlitteratur. 1 uppl. 2021. 197 sidor.
Nyskick. Förlagsny. Oläst. /// När Mikael Einarsson arbetade som kock på Skebo herrgård i Roslagen blev han god vän med brukets jägare Hubbe Lemon. Med hjälp av sina långa erfarenheter från både krog och skog har de nu skrivit en bok ihop.
Kocken & jägaren kombin läs mer … läs merInrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789127174474
- Titel
- Kocken & jägaren : så jagar och lagar du älg, vildsvin, rådjur, dovhjort, hare och fågel
- Författare
- Einarsson, Mikael
- Förlag
- Natur & Kultur Allmänlitteratur
- Utgivningsår
- 2021
- Omfång
- 197 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 186 x 252 mm Ryggbredd 23 mm
- Vikt
- 810 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- ”Vilt, traditionellt och vackert. Boken Kocken & jägaren bjussar på allt från handfasta jakt- och stycktips till vilda rätter och fantastiska naturbilder.”
Härligt hemma/Aftonbladet
”En storligen imponerande bok.”
BTJ
När Mikael Einarsson arbetade som kock på Skebo herrgård i Roslagen blev han god vän med brukets jägare Hubbe Lemon. Med hjälp av sina långa erfarenheter från både krog och skog har de nu skrivit en bok ihop.
Kocken & jägaren kombinerar klassisk viltmatlagning med gedigna jaktkunskaper och handfasta tips. Du får lära dig hur du jagar och lagar älg, dovhjort, rådjur, vildsvin, hare, ripa, and och duva men också hur du använder fler delar på djuret, vilka detaljer som är godast att äta färska och vilka du ska frysa in.
Boken är också proppfull med klassiska kockkunskaper som hur du binder upp en stek, plockar blodduva och hur du kokar god viltfond att alltid ha i frysen. De lagar gräddiga wallenbergare på viltfärs till familjen, gör egen viltkorv att äta med en kopp buljong på passet och bjuder jaktlaget på världens godaste älgkåldolmar tillagade över öppen eld.
”Bra guide till såväl jakt och skogsliv (inklusive gevär och annan utrustning) som viltmatlagning."
Allt om mat
”en bok fylld med goda och enkla viltrecept”
Svensk Jakt
Natur & Kultur Allmänlitteratur 1 9789127174474
Your country and preferred language.
Select your country Select languageDenna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.
Stäng
Välkommen till Sveriges största bokhandel
Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.
- Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
- Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn
