-
Mannerströms sill & strömming
Inbunden bok. Norstedts. 2 uppl. 2012. 216 sidor.
Mycket gott skick. Röd prislapp sitter kvar på framsidan se bild
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789113050225
- Titel
- Mannerströms sill & strömming
- Författare
- Mannerström, Leif
- Förlag
- Norstedts
- Utgivningsår
- 2012
- Omfång
- 216 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 196 x 246 mm Ryggbredd 20 mm
- Vikt
- 861 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Leif Mannerström är Sveriges ledande fiskkock. Det här är Leifs stora bok om havets silver - sill och strömming - som med rätt kryddning blir kulinariska sensationer.
Här finns de goda recepten och reviderade klassiker, här finns kringläsning och kulturhistoria. Förutom recept från väst- och östkusten har boken ett Nordiskt perspektiv, för det är just i Norden som den verkliga sill-och strömmingskulturen finns. Dessutom beskrivs dryckeskulturen (öl och snaps), och tillbehören (smör, ost, bröd och kryddor).
I bokens inledning får vi läsa om vad sill och strömming är, om fiskevattnen och fisket längs våra båda kuster, strömmingsberedning och rökning av böckling.
Därefter följer receptdelen med diverse sillklassiker: SOS, en svensk krogklassiker, modernare sillinläggningar, skarpsill, ansjovis, skånsk kryddsill, tapas med tillbehör, sardiner på nordiskt sätt, sillsallad och Mannerströmmingar - minst 10 recept på stekt och halstrad strömming, hel och i flundror, med tillbehör. Dessutom flera strömmingsanrättningar och recept från Tore Wretman och Bengt Wedholm. Här finns inlagd strömming och surströmming, böcklingrecept, ansjovis, Janssons frestelse, löjrom och sushi på sill och strömming.
Sist men inte minst ett kapitel om dryckeskulturen.
Norstedts 2 9789113050225 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
- ISBN
- 9789113050225
- Titel
- Mannerströms sill & strömming
- Författare
- Mannerström, Leif
- Förlag
- Norstedts
- Utgivningsår
- 2012
- Omfång
- 216 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 196 x 246 mm Ryggbredd 20 mm
- Vikt
- 861 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Leif Mannerström är Sveriges ledande fiskkock. Det här är Leifs stora bok om havets silver - sill och strömming - som med rätt kryddning blir kulinariska sensationer.
Här finns de goda recepten och reviderade klassiker, här finns kringläsning och kulturhistoria. Förutom recept från väst- och östkusten har boken ett Nordiskt perspektiv, för det är just i Norden som den verkliga sill-och strömmingskulturen finns. Dessutom beskrivs dryckeskulturen (öl och snaps), och tillbehören (smör, ost, bröd och kryddor).
I bokens inledning får vi läsa om vad sill och strömming är, om fiskevattnen och fisket längs våra båda kuster, strömmingsberedning och rökning av böckling.
Därefter följer receptdelen med diverse sillklassiker: SOS, en svensk krogklassiker, modernare sillinläggningar, skarpsill, ansjovis, skånsk kryddsill, tapas med tillbehör, sardiner på nordiskt sätt, sillsallad och Mannerströmmingar - minst 10 recept på stekt och halstrad strömming, hel och i flundror, med tillbehör. Dessutom flera strömmingsanrättningar och recept från Tore Wretman och Bengt Wedholm. Här finns inlagd strömming och surströmming, böcklingrecept, ansjovis, Janssons frestelse, löjrom och sushi på sill och strömming.
Sist men inte minst ett kapitel om dryckeskulturen.
Norstedts 2 9789113050225 -
Mannerströms sill & strömming
Inbunden bok. Norstedts. 2 uppl. 2012. 216 sidor.
Nära nyskick. Etiketten på bilden är inte fäst på boken.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789113050225
- Titel
- Mannerströms sill & strömming
- Författare
- Mannerström, Leif
- Förlag
- Norstedts
- Utgivningsår
- 2012
- Omfång
- 216 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 196 x 246 mm Ryggbredd 20 mm
- Vikt
- 861 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Leif Mannerström är Sveriges ledande fiskkock. Det här är Leifs stora bok om havets silver - sill och strömming - som med rätt kryddning blir kulinariska sensationer.
Här finns de goda recepten och reviderade klassiker, här finns kringläsning och kulturhistoria. Förutom recept från väst- och östkusten har boken ett Nordiskt perspektiv, för det är just i Norden som den verkliga sill-och strömmingskulturen finns. Dessutom beskrivs dryckeskulturen (öl och snaps), och tillbehören (smör, ost, bröd och kryddor).
I bokens inledning får vi läsa om vad sill och strömming är, om fiskevattnen och fisket längs våra båda kuster, strömmingsberedning och rökning av böckling.
Därefter följer receptdelen med diverse sillklassiker: SOS, en svensk krogklassiker, modernare sillinläggningar, skarpsill, ansjovis, skånsk kryddsill, tapas med tillbehör, sardiner på nordiskt sätt, sillsallad och Mannerströmmingar - minst 10 recept på stekt och halstrad strömming, hel och i flundror, med tillbehör. Dessutom flera strömmingsanrättningar och recept från Tore Wretman och Bengt Wedholm. Här finns inlagd strömming och surströmming, böcklingrecept, ansjovis, Janssons frestelse, löjrom och sushi på sill och strömming.
Sist men inte minst ett kapitel om dryckeskulturen.
Norstedts 2 9789113050225
Your country and preferred language.
Select your country Select languageDenna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.
Stäng
Välkommen till Sveriges största bokhandel
Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.
- Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
- Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn