Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Sveriges största bokhandel

Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.

  • Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
  • Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn
Sveriges landskapsmåltider

Sveriges landskapsmåltider

Inbunden bok.

Nyskick. Upptäck den variationsrika svenska maten i boken Sveriges landskapsmåltider - en inspirerande vägvisare till att leva i samklang med naturen. | Ordfront förlag, Utg. 2023 | Förlagsband. 8:o (181x246 mm)

Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
Betala med Swish

Förlagsfakta

ISBN
9789177753582
Titel
Sveriges landskapsmåltider
Författare
Daun, Christian
Förlag
Ordfront förlag
Utgivningsår
2023
Omfång
283 sidor
Bandtyp
Inbunden
Mått
181 x 246 mm Ryggbredd 29 mm
Vikt
842 g
Språk
Svenska
Baksidestext
Den svenska maten är variationsrik och består av det våra skogar, sjöar, älvar, åkrar och hav kan erbjuda - hjortron, röding, sik, ren, rådjur, tång, alger, kantareller, korvar, älg, granskott, nässlor, vildsvin och lax. Vi är nära naturen och den är nära oss. Sveriges landskapsmåltider presenterar ny, spännande mat från alla våra landskap - och Stockholm som lite på nåder fick hänga med. En inspirerande vägvisare för hur vi kan leva i samklang med naturen. Maten är skapad av lokala matinspiratörer och stjärnkockar och boken är en del av ett större samarbete mellan Folkets Hus och Parker, Gastronomiska Akademien, Måltidsakademien och Kungliga Skogs- och Lantbruksakademien. Journalisten Christian Dauns texter om landskapens matkultur och samhällsliv gör också boken till något mer än en kokbok - här väller kunskap, humor och matkärlek fram. En bok att tugga i sig från pärm till pärm."ett starkt positivt och gastronomiskt svar att Sveriges råvaror är oräkneliga, landskapen är levande, naturen är rik och maten kan vara hur nyskapande och varierad som helst. (...) De 78 recepten är förhållandevis avancerade men inspirerande särskilt utifrån de medvetna valen av råvaror och kopplingen till naturen och landskapens egna traditioner. Kombinationen av foton på stilfullt komponerade rätter och makalöst vackra scenerier gör boken till en blandning av turistbroschyr och utsökt presentbok - i positiv bemärkelse. Varje landskap introduceras av journalisten Christian Daun genom kåserande texter som förmedlar ett genuint matintresse, humor, anekdoter och intressanta. Helhetsbetyg: 5 av 5" BTJ, Charlotte Berglund