-
VINTERNS GODA TING - Maten, julen, blommorn...
Inbunden bok.
Nära nyskick. Bonniers, 2002, 199 (1) s., inb. m. skyddsomslag; fotoill. i färg av Nisse Peterson
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789100115326
- Titel
- Vinterns goda ting : maten, julen, blommorna
- Författare
- Bergenström, Fanny
- Förlag
- Albert Bonniers Förlag
- Utgivningsår
- 2007
- Omfång
- 199 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 217 x 239 mm Ryggbredd 18 mm
- Vikt
- 953 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Vinterns goda ting är både en kokbok, en julbok och en blomsterbok. Här finns många goda och inspirerande idéer för hela vinterhalvåret.Recepten handlar om höstens äppelskörd, middag i allhelgona, sköna vinterfrukostar, nyårsfesten och den spännande gröna maten. Dessertkapitlet är ovanligt stort med läckra efterrätter av många olika slag.Julen har självklart fått en stor plats i den här vinterboken. Här finns vackra dekorationer, historia om traditionerna, recepten till traditionell julmat men även till ett lite annorlunda julbord, till konfekten och till pepparkakshuset.Härliga blomsterarrangemang, doftande potpurrier och annorlunda kransar, stiliga dekorbröd, marmelader, inläggningar och brännvinskryddning är andra exempel på bokens rika innehåll.Anna Bergenström har skrivit om maten, Fanny Bergenström om bland annat växter och juldekorationer. Nisse Peterson har tagit de stämningsfulla fotografierna.
9789100115326 -
Med passion för det vilda : jakten, hundarna,...
Inbunden bok. Klickerförlaget Göteborg. 2018. 124 sidor.
Mycket gott skick. Utgallrad biblioteksbok där inlagan är mycket fin.
Med passion för det vilda är boken för dig som gillar hundar - och jakt. Det är en hundträningsbok och en kokbok fast allra mest är det en bok som vill inspirera dig. … läs merInrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789198453003
- Titel
- Med passion för det vilda : jakten, hundarna, maten
- Författare
- Lyckoskog, Helena
- Förlag
- Klickerförlaget Göteborg
- Utgivningsår
- 2018
- Omfång
- 124 sidor
- Bandtyp
- Klotband
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Med passion för det vilda - jakten, hundarna, maten är boken är för dig som gillar hundar – och jakt. Det är en hundträningsbok och en kokbok fast allra mest är det en bok som vill inspirera dig.
Inspirera dig till att vilja testa nya saker i träningen av din jakthund och pröva på nya recept i köket men även ge dig lite nyttig kunskap om viltvård, djur och natur.
Det här är boken som ger dig nästan alla delarna i jakten med hund. Alltifrån träningen av jakthunden till första hjälpen för hund, styckning och tillagning av viltet, hur du tränar viltspår, vad du har för ansvar som jägare med mera.
Oavsett om du är ”gammal och garvad” inom jakten eller en nyfiken nybörjare – här finns något för alla.
Helena Lyckoskog har tränat hund sedan barnsben. Jakten är en stor del av hennes liv –framför allt jakten med hund. När hon inte jobbar som lydnadsinstruktör dömer hon viltspårprov, utbildar och meriterar hundar inom viltspår samt tränar eftersöksekipage. Helena håller utbildningar för blivande viltspårinstruktörer samt föreläser och skriver i olika tidningar om hundavel, jakthundens träning och välmående med mera.
Klickerförlaget Göteborg 9789198453003 -
Hälsorevolutionen : vägen till en antiinflamm...
Häftad bok. HarperCollins Nordic. 1 uppl. 2019. 342 sidor.
Nära nyskick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789150943719
- Titel
- Hälsorevolutionen : vägen till en antiinflammatorisk livsstil : helheten, maten, forskningen, träningen, skönheten, insikten
- Författare
- Borelius, Maria
- Förlag
- HarperCollins Nordic
- Utgivningsår
- 2019
- Omfång
- 342 sidor
- Bandtyp
- Danskt band
- Mått
- 150 x 200 mm Ryggbredd 25 mm
- Vikt
- 534 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Maria Borelius, prisbelönt vetenskapsjournalist och författare, var 52 år när hon började känna sig gammal, trött, sliten och plufsig. Hon hade ryggont och klimakteriebesvär och hade en känsla av livet snart var slut. Varför? frågade hon sig. Det blev början på en fyra år lång resa där hon genom en slump upptäckte en helt ny livsstil den antiinflammatoriska.
HarperCollins Nordic 1 9789150943719 -
Den hemlige kocken : det okända fusket med ma...
Inbunden bok. Ordfront Förlag. 2007. 277 sidor.
Nyskick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789170373152
- Titel
- Den hemlige kocken : det okända fusket med maten på din tallrik
- Författare
- Nilsson, Mats-Eric
- Förlag
- Ordfront Förlag
- Utgivningsår
- 2007
- Omfång
- 277 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 151 x 221 mm Ryggbredd 22 mm
- Vikt
- 486 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Varje dag kommer det ut mer än en ny kokbok i Sverige. Utgivningen dignar av sensuella citroner, underbara olivoljor och den senaste hälsometoden.
Men vad händer med livsmedlen innan de kommer in i våra kök? Såväl till vardags som till fest sätter vi aningslöst i oss mängder av tillsatser och substitut, lurade av reklamens budskap om hemlagat och hälsosamt.
För myndigheterna är det huvudsaken att livsmedlen inte är direkt hälsovådliga. Sedan är det fritt fram att sälja glass som inte är glass och cider som inte är cider.
Mats-Eric Nilssons väldokumenterade avslöjanden gäller inte bara skräpmat, utan allt från färskpressad juice och butiksbakat bröd till tryffelolja och balsamvinäger, en vanlig vinäger som sötats och färgats med karamellfärg. Den äkta varan är så dyr att den njuts droppvis med pipett.
Med författaren som personlig och engagerad guide berättas samtidigt industrimatens moderna historia. Om de välorganiserade kampanjer som fick motsträviga husmödrar att glömma hur riktig mat lagas och smakar.
Boken innehåller även en uppslagsdel med ett 50-tal olika livsmedel. Hur går fusket med dem till och var kan man hitta de oförvanskade alternativen? Här finns en karta med gårdsbutiker samt en säsongskalender över när man ska äta vad. Sist finns en praktisk guide till alla de 320 förvirrande E-numren. Hur framställs dessa kemikalier och kan de vara farliga för hälsan? Och hur manipulerar de våra smaklökar?
Ordfront Förlag 9789170373152 -
Maten bakom resultaten : motivation, kunskap,...
Inbunden bok. Norstedts. 1 uppl. 2017. 218 sidor.
Mycket gott skick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789113080628
- Titel
- Maten bakom resultaten : motivation, kunskap, recept
- Författare
- Bakkman, Linda
- Förlag
- Norstedts
- Utgivningsår
- 2017
- Omfång
- 218 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 180 x 250 mm Ryggbredd 27 mm
- Vikt
- 837 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Sverige idrottar som aldrig förr. Det vardagliga motionerandet ökar och startplatserna till Vasaloppet och Vätternrundan säljer slut på nolltid. De flesta idrottare inser kostens betydelse för en snabbare, starkare och mer explosiv kropp, men många saknar verktyg för vad, när och hur mycket de bör äta. Linda Bakkman, kostrådgivare på Sveriges Olympiska Kommitté, presenterar här den senaste forskningen om hur vi ska äta för att få ut maximal effekt av vår träning. Pedagogiskt och lättillgängligt beskriver hon idrottarens näringsmässiga utmaningar. Teorin varvas med inspirerande recept och tips på vad du kan ta med i träningsväskan. Här finns de viktiga uppladdnings- och återhämtningsmålen, näringsberäknade luncher och kreativa tips.
Det här är kokboken för en aktiv livsstil, ett liv i spåret, i hallen, på gymmet eller planen. Oavsett om du siktar på världstopp, just anmält dig till ditt första Maraton eller behöver få din hårt tränande tonåring att äta mer - här är maten bakom resultaten.
Norstedts 1 9789113080628 -
Det goda enkla : maten vi vill laga och äta
Inbunden bok. Trio Förlag. 1 uppl. 2014. 406 sidor.
Nära nyskick. Skyddsomslag i nära nyskick. Ett mycket väl bevarat exemplar! Jag ser egentligen ingenting att anmärka på. Boken ser knappt bläddrad ut. Ska jag hitta NÅNTING så är skyddsomslaget högst upp på kortsidan inte riktigt 100%, men det är detaljer. … läs mer
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789197627931
- Titel
- Det goda enkla : maten vi vill laga och äta
- Författare
- Bergenström, Anna
- Förlag
- Trio Förlag
- Utgivningsår
- 2014
- Omfång
- 406 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 199 x 258 mm Ryggbredd 39 mm
- Vikt
- 1510 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- DET GODA ENKLA kallar Anna och Fanny sin nya bok. Med den hoppas duon inspirera till delvis nya vägar i köket med maten som de tror på för framtiden. Mer grönt, mer bönor, linser och spännande nygamla korn men boken innehåller också härliga fisk- och köttrecept. Satsa på ekokött råder författarna, för då vet man att djuren har haft det skapligt. Ekoköttet är visserligen dyrare men totalt sett äter vi faktiskt billigare och godare än vi någonsin gjort säger Anna och Fanny. Deras nya bok innehåller också ett stort kapitel om plockmat som är så enkelt och trevligt att bjuda på. Nya bröd och bakverk, och avslutningsvis en samling av författarnas allra bästa knep och kökstips. En gedigen bok om läcker, vacker och sinnlig mat i tiden. Mat som både vi själva och miljön mår bra av!
Trio Förlag 1 9789197627931 -
Gluten och mjölk : källan till moderna sjukdo...
Häftad bok. Vulkan. 3 uppl. 2013. 455 sidor.
Mycket gott skick. Köp hur många böcker du vill från mig och betala endast för en frakt.
(Gäller vid ett och samma köptillfälle.)
Klicka på mitt namn nedan för att se alla mina böcker. … läs merInrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789163713538
- Titel
- Gluten och mjölk : källan till moderna sjukdomar : så påverkas du av maten
- Författare
- Micke Skribent - Michael Håkansson
- Förlag
- Vulkan
- Utgivningsår
- 2013
- Omfång
- 455 sidor
- Bandtyp
- Häftad
- Vikt
- 600 g
- Språk
- Svenska
Vulkan 3 9789163713538 -
Eat clean : mer näring och mindre skräp i mat...
Häftad bok. Massolit Förlag. 1 uppl. 2016. 125 sidor.
Mycket gott skick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789176610381
- Titel
- Eat clean : mer näring och mindre skräp i maten
- Författare
- Andersson, Kristina
- Förlag
- Massolit Förlag
- Utgivningsår
- 2015
- Omfång
- 125 sidor
- Bandtyp
- Danskt band
- Mått
- 172 x 210 mm Ryggbredd 10 mm
- Vikt
- 301 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Succén är tillbaka nu i lågprisutgåva!Eat clean vänder sig till alla som är intresserade av att äta hälsosamt, få mer energi och näring av kosten och som dessutom vill stärka sitt immunförsvar. Med Kristina Anderssons hjälp blir det enklare att prioritera de val av råvaror och livsmedel som ger bäst nytta.Kristina Andersson är näringsfysiolog med en magisterexamen i nutrition. Hon är författare med flera böcker bakom sig, en väldigt uppskattad föreläsare och anlitas flitigt som expert av tv och tidningar.
Massolit Förlag 1 9789176610381 -
Jamie lagar Italien : en hyllning till den go...
Inbunden bok. Bonnier Fakta. 2019. 405 sidor.
Nyskick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789174249699
- Titel
- Jamie lagar Italien : en hyllning till den goda italienska maten
- Författare
- Oliver, Jamie
- Förlag
- Bonnier Fakta
- Utgivningsår
- 2019
- Omfång
- 405 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 197 x 257 mm Ryggbredd 38 mm
- Vikt
- 1394 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Det är knappast någon hemlighet att Jamie Oliver älskar det italienska köket. Här finner han den enkla, goda och vällagade maten utan krusiduller. Jamie lagar Italien är en hyllning till det kök som är så viktigt, både för Jamie själv och för så många andra matälskare världen över.Boken innehåller över 130 smakrika recept, alla presenterade på det sätt som kännetecknar Jamie. Det är enkelt, inspirerande och oemotståndligt läckert. Från antipasti, till pastarätter och pizza, långkok, sallader och allt däremellan. Recept som visar det italienska kökets otroliga rikedom med vällagad snabbmat, slow food från grunden, comfort food, mat för många – alla rätter där råvarorna, inte minst grönsakerna, står i fokus.I Jamie lagar Italien hittar du essensen av det italienska kökets själ. Låt smakerna av det riktiga Italien komma in i ditt kök.
Bonnier Fakta 9789174249699 -
Gluten och mjölk : källan till moderna sjukdo...
Häftad bok. Vulkan. 3 uppl. 2012. 455 sidor.
Mycket gott skick. Boken i serien om "de vita gifterna" behandlar ämnet gluten och mjölk. Känner du dig helt tillfreds med din doktors svar och litar du fullt ut på dina provsvar - Om inte, då ska du läsa denna bok som kommer att ger dig en annan syn på kostens betydelse i läs mer … läs mer
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789163713538
- Titel
- Gluten och mjölk : källan till moderna sjukdomar : så påverkas du av maten
- Författare
- Micke Skribent - Michael Håkansson
- Förlag
- Vulkan
- Utgivningsår
- 2013
- Omfång
- 455 sidor
- Bandtyp
- Häftad
- Vikt
- 600 g
- Språk
- Svenska
Vulkan 3 9789163713538 -
Vinterns goda ting : maten, julen, blommorna
Inbunden bok. Stockholm : Bonnier Alba. 1 uppl. 1995. 199 sidor.
Mycket gott skick. Dekorerat laminatband utan skyddsomslag, minimalt skav på hörn och ryggändar, aningen matt ytskikt på frampärmen, hanteringsspår/små repor i ytskiktet på bakpärmen. Rak och mkt fin inlaga, varsamt hanterad.
Foto: Nisse Peterson. … läs merInrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789134519497
- Titel
- Vinterns goda ting : maten, julen, blommorna
- Författare
- Bergenström, Anna - Bergenström, Fanny - Lindahl, Ola - Peterson, Nisse
- Förlag
- Stockholm : Bonnier Alba
- Språk
- Svenska
Stockholm : Bonnier Alba 1 9789134519497 -
Julboken : maten, traditionerna, pysslet, läs...
Inbunden bok. Västerås : Ica bokförl. 1986.
Nära nyskick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789153409731
- Titel
- Julboken : maten, traditionerna, pysslet, läsningen, visorna
- Författare
- Olsson, Brita - Ekstrand Hemmingsson, Elisabeth - Andersson, Lise-Lott - Jardhammar, Kent - Källström-Eklund, Ylva
- Förlag
- Västerås : Ica bokförl
- Utgivningsår
- 1986
- Språk
- Svenska
Västerås : Ica bokförl 9789153409731 -
Systrarna von Sydow : Maten, livet och samtal...
Inbunden bok. The Book Affair. 2019. 170 sidor.
Nyskick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789198499322
- Titel
- Systrarna von Sydow : Maten, livet och samtalen runt köksbordet
- Författare
- Kleberg von Sydow, Ebba
- Förlag
- The Book Affair
- Utgivningsår
- 2019
- Omfång
- 170 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 205 x 248 mm Ryggbredd 20 mm
- Vikt
- 750 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Det är ingen hejd på alla goda smaker och smarta och personliga tips och trix på hur maten på noga utvalda råvaror och en liten extra touch på dukningen kan skapa härlig trivsel på systrarna och mamma von Sydows vis! För i den här boken får vi också lära känna mamma Helen lite mer hon bjuder oss dels på några av barnbarnens absoluta favoritrecept men också på egna minnen och små avslöjanden om sina döttrar, Ebba och Amy! Systrarna berättar personligt både om varandra liksom om mamma Helen. För vi vet ju alla att det är när man står i köket tillsammans som alla goda samtal sker platsen där livet, minnen och drömmar dryftas och får ta plats. De vackra bilderna är fotograferade i familjen von Sydows trivsamma hem på Marstrand och i Skåne där de tillbringar mycket tid och lagar och äter gott tillsammans. Systrarna von Sydow maten, livet och samtalen runt köksbordet bjuder på mer än 50 goda recept för både vardag och fest. Härliga, smakrika och lättlagade recept för de tillfällen då man vill samla sina nära och kära om det så är till långsamma frukoststunden, brunch, lunch, fika eller en god middag. Vad sägs om t ex yoghurtparfait, pannkaksmuffins, syrlig citrussallad och smoothies, avokado- och gurksoppa, pizza, fisksoppa, lavendelkyckling, asiatisk biffsallad och mamma Helens vegetariska lasagne. Till dessert kanske en pavlova med picklade jordgubbar och rosa eller vit sangria att släcka törsten med. Äntligen är systrarna von Sydow tillbaka med en härligt inspirerande kokbok fylld med recept och vackra dukningar och berättelsen om var all den goda maten kommer ifrån. Ebba Kleberg von Sydow är journalist, programledare och författare, samt co-founder till modeprojektet Säker stil. Hennes syster, Amy von Sydow är läkare och legitimerad dietist. Tillsammans blir detta deras fjärde kokbok, och i den här boken träder mamma Helen von Sydow, som är ryggraden i döttrarna von Sydows receptbank och som varit delaktig i flera av systrarnas kokböcker, fram som författare med en egen röst.
The Book Affair 9789198499322 -
Fredskockarna : i grytorna för freden : om ma...
Inbunden bok. Grenadine. 1 uppl. 2007. 215 sidor.
Nyskick. SKICKAR SPÅRBART MED POSTNORD, SÄNDNINGSNUMRET KOMMER VIA MEJLEN.
Vad har Operakällaren, Hos Pelle, Grand Hotel, Sturehof och Söderköpings Brunn gemensamt med en sönderskjuten kokvagn och en baktändande bensin spis bland råttor och småkryp i världens o läs mer … läs merInrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789185329649
- Titel
- Fredskockarna : i grytorna för freden : om maten och livet i utlandstjänsten
- Författare
- Per Lennartsson - Anki Behrens
- Förlag
- Grenadine
- Utgivningsår
- 2007
- Omfång
- 215 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 256 x 230 mm Ryggbredd 26 mm
- Vikt
- 1200 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Vad har Operakällaren, Hos Pelle, Grand Hotel, Sturehof och Söderköpings Brunn gemensamt med en sönderskjuten kokvagn och en baktändande bensin spis bland råttor och småkryp i världens oroshärdar? Mer än du kan ana. Flera av fredskockarna dyker upp i finköken efter avslutat uppdrag med vässad fantasi och skicklighet.
Den här boken är ingen vanlig kokbok. Den berättar osminkat om fredskockarnas vedermödor och äventyr genom fem decennier. Den bjuder både på annorlunda upplevelser och läckra recept. Allt summerat av två som själva njutit maten och lagt på ett par kilo i missionen.
Förresten, så måste det inte vara pungråtta. Det går lika bra med fläskkarré.
Författarna:
Annkatrin Behrens är journalist med ett förflutet på bland annat TT, G-P, TV2 och TV4. Idag driver hon egen verksamhet inom produktion och kommunikation.
Per Lennartsson är grafisk formgivare och mediakonsult, han delar sin tid mellan Justnu-kedjan och eget företagande. Han har arbetat inom Försvarsmakten som informatör, med inköp och andra administrativa uppgifter.
Grenadine 1 9789185329649 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEKIca-förlaget -
Äta för livet : maten som gör dig frisk och s...
Inbunden bok.
Nyskick. Roos & Tegnér, 2017, Sidor: 208 PRESENTSKICK
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789187905711
- Titel
- Äta för livet : maten som gör dig frisk och stark
- Författare
- Erlanson Albertsson, Charlotte
- Förlag
- Roos & Tegner
- Utgivningsår
- 2017
- Omfång
- 208 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 155 x 205 mm Ryggbredd 20 mm
- Vikt
- 470 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Är vitt mjöl verkligen så farligt? Det där med lchf och 5:2 hur bra är det, egentligen? Och hur vet jag att min dotter som blivit vegan får i sig alla näringsämnen hon behöver? Teorierna om vad vi bör äta för att hålla oss friska och må bra duggar tätt. Men det är inte lätt att navigera i djungeln av ofta motsägelsefulla tips och teorier från mer eller mindre självutnämnda matexperter. Det är lätt att få en känsla av att man äter fel nästan hur man än väljer. Så vem kan man lita på? Efter ett helt yrkesliv ägnat åt matforskning bjuder professor Charlotte Erlanson-Albertsson i Äta för livet på sin samlade kunskap och ger sina bästa råd om hur vi väljer mat som vi verkligen mår bra av på lång sikt. Efter en heltäckande men lättillgänglig genomgång av matens olika komponenter får läsaren konkreta tips på hur man äter hälsosamt på ett sätt som funkar i vardagen. Boken avslutas med en genomgång av för- och nackdelar med våra vanligaste dieter. CHARLOTTE ERLANSON-ALBERTSSON är professor i medicinsk och fysiologisk kemi vid Lunds universitet, där hon forskar på aptitkontroll och hälsosam mat. Hon har mångårig erfarenhet av både undervisning och forskning. Charlotte Erlanson-Albertsson är en flitigt anlitad föreläsare och har skrivit flera böcker i ämnet. Hennes specifika intresse är den mat som vi lätt äter för mycket av, det vill säga mat rik på socker, fett och salt.
9789187905711 -
Det goda livet : maten som gör skillnad för d...
Inbunden bok. Bonnier Fakta. 2020. 271 sidor.
Nyskick. Skyddsomslag saknas. Helt ny, Vad är bra mat? Matens kraft och påverkan på din hälsa, Hur maten påverkar din hälsa. Sömn, Vad är bra mat? Ca 125 recept
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789178870424
- Titel
- Det goda livet : maten som gör skillnad för din hälsa
- Författare
- Taylor, Tareq
- Förlag
- Bonnier Fakta
- Utgivningsår
- 2020
- Omfång
- 271 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 203 x 267 mm Ryggbredd 29 mm
- Vikt
- 1181 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Med sin nya kokbok vill Tareq Taylor och Sara Ask inspirera och vägleda alla som vill förbättra sin hälsa genom maten. Tillsammans har de gjort en gedigen kokbok med mat för hela dagen och hela veckan, ja, hela livet, varvat med peppande fakta om hur maten kan påverka vår hälsa. Genom att göra mindre (eller större) förändringar i vår livsstil kan vi faktiskt uppnå stora hälsovinster.Recepten är enkla att både följa och variera och ingjuter självförtroende i läsaren. Smakernas mästare Tareq Taylor borgar för att allt blir riktigt gott – han gör aldrig avkall på smaken bara för att det ska vara hälsosamt. Maten är färgglad och vacker och består av mycket grönsaker, frukt, baljväxter, fisk, skaldjur, nötter, frön och nyttiga oljor, och mindre mängder kyckling, rött kött, charkprodukter och socker.Dietisten Sara Ask står för hälsofaktan och är en garant för alla goda råd som utgår från väl grundad hälsoforskning som vi vet fungerar. Hon går också in på hur vi människor fungerar och varför vi äter det vi äter och gör de val vi gör. Varför har vissa lätt att hålla vikten och andra inte? Och hur byggs en bra måltid upp egentligen? En sak är säker, det finns inget facit för hur man ska äta och leva utan många olika sätt som kan bli rätt.Det mesta passar den som vill försöka förebygga ohälsa liksom den som drabbats av vanliga folkhälsosjukdomar som övervikt och fetma, diabetes och hjärt-kärlsjukdom – som ofta går att påverka genom en förändrad livsstil.
Bonnier Fakta 9789178870424 -
Äta för livet : maten som gör dig frisk och s...
Inbunden bok. Roos & Tegner. 2017. 208 sidor.
Gott skick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789187905711
- Titel
- Äta för livet : maten som gör dig frisk och stark
- Författare
- Erlanson Albertsson, Charlotte
- Förlag
- Roos & Tegner
- Utgivningsår
- 2017
- Omfång
- 208 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 155 x 205 mm Ryggbredd 20 mm
- Vikt
- 470 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Är vitt mjöl verkligen så farligt? Det där med lchf och 5:2 hur bra är det, egentligen? Och hur vet jag att min dotter som blivit vegan får i sig alla näringsämnen hon behöver? Teorierna om vad vi bör äta för att hålla oss friska och må bra duggar tätt. Men det är inte lätt att navigera i djungeln av ofta motsägelsefulla tips och teorier från mer eller mindre självutnämnda matexperter. Det är lätt att få en känsla av att man äter fel nästan hur man än väljer. Så vem kan man lita på? Efter ett helt yrkesliv ägnat åt matforskning bjuder professor Charlotte Erlanson-Albertsson i Äta för livet på sin samlade kunskap och ger sina bästa råd om hur vi väljer mat som vi verkligen mår bra av på lång sikt. Efter en heltäckande men lättillgänglig genomgång av matens olika komponenter får läsaren konkreta tips på hur man äter hälsosamt på ett sätt som funkar i vardagen. Boken avslutas med en genomgång av för- och nackdelar med våra vanligaste dieter. CHARLOTTE ERLANSON-ALBERTSSON är professor i medicinsk och fysiologisk kemi vid Lunds universitet, där hon forskar på aptitkontroll och hälsosam mat. Hon har mångårig erfarenhet av både undervisning och forskning. Charlotte Erlanson-Albertsson är en flitigt anlitad föreläsare och har skrivit flera böcker i ämnet. Hennes specifika intresse är den mat som vi lätt äter för mycket av, det vill säga mat rik på socker, fett och salt.
Roos & Tegner 9789187905711 -
Gluten och mjölk : källan till moderna sjukdo...
Häftad bok. Vulkan. 3 uppl. 2013. 455 sidor.
Nyskick. Oläst ex.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789163713538
- Titel
- Gluten och mjölk : källan till moderna sjukdomar : så påverkas du av maten
- Författare
- Micke Skribent - Michael Håkansson
- Förlag
- Vulkan
- Utgivningsår
- 2013
- Omfång
- 455 sidor
- Bandtyp
- Häftad
- Vikt
- 600 g
- Språk
- Svenska
Vulkan 3 9789163713538 -
DEN NYA AMERIKANSKA MATEN
Inbunden bok. – FÖRLAGSNY! – Natur & Kultur. 2014. 175 sidor.
Nyskick. –– FÖRLAGSNY! – Inb. med mjuka pärmar med invikta flikar, s.k. danskt band. –– Se fler bilder! ––
Hur blev USA bäst i världen på mat? Det amerikanska köket brukade vara ett skämt, något som folk närmade sig med dåligt samvete. Idag har USA fler res läs mer … läs merInrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789127138322
- Titel
- Den nya amerikanska maten
- Författare
- Arvidson, Emil
- Förlag
- Natur & Kultur Allmänlitteratur
- Utgivningsår
- 2014
- Omfång
- 175 sidor
- Bandtyp
- Flexband
- Mått
- 182 x 241 mm Ryggbredd 20 mm
- Vikt
- 600 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- "Ett enda långt snyggt matreportage."
Joanna Drevinger, Svenska Dagbladet
"Är det dags för en kulinarisk roadtrip från kust till kust är den helt rätt guide att ha i handskfacket."
Margareta Schildt-Landgren, MatMagasinet
Hur blev USA bäst i världen på mat? Det amerikanska köket brukade vara ett skämt, något som folk närmade sig med dåligt samvete. Idag har USA fler restauranger i världsklass än något annat land. Men den verkliga styrkan ligger i den vardagliga maten, i storstädernas street food, i Söderns uppdaterade husmanskost och villaförorternas Chinatowns.
De senaste tio åren har det skett en revolution i den amerikanska matkulturen och den här boken berättar hur det gick till. Journalisterna Martin Gelin och Emil Arvidson reser från kust till kust genom det nya gastronomiska USA. De besöker de mest inflytelserika köken, oavsett om det är stjärnkrogar på Manhattan, food trucks i Austin eller ostronbarer i San Francisco, för att undersöka deras plats i samhället och vad maten de serverar säger om USA.
De pratar grönsaker med Alice Waters i Berkeley, får en lektion i den amerikanska Söderns historia av Sean Brock i Syd-Carolina, festar med Southern Foodways Alliance i New Orleans, besöker Lagunitas ölbryggeri i norra Kalifornien, hittar USA:s bästa koreanska restaurang i en avkrok i Seattle och åker till Little Saigon i Texas där en stenad vietnamesisk tonåring serverar USA:s bästa cajunkräftor i en oansenlig förortsgalleria.
På vägen försöker de hitta rötterna till den amerikanska matrevolutionen.
Martin Gelin är Dagens Nyheters New York-korrespondent och har skrivit två hyllade reportageböcker om amerikansk politik. Han har hunnit besöka 45 delstater sedan han flyttade till USA 2001 och hävdar att det finns åtminstone en bra restaurang i varje amerikansk stad.
Emil Arvidson är journalist och skriver om kultur, politik, musik och mat för Sveriges största dagstidningar och magasin. Emil började älska mat när han bodde i USA. Han har tidigare gett ut boken Naturligt vin tillsammans med Emil Broomé.
"I en ny reportagebok skildras vad som just nu händer med maten i det mångkulturella USA, där olika kök tillsammans blir till en ständrigt pågående integrationsprocess."
Amanda Schulin, Dagens ETC
"Den innehåller en hel radda klassiker - pork bun, corn bread, tacos och bringa - men allt känns rejält fräscht och uppdaterat. Helhetsgreppet funkar utmärkt, man blir sugen på att laga och provsmaka det mesta."
Johan Gunnarsson, Aftonbladet Resa
"De bjussar på en riktigt smakfull rundtur och rejält med god läsning om ett land som inte är sig riktigt likt efter en smärre matrevolution."
Jens Pettersson, Uppsala Nya Tidning
"Detta är int en kokbok på hjul utan en klassisk reportageresa på jakt efter svar. På vägen får vi möta människor från alla delar av det stora landet och vi får veta vad som ligger bakom det som kallas den amerikanska matrevolutionen."
Vin & Bar-Journalen
"Det är en inspirerande resa och snålvattnet rinner till medan man läser."
Umeå Tidning
"...en rolig och vacker reportagebok."
Pia Hall, Vego
– FÖRLAGSNY! – Natur & Kultur 9789127138322 -
Julboken : maten, traditionerna, pysslet, läs...
Inbunden bok. Västerås : Ica bokförl. 1986. 181 sidor.
Mycket gott skick. --När man öppnar denna bok är lite som att söka på "traditionell svensk jul" på Pinterest - men mycket mysigare, och inklusive kulturhistoriska ingresser! Indelad efter julens högtider. --Namnad. Lite kant- o hörnskav. --BokDrakens exlibris på titelblade läs mer … läs mer
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789153409731
- Titel
- Julboken : maten, traditionerna, pysslet, läsningen, visorna
- Författare
- Olsson, Brita - Ekstrand Hemmingsson, Elisabeth - Andersson, Lise-Lott - Jardhammar, Kent - Källström-Eklund, Ylva
- Förlag
- Västerås : Ica bokförl
- Utgivningsår
- 1986
- Språk
- Svenska
Västerås : Ica bokförl 9789153409731 -
Den läkande maten : recept mot autoimmuna sju...
Inbunden bok. Lava Förlag. 1 uppl. 2018. 143 sidor.
Nyskick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789188529794
- Titel
- Den läkande maten : recept mot autoimmuna sjukdomar, inflammationer och all
- Författare
- Nisbet Nilsson, Cecilia
- Förlag
- Lava Förlag
- Utgivningsår
- 2017
- Omfång
- 143 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 202 x 233 mm Ryggbredd 15 mm
- Vikt
- 590 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Lider du av autoimmun sjukdom, allergi, dålig mage eller kroniska inflammationer? Då är Den läkande maten perfekt för dig.God tarmhälsa är en förutsättning för att må bra. Över 1 miljon svenskar har någon autoimmun sjukdom och var femte svensk är allergisk. Metoden i den här boken AIP, autoimmunt protokoll är en variant av paleo (stenålderskost) som tack vare goda resultat gör succé över hela världen.
Under 30-90 dagar plockas livsmedel som irriterar eller skadar tarmen bort. Bland annat spannmål (gluten), socker, mejeriprodukter, nötter, ägg, frön och potatisväxter. Istället ligger fokus på näringstät antiinflammatorisk kost optimerad med vitaminer, mineraler och antioxidanter.
I Den läkande maten får du en komplett guide till AIP med ett 70-tal recept för vardag och fest, veckomeny, listor på livsmedel du ska utesluta och inkludera, guide till återintroduktion samt tips på hållbar livsstil.
Kostrådgivaren och medicinjournalisten Cecilia Nisbet Nilsson blev själv fri från sjukdom med hjälp av AIP. Hon driver idag hälsoföretaget Swedish Paleo (www.swedishpaleo.se) med Sveriges största samling av AIP-recept. Detta är Cecilias andra bok och en vidareutveckling av Autoimmun kokbok (2016) som hon skrev tillsammans med Karl Hultén.
Förord av Jonas Bergqvist, leg. sjukgymnast, funktionsmedicinsk terapeut och författare.
Lava Förlag 1 9789188529794 -
Aromatiska blad : en bok om färska örter i ma...
Inbunden bok. Infotain & Infobooks Sweden. 1 uppl. 2010. 191 sidor.
Mycket gott skick. 1 repa på omslagets framsida samt lite slitage,upptill i kanten.
Köp hur många böcker du vill från mig för endast 62 kr i frakt.
(Gäller vid ett och samma köptillfälle.)
Klicka på mitt namn nedan för att se alla mina böcker. … läs merInrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789170032912
- Titel
- Aromatiska blad : en bok om färska örter i maten
- Författare
- Kårfors, Per-Ove
- Förlag
- Infotain & Infobooks Sweden
- Utgivningsår
- 2010
- Omfång
- 191 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 213 x 274 mm Ryggbredd 24 mm
- Vikt
- 967 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- I mer än 20 år har odlaren Per-Ove Kårfors och stjärnkocken Roland Persson arbetat tillsammans. Nu utkommer de med en inspirerande bok om örter och mat. Ett urval av de vanligaste färska örtkryddorna beskrivs i ord och vackra bilder och till alla örterna följer en rad läckra recept av Roland Persson.
Tjugo års samtal mellan odlaren och kocken har också påverkat utbudet av färska örter i svensk
Infotain & Infobooks Sweden 1 9789170032912 -
Den godaste maten : mat för vardag och fest f...
Inbunden bok. Västerås : Ica-förl. 1972. 192 sidor.
Mycket gott skick. Litet märke efter klistermärke på sid 0
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789153400066
- Titel
- Den godaste maten : mat för vardag och fest från Ica provkök
- Författare
- Olsson, Brita - Östenius, Asta
- Förlag
- Västerås : Ica-förl
- Utgivningsår
- 1972
- Språk
- Svenska
Västerås : Ica-förl 9789153400066 -
Maten från Thailand : en resa för matälskare
Inbunden bok. Prisma. 1 uppl. 2007. 296 sidor.
Nära nyskick. Skyddsomslag i mycket gott skick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789151848204
- Titel
- Maten från Thailand : en resa för matälskare
- Författare
- Lulu Grimes - Oi Cheepchaiissara
- Förlag
- Prisma
- Utgivningsår
- 2007
- Omfång
- 296 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 237 x 305 mm Ryggbredd 30 mm
- Vikt
- 1792 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Thailand har blivit ett av svenskarnas mest populära resmål. Där äter vi gott, och naturligtvis vill vi fortsätta att laga denna goda, omväxlande och nyttiga mat här hemma. I den här grundboken finns recepten!
Maten från Thailand är en innehållsrik introduktion till detta ett av världens främsta kök! Boken beskriver en kulinarisk resa från stånden med gatumat i Bangkok till de färska skaldjuren som tillagas på stränderna vid Thailandviken. Lokalbefolkningen berättar om sina mattraditioner – från godistillverkarna i Phetchaburi-provinsen till de risodlande bergsstammarna i norr.
Det är en stor mångfald av maträtter som bildar det thailändska köket: från traditionella gröna, röda och panaeng-curryrätter till sallader som tam och laap, doftande av örter och chili, och kokosnötsbaserade soppor, som den berömda tom khaa kai.
Boken är rikt illustrerad och pedagogiskt upplagd med bilder som visar såväl tekniker som redskap och ingredienser vid varje recept.
Särskilda avsnitt i boken beskriver kärnan i den thailändska maten och matlagningen. Bland de ämnen som behandlas märks hur man gör en fisksås, tillagning av som tam, hur man mixar och mortlar en currypasta och hur frukter utsiras på ett dekorativt sätt. Som en hjälp för att hitta ingredienser, eller hur de kan ersättas, finns en ordlista.
Prisma 1 9789151848204 -
Vegomyten : maten, rättvisan och en hållbar f...
Inbunden bok. Optimal Förlag. 1 uppl. 2010. 288 sidor.
Nära nyskick. Skyddsomslag i nära nyskick. .
Har runt 1000 böcker. Köp fler för samfrakt!Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789172411876
- Titel
- Vegomyten : maten, rättvisan och en hållbar framtid
- Författare
- Lierre Keith
- Förlag
- Optimal Förlag
- Utgivningsår
- 2010
- Omfång
- 288 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 145 x 217 mm Ryggbredd 24 mm
- Vikt
- 544 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- En vegetarisk livsstil är inte hållbar i längden, varken för individen eller för planeten. Den vegetariska myten bygger på okunskap om de ekologiska naturlagarna. I Vegomyten presenterar Lierre Keith sin syn på maten och rättvisan ett radikalt manifest för en hållbar livsmedelspolitik.
Det storskaliga spannmålsjordbruket förgriper sig systematiskt på vår jord. Odlingen av vegetarisk basföda, som ris och soja, gör att vattenreserverna sinar.
Den biologiska mångfalden minskar, jorden utarmas och klimatförändringen påskyndas.
Gräsätande idisslare skall äta det som vi inte kan cellulosa och förvandla den till det vi behöver protein och fett.
Avstå inte från kött. Men välj omsorgsfullt, för din egen hälsa och för vår gemensamma framtid.
Vegomyten utmanar allt du hittills har lärt dig om maten vi äter.
Lierre Keith
är feminist och aktivist, författare och föreläsare. Hon bor i Northampton i Massachusetts.
"Jag är helt uppslukad av boken Vegomyten av Lierre Keith, en f d vegan. Efter mindre än 100 sidor är jag fullkomligt övertygad om att vi behöver äta och använda djurprodukter för att leva och för att odla den mat vi behöver. Den här boken är ett måste att läsa för alla som vill engagera sig i matfrågan."
Kicki Theander, Middagsfrid
»Vegomyten är mer insiktsfull än det mesta som skrivs om global hållbarhet i matfrågan.«
Sverker Lenas, Dagens Nyheter, 12 september 2010
Optimal Förlag 1 9789172411876 -
Vegomyten : maten, rättvisan och en hållbar f...
Inbunden bok. Optimal Förlag. 1 uppl. 2010. 288 sidor.
Gott skick. Skyddsomslag i hyggligt skick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789172411876
- Titel
- Vegomyten : maten, rättvisan och en hållbar framtid
- Författare
- Lierre Keith
- Förlag
- Optimal Förlag
- Utgivningsår
- 2010
- Omfång
- 288 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 145 x 217 mm Ryggbredd 24 mm
- Vikt
- 544 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- En vegetarisk livsstil är inte hållbar i längden, varken för individen eller för planeten. Den vegetariska myten bygger på okunskap om de ekologiska naturlagarna. I Vegomyten presenterar Lierre Keith sin syn på maten och rättvisan ett radikalt manifest för en hållbar livsmedelspolitik.
Det storskaliga spannmålsjordbruket förgriper sig systematiskt på vår jord. Odlingen av vegetarisk basföda, som ris och soja, gör att vattenreserverna sinar.
Den biologiska mångfalden minskar, jorden utarmas och klimatförändringen påskyndas.
Gräsätande idisslare skall äta det som vi inte kan cellulosa och förvandla den till det vi behöver protein och fett.
Avstå inte från kött. Men välj omsorgsfullt, för din egen hälsa och för vår gemensamma framtid.
Vegomyten utmanar allt du hittills har lärt dig om maten vi äter.
Lierre Keith
är feminist och aktivist, författare och föreläsare. Hon bor i Northampton i Massachusetts.
"Jag är helt uppslukad av boken Vegomyten av Lierre Keith, en f d vegan. Efter mindre än 100 sidor är jag fullkomligt övertygad om att vi behöver äta och använda djurprodukter för att leva och för att odla den mat vi behöver. Den här boken är ett måste att läsa för alla som vill engagera sig i matfrågan."
Kicki Theander, Middagsfrid
»Vegomyten är mer insiktsfull än det mesta som skrivs om global hållbarhet i matfrågan.«
Sverker Lenas, Dagens Nyheter, 12 september 2010
Optimal Förlag 1 9789172411876 -
Lisa på landet : maten och livet på gamla prä...
Inbunden bok. Bonnier Fakta. 2015. 207 sidor.
Nyskick. Förlagsny bok.
Klart samlarskick, presentskick eller liknande.
Lisa Lemke lever på en gammal prästgård på landet.
I den här boken ger hon läsaren en inblick i ett liv med renovering, matlagning, tv-inspelningar, familjeliv, djur och en stenugnspizzeri läs mer … läs merInrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789174244595
- Titel
- Lisa på landet : maten och livet på gamla prästgården
- Författare
- Lemke, Lisa
- Förlag
- Bonnier Fakta
- Utgivningsår
- 2015
- Omfång
- 207 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 201 x 247 mm Ryggbredd 25 mm
- Vikt
- 890 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Om att laga och äta den bästa maten. Om att leva sin dröm. En tjuvkik in i en matgalen författares liv.Följ med hem till påhittiga Lisa och hennes kök i den gamla prästgården. Ett kök där hon inspireras av allt runt omkring i byn men även resorna hon gör. Ägg, björnbär, höns, lokala grönsaker, ost och nöt- och lammkött möter smaker från Mexico, USA, Italien, Japan och så vidare – svensk landsort möter den stora världen.Det här är en kokbok men den bjuder på så mycket mer – en inblick i ett hektiskt och sprudlande liv med renovering, matlagning, odling, tv-inspelningar, familjeliv, djur, (några vedermödor) och en minst sagt aktiv stenugnspizzeria som Lisa driver tillsammans med sin man. På den gamla prästgården kan vad som helst hända och här får du ta del av mängder av enkel, rustik och fantasifull mat, men även kunskap och inspiration: bästa pizzasåsen, hur man nackar en höna, gör eget bacon, kärnar smör, gör egen ricotta. Drömmen som så många har om livet på landet bland likasinnade grannar, drömmen om att leva mitt i det närodlade, om att driva krog, om att ha djur. Kort sagt – drömmen om frihet och världens bästa och godaste mat.Recept: HönshusetFårhagen (och andra djur)Prostens pizzaGrillenKöksträdgårdenGrannfestenFrukt & bärBikupornaSädesfältenHavet
Bonnier Fakta 9789174244595 -
Är du en känsloätare? : så kan du bli vän med...
Inbunden bok. Bonnier Fakta. 2017. 176 sidor.
Mycket gott skick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789174245752
- Titel
- Är du en känsloätare? : så kan du bli vän med maten igen
- Författare
- Hägglund, Maggan
- Förlag
- Bonnier Fakta
- Utgivningsår
- 2017
- Omfång
- 176 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 174 x 193 mm Ryggbredd 22 mm
- Vikt
- 520 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Varför väljer vi att lugna och trösta oss med mat? Varför lägger så många av oss ett dämpande lager chokladmousse eller en portion frasiga pommes över våra känslor?Vad skulle hända om vi vågade möta vår ilska, trötthet och sorg, istället för att försöka äta bort det vi känner?Är du en känsloätare? ger dig en aha-nyckel som hjälper dig att förstå varför det ibland blir så krångligt med maten. Det är en bok för dig som har bra koll på det mesta i livet, men ändå trycker i dig en stor chokladbit på väg hem från jobbet när chefen varit extra sur eller har dagar när du känner att bara glass hjälper mot tröttheten.Boken är en praktisk guide som förklarar sambandet mellan känslor och det du äter, och ger dig chansen att testa din relation till mat och upptäcka din egen dygnsrytm – som betyder mer än man kan tro. Boken innehåller också många tips på alternativ till tröstmat och förklarar känslornas funktion för att få dig att leva ett riktigt bra liv.Några kapitelrubriker:• Det är faktiskt logiskt att du äter som du gör • Testa – hur är din relation till maten?• Det här händer i kroppen och hjärnan och själen när vi äter • Utforska din egen dygnsrytm • Upptäck alla dina känslor. Kanske ligger de under chokladen?• Varsågod! En överdådig buffé av sånt du kan göra som också ger energi och avslappning (… och som du kan varva med godiset!)• Kärleksbomba dig själv – och släng ut den inre surkarten till kritiker!• Därför kan du bli överviktig av att kånka runt på alla andras problem hela tiden.
Bonnier Fakta 9789174245752 -
VÄLJ RÄTT VIN TILL MATEN – och rätt mat till...
Inbunden bok. – FÖRLAGSNY! – Optimal förlag. 2012. 192 sidor.
Nyskick. Skyddsomslag i nyskick. – FÖRLAGSNY! – Se fler bilder! –– • Kan du servera rött vin till fisk och vitt vin till fågel?
• Vilket vin bör du välja till kryddstarka rätter, vegetarisk mat, ost eller chokladefterrätter?
• Vilken mat passar bäst till en kraftig Barolo, en lä läs mer … läs merInrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789172417342
- Titel
- Välj rätt vin till maten - och rätt mat till vinet
- Författare
- Brook, Stephen - Mattsson, Björn - Le Cordon Bleu
- Förlag
- Optimal förlag
- Utgivningsår
- 2012
- Omfång
- 192 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 225 x 285 mm Ryggbredd 18 mm
- Vikt
- 1022 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Det perfekta giftermålet
Kan du servera rött vin till fisk och vitt vin till fågel?
Vilket vin bör du välja till kryddstarka rätter, vegetarisk mat, ost eller chokladefterrätter?
Vilken mat passar bäst till en kraftig Barolo, en lättare Pinot noir eller en krispig Riesling?
Välj rätt vin till maten är en grundläggande bok om vad du behöver veta och hur du ska tänka när du kombinerar mat och vin. Boken ger dig råd, både när du bjuder på middag hemma eller beställer på restaurang.
Boken ger också praktisk handledning om att köpa, prova, presentera, lagra och framför allt att njuta av vin. Dessutom får du recept från kockar och tips från sommelierer som undervisar på Le Cordon Bleu, den världsberömda kulinariska akademin som grundades i Paris 1895.
I kväll vill jag dricka en Riesling, men vad ska jag laga för mat?
I kväll vill jag bjuda på lammstek, men vad ska jag välja för vin?
Det här är en bok som är ensam i sitt slag. Välj rätt vin till maten riktar sig till alla vin- och matlagningsvänner som vill få ut mer av sitt intresse. Pedagogiskt och lärorikt. Inte för svårt. Inte för nördigt. Men med ljuvliga och överraskande kombinationssförslag.
Författarteam
Stephen Brooks, vin- och matskribent från Kalifornien.
Patricia Gastaud-Gallagher, tidigare ordförande för den franska vinakademien, chef för Le Cordon Bleus vinkontor i Paris.
Peter Howard, vin- och matskribent, kokboksförfattare, från Australien.
Graham Latham, förestår och utbildningen vid restauranghögskolan i Adelaide, Autralien.
Wink Lorch, vinskribent och författare till vinreseböcker. Medförfattare i The Global Encyclopedia of Wine. Bosatt i London och i Frankrike.
Margaret Rand, vinskribent och redaktör för Wine Magazine och Oz Clarke s Wine Guide.
– FÖRLAGSNY! – Optimal förlag 9789172417342
Your country and preferred language.
Select your country Select languageDenna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.
Stäng
Välkommen till Sveriges största bokhandel
Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.
- Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
- Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn
