-
Konservering året runt - från frysning till m...
Inbunden bok. Rabén & Sjögren. 185 sidor.
Mycket gott skick. Här har KF provkök samlat det bästa och det mesta av gamla och nya recept och metoder för kött, fisk, grönsaker, svamp, frukt och bär. Resultatet har blivit en värdefull och mångsidig handbok. … läs mer
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEKRabén & Sjögren -
Bara bär : I matlagning, för konservering, so...
Inbunden bok. Albert Bonniers Förlag. 2003. 192 sidor.
Mycket gott skick. Skyddsomslag i mycket gott skick. Inga tillskrifter eller understrykningar
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789100576226
- Titel
- Bara bär : I matlagning, för konservering, som brännvinskrydda.
- Författare
- Linder, Jens
- Förlag
- Albert Bonniers Förlag
- Utgivningsår
- 2003
- Omfång
- 192 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 182 x 259 mm Ryggbredd 18 mm
- Vikt
- 782 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- De ser så små och oskuldsfulla ut, smultronen, där de växer i ankelhöjd omgivna av stora, räfflande blad. De beskrivs ofta som milda och snälla. Ibland liknas de vid jungfrubröst. Och visst är smultronen små, söta och lättslukade, men de oförargliga omdömena är ändå lite missvisande. Dessa kyligt röda bär är nämligen rätt robusta och smultronens ringa storlek har fått somliga att anse att smaken är svag. Men det stämmer inte. Det vet var och en som har haft turen att finna stora mängder smultron.Så skriver Jens Linder i kapitlet om smultron, och visst får man lust att ge sig ut på smultronjakt bland karga stenblock och branta diken. I Bara bär blir smultron, vinbär, hjortron, lingon och alla de andra bären vi tycker vi känt sedan barnsben till sinnliga och karaktärsfulla nya bekantskaper. På nytt lär vi känna de bär som gömmer sig i skog och dikesren, odlas i trädgårdslandet eller säljs på torget. Också en del lite mindre bekanta sorter som havtorn, åkerbär och slånbär porträtteras.I nitton kapitel får vi en mängd goda råd och närmare 200 recept på hur vi bäst kombinerar olika sorter, tar tillvara en ymnig skörd och fyller skafferihyllor, matkällare och frysar. Vi bjuds på buffé på färska, solvarma jordgubbar med ett dussin tillbehör, det hälls upp enbärsmumma, steks svartvinbärskyckling och kokas saft på åkerbär, hallon och rabarber.Här finns allt från enklaste kompott till mer avancerade och nyskapade bärkreationer. Historiska recept varvas med moderna, klassiker med bortglömda anrättningar, enkla rätter med mer avancerade. Varje bär har ett eget kapitel och rikligt med recept. Ett omfattande metodkapitel med en mängd basrecept gör att man kan kombinera bär och metoder på väldigt många sätt.En bättre och mer användarvänlig struktur än sin enda riktigt stora konkurrent på marknaden (Svenska bärboken/Prisma): varje bär har ett kapitel och är därmed lätt att inspireras av när man har lyckan att stå där med en ymnig skörd.
Albert Bonniers Förlag 9789100576226 -
Konservering året runt : från frysning till m...
Inbunden bok. Stockholm : Rabén & Sjögren. 1984. 185 sidor.
Nära nyskick. Frakten gäller oavsett antal böcker så passa på att se vad jag mer har att sälja. Många av mina böcker är nära nyskick vilket gör att dom även passar bra som gåvor.
Vilken metod ska man välja? Frysning, torkning, saltning, ättiksinläggningar, mjölksyra läs mer … läs merInrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789129564938
- Titel
- Konservering året runt : från frysning till mjölksyrning
- Författare
- Henrikson-Abelin, Kerstin - KFs provkök
- Förlag
- Stockholm : Rabén & Sjögren
- Utgivningsår
- 1984
- Språk
- Svenska
Stockholm : Rabén & Sjögren 9789129564938 -
Bara bär : I matlagning, för konservering, so...
Inbunden bok. Albert Bonniers Förlag. 2003. 192 sidor.
Nyskick. Skyddsomslag i mycket gott skick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789100576226
- Titel
- Bara bär : I matlagning, för konservering, som brännvinskrydda.
- Författare
- Linder, Jens
- Förlag
- Albert Bonniers Förlag
- Utgivningsår
- 2003
- Omfång
- 192 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 182 x 259 mm Ryggbredd 18 mm
- Vikt
- 782 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- De ser så små och oskuldsfulla ut, smultronen, där de växer i ankelhöjd omgivna av stora, räfflande blad. De beskrivs ofta som milda och snälla. Ibland liknas de vid jungfrubröst. Och visst är smultronen små, söta och lättslukade, men de oförargliga omdömena är ändå lite missvisande. Dessa kyligt röda bär är nämligen rätt robusta och smultronens ringa storlek har fått somliga att anse att smaken är svag. Men det stämmer inte. Det vet var och en som har haft turen att finna stora mängder smultron.Så skriver Jens Linder i kapitlet om smultron, och visst får man lust att ge sig ut på smultronjakt bland karga stenblock och branta diken. I Bara bär blir smultron, vinbär, hjortron, lingon och alla de andra bären vi tycker vi känt sedan barnsben till sinnliga och karaktärsfulla nya bekantskaper. På nytt lär vi känna de bär som gömmer sig i skog och dikesren, odlas i trädgårdslandet eller säljs på torget. Också en del lite mindre bekanta sorter som havtorn, åkerbär och slånbär porträtteras.I nitton kapitel får vi en mängd goda råd och närmare 200 recept på hur vi bäst kombinerar olika sorter, tar tillvara en ymnig skörd och fyller skafferihyllor, matkällare och frysar. Vi bjuds på buffé på färska, solvarma jordgubbar med ett dussin tillbehör, det hälls upp enbärsmumma, steks svartvinbärskyckling och kokas saft på åkerbär, hallon och rabarber.Här finns allt från enklaste kompott till mer avancerade och nyskapade bärkreationer. Historiska recept varvas med moderna, klassiker med bortglömda anrättningar, enkla rätter med mer avancerade. Varje bär har ett eget kapitel och rikligt med recept. Ett omfattande metodkapitel med en mängd basrecept gör att man kan kombinera bär och metoder på väldigt många sätt.En bättre och mer användarvänlig struktur än sin enda riktigt stora konkurrent på marknaden (Svenska bärboken/Prisma): varje bär har ett kapitel och är därmed lätt att inspireras av när man har lyckan att stå där med en ymnig skörd.
Albert Bonniers Förlag 9789100576226 -
Tidens tand : förebyggande konservering : mag...
Inbunden bok. Riksantikvarieämbetet. 1999. 452 sidor.
Nyskick. Skyddsomslag i nyskick. Inb tråd m medb omslag, 452 sidor. Riksantikvarieämbetet (Stockholm, 1999). Nyskick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789172091351
- Titel
- Tidens tand : förebyggande konservering : magasinshandboken
- Författare
- Fjæstad, Monika - Riksantikvarieämbetet
- Förlag
- Riksantikvarieämbetet
- Utgivningsår
- 1999
- Omfång
- 452 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 170 x 247 mm Ryggbredd 34 mm
- Vikt
- 1286 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Magasinshandbok skriven av 22 specialister, de flesta konservatorer med lång erfarenhet av samarbete med museer. Tidens tand ger kunskap om museisamlingarnas materialkategorier, skaderisker och förebyggande konservering. Boken riktar sig främst till museipersonal, privata samlare och ideella museiföreningar.
Riksantikvarieämbetet 9789172091351 -
Om konservering av prästhus
Häftad bok. CWK GLEERUP BOKFÖRLAG. 1 uppl. 1962. 38 s. Häftad.
Nära nyskick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEKÅhlén & Åkerlunds Förlag
-
Den Gröna Syltboken. Modern konservering. 300...
Häftad bok. Törsleffcos Husmoder Service. Andra uppl. 1943. 147 sidor.
Gott skick. Omslaget har småveck och användningsspår. Snitten och inlagans papper har gulnat, särskilt i marginalerna. En bok som använts, men som fortfarande är fullt användbar. Dessutom är dess innehåll något för samlare av kokböcker. … läs mer
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEKTörsleffcos Husmoder Service Andra -
Den Gröna Syltboken : Modern konservering : 3...
Häftad bok. Törsleffcos Husmoder Service. 16 uppl. 126 sidor.
Gott skick. I stort sett välbevarat ex. Blyerts/bläcknoteringar på 3 sidor. 10-tal hundöron. En mindre reva upptill på en sida. Lite slitet yttre. Kvarvarande prislapp på baksida. … läs mer
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEKTörsleffcos Husmoder Service. 16 -
Konservering året runt : från frysning till m...
Inbunden bok. Rabén & Sjögren. 1984. 185 sidor.
Mycket gott skick. Hylla 43
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789129564938
- Titel
- Konservering året runt : från frysning till mjölksyrning
- Författare
- Henrikson-Abelin, Kerstin - KFs provkök
- Förlag
- Stockholm : Rabén & Sjögren
- Utgivningsår
- 1984
- Språk
- Svenska
Rabén & Sjögren 9789129564938 -
Tidens tand : förebyggande konservering : mag...
Inbunden bok. Riksantikvarieämbetet. 1999. 452 sidor.
Mycket gott skick. Fri frakt (låda11)
FRI FRAKT inrikes- ISBN
- 9789172091351
- Titel
- Tidens tand : förebyggande konservering : magasinshandboken
- Författare
- Fjæstad, Monika - Riksantikvarieämbetet
- Förlag
- Riksantikvarieämbetet
- Utgivningsår
- 1999
- Omfång
- 452 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 170 x 247 mm Ryggbredd 34 mm
- Vikt
- 1286 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Magasinshandbok skriven av 22 specialister, de flesta konservatorer med lång erfarenhet av samarbete med museer. Tidens tand ger kunskap om museisamlingarnas materialkategorier, skaderisker och förebyggande konservering. Boken riktar sig främst till museipersonal, privata samlare och ideella museiföreningar.
Riksantikvarieämbetet 9789172091351 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEKKlefstad förlag
-
Katedralen på landet : Tensta kyrkas medeltid...
Inbunden bok. Storvreta : Svenska kyrkan, Vattholma pastorat. 2015. 149 sidor.
Nyskick. Dekorerat pappband. Rikligt illustrerad.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789163793363
- Titel
- Katedralen på landet : Tensta kyrkas medeltida kalkmålningar och deras konservering
- Författare
- Fridell Anter, Karin - Wannfors, Henrik
- Förlag
- Storvreta : Svenska kyrkan, Vattholma pastorat
- Utgivningsår
- 2015
- Språk
- Svenska
Storvreta : Svenska kyrkan, Vattholma pastorat 9789163793363 -
Bara bär : I matlagning, för konservering, so...
Inbunden bok. Albert Bonniers Förlag. 2003. 192 sidor.
Mycket gott skick. Skyddsomslag i mycket gott skick. Lättare spår av bruk
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9100576220
- Titel
- Bara bär : I matlagning, för konservering, som brännvinskrydda.
- Författare
- Linder, Jens
- Förlag
- Albert Bonniers Förlag
- Utgivningsår
- 2003
- Omfång
- 192 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 182 x 259 mm Ryggbredd 18 mm
- Vikt
- 782 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- De ser så små och oskuldsfulla ut, smultronen, där de växer i ankelhöjd omgivna av stora, räfflande blad. De beskrivs ofta som milda och snälla. Ibland liknas de vid jungfrubröst. Och visst är smultronen små, söta och lättslukade, men de oförargliga omdömena är ändå lite missvisande. Dessa kyligt röda bär är nämligen rätt robusta och smultronens ringa storlek har fått somliga att anse att smaken är svag. Men det stämmer inte. Det vet var och en som har haft turen att finna stora mängder smultron.Så skriver Jens Linder i kapitlet om smultron, och visst får man lust att ge sig ut på smultronjakt bland karga stenblock och branta diken. I Bara bär blir smultron, vinbär, hjortron, lingon och alla de andra bären vi tycker vi känt sedan barnsben till sinnliga och karaktärsfulla nya bekantskaper. På nytt lär vi känna de bär som gömmer sig i skog och dikesren, odlas i trädgårdslandet eller säljs på torget. Också en del lite mindre bekanta sorter som havtorn, åkerbär och slånbär porträtteras.I nitton kapitel får vi en mängd goda råd och närmare 200 recept på hur vi bäst kombinerar olika sorter, tar tillvara en ymnig skörd och fyller skafferihyllor, matkällare och frysar. Vi bjuds på buffé på färska, solvarma jordgubbar med ett dussin tillbehör, det hälls upp enbärsmumma, steks svartvinbärskyckling och kokas saft på åkerbär, hallon och rabarber.Här finns allt från enklaste kompott till mer avancerade och nyskapade bärkreationer. Historiska recept varvas med moderna, klassiker med bortglömda anrättningar, enkla rätter med mer avancerade. Varje bär har ett eget kapitel och rikligt med recept. Ett omfattande metodkapitel med en mängd basrecept gör att man kan kombinera bär och metoder på väldigt många sätt.En bättre och mer användarvänlig struktur än sin enda riktigt stora konkurrent på marknaden (Svenska bärboken/Prisma): varje bär har ett kapitel och är därmed lätt att inspireras av när man har lyckan att stå där med en ymnig skörd.
Albert Bonniers Förlag 9100576220 -
Hälsoriktig konservering : inkokning, inläggn...
Inbunden bok. Stockholm : Nyblom. 1985.
Nyskick. Förlagsny och oläst
Säljare VPP-"Bok-Piraten" (företag)
Betalning med Swish - 072-2723347
- Ange även ditt Namn och Tel. Nr.FRI FRAKT inrikes- ISBN
- 9177800265
- Titel
- Hälsoriktig konservering : inkokning, inläggning, saftning, jäsning, torkning, insaltning, frysning, rökning
- Författare
- Puhony, Karel - Adelskogh, Lars
- Förlag
- Stockholm : Nyblom
- Utgivningsår
- 1985
- Språk
- Svenska
Stockholm : Nyblom 9177800265 -
Rätt med ättika FALU ÄTTIKA för matlagning ko...
Häftad bok. Stora Kopparbergs Bergslags AB . Ny bearbetad receptbroschyr uppl. 1960. 31 sidor.
Nära nyskick. Faktaspäckad bok från Stora Kopparbergs Bergslags AB --- FALU ÄTTIKA ---
Rikligt illustrerad och med begriplig text gör denna bok till en eftersökt klassiker bland varumärkeslitteraturen. Du hittar mer recept under Gastronomi hos Antikvariat Citron - utn läs mer … läs merInrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEKStora Kopparbergs Bergslags AB Ny bearbetad receptbroschyr -
Bara bär : I matlagning, för konservering, so...
Inbunden bok. Albert Bonniers Förlag. 2003. 192 sidor.
Nära nyskick. Skyddsomslag i mycket gott skick. ......bland fick vi barn viktiga uppdrag av mormor. Att hämta en flaska med hennes dunkelt röda svartvinbärssaft i den svala matkällaren, eller att plocka någon liter bär från de väldiga och taggiga krusbärsbuskarna i den soliga trädgården. Det var uppgif läs mer … läs mer
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9100576220
- Titel
- Bara bär : I matlagning, för konservering, som brännvinskrydda.
- Författare
- Linder, Jens
- Förlag
- Albert Bonniers Förlag
- Utgivningsår
- 2003
- Omfång
- 192 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 182 x 259 mm Ryggbredd 18 mm
- Vikt
- 782 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- De ser så små och oskuldsfulla ut, smultronen, där de växer i ankelhöjd omgivna av stora, räfflande blad. De beskrivs ofta som milda och snälla. Ibland liknas de vid jungfrubröst. Och visst är smultronen små, söta och lättslukade, men de oförargliga omdömena är ändå lite missvisande. Dessa kyligt röda bär är nämligen rätt robusta och smultronens ringa storlek har fått somliga att anse att smaken är svag. Men det stämmer inte. Det vet var och en som har haft turen att finna stora mängder smultron.Så skriver Jens Linder i kapitlet om smultron, och visst får man lust att ge sig ut på smultronjakt bland karga stenblock och branta diken. I Bara bär blir smultron, vinbär, hjortron, lingon och alla de andra bären vi tycker vi känt sedan barnsben till sinnliga och karaktärsfulla nya bekantskaper. På nytt lär vi känna de bär som gömmer sig i skog och dikesren, odlas i trädgårdslandet eller säljs på torget. Också en del lite mindre bekanta sorter som havtorn, åkerbär och slånbär porträtteras.I nitton kapitel får vi en mängd goda råd och närmare 200 recept på hur vi bäst kombinerar olika sorter, tar tillvara en ymnig skörd och fyller skafferihyllor, matkällare och frysar. Vi bjuds på buffé på färska, solvarma jordgubbar med ett dussin tillbehör, det hälls upp enbärsmumma, steks svartvinbärskyckling och kokas saft på åkerbär, hallon och rabarber.Här finns allt från enklaste kompott till mer avancerade och nyskapade bärkreationer. Historiska recept varvas med moderna, klassiker med bortglömda anrättningar, enkla rätter med mer avancerade. Varje bär har ett eget kapitel och rikligt med recept. Ett omfattande metodkapitel med en mängd basrecept gör att man kan kombinera bär och metoder på väldigt många sätt.En bättre och mer användarvänlig struktur än sin enda riktigt stora konkurrent på marknaden (Svenska bärboken/Prisma): varje bär har ett kapitel och är därmed lätt att inspireras av när man har lyckan att stå där med en ymnig skörd.
Albert Bonniers Förlag 9100576220 -
Hälsoriktig konservering : inkokning, inläggn...
Inbunden bok. Stockholm : Nyblom. 1985.
Nära nyskick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9177800265
- Titel
- Hälsoriktig konservering : inkokning, inläggning, saftning, jäsning, torkning, insaltning, frysning, rökning
- Författare
- Puhony, Karel - Adelskogh, Lars
- Förlag
- Stockholm : Nyblom
- Utgivningsår
- 1985
- Språk
- Svenska
Stockholm : Nyblom 9177800265 -
DEN RØDGLØDENDE CHILIDYRKER – En komplet guid...
Inbunden bok. Turbine. 2016. 144 sidor.
ISBN 9788740605747
Nyskick. –– NYSKICK, verkar oläst, men har en tillskrift på pärminsidan! – Se fler bilder!
Chilien er det mest brugte krydderi i verden, og selvom man ikke selv bryder sig om stærk mad, kan man alligevel lade sig fascinere af de ofte farvestrålende frugter.
läs mer … läs merInrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEKTurbine 9788740605747 -
Hemkonservering - Modern handbok i konserveri...
Häftad bok.
Gott skick. Esselte. uppl.15. 1946. 167 s. bruksslitage, skav på pärm.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK -
Bara bär i matlagning, för konservering, som...
Inbunden bok.
Gott skick. Skyddsomslag i gott skick. Bonnier. uppl.1. 2003. 191 s. bruksslitage,skav på skyddsomslag.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789100576226
- Titel
- Bara bär : I matlagning, för konservering, som brännvinskrydda.
- Författare
- Linder, Jens
- Förlag
- Albert Bonniers Förlag
- Utgivningsår
- 2003
- Omfång
- 192 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 182 x 259 mm Ryggbredd 18 mm
- Vikt
- 782 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- De ser så små och oskuldsfulla ut, smultronen, där de växer i ankelhöjd omgivna av stora, räfflande blad. De beskrivs ofta som milda och snälla. Ibland liknas de vid jungfrubröst. Och visst är smultronen små, söta och lättslukade, men de oförargliga omdömena är ändå lite missvisande. Dessa kyligt röda bär är nämligen rätt robusta och smultronens ringa storlek har fått somliga att anse att smaken är svag. Men det stämmer inte. Det vet var och en som har haft turen att finna stora mängder smultron.Så skriver Jens Linder i kapitlet om smultron, och visst får man lust att ge sig ut på smultronjakt bland karga stenblock och branta diken. I Bara bär blir smultron, vinbär, hjortron, lingon och alla de andra bären vi tycker vi känt sedan barnsben till sinnliga och karaktärsfulla nya bekantskaper. På nytt lär vi känna de bär som gömmer sig i skog och dikesren, odlas i trädgårdslandet eller säljs på torget. Också en del lite mindre bekanta sorter som havtorn, åkerbär och slånbär porträtteras.I nitton kapitel får vi en mängd goda råd och närmare 200 recept på hur vi bäst kombinerar olika sorter, tar tillvara en ymnig skörd och fyller skafferihyllor, matkällare och frysar. Vi bjuds på buffé på färska, solvarma jordgubbar med ett dussin tillbehör, det hälls upp enbärsmumma, steks svartvinbärskyckling och kokas saft på åkerbär, hallon och rabarber.Här finns allt från enklaste kompott till mer avancerade och nyskapade bärkreationer. Historiska recept varvas med moderna, klassiker med bortglömda anrättningar, enkla rätter med mer avancerade. Varje bär har ett eget kapitel och rikligt med recept. Ett omfattande metodkapitel med en mängd basrecept gör att man kan kombinera bär och metoder på väldigt många sätt.En bättre och mer användarvänlig struktur än sin enda riktigt stora konkurrent på marknaden (Svenska bärboken/Prisma): varje bär har ett kapitel och är därmed lätt att inspireras av när man har lyckan att stå där med en ymnig skörd.
9789100576226 -
Bara bär i matlagning, för konservering, som...
Inbunden bok.
Mycket gott skick. Skyddsomslag i gott skick. Bonnier. uppl.1. 2003. 191 s. mindre bruksslitage.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789100576226
- Titel
- Bara bär : I matlagning, för konservering, som brännvinskrydda.
- Författare
- Linder, Jens
- Förlag
- Albert Bonniers Förlag
- Utgivningsår
- 2003
- Omfång
- 192 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 182 x 259 mm Ryggbredd 18 mm
- Vikt
- 782 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- De ser så små och oskuldsfulla ut, smultronen, där de växer i ankelhöjd omgivna av stora, räfflande blad. De beskrivs ofta som milda och snälla. Ibland liknas de vid jungfrubröst. Och visst är smultronen små, söta och lättslukade, men de oförargliga omdömena är ändå lite missvisande. Dessa kyligt röda bär är nämligen rätt robusta och smultronens ringa storlek har fått somliga att anse att smaken är svag. Men det stämmer inte. Det vet var och en som har haft turen att finna stora mängder smultron.Så skriver Jens Linder i kapitlet om smultron, och visst får man lust att ge sig ut på smultronjakt bland karga stenblock och branta diken. I Bara bär blir smultron, vinbär, hjortron, lingon och alla de andra bären vi tycker vi känt sedan barnsben till sinnliga och karaktärsfulla nya bekantskaper. På nytt lär vi känna de bär som gömmer sig i skog och dikesren, odlas i trädgårdslandet eller säljs på torget. Också en del lite mindre bekanta sorter som havtorn, åkerbär och slånbär porträtteras.I nitton kapitel får vi en mängd goda råd och närmare 200 recept på hur vi bäst kombinerar olika sorter, tar tillvara en ymnig skörd och fyller skafferihyllor, matkällare och frysar. Vi bjuds på buffé på färska, solvarma jordgubbar med ett dussin tillbehör, det hälls upp enbärsmumma, steks svartvinbärskyckling och kokas saft på åkerbär, hallon och rabarber.Här finns allt från enklaste kompott till mer avancerade och nyskapade bärkreationer. Historiska recept varvas med moderna, klassiker med bortglömda anrättningar, enkla rätter med mer avancerade. Varje bär har ett eget kapitel och rikligt med recept. Ett omfattande metodkapitel med en mängd basrecept gör att man kan kombinera bär och metoder på väldigt många sätt.En bättre och mer användarvänlig struktur än sin enda riktigt stora konkurrent på marknaden (Svenska bärboken/Prisma): varje bär har ett kapitel och är därmed lätt att inspireras av när man har lyckan att stå där med en ymnig skörd.
9789100576226 -
Bonniers stora bok om grönsaker, frukt & bär...
Inbunden bok. Stockholm : Bonnier. 1976. 240 sidor.
Mycket gott skick. Skyddsomslag i gott skick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9100412767
- Titel
- Bonniers stora bok om grönsaker, frukt & bär
- Författare
- Seddon, George - Radecka, Helena - Barber, Norman - Follin, Sigrid - Günther, Jane
- Förlag
- Stockholm : Bonnier
- Språk
- Svenska
Stockholm : Bonnier 9100412767 -
Hemkonservering Modern handbok i konservering...
Inbunden bok. Wezäta förlag. 19 uppl. 1954. 171 sidor.
Dåligt skick. Fläckar på de sidor som används vid konservering.
Pärmen på väg att släppa från ryggen i nederkant.
Alla sidor är hela.Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEKWezäta förlag 19 -
Preparering av djur - Insamling, fixering, ko...
Häftad bok. Aldus / Bonniers. 1972. 96 sidor.
Mycket gott skick. Rikt fotoillustrerad i sv/v.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEKAldus / Bonniers -
Handböcker för hemmet – fem volymer: Volym II...
Inbunden bok. B. Wahlströms förlag. 1926. 398+483+390+428+367 sidor.
Gott skick. Lättare utvändiga spår av hantering och förvaring i nästan hundra års tid. Inlagorna är fina med små hanterings- och bruksspår. Fina enhetliga halvfranska band. Intressanta volymer med en närmast oändlig blandning av förvånansvärt relevant, användbar info läs mer … läs mer
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEKB. Wahlströms förlag -
Rätt med ättika. Falu ättika för matlagning,...
Häftad bok.
Gott skick. Stora kopparbergs bergslags aktiebolag 1953. 30 sidor. Klammerhäftad.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK -
Hälsoriktig konservering : inkokning, inläggn...
Inbunden bok. Stockholm : Nyblom. 1985. 224 sidor.
Gott skick. Lite blekt rygg. Flitigt men varsamt använd!
”Denna bok ger utförligt besked om hur man bevarar kompott, fruktos och -must eller grönsaker genom upphettning, hur man frysermin matvaror på riktigt sätt, hur man använder socker för att konservera marmelad, läs mer … läs merInrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9177800265
- Titel
- Hälsoriktig konservering : inkokning, inläggning, saftning, jäsning, torkning, insaltning, frysning, rökning
- Författare
- Puhony, Karel - Adelskogh, Lars
- Förlag
- Stockholm : Nyblom
- Utgivningsår
- 1985
- Språk
- Svenska
Stockholm : Nyblom 9177800265 -
Konservering året runt : från frysning till m...
Inbunden bok. Rabén & Sjögren. 1984. 184 sidor.
Mycket gott skick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 912956493x
- Titel
- Konservering året runt : från frysning till mjölksyrning
- Författare
- Henrikson-Abelin, Kerstin - KFs provkök
- Förlag
- Stockholm : Rabén & Sjögren
- Utgivningsår
- 1984
- Språk
- Svenska
Rabén & Sjögren 912956493x -
Bara bär : I matlagning, för konservering, so...
Inbunden bok. Albert Bonniers Förlag. 2003. 192 sidor.
Nära nyskick. Skyddsomslag i nära nyskick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9100576220
- Titel
- Bara bär : I matlagning, för konservering, som brännvinskrydda.
- Författare
- Linder, Jens
- Förlag
- Albert Bonniers Förlag
- Utgivningsår
- 2003
- Omfång
- 192 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 182 x 259 mm Ryggbredd 18 mm
- Vikt
- 782 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- De ser så små och oskuldsfulla ut, smultronen, där de växer i ankelhöjd omgivna av stora, räfflande blad. De beskrivs ofta som milda och snälla. Ibland liknas de vid jungfrubröst. Och visst är smultronen små, söta och lättslukade, men de oförargliga omdömena är ändå lite missvisande. Dessa kyligt röda bär är nämligen rätt robusta och smultronens ringa storlek har fått somliga att anse att smaken är svag. Men det stämmer inte. Det vet var och en som har haft turen att finna stora mängder smultron.Så skriver Jens Linder i kapitlet om smultron, och visst får man lust att ge sig ut på smultronjakt bland karga stenblock och branta diken. I Bara bär blir smultron, vinbär, hjortron, lingon och alla de andra bären vi tycker vi känt sedan barnsben till sinnliga och karaktärsfulla nya bekantskaper. På nytt lär vi känna de bär som gömmer sig i skog och dikesren, odlas i trädgårdslandet eller säljs på torget. Också en del lite mindre bekanta sorter som havtorn, åkerbär och slånbär porträtteras.I nitton kapitel får vi en mängd goda råd och närmare 200 recept på hur vi bäst kombinerar olika sorter, tar tillvara en ymnig skörd och fyller skafferihyllor, matkällare och frysar. Vi bjuds på buffé på färska, solvarma jordgubbar med ett dussin tillbehör, det hälls upp enbärsmumma, steks svartvinbärskyckling och kokas saft på åkerbär, hallon och rabarber.Här finns allt från enklaste kompott till mer avancerade och nyskapade bärkreationer. Historiska recept varvas med moderna, klassiker med bortglömda anrättningar, enkla rätter med mer avancerade. Varje bär har ett eget kapitel och rikligt med recept. Ett omfattande metodkapitel med en mängd basrecept gör att man kan kombinera bär och metoder på väldigt många sätt.En bättre och mer användarvänlig struktur än sin enda riktigt stora konkurrent på marknaden (Svenska bärboken/Prisma): varje bär har ett kapitel och är därmed lätt att inspireras av när man har lyckan att stå där med en ymnig skörd.
Albert Bonniers Förlag 9100576220
Your country and preferred language.
Select your country Select languageDenna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.
Stäng
Välkommen till Sveriges största bokhandel
Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.
- Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
- Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn