-
Annas örtagård : Om glädjen att odla och anvä...
Inbunden bok. Bonnier Alba Bokförlag. 1:a uppl. 1999. 208 sidor.
Nära nyskick. Skyddsomslag i mycket gott skick. Se innehål ( ca. 130 matrecept ) inom parenteser på titel rutan där uppe! Omslaget sliten lite på kanter. Pärm och bladen som nya. Inga anteckningar. Rikt illustrerad med färg fotografier. 23,6 cm x 17,5 cm. 704 gram. (låda20240604-2?0). … läs mer
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789134513457
- Titel
- Annas örtagård : om glädjen att odla och använda kryddor
- Författare
- Bergenström, Anna - Peterson, Nisse
- Förlag
- Stockholm : Bonnier Alba
- Utgivningsår
- 1993
- Språk
- Svenska
Bonnier Alba Bokförlag 1:a 9789134513457 -
Blommande vin
Inbunden bok. Bokklubben Vår bok (Norstedts). 1963. 240 sidor.
Mycket gott skick. Skyddsomslag i gott skick. Namnad på försättsblad. Små hanteringsspår i skyddsomslagets kanter samt en liten pappersförlust i framsidans övre kant (se bild).
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEKBokklubben Vår bok (Norstedts) -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
- ISBN
- 9789188397959
- Titel
- En handbok vin
- Författare
- Kjörling, Andreas
- Förlag
- Grenadine Bokförlag
- Utgivningsår
- 2022
- Omfång
- 75 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 175 x 245 mm Ryggbredd 11 mm
- Vikt
- 338 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- En handbok vin är en livsviktig hjälpreda för ditt vinintresse. I ett lätthanterligt format får du en bok laddad med information, fakta och kunskap. Här lär du dig både om vinets historia, om vingården och vineriet. Här kan läsaren självklart med lätthet läsa om de olika vintyperna och de mest kända druvorna, men ingen vinbok vore väl komplett utan mat och vin? Boken andra halva behandlar därför vinprovning, servering och livsviktiga kunskaper kring mat och vin i kombination. Med rätt kunskap är det inte så svårt som det verkar! Boken avslutar med matnyttiga tips kring menyskrivning och hur man ska tänka kring ordningen på de olika rätterna. Kort sagt här får den vinintresserade läsaren sig oumbärlig kunskap till livs! Andreas Kjörling är Sommelier och författare. Hans karriär I gastronomins värld började för ett kvarts sekel sedan på en krog i Uppsala. Idag har Andreas mer än två decennium bakom sig som mycket uppskattad föredragshållare och skribent inom både gastronomi och individuell hållbarhet. När Andreas inte ägnar sig åt vinets värld är han doktorand i Arbetshälsovetenskap vid Högskolan i Gävle. Han driver även byrån Cognoscenti AB med fokus på coachning, utbildning och produktion av text, tal och bild.
Grenadine Bokförlag 9789188397959 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
- ISBN
- 9789153410737
- Titel
- Gott hemgjort vin
- Författare
- Grubbström, Ulf - Christer, Ulf - Ginsburg, Gunnel
- Förlag
- Västerås : Ica
- Utgivningsår
- 1987
- Språk
- Svenska
Västerås : Ica 9789153410737 -
Fredagkväll med mat och vin
Inbunden bok. Bonnier Fakta. 2014. 158 sidor.
Nyskick. Skyddsomslag i nära nyskick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789174244779
- Titel
- Fredagkväll med mat och vin
- Författare
- Larsson, Håkan
- Förlag
- Bonnier Fakta
- Utgivningsår
- 2014
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 202 x 296 mm Ryggbredd 18 mm
- Vikt
- 974 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
Bonnier Fakta 9789174244779 -
Frankrike - Bordeaux - En värld av vin
Inbunden bok. Norstedts. 1 uppl. 2000. 112 sidor.
Mycket gott skick. Skyddsomslag saknas. Hylla 5
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789151837222
- Titel
- Frankrike - Bordeaux - En värld av vin
- Författare
- Mölstad, Mikael
- Förlag
- Norstedts
- Utgivningsår
- 2000
- Omfång
- 112 sidor
- Bandtyp
- Kartonnage
- Vikt
- 341 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- "Den mest kompletta vinguiden som finns idag, även internationellt sett."Så skrev den ansedda Munskänken när En värld av vin utkom första gången. Nu kan den vinintresserade välja att skaffa sig denna vinbibel i mindre volymer, uppdelad på länder och regioner.
Norstedts 1 9789151837222 -
Kärlek, oliver och timjan : Mat för välbefinn...
Inbunden bok. Albert Bonniers Bokförlag. 4:e tryckningen, 1:a uppl. 2002. 288 sidor.
Nyskick. Se de 250 recept som ligger inom parenteser på titel rutan där uppe! Stora dimensioner: 25,9 cm x 20 cm. 1125 gram. (senare låda20240531-2?0).
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789100577209
- Titel
- Kärlek, oliver och timjan : mat för välbefinnande
- Författare
- Bergenström, Anna
- Förlag
- Albert Bonniers Förlag
- Utgivningsår
- 2001
- Omfång
- 288 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Kärlek, oliver och timjan är en inspirerande kokbok som handlar om att äta smalare och lite bättre, om att komma i balans och få mycket mer ork.Kärlek står för omtanke och matglädje. Att visa mer respekt för oss själva, för djur och natur. Att oftare välja grönsaker som odlats i harmoni med naturen, att äta mer fisk och mycket mer färsk frukt.Oliver står för det fina medelhavsköket med den välgörande olivoljan och dofter av rosmarin och solmogna tomater.Timjan, som är en av de kryddor vi använt i hundratals år, står för det svenska och för våra traditioner i Skandinavien. I boken finns dessutom några recept från Sydamerika och inte minst många idéer från Asien, där man verkligen kan konsten att laga spännande, vacker och hälsosam mat.Här finns också idéer till fest, lite om kött men mer om fisk, härliga vegetariska rätter, förslag till mat att ta med på picknick, nya brödrecept ooch många läckra desserter.Kärlek, oliver och timjan är gjord av Anna Bergenström och Fanny Bergenström. Boken innehåller drygt 300 nya recept och 240 underbara färgbilder.
Albert Bonniers Bokförlag 4:e tryckningen, 1:a 9789100577209 -
Kärlek, oliver och timjan : Mat för välbefinn...
Inbunden bok. Albert Bonniers Bokförlag. 6:e tryckningen, 1:a uppl. 2003. 288 sidor.
Mycket gott skick. Se de 250 recept som ligger inom parenteser på titel rutan där uppe! Under annonsering det spilldes kaffe på utsidan, så det finns några små fläckar på utsidan, vad ska man göra, den som jobbar - den gör fel . Liten gåva notering på skydds bladen. Resten läs mer … läs mer
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789100577209
- Titel
- Kärlek, oliver och timjan : mat för välbefinnande
- Författare
- Bergenström, Anna
- Förlag
- Albert Bonniers Förlag
- Utgivningsår
- 2001
- Omfång
- 288 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Kärlek, oliver och timjan är en inspirerande kokbok som handlar om att äta smalare och lite bättre, om att komma i balans och få mycket mer ork.Kärlek står för omtanke och matglädje. Att visa mer respekt för oss själva, för djur och natur. Att oftare välja grönsaker som odlats i harmoni med naturen, att äta mer fisk och mycket mer färsk frukt.Oliver står för det fina medelhavsköket med den välgörande olivoljan och dofter av rosmarin och solmogna tomater.Timjan, som är en av de kryddor vi använt i hundratals år, står för det svenska och för våra traditioner i Skandinavien. I boken finns dessutom några recept från Sydamerika och inte minst många idéer från Asien, där man verkligen kan konsten att laga spännande, vacker och hälsosam mat.Här finns också idéer till fest, lite om kött men mer om fisk, härliga vegetariska rätter, förslag till mat att ta med på picknick, nya brödrecept ooch många läckra desserter.Kärlek, oliver och timjan är gjord av Anna Bergenström och Fanny Bergenström. Boken innehåller drygt 300 nya recept och 240 underbara färgbilder.
Albert Bonniers Bokförlag 6:e tryckningen, 1:a 9789100577209 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
- ISBN
- 9789189614000
- Titel
- Vin - Gastronomi
- Författare
- Michel Jamais
- Förlag
- Millhouse Förlag
- Utgivningsår
- 2001
- Omfång
- 256 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 177 x 252 mm Ryggbredd 20 mm
- Vikt
- 708 g
- Språk
- Svenska
Millhouse Förlag 1 9789189614000 -
Mårbacka och Övralid - minnen av Selma Lagerl...
Inbunden bok. J. A. Lindblads. 1940.
Mycket gott skick. Första samlingen
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEKJ. A. Lindblads -
Mat, vin och vanilj från Sydafrika
Inbunden bok. Natur & Kultur. 1 uppl. 2008. 144 sidor.
Nära nyskick. Skyddsomslag saknas.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789127115859
- Titel
- Mat, vin och vanilj från Sydafrika
- Författare
- Elisabeth Johansson
- Förlag
- Natur & Kultur
- Utgivningsår
- 2008
- Omfång
- 144 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 200 x 240 mm Ryggbredd 15 mm
- Vikt
- 731 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Det här är en mat-, vin- och inspirationsbok med tema Sydafrika. Sydafrika är stränder, berg, städer, vilda djur, vacker natur, mat med spännande kryddblandningar och goda viner. Med hjälp av Elisabeth Johanssons läckra recept och Susanna Blåvargs fantastiska fotografier på mat och miljö får vi ta del av ett ljust och vänligt land som bjuder på allt från grillade skaldjur, köttgryta med okra och rostad majs, till besök på ekologisk marknad, beskrivning av olika viner och recept på vaniljlikör!
Natur & Kultur 1 9789127115859 -
Mat Vin Öl Sprit
Inbunden bok. Grenadine. 1 uppl. 2010. 128 sidor.
Mycket gott skick. Skyddsomslag i mycket gott skick. Signerad. Hylla 45
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789186287092
- Titel
- Mat Vin Öl Sprit
- Författare
- Jamais, Michel
- Förlag
- Grenadine
- Utgivningsår
- 2010
- Omfång
- 128 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 210 x 260 mm Ryggbredd 15 mm
- Vikt
- 660 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Två av Sveriges ledande auktoriteter på kombinationen mat och dryck hälsar välkommen till bords! Konsten att få till lyckade möten mellan mat och dryck har blivit en omåttligt populär och efterfrågad vetenskap såväl på Sveriges lyxkrogar som i hemmet. Många känner till att den gamla devisen rött till kött och vitt till fisk inte kunde vara mer fel. Men hur tänker egentligen lyxkrögarna när de rekommenderar ett vin till en sjötunga? Och hur ska man själv tänka hemma i köket? Sedan 2004 har författarna och gastronomerna Michel Jamais och Mathias Emilsson arrangerat mängder av dryckesorienterade middagar på restaurang Villa Källhagen i Stockholm. Det är ur dessa middagar som idén att sammanställa några av de mest uppskattade kombinationerna sprungit fram. Resultatet är denna bok en bok för dig som vill få tillräcklig kunskap för att våga ta ut svängarna hemma i köket. Med sina år av erfarenhet delar dessa matmästare med sig av sin kunskap om hur våra sinnen fungerar, sina hemligheter om ingrediensval och tips på spännande, nyskapande smakkombinationer som kommer att få hemmakockens middagsgäster att häpna. Boken är indelad i avsnitt efter de olika dryckestyperna, vilka ackompanjeras av recept som passar till just dessa. Recepten är skapade av restaurang Villa Källhagens egen kökschef Mathias Emilsson och de konstfullt upplagda och omsorgsfullt tillredda rätterna illustreras med fotografier av den framstående matfotografen Arne Adler. Alla recept har detaljerade serveringsinstruktioner och en rekommendation på passande dryckesval med en förklaring varför just denna dryck har valts. För den som intresserar sig för smakkombinationernas fascinerande värld finns det inget liknande på marknaden. Boken präglas starkt av den entusiasm inför kombination av smaker, dofter och färger som kännetecknar riktiga köksmästare, och detta kommer att smitta av sig på läsaren. Kort och gott ger denna bok vägledning till den inspirationstörstande hemmakocken och visar att det finns en hel vetenskap bakom smakernas värld. OM FÖRFATTARNA Michel Jamais är en av landets mest välrenommerade kännare av vin, öl och sprit och en ledande auktoritet i konsten att kombinera mat och dryck. Han har en gedigen bakgrund som kock och sommelier och har under snart 20 års tid spridit kunskap om drycker över hela Sverige genom provningar, utbildningar, ett stort antal böcker, tidningar och TV. Mathias Emilsson är sedan 2004 kökschef på restaurang Villa Källhagen i Stockholm. Han är även utbildad sommelier och har arbetat internationellt som mat- och dryckeskonsult samt hållit en mängd kurser om mat och dryck i kombination.
Grenadine 1 9789186287092 -
Vin
Inbunden bok. Köln : Könemann. 928 sidor.
Nyskick. Skyddsomslag i gott skick. Några skador på omslaget, någon rispa
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9783833112072
- Titel
- Vin
- Författare
- Dominé, André - Faber, Armin - Pothmann, Thomas - Supp, Eckhard
- Förlag
- Köln : Könemann
- Språk
- Svenska
Köln : Könemann 9783833112072 -
Håkan Larssons Fredagkväll med mat och vin
Inbunden bok. Bonnier Fakta. 2011. 159 sidor.
Mycket gott skick. Hylla 45
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789174241990
- Titel
- Fredagkväll med mat och vin
- Författare
- Larsson, Håkan
- Förlag
- Bonnier Fakta
- Utgivningsår
- 2011
- Omfång
- 159 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 200 x 296 mm Ryggbredd 18 mm
- Vikt
- 946 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Efter prisbelönta storsäljarna Håkan Larssons Vin & Mat (2003) och Håkan Larssons Vin och Fest (2008) kommer nu Håkan Larssons Fredagkväll med Vin & Mat. Konceptet är enkelt och självklart: att förgylla veckans bästa kväll. Metoden:Middag på en halvtimmePerfekt vin därtill runt hundralappen.I en skön och nyskapande förening av mat, vin och kultur löser Håkan Larsson den utmaning som väntar miljoner svenskar inför veckoslutet. På fredagen vill vi gärna äta gott och lite lyxigt och dricka något gott; på tu man hand eller under avspända former med vänner eller grannar. Men maten får inte vara för krånglig eller tidskrävande, ingredienserna ska kunna köpas på väg från jobbet – och på Systemet ska vi kunna gå direkt till rätt hylla och köpa ett vin som passar till utan att bli ruinerade.Samtliga frågor får sina svar i Håkan Larssons Fredagkväll. Boken, som innehåller ett 60-tal recept, är upplagd månadsvis och maten komponerad i takt med säsongernas växlingar. Alla rätter får förstås sitt eget vinförslag, komplett med varunummer på Systembolaget. Varje kapitel inleds med utvalda viner och råvaror som speglar årstiden och förslag på lämpliga aperitifer och tilltugg.Håkan Larssons recept är moderna, lättlagade och står för höga smaker med stuns i karaktären. Råvarorna är tillgängliga och breda, mycket präglas av tankar kring lokala råvaror och naturlig, ren smakprofil – ofta inspirerat av de modernaste teorierna kring mat och näring men alltid med den goda smaken i högsätet. Boken avslutas med förslag på enkla men fullkomliga sätt att avsluta en avspänd fredagmiddag.Kulturen då? Jo, den hör förstås till en lyckad fredag. Därför tipsar Håkan Larsson om varje månads bästa läsning, från Nobelpristagare till deckare. Och varje rätt har sin egen utvalda Matlagarmusik, i harmoni med årstiden och maten.
Bonnier Fakta 9789174241990 -
Hela helgen med mat och vin
Inbunden bok. Bonnier Fakta. 2015. 176 sidor.
Mycket gott skick. Titta gärna på mina andra annonser, samma frakt oavsett antalet böcker ni köper.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789174245035
- Titel
- Hela helgen med mat och vin
- Författare
- Larsson, Håkan
- Förlag
- Bonnier Fakta
- Utgivningsår
- 2015
- Omfång
- 176 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 201 x 297 mm Ryggbredd 17 mm
- Vikt
- 965 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Små festliga tilltugg till ett glas fredagsvin med vännerna? Fin trerätters på lördagkvällen? Annorlunda temafest? Eller bara en smaskig tårta till söndagsfikat med familjen?Vad du än frågar efter finns svaret i Håkan Larssons nya kokbok Hela helgen med mat och vin – över 80 nya recept väntar på dig!När Håkan Larsson nu kommer med en ny kokbok är den en logisk fortsättning på succéerna med Fredagkväll, Sommarkväll och Lördagkväll. Lättlagade recept på råvaror du hittar överallt, vinförslag till alla rätter och naturligtvis tips på bra matlagarmusik. Allt presenterat med Håkans personliga tilltal – det känns som att ha en kompis i köket.Hela Helgen följer det koncept Håkan har i SVT-s Gomorron Sverige på fredagarna, med hundratusentals tittare: snabblagade tilltugg, en lättgjord, smakrik varmrätt och en fräsch dessert. Varje del har sitt eget avsnitt så att läsaren kan kombinera fritt, med hjälp av den unika Menyguiden.Dessutom har Håkan skapat ett antal temafester för både små och stora sällskap. Till exempel en plockmatsfest med tilltugg och bubbel/vin, ett skaldjursparty och en fest med julöl och glögg, där både söta och salta tilltugg förädlar kalaset.Hela Helgen bygger vidare på ett framgångsrikt koncept där de grundläggande byggstenarna består, men i ny form och med nya ingångar. Precis som Håkan Larssons tidigare böcker präglas den inte bara av god och lättlagad mat, utan också av journalistisk spets och innovation.Hela Helgen är inte bara en kokbok utan också underhållning och vad man lite högtidligt kan kalla folkbildning – något alldeles eget i den svenska kokboksfloden.
Bonnier Fakta 9789174245035 -
Winesplaining : prova, lagra, njut av vin
Inbunden bok. Polaris Fakta. 1:a uppl. 2021. 182 sidor.
Nyskick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789189215627
- Titel
- Winesplaining : prova, lagra, njut av vin
- Författare
- Melldén, Anders
- Förlag
- Polaris Fakta
- Utgivningsår
- 2021
- Omfång
- 182 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 140 x 216 mm Ryggbredd 22 mm
- Vikt
- 420 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- "Spännande vintrivia att sträckläsa i sängen." Tidningen Gourmet"Lärorik, kul och avslappnad." Allt om Vin"En ovanlig, inspirerande, trevlig och mycket användbar bok för alla som gillar vin. Betyg 5: Briljant." BibliotektstjänstVarifrån kommer aromerna i ett glas vin, och hur sätter du ord på det du känner? Hur länge kan ett vin lagras och när når det sin topp? Varför serveras vitt vin kallt och hur påverkas smakerna av maten du serverar till? Dessa och många fler frågor reder Anders Melldén ut i Winesplaining. Prova, lagra, njut av vin. Med pedagogiska förklaringar och roliga anekdoter är det här vinboken du inte klarar dig utan, oavsett om du är nybliven entusiast eller har kommit lite längre i ditt vinprovande.Anders Melldén är författare, föreläsare och vinjournalist. Han skriver i bland annat Svenska Dagbladet, Gourmet, Törst och Livets Goda. I sitt eget projekt Winesplaining på sociala medier publicerar han korta filmer där han krossar myter och levererar sanningar till tusentals vinintresserade. 2020 släppte han boken Winesplaining. Värt att veta om vin.Fler röster om boken: "Boken är mer innehållsrik än vad den korta och koncisa titeln indikerar. Men samtidigt beskriver titeln precis vad det handlar om. Först lär man sig hur man provar vin. Sedan köper man viner för att lagra. Allteftersom växer en vinkällare fram som man sedan kan njuta av under, förhoppningsvis, många år. De tre avsnitten ger läsaren en bra inblick i vinets komplexa värld. Vi får oss också till livs lite personliga anekdoter från Anders yrkesliv som sommelier." BK Wine Magazine
Polaris Fakta 1:a 9789189215627 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
- ISBN
- 9789171335715
- Titel
- Om vin
- Författare
- Myrdal, Jan - Kessle, Gun
- Förlag
- Höganäs : Bra böcker
- Utgivningsår
- 1999
- Språk
- Svenska
Höganäs : Bra böcker 9789171335715 -
Håkan Larssons hela helgen med mat och vin
Inbunden bok.
Mycket gott skick. Bonnier Fakta. [2015]. 175 s. Förlagsband. 20 x 29,5cm. Pärmen har lätta bruksspår. Inlagan i nyskick. Rikt illustrerad.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789174245035
- Titel
- Hela helgen med mat och vin
- Författare
- Larsson, Håkan
- Förlag
- Bonnier Fakta
- Utgivningsår
- 2015
- Omfång
- 176 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 201 x 297 mm Ryggbredd 17 mm
- Vikt
- 965 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Små festliga tilltugg till ett glas fredagsvin med vännerna? Fin trerätters på lördagkvällen? Annorlunda temafest? Eller bara en smaskig tårta till söndagsfikat med familjen?Vad du än frågar efter finns svaret i Håkan Larssons nya kokbok Hela helgen med mat och vin – över 80 nya recept väntar på dig!När Håkan Larsson nu kommer med en ny kokbok är den en logisk fortsättning på succéerna med Fredagkväll, Sommarkväll och Lördagkväll. Lättlagade recept på råvaror du hittar överallt, vinförslag till alla rätter och naturligtvis tips på bra matlagarmusik. Allt presenterat med Håkans personliga tilltal – det känns som att ha en kompis i köket.Hela Helgen följer det koncept Håkan har i SVT-s Gomorron Sverige på fredagarna, med hundratusentals tittare: snabblagade tilltugg, en lättgjord, smakrik varmrätt och en fräsch dessert. Varje del har sitt eget avsnitt så att läsaren kan kombinera fritt, med hjälp av den unika Menyguiden.Dessutom har Håkan skapat ett antal temafester för både små och stora sällskap. Till exempel en plockmatsfest med tilltugg och bubbel/vin, ett skaldjursparty och en fest med julöl och glögg, där både söta och salta tilltugg förädlar kalaset.Hela Helgen bygger vidare på ett framgångsrikt koncept där de grundläggande byggstenarna består, men i ny form och med nya ingångar. Precis som Håkan Larssons tidigare böcker präglas den inte bara av god och lättlagad mat, utan också av journalistisk spets och innovation.Hela Helgen är inte bara en kokbok utan också underhållning och vad man lite högtidligt kan kalla folkbildning – något alldeles eget i den svenska kokboksfloden.
9789174245035 -
SMAKENS MAGI – Det underbara samspelet mellan...
Inbunden bok. Max Ström. 2008. 383 sidor.
Nyskick. Skyddsomslag i nyskick. –– ABSOLUT NYSKICK, verkar oläst! – Se fler bilder! – Stort format, ca 23x28x3,5 cm. ––
Efter succén med sin senaste bok Vinets magi – som utsågs till världens bästa vinbok – har nu Bengt-Göran Kronstam skrivit en generös och ymnig bok om samspelet me läs mer … läs merInrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789171261137
- Titel
- Smakens magi : det underbara samspelet mellan vin och mat
- Författare
- Kronstam, Bengt-Göran
- Förlag
- Max Ström
- Utgivningsår
- 2008
- Omfång
- 383 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- »Lycka är att ha Bengt-Göran Kronstams nya bok i sin ägo. Riktigt bra recept och massor med förslag om vilket vin man kan servera till.«FeminaEfter succén med sin senaste bok Vinets magi - som utsågs till världens bästa vinbok - har nu Bengt-Göran Kronstam skrivit en generös och ymnig bok om samspelet mellan vin och mat. Här finns sexton kapitel om vinets olika smaktyper och användningsområden, från champagne till de olika vita, röda och rosévinerna, liksom det söta och starka vinet. Dessutom kan du läsa om vin till grillat och vegetarisk mat, om vin och sprit som krydda, om flambering och mycket annat - allt kryddat med färgstarka berättelser från vinets och matens underbara värld.- Själva grundtesen i gastronomin är att bli lagom mätt och diskret berusad på ett så behagligt och välsmakande sätt som möjligt. Så varför krångla till det? Det är temat i min nya bok, en smaklig vägledning till vinets smaktyper och en naturlig fortsättning på Vinets magi. Där hittar du människorna, mötena och platserna, här hittar du upplevelserna.Samtidigt är Smakens magi en härlig och inspirerande kokbok där Kronstam bjuder generöst på massor av läckra smakprov ur sina egna recept med vintips till det goda på tallriken. Allt är samlat i en magnifik praktutgåva som det är ett nöje att både ge och få.- Maten är grunden till mitt vinintresse, men jag är inte förtjust i modern konstmat. Den är för omfattande och kontrastrik på ett sätt som inte passar vinet. Klassisk matlagning bygger istället på harmoni mellan alla smaker, däribland vinet. Recepten i Smakens magi är festmat, men på en nivå som de flesta ska kunna laga.De förföriska matbilderna är tagna av Björn Lindberg, en av Sveriges främsta matfotografer. Reportagebilderna är tagna av Claes Löfgren, som tillsammans med Kronstam fick pris av Gourmand World Cookbook Awards för världens bästa vinfotografiska verk i Vinets magi.Sagt om Smakens magi»...en bok att njuta länge och i omgångar.«Expressen»Lycka är att ha Bengt-Göran Kronstams nya bok i sin ägo. Riktigt bra recept och massor med förslag om vilket vin man kan servera till.«Femina»Bengt-Göran Kronstams gedigna provningserfarenhet och stora matlagningsintresse genomsyrar boken som lockar med recept och vackert foto. Härliga recept, bra vägledning till lyckade mat- och vinmatchningar plus fina bilder är bokens styrka.«TT Spektra»Bengt-Göran Kronstam har en god penna och en aldrig sviktande passion för vin. När han dessutom lyfter in vinet i det kulinariska landskapet skapas gastronomiska bilder av stor skönhet.[...] Recepten är eleganta och ändå användarvänliga. Claes Löfgren och Björn Lindberg ramar in Bengt-Göran Kronstams texter på det goda sätt de förtjänar.«Länstidningen Södertälje»...en naturlig sammanknytning mellan vinet och maten. Kronstam förmedlar ett samspel som skickar läsaren mot nya dreglande höjder. "Smakens magi" ger kunniga svar på allt med ett läcker formgivning och bildsättning av yppersta kvalitet.«Nerikes Allehanda»...en svindlande mäktig bok...«Residence»En passionerad och personlig mat, vin- och resebok...«Laga Lätt
Max Ström 9789171261137 -
Håkan Larssons Vin & Mat
Inbunden bok. Albert Bonniers Förlag. 1 uppl. 2003. 208 sidor.
Mycket gott skick. Om vin och vintillverkning, och vin som höjer matupplevelsen. Rikt illustrerad. Inbunden, färgtryckt laminatband med skyddsomslag, identiskt illustrerat som pärmen, fotoillustrerade första och sista uppslag. 4:o. 280x220x20 mm. 1130 g. Välvårdat och fint läs mer … läs mer
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789100101251
- Titel
- Håkan Larssons Vin & Mat
- Författare
- Larsson, Håkan
- Förlag
- Albert Bonniers Förlag
- Utgivningsår
- 2003
- Omfång
- 208 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 218 x 278 mm Ryggbredd 20 mm
- Vikt
- 1129 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Vem har inte stått i kön till Systembolaget och förtvivlat försökt minnas åtminstone något vin som rekommenderats i teves gomorronsoffor? Vem har inte under middagen tänkt "det här var gott, nästa gång ska jag köpa samma vin" bara för att sedan inte ens minnas om det var rött eller vitt? I Vin & mat i perfekt harmoni hänger maten ihop med vinet redan från början. Allt blir så mycket lättare när man ser kombinationerna framför sig och känner smakerna tillsammans.  Vin & mat i perfekt harmoni är en unik bok. En bok som ger dig de allra läckraste recepten för stora och små fester och samtidigt berättar vilket vin som passar bäst till varje rätt, komplett med varunummer och prisnivå på Systembolaget. Det är den perfekta lösningen för både fredagsmiddagen med familjen och den ambitiösa femrättersmenyn.  Recepten är hämtade ur Allt om Mat, Sveriges största mattidning. Här finns välkomponerade menyer med modern, spännande och ändå lättlagad mat. För vinurvalet står Håkan Larsson, vinskribent och författare till boken Rött, vitt, rosé, vald till världens bästa vinbok 2002. Bland Systemets bästa och mest pålitliga viner har han noga valt ut det mest passande till varje enskild rätt. Syrliga såser, salta aptitretare, saftiga köttbitar och söta bakverk allt får sitt naturliga vinkomplement, som lyfter smakupplevelserna till nya höjder.  På ett lättsamt och pedagogiskt sätt förklarar Håkan Larsson konsten att välja rätt vin till maten och berättar dessutom om de olika druvorna, distrikten och vinhusen bakom varje vin. Vin & mat i perfekt harmoni ger alltså inte bara de bästa recepten och rätt vin därtill, utan innehåller också mängder av intressant kunskap som värd och värdinna kan dela med sig av vid middagsbordet. En bok för både kropp och själ!
Albert Bonniers Förlag 1 9789100101251 -
Fredagkväll med mat och vin
Inbunden bok. Bonnier Fakta. 1 uppl. 2012. 159 sidor.
Mycket gott skick. Skyddsomslag i mycket gott skick. Middagar för veckans bästa kväll - fredagar. Varje månad, året runt. (Av förf. utg.: Håkan Larssons Vin och Mat; Vin och Fest; Fredagkväll; Lördagkväll; Sommarkväll; Middagsdagboken; Vindagboken; Världens bästa ostar och vinerna därtill; Om konsten att ät läs mer … läs mer
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789174240962
- Titel
- Fredagkväll med mat och vin
- Författare
- Larsson, Håkan
- Förlag
- Bonnier Fakta
- Utgivningsår
- 2010
- Omfång
- 159 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 203 x 296 mm Ryggbredd 18 mm
- Vikt
- 976 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Efter prisbelönta storsäljarna Håkan Larssons Vin & Mat (2003) och Håkan Larssons Vin och Fest (2008) kommer nu Håkan Larssons Fredagkväll med Vin & Mat. Konceptet är enkelt och självklart: att förgylla veckans bästa kväll. Metoden:• Middag på en halvtimme• Perfekt vin därtill runt hundralappen.I en skön och nyskapande förening av mat, vin och kultur löser Håkan Larsson den utmaning som väntar miljoner svenskar inför veckoslutet. På fredagen vill vi gärna äta gott och lite lyxigt och dricka något gott; på tu man hand eller under avspända former med vänner eller grannar. Men maten får inte vara för krånglig eller tidskrävande, ingredienserna ska kunna köpas på väg från jobbet – och på Systemet ska vi kunna gå direkt till rätt hylla och köpa ett vin som passar till utan att bli ruinerade.Samtliga frågor får sina svar i Håkan Larssons Fredagkväll. Boken, som innehåller ett 60-tal recept, är upplagd månadsvis och maten komponerad i takt med säsongernas växlingar. Alla rätter får förstås sitt eget vinförslag, komplett med varunummer på Systembolaget. Varje kapitel inleds med utvalda viner och råvaror som speglar årstiden och förslag på lämpliga aperitifer och tilltugg.Håkan Larssons recept är moderna, lättlagade och står för höga smaker med stuns i karaktären. Råvarorna är tillgängliga och breda, mycket präglas av tankar kring lokala råvaror och naturlig, ren smakprofil – ofta inspirerat av de modernaste teorierna kring mat och näring men alltid med den goda smaken i högsätet. Boken avslutas med förslag på enkla men fullkomliga sätt att avsluta en avspänd fredagmiddag.Kulturen då? Jo, den hör förstås till en lyckad fredag. Därför tipsar Håkan Larsson om varje månads bästa läsning, från Nobelpristagare till deckare. Och varje rätt har sin egen utvalda Matlagarmusik, i harmoni med årstiden och maten.
Bonnier Fakta 1 9789174240962 -
Chateau vadå : det okända fusket med ditt vin
Pocketbok. Ordfront Förlag. 2019. 249 sidor.
Nära nyskick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789177750963
- Titel
- Chateau vadå : det okända fusket med ditt vin
- Författare
- Nilsson, Mats-Eric
- Förlag
- Ordfront Förlag
- Utgivningsår
- 2019
- Omfång
- 249 sidor
- Bandtyp
- Mått
- 110 x 180 mm Ryggbredd 17 mm
- Vikt
- 140 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Vinnare av Guldspaden 2018! Sverige är ett av världens mest vindrickande länder, ändå vet vi försvinnande lite om det som skvalpar i glaset. Vad dagens vin består av är en väl förborgad hemlighet. Istället matas vi med bilden av det oförfalskade vinet, som får sin karaktär av jorden där druvorna odlats, och i generation efter generation framställts på samma traditionella sätt. För tio år sedan öppnade Mats-Eric Nilsson hundratusentals svenskars ögon med Den hemlige kocken, som avslöjade det utbredda matfusket. Château Vadå är en unik och gedigen granskning av en bransch som hittills har sluppit kritiska ögon. Läsaren tas med bakom vinindustrins förföriska kulisser och bjuds på en mängd uppseendeväckande avslöjanden. Boken avslutas med tips för den vetgiriga vinkonsumenten.
Ordfront Förlag 9789177750963 -
Drick ditt svarta vin
Inbunden bok. Bra Böcker. 1970. 292 sidor.
Mycket gott skick. Skyddsomslag i gott skick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEKBra Böcker -
Vin : vinets grunder
Inbunden bok. Bokfabriken. 1 uppl. 2013. 286 sidor.
Gott skick. Inlagan i nästan nyskick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789187301001
- Titel
- Vin : vinets grunder
- Författare
- Filip Verheyden - Romana Eschensperger - Fiona Morrison
- Förlag
- Bokfabriken
- Utgivningsår
- 2013
- Omfång
- 286 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 158 x 201 mm Ryggbredd 26 mm
- Vikt
- 689 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Varför ännu en bok om vin?
Det finns idag ingen bok om vin som samlar all grundläggande kunskap på ett tydligt, lättläst och välstrukturerat sätt. Boken är handplockad för den svenska marknaden av den prisbelönte vinkännaren Anders Öhman som är vd för Gustibus Wine & Spirits Academy.
Detta är boken han själv använder i sin sommelierutbildning.
Boken är uppdelad i fyra större avsnitt som vart och ett består av korta, komprimerade texter som innehåller all den information som behövs för att förstå vin. Varje text åtföljs av ett vackert färgfoto som tydligt illustrerar ämnet.De fyra delarna är:
Hur man dricker vin
Vin och mat
Vingården
Så gör man vin
Grundidén med denna bok är att sprida riktig kunskap baserad på professionellt kunnande och vetenskaplig grund. Boken är avsedd både för den vetgirige nybörjaren och för finsmakaren som söker djupare kunskap. Den är uppbyggd på ett sådant sätt att man kan hoppa fram och tillbaka och fördjupa sig i de ämnen man vill, samtidigt som vinkunskaperna växer utan att du tänker på det. Boken har en exklusiv känsla med en raffinerad och sparsmakad formgivning och pryder sin plats i bokhyllan eller på soffbordet.
Om författarna
Filip Verheyden är redaktör och grundare av den prisbelönta internationella vintidskriften TONG Magazine. Hans kokbok Basics: The Foundations of Modern Cooking har sålts i 300 000 ex världen över. Filip har hela världen som arbetsplats och jobbar bl.a. med utbildningar, t.ex. för Restaurangakademin och Systembolaget.
Fiona Morrison är Master of Wine, vinkonsult och äger tillsammans med sin make Jacques Thienpoint bl.a. den kända vinegendomen Le Pin i Pomerol, Frankrike.
Romana Echensperger jobbade tidigare som toppsommelier i Berlin innan hon började jobba som skribent och vinkonsult. Hon är också Master of Wine-kandidat.
Bokfabriken 1 9789187301001 -
Min vinbok : en fyll-i-bok om vin
Häftad bok. Glimra Förlag. 1 uppl. 2011. 70 sidor.
Nära nyskick. Som ny, inte ifylld.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789197875974
- Titel
- Min vinbok
- Författare
- Bühlmann, Hanna - Ekman, Jenny
- Förlag
- Glimra Förlag
- Utgivningsår
- 2010
- Omfång
- 70 sidor
- Bandtyp
- Spiral
- Mått
- 195 x 243 mm Ryggbredd 30 mm
- Vikt
- 425 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Min vinbok är en bok för att minnas goda - och mindre bra - vinupplevelser. Boken passar både nybörjare och dig som redan kan en del om vin. I boken finns lättsam fakta om vinets historia, olika druvsorter och hur man som nybörjare kan analysera vin på ett enkelt sätt. Till störst del består dock boken av sidor där du själv kan dokumentera vilka viner du provat med hjälp av speciellt utformade fyll-i-avsnitt.
Glimra Förlag 1 9789197875974 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
- ISBN
- 9789153418412
- Titel
- Gör eget vin av frukt ochbär
- Författare
- Anita Danielson
- Förlag
- Ica Bokförlag
- Utgivningsår
- 1999
- Omfång
- 128 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Vikt
- 180 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- I den här boken beskrivs steg för steg hur du ska lyckats med att göra eget vin. Med ädelvinjäst, näring, socker och naturens överflöd av frukt och bär öppnar sig spännande möjligheter att få det klaraste vin, som man med stolthet kan bjuda på. Det kan bli lite stökigt under en kort tid och det kräver noggrannhet men det ger lön för mödan. Boken är skriven för nybörjaren och varje recept har sin egen beredning för att göra det riktigt enkelt.
Ica Bokförlag 1 9789153418412 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
- ISBN
- 9789150213300
- Titel
- Drick vin lev bättre lev längre
- Författare
- Erik Olaf-Hansen
- Förlag
- Berghs
- Utgivningsår
- 1999
- Omfång
- 189 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 130 x 205 mm Ryggbredd 15 mm
- Vikt
- 322 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- När vårdhemmet fick en bar och de gamla och sjuka fick vin till maten blåstes där nytt liv i andarna och sjukdomssymptomen försvann. Men varför ska man vänta tills man blir gammal med att ge kroppen flytande styrka? Näst mjölk är vin den ur näringssynpunkt mest allsidigt sammansatta vätska som finns med sina livsviktiga syror och mineralsalter. Ett regelbundet alkoholintag resulterar dessutom i minskad risk för hjärtinfarkt, åderförkalkning, hjärnblödning och bronkit. Lika väl som det är viktigt att stärka kroppen och dess funktioner genom fysisk träning, kan man bidra både till kroppens och själens hälsa genom att dricka några glas vin varje dag.
Berghs 1 9789150213300 -
Vitt vin : upptäck, utforska, njut
Inbunden bok. Ica Bokförlag. 1 uppl. 2008. 61 sidor.
Mycket gott skick. Hylla 45
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789153429944
- Titel
- Vitt vin : upptäck, utforska, njut
- Författare
- Jonathan Ray
- Förlag
- Ica Bokförlag
- Utgivningsår
- 2008
- Omfång
- 61 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 147 x 148 mm Ryggbredd 12 mm
- Vikt
- 214 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Att börja utforska vinernas fantastiska värld kanske först kan verka avskräckande, men i de här små böckerna får du hjälp med grunderna: fakta om druvsorter, hur man tyder etiketter, vilka viner som passar till olika maträtter och hur vin bör lagras, serveras och avnjutas på bästa sätt. En liten behändig vinordlista att plugga in ger dig ett försprång när du hamnar i konversationer om vin.
Ica Bokförlag 1 9789153429944 -
Vitt vin : upptäck, utforska, njut
Inbunden bok. Ica Bokförlag. 1 uppl. 2008. 61 sidor.
Mycket gott skick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789153429944
- Titel
- Vitt vin : upptäck, utforska, njut
- Författare
- Jonathan Ray
- Förlag
- Ica Bokförlag
- Utgivningsår
- 2008
- Omfång
- 61 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 147 x 148 mm Ryggbredd 12 mm
- Vikt
- 214 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Att börja utforska vinernas fantastiska värld kanske först kan verka avskräckande, men i de här små böckerna får du hjälp med grunderna: fakta om druvsorter, hur man tyder etiketter, vilka viner som passar till olika maträtter och hur vin bör lagras, serveras och avnjutas på bästa sätt. En liten behändig vinordlista att plugga in ger dig ett försprång när du hamnar i konversationer om vin.
Ica Bokförlag 1 9789153429944 -
Rött vin : upptäck, utforska, njut
Inbunden bok. Ica Bokförlag. 1 uppl. 2008. 61 sidor.
Mycket gott skick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789153429937
- Titel
- Rött vin : upptäck, utforska, njut
- Författare
- Jonathan Ray
- Förlag
- Ica Bokförlag
- Utgivningsår
- 2008
- Omfång
- 61 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 147 x 148 mm Ryggbredd 14 mm
- Vikt
- 214 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Att börja utforska vinernas fantastiska värld kanske först kan verka avskräckande, men i de här små böckerna får du hjälp med grunderna: fakta om druvsorter, hur man tyder etiketter, vilka viner som passar till olika maträtter och hur vin bör lagras, serveras och avnjutas på bästa sätt. En liten behändig vinordlista att plugga in ger dig ett försprång när du hamnar i konversationer om vin.
Ica Bokförlag 1 9789153429937
Your country and preferred language.
Select your country Select languageDenna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.
Stäng
Välkommen till Sveriges största bokhandel
Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.
- Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
- Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn