-
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789137131702
- Titel
- Svensk husmanskost
- Författare
- Wretman, Tore
- Förlag
- Bokförlaget Forum
- Utgivningsår
- 2008
- Omfång
- 247 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 198 x 253 mm Ryggbredd 29 mm
- Vikt
- 1075 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- En riktig matklassiker i efterlängtad ny utgåvaFläsklägg och rotmos, kåldolmar och sillpudding - det är husmanskost av gott märke. Den svenska matkulturen när den är som bäst, med mat baserad på enkla råvaror och lagad med stor omsorg. Tore Wretman slår här ett slag för gammal fin mattradition. Han bjuder på välsmakande anrättningar med vederhäftiga recept och citerar ibland direkt ur de gamla husmamsellernas kokböcker. Här och var är också kulturhistoriska och kulinariska kommentarer insprängda. Texten är även kryddad med mustiga och doftande citat ur litteraturen. Här finns över 300 recept för alla tillfällen, från vardagens mer sparsamma kost till de stora högtidernas festmåltider. Ett kapitel ägnas smörgåsbordet denna vår nationalstolthet som Tore Wretman kallar det. Här redogörs noga för de fem turerna och vad de innehåller. Först kommer alla härliga sillinläggningar, sedan följer fisken: rökt, gravad, rimmad, inkokt och i aladåb. Tredje turen inrymmer kött av alla de slag, som korvar, syltor, aladåber, pastejer och stekar. Sedan är det dags för det småvarma: först och främst Janssons frestelse, köttbullar och exempelvis omelett. Och så kommer avrundningen i form av söta rätter som kan behövas ovanpå det salta, rökta och feta. Alla recept i Svensk husmanskost har granskats och i de flesta fall provlagats av Werner Vögeli, mångårig medarbetare till Tore Wretman och likaledes hovtraktör. De 26 illustrationerna av Stig Claesson - Slas ger boken en originell accent och bidrar till att förmedla stämningen från den gamla tidens stora matglada kök.Tore Wretman (19162003), legendarisk restaurangman och varm anhängare av svensk husmanskost och den främste inom svensk gastronomi under 1900-talet. Han skapade restauranger som Operakällaren, Riche och Stallmästaregården. Han har under årens lopp utbildat många lysande kockar och har höjt statusen på kockyrket. Han blev hovtraktör 1963 (en nyskapad titel som han var den förste att erhålla av Gustav VI Adolf) och hedersdoktor vid Umeå universitet 1986. Han var en skicklig pedagog och har med sina kokböcker generöst spritt sina kunskaper.
Bokförlaget Forum 9789137131702 -
SVENSK HUSMANSKOST
Inbunden bok. Bokförlaget Forum. 1996. 295 sidor.
Nyskick. –– NYSKICK på inlagan, förutom några hörnveck! – Obetydliga små hörnmärken nedtill på pärmarna. –– Se fler bilder! ––
Snart finns det inga handelsbodar kvar. Allt förändra – förändringarna går så snabbt i vårt samhälle. Snart kan konsten att koka följa läs mer … läs merInrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789137110103
- Titel
- Svensk husmanskost
- Författare
- Wretman, Tore - Claesson, Stig
- Förlag
- Bokförlaget Forum
- Utgivningsår
- 1996
- Bandtyp
- Kartonnage
- Mått
- 142 x 220 mm Ryggbredd 24 mm
- Vikt
- 493 g
- Språk
- Svenska
Bokförlaget Forum 9789137110103 -
Svensk husmanskost
Inbunden bok. Bokförlaget Forum. 2008. 247 sidor.
Gott skick. Försätts fläckat, ryggen med tvärsgående veck i nederkant. Inlagan genomgående stukad ca 5 mm i övre högra hörnet. Läs- eller referensexemplar. … läs mer
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789137131702
- Titel
- Svensk husmanskost
- Författare
- Wretman, Tore
- Förlag
- Bokförlaget Forum
- Utgivningsår
- 2008
- Omfång
- 247 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 198 x 253 mm Ryggbredd 29 mm
- Vikt
- 1075 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- En riktig matklassiker i efterlängtad ny utgåvaFläsklägg och rotmos, kåldolmar och sillpudding - det är husmanskost av gott märke. Den svenska matkulturen när den är som bäst, med mat baserad på enkla råvaror och lagad med stor omsorg. Tore Wretman slår här ett slag för gammal fin mattradition. Han bjuder på välsmakande anrättningar med vederhäftiga recept och citerar ibland direkt ur de gamla husmamsellernas kokböcker. Här och var är också kulturhistoriska och kulinariska kommentarer insprängda. Texten är även kryddad med mustiga och doftande citat ur litteraturen. Här finns över 300 recept för alla tillfällen, från vardagens mer sparsamma kost till de stora högtidernas festmåltider. Ett kapitel ägnas smörgåsbordet denna vår nationalstolthet som Tore Wretman kallar det. Här redogörs noga för de fem turerna och vad de innehåller. Först kommer alla härliga sillinläggningar, sedan följer fisken: rökt, gravad, rimmad, inkokt och i aladåb. Tredje turen inrymmer kött av alla de slag, som korvar, syltor, aladåber, pastejer och stekar. Sedan är det dags för det småvarma: först och främst Janssons frestelse, köttbullar och exempelvis omelett. Och så kommer avrundningen i form av söta rätter som kan behövas ovanpå det salta, rökta och feta. Alla recept i Svensk husmanskost har granskats och i de flesta fall provlagats av Werner Vögeli, mångårig medarbetare till Tore Wretman och likaledes hovtraktör. De 26 illustrationerna av Stig Claesson - Slas ger boken en originell accent och bidrar till att förmedla stämningen från den gamla tidens stora matglada kök.Tore Wretman (19162003), legendarisk restaurangman och varm anhängare av svensk husmanskost och den främste inom svensk gastronomi under 1900-talet. Han skapade restauranger som Operakällaren, Riche och Stallmästaregården. Han har under årens lopp utbildat många lysande kockar och har höjt statusen på kockyrket. Han blev hovtraktör 1963 (en nyskapad titel som han var den förste att erhålla av Gustav VI Adolf) och hedersdoktor vid Umeå universitet 1986. Han var en skicklig pedagog och har med sina kokböcker generöst spritt sina kunskaper.
Bokförlaget Forum 9789137131702 -
Svensk husmanskost
Inbunden bok. Bokförlaget Forum. 2008. 247 sidor.
Mycket gott skick. Några små, obetydliga märken av slitage i bandryggens kanter. Inlagan dock i nyskick, stadig i bindning, rak i rygg.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789137131702
- Titel
- Svensk husmanskost
- Författare
- Wretman, Tore
- Förlag
- Bokförlaget Forum
- Utgivningsår
- 2008
- Omfång
- 247 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 198 x 253 mm Ryggbredd 29 mm
- Vikt
- 1075 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- En riktig matklassiker i efterlängtad ny utgåvaFläsklägg och rotmos, kåldolmar och sillpudding - det är husmanskost av gott märke. Den svenska matkulturen när den är som bäst, med mat baserad på enkla råvaror och lagad med stor omsorg. Tore Wretman slår här ett slag för gammal fin mattradition. Han bjuder på välsmakande anrättningar med vederhäftiga recept och citerar ibland direkt ur de gamla husmamsellernas kokböcker. Här och var är också kulturhistoriska och kulinariska kommentarer insprängda. Texten är även kryddad med mustiga och doftande citat ur litteraturen. Här finns över 300 recept för alla tillfällen, från vardagens mer sparsamma kost till de stora högtidernas festmåltider. Ett kapitel ägnas smörgåsbordet denna vår nationalstolthet som Tore Wretman kallar det. Här redogörs noga för de fem turerna och vad de innehåller. Först kommer alla härliga sillinläggningar, sedan följer fisken: rökt, gravad, rimmad, inkokt och i aladåb. Tredje turen inrymmer kött av alla de slag, som korvar, syltor, aladåber, pastejer och stekar. Sedan är det dags för det småvarma: först och främst Janssons frestelse, köttbullar och exempelvis omelett. Och så kommer avrundningen i form av söta rätter som kan behövas ovanpå det salta, rökta och feta. Alla recept i Svensk husmanskost har granskats och i de flesta fall provlagats av Werner Vögeli, mångårig medarbetare till Tore Wretman och likaledes hovtraktör. De 26 illustrationerna av Stig Claesson - Slas ger boken en originell accent och bidrar till att förmedla stämningen från den gamla tidens stora matglada kök.Tore Wretman (19162003), legendarisk restaurangman och varm anhängare av svensk husmanskost och den främste inom svensk gastronomi under 1900-talet. Han skapade restauranger som Operakällaren, Riche och Stallmästaregården. Han har under årens lopp utbildat många lysande kockar och har höjt statusen på kockyrket. Han blev hovtraktör 1963 (en nyskapad titel som han var den förste att erhålla av Gustav VI Adolf) och hedersdoktor vid Umeå universitet 1986. Han var en skicklig pedagog och har med sina kokböcker generöst spritt sina kunskaper.
Bokförlaget Forum 9789137131702 -
91:an Kokbok : det bästa ur svensk husmanskos...
Inbunden bok. Egmont Kärnan. 1 uppl. 2005. 60 sidor.
Nära nyskick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789172696976
- Titel
- 91:an Kokbok : det bästa ur svensk husmanskost
- Författare
- Martin Carlenstam
- Förlag
- Egmont Kärnan
- Utgivningsår
- 2005
- Omfång
- 60 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 181 x 207 mm Ryggbredd 10 mm
- Vikt
- 322 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- 91:an är en basse som ofta är hungrig och gillar god mat, framförallt korv och annan gammal svensk husmanskost. Det är något han inte är ensam om, men tyvärr så är kunskapen om hur man lagar god humanskost på väg att försvinna. Därför vill vi med hjälp av kocken Martin Carlenstam, sous chef på restaurang Prinsen i Stockholm, slå ett slag för gammal fin husmanskost och lite annat smått och gott i den här boken.
Egmont Kärnan 1 9789172696976 -
91:an kokbok 2 : det bästa av svensk husmansk...
Inbunden bok.
Nära nyskick. Egmont Kärnan,, 2007, Sidor: 64 PRESENTSKICK
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789172698505
- Titel
- 91:an Kokbok 2 : det bästa ur svensk husmanskost
- Författare
- Mobach, Michael - Bonthuis, Hanneke
- Förlag
- Egmont Kärnan
- Utgivningsår
- 2007
- Omfång
- 64 sidor
- Bandtyp
- Spiral
- Mått
- 184 x 208 mm Ryggbredd 17 mm
- Vikt
- 326 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- 91:an är en basse som ofta är hungrig och gillar god mat, framförallt korv och annan klassisk svensk husmanskost. Det är något han inte är ensam om men tyvärr så är kunskapen om hur man lagar god husmanskost på väg att försvinna i vår stressade tid. Därför vill vi än en gång med hjälp av kocken Martin Carlenstam slå ett slag för gammal fin husmanskost och lite annat smått och gott med nya, välsmakande men lättlagade recept i den här boken.
Format: 170x200 mm
9789172698505 -
Svensk husmanskost.
Inbunden bok. Forum, Stockholm . 2010. 247 (2) sidor.
Nära nyskick. Femte tryckningen. Inbunden i förlagets dekorerade klotryggsband. Illustrerad av Stig Claesson (Slas).
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEKForum, Stockholm -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK -
Den nordiska dieten : smal och frisk med sven...
Inbunden bok. Bonnier Fakta. 1 uppl. 2011. 143 sidor.
Nyskick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789174241815
- Titel
- Den nordiska dieten : smal och frisk med svensk husmanskost
- Författare
- Hahnemann, Trina
- Förlag
- Bonnier Fakta
- Utgivningsår
- 2011
- Omfång
- 143 sidor
- Bandtyp
- Kartonnage
- Mått
- 208 x 260 mm Ryggbredd 19 mm
- Vikt
- 850 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Världen har plötsligt fått upp ögonen för att den nordiska kosten är minst lika näringsrik, hälsosam och välsmakande som den mer kända medelhavskosten. Den nordiska dieten baseras på lokalproducerade säsongsråvaror och har visat sig effektiv för viktnedgång och förbättrad hälsa.I den här boken får vi lära oss att balansera intaget av protein, kolhydrater och nyttiga fetter. Det handlar om den traditionella kosten i Nordeuropa, med betoning på olika spannmål, bär, grönsaker, fisk, fågel och vilt.Det här är en banbrytande bok där Trina Hahnemann, med stor erfarenhet av skandinavisk matlagning, bjuder på en kort och koncis guide till den nordiska dieten – dess uppbyggnad, ingredienser och grundfilosofi, liksom 75 varierade recept på alltifrån lätta luncher och rejäla middagar till desserter och matbröd. Några exempel på de goda och smakrika rätterna i boken är Vårsallad med dinkelpasta och kirskålspesto, Rödbetsbiffar med kornsallad, Stekt makrill med rabarber och spetskål, Stekt strömming med rödbetor och pepparrotssås, Dragonkyckling med jordärtskockor och grönkålssallad samt Hallon- och limesorbet.Som läsare får man lära sig hur man tar den nordiska dieten till sig och hur man kan göra för att gå ner i vikt och få en bättre hälsa. Boken innehåller också mängder av information om säsongen för olika ingredienser liksom deras näringsinnehåll.Förord av Viola Adamsson, som leder den uppmärksammade studien Nordiet, om nordisk kost och hjärthälsa vid Uppsala universitet.
Bonnier Fakta 1 9789174241815 -
Den nordiska dieten - smal och frisk med sven...
Inbunden bok. Bonnier Fakta. 1 uppl. 2011. 144 sidor.
Nyskick. NY FRÅN LAGER. [+] Matkultur med råvaror från vår nordiska natur. Kokta färska sommarrödbetor, krispiga strömmingsflundror stekta i gyllengul rapsolja. Bär, bröd, svamp, viltkött - listan kan göras lång. Diet som smakar väl och samtidigt går man ned i vik läs mer … läs mer
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789174241815
- Titel
- Den nordiska dieten : smal och frisk med svensk husmanskost
- Författare
- Hahnemann, Trina
- Förlag
- Bonnier Fakta
- Utgivningsår
- 2011
- Omfång
- 143 sidor
- Bandtyp
- Kartonnage
- Mått
- 208 x 260 mm Ryggbredd 19 mm
- Vikt
- 850 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Världen har plötsligt fått upp ögonen för att den nordiska kosten är minst lika näringsrik, hälsosam och välsmakande som den mer kända medelhavskosten. Den nordiska dieten baseras på lokalproducerade säsongsråvaror och har visat sig effektiv för viktnedgång och förbättrad hälsa.I den här boken får vi lära oss att balansera intaget av protein, kolhydrater och nyttiga fetter. Det handlar om den traditionella kosten i Nordeuropa, med betoning på olika spannmål, bär, grönsaker, fisk, fågel och vilt.Det här är en banbrytande bok där Trina Hahnemann, med stor erfarenhet av skandinavisk matlagning, bjuder på en kort och koncis guide till den nordiska dieten – dess uppbyggnad, ingredienser och grundfilosofi, liksom 75 varierade recept på alltifrån lätta luncher och rejäla middagar till desserter och matbröd. Några exempel på de goda och smakrika rätterna i boken är Vårsallad med dinkelpasta och kirskålspesto, Rödbetsbiffar med kornsallad, Stekt makrill med rabarber och spetskål, Stekt strömming med rödbetor och pepparrotssås, Dragonkyckling med jordärtskockor och grönkålssallad samt Hallon- och limesorbet.Som läsare får man lära sig hur man tar den nordiska dieten till sig och hur man kan göra för att gå ner i vikt och få en bättre hälsa. Boken innehåller också mängder av information om säsongen för olika ingredienser liksom deras näringsinnehåll.Förord av Viola Adamsson, som leder den uppmärksammade studien Nordiet, om nordisk kost och hjärthälsa vid Uppsala universitet.
Bonnier Fakta 1 9789174241815 -
Svensk husmanskost
Häftad bok. Bokförlaget Forum. 1988. 294 sidor.
Gott skick. Pärmen har några större, svaga veck, och är i övrigt något nött och solkad. Den är också något lös i ryggen. Papperet i boken är något gulnat, men i övrigt är boken i mycket gott skick. Fler foton kan skickas på begäran. Leverans kan inom Stockholmsområde läs mer … läs mer
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789137082745
- Titel
- Svensk husmanskost
- Författare
- Wretman, Tore - Claesson, Stig
- Förlag
- Bokförlaget Forum
- Utgivningsår
- 1988
- Bandtyp
- Häftad
- Vikt
- 380 g
- Språk
- Svenska
Bokförlaget Forum 9789137082745 -
Svensk husmanskost
Inbunden bok. Bokförlaget Forum. 1996.
Nära nyskick. Lättare hanteringsslitage.
Några små prickar och fläckar på pärm.
En liten fläck på inre snitt.
Se bilder.
(nlaukt10)Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789137110103
- Titel
- Svensk husmanskost
- Författare
- Wretman, Tore - Claesson, Stig
- Förlag
- Bokförlaget Forum
- Utgivningsår
- 1996
- Bandtyp
- Kartonnage
- Mått
- 142 x 220 mm Ryggbredd 24 mm
- Vikt
- 493 g
- Språk
- Svenska
Bokförlaget Forum 9789137110103 -
91:an Kokbok 2 : det bästa ur svensk husmansk...
Häftad bok. Egmont Kärnan. 1 uppl. 2007. 64 sidor.
Mycket gott skick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789172698505
- Titel
- 91:an Kokbok 2 : det bästa ur svensk husmanskost
- Författare
- Mobach, Michael - Bonthuis, Hanneke
- Förlag
- Egmont Kärnan
- Utgivningsår
- 2007
- Omfång
- 64 sidor
- Bandtyp
- Spiral
- Mått
- 184 x 208 mm Ryggbredd 17 mm
- Vikt
- 326 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- 91:an är en basse som ofta är hungrig och gillar god mat, framförallt korv och annan klassisk svensk husmanskost. Det är något han inte är ensam om men tyvärr så är kunskapen om hur man lagar god husmanskost på väg att försvinna i vår stressade tid. Därför vill vi än en gång med hjälp av kocken Martin Carlenstam slå ett slag för gammal fin husmanskost och lite annat smått och gott med nya, välsmakande men lättlagade recept i den här boken.
Format: 170x200 mm
Egmont Kärnan 1 9789172698505 -
Svensk husmanskost – En samling gamla svenska...
Inbunden bok. Bokförlaget Forum. 1977.
Gott skick. Originalupplagans – copyrightår: 1967 – tredje tryckning. Tydligt begagnat, bläddrat exemplar med vissa allmänna hanteringsspår och några små fläckstänk. Fortsatt stabilt, tämligen gott skick. "Tore Wretman slår här ett slag för gammal god svensk mattradi läs mer … läs mer
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789137050027
- Titel
- Svensk husmanskost
- Författare
- Wretman, Tore - Claesson, Stig
- Förlag
- Bokförlaget Forum
- Utgivningsår
- 1968
- Bandtyp
- Inbunden
- Vikt
- 600 g
- Språk
- Svenska
Bokförlaget Forum 9789137050027 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK -
Svensk husmanskost
Inbunden bok. Bokförlaget Forum. 6 tryckningen uppl. 2008. 247 sidor.
Mycket gott skick. Skyddsomslag saknas. Lite skadad vid ena kanten annars helt lite nött vid ryggen men lite andvänd., lite smuts förekommer på fram och baksida ..kan gå bort.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789137131702
- Titel
- Svensk husmanskost
- Författare
- Wretman, Tore
- Förlag
- Bokförlaget Forum
- Utgivningsår
- 2008
- Omfång
- 247 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 198 x 253 mm Ryggbredd 29 mm
- Vikt
- 1075 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- En riktig matklassiker i efterlängtad ny utgåvaFläsklägg och rotmos, kåldolmar och sillpudding - det är husmanskost av gott märke. Den svenska matkulturen när den är som bäst, med mat baserad på enkla råvaror och lagad med stor omsorg. Tore Wretman slår här ett slag för gammal fin mattradition. Han bjuder på välsmakande anrättningar med vederhäftiga recept och citerar ibland direkt ur de gamla husmamsellernas kokböcker. Här och var är också kulturhistoriska och kulinariska kommentarer insprängda. Texten är även kryddad med mustiga och doftande citat ur litteraturen. Här finns över 300 recept för alla tillfällen, från vardagens mer sparsamma kost till de stora högtidernas festmåltider. Ett kapitel ägnas smörgåsbordet denna vår nationalstolthet som Tore Wretman kallar det. Här redogörs noga för de fem turerna och vad de innehåller. Först kommer alla härliga sillinläggningar, sedan följer fisken: rökt, gravad, rimmad, inkokt och i aladåb. Tredje turen inrymmer kött av alla de slag, som korvar, syltor, aladåber, pastejer och stekar. Sedan är det dags för det småvarma: först och främst Janssons frestelse, köttbullar och exempelvis omelett. Och så kommer avrundningen i form av söta rätter som kan behövas ovanpå det salta, rökta och feta. Alla recept i Svensk husmanskost har granskats och i de flesta fall provlagats av Werner Vögeli, mångårig medarbetare till Tore Wretman och likaledes hovtraktör. De 26 illustrationerna av Stig Claesson - Slas ger boken en originell accent och bidrar till att förmedla stämningen från den gamla tidens stora matglada kök.Tore Wretman (19162003), legendarisk restaurangman och varm anhängare av svensk husmanskost och den främste inom svensk gastronomi under 1900-talet. Han skapade restauranger som Operakällaren, Riche och Stallmästaregården. Han har under årens lopp utbildat många lysande kockar och har höjt statusen på kockyrket. Han blev hovtraktör 1963 (en nyskapad titel som han var den förste att erhålla av Gustav VI Adolf) och hedersdoktor vid Umeå universitet 1986. Han var en skicklig pedagog och har med sina kokböcker generöst spritt sina kunskaper.
Bokförlaget Forum 6 tryckningen 9789137131702 -
Svensk husmanskost : en samling gamla svenska...
Pocketbok. Stockholm : MånPocket. 1981.
Gott skick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789176420577
- Titel
- Svensk husmanskost : en samling gamla svenska recept anpassade till vår tids matlagningsmetoder
- Författare
- Wretman, Tore - Claesson, Stig
- Förlag
- Stockholm : MånPocket
- Utgivningsår
- 1981
- Språk
- Svenska
Stockholm : MånPocket 9789176420577 -
Svensk husmanskost (1968)
Inbunden bok. Forum. 1968. 295 sidor.
Nära nyskick. Lättare hanteringsslitage pärm - framgår ur bilder.
Jättefin inlaga.
(nlaukt10)Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEKForum -
91:an Kokbok 2 : det bästa ur svensk husmansk...
Häftad bok. Egmont Kärnan. 1 uppl. 2007. 64 sidor.
Nyskick. 91:an är en basse som ofta är hungrig och gillar god mat, framförallt korv och annan gammal svensk husmanskost. Det är något han inte är ensam om, men tyvärr så är kunskapen om hur man lagar god humanskost på väg att försvinna. Därför vill vi med hjälp av läs mer … läs mer
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789172698505
- Titel
- 91:an Kokbok 2 : det bästa ur svensk husmanskost
- Författare
- Mobach, Michael - Bonthuis, Hanneke
- Förlag
- Egmont Kärnan
- Utgivningsår
- 2007
- Omfång
- 64 sidor
- Bandtyp
- Spiral
- Mått
- 184 x 208 mm Ryggbredd 17 mm
- Vikt
- 326 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- 91:an är en basse som ofta är hungrig och gillar god mat, framförallt korv och annan klassisk svensk husmanskost. Det är något han inte är ensam om men tyvärr så är kunskapen om hur man lagar god husmanskost på väg att försvinna i vår stressade tid. Därför vill vi än en gång med hjälp av kocken Martin Carlenstam slå ett slag för gammal fin husmanskost och lite annat smått och gott med nya, välsmakande men lättlagade recept i den här boken.
Format: 170x200 mm
Egmont Kärnan 1 9789172698505 -
Hela Sveriges husman( Svensk husmanskost)
Inbunden bok. Västerås : Ica. 1:a uppl. 2008. 225 sidor.
Mycket gott skick. En fin kokbok om svens husmanskost
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789153432807
- Titel
- Hela Sveriges husman
- Författare
- Nilsson, Pepe - Wallin, Tony
- Förlag
- Västerås : Ica
- Utgivningsår
- 2008
- Språk
- Svenska
Västerås : Ica 1:a 9789153432807 -
91:an Kokbok : det bästa ur svensk husmanskos...
Inbunden bok. Egmont Kärnan. 1 uppl. 2005. 60 sidor.
Nyskick. Del I & II.
Spiralinbundna.
Hela och rena.
Slitage av lågmåttlig grad.
Lästa ex.Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789172696976
- Titel
- 91:an Kokbok : det bästa ur svensk husmanskost
- Författare
- Martin Carlenstam
- Förlag
- Egmont Kärnan
- Utgivningsår
- 2005
- Omfång
- 60 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 181 x 207 mm Ryggbredd 10 mm
- Vikt
- 322 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- 91:an är en basse som ofta är hungrig och gillar god mat, framförallt korv och annan gammal svensk husmanskost. Det är något han inte är ensam om, men tyvärr så är kunskapen om hur man lagar god humanskost på väg att försvinna. Därför vill vi med hjälp av kocken Martin Carlenstam, sous chef på restaurang Prinsen i Stockholm, slå ett slag för gammal fin husmanskost och lite annat smått och gott i den här boken.
Egmont Kärnan 1 9789172696976 -
91:an Kokbok 2 : det bästa ur svensk husmansk...
Häftad bok. Egmont Kärnan. 1 uppl. 2007. 64 sidor.
Mycket gott skick. köparen betalar frakten
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789172698505
- Titel
- 91:an Kokbok 2 : det bästa ur svensk husmanskost
- Författare
- Mobach, Michael - Bonthuis, Hanneke
- Förlag
- Egmont Kärnan
- Utgivningsår
- 2007
- Omfång
- 64 sidor
- Bandtyp
- Spiral
- Mått
- 184 x 208 mm Ryggbredd 17 mm
- Vikt
- 326 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- 91:an är en basse som ofta är hungrig och gillar god mat, framförallt korv och annan klassisk svensk husmanskost. Det är något han inte är ensam om men tyvärr så är kunskapen om hur man lagar god husmanskost på väg att försvinna i vår stressade tid. Därför vill vi än en gång med hjälp av kocken Martin Carlenstam slå ett slag för gammal fin husmanskost och lite annat smått och gott med nya, välsmakande men lättlagade recept i den här boken.
Format: 170x200 mm
Egmont Kärnan 1 9789172698505 -
Den nordiska dieten : smal och frisk med sven...
Inbunden bok. Bonnier Fakta. 2011. 143 sidor.
Nära nyskick. Lättare hanteringsslitage.
Namnad på titelblad.Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789174241815
- Titel
- Den nordiska dieten : smal och frisk med svensk husmanskost
- Författare
- Hahnemann, Trina
- Förlag
- Bonnier Fakta
- Utgivningsår
- 2011
- Omfång
- 143 sidor
- Bandtyp
- Kartonnage
- Mått
- 208 x 260 mm Ryggbredd 19 mm
- Vikt
- 850 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Världen har plötsligt fått upp ögonen för att den nordiska kosten är minst lika näringsrik, hälsosam och välsmakande som den mer kända medelhavskosten. Den nordiska dieten baseras på lokalproducerade säsongsråvaror och har visat sig effektiv för viktnedgång och förbättrad hälsa.I den här boken får vi lära oss att balansera intaget av protein, kolhydrater och nyttiga fetter. Det handlar om den traditionella kosten i Nordeuropa, med betoning på olika spannmål, bär, grönsaker, fisk, fågel och vilt.Det här är en banbrytande bok där Trina Hahnemann, med stor erfarenhet av skandinavisk matlagning, bjuder på en kort och koncis guide till den nordiska dieten – dess uppbyggnad, ingredienser och grundfilosofi, liksom 75 varierade recept på alltifrån lätta luncher och rejäla middagar till desserter och matbröd. Några exempel på de goda och smakrika rätterna i boken är Vårsallad med dinkelpasta och kirskålspesto, Rödbetsbiffar med kornsallad, Stekt makrill med rabarber och spetskål, Stekt strömming med rödbetor och pepparrotssås, Dragonkyckling med jordärtskockor och grönkålssallad samt Hallon- och limesorbet.Som läsare får man lära sig hur man tar den nordiska dieten till sig och hur man kan göra för att gå ner i vikt och få en bättre hälsa. Boken innehåller också mängder av information om säsongen för olika ingredienser liksom deras näringsinnehåll.Förord av Viola Adamsson, som leder den uppmärksammade studien Nordiet, om nordisk kost och hjärthälsa vid Uppsala universitet.
Bonnier Fakta 9789174241815 -
Svensk husmanskost
Inbunden bok. Bokförlaget Forum. 2008. 247 sidor.
Nyskick. Välaktat ex i nyskick - ren, rak, stadig i bindning - boken ger intryck av att vara oläst, oanvänd
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789137131702
- Titel
- Svensk husmanskost
- Författare
- Wretman, Tore
- Förlag
- Bokförlaget Forum
- Utgivningsår
- 2008
- Omfång
- 247 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 198 x 253 mm Ryggbredd 29 mm
- Vikt
- 1075 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- En riktig matklassiker i efterlängtad ny utgåvaFläsklägg och rotmos, kåldolmar och sillpudding - det är husmanskost av gott märke. Den svenska matkulturen när den är som bäst, med mat baserad på enkla råvaror och lagad med stor omsorg. Tore Wretman slår här ett slag för gammal fin mattradition. Han bjuder på välsmakande anrättningar med vederhäftiga recept och citerar ibland direkt ur de gamla husmamsellernas kokböcker. Här och var är också kulturhistoriska och kulinariska kommentarer insprängda. Texten är även kryddad med mustiga och doftande citat ur litteraturen. Här finns över 300 recept för alla tillfällen, från vardagens mer sparsamma kost till de stora högtidernas festmåltider. Ett kapitel ägnas smörgåsbordet denna vår nationalstolthet som Tore Wretman kallar det. Här redogörs noga för de fem turerna och vad de innehåller. Först kommer alla härliga sillinläggningar, sedan följer fisken: rökt, gravad, rimmad, inkokt och i aladåb. Tredje turen inrymmer kött av alla de slag, som korvar, syltor, aladåber, pastejer och stekar. Sedan är det dags för det småvarma: först och främst Janssons frestelse, köttbullar och exempelvis omelett. Och så kommer avrundningen i form av söta rätter som kan behövas ovanpå det salta, rökta och feta. Alla recept i Svensk husmanskost har granskats och i de flesta fall provlagats av Werner Vögeli, mångårig medarbetare till Tore Wretman och likaledes hovtraktör. De 26 illustrationerna av Stig Claesson - Slas ger boken en originell accent och bidrar till att förmedla stämningen från den gamla tidens stora matglada kök.Tore Wretman (19162003), legendarisk restaurangman och varm anhängare av svensk husmanskost och den främste inom svensk gastronomi under 1900-talet. Han skapade restauranger som Operakällaren, Riche och Stallmästaregården. Han har under årens lopp utbildat många lysande kockar och har höjt statusen på kockyrket. Han blev hovtraktör 1963 (en nyskapad titel som han var den förste att erhålla av Gustav VI Adolf) och hedersdoktor vid Umeå universitet 1986. Han var en skicklig pedagog och har med sina kokböcker generöst spritt sina kunskaper.
Bokförlaget Forum 9789137131702 -
91:an Kokbok 2 : det bästa ur svensk husmansk...
Inbunden bok. Egmont Kärnan. 1 uppl. 2007. 64 sidor.
Mycket gott skick. Hård pärm, inlagan i ringpärm.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789172698505
- Titel
- 91:an Kokbok 2 : det bästa ur svensk husmanskost
- Författare
- Mobach, Michael - Bonthuis, Hanneke
- Förlag
- Egmont Kärnan
- Utgivningsår
- 2007
- Omfång
- 64 sidor
- Bandtyp
- Spiral
- Mått
- 184 x 208 mm Ryggbredd 17 mm
- Vikt
- 326 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- 91:an är en basse som ofta är hungrig och gillar god mat, framförallt korv och annan klassisk svensk husmanskost. Det är något han inte är ensam om men tyvärr så är kunskapen om hur man lagar god husmanskost på väg att försvinna i vår stressade tid. Därför vill vi än en gång med hjälp av kocken Martin Carlenstam slå ett slag för gammal fin husmanskost och lite annat smått och gott med nya, välsmakande men lättlagade recept i den här boken.
Format: 170x200 mm
Egmont Kärnan 1 9789172698505 -
Mormors mat : Svensk husmanskost i tre genera...
Inbunden bok. Millhouse Förlag. 1 uppl. 2002.
Mycket gott skick. Något blekt längs ryggen, i övrigt ett mycket fint ex med närmast perfekt inlaga.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789189614079
- Titel
- Mormors mat
- Författare
- Maria Holm
- Förlag
- Millhouse Förlag
- Utgivningsår
- 2002
- Bandtyp
- Inbunden
- Vikt
- 673 g
- Språk
- Svenska
Millhouse Förlag 1 9789189614079 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789185074624
- Titel
- Svensk mat : recept på husmanskost
- Författare
- Petersen, Bengt
- Förlag
- Göteborg : Wezäta
- Utgivningsår
- 1980
- Språk
- Svenska
Göteborg : Wezäta 9789185074624 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789137131702
- Titel
- Svensk husmanskost
- Författare
- Wretman, Tore
- Förlag
- Bokförlaget Forum
- Utgivningsår
- 2008
- Omfång
- 247 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 198 x 253 mm Ryggbredd 29 mm
- Vikt
- 1075 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- En riktig matklassiker i efterlängtad ny utgåvaFläsklägg och rotmos, kåldolmar och sillpudding - det är husmanskost av gott märke. Den svenska matkulturen när den är som bäst, med mat baserad på enkla råvaror och lagad med stor omsorg. Tore Wretman slår här ett slag för gammal fin mattradition. Han bjuder på välsmakande anrättningar med vederhäftiga recept och citerar ibland direkt ur de gamla husmamsellernas kokböcker. Här och var är också kulturhistoriska och kulinariska kommentarer insprängda. Texten är även kryddad med mustiga och doftande citat ur litteraturen. Här finns över 300 recept för alla tillfällen, från vardagens mer sparsamma kost till de stora högtidernas festmåltider. Ett kapitel ägnas smörgåsbordet denna vår nationalstolthet som Tore Wretman kallar det. Här redogörs noga för de fem turerna och vad de innehåller. Först kommer alla härliga sillinläggningar, sedan följer fisken: rökt, gravad, rimmad, inkokt och i aladåb. Tredje turen inrymmer kött av alla de slag, som korvar, syltor, aladåber, pastejer och stekar. Sedan är det dags för det småvarma: först och främst Janssons frestelse, köttbullar och exempelvis omelett. Och så kommer avrundningen i form av söta rätter som kan behövas ovanpå det salta, rökta och feta. Alla recept i Svensk husmanskost har granskats och i de flesta fall provlagats av Werner Vögeli, mångårig medarbetare till Tore Wretman och likaledes hovtraktör. De 26 illustrationerna av Stig Claesson - Slas ger boken en originell accent och bidrar till att förmedla stämningen från den gamla tidens stora matglada kök.Tore Wretman (19162003), legendarisk restaurangman och varm anhängare av svensk husmanskost och den främste inom svensk gastronomi under 1900-talet. Han skapade restauranger som Operakällaren, Riche och Stallmästaregården. Han har under årens lopp utbildat många lysande kockar och har höjt statusen på kockyrket. Han blev hovtraktör 1963 (en nyskapad titel som han var den förste att erhålla av Gustav VI Adolf) och hedersdoktor vid Umeå universitet 1986. Han var en skicklig pedagog och har med sina kokböcker generöst spritt sina kunskaper.
Bokförlaget Forum 9789137131702 -
Svensk husmanskost
Inbunden bok. Forum. 1968. 294 sidor.
Mycket gott skick. Dekorerat pappband 22x14 cm. Teckningar av Stig Claesson - Slas. Diskreta hanteringsspår.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEKForum
Your country and preferred language.
Select your country Select languageDenna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.
Stäng
Välkommen till Sveriges största bokhandel
Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.
- Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
- Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn
