-
Vin & Gastronomi
Inbunden bok. Millhouse Förlag. 2003. 256 sidor.
Mycket gott skick. Dekorerat pappband.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789189614000
- Titel
- Vin - Gastronomi
- Författare
- Michel Jamais
- Förlag
- Millhouse Förlag
- Utgivningsår
- 2001
- Omfång
- 256 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 177 x 252 mm Ryggbredd 20 mm
- Vikt
- 708 g
- Språk
- Svenska
Millhouse Förlag 9789189614000 -
Vinet & maten : grunderna, idéerna, det perfe...
Inbunden bok. Tukan Förlag. 2021. 271 sidor.
Nyskick. Förlagsny och oläst. Flera ex i lager
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789179857318
- Titel
- Vinet & maten : grunderna, idéerna, det perfekta mötet
- Författare
- Jamais, Michel
- Förlag
- Tukan Förlag
- Utgivningsår
- 2021
- Omfång
- 271 sidor
- Bandtyp
- Halvklotband
- Mått
- 225 x 285 mm Ryggbredd 29 mm
- Vikt
- 1328 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Michel Jamais ger mängder av förslag på mat och vin som passar bra ihop och lär dessutom ut enkla metoder som du kan använda för att skapa fantastiska måltider.
Tukan Förlag 9789179857318 -
Michels vin & mat : en resa i dofter och smak...
Inbunden bok. Grenadine Bokförlag. 2005. 118 sidor.
Nära nyskick. Skyddsomslag i hyggligt skick. Hanteringsspår samt skavda hörn och kanter på omslaget. Boken verkar oläst. [rum 2]
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789185329243
- Titel
- Michels vin & mat : en resa i dofter och smaker
- Författare
- Michel Jamais
- Förlag
- Grenadine Bokförlag
- Utgivningsår
- 2005
- Omfång
- 118 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 209 x 260 mm Ryggbredd 13 mm
- Vikt
- 716 g
- Språk
- Svenska
Grenadine Bokförlag 9789185329243 -
Vinet & maten : grunderna, idéerna, det perfe...
Inbunden bok. Tukan Förlag. 1 uppl. 2015. 249 sidor.
Nära nyskick. Klotbunden rygg.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789176172759
- Titel
- Vinet & maten : grunderna, idéerna, det perfekta mötet
- Författare
- Michel Jamais
- Förlag
- Tukan Förlag
- Utgivningsår
- 2015
- Omfång
- 249 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 225 x 284 mm Ryggbredd 24 mm
- Vikt
- 1296 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Utsedd av juryn för Årets Svenska Måltidslitteratur till årets bästa bok inom kategorin Mat & dryck i kombination!
"En riktig grundlektion i mötets harmonier [...] från vår meste utbildare på området. Ett referensverk att ständigt återkomma till."
- ur juryns motivering
Att kombinera mat och vin i en lyckad enhet är inte svårt bara man följer några enkla regler, menar Michel Jamais.
Att få vinet att sjunga till maten är målet för många vinälskare. Men hur ska du välja vin när du inte vet exakt hur maten kommer att kännas på tungan? Hur smakar vinet du har köpt? Och vad är det egentligen som händer när vinet möter maträtten och dess ingredienser?
Vinet & maten ger svar på din a frågor. Smakexperten, matvirtuosen och vinspecialisten Michel Jamais går pedagogiskt igenom grunderna i ämnet, ur människans sinnens fungerar och hur du ska göra för att skapa harmoniska kombinationer. Han ger mängder av förslag på mat och vin som passar bra ihop och lär dessutom ut enkla metoder som du kan använda för att skapa fantastiska måltider. Istället för att fokusera på specifika recept med matchande vintyper avslöjar författaren hela hemligheten bakom en lyckad middag.
egentligen?
Vinet & maten: Grunderna, idéerna, det perfekta mötet är din nyckel till makalösa vin- och matupplevelser.
Tukan Förlag 1 9789176172759 -
Michels öl & mat : en resa mot njutning
Inbunden bok. Grenadine. 2006. 94 sidor.
Nyskick. Skyddsomslag i nyskick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789185329458
- Titel
- Michels öl & mat : en resa mot njutning
- Författare
- Michel Jamais
- Förlag
- Grenadine
- Utgivningsår
- 2006
- Omfång
- 94 sidor
- Bandtyp
- Kartonnage
- Mått
- 210 x 260 mm Ryggbredd 12 mm
- Vikt
- 562 g
- Språk
- Svenska
Grenadine 9789185329458 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
- ISBN
- 9789185329038
- Titel
- Ostkompaniets njutningslära
- Författare
- Michel Jamais
- Förlag
- Grenadine Bokförlag
- Utgivningsår
- 2004
- Omfång
- 60 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 1 x 1 mm Ryggbredd 1 mm
- Vikt
- 360 g
- Språk
- Svenska
Grenadine Bokförlag 9789185329038 -
Michels vin & mat : en resa i dofter och smak...
Inbunden bok. Grenadine Bokförlag. 2005. 118 sidor.
Mycket gott skick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789185329243
- Titel
- Michels vin & mat : en resa i dofter och smaker
- Författare
- Michel Jamais
- Förlag
- Grenadine Bokförlag
- Utgivningsår
- 2005
- Omfång
- 118 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 209 x 260 mm Ryggbredd 13 mm
- Vikt
- 716 g
- Språk
- Svenska
Grenadine Bokförlag 9789185329243 -
Mat Vin Öl Sprit
Inbunden bok. Grenadine. 1 uppl. 2010. 128 sidor.
Nära nyskick. Skyddsomslag i nära nyskick. Portot gäller oavsett antal böcker.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789186287092
- Titel
- Mat Vin Öl Sprit
- Författare
- Jamais, Michel
- Förlag
- Grenadine
- Utgivningsår
- 2010
- Omfång
- 128 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 210 x 260 mm Ryggbredd 15 mm
- Vikt
- 660 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Två av Sveriges ledande auktoriteter på kombinationen mat och dryck hälsar välkommen till bords! Konsten att få till lyckade möten mellan mat och dryck har blivit en omåttligt populär och efterfrågad vetenskap såväl på Sveriges lyxkrogar som i hemmet. Många känner till att den gamla devisen rött till kött och vitt till fisk inte kunde vara mer fel. Men hur tänker egentligen lyxkrögarna när de rekommenderar ett vin till en sjötunga? Och hur ska man själv tänka hemma i köket? Sedan 2004 har författarna och gastronomerna Michel Jamais och Mathias Emilsson arrangerat mängder av dryckesorienterade middagar på restaurang Villa Källhagen i Stockholm. Det är ur dessa middagar som idén att sammanställa några av de mest uppskattade kombinationerna sprungit fram. Resultatet är denna bok en bok för dig som vill få tillräcklig kunskap för att våga ta ut svängarna hemma i köket. Med sina år av erfarenhet delar dessa matmästare med sig av sin kunskap om hur våra sinnen fungerar, sina hemligheter om ingrediensval och tips på spännande, nyskapande smakkombinationer som kommer att få hemmakockens middagsgäster att häpna. Boken är indelad i avsnitt efter de olika dryckestyperna, vilka ackompanjeras av recept som passar till just dessa. Recepten är skapade av restaurang Villa Källhagens egen kökschef Mathias Emilsson och de konstfullt upplagda och omsorgsfullt tillredda rätterna illustreras med fotografier av den framstående matfotografen Arne Adler. Alla recept har detaljerade serveringsinstruktioner och en rekommendation på passande dryckesval med en förklaring varför just denna dryck har valts. För den som intresserar sig för smakkombinationernas fascinerande värld finns det inget liknande på marknaden. Boken präglas starkt av den entusiasm inför kombination av smaker, dofter och färger som kännetecknar riktiga köksmästare, och detta kommer att smitta av sig på läsaren. Kort och gott ger denna bok vägledning till den inspirationstörstande hemmakocken och visar att det finns en hel vetenskap bakom smakernas värld. OM FÖRFATTARNA Michel Jamais är en av landets mest välrenommerade kännare av vin, öl och sprit och en ledande auktoritet i konsten att kombinera mat och dryck. Han har en gedigen bakgrund som kock och sommelier och har under snart 20 års tid spridit kunskap om drycker över hela Sverige genom provningar, utbildningar, ett stort antal böcker, tidningar och TV. Mathias Emilsson är sedan 2004 kökschef på restaurang Villa Källhagen i Stockholm. Han är även utbildad sommelier och har arbetat internationellt som mat- och dryckeskonsult samt hållit en mängd kurser om mat och dryck i kombination.
Grenadine 1 9789186287092 -
Mat Vin Öl Sprit
Inbunden bok. Grenadine. 1 uppl. 2010. 128 sidor.
Mycket gott skick. Skyddsomslag i mycket gott skick. Mindre hanteringsmärken på skyddsomslag.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789186287092
- Titel
- Mat Vin Öl Sprit
- Författare
- Jamais, Michel
- Förlag
- Grenadine
- Utgivningsår
- 2010
- Omfång
- 128 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 210 x 260 mm Ryggbredd 15 mm
- Vikt
- 660 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Två av Sveriges ledande auktoriteter på kombinationen mat och dryck hälsar välkommen till bords! Konsten att få till lyckade möten mellan mat och dryck har blivit en omåttligt populär och efterfrågad vetenskap såväl på Sveriges lyxkrogar som i hemmet. Många känner till att den gamla devisen rött till kött och vitt till fisk inte kunde vara mer fel. Men hur tänker egentligen lyxkrögarna när de rekommenderar ett vin till en sjötunga? Och hur ska man själv tänka hemma i köket? Sedan 2004 har författarna och gastronomerna Michel Jamais och Mathias Emilsson arrangerat mängder av dryckesorienterade middagar på restaurang Villa Källhagen i Stockholm. Det är ur dessa middagar som idén att sammanställa några av de mest uppskattade kombinationerna sprungit fram. Resultatet är denna bok en bok för dig som vill få tillräcklig kunskap för att våga ta ut svängarna hemma i köket. Med sina år av erfarenhet delar dessa matmästare med sig av sin kunskap om hur våra sinnen fungerar, sina hemligheter om ingrediensval och tips på spännande, nyskapande smakkombinationer som kommer att få hemmakockens middagsgäster att häpna. Boken är indelad i avsnitt efter de olika dryckestyperna, vilka ackompanjeras av recept som passar till just dessa. Recepten är skapade av restaurang Villa Källhagens egen kökschef Mathias Emilsson och de konstfullt upplagda och omsorgsfullt tillredda rätterna illustreras med fotografier av den framstående matfotografen Arne Adler. Alla recept har detaljerade serveringsinstruktioner och en rekommendation på passande dryckesval med en förklaring varför just denna dryck har valts. För den som intresserar sig för smakkombinationernas fascinerande värld finns det inget liknande på marknaden. Boken präglas starkt av den entusiasm inför kombination av smaker, dofter och färger som kännetecknar riktiga köksmästare, och detta kommer att smitta av sig på läsaren. Kort och gott ger denna bok vägledning till den inspirationstörstande hemmakocken och visar att det finns en hel vetenskap bakom smakernas värld. OM FÖRFATTARNA Michel Jamais är en av landets mest välrenommerade kännare av vin, öl och sprit och en ledande auktoritet i konsten att kombinera mat och dryck. Han har en gedigen bakgrund som kock och sommelier och har under snart 20 års tid spridit kunskap om drycker över hela Sverige genom provningar, utbildningar, ett stort antal böcker, tidningar och TV. Mathias Emilsson är sedan 2004 kökschef på restaurang Villa Källhagen i Stockholm. Han är även utbildad sommelier och har arbetat internationellt som mat- och dryckeskonsult samt hållit en mängd kurser om mat och dryck i kombination.
Grenadine 1 9789186287092 -
Destillerat. Allt om sprit från hela världen
Inbunden bok.
Gott skick. Millhouse Förlag 2002. 248s. Fotoillustrerad i färg.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK -
Vinet & maten : grunderna, idéerna, det perfe...
Inbunden bok. Tukan Förlag. 1 uppl. 2015. 249 sidor.
Nära nyskick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789176172759
- Titel
- Vinet & maten : grunderna, idéerna, det perfekta mötet
- Författare
- Michel Jamais
- Förlag
- Tukan Förlag
- Utgivningsår
- 2015
- Omfång
- 249 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 225 x 284 mm Ryggbredd 24 mm
- Vikt
- 1296 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Utsedd av juryn för Årets Svenska Måltidslitteratur till årets bästa bok inom kategorin Mat & dryck i kombination!
"En riktig grundlektion i mötets harmonier [...] från vår meste utbildare på området. Ett referensverk att ständigt återkomma till."
- ur juryns motivering
Att kombinera mat och vin i en lyckad enhet är inte svårt bara man följer några enkla regler, menar Michel Jamais.
Att få vinet att sjunga till maten är målet för många vinälskare. Men hur ska du välja vin när du inte vet exakt hur maten kommer att kännas på tungan? Hur smakar vinet du har köpt? Och vad är det egentligen som händer när vinet möter maträtten och dess ingredienser?
Vinet & maten ger svar på din a frågor. Smakexperten, matvirtuosen och vinspecialisten Michel Jamais går pedagogiskt igenom grunderna i ämnet, ur människans sinnens fungerar och hur du ska göra för att skapa harmoniska kombinationer. Han ger mängder av förslag på mat och vin som passar bra ihop och lär dessutom ut enkla metoder som du kan använda för att skapa fantastiska måltider. Istället för att fokusera på specifika recept med matchande vintyper avslöjar författaren hela hemligheten bakom en lyckad middag.
egentligen?
Vinet & maten: Grunderna, idéerna, det perfekta mötet är din nyckel till makalösa vin- och matupplevelser.
Tukan Förlag 1 9789176172759 -
Vin & gastronomi
Inbunden bok.
Gott skick. Millhouse. uppl.1. 2001. 256 s. mindre bruksslitage, namnad.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789189614000
- Titel
- Vin - Gastronomi
- Författare
- Michel Jamais
- Förlag
- Millhouse Förlag
- Utgivningsår
- 2001
- Omfång
- 256 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 177 x 252 mm Ryggbredd 20 mm
- Vikt
- 708 g
- Språk
- Svenska
9789189614000 -
Michels vita viner ett friskt och fräscht vit...
Inbunden bok.
Gott skick. Skyddsomslag i gott skick. Grenadine. uppl.1. 2007. 138 s. mindre bruksslitage.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789185329540
- Titel
- Michels vita viner : ett friskt och fräscht vitt, tack!
- Författare
- Michel Jamais
- Förlag
- Grenadine
- Utgivningsår
- 2007
- Omfång
- 140 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 210 x 260 mm Ryggbredd 15 mm
- Vikt
- 787 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Michels Vita Viner
brett urval med
läcker presentation!
Efter Michels Vin & Mat, Ost & Vin och Öl & Mat
är det så dags för de vita vinerna. I Michels Vita Viner
presenteras ett antal förträffl iga viner som kostar allt
från lite grand till väldigt mycket. De har alla det
gemensamt att de fi nns tillgängliga i många butiker och
på restauranger både i Sverige och utomlands.
Vinerna har valts ut noggrant av Michel Jamais genom
hans mångåriga erfarenhet av provningar och besök
hos producenter världen över. Syftet är inte att vara
heltäckande eller rättvis. Däremot vill Michel Jamais
förmedla engagemanget i den goda smaken.
Michels Vita Viner ger kunskap om odling och framställning av vita viner och vad som påverkar stil och
kvalitet. Boken ger tips på producenter som gör utmärkta viner år efter år. I boken presenteras 52 viner
med bildi boken. Dessa är inte alltid producentens mest exklusiva. Sammanlagt ges tips på fl era hundra
kvalitetsviner. Att 52 viner presenteras är symboliskt valt: ett vin och en stor njutning per vecka, över hela
året. Med detta kan boken även ses som en guide till 52 producenter med hög kvalitet.
Istället för att söka en viss årgång av ett specifi kt vin, rekommenderar boken val av producent med stor
omsorg. En bra producent har kvalitet oavsett årgång. Därför anges inte årgång på de valda vinerna.
I Michels Vita Viner bjuds läsaren till författarens egna smultronställen. Michel medger att detta
ökar risken att hyllan gapar tomt då han själv står där. Trots det bejakas den gemensamma
njutning det ger oss alla. Michel avslutar
Dessutom hittar jag alltid nya pärlor, det är ju det som är mitt jobb!
Om författaren
Michel Jamais har en
lång erfarenhet som
kock och sommelier
och är idag verksam
som föreläsare, vinskribent
och TV-profi l. Michel är känd från Smakresan i
TV4+ och TV3s Cornucopia.
Han leder kurser på Restaurangakademien och anlitas fl itigt
som föreläsare på restauranghögskolan Grythyttan. Han har
tidigare skrivit ett fl ertal böcker. På Grenadine Bokförlag har
han tidigare gett ut Michels Vin & Mat, Michels Ost & Vin
och Michels öl & Mat.
9789185329540 -
Michels vita viner ett friskt och fräscht vit...
Inbunden bok.
Gott skick. Grenadine. uppl.1. 2007. 138 s. mindre bruksslitage. swe text.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789185329540
- Titel
- Michels vita viner : ett friskt och fräscht vitt, tack!
- Författare
- Michel Jamais
- Förlag
- Grenadine
- Utgivningsår
- 2007
- Omfång
- 140 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 210 x 260 mm Ryggbredd 15 mm
- Vikt
- 787 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Michels Vita Viner
brett urval med
läcker presentation!
Efter Michels Vin & Mat, Ost & Vin och Öl & Mat
är det så dags för de vita vinerna. I Michels Vita Viner
presenteras ett antal förträffl iga viner som kostar allt
från lite grand till väldigt mycket. De har alla det
gemensamt att de fi nns tillgängliga i många butiker och
på restauranger både i Sverige och utomlands.
Vinerna har valts ut noggrant av Michel Jamais genom
hans mångåriga erfarenhet av provningar och besök
hos producenter världen över. Syftet är inte att vara
heltäckande eller rättvis. Däremot vill Michel Jamais
förmedla engagemanget i den goda smaken.
Michels Vita Viner ger kunskap om odling och framställning av vita viner och vad som påverkar stil och
kvalitet. Boken ger tips på producenter som gör utmärkta viner år efter år. I boken presenteras 52 viner
med bildi boken. Dessa är inte alltid producentens mest exklusiva. Sammanlagt ges tips på fl era hundra
kvalitetsviner. Att 52 viner presenteras är symboliskt valt: ett vin och en stor njutning per vecka, över hela
året. Med detta kan boken även ses som en guide till 52 producenter med hög kvalitet.
Istället för att söka en viss årgång av ett specifi kt vin, rekommenderar boken val av producent med stor
omsorg. En bra producent har kvalitet oavsett årgång. Därför anges inte årgång på de valda vinerna.
I Michels Vita Viner bjuds läsaren till författarens egna smultronställen. Michel medger att detta
ökar risken att hyllan gapar tomt då han själv står där. Trots det bejakas den gemensamma
njutning det ger oss alla. Michel avslutar
Dessutom hittar jag alltid nya pärlor, det är ju det som är mitt jobb!
Om författaren
Michel Jamais har en
lång erfarenhet som
kock och sommelier
och är idag verksam
som föreläsare, vinskribent
och TV-profi l. Michel är känd från Smakresan i
TV4+ och TV3s Cornucopia.
Han leder kurser på Restaurangakademien och anlitas fl itigt
som föreläsare på restauranghögskolan Grythyttan. Han har
tidigare skrivit ett fl ertal böcker. På Grenadine Bokförlag har
han tidigare gett ut Michels Vin & Mat, Michels Ost & Vin
och Michels öl & Mat.
9789185329540 -
Michels ost & vin - en resa som skapar ljuv f...
Inbunden bok.
Mycket gott skick. Skyddsomslag i gott skick. Grenadine. uppl.1. 2006. 95 s.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789185329380
- Titel
- En god bok om konsten att njuta av ost och vin
- Författare
- Michel Jamais
- Förlag
- Grenadine
- Utgivningsår
- 2006
- Omfång
- 95 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 210 x 260 mm Ryggbredd 12 mm
- Vikt
- 562 g
- Språk
- Svenska
9789185329380 -
Destillerat allt om sprit från hela världen
Inbunden bok.
Mycket gott skick. Skyddsomslag i gott skick. Millhouse. uppl.1. 2002. 247 s.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789189614086
- Titel
- Destillerat
- Författare
- Michel Jamais
- Förlag
- Millhouse Förlag
- Utgivningsår
- 2002
- Omfång
- 248 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Vikt
- 966 g
- Språk
- Svenska
9789189614086 -
Michels vin & mat en resa i dofter och smaker
Inbunden bok.
Gott skick. Skyddsomslag i gott skick. Grenadine. uppl.1. 2005. 118 s. mindre bruksslitage, överstruken namning.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789185329243
- Titel
- Michels vin & mat : en resa i dofter och smaker
- Författare
- Michel Jamais
- Förlag
- Grenadine Bokförlag
- Utgivningsår
- 2005
- Omfång
- 118 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 209 x 260 mm Ryggbredd 13 mm
- Vikt
- 716 g
- Språk
- Svenska
9789185329243 -
Vin & Gastronomi
Inbunden bok. Millhouse Förlag. 1 uppl. 2001. 256 sidor.
Mycket gott skick. Dekorerat kartonnage.
En vacker och heltäckande bok i konsten att kombinera vin och mat. Det mest omfattande verket i sitt slag. Med massor av grundrecept och praktiska tips. Över 100 pedagogiska foton och illustrationer. Vin & Gastronomi har ambitione läs mer … läs merInrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789189614000
- Titel
- Vin - Gastronomi
- Författare
- Michel Jamais
- Förlag
- Millhouse Förlag
- Utgivningsår
- 2001
- Omfång
- 256 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 177 x 252 mm Ryggbredd 20 mm
- Vikt
- 708 g
- Språk
- Svenska
Millhouse Förlag 1 9789189614000 -
Vin - Gastronomi
Inbunden bok. Millhouse Förlag. 1 uppl. 2001. 256 sidor.
Mycket gott skick. Endast lättare hanteringsspår på pärmen. Inlagan mycket fin. Här finns allt du behöver veta om hur smak och doft på mat och vin påverkar varandra. Upplev hur maten och vinet kan smaka ännu mer fantastiskt tillsammans, än var och en för sig. Lär dig att hi läs mer … läs mer
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789189614000
- Titel
- Vin - Gastronomi
- Författare
- Michel Jamais
- Förlag
- Millhouse Förlag
- Utgivningsår
- 2001
- Omfång
- 256 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 177 x 252 mm Ryggbredd 20 mm
- Vikt
- 708 g
- Språk
- Svenska
Millhouse Förlag 1 9789189614000 -
Vin - Gastronomi
Inbunden bok. Millhouse Förlag. 1 uppl. 2001. 256 sidor.
Nyskick. PRESENTSKICK – I ABSOLUT NYSKICK
Här finns allt du behöver veta om hur smak och doft på mat och vin påverkar varandra.
Upplev hur maten och vinet kan smaka ännu mer fantastiskt tillsammans, än var och en för sig.
Lär dig hitta det passande vinet till d läs mer … läs merInrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789189614000
- Titel
- Vin - Gastronomi
- Författare
- Michel Jamais
- Förlag
- Millhouse Förlag
- Utgivningsår
- 2001
- Omfång
- 256 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 177 x 252 mm Ryggbredd 20 mm
- Vikt
- 708 g
- Språk
- Svenska
Millhouse Förlag 1 9789189614000 -
Vin, mat och dukade bord
Inbunden bok. Bokförlaget Forum. 1996.
Mycket gott skick. Skyddsomslag i gott skick. Lite nagg och skav på skyddsomslaget.
Den första svenska heltäckande boken om vin och mat i kombination. Alla de stora druvsorterna beskrivs, deras karaktär och vilka viner som görs av dem. Därefter berättar Jamais hur man bäst kombinerar olika vintype läs mer … läs merInrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9171611886
- Titel
- Vin,Mat och dukade bord
- Författare
- Jamais, Michel - Karlsson, Patrick
- Förlag
- Bokförlaget Forum
- Utgivningsår
- 1996
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 173 x 242 mm Ryggbredd 22 mm
- Vikt
- 788 g
- Språk
- Svenska
Bokförlaget Forum 9171611886 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
- ISBN
- 9789189614178
- Titel
- Lilla Spritboken
- Författare
- Michel Jamais
- Förlag
- Millhouse Förlag
- Utgivningsår
- 2004
- Omfång
- 96 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 175 x 252 mm Ryggbredd 13 mm
- Vikt
- 410 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Nästan allt om världens alla destillerade drycker i korthet.
All världens spritsorter i korthet från Armagnac till Tequila. Tillverkning, smak, ursprung och legender. Med massor av spännande och underhållande fakta. En trevlig läsebok för alla spritintresserade och ett kortfattat uppslagsverk för den vetgirige.
Läs bl a om Armagnac, Cognac, Brandy, Pisco, Grappa, Marc, Calvados, Alcool blanc, Maltwhisky, Irländsk whiskey, Amerikansk whiskey, Brännvin, Vodka, Genever, London Dry Gin, Rom, Arrak, Likör, Punsch, Bitters, Tequila.
Millhouse Förlag 1 9789189614178 -
Mat Vin Öl Sprit
Inbunden bok. Grenadine. 1 uppl. 2010. 128 sidor.
Nyskick. Skyddsomslag i nära nyskick. FÖRFATTARSIGNERAD. KÖP FLERA BÖCKER TILL SAMMA FRAKTPRIS. Tryck på säljare: Tabermans böcker nedan och se utbudet ! KÖP
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789186287092
- Titel
- Mat Vin Öl Sprit
- Författare
- Jamais, Michel
- Förlag
- Grenadine
- Utgivningsår
- 2010
- Omfång
- 128 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 210 x 260 mm Ryggbredd 15 mm
- Vikt
- 660 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Två av Sveriges ledande auktoriteter på kombinationen mat och dryck hälsar välkommen till bords! Konsten att få till lyckade möten mellan mat och dryck har blivit en omåttligt populär och efterfrågad vetenskap såväl på Sveriges lyxkrogar som i hemmet. Många känner till att den gamla devisen rött till kött och vitt till fisk inte kunde vara mer fel. Men hur tänker egentligen lyxkrögarna när de rekommenderar ett vin till en sjötunga? Och hur ska man själv tänka hemma i köket? Sedan 2004 har författarna och gastronomerna Michel Jamais och Mathias Emilsson arrangerat mängder av dryckesorienterade middagar på restaurang Villa Källhagen i Stockholm. Det är ur dessa middagar som idén att sammanställa några av de mest uppskattade kombinationerna sprungit fram. Resultatet är denna bok en bok för dig som vill få tillräcklig kunskap för att våga ta ut svängarna hemma i köket. Med sina år av erfarenhet delar dessa matmästare med sig av sin kunskap om hur våra sinnen fungerar, sina hemligheter om ingrediensval och tips på spännande, nyskapande smakkombinationer som kommer att få hemmakockens middagsgäster att häpna. Boken är indelad i avsnitt efter de olika dryckestyperna, vilka ackompanjeras av recept som passar till just dessa. Recepten är skapade av restaurang Villa Källhagens egen kökschef Mathias Emilsson och de konstfullt upplagda och omsorgsfullt tillredda rätterna illustreras med fotografier av den framstående matfotografen Arne Adler. Alla recept har detaljerade serveringsinstruktioner och en rekommendation på passande dryckesval med en förklaring varför just denna dryck har valts. För den som intresserar sig för smakkombinationernas fascinerande värld finns det inget liknande på marknaden. Boken präglas starkt av den entusiasm inför kombination av smaker, dofter och färger som kännetecknar riktiga köksmästare, och detta kommer att smitta av sig på läsaren. Kort och gott ger denna bok vägledning till den inspirationstörstande hemmakocken och visar att det finns en hel vetenskap bakom smakernas värld. OM FÖRFATTARNA Michel Jamais är en av landets mest välrenommerade kännare av vin, öl och sprit och en ledande auktoritet i konsten att kombinera mat och dryck. Han har en gedigen bakgrund som kock och sommelier och har under snart 20 års tid spridit kunskap om drycker över hela Sverige genom provningar, utbildningar, ett stort antal böcker, tidningar och TV. Mathias Emilsson är sedan 2004 kökschef på restaurang Villa Källhagen i Stockholm. Han är även utbildad sommelier och har arbetat internationellt som mat- och dryckeskonsult samt hållit en mängd kurser om mat och dryck i kombination.
Grenadine 1 9789186287092 -
Vin - Gastronomi
Inbunden bok. Millhouse Förlag. 1 uppl. 2001. 256 sidor.
Mycket gott skick. Text and autograph from author on first page
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789189614000
- Titel
- Vin - Gastronomi
- Författare
- Michel Jamais
- Förlag
- Millhouse Förlag
- Utgivningsår
- 2001
- Omfång
- 256 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 177 x 252 mm Ryggbredd 20 mm
- Vikt
- 708 g
- Språk
- Svenska
Millhouse Förlag 1 9789189614000 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
- ISBN
- 9789189614178
- Titel
- Lilla Spritboken
- Författare
- Michel Jamais
- Förlag
- Millhouse Förlag
- Utgivningsår
- 2004
- Omfång
- 96 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 175 x 252 mm Ryggbredd 13 mm
- Vikt
- 410 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Nästan allt om världens alla destillerade drycker i korthet.
All världens spritsorter i korthet från Armagnac till Tequila. Tillverkning, smak, ursprung och legender. Med massor av spännande och underhållande fakta. En trevlig läsebok för alla spritintresserade och ett kortfattat uppslagsverk för den vetgirige.
Läs bl a om Armagnac, Cognac, Brandy, Pisco, Grappa, Marc, Calvados, Alcool blanc, Maltwhisky, Irländsk whiskey, Amerikansk whiskey, Brännvin, Vodka, Genever, London Dry Gin, Rom, Arrak, Likör, Punsch, Bitters, Tequila.
Millhouse Förlag 1 9789189614178 -
Destillerat. Allt om sprit från hela världen...
Inbunden bok. Millhouse Förlag. 2002. 247 sidor.
Mycket gott skick. Illustrationer. 4:o. Dekorerat förlagsband med aningen blekt rygg. Försättsbladet med en bokägarstämpel.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9189614089
- Titel
- Destillerat
- Författare
- Michel Jamais
- Förlag
- Millhouse Förlag
- Utgivningsår
- 2002
- Omfång
- 248 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Vikt
- 966 g
- Språk
- Svenska
Millhouse Förlag 9189614089 -
101 saker du måste veta om vin
Inbunden bok. Tukan förlag. 1 uppl. 2018. 255 sidor.
Nära nyskick. Til synes ny och oläst.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789177833895
- Titel
- 101 saker du måste veta om vin
- Författare
- Jamais, Michel
- Förlag
- Tukan förlag
- Utgivningsår
- 2018
- Omfång
- 255 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 175 x 251 mm Ryggbredd 21 mm
- Vikt
- 810 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Är du en av alla hundratusentals vindrickare som känner dig lite vilsen när du står där i flaskdjungeln i butiken? Eller som förtvivlat bläddrar fram och tillbaka i vinlistan på restaurangen utan att bli mycket klokare av det? Vin är minsann inget lätt ämne att lära sig. Det spänner över hundratals druvsorter och otaliga vindistrikt i länder över hela världen, ett stort antal vinstilar och tusentals producenter. Det är inte konstigt att man som helt vanlig vinkonsument känner sig vilsen i vinvärlden.
Det här är en icke-traditionell vinbok för alla som vill lära sig att hitta rätt i vinets värld. Den är rakt på sak – inga långa historiska utläggningar eller genomgångar av Europas alla jordmåner. Michel Jamais har utgått från de vanligaste frågorna han fått under sin långa karriär och samlat det viktigaste man behöver veta för att tryggt och självsäkert kunna orientera sig på egen hand i vinets snåriga värld.
Michel Jamais är sedan slutet av 1990-talet ständigt på resande fot i den vida dryckesvärlden. Han är huvudlärare på sommelierprogrammet på Restaurangakademien i Stockholm och ett av de tunga namnen i dryckestidningarna Livets Goda och Whisky & Bourbon.
Tukan förlag 1 9789177833895 -
Vino vego : så kombinerar du vin och mat i d...
Inbunden bok. Tukan förlag. 2020. 139 sidor.
Nyskick. Presentskick. KÖP FLERA BÖCKER TILL SAMMA FRAKTPRIS. Tryck på säljare: Tabermans böcker nedan och se utbudet !
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789179852511
- Titel
- Vino vego : så kombinerar du vin och mat i det gröna köket
- Författare
- Jamais, Michel
- Förlag
- Tukan förlag
- Utgivningsår
- 2020
- Omfång
- 159 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 198 x 250 mm Ryggbredd 20 mm
- Vikt
- 718 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Utifrån 14 vintyper har Michel Jamais skapat veganska maträtter som perfekt kombinerar matens och dryckens smaker och dofter. Maträtterna är inte komplicerade utan enkla att laga.
Tukan förlag 9789179852511 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
- ISBN
- 9789186287092
- Titel
- Mat Vin Öl Sprit
- Författare
- Jamais, Michel
- Förlag
- Grenadine
- Utgivningsår
- 2010
- Omfång
- 128 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 210 x 260 mm Ryggbredd 15 mm
- Vikt
- 660 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Två av Sveriges ledande auktoriteter på kombinationen mat och dryck hälsar välkommen till bords! Konsten att få till lyckade möten mellan mat och dryck har blivit en omåttligt populär och efterfrågad vetenskap såväl på Sveriges lyxkrogar som i hemmet. Många känner till att den gamla devisen rött till kött och vitt till fisk inte kunde vara mer fel. Men hur tänker egentligen lyxkrögarna när de rekommenderar ett vin till en sjötunga? Och hur ska man själv tänka hemma i köket? Sedan 2004 har författarna och gastronomerna Michel Jamais och Mathias Emilsson arrangerat mängder av dryckesorienterade middagar på restaurang Villa Källhagen i Stockholm. Det är ur dessa middagar som idén att sammanställa några av de mest uppskattade kombinationerna sprungit fram. Resultatet är denna bok en bok för dig som vill få tillräcklig kunskap för att våga ta ut svängarna hemma i köket. Med sina år av erfarenhet delar dessa matmästare med sig av sin kunskap om hur våra sinnen fungerar, sina hemligheter om ingrediensval och tips på spännande, nyskapande smakkombinationer som kommer att få hemmakockens middagsgäster att häpna. Boken är indelad i avsnitt efter de olika dryckestyperna, vilka ackompanjeras av recept som passar till just dessa. Recepten är skapade av restaurang Villa Källhagens egen kökschef Mathias Emilsson och de konstfullt upplagda och omsorgsfullt tillredda rätterna illustreras med fotografier av den framstående matfotografen Arne Adler. Alla recept har detaljerade serveringsinstruktioner och en rekommendation på passande dryckesval med en förklaring varför just denna dryck har valts. För den som intresserar sig för smakkombinationernas fascinerande värld finns det inget liknande på marknaden. Boken präglas starkt av den entusiasm inför kombination av smaker, dofter och färger som kännetecknar riktiga köksmästare, och detta kommer att smitta av sig på läsaren. Kort och gott ger denna bok vägledning till den inspirationstörstande hemmakocken och visar att det finns en hel vetenskap bakom smakernas värld. OM FÖRFATTARNA Michel Jamais är en av landets mest välrenommerade kännare av vin, öl och sprit och en ledande auktoritet i konsten att kombinera mat och dryck. Han har en gedigen bakgrund som kock och sommelier och har under snart 20 års tid spridit kunskap om drycker över hela Sverige genom provningar, utbildningar, ett stort antal böcker, tidningar och TV. Mathias Emilsson är sedan 2004 kökschef på restaurang Villa Källhagen i Stockholm. Han är även utbildad sommelier och har arbetat internationellt som mat- och dryckeskonsult samt hållit en mängd kurser om mat och dryck i kombination.
Grenadine 1 9789186287092 -
Vino vego : så kombinerar du vin och mat i d...
Inbunden bok. Tukan förlag. 2020. 159 sidor.
Nyskick. Förlagsny och oläst. Finns flera ex i lager.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789179852511
- Titel
- Vino vego : så kombinerar du vin och mat i det gröna köket
- Författare
- Jamais, Michel
- Förlag
- Tukan förlag
- Utgivningsår
- 2020
- Omfång
- 159 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 198 x 250 mm Ryggbredd 20 mm
- Vikt
- 718 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Utifrån 14 vintyper har Michel Jamais skapat veganska maträtter som perfekt kombinerar matens och dryckens smaker och dofter. Maträtterna är inte komplicerade utan enkla att laga.
Tukan förlag 9789179852511
Your country and preferred language.
Select your country Select languageDenna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.
Stäng
Välkommen till Sveriges största bokhandel
Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.
- Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
- Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn