-
Trägårdhs enkla ( de 240 recept är : ( innehå...
Inbunden bok. Bokförlaget Atlantis. 1:a uppl. 1989. 143 sidor.
Nära nyskick. Se de 240 recept som ligger inom parenteser på titel rutan där uppe! Inga skador på pärm. Bladen som nya. Varje recept illustrerad med färg bild. Inga anteckningra. Stor format : 28,5 cm x 22 cm. 909 gram. (senare låda20240513-2?0). … läs mer
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789174868616
- Titel
- Trägårdhs enkla
- Författare
- Thomas Trägårdh
- Förlag
- Bokförlaget Atlantis
- Utgivningsår
- 1989
- Omfång
- 143 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- Ryggbredd 19 mm
- Vikt
- 935 g
- Språk
- Svenska
Bokförlaget Atlantis 1:a 9789174868616 -
Kärlek, oliver och timjan : Mat för välbefinn...
Inbunden bok. Albert Bonniers Bokförlag. 4:e tryckningen, 1:a uppl. 2002. 288 sidor.
Nyskick. Se de 250 recept som ligger inom parenteser på titel rutan där uppe! Stora dimensioner: 25,9 cm x 20 cm. 1125 gram. (senare låda20240531-2?0).
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789100577209
- Titel
- Kärlek, oliver och timjan : mat för välbefinnande
- Författare
- Bergenström, Anna
- Förlag
- Albert Bonniers Förlag
- Utgivningsår
- 2001
- Omfång
- 288 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Kärlek, oliver och timjan är en inspirerande kokbok som handlar om att äta smalare och lite bättre, om att komma i balans och få mycket mer ork.Kärlek står för omtanke och matglädje. Att visa mer respekt för oss själva, för djur och natur. Att oftare välja grönsaker som odlats i harmoni med naturen, att äta mer fisk och mycket mer färsk frukt.Oliver står för det fina medelhavsköket med den välgörande olivoljan och dofter av rosmarin och solmogna tomater.Timjan, som är en av de kryddor vi använt i hundratals år, står för det svenska och för våra traditioner i Skandinavien. I boken finns dessutom några recept från Sydamerika och inte minst många idéer från Asien, där man verkligen kan konsten att laga spännande, vacker och hälsosam mat.Här finns också idéer till fest, lite om kött men mer om fisk, härliga vegetariska rätter, förslag till mat att ta med på picknick, nya brödrecept ooch många läckra desserter.Kärlek, oliver och timjan är gjord av Anna Bergenström och Fanny Bergenström. Boken innehåller drygt 300 nya recept och 240 underbara färgbilder.
Albert Bonniers Bokförlag 4:e tryckningen, 1:a 9789100577209 -
Kärlek, oliver och timjan : Mat för välbefinn...
Inbunden bok. Albert Bonniers Bokförlag. 6:e tryckningen, 1:a uppl. 2003. 288 sidor.
Mycket gott skick. Se de 250 recept som ligger inom parenteser på titel rutan där uppe! Under annonsering det spilldes kaffe på utsidan, så det finns några små fläckar på utsidan, vad ska man göra, den som jobbar - den gör fel . Liten gåva notering på skydds bladen. Resten läs mer … läs mer
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789100577209
- Titel
- Kärlek, oliver och timjan : mat för välbefinnande
- Författare
- Bergenström, Anna
- Förlag
- Albert Bonniers Förlag
- Utgivningsår
- 2001
- Omfång
- 288 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Kärlek, oliver och timjan är en inspirerande kokbok som handlar om att äta smalare och lite bättre, om att komma i balans och få mycket mer ork.Kärlek står för omtanke och matglädje. Att visa mer respekt för oss själva, för djur och natur. Att oftare välja grönsaker som odlats i harmoni med naturen, att äta mer fisk och mycket mer färsk frukt.Oliver står för det fina medelhavsköket med den välgörande olivoljan och dofter av rosmarin och solmogna tomater.Timjan, som är en av de kryddor vi använt i hundratals år, står för det svenska och för våra traditioner i Skandinavien. I boken finns dessutom några recept från Sydamerika och inte minst många idéer från Asien, där man verkligen kan konsten att laga spännande, vacker och hälsosam mat.Här finns också idéer till fest, lite om kött men mer om fisk, härliga vegetariska rätter, förslag till mat att ta med på picknick, nya brödrecept ooch många läckra desserter.Kärlek, oliver och timjan är gjord av Anna Bergenström och Fanny Bergenström. Boken innehåller drygt 300 nya recept och 240 underbara färgbilder.
Albert Bonniers Bokförlag 6:e tryckningen, 1:a 9789100577209 -
Hur du lyckas i köket - Mildas mat- och bakbo...
Inbunden bok. Margarinvolagens provkök. 189 sidor.
Nära nyskick. Till synes ny och oläst.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEKMargarinvolagens provkök -
Grön i köket : världens godaste grönsaksrätte...
Inbunden bok. Rabén & Sjögren. 1:a uppl. 2016. 188 sidor.
Gott skick. Spår efter hundöron på några sidor.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789129699975
- Titel
- Grön i köket : världens godaste grönsaksrätter för unga kockar
- Författare
- Westman, Johanna
- Förlag
- Rabén & Sjögren
- Utgivningsår
- 2016
- Omfång
- 188 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 196 x 215 mm Ryggbredd 19 mm
- Vikt
- 651 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Grön i köket är en hyllning till grönsakerna. Alla fantastiska råvaror som gror och växer i vår gröna värld, från små, fina söta ärtor till mulliga, gulliga blomkålshuvuden. Det är också en guidebok till världens alla spännande grönsaksrätter. I Indien gör man till exempel ljuvligt doftande Palaak Paneer av sin spenat, medan man i Thailand blandar ner den i en Pad Thai, och i Italien gör man lasagne på samma grönsak. Det finns så mycket gott att upptäcka om man lämnar sitt eget lilla grönsaksland.
"Grön i köket är inte en vegobok, eller en bok för att få barn att bli veganer. Jag vill bara dela med mig av den kärlek jag har till naturens bästa råvaror hur man kan variera och förädla dem så de blir på riktigt världsgoda!"
Boken innehåller runt 100 recept på soppor, pastarätter, grönsaker som tillbehör, grönsaker i bakverk, och även goda efterrätter med frukt i. Dessutom får man en hel del tips och råd på hur man kan tänka med tillagning av grönsaker. Bilderna tagna av Ulrika Pousette är underbart vackra och Emilie Crispin Ekström har gjort en form som är rolig, innehållsrik och annorlunda.
En fin, informativ men också rolig bok för barn från 10 år och uppåt.
Rabén & Sjögren 1:a 9789129699975 -
7 minuter i köket : en form
Inbunden bok. Pagina. 1 uppl. 2017. 70 sidor.
Nyskick. Skyddsomslag i nyskick. Att laga mat i en form så gott och så praktiskt på så många sätt. Du behöver knappt något fett, du har mindre att diska. Det enda du behöver tänka på är att placera alla ingredienser på en plåt och sätta in den ugnen. Och finns det något bättre en ruggig läs mer … läs mer
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789163615030
- Titel
- 7 minuter i köket : en form
- Författare
- Turkheim, Stephanie de
- Förlag
- Pagina
- Utgivningsår
- 2017
- Omfång
- 70 sidor
- Bandtyp
- Flexband
- Mått
- 180 x 230 mm Ryggbredd 12 mm
- Vikt
- 310 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Att laga mat i en form så gott och så praktiskt på så många sätt. Du behöver knappt något fett, du har mindre att diska. Det enda du behöver tänka på är att placera alla ingredienser på en plåt och sätta in den ugnen. Och finns det något bättre en ruggig höstkväll än en varm, rykande måltid, t.ex. lax med mango och koriander, eller marockansk kyckling?
Pagina 1 9789163615030 -
Hur du lyckas i köket. Mildas Mat- och Bakbok
Inbunden bok. Margarinaktiebolaget. 194 sidor.
Mycket gott skick. Fotoillustrerad i färg.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEKMargarinaktiebolaget -
Sin gluten : spansk magi i köket
Inbunden bok. Skabetti Books & Agency. 1 uppl. 2015. 175 sidor.
Gott skick. Skyddsomslag saknas.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789198221909
- Titel
- Sin gluten : spansk magi i köket
- Författare
- Simic, Riki
- Förlag
- Skabetti Books & Agency
- Utgivningsår
- 2015
- Omfång
- 175 sidor
- Bandtyp
- Flexband
- Mått
- 210 x 245 mm Ryggbredd 17 mm
- Vikt
- 730 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Alla som någon gång rest i Spanien och handlat mat känner igen "Sin Gluten". Där betyder det snarare "ett hälsosamt val" än "för dig som inte kan äta".
Boken är nominerad till "Årets kokbok" i kategorin medelhavskök vid Gourmand Cook book Awards som avgörs i Kina i maj 2016.
Det har kocken Riki Simic och formgivaren Linn Fransson tagit fasta på när de satt ihop årets mest inspirerande läsning; SIN GLUTEN, SPANSK MAGI I KÖKET. Här finner du lättlagade recept som är både goda och värmande - och tar dig med på en smakresa genom de olika distrikten i Spanien. Vare sig du är en ständigt återkommande besökare eller aldrig haft möjlighet att resa dit får du en stor smakupplevelse genom boken. Här finns utöver rena recept, också lite mathistorik från de olika regionerna, liksom ordentliga genomgångar av typiskt spanska smaker. Pedagogiskt och enkelt beskrivet blir du både en mästare på det spanska köket med dess sociala, inbjudande matlagning och får hälsan på köpet! Riki Simic är kocken som blev känd för en matintresserad publik med "Fotbollskokboken 2x45" som blev en succé när den släpptes vintern 2013 och under 2014 tilldelades utmärkelserna "Årets kokbok" i Sverige samt "Best in the World" på Gourmand Cook Books Awards" Linn Fransson är formgivare och fotograf. Tillsammans har de skapat SIN GLUTEN, SPANSK MAGI I KÖKET - för dig som vill äta god, spansk mat och enkelt ta bort gluten ur din matlagning.
Skabetti Books & Agency 1 9789198221909 -
Hur du lyckas i köket
Inbunden bok. Helsingborg] : [Van den Bergh Foods. 173 sidor.
Nära nyskick. illustrerat förlagskartonnage, stort format, rikt illustrerad, något snedläst, två hörn omslaget något nötta
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789163057991
- Titel
- Hur du lyckas i köket
- Författare
- Mauritzson, Agneta - Eriksson, Magnus - Kleinschmidt, Wolfgang - Van den Bergh Foods
- Förlag
- Helsingborg] : [Van den Bergh Foods
- Språk
- Svenska
Helsingborg] : [Van den Bergh Foods 9789163057991 -
Den tekniske kocken Recept och förklaringar...
Inbunden bok. Jure Förlag. 1 uppl. 2005. 176 sidor.
Nära nyskick. Skyddsomslag i mycket gott skick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789172232266
- Titel
- Den tekniske kocken Recept och förklaringar till varför vissa saker händer i köket
- Författare
- Per-Olof Hegg - Rikard Nilsson
- Förlag
- Jure Förlag
- Utgivningsår
- 2005
- Omfång
- 176 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Vet du hur man undviker att bearnaisesåsen skär sig?
Visste du att olivolja och rapsolja är lika nyttiga?
Vill du veta hemligheterna bakom ett bra resultat vid tillagning av kött och fisk?
DEN TEKNISKE KOCKEN är en faktaspäckad kokbok där författarna, livsmedelsprofessor Per-Olof Hegg och kocken Rikard Nilsson förklarar vad som händer när vi lagar mat. Grundtanken är att på ett begripligt sätt förmedla en kombination av livsmedelskunskap och matlagningskonst. Boken är både en hemmakokbok och en handbok i livsmedelsteknologi. Livsmedelsprofessorn och kocken ger massor av praktiska råd och tips för att lyckas i köket. Arbeta efter den i köket eller läs ett kapitel framför brasan.
Denna kokbok är avsedd för alla matlagningsintresserade och innehåller såväl enkla recept som mer avancerade gourmetrecept som ger en känsla av lyx utan att kräva alltför lång tid i köket.
PER-OLOF HEGG är docent i Mejeriteknologi vid Lunds universitet och tidigare professor i Livsmedelsteknologi. Författaren har lång erfarenhet som forsknings- och utvecklingschef inom livsmedelsindustrin
RIKARD NILSSON är en av våra första och mest folkkära TV-kockar. Han blev utnämnd till årets kock 1991 och har även varit medlem i Kocklandslaget. I samarbete med NASA har han dessutom utvecklat mat för rymdfärder. Författaren är numera engagerad i restaurangerna Solsidan och Kattegat Gastronomi & Logi i Torekov.
PER-ANDERS JÖRGENSEN är prisbelönt stillbildsfotograf inom områden som mat, porträtt och reklam. Han har gedigen kunskap inom matområdet och har fotograferat nästan alla stilbildande kockar och deras kreationer.
Jure Förlag 1 9789172232266 -
Sinnligt & praktiskt : [en bok att ha i köket...
Inbunden bok. Stockholm: KF. 1998.
Gott skick. Skyddsomslag i gott skick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789163064555
- Titel
- Sinnligt & praktiskt : [en bok att ha i köket]
- Författare
- Möller, Christina - Johansson, Sander
- Förlag
- Stockholm: KF
- Utgivningsår
- 1998
- Språk
- Svenska
Stockholm: KF 9789163064555 -
I köket med Rosie : Oprah Winfreys favoritrec...
Inbunden bok. Stockholm : Bonnier Alba. 1995.
Mycket gott skick. Skyddsomslag i mycket gott skick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789134516410
- Titel
- I köket med Rosie : Oprah Winfreys favoritrecept
- Författare
- Daley, Rosie - Rehder, Agneta
- Förlag
- Stockholm : Bonnier Alba
- Utgivningsår
- 1995
- Språk
- Svenska
Stockholm : Bonnier Alba 9789134516410 -
Säl : sälen i det moderna köket = Hylje : hyl...
Inbunden bok. Nyköping] : [Jägareförlaget] : Svenska jägareförbundet. 2006. 127 sidor.
Nyskick. Skyddsomslag i nyskick. PRESENTSKICK – I ABSOLUT NYSKICK
Gör en historisk matresa med avstamp i dagens kustnära kök. Med över 20 unika och spännande gourmetrecept på säl, och en mängd andra matnyttiga tips, guidas du till en helhet som pryder både menyer och festbord.
Texter p läs mer … läs merInrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789188660701
- Titel
- Säl : sälen i det moderna köket = Hylje : hylje nykyajan keittiössä = Sel : selen i dagens kjøkken
- Författare
- Törmä, Annica. - Øygarden, Bente. - Lindeman, Ann Caroline. - Svenska jägareförbundet.
- Förlag
- Nyköping] : [Jägareförlaget] : Svenska jägareförbundet
- Utgivningsår
- 2006
- Språk
- Svenska
Nyköping] : [Jägareförlaget] : Svenska jägareförbundet 9789188660701 -
Vågor i köket : en bok om matlagning i mikrov...
Inbunden bok. Dagens nyheter. 1988. 176 sidor.
Mycket gott skick. Bruks och lagerspår. Inlagan i mycket gott skick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789175889849
- Titel
- Vågor i köket : en bok om matlagning i mikrovågsugn
- Författare
- Andersson, Ulla - Palm, Frank - Dagens nyheter
- Förlag
- Stockholm : Dagens nyheter
- Utgivningsår
- 1988
- Språk
- Svenska
Dagens nyheter 9789175889849 -
ViltKokboken : en kokbok för alla som trivs i...
Inbunden bok. Bokförlaget Settern. 1 uppl. 2007. 120 sidor.
Gott skick. Har tillhört bibliotek. Hylla 46
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789175866109
- Titel
- ViltKokboken : en kokbok för alla som trivs i köket
- Författare
- Walberg, Anders
- Förlag
- Bokförlaget Settern
- Utgivningsår
- 2007
- Omfång
- 120 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 240 x 260 mm Ryggbredd 16 mm
- Vikt
- 746 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Böcker av Anders Walberg:
En flugfiskares resa, 1996
Öringfiske med fluga (red), 2002
En flugfiskares resa, 1996
Potatis Kokboken Potatisrecept för alla sinnen, 2005
Fisk Kokboken Fiskrecept för alla sinnen, 2007
Vilt Kokboken Fiskrecept för alla sinnen, 2007
Bokförlaget Settern 1 9789175866109 -
Jamie: Fyra årstider i köket - Höstens mustig...
Inbunden bok. Royal group of entertainment. 2010. 80 sidor.
Nyskick. Mjuka pärmar med invik
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789186623050
- Titel
- Jamie: Fyra årstider i köket - Höstens mustiga & smakrika mat
- Förlag
- Royal group of entertainment
- Utgivningsår
- 2010
- Omfång
- 80 sidor
- Bandtyp
- Board book
- Mått
- 210 x 260 mm Ryggbredd 10 mm
- Vikt
- 460 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Rotsaker och potatis, plommon och päron, allt som skördetiden har att erbjuda blir härliga gratänger, inläggningar och pajer i Jamies kök. Spännande asiatiska smaksättningar varierar vardags- favoriter. Lättlagad makrill eller lyxiga pilgrimsmusslor, höstens fiskfångst passar många olika tillfällen.
Royal group of entertainment 9789186623050 -
Fågel, fisk eller baljväxtlasagne : konsten a...
Inbunden bok. Opal. 2023. 122 sidor.
Mycket gott skick. Oläst exemplar. Två av bokens hörn är lite kantstötta.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789172265684
- Titel
- Fågel, fisk eller baljväxtlasagne : konsten att välja rätt och bli en stjärna i köket
- Författare
- Sommarström, Jessie
- Förlag
- Opal
- Utgivningsår
- 2023
- Omfång
- 122 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 176 x 246 mm Ryggbredd 16 mm
- Vikt
- 496 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Är det möjligt att bli en stjärna i köket och samtidigt tänka på vår jord och dess framtid? Det är klart att det är! Jessie Sommarström vann Årets kock 2022 och har sedan dess visat att det faktiskt är ganska lätt att laga god mat som samtidigt är lite snällare mot naturen. Vi kan välja att sluta resa och köpa så mycket saker, men vi kan inte sluta äta. Därför måste vi lära oss att äta och laga mat på ett annat sätt.I den här kokboken för hela familjen delar Jessie med sig av några av sina godaste recept. Dessutom får ni hjälp att välja rätt råvaror, tips på hur ni kan ta hand om era rester, lära er vilka råvaror som går att frysa (spoiler: nästan allt) och mycket mer. Låt er inspireras tillsammans och se hur ganska små förändringar kan skapa en balans som gör stor skillnad.
Opal 9789172265684 -
Den tekniske kockens experimentella kokbok :...
Inbunden bok. Jure Förlag. 1 uppl. 2014. 91 sidor.
Mycket gott skick. Hanteringsspår på pärmen. Fin inlaga. [rum 2]
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789172235892
- Titel
- Den tekniske kockens experimentella kokbok : 117 kemiska experiment i köket
- Författare
- Hegg, Per-Olof
- Förlag
- Jure Förlag
- Utgivningsår
- 2014
- Omfång
- 91 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 214 x 275 mm Ryggbredd 9 mm
- Vikt
- 600 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Den första ”Den tekniske kocken” beskriver molekylär gastronomi med utgångspunkt från olika livsmedelsstrukturer, medan ”Den tekniske kocken 2” tar sin utgångspunkt i mera kemi och introducerar molekylbegreppet. Tillsammans ger de båda böckerna en komplett beskrivning av de tekniska, kemiska, historiska och biologiska egenskaperna hos livsmedel – ett livsmedelsteknologiskt uppslagsverk.
Syftet med denna tredje bok i serien är att:
● sprida livsmedelskunskap genom enkla experiment
● introducera molekylär gastronomi för livsmedelsintresserade och
● skapa nya och överraskande smaksensationer.
En viktig utgångspunkt för att skriva den nya ”experimentella kokboken” har dels varit författarens unika forskarkontakter och egen forskning, dels att som medlem i Skåneländska Gastronomiska Akademien kunnat utnyttja kontakterna med den sydsvenska gastronomiska eliten som lett till en rad idéer och experiment.
Ambitionen är att experimenten ska vara:
● enkla och lätta att utföra i köket
● kittlande och överraskande både vad avser smaken och vad ögat ser
● innehålla nytänkande.
PER-OLOF HEGG är docent i Mejeriteknologi vid Lunds universitet och tidigare professor i Livsmedelsteknologi vid Norges Lantbrukshögskola. Författaren har lång erfarenhet som forsknings- och utvecklingschef inom livsmedelsindustrin och föreläser flitigt över hela landet.
Jure Förlag 1 9789172235892 -
Med Butler i köket
Inbunden bok. Legenda. 1984. 384 sidor.
Mycket gott skick. Carl Butler synonym för förnyelse av det svenska köket. Cross over kök mellan Frankrike, Grekland och Skåne! Restaurangskapare med krog på Rörstrandsgatan i Stockholm matskribent i SvD med egen spalt under många år. Förnyade kokboken tillsammans med Ove P läs mer … läs mer
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEKLegenda -
Bäst i köket - säsong 1. Familjen Turdieva :...
Inbunden bok. The Book Affair. 2021. 104 sidor.
Nära nyskick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789198698787
- Titel
- Bäst i köket - säsong 1. Familjen Turdieva : våra bästa recept
- Författare
- Turdieva, Maria
- Förlag
- The Book Affair
- Utgivningsår
- 2021
- Omfång
- 104 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 180 x 245 mm Ryggbredd 17 mm
- Vikt
- 498 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- I det nya succéprogrammet Bäst i köket korades familjen Turdieva till vinnare av den smaksäkra och karismatiska kockjuryn bestående av matlagningsproffsen Tareq Taylor, My Feldt och Niklas Ekstedt och fick därmed det eftersträvansvärda drömpriset att få göra sin egen kokbok! I boken bjuder vinnarfamiljen på måltider som speglar deras kulinariska mattraditioner och egna unika recept. Helt enkelt mat de själva älskar och är stolta över. Och som de vill att du ska kunna laga i ditt eget kök! Vinnarboken, Bäst i köket: Familjen Turdieva våra bästa recept, visar också på deras varma relation till varandra. Här sätter de sitt eget ursprung och sina egna traditioner på den kulinariska kartan med härlig och spännande comfort food: värmande och mättande soppor, grytor med asiatisk hetta, och kryddstarka och mustiga rätter som till exempel plov, funtjoza, borstjtj och goda grillspett. Här finns också klassiska uiguriska rätter som stekt sivripaprika, uigurisk tigersallad och en rad olika sorters dumplings och nudlar som får samsas med moderna fusionrätter såsom pilgrimsmussla med yuzudressing, entrecôte i hjärtsallad och tonfisktartar med gurka. Juryns favoriträtter från programmet finns såklart också med i ett eget kapitel, samt deras personliga och generösa förord en hyllning till familjen Turdieva Bäst i köket! Familjen Turdieva som består av mamma Maria, 48 och syskonen Nazuk, 28 och David, 18 brinner för mat, och som det sammansvetsade team de är gick de från klarhet till klarhet i tävlingarna. Mamma Maria, med sina rötter i den uigurisk-asiatiska matkulturen levererade kunskap och ett ypperligt hantverk. Nazuk visade på ett briljant handlag och känsla för det estetiska, och David den ofrivilliga kocken ställde upp för familjen och spred lugn och harmoni och varma leenden i köket.
The Book Affair 9789198698787 -
100 år i köket : känt folks bästa recept
Inbunden bok. Stockholm : Författarförl. Fischer & Rye. 1989.
Mycket gott skick. Skrivet på försättsbladet.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789170545993
- Titel
- 100 år i köket : känt folks bästa recept
- Författare
- Telegin, Marie Louise - Alström, Katrin - Angré, Per - Svensk damtidning
- Förlag
- Stockholm : Författarförl. Fischer & Rye
- Utgivningsår
- 1989
- Språk
- Svenska
Stockholm : Författarförl. Fischer & Rye 9789170545993 -
Hjälpreda i köket
Inbunden bok. Lars Hökerbergs Förlag Stockholm. 1924. 408 sidor.
Mycket gott skick. Utsidan lite fläckad och naggad se bilden, men inlagan är i jättebra skick.
Innehåller: Lilla Hjälpredan i köket, Söndagsmat samt kalas och vardagsmat med över 1000 recept av alla slag. … läs merInrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEKLars Hökerbergs Förlag Stockholm -
Den tekniske kocken : recept och förklaringar...
Häftad bok. Jure Förlag. 2009. 176 sidor.
Nära nyskick. PRESENTSKICK
Vet du hur man undviker att bearnaisesåsen skär sig?
Visste du att olivolja och rapsolja är lika nyttiga?
Vill du veta hemligheterna bakom ett bra resultat vid tillagning av kött och fisk?
DEN TEKNISKE KOCKEN är en faktaspäckad kokbok där läs mer … läs merInrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789172233768
- Titel
- Den tekniske kocken : recept och förklaringar till varför vissa saker händer i köket
- Författare
- Hegg, Per Olof
- Förlag
- Jure Förlag
- Utgivningsår
- 2009
- Omfång
- 176 sidor
- Bandtyp
- Häftad
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Vet du hur man undviker att bearnaisesåsen skär sig?
Visste du att olivolja och rapsolja är lika nyttiga?
Vill du veta hemligheterna bakom ett bra resultat vid tillagning av kött och fisk?
DEN TEKNISKE KOCKEN är en faktaspäckad kokbok där författarna, livsmedelsprofessor Per-Olof Hegg och kocken Rikard Nilsson förklarar vad som händer när vi lagar mat. Grundtanken är att på ett begripligt sätt förmedla en kombination av livsmedelskunskap och matlagningskonst. Boken är både en hemmakokbok och en handbok i livsmedelsteknologi. Livsmedelsprofessorn och kocken ger massor av praktiska råd och tips för att lyckas i köket. Arbeta efter den i köket eller läs ett kapitel framför brasan.
Denna kokbok är avsedd för alla matlagningsintresserade och innehåller såväl enkla recept som mer avancerade gourmetrecept som ger en känsla av lyx utan att kräva alltför lång tid i köket.
PER-OLOF HEGG är docent i Mejeriteknologi vid Lunds universitet och tidigare professor i Livsmedelsteknologi. Författaren har lång erfarenhet som forsknings- och utvecklingschef inom livsmedelsindustrin
RIKARD NILSSON är en av våra första och mest folkkära TV-kockar. Han blev utnämnd till årets kock 1991 och har även varit medlem i Kocklandslaget. I samarbete med NASA har han dessutom utvecklat mat för rymdfärder. Författaren är numera engagerad i restaurangerna Solsidan och Kattegat Gastronomi & Logi i Torekov.
PER-ANDERS JÖRGENSEN är prisbelönt stillbildsfotograf inom områden som mat, porträtt och reklam. Han har gedigen kunskap inom matområdet och har fotograferat nästan alla stilbildande kockar och deras kreationer.
Jure Förlag 9789172233768 -
Jamie: Fyra årstider i köket - Vinterns mysig...
Inbunden bok. Royal group of entertainment. 2010. 80 sidor.
Nära nyskick. Mjukband. Smärre hanteringsspår på pärmen. Oläst.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789186623029
- Titel
- Jamie: Fyra årstider i köket - Vinterns mysiga & värmande rätter
- Förlag
- Royal group of entertainment
- Utgivningsår
- 2010
- Omfång
- 80 sidor
- Bandtyp
- Board book
- Mått
- 210 x 260 mm Ryggbredd 10 mm
- Vikt
- 460 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- I Jamie Olivers kök är vintern en tid för mysmat. Det doftar av rosmarin och vitlök, omväxlande med indisk kardemumma och thailändsk ingefära. Säsongens rotfrukter förvandlas till härliga rätter för vardag och fest. Bland desserterna hittar du recept till julens fester.
Royal group of entertainment 9789186623029 -
Jamie: Fyra årstider i köket - Vårens friska...
Inbunden bok. The bearded lady. 2010. 80 sidor.
Nära nyskick. Mjukband. Hanteringsspår på pärmen. Oläst bok. [rum 2]
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789186623036
- Titel
- Jamie: Fyra årstider i köket - Vårens friska & frestande recept
- Förlag
- Royal group of entertainment
- Utgivningsår
- 2010
- Omfång
- 80 sidor
- Bandtyp
- Board book
- Mått
- 210 x 260 mm Ryggbredd 10 mm
- Vikt
- 460 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Våren i Jamies kök smakar av vilda och odlade primörer.
Fräscha matidéer från jordens alla hörn hjälper dig variera
vardagsmiddagar och festmåltider med spännande råvaror
och annorlunda kryddningar. Lamm- & kikärtspiroger är läckra munsbitar att packa ner till utflykten.
The bearded lady 9789186623036 -
Jamie: Fyra årstider i köket - Höstens mustig...
Inbunden bok. The bearded lady. 2010. 80 sidor.
Nära nyskick. Mjukband. Hanteringsspår på pärmen. Oläst bok. [rum 2]
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789186623050
- Titel
- Jamie: Fyra årstider i köket - Höstens mustiga & smakrika mat
- Förlag
- Royal group of entertainment
- Utgivningsår
- 2010
- Omfång
- 80 sidor
- Bandtyp
- Board book
- Mått
- 210 x 260 mm Ryggbredd 10 mm
- Vikt
- 460 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Rotsaker och potatis, plommon och päron, allt som skördetiden har att erbjuda blir härliga gratänger, inläggningar och pajer i Jamies kök. Spännande asiatiska smaksättningar varierar vardags- favoriter. Lättlagad makrill eller lyxiga pilgrimsmusslor, höstens fiskfångst passar många olika tillfällen.
The bearded lady 9789186623050 -
Jamie: Fyra årstider i köket - Sommarens fräs...
Inbunden bok. Royal group of entertainment. 2010. 80 sidor.
Mycket gott skick. Mjukband. Hanteringsspår på pärmen. Fin inlaga. [rum 2]
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789186623043
- Titel
- Jamie: Fyra årstider i köket - Sommarens fräscha & läckra smaker
- Förlag
- Royal group of entertainment
- Utgivningsår
- 2010
- Omfång
- 80 sidor
- Bandtyp
- Board book
- Mått
- 210 x 260 mm Ryggbredd 10 mm
- Vikt
- 460 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Sommaren i Jamies kök är fräscha sallader av rödbetor, vattenmelon eller räkor, lätta pastarätter med smak av citron och kapris. Det är högsäsong för tomhusmatlagning - dofterna av grillad fisk, kyckling och lamm väcker aptiten efter lata dagar på stranden.
Royal group of entertainment 9789186623043 -
Ung i köket
Inbunden bok. Ica Bokförlag. 2 uppl. 2003. 96 sidor.
Mycket gott skick. Hanteringsspår på pärmen. Aningen skavda hörn och kanter. Fin inlaga. [rum 12]
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789153424130
- Titel
- Ung i köket
- Författare
- Maria Hullberg - Agneta Weiland
- Förlag
- Ica Bokförlag
- Utgivningsår
- 2003
- Omfång
- 96 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Vikt
- 450 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Kokboken för dig som fått ditt första egna kök, men ännu inte den ekonomi du förtjänar. Som vill äta gott och gärna rätt, men inte lyssnade så noga på hemkunskapstimmarna, som gillar mat, men inte vill lägga särskilt mycket tid på att laga den. Reviderad upplaga med nya recept.
Ica Bokförlag 2 9789153424130 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
- ISBN
- 9789174291360
- Titel
- Jag ska bara fixa en grej i köket
- Författare
- Herngren, Moa
- Förlag
- Bonnier Pocket
- Utgivningsår
- 2010
- Omfång
- 351 sidor
- Bandtyp
- Mått
- 110 x 178 mm Ryggbredd 22 mm
- Vikt
- 185 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Ingrid är 35 år och är ensamstående mamma, hon arbetar på ett daghem och har precis avancerat till föreståndare där. Ingrid dricker vin, mycket vin. Hon lyckas ganska väl med att dölja det för sig själv och sin omgivning, men dottern är inte lika lätt att lura. På jobbet blir hon motarbetad, närmast mobbad, av sina tidigare arbetskamrater, numera underordnade som inte kan förstå att det var Ingrid som fick tjänsten som föreståndare. Utanför jobbet försöker hon hålla ihop ett liv som hon sakta men säkert tycks tappa kontrollen över ju mer hon kämpar för att inte göra det. Hennes sjuåriga dotter vill bo mer hos sin pappa trots att Ingrid tycker att hon har gett henne allt vad hon vill ha och lite till och på andra sidan stan ligger en alkoholiserad mormor på knä i badrummet och kräks upp gårdagens Rioja när ingen ser. Det är tufft, vilket ytterligare motiverar ett glas vin när Ingrid kommer hem. Ett gömt glas i kryddhyllan när Ingrid steker blodpudding med bacon en vanlig tisdagskväll för att döva smärtan och hon får den lilla flykt in i dimman som hon behöver för att orka vara den hon tror att hon måste vara en dag till.Moa Herngren har skrivit en grymt trovärdig roman om en kvinna som till synes viljelöst super bort sitt liv. Det är smärtsam läsning med hög igenkänningsfaktor. Dramatiskt, spännande och rått.
Bonnier Pocket 9789174291360 -
Mera Whiskey: Nya whiskeyprovningar, fler whi...
Inbunden bok.
Nära nyskick. Skyddsomslag saknas. Artograf förlag, 2003, 153s. , minimala repor på ytglans
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
Your country and preferred language.
Select your country Select languageDenna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.
Stäng
Välkommen till Sveriges största bokhandel
Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.
- Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
- Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn