-
Rosendals trädgårdscafé
Inbunden bok. Prisma. 3 uppl. 1998. 223 sidor.
Mycket gott skick. Skyddsomslag i mycket gott skick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789151832227
- Titel
- Rosendals trädgårdscafé
- Författare
- Monika Ahlberg
- Förlag
- Prisma
- Utgivningsår
- 1998
- Omfång
- 223 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Vikt
- 1530 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Första upplagan av Rosendals Trädgårdscafé utkom hösten 1994. Med Monika Ahlbergs härliga, Medelhavsinspirerade recept, sina underbara foton och fulländade formgivning väckte den enorm uppmärksamhet och blev startskottet för den kokboksboom som vi ser ännu idag.
Rosendals Trädgårdscafé är en bok för sinnena, gommen och hjärtat. Den innehåller 188 läckra recept: bakat, förädlat och lagat. Vackra bilder fotograferade av Ewa-Marie Rundquist, sinnliga teckningar av blommor och bakverk, ett antal personliga texter av kära vänner. Den innehåller också praktiska råd för matlagningen och bakningen och dessutom ett kapitel med enkla så- och skördetips. Allt paketerat i Kent Nybergs nyskapande form.
Prisma 3 9789151832227 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
- ISBN
- 9789171263643
- Titel
- Soppor och bröd
- Författare
- Klötzke, Gert
- Förlag
- Max Ström
- Utgivningsår
- 2016
- Omfång
- 216 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 222 x 288 mm Ryggbredd 26 mm
- Vikt
- 1258 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Soppa och bröd kan vara en fantastisk vardagsmiddag, men också en riktig festmåltid. I denna bok delar den mångfaldigt prisbelönte kocken Gert Klötzke med sig av mer än 50 av sina bästa recept på hur vi kan ge soppan det extra den förtjänar. Här finns allt från det traditionella till det nydanande – och det härliga bröd som höjer smakupplevelsen. Du får läsa om soppans grund – buljongen – liksom spännande tillbehör som skum, oljor och röror. En soppa kan serveras kall eller varm – i en tallrik, en mugg eller varför inte som en shot? Soppan går att variera i det oändliga, helt efter önskemål.Gert Klötzke är rådgivare till både Nobelkommittén och Svenska kocklandslaget. Brödrecepten är skrivna av den prisbelönte bagarmästaren Magnus Johansson. Han har många års erfarenhet som chefskonditor både på Berns och på Operakällaren, och som medlem av Svenska kocklandslaget har han även vunnit guld i matlagnings-OS.Tillsammans har de skapat den ultimata sopp- och brödboken.
Max Ström 9789171263643 -
Tårtor
Inbunden bok. Norstedts. 1 uppl. 2011. 240 sidor.
Gott skick. Skyddsomslag i mycket gott skick. Lite lätt vågiga blad.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789113033266
- Titel
- Tårtor
- Författare
- Hedh, Jan
- Förlag
- Norstedts
- Utgivningsår
- 2011
- Omfång
- 240 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 230 x 287 mm Ryggbredd 24 mm
- Vikt
- 1420 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Vad får man om man vispar fyrahundra ägg, tjugofem kilo socker och sedan blandar i lite annat smått och gott? Jo, femtioåtta fantastiska tårtor enligt konditormästare Jan Hedhs klassiska recept.
Grundmassor, bottnar, sylter, krämer, mousser och tårtöverdrag - här finns recept på alla byggstenar som går att kombinera till ljuvliga tårtor. Jan Hedh ger oss inte bara recepten, utan delar som vanligt även med sig av sin enorma kunskap: Vad händer om man ökar sockermängden i anslaget? Hur fungerar gelatin? Vad gör en botten mindre smulig?
Steg för steg, mycket pedagogiskt, visar han hur du bakar våningstårtor till bröllop, klassiska svenska tårtor (som prinsesstårta, gräddtårta och sans rival), klassiska utländska tårtor (sacher, cheesecake och champagnekrämtårta med flera). Dessutom ett helt kapitel om tårtdekorationer: till bröllop och dop, rosor i karamell, duvor i kristyr och pikering.
Samtliga tårtor och många arbetsmoment är läckert fotograferade av Charlotte Gawell. Två konstnärer har skapat en bok som kan avnjutas som den är eller med en kopp gott kaffe!
Boken utsågs till vinnare i Årets Svenska Måltidslitteratur 2011 i kategorin Söta bakverk med motiveringen: Med den sanne mästerkonditorns ofattbara grundlighet utreds tårtbottnens fundamentala drag, syltens och krämens bärande roller, samt ett universum av läckra överdrag.
Norstedts 1 9789113033266 -
Indisk vegetarisk kokbok
Häftad bok. Täby : Larson ; [Solna] : [Seelig. 1974. 224 sidor.
Mycket gott skick. PRESENTSKICK
Det indiska kökets lockande, vegetariska läckerheter görs nu för första gången tillgängliga för en svensk matintresserad publik.
Exotiska matexperiment kan nu göras i alla svenska hem med hjälp av över 250 recept – både enkla och mer kompli läs mer … läs merInrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789151400556
- Titel
- Indisk vegetarisk kokbok
- Författare
- Santa Maria, Jack - Nyborg-Fjellander, Ingrid - Larson, Birgitta
- Förlag
- Täby : Larson ; [Solna] : [Seelig
- Utgivningsår
- 1974
- Språk
- Svenska
Täby : Larson ; [Solna] : [Seelig 9789151400556 -
The Tea Lover´s Treasury
Häftad bok. 101 Productions. 1988. 240 sidor.
ISBN 9780897211789
Gott skick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK101 Productions 9780897211789 -
Le thé
Inbunden bok. Nathan. 1988. 125,(3) sidor.
Mycket gott skick. Skyddsomslag i gott skick. Inbunden i förlagets pappband med skyddsomslag. Skyddsomslaget delvis bruntonat. Illustrerad.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEKNathan -
All the Tea in China
Häftad bok. China Books and Periodicals, Inc. 1991. XVI,187,(3) sidor.
ISBN 9780835121941
Gott skick. Illustrerad.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEKChina Books and Periodicals, Inc 9780835121941 -
Chine, l'art du thé
Häftad bok. Éditions Philippe Picquier. 1990. 63 sidor.
Gott skick. Illustrerad.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEKÉditions Philippe Picquier -
Zen in the Art of the Tea Ceremony
Inbunden bok. Element Books. 1979. 104 sidor.
ISBN 9780906540022
Mycket gott skick. Skyddsomslag i mycket gott skick. Inbunden i förlagets pappband med skyddsomslag.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEKElement Books 9780906540022 -
Husvagnsmat : läckra recept och praktiska tip...
Inbunden bok. Prisma. 1 uppl. 2005. 88 sidor.
Gott skick. Några fläckar på sidan 6.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789151844558
- Titel
- Husvagnsmat : läckra recept och praktiska tips
- Författare
- Anders Billing
- Förlag
- Prisma
- Utgivningsår
- 2005
- Omfång
- 88 sidor
- Bandtyp
- Kartonnage
- Mått
- 190 x 190 mm Ryggbredd 10 mm
- Vikt
- 356 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- I Husvagnsmat lagar vi både svenska klassiker och globala nymodigheter. Boken innehåller recept på god och sund mat som är så lättlagad att även kocken kan känna sig ledig. Semesterns rätter skall vara festligare än vardagens men ändå lämna gott om tid att bada och lapa sol. Varför inte prova africanakassler, rökta köttbullar eller morotsrakor?
Vi tittar också på utrustningen i husvagnspentryt. Vad är nödvändigt och vad bör stanna hemma? Behövs verkligen alla kastruller eller kan man fylla sina skåp med något roligare? Och inte minst bunkringen. Alla som besökt butiken på en campingplats vet ju hur begränsat utbudet är.
Här finns tips om vad som bör köpas med från storköpen för att semesterns rätter skall bli goda och varierade. Och bäst av allt, maten är både billig och enkel!
Innehåll:
Smak av Sverige
Smak av varmare länder
Om rökning och grillning
Vegetariskt
Nattamat, småplock & tillbehör
Efterrätter, godis & bakat
Om brödbak
Redskap
Bunkring
Prisma 1 9789151844558 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEKPresses universitaires de France
-
Boost : 50 recept för fettförbränning
Inbunden bok. Massolit Förlag. 1 uppl. 2016. 144 sidor.
Mycket gott skick. Märke efter prislapp på första pärmen. Märke efter litet utsuddat blyertsmärke på försättsbladet. Annars är boken i perfekt skick. Se mina andra annonser för samfrakt. … läs mer
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789176610367
- Titel
- Boost : 50 recept för fettförbränning
- Författare
- Paulún, Fredrik
- Förlag
- Massolit Förlag
- Utgivningsår
- 2016
- Omfång
- 144 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 175 x 245 mm Ryggbredd 18 mm
- Vikt
- 580 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Öka fettförbränningen med Fredrik PaulúnMed boken 50 genvägar till fettförbränning tog Sveriges näringsguru Fredrik Paulún fettförbränningen till en helt ny nivå. I den här uppföljande kokboken presenteras 50 enkla recept och handfasta tips på hur du enkelt går från tanke till handling. Dessutom ges tio helt nya genvägar baserade på den senaste vetenskapliga forskningen.Recepten fungerar för hela familjen, är snabba och lätta att laga och kräver inga dyra specialingredienser. I stället ligger fokus på att öka kunskapen om hur kroppen reagerar på vanliga livsmedel och hur dessa kan användas för att nå maximal fettförbränning utan att bryta ner muskler och hjärta. Till varje recept följer en kort förklaring till varför just dessa ingredienser gör underverk för hälsan och midjemåttet.1, 3 miljoner böcker sålda! Sveriges mest kända näringsfysiolog.
Massolit Förlag 1 9789176610367 -
The Classic of Tea: Origins & Rituals
Inbunden bok. The Ecco Press. X,177 sidor.
ISBN 9780880014168
Mycket gott skick. Skyddsomslag i mycket gott skick. 1997? Inbunden i förlagets pappband med skyddsomslag. Ryggen blekt.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEKThe Ecco Press 9780880014168 -
Les secrets du thé
Häftad bok. L´Iconothèque. 1990. 151 sidor.
ISBN 9782709609227
Mycket gott skick. Illustrerad.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEKL´Iconothèque 9782709609227 -
L'art chinois du thé
Häftad bok. Dervy-livres. 1986. 216 sidor.
ISBN 9782850760105
Mycket gott skick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEKDervy-livres 9782850760105 -
Helledays gröna - hälsosam mat från växtriket...
Inbunden bok. 2019. 324 sidor.
Nyskick. PRESENTSKICK – I ABSOLUT NYSKICK
HELLEDAYS GRÖNA är en kokbok av Julia Helleday, som på ett fantasifullt, finurligt och färgsprakande sätt inspirerar till en hälsosammare kost baserad huvudsakligen på råvaror från växtriket.
Hon är en konstant inspirera läs mer … läs merInrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789189059245
- Titel
- Helledays gröna - hälsosam mat från växtriket : fantasifullt, finurligt, färgsprakande
- Författare
- Helleday, Julia
- Utgivningsår
- 2019
- Omfång
- 324 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Språk
- Svenska
9789189059245 -
Cha-no-yu: Japanernas teceremoni
Häftad bok. Etnografiska museet. 1985. (8),120 sidor.
Hyggligt skick. Omslagen med skador efter silverfisk. Illustrerad. Faksimil av originalet från 1911.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEKEtnografiska museet -
Till bords i provence
Inbunden bok. Bokförlaget Forum. 1989. 159 sidor.
Nyskick. Skyddsomslag i nära nyskick. (30) H12
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789137095882
- Titel
- Till bords i provence
- Författare
- Forbes, Leslie - Leijer, Dagmar
- Förlag
- Bokförlaget Forum
- Utgivningsår
- 1989
- Bandtyp
- Inbunden
- Vikt
- 670 g
- Språk
- Svenska
Bokförlaget Forum 9789137095882 -
Flora: Närande drycker från växtriket - Juice...
Inbunden bok. Bokförlaget Semic. 1 uppl. 2015. 128 sidor.
Nära nyskick. Titta gärna på mina andra annonser, samma frakt oavsett antalet böcker ni köper.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789155262600
- Titel
- Flora : närande drycker från växtriket
- Författare
- Jäger, Josefine
- Förlag
- Bokförlaget Semic
- Utgivningsår
- 2015
- Omfång
- 128 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 176 x 247 mm Ryggbredd 18 mm
- Vikt
- 560 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Välkommen till Flora.Flora – närande drycker från växtriket är en vacker och naturnära bok om växtbaserade drycker och dess inverkan på kroppen och sinnet. Här finns oemotståndliga recept på nötmjölk, smoothies, lassidrinkar och shakes, flertalet juicer, renande drycker och ört- och blomstervatten, samt matiga inslag som crackers, granola, chiapudding, krämig cashewnötsglass och snacks. Boken innehåller även kraftfulla kurer, en avkopplande meditation i skogen, vägledning och inspiration för dig som vill starta om naturligt.Josefine Jäger är en välkänd kreatör och kock med särskild inriktning på det växtbaserade köket och rawfood. Hennes förmåga att kombinera få ingredienser på ett enkelt men unikt sätt har vi tidigare sett prov på i den populära boken Hello Green från 2014. De fantastiska bilderna i Flora – närande drycker från växtriket är tagna av Katarina Di Leva.
Bokförlaget Semic 1 9789155262600 -
Rutiga kokboken : grundkokbok med över 1500 r...
Inbunden bok. Norstedts. 10 uppl. 2018. 731 sidor.
Nyskick. Förlagsny, flera exemplar i lager
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789113085630
- Titel
- Rutiga kokboken : grundkokbok med över 1500 recept för stora och små hushåll
- Författare
- Håkansson, Hanna - Palmquist, Erika - Selin, Maria
- Förlag
- Norstedts
- Utgivningsår
- 2018
- Omfång
- 731 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 180 x 250 mm Ryggbredd 48 mm
- Vikt
- 1875 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Med nästan 1,4 miljoner sålda exemplar genom åren är Rutiga kokboken en vanlig syn i svenska kök. Noga provlagade recept, gedigen fakta, smarta tips och pedagogiska steg för steg-bilder gör boken oumbärlig i såväl studentlyan som storfamiljen. Du hittar helt enkelt det mesta du kan tänkas behöva: allt ifrån hur du gör ketchup till hur du tillagar en festlig trerättersmiddag eller fixar en matig morgongröt.
Nu uppdateras Rutiga kokboken med veckomenyer och inköpslistor så att du lätt kan planera dina måltider. Det finns också tips på hälsosammare mat och fler bufféförslag. Några recept har tagits bort och nya lagts till. Men en sak är säker - du kommer absolut att känna igen dig.
Med över 1 500 recept samlade från klassiker till moderna rätter och livsmedelsfakta är Rutiga kokboken både en fantastisk kokbok och uppslagsbok.
Norstedts 10 9789113085630 -
Absolute heat : din grill- & barbecuebok
Inbunden bok. Prisma. 1 uppl. 1999. 223 sidor.
Mycket gott skick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789151835150
- Titel
- Absolute heat : din grill- & barbecuebok
- Författare
- Jonas Borssén
- Förlag
- Prisma
- Utgivningsår
- 1999
- Omfång
- 223 sidor
- Bandtyp
- Övrigt
- Vikt
- 812 g
- Språk
- Svenska
Prisma 1 9789151835150 -
ICA
-
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEKNobina
-
Maten bakom resultaten : motivation, kunskap,...
Inbunden bok. Norstedts. 1 uppl. 2017. 218 sidor.
Gott skick. Dekorerat pappband. Pärmarna är lite fläckiga.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789113080628
- Titel
- Maten bakom resultaten : motivation, kunskap, recept
- Författare
- Bakkman, Linda
- Förlag
- Norstedts
- Utgivningsår
- 2017
- Omfång
- 218 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 180 x 250 mm Ryggbredd 27 mm
- Vikt
- 837 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Sverige idrottar som aldrig förr. Det vardagliga motionerandet ökar och startplatserna till Vasaloppet och Vätternrundan säljer slut på nolltid. De flesta idrottare inser kostens betydelse för en snabbare, starkare och mer explosiv kropp, men många saknar verktyg för vad, när och hur mycket de bör äta. Linda Bakkman, kostrådgivare på Sveriges Olympiska Kommitté, presenterar här den senaste forskningen om hur vi ska äta för att få ut maximal effekt av vår träning. Pedagogiskt och lättillgängligt beskriver hon idrottarens näringsmässiga utmaningar. Teorin varvas med inspirerande recept och tips på vad du kan ta med i träningsväskan. Här finns de viktiga uppladdnings- och återhämtningsmålen, näringsberäknade luncher och kreativa tips.
Det här är kokboken för en aktiv livsstil, ett liv i spåret, i hallen, på gymmet eller planen. Oavsett om du siktar på världstopp, just anmält dig till ditt första Maraton eller behöver få din hårt tränande tonåring att äta mer - här är maten bakom resultaten.
Norstedts 1 9789113080628 -
Eat the heat : kokboken som skjuter skarpt me...
Häftad bok. Prisma. 2:1 uppl. 1998. 160 sidor.
Nära nyskick. Det här är kokboken som aldrig slocknar! Som blivit lite av en kultbok för alla som älskar stark, het mat. Den gör dig till god vän med världens hetaste frukt, grönsak och krydda: chilipeppar.
Chili är världens mest använda krydda och en väsentlig ingred läs mer … läs merInrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789151834627
- Titel
- Eat the heat : kokboken som skjuter skarpt med chilepeppar
- Författare
- Jonas Borssén
- Förlag
- Prisma
- Utgivningsår
- 1998
- Omfång
- 160 sidor
- Bandtyp
- Häftad
- Vikt
- 364 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Det här är kokboken som aldrig slocknar! Som blivit lite av en kultbok för alla som älskar stark, het mat. Den gör dig till god vän med världens hetaste frukt, grönsak och krydda: chilipeppar.
Chili är världens mest använda krydda och en väsentlig ingrediens i alla intressanta och nyskapande matkulturer. I boken förflyttar vi oss genom historien från inkaindianernas värld fram till ditt eget kök i dag. Vi får veta en hel del fakta och bekanta oss med många myter om chilipepparens betydelse inom folkmedicinen.
Det finns 150–200 olika sorters chilipeppar, och i den här boken presenteras de vanligaste inom gastronomin.
Prisma 2:1 9789151834627 -
Grillmästaren Recept, tekniker och tips för d...
Inbunden bok. Tukan Förlag. 2012. 256 sidor.
Nära nyskick. Utgiven av Tukan Förlag 2012. Den här boken innehåller massor av grillrecept som kan användas året om. Här beskrivs hur du bäst använder din kol- eller gasolgrill. Hur du enklast tänder grillen och får den perfekta temperaturen. Oavsett om du är nybörjare läs mer … läs mer
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789174014433
- Titel
- Grillmästaren - recept, tekniker och tips för den perfekta grillfesten
- Utgivningsår
- 2012
- Omfång
- 256 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Språk
- Svenska
Tukan Förlag 9789174014433 -
Leifs mat
Inbunden bok. Bokbolaget. 2016.
Nära nyskick. Utgiven av Bokbolaget 2016. Den legendariska kocken Leif Mannerström ger recept till sina favoriter. Förrätter, soppor, varmrätter och desserter samt fonder, såser och andra tillbehör. Till recepten finns vackra foton. ///// Gradering: Mycket gott skick/N läs mer … läs mer
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789178434954
- Titel
- Leifs mat
- Författare
- Mannerström, Leif - Gawell, Charlotte - Yeh, Tomas
- Förlag
- Lund : Bokbolaget
- Utgivningsår
- 2016
- Språk
- Svenska
Bokbolaget 9789178434954 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
- ISBN
- 9789174242171
- Titel
- Den stora matresan
- Författare
- Morberg, Per
- Förlag
- Bonnier Fakta
- Utgivningsår
- 2011
- Omfång
- 206 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 233 x 288 mm Ryggbredd 21 mm
- Vikt
- 1265 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Vad finns det för mat i Sverige? I Den stora matresan reser Per Morberg land och rike runt i jakt på den traditionella svenska kokkonsten. Från Lappland i norr till Skåne i söder möter han människor med stor kunskap om traktens mattraditioner, han letar upp de bästa och mest karakteristiska råvarorna och hittar gömda och glömda recept. Utifrån varje landskaps specialiteter komponerar han sedan egna rätter och ger oss Sverige på ett fat - à la Morberg. Boken utgår från tv-serien med samma namn som sänds i TV4 i höst.Ur resedagboken:Den 27 februariGänget samlar ihop sig i matsalen för att diskutera dagens upplägg. Morgonkaffet är återigen för svagt för min svårväckta fjollträskhjärna. Idag ska vi hämta mandelpotatis hos en odlare och åka hem till ett par som kan laga skedpalt. Vi ska också träffa en matkunnig samekvinna från Jokkmokk som har med sig hjortron och kvanne.I flera dagar har jag funderat på samer och mitt eget ursprung. Min mors mormors far, eller något sådant, var sydsame och hette Salomon Salomonsson. Jag önskar att jag visste mer om samisk kultur och hade fått ta del av några av gammelmorfars fars kunskaper. Det enda jag ärvt är det samiska utseendet. Enligt gamla uppslagsverk har "lappen höga kindben, svart stripigt hår och är allmänt opålitlig". Det stämmer ju utmärkt bra på mig!
Bonnier Fakta 9789174242171 -
Morberg lagar husmanskost
Inbunden bok. Bonnier Fakta. 2012. 287 sidor.
Nyskick. En liten fläck på pärmens baksida. (30) H8
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789174242164
- Titel
- Morberg lagar husmanskost
- Författare
- Morberg, Per
- Förlag
- Bonnier Fakta
- Utgivningsår
- 2012
- Omfång
- 287 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 196 x 253 mm Ryggbredd 25 mm
- Vikt
- 1210 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Husmanskosten har för länge sedan tagit steget in i de fina salongerna. Idag kan man gå på lyxkrog och äta fläsklägg med rotmos för trehundrafemton spänn. Rätt tillagad har husmanskosten varit rätt i mer än hundra år och den kommer att vara rätt i flera hundra år till. Så i denna bibel har jag samlat inte alla men gott och väl 150 klassiska husmansrecept. Bland dem ska mina barnbarnsbarn bläddra har jag i all ödmjukhet tänkt.PerDen traditionella söndagssteken tar plats igen på middagsbordet i Per Morbergs nya stora kokbok, där han visar att rejäl svensk husmanskost lagad från grunden är något annat än bruna bönor i plastkorv och kåldolmar från frysdisken.Få lär sakna sina favoriter bland recepten. Här trängs etablerade trotjänare som köttbullar, fläskpannkaka och gravad lax med halvt bortglömda finesser som stuvad lake, sillbullar och katrinplommonsufflé. Obligatoriska tillbehör som remouladsås och pressgurka är självklart också med i boken som är enkelt och traditionellt uppdelad i kött-, fisk-, grönsaksrätter osv. En blivande husmansklassiker!
Bonnier Fakta 9789174242164 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
- ISBN
- 9789189406209
- Titel
- Nils Emils middagstips
- Författare
- Nils-Emil Ahlin
- Förlag
- TV4 AB
- Utgivningsår
- 2001
- Omfång
- 175 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 215 x 302 mm Ryggbredd 22 mm
- Vikt
- 1092 g
- Språk
- Svenska
TV4 AB 1 9789189406209
Your country and preferred language.
Select your country Select languageDenna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.
Stäng
Välkommen till Sveriges största bokhandel
Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.
- Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
- Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn