-
Det vilda smörgåsbordet
Inbunden bok.
Nyskick. Upptäck det vilda smörgåsbordet: Mästerkockarna Klötzke och Wahlström bjuder på recept med lokala råvaror och viltkött. | Max Ström, Utg. 2023 | Halvklotband. 4:o (202x270 mm) … läs mer
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789171265883
- Titel
- Det vilda smörgåsbordet
- Författare
- Klötzke, Gert
- Förlag
- Max Ström
- Utgivningsår
- 2023
- Omfång
- 192 sidor
- Bandtyp
- Halvklotband
- Mått
- 202 x 270 mm Ryggbredd 25 mm
- Vikt
- 912 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Vinnare av Måltidsakademins pris 2023 i kategorin: ”À la Carte – Best Chef Books” samt3:e plats iGourmand Cookbook Awards 2023 i kategorin Best Photography!Smörgåsbord är lika med fest!I boken "Det vilda smörgåsbordet" bjuder mästerkockarna Gert Klötzke och Niclas Wahlström på viltbuffé. Här finns mängder av recept på allt det goda från skog och sjö, som grönsaker, svamp och bär ur den svenska floran och fisk från insjöar och Östersjön. Alla sorters viltkött tillagas på en mängd sätt för att ta tillvara så mycket som möjligt av viltet. Mer klimatsmart kan det inte bli, än att använda våra fantastiska lokala råvaror.Kockarna delar också sina bästa tips på hur man saltar, gravar och röker mat, beskriver hur man gör korv och paté eller lägger in sill och ger förslag på rätter för de olika turerna på ett smörgåsbord.Bjud på en handfull smårätter eller duka upp till kalas. Välkommen till ett vilt smörgåsbord – med guldkant!
9789171265883 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789170902840
- Titel
- Det svenska smörgåsbordet
- Författare
- Tornérhielm, Vera
- Förlag
- Stockholm : Lindqvist
- Utgivningsår
- 1976
- Språk
- Svenska
Stockholm : Lindqvist 9789170902840 -
DET VILDA SMÖRGÅSBORDET
Inbunden bok. –– FÖRLAGSNY! –– Max Ström. 2023. 192 sidor.
Nära nyskick. –– FÖRLAGSNY! –– Se fler bilder! ––
Smörgåsbord är lika med fest!
• I boken "Det vilda smörgåsbordet" bjuder mästerkockarna Gert Klötzke och Niclas Wahlström på viltbuffé. Här finns mängder av recept på allt det goda från skog och sjö, som grönsaker, läs mer … läs merInrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789171265883
- Titel
- Det vilda smörgåsbordet
- Författare
- Klötzke, Gert
- Förlag
- Max Ström
- Utgivningsår
- 2023
- Omfång
- 192 sidor
- Bandtyp
- Halvklotband
- Mått
- 202 x 270 mm Ryggbredd 25 mm
- Vikt
- 912 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Vinnare av Måltidsakademins pris 2023 i kategorin: ”À la Carte – Best Chef Books” samt3:e plats iGourmand Cookbook Awards 2023 i kategorin Best Photography!Smörgåsbord är lika med fest!I boken "Det vilda smörgåsbordet" bjuder mästerkockarna Gert Klötzke och Niclas Wahlström på viltbuffé. Här finns mängder av recept på allt det goda från skog och sjö, som grönsaker, svamp och bär ur den svenska floran och fisk från insjöar och Östersjön. Alla sorters viltkött tillagas på en mängd sätt för att ta tillvara så mycket som möjligt av viltet. Mer klimatsmart kan det inte bli, än att använda våra fantastiska lokala råvaror.Kockarna delar också sina bästa tips på hur man saltar, gravar och röker mat, beskriver hur man gör korv och paté eller lägger in sill och ger förslag på rätter för de olika turerna på ett smörgåsbord.Bjud på en handfull smårätter eller duka upp till kalas. Välkommen till ett vilt smörgåsbord – med guldkant!
–– FÖRLAGSNY! –– Max Ström 9789171265883 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789137134130
- Titel
- Smörgåsbordet
- Författare
- Wretman, Tore
- Förlag
- Bokförlaget Forum
- Utgivningsår
- 2008
- Omfång
- 125 sidor
- Bandtyp
- Kartonnage
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Smörgåsbordet vår nationalstolthetDet svenska smörgåsbordet är i dag känt över stora delar av världen och det är tack vare dess främste ambassadör Tore Wretman. Han skapade Operakällarens dignande bord vars rykte har nått vida utanför landet. Jorden runt dukade han upp sill, strömming, lax och köttbullar och gjorde dessa delikatesser världsberömda. Här delar han med sig av sina 130 bästa recept på alla smörgåsbordets klassiker, fördelade på fem turer, och ett speciellt avsnitt om julbordet.Först kommer alla härliga sillinläggningar, sedan följer fisken i alla dess former: rökt, gravad, rimmad och inkokt. Tredje turen inrymmer kött av alla de slag, som korvar, syltor, aladåber, pastejer och kallskuret. Sedan är det dags för det småvarma: först och främst Janssons frestelse, köttbullar och omelett. Och så kommer avrundningen med friska och söta rätter fruktsallad och tårtor som kan behövas ovanpå det salta, rökta och feta.Hur gör man då när man står inför ett så här rikligt smörgåsbord som är både vackert och varierat i färg och doftar helt förföriskt? Den första och allra viktigaste regeln är att man ska ta god tid på sig, för detta är ingenting man hastar igenom. Till smörgåsbordet ska man gå många vändor och man byter tallrik då och då. Minst fem turer, gärna sex eller fler, bör det bli innan måltiden är över. Och för att njuta fullt ut av alla läckerheter bör man inte överlasta sin tallrik och blanda utan urskillning.Denna vackra och efterlängtade nyutgåva av Smörgåsbordet är suveränt illustrerad av Stina Wirsén.Tore Wretman (19162003), legendarisk restaurangman och varm anhängare av svensk klassisk mat, var den främste inom svensk gastronomi under 1900-talet. Han skapade restauranger som Operakällaren, Riche och Stallmästaregården. Han har utbildat många lysande kockar och han höjde statusen på kockyrket. Han blev hovtraktör 1963 (en nyskapad titel som han var den förste att erhålla av Gustav VI Adolf) och hedersdoktor vid Umeå universitet 1986. Han var en skicklig pedagog och har med sina kokböcker generöst spritt sina kunskaper. Bland hans kokböcker märks förutom Smörgåsbordet även Svensk husmanskost och Menu. Han har dessutom skrivit två memoarböcker, Mat & Minnen och Om den ärbara vällusten, som innehåller inte bara hans livs historia på restauranger runt om i världen och i Stockholm utan även många recept.
Bokförlaget Forum 9789137134130 -
Smorgasbordet
Pocketbok. PAN/Norstedt. 1975.
Mycket gott skick. pocket, ironiska iakttagelser av svenskar i världen. vi har mkt mer av denne förf.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789117514013
- Titel
- Smorgasbordet
- Författare
- Ardelius, Lars
- Förlag
- Stockholm : PAN/Norstedt
- Utgivningsår
- 1975
- Språk
- Svenska
PAN/Norstedt 9789117514013 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789137134130
- Titel
- Smörgåsbordet
- Författare
- Wretman, Tore
- Förlag
- Bokförlaget Forum
- Utgivningsår
- 2008
- Omfång
- 125 sidor
- Bandtyp
- Kartonnage
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Smörgåsbordet vår nationalstolthetDet svenska smörgåsbordet är i dag känt över stora delar av världen och det är tack vare dess främste ambassadör Tore Wretman. Han skapade Operakällarens dignande bord vars rykte har nått vida utanför landet. Jorden runt dukade han upp sill, strömming, lax och köttbullar och gjorde dessa delikatesser världsberömda. Här delar han med sig av sina 130 bästa recept på alla smörgåsbordets klassiker, fördelade på fem turer, och ett speciellt avsnitt om julbordet.Först kommer alla härliga sillinläggningar, sedan följer fisken i alla dess former: rökt, gravad, rimmad och inkokt. Tredje turen inrymmer kött av alla de slag, som korvar, syltor, aladåber, pastejer och kallskuret. Sedan är det dags för det småvarma: först och främst Janssons frestelse, köttbullar och omelett. Och så kommer avrundningen med friska och söta rätter fruktsallad och tårtor som kan behövas ovanpå det salta, rökta och feta.Hur gör man då när man står inför ett så här rikligt smörgåsbord som är både vackert och varierat i färg och doftar helt förföriskt? Den första och allra viktigaste regeln är att man ska ta god tid på sig, för detta är ingenting man hastar igenom. Till smörgåsbordet ska man gå många vändor och man byter tallrik då och då. Minst fem turer, gärna sex eller fler, bör det bli innan måltiden är över. Och för att njuta fullt ut av alla läckerheter bör man inte överlasta sin tallrik och blanda utan urskillning.Denna vackra och efterlängtade nyutgåva av Smörgåsbordet är suveränt illustrerad av Stina Wirsén.Tore Wretman (19162003), legendarisk restaurangman och varm anhängare av svensk klassisk mat, var den främste inom svensk gastronomi under 1900-talet. Han skapade restauranger som Operakällaren, Riche och Stallmästaregården. Han har utbildat många lysande kockar och han höjde statusen på kockyrket. Han blev hovtraktör 1963 (en nyskapad titel som han var den förste att erhålla av Gustav VI Adolf) och hedersdoktor vid Umeå universitet 1986. Han var en skicklig pedagog och har med sina kokböcker generöst spritt sina kunskaper. Bland hans kokböcker märks förutom Smörgåsbordet även Svensk husmanskost och Menu. Han har dessutom skrivit två memoarböcker, Mat & Minnen och Om den ärbara vällusten, som innehåller inte bara hans livs historia på restauranger runt om i världen och i Stockholm utan även många recept.
Bokförlaget Forum 9789137134130 -
Smörgåsbordet Swedish hors D’oeuvres
Inbunden bok. Albert Bonnier publishing house New York. 1947.
Mycket gott skick. Rygg i ringformsutförande. Engelsk text.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEKAlbert Bonnier publishing house New York -
Från smörgåsbordet till desserten
Häftad bok. Wezäta förlag. 1954. 46 sidor.
Gott skick. Ett veckat hörn.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEKWezäta förlag. 1954. 46 sidor -
Smörgåsbordet
Inbunden bok. Bokförlaget Forum. 2008. 125 sidor.
Mycket gott skick. Lättare utvändiga bruksspår. Illustrerad.
Se gärna även mina många andra annonser för samfrakt. Skickas välpackat och spårbart.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789137134130
- Titel
- Smörgåsbordet
- Författare
- Wretman, Tore
- Förlag
- Bokförlaget Forum
- Utgivningsår
- 2008
- Omfång
- 125 sidor
- Bandtyp
- Kartonnage
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Smörgåsbordet vår nationalstolthetDet svenska smörgåsbordet är i dag känt över stora delar av världen och det är tack vare dess främste ambassadör Tore Wretman. Han skapade Operakällarens dignande bord vars rykte har nått vida utanför landet. Jorden runt dukade han upp sill, strömming, lax och köttbullar och gjorde dessa delikatesser världsberömda. Här delar han med sig av sina 130 bästa recept på alla smörgåsbordets klassiker, fördelade på fem turer, och ett speciellt avsnitt om julbordet.Först kommer alla härliga sillinläggningar, sedan följer fisken i alla dess former: rökt, gravad, rimmad och inkokt. Tredje turen inrymmer kött av alla de slag, som korvar, syltor, aladåber, pastejer och kallskuret. Sedan är det dags för det småvarma: först och främst Janssons frestelse, köttbullar och omelett. Och så kommer avrundningen med friska och söta rätter fruktsallad och tårtor som kan behövas ovanpå det salta, rökta och feta.Hur gör man då när man står inför ett så här rikligt smörgåsbord som är både vackert och varierat i färg och doftar helt förföriskt? Den första och allra viktigaste regeln är att man ska ta god tid på sig, för detta är ingenting man hastar igenom. Till smörgåsbordet ska man gå många vändor och man byter tallrik då och då. Minst fem turer, gärna sex eller fler, bör det bli innan måltiden är över. Och för att njuta fullt ut av alla läckerheter bör man inte överlasta sin tallrik och blanda utan urskillning.Denna vackra och efterlängtade nyutgåva av Smörgåsbordet är suveränt illustrerad av Stina Wirsén.Tore Wretman (19162003), legendarisk restaurangman och varm anhängare av svensk klassisk mat, var den främste inom svensk gastronomi under 1900-talet. Han skapade restauranger som Operakällaren, Riche och Stallmästaregården. Han har utbildat många lysande kockar och han höjde statusen på kockyrket. Han blev hovtraktör 1963 (en nyskapad titel som han var den förste att erhålla av Gustav VI Adolf) och hedersdoktor vid Umeå universitet 1986. Han var en skicklig pedagog och har med sina kokböcker generöst spritt sina kunskaper. Bland hans kokböcker märks förutom Smörgåsbordet även Svensk husmanskost och Menu. Han har dessutom skrivit två memoarböcker, Mat & Minnen och Om den ärbara vällusten, som innehåller inte bara hans livs historia på restauranger runt om i världen och i Stockholm utan även många recept.
Bokförlaget Forum 9789137134130 -
Finare smårätter för. Smörgåsbordet,mellanrät...
Inbunden bok. Åhlén & Åkerlunds förlag. 3:e uppl. 1925. 162 sidor.
Gott skick. 1920-talets finare smårätter och mellanrätter,
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEKÅhlén & Åkerlunds förlag 3:e -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789137082493
- Titel
- Smörgåsbordet
- Författare
- Wretman, Tore - Rolf, Signe
- Förlag
- Bokförlaget Forum
- Utgivningsår
- 1983
- Bandtyp
- Inbunden
- Vikt
- 330 g
- Språk
- Svenska
Bokförlaget Forum 9789137082493 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789137134130
- Titel
- Smörgåsbordet
- Författare
- Wretman, Tore
- Förlag
- Bokförlaget Forum
- Utgivningsår
- 2008
- Omfång
- 125 sidor
- Bandtyp
- Kartonnage
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Smörgåsbordet vår nationalstolthetDet svenska smörgåsbordet är i dag känt över stora delar av världen och det är tack vare dess främste ambassadör Tore Wretman. Han skapade Operakällarens dignande bord vars rykte har nått vida utanför landet. Jorden runt dukade han upp sill, strömming, lax och köttbullar och gjorde dessa delikatesser världsberömda. Här delar han med sig av sina 130 bästa recept på alla smörgåsbordets klassiker, fördelade på fem turer, och ett speciellt avsnitt om julbordet.Först kommer alla härliga sillinläggningar, sedan följer fisken i alla dess former: rökt, gravad, rimmad och inkokt. Tredje turen inrymmer kött av alla de slag, som korvar, syltor, aladåber, pastejer och kallskuret. Sedan är det dags för det småvarma: först och främst Janssons frestelse, köttbullar och omelett. Och så kommer avrundningen med friska och söta rätter fruktsallad och tårtor som kan behövas ovanpå det salta, rökta och feta.Hur gör man då när man står inför ett så här rikligt smörgåsbord som är både vackert och varierat i färg och doftar helt förföriskt? Den första och allra viktigaste regeln är att man ska ta god tid på sig, för detta är ingenting man hastar igenom. Till smörgåsbordet ska man gå många vändor och man byter tallrik då och då. Minst fem turer, gärna sex eller fler, bör det bli innan måltiden är över. Och för att njuta fullt ut av alla läckerheter bör man inte överlasta sin tallrik och blanda utan urskillning.Denna vackra och efterlängtade nyutgåva av Smörgåsbordet är suveränt illustrerad av Stina Wirsén.Tore Wretman (19162003), legendarisk restaurangman och varm anhängare av svensk klassisk mat, var den främste inom svensk gastronomi under 1900-talet. Han skapade restauranger som Operakällaren, Riche och Stallmästaregården. Han har utbildat många lysande kockar och han höjde statusen på kockyrket. Han blev hovtraktör 1963 (en nyskapad titel som han var den förste att erhålla av Gustav VI Adolf) och hedersdoktor vid Umeå universitet 1986. Han var en skicklig pedagog och har med sina kokböcker generöst spritt sina kunskaper. Bland hans kokböcker märks förutom Smörgåsbordet även Svensk husmanskost och Menu. Han har dessutom skrivit två memoarböcker, Mat & Minnen och Om den ärbara vällusten, som innehåller inte bara hans livs historia på restauranger runt om i världen och i Stockholm utan även många recept.
Bokförlaget Forum 9789137134130 -
Smorgasbordet
Inbunden bok.
Gott skick. Skyddsomslag i gott skick. Satiriska noveller om utlandssvenskar som kämpar med att anpassa sig till sina nya hemländer. | Norstedt, 1974 | Klotband i normalt antikvariskt skick. Med skyddsomslag i normalt antikvariskt skick. Något kantstött. Exlibris. 8:o (15-25 cm i höjd) … läs mer
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9117412021
- Titel
- Smorgasbordet
- Författare
- Ardelius, Lars
- Förlag
- Stockholm : Norstedt
- Utgivningsår
- 1974
- Språk
- Svenska
9117412021 -
Smörgåsbordet.
Forum, Stockholm 2008. Förlagets pappband med skyddsomslag. 124 sidor. Illustrerad. Illustrationer av Stina Wirsén. Boken är i mycket gott skick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK -
Smörgåsbordet
Inbunden bok. Bokförlaget Forum. 2008. 125 sidor.
Nära nyskick. 130 gastronomiska recept. Se bilderna.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789137134130
- Titel
- Smörgåsbordet
- Författare
- Wretman, Tore
- Förlag
- Bokförlaget Forum
- Utgivningsår
- 2008
- Omfång
- 125 sidor
- Bandtyp
- Kartonnage
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Smörgåsbordet vår nationalstolthetDet svenska smörgåsbordet är i dag känt över stora delar av världen och det är tack vare dess främste ambassadör Tore Wretman. Han skapade Operakällarens dignande bord vars rykte har nått vida utanför landet. Jorden runt dukade han upp sill, strömming, lax och köttbullar och gjorde dessa delikatesser världsberömda. Här delar han med sig av sina 130 bästa recept på alla smörgåsbordets klassiker, fördelade på fem turer, och ett speciellt avsnitt om julbordet.Först kommer alla härliga sillinläggningar, sedan följer fisken i alla dess former: rökt, gravad, rimmad och inkokt. Tredje turen inrymmer kött av alla de slag, som korvar, syltor, aladåber, pastejer och kallskuret. Sedan är det dags för det småvarma: först och främst Janssons frestelse, köttbullar och omelett. Och så kommer avrundningen med friska och söta rätter fruktsallad och tårtor som kan behövas ovanpå det salta, rökta och feta.Hur gör man då när man står inför ett så här rikligt smörgåsbord som är både vackert och varierat i färg och doftar helt förföriskt? Den första och allra viktigaste regeln är att man ska ta god tid på sig, för detta är ingenting man hastar igenom. Till smörgåsbordet ska man gå många vändor och man byter tallrik då och då. Minst fem turer, gärna sex eller fler, bör det bli innan måltiden är över. Och för att njuta fullt ut av alla läckerheter bör man inte överlasta sin tallrik och blanda utan urskillning.Denna vackra och efterlängtade nyutgåva av Smörgåsbordet är suveränt illustrerad av Stina Wirsén.Tore Wretman (19162003), legendarisk restaurangman och varm anhängare av svensk klassisk mat, var den främste inom svensk gastronomi under 1900-talet. Han skapade restauranger som Operakällaren, Riche och Stallmästaregården. Han har utbildat många lysande kockar och han höjde statusen på kockyrket. Han blev hovtraktör 1963 (en nyskapad titel som han var den förste att erhålla av Gustav VI Adolf) och hedersdoktor vid Umeå universitet 1986. Han var en skicklig pedagog och har med sina kokböcker generöst spritt sina kunskaper. Bland hans kokböcker märks förutom Smörgåsbordet även Svensk husmanskost och Menu. Han har dessutom skrivit två memoarböcker, Mat & Minnen och Om den ärbara vällusten, som innehåller inte bara hans livs historia på restauranger runt om i världen och i Stockholm utan även många recept.
Bokförlaget Forum 9789137134130 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789137134130
- Titel
- Smörgåsbordet
- Författare
- Wretman, Tore
- Förlag
- Bokförlaget Forum
- Utgivningsår
- 2008
- Omfång
- 125 sidor
- Bandtyp
- Kartonnage
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Smörgåsbordet vår nationalstolthetDet svenska smörgåsbordet är i dag känt över stora delar av världen och det är tack vare dess främste ambassadör Tore Wretman. Han skapade Operakällarens dignande bord vars rykte har nått vida utanför landet. Jorden runt dukade han upp sill, strömming, lax och köttbullar och gjorde dessa delikatesser världsberömda. Här delar han med sig av sina 130 bästa recept på alla smörgåsbordets klassiker, fördelade på fem turer, och ett speciellt avsnitt om julbordet.Först kommer alla härliga sillinläggningar, sedan följer fisken i alla dess former: rökt, gravad, rimmad och inkokt. Tredje turen inrymmer kött av alla de slag, som korvar, syltor, aladåber, pastejer och kallskuret. Sedan är det dags för det småvarma: först och främst Janssons frestelse, köttbullar och omelett. Och så kommer avrundningen med friska och söta rätter fruktsallad och tårtor som kan behövas ovanpå det salta, rökta och feta.Hur gör man då när man står inför ett så här rikligt smörgåsbord som är både vackert och varierat i färg och doftar helt förföriskt? Den första och allra viktigaste regeln är att man ska ta god tid på sig, för detta är ingenting man hastar igenom. Till smörgåsbordet ska man gå många vändor och man byter tallrik då och då. Minst fem turer, gärna sex eller fler, bör det bli innan måltiden är över. Och för att njuta fullt ut av alla läckerheter bör man inte överlasta sin tallrik och blanda utan urskillning.Denna vackra och efterlängtade nyutgåva av Smörgåsbordet är suveränt illustrerad av Stina Wirsén.Tore Wretman (19162003), legendarisk restaurangman och varm anhängare av svensk klassisk mat, var den främste inom svensk gastronomi under 1900-talet. Han skapade restauranger som Operakällaren, Riche och Stallmästaregården. Han har utbildat många lysande kockar och han höjde statusen på kockyrket. Han blev hovtraktör 1963 (en nyskapad titel som han var den förste att erhålla av Gustav VI Adolf) och hedersdoktor vid Umeå universitet 1986. Han var en skicklig pedagog och har med sina kokböcker generöst spritt sina kunskaper. Bland hans kokböcker märks förutom Smörgåsbordet även Svensk husmanskost och Menu. Han har dessutom skrivit två memoarböcker, Mat & Minnen och Om den ärbara vällusten, som innehåller inte bara hans livs historia på restauranger runt om i världen och i Stockholm utan även många recept.
Bokförlaget Forum 9789137134130 -
Smörgåsbordet
Inbunden bok. Bokförlaget Forum. 2008. 125 sidor.
Mycket gott skick. Skyddsomslag saknas. Fint skick
NamnadInrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789137134130
- Titel
- Smörgåsbordet
- Författare
- Wretman, Tore
- Förlag
- Bokförlaget Forum
- Utgivningsår
- 2008
- Omfång
- 125 sidor
- Bandtyp
- Kartonnage
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Smörgåsbordet vår nationalstolthetDet svenska smörgåsbordet är i dag känt över stora delar av världen och det är tack vare dess främste ambassadör Tore Wretman. Han skapade Operakällarens dignande bord vars rykte har nått vida utanför landet. Jorden runt dukade han upp sill, strömming, lax och köttbullar och gjorde dessa delikatesser världsberömda. Här delar han med sig av sina 130 bästa recept på alla smörgåsbordets klassiker, fördelade på fem turer, och ett speciellt avsnitt om julbordet.Först kommer alla härliga sillinläggningar, sedan följer fisken i alla dess former: rökt, gravad, rimmad och inkokt. Tredje turen inrymmer kött av alla de slag, som korvar, syltor, aladåber, pastejer och kallskuret. Sedan är det dags för det småvarma: först och främst Janssons frestelse, köttbullar och omelett. Och så kommer avrundningen med friska och söta rätter fruktsallad och tårtor som kan behövas ovanpå det salta, rökta och feta.Hur gör man då när man står inför ett så här rikligt smörgåsbord som är både vackert och varierat i färg och doftar helt förföriskt? Den första och allra viktigaste regeln är att man ska ta god tid på sig, för detta är ingenting man hastar igenom. Till smörgåsbordet ska man gå många vändor och man byter tallrik då och då. Minst fem turer, gärna sex eller fler, bör det bli innan måltiden är över. Och för att njuta fullt ut av alla läckerheter bör man inte överlasta sin tallrik och blanda utan urskillning.Denna vackra och efterlängtade nyutgåva av Smörgåsbordet är suveränt illustrerad av Stina Wirsén.Tore Wretman (19162003), legendarisk restaurangman och varm anhängare av svensk klassisk mat, var den främste inom svensk gastronomi under 1900-talet. Han skapade restauranger som Operakällaren, Riche och Stallmästaregården. Han har utbildat många lysande kockar och han höjde statusen på kockyrket. Han blev hovtraktör 1963 (en nyskapad titel som han var den förste att erhålla av Gustav VI Adolf) och hedersdoktor vid Umeå universitet 1986. Han var en skicklig pedagog och har med sina kokböcker generöst spritt sina kunskaper. Bland hans kokböcker märks förutom Smörgåsbordet även Svensk husmanskost och Menu. Han har dessutom skrivit två memoarböcker, Mat & Minnen och Om den ärbara vällusten, som innehåller inte bara hans livs historia på restauranger runt om i världen och i Stockholm utan även många recept.
Bokförlaget Forum 9789137134130 -
Smorgasbordet
Inbunden bok. Stockholm : Norstedt. 1974. 308 sidor.
Gott skick. Skyddsomslag i gott skick. namnteckning
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789117412029
- Titel
- Smorgasbordet
- Författare
- Ardelius, Lars
- Förlag
- Stockholm : Norstedt
- Utgivningsår
- 1974
- Språk
- Svenska
Stockholm : Norstedt 9789117412029 -
Från smörgåsbordet till desserten
Häftad bok. Sveriges förenade konservfabriker. 48 sidor.
Gott skick. -Fyrtornets nya receptbok. ill. foton. u.å. ngt fläckig pärm, mindre revor övre ytterkant 8mm, fin inlaga.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEKSveriges förenade konservfabriker -
Från smörgåsbordet till desserten
Häftad bok. Sveriges förenade konservfabriker. 1954. 48 sidor.
Mycket gott skick. -Fyrtornets receptbok. ill. foton
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEKSveriges förenade konservfabriker -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789137082493
- Titel
- Smörgåsbordet
- Författare
- Wretman, Tore - Rolf, Signe
- Förlag
- Bokförlaget Forum
- Utgivningsår
- 1983
- Bandtyp
- Inbunden
- Vikt
- 330 g
- Språk
- Svenska
Bokförlaget Forum 9789137082493 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEKLindqvist
-
Det vilda smörgåsbordet
Inbunden bok. Max Ström. 2023. 192 sidor.
Nyskick. Vinnare av Måltidsakademins pris 2023 i kategorin: ”À la Carte – Best Chef Books” samt
3:e plats iGourmand Cookbook Awards 2023 i kategorin Best Photography! DET ÄR JAG, PELLE BERGLUND, SOM FOTOGRAFERAT ALLA BILDERNA I BOKEN!
Smörgåsbord är lika med f läs mer … läs merInrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789171265883
- Titel
- Det vilda smörgåsbordet
- Författare
- Klötzke, Gert
- Förlag
- Max Ström
- Utgivningsår
- 2023
- Omfång
- 192 sidor
- Bandtyp
- Halvklotband
- Mått
- 202 x 270 mm Ryggbredd 25 mm
- Vikt
- 912 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Vinnare av Måltidsakademins pris 2023 i kategorin: ”À la Carte – Best Chef Books” samt3:e plats iGourmand Cookbook Awards 2023 i kategorin Best Photography!Smörgåsbord är lika med fest!I boken "Det vilda smörgåsbordet" bjuder mästerkockarna Gert Klötzke och Niclas Wahlström på viltbuffé. Här finns mängder av recept på allt det goda från skog och sjö, som grönsaker, svamp och bär ur den svenska floran och fisk från insjöar och Östersjön. Alla sorters viltkött tillagas på en mängd sätt för att ta tillvara så mycket som möjligt av viltet. Mer klimatsmart kan det inte bli, än att använda våra fantastiska lokala råvaror.Kockarna delar också sina bästa tips på hur man saltar, gravar och röker mat, beskriver hur man gör korv och paté eller lägger in sill och ger förslag på rätter för de olika turerna på ett smörgåsbord.Bjud på en handfull smårätter eller duka upp till kalas. Välkommen till ett vilt smörgåsbord – med guldkant!
Max Ström 9789171265883 -
Finare smårätter för smörgåsbordet, mellanrät...
Häftad bok. Stockholm Åhlén & Åkerlunds Förlag/ Bonniers. 4 uppl. 1930.
Mycket gott skick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEKStockholm Åhlén & Åkerlunds Förlag/ Bonniers 4 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789171265883
- Titel
- Det vilda smörgåsbordet
- Författare
- Klötzke, Gert
- Förlag
- Max Ström
- Utgivningsår
- 2023
- Omfång
- 192 sidor
- Bandtyp
- Halvklotband
- Mått
- 202 x 270 mm Ryggbredd 25 mm
- Vikt
- 912 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Vinnare av Måltidsakademins pris 2023 i kategorin: ”À la Carte – Best Chef Books” samt3:e plats iGourmand Cookbook Awards 2023 i kategorin Best Photography!Smörgåsbord är lika med fest!I boken "Det vilda smörgåsbordet" bjuder mästerkockarna Gert Klötzke och Niclas Wahlström på viltbuffé. Här finns mängder av recept på allt det goda från skog och sjö, som grönsaker, svamp och bär ur den svenska floran och fisk från insjöar och Östersjön. Alla sorters viltkött tillagas på en mängd sätt för att ta tillvara så mycket som möjligt av viltet. Mer klimatsmart kan det inte bli, än att använda våra fantastiska lokala råvaror.Kockarna delar också sina bästa tips på hur man saltar, gravar och röker mat, beskriver hur man gör korv och paté eller lägger in sill och ger förslag på rätter för de olika turerna på ett smörgåsbord.Bjud på en handfull smårätter eller duka upp till kalas. Välkommen till ett vilt smörgåsbord – med guldkant!
Max Ström 9789171265883 -
Smorgasbordet
Pocketbok. PAN/Norsteds, Stockholm . 1 uppl. 1975. 341 sidor.
Gott skick. Fina pärmar, svagt läsveck i rygg. Finns i Sthlm
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789117514013
- Titel
- Smorgasbordet
- Författare
- Ardelius, Lars
- Förlag
- Stockholm : PAN/Norstedt
- Utgivningsår
- 1975
- Språk
- Svenska
PAN/Norsteds, Stockholm 1 9789117514013 -
Gott hembakat : Vardagsmat : Sallader och grö...
Inbunden bok. Lindqvist, Stockholm. 1952. 770 sidor.
Mycket gott skick. En samling av Vera Tornérhielms underbart kitschiga kokböcker från tidiga femtiotalet. Åtta olika bundna i två band med tåliga plastpärmar. På ryggarna står det "Husmoderns bibliotek" och förkortade titlar. Alla omslag medbundna, utom det till Festmat. Ri läs mer … läs mer
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEKLindqvist, Stockholm -
Smörgåsbordet
Inbunden bok.
Nära nyskick. Forum, 1983, 123s. Ill. 22 x 14 cm. ISBN: 91-37-08249-3 ; Inbunden dekorerat förlagsband. (Kartonnage) Nära nyskick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789137082493
- Titel
- Smörgåsbordet
- Författare
- Wretman, Tore - Rolf, Signe
- Förlag
- Bokförlaget Forum
- Utgivningsår
- 1983
- Bandtyp
- Inbunden
- Vikt
- 330 g
- Språk
- Svenska
9789137082493 -
Lilla Kokfrun; Hembagaren; Saft och sylt; 118...
Inbunden bok. Holmquists boktryckeris förlag och Bonniers förlag. 1912. 160+128+96+40 sidor.
Hyggligt skick. Skyddsomslag saknas. Fyra häften som är inbundna till en bok. På försättsblad till Lilla Kokfrun är två namnteckningar. På försättsblad till Hembagaren är en hälsning "Till min lilla mamma". På försättsblad till Saft och sylt är också en hälsning "Till min lilla mor". Omslage läs mer … läs mer
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEKHolmquists boktryckeris förlag och Bonniers förlag -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
Your country and preferred language.
Select your country Select languageDenna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.
Stäng
Välkommen till Sveriges största bokhandel
Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.
- Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
- Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn
